Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidrus
csendes tag
válasz devil-k #89651 üzenetére
Nekem se tűnt fel addig míg el nem mentem hangfaldemózásra.Ott mikor hangfalakat teszteltem A képet egy Sim projektor adta megy egy Cinemaster volt a forrás./Nem a Házi-Mozi stúdioban voltam)/.
Na az a kép tökéletes volt.
Mikor hozta a tulaj a hangfalakat hozzám ugye bekapcsoltuk a vetítőt hogy beállitsuk a rendszert.Ő egyből mondta hogy a kép mintha utánahúzna gyors részeknél.Aztán nekem is feltűnt. A hétvégén voltam moziban kíváncsiságból na ott sem volt ilyen.Szóval csak azt akarom mondani hogy az ember hajlamos azt hinni hogy minden tökéletes míg nem lát egy valóban olyat.
A kábelre is azt mondták sokan hogy nem számít .Hát baromira nem volt igazuk. Azért ne hogy már egy Oppo vagy egy CA vagy egy Primare csak a nevük miatt kerüljenek olyan sokba.
Szerintem csodák nincsenek házi moziban se mint ahogy az élet minden területén sincs,Ritkán van az hogy a olcsó cucc/Mert a popcorn az valljuk be/ ugyan azt nyújta mind a sokkal drágább.
Azon senki se vitatkozik érdekes módon hogy mondjuk egy Denon avrx 2000 nem szól úgy mint egy Arcam 450.Ugyan úgy 5xaz árkülönbség mint Popcorn -Oppo esetében .kicsit hosszu voltam de tényleg a végére járok most már -
nagyúr
válasz xtremetuning #89654 üzenetére
nem tudott meg semmit sem arról, hogy mire számíthat, ha lecseréli a 12 méteres hdmi kábelét. vagy nem ez volt a cél?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
nagyúr
válasz cidrus #89655 üzenetére
"köszönjük a kimerítő ,értelmes indoklásokkal telitüzdelt hozzászólásodat."
Azért ne gondold, hogy a te hozzászólásod értelmes indoklásokkal telitűzdelt volt!
Példa a tipikus placebóra : "Ő egyből mondta hogy a kép mintha utánahúzna gyors részeknél.Aztán nekem is feltűnt."
[ Szerkesztve ]
-
cidrus
csendes tag
válasz liszi70 #89658 üzenetére
Ez nem placebó hanem tény.Tudod ha anyámnak megmutatnám a képet Ő tökéletesnek gondolná míg egy olyan ember aki nap mint nap ilyeneket néz egyből kiszúrná.Mint ahogy a hallás is fejlődik,egyre érzékenyebbek leszünk a hibákra zenében is .
egyébként én nem akartam indokolni semmit csakleírni a változást a kábelcsere után plussz elmélkedtem egy esetleges lejátszócsere hatásán.Ha figyelmesen elolvasod akkor magad is rájössz[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cidrus #89660 üzenetére
"Ez nem placebó hanem tény."
Oké, ezzel meggyőztél.
"Az új kábelnél lényegesen stabilabb lett a kép majdnem teljesen eltünt a vibrálás."
Tudod az a baj ezzel, hogy ilyen különbségekről még a legelvakultabb HDMI-különbség hívők sem számolnak be hosszú idő óta, és csodálkoznék, ha tényleg igazad lenne.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
bpityu: szerintem vigyel haza egy umc-t probara, hatha az a baja es veletlenul meg ossze is terveztek oket. akkor meg hatra van a megfelelo kabelek es csatlakozok megtalalasa. messze van meg az a bejaratastol
(tudom nem szereted az umc-1) de mindenkeppen egy csak procival is neki kellene fogni.
a parakkal minden happy
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
JohannZimu
senior tag
válasz liszi70 #89661 üzenetére
Elgondolkodtató, mi lenne ha:
1. Kiderülne, hogy az is lehet placebo, ha valaki abban akar hinni, hogy egy jobb minőségű/drágább kábel nincs pozitív hatással a végeredményre (mondjuk illik is az adott rendszerbe) és hasonlóképp meggyőzi magát, hogy nem hall, nem lát különbséget.
2. Ha azok győzködnének tesztekkel, akik szerint egy jobb minőségű/drágább kábel nincs pozitív hatással a végeredményre.[ Szerkesztve ]
-
cidrus
csendes tag
válasz cidrus #89662 üzenetére
szóval ez a probléma.Már megint a HDMI kábel meg az 1 meg a 0.Olvastam már sokszor itt is hogy erröl megy a vita. hát én ebbe nem megyek bele.
Leírtam tapasztalatomat ahogy vasárnap megígértem, elgondolkodtam esetleges forrás cserén ennyi De hogy HDMI kábelröl nem vitázom,meg hogy igaz e hogy ennyit javult az biztos.
Elaludt a gyerek ezért megyek Trónok harcát nézni -
xtremetuning
addikt
válasz JohannZimu #89664 üzenetére
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz JohannZimu #89664 üzenetére
"Elgondolkodtató, mi lenne ha......."
Ezen nincs semmi elgondolkodtató. Teljesen egyértelmű, hogy az is lehet placebó.
Ezek a "tesztek" és különbségekről beszámoló leírások azt én szememben semmit nem jelentenek, ha nem szakszerű vaktesztek eredményei. Természetesen lehet fontosabb a tényektől a szubjektív és nagyon könnyen befolyásolható értékítéletünk, de engedtessék meg, hogy fenntartásokkal kezelje ezt bárki.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Il Dottore #89647 üzenetére
Az új Onkyoknál javítottak a hdmi problémán,csatornánkénti védelem van.Az enyém 4 éves,semmi baja,bizonyos tipusokkal volt több probléma(xx7,x2x).
Az viszont nem elhanyagolható kérdés,hány csatornát szeretnél meghajtani?Mert úgy vettem ki,az Atmos rendszer téged is érdekelne.
-
JohannZimu
senior tag
válasz liszi70 #89668 üzenetére
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy bár kevesebbszer, de azért olvasom a fórumot és továbbra is kiválóan alszom a legvadabb hozzászólások ellenére is.
Szerintem elgondolkodtató.
Engedtessék meg, hogy fenntartásokkal kezelje bárki a placebózó "tényeket" mert ezek legtöbbször nem a hozzászólás szerzőinek "szakszerű vaktesztek" során levont következtetései.
Mielőtt kikapnék Tamoo-tól, nem személyeskedésnek szánom.
De a "tipikus placebó" beírások ugyanannyira "megvezethetnek" kevésbé tapasztaltakat, mint a 100.000 forintos HM erősítőbe minimum Ruby Mountain ajánlása.
A szerencsés az lenne, ha nem a "beszámoló leírások" alapján születnének vélemények. -
nagyúr
válasz JohannZimu #89670 üzenetére
Tűvé tettem az írásodat, és egy mondatot sem találtam benne, ami az általam leírt véleményemmel ellentétes lenne.
-
nagyúr
válasz JohannZimu #89672 üzenetére
Számomra nem elgondolkodtató, mert teljesen egyértelmű, hogy tök mindegy az iránya az elfogultságnak, prekoncepciónak, elvárásnak, az a lényeg, hogy ki legyen iktatva!!! A kiiktatásnak egyetlen módja van, a VAKTESZT. Hű de sokan meglepődnének itt, ha a bárminemű különbségekről beszámoló leírásaikat vakteszttel kontrollálnánk!
[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Lehet nem a legjobb helyre írok, de talán ez a fórum áll legközelebb ahhoz a témához amiben kérdezni szeretnék. Eddig egy Yamaha RXV350-es 5.1-es házimozi erősítőt használtam Conan 5.1 hangfal szettel, ezt legfőképpen blueray mkv nagy felbontású filmekhez és zenéhez. Most költözünk családi házból lakásba ahol a hely szűke miatt elgondolkodtam kompakt házimozi rendszerre történő váltáson. A ti véleményetek szerint a régi rendszeremhez hasonló teljesítményben hangzásban milyen kompakt rendszert tudnátok ajánlani? Én idáig első ránézésre amit találtam az az Lg BH 7540T, azért Lg mert Tv-m Blue ray-em mindenem Lg.
Köszönöm előre is! Válaszotokat várom!
-
ProdyG
őstag
Én msot épp azzal szenvedek, hogy forgassam-e be kicsit a front hangflakat, vagy maradjanak teljesen egyenesen. Nem igazán hallok különbséget a 2 verzió közt. Van valami ajánlás erre azon túl, hogy hallgassam meg mindenhogy?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gtaati #89674 üzenetére
Én még nem láttam olyan kicsi lakást, ahol ne férne el egy "normál" méretű HM erősítő és 5 db hangfal, legyen az állványos akár.
A gond leginkább a jelenlegi hangfalaiddal van szerintem. Azt cserél le valami használhatóra és eszed ágában ne legyen bármilyen LG szettet megvenni.
Szerintem."csak a zene van"
-
Oldfighter
senior tag
válasz Gtaati #89674 üzenetére
Jó nagy butaság lenne egy különálló komponensekből álló rendszert lecserélni a silány bögreszettekre. Tessék úgy kialakítani az adott helyiség berendezési tárgyait, hogy elférjen oda minimum a mostani rendszered. De innentől én csak felfelé építkeznék, főleg mert az új lakókörnyezet megkívánja a minőségibb készülékeket.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #89661 üzenetére
Rögtön megjelensz, hozzászólsz, ha kábelek ellen lehet szólni, kihasználsz minden alkalmat. Mi ezzel a célod?
Tudod mit, akkor én, itt és most beszámolok hasonló tapasztalatról, ugyanolyan különbségről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gtaati
őstag
válasz dgyuri0123 #89677 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat! A szoba kb 5,5x3,5m. A jelenlegi Yamaha rxv350 és a hozzá tartozó 5db Conan hangszórók teljesítményével és hangzásával sincs bajom amire én használom őket arra számomra megfelelnek, tudom régi cuccok és nem is valami szuperek. A probléma az, hogy az új szekrénysorba éppen befér az 50-es plazma tv, de köré a center sehova, maga az erősítő szintén nem fér be a következő probléma h a Conan hangfalak színe nem éppen illik a többi bútorhoz, berendezésez és ezért jutott eszembe a kompakt cuccok.
Köszönöm!
-
nagyúr
"Tudod mit, akkor én, itt és most beszámolok hasonló tapasztalatról, ugyanolyan különbségről."
Tőled sem fogadom el, ha nem vaktesztelés eredménye, pedig tisztelem és elismerem a tapasztalatodat. De a pszichéd befolyásoló képességét (szerintem) még a tapasztalatod sem tudja felülírni.
Egyébként a mondandóm lényege nem (csak) kábelekről szól.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #89681 üzenetére
Vakteszttel hasonlítgatunk HDMI kábeleket, méghozzá dupla kimenetes lejátszóval. Egyikünk váltogatja a bemeneteket és a drótokat, a többiek lesik a képet.
De ahhoz a stáblistás remegéshez nem kell vakteszt, mert - stílszerűen - a vak is látja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
Gtaati
őstag
válasz Norbi 72 #89682 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsokat, lesz a tv-nek helye körben és mögötte is hely, hogy levegőzzön. Igazából a tv körül csak a centerrel vagyok bajban mert a jelenlegi méretében nem fér el normálisan. itt található képek a szekrényről méretekkel színekkel együtt. Keret max 100 ezer ft vagy kevesebb Köszönöm még egyszer a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz liszi70 #89658 üzenetére
Nah igen, ezzel egyet kell értsek. Az ember elsősorban a saját szemének és fülének higgyen. De kit érdekel, hogy egyénileg ki mit lát és hall egy kábelnél? Sosem fog itt egyetértés születni ilyen téren, de nem is kell.
(#89662) cidrus
Azt kell, hogy mondjam, hogy valami nagyon nem okés. Én "csak" AQ Cinnamont használok (nem Carbont), de nem tapasztaltam ilyen hibajelenségeket, amiket leírtál. Pedig megegyezik a vetítőnk, a lejátszónk is.
Ráadásul 2 filmet nyomtam most le egymás után.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
cidrus
csendes tag
na megvolt a" komplett" tesz ,bár már félve merem leírniA projektor 2 hdmi bemenetére tettem a kábeleket és a popocorn kimenetén cserélgettem.Film,sorozatok,koncertek mindenfajta formátumban. Vakteszttel kezdtem -a páromat képes voltam kiráncigálni az ágyból- mindkét kábellel lejátszottam neki a trónok harcából az első őt percet/azt néztem utoljára azért kezdtem azzal/Egyből kiszúrta a jobb kábelt.És valóban a színek teltebbek voltak,eltűnt a rengeteg zaj ,a lényegében 1 méterről nézve se látok zavaró dolgot.Ő úgy fogalmazott hogy az egész kép olyan melegebb bársonyosabb kellemesebb nézni.Sokkal részletesebb lett minden.A konturok még kicsit mindig mosódnak ,vibrálnak de már messze nem olyan megterhelő nézni mint azelőtt.
Egyszerűen nem akarom elhinni hogy ezen a hdmi kábelen tényleg annyit lehet vitázni.Ez messze nem placebó .Lehet hogy egy 40 collos tévénél nincs nagy különbség de bizton állítom hogy nálam a projektoron rengeteget segített. -
cidrus
csendes tag
válasz MasterMark #89696 üzenetére
melyik része?
-
BBéci
legenda
válasz cidrus #89697 üzenetére
A sötét oldal képviselői szoktak azzal érvelni, hogy elméletileg nem lehet különbség - ami ostobaság - ezért a gyakorlatban sem lehet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz cidrus #89659 üzenetére
az mutatja a legjobban, hogy nem a hdmi kábel a te igazi problémád, hogy egy 30ezres, kimondottan rövid aq kábellel sem kaptál tökéletes képet.
ilyen távolságra bármilyen hdmi kábellel is tökéletes képet kell, hogy kapjál. nem értem, a többiek miért nem szóltak még.@regger: 15 méteren már azért jöhetnek problémák. bár én elsősorban a csillapítás, és a lecsökkent sávszélesség miattiakra számítanék, ezeket a megjelenítőbe beérkező jel dekódolása jellegzetesen kihozza.
@Kittosz: lehet hatása a jó kábelnek. más anyagok, alacsonyabb csillapítás adott hosszon és frekvencián, ezeknek lehet szerepük. de nem hdminél rövid távolságra. 7-8 éve kezdtük kikíséreltezni, hogy 1.2 méteres kábeleknél mennyit tudunk megcsípni az anyagköltségen, ha valami bóvli kínai hdmi kábellel szereljük őket. normál üzemi körülmények között 100GB-s fileokat kergettünk keresztül a kábeleken, hash alapú ellenőrzést futtatva az átvitel befejezése után. heteken át ment a teszt 0-24, egyik kábel sem hibázott (nem a gyártótól rendeltük be, hanem boltban vettük meg őket, 50-50 darabot, hogy ne verjenek át válogatott példányokkal). 5 éve már csak hdmi kábelekkel felszerelt terminálokat szállítunk (több tízezer üzemel világszerte), és 0 olyan hdmi kábelhibánk volt, aminél nem fizikai sérülés állt volna a háttérben.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest