Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Tudom.
(#85647) ProdyG:
Az szép. Gratula hozzájuk!
A reflexnyílásban a dugóval valóban hangolható (valamennyire) a szobához a doboz. Bedugva kvázi zárt dobozként fog funkcionálni. Akkor érdemes próbálkozni ezzel, ha a szobában nagyon rezonálna a mély, ha túl sok. Vagy ha úgy jobban tetszik a hangja.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Ribi
nagyúr
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy adott 1 TV, amihez vezet 2 coax kábel. Hogy miért így néz ki felállás az egy jó kérdés, de így van. Szóval ennél kellene megoldani, hogy rá lehessen kötni mondjuk valami hdmi, vagy mást, hogy géphez hozzá lehessen csatlakoztatni. A TV oldalán is lehet visszaalakító, de ha mondjuk digit adást bele lehet tolni, elvileg a benne lévő tuner megeszi DVB akármit. Csak ahogy néztük ilyen coaxba átalakító kb 3x annyi, mint a TV. Van valakinek valami 5lete esetleg, hogy hogyan oldható meg?
-
BBéci
legenda
"Lenne 1 olyan kérdésem, hogy adott 1 TV, amihez vezet 2 coax kábel."
Nem találom a kérdést.
Mit szeretnél? Koaxiális antenna kábelen olyan jelet továbbítani, ami normális esetben HDMI-n közlekedik?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dunkel
őstag
válasz Patice #85655 üzenetére
Sosem értem ezeket a kérdéseket ami arra irányul, hogy valaki más mondja meg nekem hogyan fog tetszeni otthon. Pl. ez itt most. Könyörgöm ott a szivacs, dugja be, hallgassa meg, vegye ki, hallgassa meg újból. Ahogy jobban tetszik úgy a jó.
Vagy ha megmagyarázom miért az a jó ahogy neki nem tetszik, akkor inkább úgy hallgatja? Mondjuk meg is érdemli az ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz enricotoxic #85649 üzenetére
"Javasolnátok még jó hangú BD koncerteket (nem tesztlemezeket)?"
Jószerivel visszatérő téma. Személyes kedvenceim a minőség eme oltárán (is) : Eagles, Queen, Phil Collins, Led Zeppelin koncertek........Az Eagle Rock kiadványok rendszerint minőségi daraboknak számítanak. Folytathatnám a sort, mi több, idehaza vinyón számos olyan koncert van amit még meg sem néztem.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
adodaniel
őstag
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Van nálam két hete egy 6ch végfok. Első bekapcsoláskor az elvárások felett teljesített, nem volt kétséges, hogy sokkal zeneibb hangásra képes, mint az integrált régi HT erősítőm."
Milyen 6ch végfokról van szó? De az is legalább olyan fontos, hogy milyen integrált HT erősítőd van, szóval mihez képest írod, amit írtál?
-
Ribi
nagyúr
Köszönöm neked és lemmy9-nek a totál haszontalan és felesleges beírást.
Igen a kérdés, hogy mit lehet áttolni coaxon és hogyan. Mint említettem, van mocskos drágán eszköz ami átkonvertálja, de gondoltam hátha valakinek van valami tapasztalata. Ha nincs, nem kell hozzászólni. -
-
enricotoxic
tag
válasz Oldfighter #85663 üzenetére
Meg fogom nézni, az előadókat ismerem/kedvelem. Köszi!
Még amiket most kipróbáltam SACD lemezeket konvertáltam át BD-be, hogy a playerem le tudja játszani. Van 1-2 nagyon jó.
-
Ribi
nagyúr
válasz dunkel #85668 üzenetére
Nem, van 2 coax kábel, a falba ez lett behúzva ami megy a TVhez. Kicserélni nem nagyon lehet mondjuk hdmi-re, szóval ez az adat továbbító drót, ezzel kell dolgozni. Hogy mi megy rajta az rajtunk múlik. Nem TV adás, hanem mondjuk PC, lehetőleg full HD felbontásban. Szóval egyik végen TV, másik végen PC, közötte 2 coax kábel. Jusson át a kép a PCről a TVre.
-
adodaniel
őstag
Hagyd a coaxot és próbáld meg ezzel.
Egyébként olcsón nem fog működni a dolog. Helyedben akkor áthúznám a kábelt a falban. Vagy pedig az marad ott használaton kívül és kábelvezetőben, vagy a szőnyeg/parketta szegélyében a fal mellett egy HDMI kábel. Vannak erre már jó megoldások.
[ Szerkesztve ]
-
yoda85
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani pár variációt 5.1 HM erősítőre ami már kezeli a 3D-t és hozzátartozó 5.1 hangdoboz szettre? Keret ~200.000 Ft. Csak új eszközök.
Köszönöm ! -
zsola32
senior tag
holnap fogom átvenni az erölködőmet, denon x-4000.
köszönöm a hozzászólásokat a témában. -
enricotoxic
tag
válasz liszi70 #85666 üzenetére
Igen, a végfok nem egy HT végfok, hanem egy high-end stereo rendszerben teljesített szolgálatot, triamp volt a feladata. Bodor audio a gyártó, monoblock felépítés, 6db dedikált nyák, óriási toroid és kondik. Számok nem annyira eget verőek, 8Ohm 100 WPC, de sok-sok év alatt megtapasztaltam, hogy nem a számok döntenek. 500e + fa volt 2-3 éve. Van hozzá most kölcsönben 6db Bodor IC, sajnos tápkábel nincs, az sima PC gagyi.
A referenciapontom a nemrégen eladott Heed Obelisk Si erősítőm.
HT: A leggyengébb láncszem a HT erősítő (hiába csak előfok most), ami egy Pioneer VSX-908 THX Ultra
BD: Pioneer BDP LX71 tuningolt darab
Front: JBL HP520
Center: B&W CDM center
SR: B&W DS6
A fontokhoz választottam a centert, elvittem a kiállítóterembe a hangfalakat és megkértem, hogy cserélgessék ugyan arra a filmrészletre a centereket. Végül a CDM lett a legjobb, ami leginkább szinergiában van a JBL-ekkel, akkor is, ha nem egy gyártótól származnak. Sajnos a B&W SCM8 surround hangfalak jobban szóltak a DS6-nál, de nagyon drágák voltak.
A terv az, hogy egy Emotiva UMC-200-at fogok megtuningoltatni és egy Bodor végfokot veszek hozzá. Először a végfok, pár hónappal később a proci.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz enricotoxic #85685 üzenetére
mit alakítottál az LX71-el, érdekelne és az eredmény is, küld át privátban
"in medias res"
-
mettek
addikt
dali lektor 6 fronthoz passzol a dali concept center?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tuib
aktív tag
Sztem kb ennyi lenne HDMI to Coax Más megoldás nem igazán van a kérdésre egy kábel újrahúzáson kívül. Ha jól értelmezem a problémát.
Tibi
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
enricotoxic
tag
válasz Csabroncka #85686 üzenetére
Leírom ide, hátha másoknak is érdekes/tanulságos.
Összefoglalva a lejátszódban a következő átalakítások történtek:
· optikai meghajtó tápellátásának leválasztása a készülék saját tápegységéről
· optikai meghajtó túlméretezett dedikált tápegységet kapott
· analóg tápegység leválasztása a készülék saját tápegységéről
· saját dedikált tápegység kialakítása az analóg áramköröknek
· toroid trafó+extra gyors egyenirányítás+spéci feszültség stabilizátor
· front és center analóg kijáratok erősítő OpAmp modulok cseréje, optimális beállítása
· apróbb optimalizálások – azt gondolom, hogy ezek az apróságok sokat hoztak a színpadra –Részletesen leírtam, hogy miért kellett és mi lett az eredménye itt és itt.
-
Csabroncka
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest