Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68599 üzenetére
Jogos.....
"egyébként,ha lentebb tudod tekerni a subot, akkor az azért jó,mert minél kisebb kilengést produkál egy membrán, általában annál alacsonyabb a torzítása."
- nem mellékesen jobban terhelhető és a végeredmény........na azt már leírtam
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz Toobee #68600 üzenetére
jáááj.
XT: azért terhelhetőbb nem lesz ettől. a max teljesitménye nem változik a subodnak. csak az érzet.
tudod, van,aki azért borotválja, mert hosszabbnak hat ..szimmetrikus átvitelnek viszont,mivel dupla a feszültség különbség, ezért 6db-vel nagyobb a dinamika tartománya. és fele a torzítása..
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68602 üzenetére
Na jó, akkor most fordítok magamról - neked.
Úgy értem, ha eddig -10 (a procin) magasságában értem el a subok határát (ott már látszott a membrán amplitúdóján, hogy over...lásd a videót, amit anno feltettem), a nagyobb kontroll miatt, mostantól -5 környékére tolódik ki. Ergo a kevesebb torzítás miatt tovább feszíthető a határ....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #68603 üzenetére
az durva. mert eleve magasabb jelszinten dolgozik, és még azt is tovább birja
wow,jó az a drót..valaki próbálta már a szebb kinai hdmi kábel (pl a popcorn hour-okhoz adtak ilyet) helyére a kácsás ezüstözöttet?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68604 üzenetére
Most Sting koncert megy folyamatosan, hogy halljam a változást, de már most van baj.....
Ha ezt filmen is hozza, lehet visszamondom a sub rendelésem........ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Toobee
veterán
válasz xtremetuning #68605 üzenetére
Nyuszi vagy visszamondani
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #68604 üzenetére
Jó a drót is, de én a Halcro xlr-en történő bass menedzsmentjére is gyanakszok....
Leveleztem velük, kimondottan esküdtek rá, hogy azt kell használnom.Toobee : fogadhatunk....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #68603 üzenetére
Jóvan srácok értem már.
Nem tudom hogy jutott eszembe, talán a subok csúcson járatásáról (remélem csak néha, mert féltem a füled ), hogy ilyenkor azért megnézném, hogy pörög a villanyóra. . Persze nem csak a subok miatt.
(#68604) Pityu: Igen. Popi kábelt cseréltem a drágább ezüstözött kácsásra. Nyugodtabb lett a kép. Ez már egérmozin is látható (82cm).
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz ricsik #68608 üzenetére
Én is ezt magyarázom az ezüstözöttre neki, de nem akarja megérteni.
Amit én használok, az is teli ezüst....Egyébként képzeld el, egyáltalán nem gáz maxon. Épp ez a lényege a torzítatlanságnak...
Eddig -15-ön moziztunk és a nejem már azt is hangosnak tartotta. A nagyobb szubok és a Halcro óta ez felcsúszott -10 -8-ra és egyáltalán nem zavarja.[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Elég bátornak hangzik.
Nálam hasonló a helység alapterülete, de eszembe nem jutna akkora hangfalakat beüzemelni. Már a mostanit se tudom messze csúcsra járatni. Persze lehet, hogy azonos hangerőn is jobb lenne az álló, majd egyszer kipróbálom. Egy ideig úgy volt, hogy 2 ML Vista jön ide...na azok aztán tuti beffulladtak volna itt -
bigdady
nagyúr
Radugtam htpc-re a pio 922-ot majd pio kimenetre a tv-t. Mindketo hdmi.
Htpcrol megy az erosito de tv nem szól visszafelé pedig arc hdmire dugtam. Hiaba allitom az erositot a tv funkciora
Van otletetek? Vagy nem a pc es a tv kozé kell az erosito?[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz xtremetuning #68609 üzenetére
Remélem ha egyszer majd úgy alakul akkor nem csak elképzelnem kell.
Ha úgy tetszik feltettelek a bakancslistámra. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #68613 üzenetére
Na ez érdekelne már engem is elég régóta.
-
törölt tag
Mit nem neveznek házimozinak...
