- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #142513 üzenetére
Én hallottam a rendszeredet Vikthor. Óriási szerencséd van a nappalival, mert az átlaghoz képest baromi jó az akusztikája.
Nyilán mindent lehet fejleszteni, de ahhoz, hogy jelentősen jobb élmény legyen moziznod, már milliókat kéne elköltened csak hangra. Szerintem tudnál választani a kínálatból, ha most csak erre lenne pár milliód. Egy high-end előfok és végfok + egy sokkal jobb hangsugárzó család biztosan nagy ugrás lenne.
Csak a felsoroltak már nem pár millió, hanem sokkal több.
Remélem nem bántalak meg, talán a sub az ami lehetne jobb, de gondolom volt egy keret amibe bele kellett férni és nem azért nem vettél jobbat, mert nem találtad meg a kínálatból az artikuláltabb, pontosabb subot. Azt gondolom, hogy mindenki másra érzékeny jobban, máshol köt kompromisszumot.
Ha csak hifire kéne költeni, akkor biztosan jobb rendszerünk lenne, de azért szerencsére elég sok dolog van amivel foglalkozunk, amit szeretünk.
-
enricotoxic
tag
Szia, a jelenség engem is zavar, a moziban és a TV előtt is, ismerőseim immúnisak erre. Leginkább akkor látom, amikor rézsútos mozgások vannak, legjobban akkor jön ki az "élmény", amikor a képen mozog egy objektum rézsútosan és még a kamera is mozog más irányban és más sebességgel, mint a filmezett tárgy.
Talán a 4k 60fps majd folyékony képet fog adni.
-
enricotoxic
tag
válasz
xxlongikaxx #123440 üzenetére
Én a THX ajánlását követem.
-
enricotoxic
tag
válasz
Nemir Ombe #123378 üzenetére
Hozzászólásodat olvasva világossá vált, hogy minimális rálátásod sincs arról amiről írsz. Ezzel nincs is baj, de nem értem, hogy ismeretek hiányában miért próbálod tartani magad az állításodhoz. Az az érzésem, hogy csak a vita érdekel és a tények nem. Ilyenkor az a gond, hogy másokat is összezavarsz, akik szintén nem járatosak egy adott területen, de szeretnének tájékozódni.
-
enricotoxic
tag
válasz
Pazolini #123286 üzenetére
Sajnos az utóbbi húsz évben túl sok ígéret volt már, hogy ez aztán már tényleg jó zenére is. Én saját tapasztalatról írok. Pár AVR közül az egyik a legjobb zenére? Sajnos ez kevés. Az az egy AVR egy olcsó sztereó után milyen?
Ki mit olvas ki a tesztből:
"In stereo or direct mode, there is a decent attempt at making good music. But compared to the PM 11 S3, the soundscape tends to be flat and two-dimensional." OK, hogy a PM11 egy drága erősítő, de jóval kedvezőbb árú sztereókkal szemben is alulmaradt volna. Nem feltétlen kell Marantz mellé, egy Rega, Naim, Rotel, Arcam, Roksan, NAD, Heed sztereó is zeneibb. Egyre inkább elfordulok az ismert gyártók termékeitől, egy belépő szintű Naim is tud nagyon jól zenélni.
Én sokszor azt érzem, hogy ez már önigazolás sokunknál, hogy ha már megvettem, akkor ezt aztán tényleg nagyon jó. Legyünk objektívak, be tudunk húzni nem jó eszközöket. A fórumok miért vannak tele eladó sorba került eszközökkel? Annyira jó, de azért eladom és mást veszek.
-
enricotoxic
tag
válasz
Nemir Ombe #123250 üzenetére
"a legtöbb esetben szoftveres fejlesztések, amit nem milliókból, hanem "pár sor átírásából" oldanak meg a gyártók"
Miért gondolod, hogy a szoftveres fejlesztés olcsó? A fejlesztés nem azt jelenti, hogy pár sort átírunk. A fejlesztés nem úgy működik, hogy leülök és megírom a programomat, ez nem egy esszé. Hosszas tervezés előzi meg, mire az első karakter bekerül a kódba. Nem a programozó találja ki, hogy mit csináljon a szoftver. A kód egy evolúciós vagy revolúciós folyamatban születik meg. Hiába lesz pár sor a végeredmény, egyébként nem pár sor. Maga a fejlesztés hosszadalmas, egy-egy egyszerűnek látszó alkalmazás igen hosszú ideig készül és nem egy ember dolgozik rajta. A szoftverfejlesztés igen is milliós beruházás és a milliót dollárban értem. Nézd meg, hogy kik a legkeretesebbek a munkaerőpiacon. Az IT szakemberek, azon belül a fejlesztők. Nézd meg, hogy milyen fizetési igény van a fejlesztői oldalon a hazai munkaerő piacon, külföldön ezt szorozd meg egy szép értékkel.
-
enricotoxic
tag
válasz
Pazolini #123059 üzenetére
Nemrég vettem egy Marantz SR7008-at. Mozin tetszik, de zenére nem alkalmas. Hiába írták, hogy már a hatos széria elfogadható zeneileg. Koncert BD lemezekkel és CD-vel próbáltam. Elmarad minőségben a régi Marantz PM75-től, a Heed audio obelisk si vagy a Bodor audio BA50 köröket ver zeneiségben a 7008-ra - és a PM75-re is -. OK, ez a három stereo erősítő, de sajnos ezeket szoktam meg, hogy így szól a zene. Nem hiszem, hogy a 7010 sokkal jobban zenélne. Én most több lépcsőben fogok upgradelni. Egy sokcsatornás Bodor végfokot fogok venni - pár hétig volt nálam, eszméletlen jó -, majd a 7008-at HT procira cserélem. Sajnos egy Emotiva XMC1 vagy JBL synthesis SPD-25 egyenlőre elég elérhetetlen és még nem hallottam őket, de ezeknek már csak jónak kell lennie
-
enricotoxic
tag
válasz
z123456789 #122752 üzenetére
OK, köszönöm az infót.
(#122749) spiky03, (#122750) liszi70, (#122751) Dorian
Köszönöm.
-
enricotoxic
tag
válasz
z123456789 #122747 üzenetére
Nyilván a saját tapasztalat a legfontosabb. Legalább az irányt szeretném belőni, mert nem hiszem, hogy nagyon sok kábelt ki fogok/tudok próbálni. Lehet, hogy "óriásölő" valamelyik Kácsa kábel. Párat meghallgatnék/megnéznék.
Te miket próbáltál ki, miért döntöttél a Pearl mellett?
THX
-
enricotoxic
tag
Mi a véleményetek az Audioquest Pearl HDMI (2m) kábelről?
Marantz SR7008, Pioneer BD LX71, HTPC és Samsung UE46D6000, erősítő megfelelő hangsugárzókkal. A TV-t egy-másfél év múlva cserélném 60" körüli 4k HDR megjelenítőre. 2.5 méterről nézem a megjelenítőt. Elegendő ez a kábel vagy vegyek mást, házon belül drágábbat?
Nem cserélném le egy év múlva a kábeleket, emiatt is kérdezem. AudioQuest Carbon HDMI és a Pearl között tapasztaltatok kép és hangminőség differenciát?
Kinek milyen tapasztalat van HDMI kábelek kép- és hangminőségével? Saját tapasztalat érdekelne.
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #114313 üzenetére
Azt gondolom, hogy minden gyártónak van elképzelése a jó hangról, főleg a közép-felső kategóriában biztosan figyelmet fordítanák arra, hogy jól/jobban szóljon egy erősítő házon belül és a közel azonos árú termékekhez képest is. A Denon ezek szerint úgy gondolja, hogy ezzel az elemmel jobb hangminőséget ér el. Neked tetszik a Denon karaktere, mert már több erősítőt is vettél a gyártótól, gondolom hallottál még pár másik szintén elérhető erősítőt és ismét a Denon mellett döntöttél. Ez egy teljesen érthető folyamat, amikor tetszik az hallott karakter, illeszkedik a többi hangreprodukciós eszközhöz és az akusztikai környezethez, akkor ismét Denont fogsz venni.
Én ezzel nem vitatkoznék, mert sokkal inkább ízlésről vitáznánk.
Ilyen erővel arról is vitázhatnánk, hogy milyen tápot vagy ellenállást használ Denon, mert egy másikkal sokkal jobb lenne.
Borítékolom, hogy mi lesz a következő erősítőd, még a típusszámát is tudom
-
enricotoxic
tag
Sziasztok,
Bodor Audio bemutatótermében tartott Máthé Kálmán egy érdekes előadást. Az első rész már felkerült ide.
-
enricotoxic
tag
válasz
pFEFErohni #90537 üzenetére
Nagyon szívesen!
-
enricotoxic
tag
válasz
pFEFErohni #90527 üzenetére
A Mac mini nagyon jó gép, használtan elég jó ára van. Én a helyedben Mac mini (Late 2012) modellt vennék. Iszonyat csendes gép, az egész alu ház egy nagy hűtőborda. Tegnap jelentek meg az új minik, lehet, hogy lejjebb tolja a használt darabok árát. Az OS X egy nagyon jól használható, igen stabil OS, én 8 évig használtam Windows-os gép mellett. Ugyan úgy van rá XBMC, µTorrent, MS Office, RDP... NTFS-t natívan olvas, külső alkalmazással ír is. Én semmilyen szívásba nem futottam bele, menj be egy boltba és nyomogasd meg picit. Azok akik azt írják, hogy annyi pénzből jobb barebone pc-t raknak össze nem használtak még Mac mini-t
Játékra nem alkalmas (csak annyira amennyire az Intel HD Graphics), de film, zene, web, torrent, office felhasználásra nagyon jó gép. Az iOS zárt, az OS X nem.
Milyen hangja van? Én amikor hallottam ilyen gépet, akkor USB-s DAC-al hallottam, úgy baromi jó volt. Van rajta thoslink és HDMI is, nem tudom azok hangja milyen.
Nekem nem volt vele szívás, szívesen segítek privátban, hogy ne szemeteljük a topikot.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #90326 üzenetére
A három rés tényleg gáz, nekem sem tetszik, de az M&K is elég gagyi kinézetre. Pláne ez, és ezt is betenném a nappalimba.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #90286 üzenetére
Nem egy szépség az biztos, de ez sem az, pedig nagyon elfogadnám az M&K subot. Amcsi és csúnya, de jó.
-
enricotoxic
tag
válasz
Borisz76 #89267 üzenetére
Nem ez volt a kérdésed, de próbáld meg mindkét faltól elhúzni picit a hangsugárzókat, a hátfaltól egy méterre, azt gondolom, hogy jobb lehet a hangzás. Eddig csak az Audio Note dobozokat hallottam jól szólni falra tolva. Egy próbát talán megér, próbálgasd több pozícióban meghallgatni, ez az egyik legolcsóbb tuning.
-
enricotoxic
tag
Egy nagyon alapos DIY projekt: B&W 800D
Kérdés, hogy milyen a hangja az egyébként gyönyörűen kivitelezett dobozoknak. Az elektronika nem nagyon illik hozzá. -
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #88876 üzenetére
"teljesen kizártnak tartok, hogy aktiv cuccok csereberéjével elérjenek"
Ok, de kipróbáltad ott abban a láncban?
-
enricotoxic
tag
válasz
dunkel #88867 üzenetére
Jó az amiket írsz, egyet is értek szinte mindennel. Úgy érzem, hogy nem állunk szemben az állításainkkal. Ahogy írtam az elején szükségesnek tartom a kábeleket, de nem csodaszer a kábel. Lehet hangolni vele a berendezéseinket, ahogy elhangolni is lehet és ez független az ártól. Egy drága és jó hírű kábel ronthat és javíthat is a hangképen. Én az arányokról írtam, de nincs képlet, ami mindenkinél használható lenne, de amikor a kábelezés megközelíti valamelyik komponensünk árát ott már érdemes a kebelezés mellett/helyett készülékcserékkel is játszani.
"Ez itt egy "best practice" és ez így van jól. Aki nem akar sok időt tölteni a kereséssel, vegye sorra az ajánlottakat, azok bevált dolgok, kisebb eséllyel lesz csalódás a vége."
+1
-
enricotoxic
tag
válasz
dgyuri0123 #88863 üzenetére
"Azt ne feledd, hogy az ős csúcs CD lejátszók hangját nagyon hamar túlszárnyalták a néhány évvel később készült, negyedannyiba kerülő "utódok".
Én nem ezt tapasztaltam. Ez inkább a DVD lejátszók képére volt igaz, hogy a csúcs DVD játszó képét pár évvel később egy olcsóbb Sony túlszárnyalta.
"Konkrétan a 4-600 ezres ársáv minőségét később 100-150e FT-ból el tudtad érni. Pl. Rotel, Nad, hazavágta a korábbi High End trendet, már ami a CD játszókat illeti. "
Nagyon nem értek egyet ezzel az állításoddal. Több 20 éves készülék messze jobb hangon zenél, mint a mostani negyed annyiba kerülő készülékek és azt gondolom, hogy ez törvényszerű. És nem mondom, azt, hogy régen minden jobb volt, nem vagyok ennek a híve. És azt nem akarom idekeverni, hogy az elmúlt húsz évben a gyártók ízlése is változott, más volt a trend, mást gondoltak a jó hangról, ettől függetlenül az én véleményem az, hogy nem áll meg az állításod. Konkrét készülékeket érdemes összehasonlítani, mint ahogy később Te is megteszed.
"2000... jelentek meg a legjobb CD-DVD lejátszók is. Pl. nekem is volt egy Pioneer DV668-asom, ami simán agyonverte hangzásban a Marantz CD6000 OSE-t és semmilyen vaktesztet nem kellett tartanom, annyira szignifikáns volt a különbség."
Pioneer DV717-es lejátszóm volt, hangra nagyon gyér volt, DV668-at nem hallottam, de kétlem, hogy jobb hangot produkált. A Marantz CD6000 OSE nem egy nagyon jó hangú CD lejátszó, de nem tudom elképzelni, hogy a DV668 jobban szól. Arcam, Alto, Rega ezek számomra jobb hangot prezentáltak. Az igazi nagyágyúkkal összevetve a "hazavágta a korábbi High End trendet" nem tűnik reálisnak, pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
Kérdés, hogy a lánc többi tagja mi volt?
"Kifutó áron teljesen egy szinten mozgott a két eszköz."
Kérlek, ezt fejtsd ki.
-
enricotoxic
tag
válasz
#09634560 #88842 üzenetére
Denon 3800 blu ray-re gondoltam. Már annyi lejátszóra mondták nekem, hogy ez tényleg nagyon jó S/PDIF-en. Én is vettem 2000-ben negyed millióért DVD lejátszót, hogy ez már annyira... és szar volt, de nem volt jobb hangú amiket próbáltam abban az ársávban. Olvastam, hogy a régi LD playerek milyen jó hangú lejátszók voltak, mert mechanikailag sokkal komolyabban meg vannak építve a jóval nagyobb és nehezebb lemez miatt. A Theta is átcsomagolt régen egy Philips LD-t módosítás nélkül (ahogy a Lexicon is egy Oppo DVD vagy BD-t). Elővettem a régi tesztgyőztes lejátszót a DAC-ra kötve botrányosan igénytelen hang jött ki. LX71 is egy igazi betegágy hang volt a tuning előtt, de nem volt jó áron CA, nemhogy Oppo. Bár nem tudom azoknak milyen a hangja.
Szinte borítékolni tudom, hogy a coax kimenete a Pana DMR65-nek, Pana S75 nem jó. Az általam próbált DVD/BD lejátszók hangja meg sem közelítette egy audiophile CD játszó hangját. Hiába voltak drágák, magasabb mintavétel, nagyobb bitmélység.
(#88841) BBéci
Nagy kár.
-
enricotoxic
tag
válasz
#09634560 #88831 üzenetére
Nem ócsárolni akarom a berendezésed, de ezeknek a készülékeknek az S/PDIF kimenete nagyon vacak. Lehet, hogy az eggyel kisebb Denon BD-t hallottam, de annak a hangja a coaxon élettelen és mű volt. HDMI-n nem volt alkalmam kipróbálni, ezért erről nem tudok nyilatkozni.
Remélem elhiszed, hogy nem kötekedni akarok.
-
enricotoxic
tag
válasz
robi-k #88830 üzenetére
"A HDMI nem egy veszteségmentes jelátviteli mód (nincs ellenőrizve. hogy a vevő oldali készülék hibátlanul kapta-e meg a küldött adatokat), tehát gyenge kábel esetében pl. egy magas bitrátájú (pl. LPCM, DTS HD-MA, TrueHD) hangsávnál nagyobb lesz a jelveszteségből adódó bithiba, mint egy jó minőségű kábelnél"
(#88819) hozzászólásban azt írtad, hogy: "Mind2 lejátszó bitstream beállítása esetén a hangban NEM LESZ különbség"
Akkor ezzel azt mondod, hogy az erősítő és a BD közt lévő HDMI kábel befolyásolja a hangminőséget, de a BD készülék minősége nem?
Ez nem tűnik logikusnak, szeretném megérteni ezért ragadtam le. Ilyen összehasonlítást még nem végeztem.
-
enricotoxic
tag
válasz
enricotoxic #88824 üzenetére
Bitstream beállítása esetén a két készülék között akkor a 800 forintos HDMI és az Audioquest Diamond ugyan azt a minőséget fogja prezentálni?
(#88827) Sanci38
Sok embertől hallottam az évek során, hogy elég egy olcsó transzport és egy jó DAC. Sajnos nem igaz.
-
enricotoxic
tag
válasz
Dorian #88809 üzenetére
"Viszont azt látom, hogy nagyon hifi-szemszögből nézed a házimozit:"
Igen, a hifi a nagy halmaz, azon belül van számtalan halmaz és részhalmaz: stereo, home theater, vinyl, high-end... Azért nézem hifi szemmel, mert vannak hangsugárzók, elektroakusztikai berendezések, kábelek, akusztikát befolyásoló kiegészítők. Az igaz, hogy egy olcsó sztereó rendszer árából egy nagyon olcsó házimozit lehet összerakni, ahol sokkal kevésbé jönnek elő a differenciák, de nem gondolom, hogy erre céloztál. Mozinál a kép is picit elveszi a figyelmet a hangtól, de mozinál is fontos hangreprodukció minősége. Különben elegendő lenne a TV hangszórója vagy egy fröccsöntött házimozi. Más a filozófia, de a cél ugyan az.
Forrás készülék lehet sok féle, konkrétan céleszközre, "okos" BD-re gondoltam.
"Mozinál (koncertnél) vannak ugyan különbségek köztük, de jelentősen kisebbek, mint az a hifiben megszokott. Kevesebb választék is van, és kategórián belül nincsenek eltérések hangminőségben."
Minőségi elemekből kell felépíteni a rendszert és lesz/van különbség. Hogy érted, hogy kevesebb a választék? Én óriási különbségeket hallok.
Egy kábel befolyásolja a hangot, de egy készülék nem? Egy forrás készülékben történhet digital-analóg átalakítás, jelkondicionálás, jobban hatnak rá rezonanciák, interferencia. Ez olyan mintha, azt mondanád, hogy egy mozi erősítőre rádugsz HDMI-n egy 19e forintos Sansung BD lejátszót, majd ezután egy Oppo BD lejátszót és ugyan olyan lesz a hang, azért mert a DAC az erősítőben van, ill. ott történik a dekódolás. Vagy olyan, mintha azt mondanád, hogy két eltérő forráskészülékben, ha ugyan az a DAC és a multi analóg kimenetet használod akkor a hang ugyan olyan lesz. Lehet, hogy nem jól értettem?
(#88815) Sanci38
Egyetértek.
(#88788) devil-k
"Viszont van az a dolog, amikor egy megfelelő minőségi eszközt illik kiszolgálni"
Egyetértek, amit írtam nem mond ellent ennek.
(#88792) Tamoo
"Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál."
Örülök, kíváncsi vagyok az 1%-ra. Leíród?
-
enricotoxic
tag
Kábel vitaindító
Azt érzem, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kap a téma, mint más fontos építő elem. Már az elején szeretném leírni a véleményemet a kábelekkel kapcsolatban:
- van különbség kábel és kábel között
- a különbség füllel érzékelhetőMégis az a véleményem, hogy az ide látogató hobbival ismerkedő fórumtársakat megzavarhatja az az információ dömping, ami a témában publikálva van és aránytalanul felnagyítja a kábelek szerepét a közép és felső receiver szegmensben, a pár százezres hangfal szettekről már nem is beszélve.
A kábel a leginkább fetisizálható hifi termék, régebbi hifisták emlékezhetnek az állvány volt hasonlóan felkapott jó pár évvel ezelőtt, de a hullám alábbhagyott. És igen, az állványoknak is van hangja és nem csak vinyl forrás használatakor.
Azon kívül, hogy a kábelek beleszólnak a hangképbe, azt gondolom, hogy van még pár ok ami miatt kábelekre hajlandóak hobbitársak sok-sok pénzt elkölteni, néha a realitást mellőzve. Nagyon egyszerű kölcsönkérni a havertól, nagy kárt nehéz kábelben tenni. Könnyű cipelni akár tömegközlekedésen is. Boltból letét ellenében könnyedén elhozhatjuk a kiszemelt madzagunkat. Én sem cipelnék egy próba miatt egy nagyobb subot haza és vissza, de a madzag… Aztán természetesen bekerül a bogár a fülünkbe, amikor hoz valami ujjat a hangképbe egy egyszerű zsineg. Áááá mennyivel jobb ez és az, néha más meg nem annyira jó és ez csak együttélés után derül ki.
Biztos ismertek olyan embert akinek több, mint 10 éve ugyan az a PC háza, de közben a házba már a sokadik generáció adja át a helyét az új alkatrészeknek. Ez a barátnő/feleség biztos fejlesztés.
Nő - már megint szerelsz?
Férfi – csak ezt a vacakot javítomA hifiben a kábelek pont ilyenek. Kevés hobbi tásunk párja tudja, hogy mennyiben is van az a pár méter tyúkbél a készülékek között. Mert azt könnyebb elfogadtatni, hogy egy 750e forintos dobozt 250e forintért megveszünk, mint azt, hogy 3db tápkábelre és pár méter hangfalkábelre kifizettünk 370e forintot. Ezt még a hobbi iránt érdeklődőknek is nehéz megemészteni, de aztán úgy kezdik érezni magukat, mint a mesében, ha nem látom a király új ruháját, akkor bolond vagyok. Érdekes, hogy egy 200e forintos fröccsöntött nyiszogó okostelefon az teljesen elfogadott, mindenki tudja, hogy annyiba kerül és azt is, hogy két év múlva ki kell dobni cserélni.
AVR-X4100W szintű erősítőhöz vagy egy 200e forintos subhoz nem érdemes 100e forintos tápkábelt venni. Sokszor olyan hézagok vannak egy rendszerben, hogy hihetetlen. Jó erősítő, jó hangfal szett,
drágajó kábelek és egy fos hangú forráskészülék! A két tápkábel árából + a meglévő forrás árából kijött volna egy igazán jó forrás készülék, ami jobb eredményt hozott volna, mint a prémium kábelek. Vannak gyártók akik kifejezetten nem mennek rá a kábelőrületre. Voltam több olyan Heed bemutatón, ahol pár millió forint szólt sztereóban és jó minőségű villanydrót volt bekötve a hangdobozokhoz és nagyon jól szólt. Direkt rákérdeztünk Huszti Zsoltnál, hogy az a drót konkrétan mi, mert nincs felszitázva a gyártó. Nem arra buzdítalak benneteket, hogy a villanyszerelő boltban vegyetek madzagot, hiszen nekünk nincs annyi időnk/türelmünk/pénzünk/tapasztalatunk, hogy villanydrótokkal kísérletezzünk, mint egy gyártónak. Nem azt mondom, hogy ezt a puritán megközelítést kell követni, de a rendszer egészét kell néznünk. Mi az, amivel javíthatom a hangreprodukciós képességét a teljes láncnak? A ráfordított pénzből mi az, amivel a leghatékonyabban léphetünk előre?Van amikor egy kábel elsőre sokkal jobbnak tűnik, de aztán feltűnik, hogy bizony nem reális a hangszerhangok ábrázolása vagy nazális lesz tőle az énekesnő, a mély ráül az egész hangképre, élettelen lesz tőle a hangzás. Próbáljátok meg, ha elhoztok egy kábelt, hogy ne Ti kössétek be, hanem kérjétek meg a haverotokat, hogy legalább 5x-5x legyen bent mindkét kábel és egy postitra mindketten jegyzeteljetek, a „technikus” a tényeket, hogy mikor melyik kábel volt, a „hallgató”, hogy mikor mit érzékelt. Érdekes dolgok tudnak kijönni. Lehet, hogy spórolsz magadnak pénzt, de az is lehet, hogy a legdrágább kábelt fogod megvenni, de legalább objektíven Te döntötted el. Amikor megvan a kiszemelt érdemes hallgatni több napon keresztül, legalább a nagy kedvenceket. Aztán pár nap múlva visszacserélni, hogy mi hiányzik. És ahhoz is kell egy kis idő, hogy a fülünk átálljon, mert az agyunk folyamatosan kompenzál, próbál segíteni. Ezért baromi nehéz objektívnek lenni. Nem én találtam ki, sok helyen leírták már, az is lehet, hogy van, amit kihagytam, de pont ezért írtam le, vitaindítónak. Járjuk körbe, egészítsük ki, világítsuk meg minden oldalról.
Most akkor kell az a rohadt kábel vagy nem? Természetesen kell!
Csordaszellem
Már kész, elkapott a grafománia és nem tudom abbahagyni. Nem csak 1-2 gyártó van, ez igaz a kábelekre és az összes hifi egységre. Amikor erre a fórumra jöttem, akkor az jött le, hogy Denon erősítő, Focal/MA hangfal szett, T12 sub és husky sub kábel. Nyílván ennél sokkal színesebb a hifi paletta. Fejlesztéskor sem szabad rászűkülni egy-egy gyártóra, rengeteg mindent meg kell hallgatni, hogy legyen rálátásunk, kialakuljon az ízlésünk és tudjuk azt, hogy reálisan hová szeretnék eljutni. Azért mert a fórumon egy elfogadott szakértőnek X vagy Z berendezés/kiegészítő nagyon bevált, nem biztos, hogy mindenkinél jó lesz. Eltérő- akusztika, ízlés, készülékek, zene/film.
A fentiek a saját véleményemet tükrözik, van pár gondolat amivel egyetértettem sé magaméva tettem, szóval nem találtam fel a meleg vizet. Kíváncsi vagyok a tiétekre. Ti hogy látjátok, mik a tapasztalatok? Mit miért és hogyan?
Kiokoskodtam magam egy időre
, ígérem már nem írok ilyen hosszú hozzászólást a héten.
-
enricotoxic
tag
válasz
#75912448 #88652 üzenetére
"A bab-szórós jelenet végén Atmos módon kell lehullani a baboknak, különben gond van
"
Pont a babszórós jelenet van a demón, párszor meghallgattam, bokáig ért már a bab a nappaliban
A dobok baromi jól szóltak, a hátsó csatornákat is aktívan használták! Ez nem filmajánló, csak arról beszélgetünk, hogy mivel érdemes tesztelni a dobozok elhelyezését, beállítását.
-
enricotoxic
tag
Rendszer teszteléséhez próbáljátok ki a "THX Demo Disc Dolby TrueHD DTS-HD Movie Clips Cinema Test 2013" kiadványt. A "House Of Flying Daggers 6.1" tracken eszméletlen jó a térérzet, brutális a dinamika!
-
enricotoxic
tag
válasz
muzsikpeti #88614 üzenetére
Jaj, pont most láttam jó áron 95-öt. Nem baj most még csak nézelődök. Írnál pár sort az előfok részéről? Kezelhetőség, mennyire okos/buta a speakers setup? Milyen a hangja a 95-höz képest? Alacsonyabb hangerőn nem tűnnek el a részletek? Általában ilyeneket szoktam olvasni, ha pl. CD közvetlen végfoka van kötve. Mit érzel sztereó közben? Eszedbe jut egy sztereó erősítő vagy inkább nem. Akkor nem érezted hiányát a szoba korrekciónak?
Nem ütköztél Cinavia problémába?
USB-ről nem gond a 4TB méretű lemezek kezelése? BD25/50 kezelése rendben van? Gondolom FLAC hibátlan. SACD-R, ISO?A használt Oppo 95 és a 105 között van 130e forint különbség. Érezhető a 105-ön, ha csak a zene/filmet nézzük és nem számítanak szolgáltatások?
Minden segíthet amit tapasztaltál.
Köszönöm!
-
enricotoxic
tag
válasz
gorbep #88547 üzenetére
"érdekel majd mire jutsz a tuningolás során"
Én is, ha belevágok. A BD-vel csodát tettek (első, második) a Bodor audio-ban, nagyon jó zenét hallgatni vele csak most a régi Pioneer THX Ultra mozierősítőm a szűk keresztmetszet, az nem egy zenei készülék, sokat ront a végfok remek hangján, de így is átjön, hogy mennyire jó.
-
enricotoxic
tag
válasz
Sefter #88548 üzenetére
A DB-m hangja nagyon jó, Oppo jó lenne a szolgáltatások miatt, de ahhoz is hozzá kéne nyúlni, hogy zenei darab legyen. OK, most értettem meg, hogy előfok helyett az Oppo, közvetlenül a végfokra. Így is próbáltad, hogy Oppo és végfok? Mennyire jó előfoknak az Oppo? 95-el szemezgettem régebben. Konkrétan melyik Arcamra gondoltál? Elég lenne egy soványabb darab, hiszen a végfok soha nem lenne használva.
-
enricotoxic
tag
válasz
Sefter #88538 üzenetére
Nem gond, örülök a hozzászólásoknak
Az a kérdés, hogy mennyire belépő az Emo előfok. Csak azért mert ez a legolcsóbb előfok a terméklistájukon, azért mert csak 600 USD vagy azért mert a hangja olcsó? Milyen viszonyban van egy integrált felső kategóriás vassal szemben az Emotiva, ha csak az előfofokokat hasonlítjuk össze? Akkor úgy kérdezem, hogy milyen előfokot társítanál egy remek zenei végfokhoz? Amit írtál érzés után vagy tapasztalatból írod? Mit mivel hasonlítottál össze, mik a tapasztalatok?Igények:
- zene és film 50-50%
- eredeti angol HD hangsávval nézem a filmeket (BD-n van 7.1 kimenet)
- sok BD koncertet nézek/hallgatok
- sztereó anyagokat is gyakran hallgatok -
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #88529 üzenetére
Egy nagyon zenei sokcsatornás végfokot kéne kiszolgálnom a lehető legjobban és nincs keret high-end előfokra. Zene-mozi 50-50%. Mi az ami miatt a mozikombájnt ajánlod? Mi az amiben gyengének érzed az UMC-1/UMC-200-at? A mozikombájnból csak az előfokot használnám.
Minden tapasztalat segíthet, örülök, ha leírod a rosszat és a jót is.
-
enricotoxic
tag
válasz
bajnokpityu #88504 üzenetére
Köszönöm a választ. Tudnál példát írni, mi az amivel konkurálhat? Milyen a karaktere? UMC-1 vs. UMC-200?
-
enricotoxic
tag
válasz
liszi70 #88420 üzenetére
The TBM Sounds! (Ultra High Definition 32-Bit Master), ez normál audio CD, de hang alapján nem mondanád meg. Van pár HD hanyagom, de ez etalon minőségű azok között is.
-
enricotoxic
tag
válasz
eastone1 #88376 üzenetére
Sztereótól ne várj sokat ebben a mezőnyben. Egy használt olcsó sztereó lezenéli mindkettőt.
Csak nézd meg őket...
Denon AVR-2809
Marantz SR6005
Denon 3310Jobb lenne a hang mozin és sztereón is. Hallgasd meg a X1000-et és utána valamelyiket a fentiekből. Én így tennék, ha ebben a kategóriában nézelődnék.
Én nem vennék ebben az osztályban 10e Ft/m kábelt, főleg nem X1000/X2000 kategóriában. Miután megvan a szett és hallgattad már egy pár napot próbálj meg kábeleket. Azt a kérdést mindig tedd fel magadnak, ha a kábelek árát rákölteném jobb erősítőre, hangfalakra, forrásra nem szólna jobban? Próbáld ki, ha van alkalmad.
-
enricotoxic
tag
válasz
xtremetuning #88366 üzenetére
Ez van
És Breaking Bad?
-
enricotoxic
tag
válasz
liszi70 #88365 üzenetére
Nálam az LX71-nek cserélni kellett az op amp-okat (meg még pár dolgot), hogy olyan legyen a hangja, amilyet szeretnék. A költségek ésszerű keretek között tartása miatt csak LCR csatornák lettek cserélve, hátul úgysem több százezer forintos dobozok vannak. Eddig egy BD játszót sem hallottam, aminek jó lenne a hangja. Pár hete talán xtremetuning küldte be a 3500 fontos BD készüléket, hogy már jó a hangja van.
Nem mindegy mik az elvárások, milyen a láncod többi eleme? Nem hallottam a Dune –t. Azt gondolom akkor éri meg, ha már eleve van egy nagyon jó erősítőd, ami nem dekódolja az utolsó hangformátumokat és tud fogadni külső dekódert vagy veszel valamilyen nagyon jó régi csúcs erősítőt.
-
enricotoxic
tag
válasz
Vikthor #88362 üzenetére
Vikthor, ebben igazad van. Az XBMC vagy Plex nagyon kényelmes és remek felületük van, rengeteg szolgáltatással. Ezek a vasak azért más kategória, mint amiket avx-en hirdetnek 200-300e forint között. Egy Oppo 95-el kiegészítve én ellennék ezzel a szettel. USB-n szinte bármit megeszik az Oppo. Az XBMC kényelmesebb, de ez más kategória, hangra nem lehet összehasonlítani egy csúcs integrálttal. Pont azért esik le ezeknek a prémium daraboknak az ára, mert nincs bennük HDMI és akik 10-30e dollárt kifizettek egy moziszettre, azok megveszik az új vasakat. Ezeken a prémium berendezéseken óriási az értékvesztés.
-
-
enricotoxic
tag
válasz
Dorian #88341 üzenetére
JBL Studio 5XX nagyon jó. Studio 1XX nem nagy szám.
-
enricotoxic
tag
Hajsza a föld alatt - The Taking of Pelham 1 2 3 nekem is tetszett. Párizsból szeretettel nagyon nem.
-
enricotoxic
tag
válasz
hdcsaba87 #88248 üzenetére
Nem hallottam még a gyártótól semmit, de állítólag van valami köze a Red Rose-hoz. Én bírom az egzotikus vasakat és ha neked tetszett a hangja, akkor jól választottál. Miket hallgattál meg még, mihez hasonlított, miben volt jobb? A készülék ház nagyon szép.
Ezért kapok majd az őstagoktól, de ne csak a Dalit hallgasd meg. Azért írom, mert itt a fórumon nagyon domináns a Heco-val együtt. Mind a kettő jó gyártó, de van még pár remek gyártó (nem akarok ajánlani senkit), ha van időd és kedved hallgass meg sok dobozt/szettet.
-
enricotoxic
tag
válasz
devil-k #88139 üzenetére
Én azt hiszem, hogy itt most elveszett a fókusz, ha élhetek ezzel a képzavarral. Most komolyan azt mondod, hogy ne menjen el a közeli boltba letét fejében kipróbálni egy készterméket azért mert neked nem szimpatikus a cég? Postázgatni is lehet, csak az macerás és tovább kell várni.
Nekem tök mindegy honnan szerzi be a tyúkbelet, a lényeg, hogy meghallgasson többet és úgy döntsön.
-
enricotoxic
tag
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #88117 üzenetére
Örülök, hogy átment a hasonlat. Azért nem ajánlottak konkrét típust, mert sok mindentől függ, hogy elégedett leszel-e a végeredménnyel: szobaakusztika, készülékek párosítása, ízlés. Próbáld ki őket, nem ismerem a céget, google ajánlotta. Forgalmaznak Dali-t és Denon-t is. QED kábelük van a honlap szerint. Tegyél letétet az üzletben és hozz el 2-3 párat. Hallgass meg több árkategóriájú kábelt.
Örülj neki, hogy a többiek segítettek/segítenek.
peace
mozizz, ne háborúzz -
enricotoxic
tag
válasz
mettek #88073 üzenetére
Nem biztos, hogy jó a hasonlat, de megpróbálom. Olyan, mintha pályaautózni szeretnél és megkérdeznéd azokat, akik már régóta lejárnak a versenypályára, hogy mit vegyél, hol tudnál fejleszteni. A pályaautázás egy drága hobbi és az elején nehéz elhinni, hogy egy-egy alkatrész miért kerül 10x annyiba, mint gondolnád. Azok, akiktől tanácsot kérsz, már lehet, hogy a sokadik autójukat hajtják, és ennek fényében megpróbálnak igazán jót ajánlani, amiről úgy gondolják, hogy jó. Ők már akár több lépcsőt végigjártak és emiatt lehet, hogy jó szívvel nem ajánlanának belépő szintet, amit nagyon hamar Te is átugranál. Vannak olyanok, akik nem saját autóval kőröznek, de attól még van tapasztalatuk és érdemes megfogadni a tanácsukat.
Megkérdezném egy fórumban, hogy BF4 multihoz milyen vasat ajánlanak, akkor ott nem középkategóriás cuccok bukkannának fel. Itt annyival nehezebb, hogy meg tudod nézni a BD filmet a legolcsóbb cuccon is.
Nem szoktak High End cuccokat ajánlani, sajnos elkoptatták a fórumokon a hájendet, azok a berendezések darabonként akár több tízezer dollárba kerülnek. A drótok is akár több ezer USD/m.
Idővel ki fogod tudni szűrni azt, hogy mi az ami számodra értékes. Ezt a kábelt fog fel tanulópénznek.
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #88067 üzenetére
Én aztán tényleg nem vagyok egy kábel fun, de azért ne vonj le messzemenő következtetéseket, hogy egy kábelt kicseréltél egy másikra. Örülj neki, hogy nem rosszabb, mert az is lehetett volna. Vásárlás előtt érdemes lett volna pár darabot meghallgatnod. Egy sokkal jobbat és két azonos kategóriát jó lett volna kipróbálnod, akkor sem lenne reprezentatív mintavétel, de nagyobb rálátásod lett volna. És lehet, hogy ugyan az lenne a véleményed.
Az erősítő sem egy igen jó hangú (zenei értelemben) darab, nem maga a Denon, hanem a kategória. Meggondolod az 1 milliós szett nem sok. Igen megkeresni sok, de erősítő, hangfalak, forrás... A jobb integrált erősítők 500e felett vannak, hozzá a hangfalak és a többi.
Nem azért írom ezeket a sorokat, hogy cikizzelek. A felszerelés nem csak ízlés dolga, hanem pénz kérdése is. Gondolom akiket komolyan érdekel a hifi, törekszik a lehetőségekhez képest jó rendszert összerakni. Sajnos kis pénzből nem lehet nagyot előrelépni. Az autós társakat sem cikizzük, hogy csak "izéd" van. Ez pénz. Kis kutatással és korlátlan kerettel bárki összerakhatna szuper rendszereket. Remélem átmegy mire gondolok.
-
enricotoxic
tag
Lone Survivor Blu-ray, nagyon jó hangja van és a film is jó.
-
enricotoxic
tag
válasz
dgyuri0123 #87984 üzenetére
Jól érvelsz, igen ilyen a használt, de újonnan 600e forintot kéne fizetni egy ilyen erősítőért. Nem összevethető a hangja egy fele annyiba kerülő új készülékkel, ezt bele kell tenni a mérleg másik serpenyőjébe. Sok-sok év hifizés után én nem vennék csak használt cuccot. Megtörténhet, hogy az erősítő elromlik vagy a javítása értelmetlenül drága, nem rábeszélni akarlak a használt megvételére. És mi van akkor, ha új készüléket veszel és garidő lejárta után áll meg a vas?
-
enricotoxic
tag
válasz
xtremetuning #87962 üzenetére
ja (#87955)-ban még sikerült leírnom
-
enricotoxic
tag
-
enricotoxic
tag
Én a 4K-t nem a felbontás miatt várom, hanem a 60 fps miatt. A szememnek nagyon zavaró, amikor nézek egy BD lemezt és svenkel a kamera, pláne amikor rézsútos a mozgás. Hiába a 200Hz vagy a 600hz sub-field-driving, a mozgás nem folyamatos.
-
enricotoxic
tag
válasz
xtremetuning #87930 üzenetére
Én is az egyensúlyra gondoltam. Mi az amiben úgy érzed nincs igazam vagy nem értesz egyet?
-
enricotoxic
tag
válasz
Gabesz26 #87912 üzenetére
Azt gondolom, hogy az 7.1, 9.2, 10.2 és az Atmos-t csak akkor érdemes meglépni, ha a plusz csatornák nem a teljes rendszer olcsósításával érhető el. Itt arra gondolok, hogy valaki azért vesz olcsóbb erősítőt, eggyel kisebb hangfalszettet, hogy beleférjen a büdzsébe a plusz csatornák hangfalai és a gyengébb erősítő, akkor jobban járna egy minőségibb 5.1-el. Természetesen a mozi mérete is számít, de ha átlagos nappali méretben gondolkozunk, akkor az Atmos főleg ma teljesen indokolatlan, mint ahogy már előttem is többen leírták. Az a baj, hogy sokan tényleg a többre kívánnak rá hamarabb és nem a jobbra.
A fórumot olvasva sokkal többször olvastam azt, hogy jó tápkábel, mint azt, hogy jó forrás. Ezt csak azért keverem ide, mert ugyan az a téma. Azért senki ne vegyen olcsóbb erősítőt, gyengébb hangfalszettet, hogy az árba beleférjen egy 100e forintos tápkábel vagy + 2 csatorna, mert az összkép nem lesz garantáltan jobb. Azt gondolom gyengébb lehet/lesz. Főleg amikor középkategóriás vagy az alatti erősítőkről és hangfalszettekről beszélünk.
-
enricotoxic
tag
válasz
dgyuri0123 #87896 üzenetére
"nálam "csak" a hang számít, a ficsör semmit."
Nagyon jó végre ilyet is olvasni. +10
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!