-
xtremetuning
addikt
-
yas
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, jó helyre írok. A következőkben kérném a segítségeteket:
Számítógépben van egy R9-270X, ez HDMI-vel van egy Denon AVR X2000 házimozi erősítővel összekötve, a tv pedig szintén HDMI-vel van az erősítőre kötve. A a számítógép képét a tv-n nézem random elsötétedik a kép (mintha egy pillanatra kihúznám a HDMI kábelt), azután rögtön vissza jön a kép és a tv kiírja a forrást (1080p). Ez van hogy másodpercenként csinálja, de van, hogy megy pár percet is.
Az erősítőn bármit állítok, kimenet 720p, 1080i, 1080p, direkt (átengedi a felbontást és a frissítést) a helyzet változatlan. A számítógép kimeneti képfelbontását, illetve képfrissítést bármire állítom szintén változatlan a helyzet.Ha a tv-t közvetlen kötöm a számítógépre HDMI kábellel, akkor tökéletes, nincs elsötétedés.
A régi kártyámból van egy DV-I HDMI átalakító (ami viszi a hangot is). Ha ezzel kötöm össze a rendszert, (tehát DV-I -> HDMI átalakító -> Erősítő -> tv) a kép tökéletes nincs elsötétedés (a HDMI kábel ugyan az).Ha lehet én a HDMI kábelt közvetlen szeretném a videó kártyába dugni, de hát így mindig elsötétedik egy pillanatra, és így sajnos élvezhetetlen.
Mi lehet a hiba? VGA, HDMI kábel, erősítő?
"Sosem a gyógyszer rossz, hanem a betegek vannak összecserélve."
-
Dorian
félisten
Nagyon nehéz ilyesmit tesztelni, mert eleve nagyon is különbségek lehetnek csak, azt sem lehet gyors átdugdosással kipróbálni, mert HDMI-nél áramtalanítani kell (vagyis ajánlott, ha jót akar magának az ember) a készülékeket. Itt szerintem már erősen bejátszik a placebó, ha különbséget akarsz hallani, hallasz is.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
törölt tag
válasz xtremetuning #68618 üzenetére
Én is kezdek erősen kiváncsi lenni..
-
bigdady
nagyúr
Egy valamit nem talalok a 120 oldalas kezikonyvben hogy lehet pio 922-on megcsinalni hogy tv-n jelenjen meg a menu
Kacsa hdmi vagy a pio tud cec-et?[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
Csak halkan jegyzem meg: Én mostanában cseréltem 2db HDMI AQ Forest--->Chocolate és a külső vinyó ill. media lejátszó közt levő gyári usb--->AQ Cinnamon usb AB.
A tv képén látszik némi kontraszt javulás, persze tök sötétben próbálva. A hang viszont nagyobb mértékben javult, ki hallani a változást, részletezőbb lett. Az ezüstözésnek tényleg van hatása a hangzásra. Ezért is tartottam meg a kábeleket, pedig kételkedtem eleinte én is.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz forma69 #68629 üzenetére
nüanszokkal nem foglkozunk
megmondom őszintén,ha egy dupla árú kábel nem mutat azonnal valamit,hogy miért jó, akkor nagyon ritkán adnék érte annyit,amibe kerül.szerencsére sok mindent hallottam már, tehát ha valami kevéssé villantós, akkor nem értékelem alul. sőt.
Tamoo: azt azért én is észrevettem az egérmozin, amikor denont cseréltem. ott azért elég nagy volt a differencia. nekem itt lett gyanús a hdmi átvitel, hogy valami nem tökéletes, és itt sem lehet, hogy csomagkapcsolt átvitelnek mindegy a drót. de akkor még betudtam annak, hogy lehetséges, hogy valamit alakit a készülék, pl eltolja a feketét, szineket, v ilyesmi. de ennyi légy nem tévedhet
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz forma69 #68629 üzenetére
Csak nem szeretnék fölöslegesen pénzt költeni, ennyi. Ha tényleg jelentős különbség van HDMI kábelek hangja közt, akkor valahogy közelebb raknám a PC-t és a mostani 5m helyett vennék egy "komolyabb" 1-1.5m-es kábelt. Kép engem nem különösebben hoz lázba, még mindig "egérmozizok".
Viszont lehet ami Neked nagy különbség, nekem nem ér egy gombot se.Placebó mindig benne van sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
forma69
tag
válasz bajnokpityu #68630 üzenetére
Akkor picit finomítok, e három kábel egyszerre ment bele a rendszerbe (nagyon baráti áron) és már rögtön az elején látszott, de jobban hallatszott a változás. Egyébként egy próbát Neked is megér, ha nem megy vissza.
-
bigdady
nagyúr
valami jó hangrendszer tesztet tudtok? Mert eszerint nekem a két hátsó is a két frontban szól nem értem miért.
Surrond kmienetre kellett volna kötnöm nem surrond backre 5.0 esetén?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Vélemény erről?
Illetve hangfalkábelek:
USA Standard
Excalibur
Habia
Ez a mi KisTücskünk kábele?
Wireworld
A kácsa oldalán meg rohadtul nem igadozok ki sose. Onnan valaki tud ajánlani?Meg olvasgattam itt néha fapaci kábeleiről is, azokkal mi a helyzet?
Emlékeztetőül az összekötni kívánt két komponens: Acoustic Research Status S30, Pioneer LX 72
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigdady #68633 üzenetére
Annyira sötétben tapogatózol, szerintem kérj meg a fórumról egy közelben lakót, hogy segítsen beállítani a rendszert. Számos apróságot kell helyesen vagy pontosan elvégezni, beállítani, be és kimérni, amit nulláról nehéz lesz, vagy inkább esélytelen. Ha valaki átugrik, az alapok elmagyarázásával, konfigurálással végeztek néhány óra alatt. Különben minden nap lesz 3-4 kérdésed....
-
Toobee
veterán
válasz z123456789 #68636 üzenetére
Jóval drágább kábelek körül kellene nézelődnöd. 50-70 ezer közé tenném ezt az összeget. Elindultál egy úton, viszont semmi értelme sincs, ha úgy néz ki a láncod, mint egy ekg görbe.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Toobee #68639 üzenetére
Elfogadom amit mondasz, de nem tudom merre van az út.
Gondolom adott összetevőkhöz sem mindegy hogy milyen márkájú kábel illik nem?
Az audioquest-et sokszor olvastam itt. De nem tudom hogy jó-e?
Biztos gyárt hangfal kábelt, de abból is van állítom 10 féle.
Szóval elfogadom ezt az összeget, de akkor kérlek titeket ajánljatok összekötőket![ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ezek közül simán az Excaliburt venném és nem (csak) azért mert nekem is az van.
AQ hangfalkábelben nem igazán erős.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zsschumann
csendes tag
Sziasztok!
Erősítő és hangfalak vásárlását tervezem. Kaptam egy kedvező ajánlatot h/k és jbl termékekre. Szerintetek mit lenne érdemes ezen márkák közül vásárolni? Erősítőben a 370est, hangfalak közül első körben 2 álló hangfalat (itt a studio 580asokra gondoltam) később ezt kiegészíteném 5.1re. Az erősítő+2 hangfal kb 300e-ből jönne ki. Mennyire ajánlott ez az összeállítás? A keret az kezdetben kb ennyi lenne, a mozi/zene arány pedig kb 70/30%.
Érdemes ezekből választanom, vagy másfelé kellene elindulnom? -
törölt tag
válasz zsschumann #68642 üzenetére
Szerintem ennyiért jó ajánlat. Szintben is kb középkategória, ujonnan enyiböl ilyen szintet nehezen tudnál beszerezni. Még kérj ajánlatot JBL ES 150p vagy 250p vagy bármilyen Mélynmomóra.
NYugodtan lépd meg, én is megtenném...
Robi-k: marketing-résztől eltekinve sztereóra kötve bizony sokat hozhat, de erre megfelelhet egy olcsóbb DAC is vagy ha minőségi kell Akkor Cambridge audio Dacmagic .[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
esetleg vdh?
robi-k: de az AVReknél nem olyan nagy kunszt jobb dacot épiteni. ettől függetlenül, ami ma megy a dacoknál, az szintiszta marketing.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
robi-k
őstag
Hát ez meg mi a csoda: HDACC HDMI/USB DAC The World’s First DAC With HDMI Input For Blu-ray HD Audio - ezt minden komoly AVR tudja.
Szvsz annyi pénzért, amit ezért kérnek, inkább vesz az ember egy használt komolyabb AVR-t. Marketing... -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ne haragudjatok, tudom, hogy nem köthető erősítőre, de ti olyan segítőkészek vagyok...
Egy ILYEN alkalmas lehet a szoba akusztikáját javítani? Hangfal mögé/mellé szánom a falra.
Mégegyszer bocs az offért![ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest