Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61051) zlum válasza Peak (#61050) üzenetére


zlum
csendes tag

Hátul bekapcsoltad a sub-ot?

(#61052) cselt válasza zlum (#61051) üzenetére


cselt
senior tag

Őőő ha ezt tőlem kérdezed, akkor igen. Működik is, mert ha a kábelt kihúzom az erősítőből és megpöckölöm, akkor szól a mély, ezért gondolom, hogy inkább az erősítőben kell keresni a probléma forrását.

(#61053) Norbi 72 válasza bajnokpityu (#61043) üzenetére


Norbi 72
veterán

Köszi.

Egy másik topikban azt írják,hogy a jó sinusos tápok 1000 VA-tól indulnak,de azok már nagyon drágák..

(#61054) Vikthor válasza Peak (#61050) üzenetére


Vikthor
nagyúr

:C

Perfect Defense! :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#61055) Dorian válasza Peak (#61050) üzenetére


Dorian
félisten

:C

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#61056) gógyi


gógyi
aktív tag

Kérdésem: Denon AVR X2000-hez szeretném kötni a lányom XBOX360-ját. Ha a Game HDMI csatlakozóba dugom, nem megy át a kép a TV-be és hang sincs.
Próbálom úgy is, hogy az xboxot közvetlenül a tv-re csatlakoztatom HDMI-vel és optikaival kötöm a Denonhoz, de így meg nem tudom hogyan találhatom meg a hangot az erősítőn. Fogalmam sincs hol keressem és a használatiban sem találom. Kérlek segítsetek!

(#61057) Vikthor válasza gógyi (#61056) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ezt úgy érdemes, hogy: XBOX360 -> HDMI kábel -> AVR -> HDMI kábel -> TV így kell mennie tutkóra. A TSOLINK kábelt meg hanyagold, felesleges.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#61058) gógyi válasza Vikthor (#61057) üzenetére


gógyi
aktív tag

Főleg így próbálom, de se kép se hang :(

(#61059) MasterMark válasza Peak (#61050) üzenetére


MasterMark
titán

Jópofa. :C

Tamoo: Hmm, köszi. Gyárilag Supra kábellel? Azt ők be tudják szerezni, és be is szerelik, vagy mi?

Norbi 72: Köszi, ennyire nem mentem fel árban, azért nem láttam. :DDD

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#61060) Vikthor válasza gógyi (#61058) üzenetére


Vikthor
nagyúr

válassz az AVR-en egy másik source in-t lehet pont ez szaraxik nálad vmiért.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#61061) xtremetuning válasza Peak (#61050) üzenetére


xtremetuning
addikt

:D Hamarosan alkalmaznom kell nekem is.... :DDD :C

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#61062) Vikthor válasza xtremetuning (#61061) üzenetére


Vikthor
nagyúr

gz hozzá, nálunk már 13 éves, de lehet jön utánpótlás... :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#61063) Tamoo válasza MasterMark (#61059) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem, én szereztem be és én küldtem nekik hogy ezzel kérem.

(#61064) Ed Parker válasza Peak (#61050) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

én is gondoltam egy ilyenre,de szerencsére eddig nem érte behatás :D
de ötletes :C

(#61065) nobeige válasza bajnokpityu (#61034) üzenetére


nobeige
tag

Azért akármilyen mikrofon nem jó. Ismert átviteli görbéjű mikrofon kell.

Mivel az adott AVR-ekbe fixen van bedrótozva az Audyssey mikrofon átviteli görbéjének a korrekciója, ezért csak annyi a dolga a mikrofont előállító cégnek (ha jól tudom, akkor az Audio Technica), hogy képes legyen igény szerint több tízezer hasonló mikrofont előállítani - egy adott tűréssel a specifikációhoz képest.

Az mikrofon átvitelének elvileg nem kell lineárisnak lennie, annyi a feladat, hogy ismert legyen a karakterisztika és az egyes példányok átvitele bizonyos tűréssel egyforma legyen. Ez fontos az átvitel korrekció kialakítása miatt, amit minden audyssey mikrofont használó egységbe bele kell építeni. Ez a megközelítés lehetővé teszi azt, hogy a sorozatgyártás során annyit kell "csak" csinálni, hogy sok-sok, nagyjából egyforma, de nem feltétlenül egyenes átvitelű mikrofont kelljen gyártani. Vagyis lehet az az átvitel mélybe vagy magasba húzó, vagy olyan mint a hullámvasút, a lényeg, hogy tűrésen belül legyenek.

Vannak olyan Audyssey mikrofonok, amelyek nem felcserélhetők, ez is azt jelzi, hogy a típusok átvitele között eltérés van, és az adott mikrofon típusra vonatkozó korrekció be van építve azokba az erősítőkbe, amikhez ezeket a mikrofonokat szánták.
Azt kell észrevenni, hogy mostanra elérték azt, hogy az Onkyo, Denon, Marantz és egyéb olyan gyártók, akik Audysseyt használnak, gyakorlatilag mind ugyanazt a mikrofont használják, emiatt az valószínűleg olyan nagy számban készül, hogy egészen olcsón lehet mellékelni a készülékhez, ez meg előnyös az AVR gyártóknak.

Szerintem elég valószínű, hogy hasonló beépített korrekció van a Pio meg Yamaha meg H/K készülékekben is az általuk használt mikrofonok miatt.

Egyedileg is lehetne kalibrálni a mikrofonokat, de ez időigényes, emiatt nyilván drágább lenne, valamint meg kellene teremteni annak a lehetőségét, hogy a korrekciós adatokat valamiképpen meg lehessen etetni az AVR-rel. Ez sem lehetetlen, de mindenképpen drágítaná és bonyolultabbá tenné a készülék előállítását, kezelését, valamint a sérült vagy elveszett mikrofonok pótlását. Nem szabad lebecsülni a support problémákat sem ilyen esetben.
A dolog lényege, hogy a vásárló a lehető legegyszerűbben tudja használni a készüléket.
Sokan még így sem veszik a fáradságot, hogy az automata bemérést egyáltalán elindítsák, ha mégis, akkor meg gyakran elképesztően rosszul fognak neki a dolognak. Az AVR gyártók meg nem törik magukat részletesen elmagyarázni a mit-hogyant, mert talán attól tartanak, hogy ha túl hosszú, akkor el se olvassák a leírást. Szrencsére azért ha valaki keres, akkor talál jó leírásokat.

Az egyedileg kalibrált mikrofon eléggé megdobná az olcsóbb készülékek árát, de a csúcskategóriánál akár bele is férhetne a vételárba. Valamiért az Audysseyt licenszelő cégek ezt nem tartják fontosnak.

Amennyiben a mérést és a kalkulációt számítógépes alapra helyezik - mint az Anthem ARC-je, vagy az Audyssey Pro, vagy akár a REW, vagy bármilyen egyéb mérő program - akkor már jóval egyszerűbben megoldható az egyedi mikrofon kalibráció használata, hiszen a mikrofonhoz mellékelt vagy megfelelő helyen előállított kalibrációs file-t kell csak betölteni a szoftverbe mérés előtt, és minden a lehető legpontosabb lesz a mikrofon átvitele szempontjából.

Úgy látszik, hogy az Audyssey a mikrofon gyártási pontosságára számít, és inkább olcsóságra és a mérés terén szerintük vállalható kompromisszumra törekszik, míg azok, akik egyedileg kalibrált mikrofont adnak, a nagyobb pontosságot és az ezzel sajnos együtt járó nagyobb költségeket részesítik előnyben.

A műanyag-, fémházas logikát nem értem. Le van írva, hogy mi mivel helyettesíthető a gyártó szerint. Ha történetesen az egyik fémházas, a másik meg nem, de a gyártó szerint ekvivalensek, akkor miért ne? Fogalmam sincs, hogy a felsorolt Audyssey mikrofonok közül melyik fémházas, az enyém (DM-A409) fekete műanyag, ha ez számít valamit is.

(#61066) bajnokpityu válasza nobeige (#61065) üzenetére


bajnokpityu
félisten

elbeszélünk egymás mellett. Te azt gondolod, h mindegy a miki, én meg,h nem egészen. sztem senkit se érdekel igazán a téma, talán lapozzunk, úgyse győzzük meg egymást.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61067) Borisz76


Borisz76
veterán

Ha már a bemérés a téma :

Van értelme a kalibrálásnak 1 pár hangfal esetén ?
Vagy ne is bajlódjak vele ?

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#61068) nobeige válasza bajnokpityu (#61066) üzenetére


nobeige
tag

Hol írtam én azt, hogy mindegy?
Kurvára nem mindegy. De ha A = B, akkor mindegy.
Vagyis AMC1H = DM-A409.

Tényleg ne folytassuk.

(#61069) bajnokpityu válasza Borisz76 (#61067) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ha erősítőhöz gyárilag hozzá való mikid van :D akkor persze mérd be, aztán döntsd el, még akár jobb is lehet audissey-el használva,mint direct mode.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61070) nobeige válasza Borisz76 (#61067) üzenetére


nobeige
tag

Van értelme.
Minimum beállítja a késleltetést és a balanszot. Jól jöhet, ha nem pontosan a két hangsugárzó között van a fő hallgatási helyed.
Természetesen átállíthatod, ahogy akarod.
Elvégez EQzást is, de ezt bemérés után ki is lehet kapcsolni, ha nem akarod, hogy belenyúljon a hangsugárzóid átvitelébe.
Általában legalább két EQ görbe között lehet választani bemérés után, az egyik lineáris átvitelt céloz meg, a másik általában magasban enyhén esőt.
Audysseynél ráadásul bemérés nélkül nincs loudness és dinamika kompresszió sem. (Persze ezeket sem kell használni, csak lehet.)

Audysseynél akkor is több ponton mérj, ha csak egy hallgatási helyed van. A pontok száma és helye "filozófiai iskolától" függően változik, de általában a 6 pontot érdemes megcsinálni. Mondjuk fő hallgatási hely és egy onnan húzott fél méteres sugarú kör 5 pontja. Mások inkább egy jóval kisebb sugarú kört javasolnak.
Közvetlenül falnál nem mérj viszont.
Persze a több pontos mérés csak akkor fontos, ha használni akarod az automatikus EQ görbéket, amiket kiszámol a mérések alapján. Ha nem, akkor le lehet tudni az egésze a minimálisan kötelező mérésekkel.
(Aud. 2EQ-nál csak három pont van, egy a fő hely, egy jobbra kb fél méter, egy balra kb fél méter)

(#61071) Sefter válasza xtremetuning (#61061) üzenetére


Sefter
veterán

Gratulálok, Én meg nemsokára "nagycsaládos" leszek... :DDD

Majd megkérem Tamoo-t, hogy cserélje az avataromat egy nyúlra... ;]

[ Szerkesztve ]

Psn ID: sefter_hun

(#61072) Dorian válasza nobeige (#61070) üzenetére


Dorian
félisten

A mérési pontok helyét szerintem érdemesebb "tágabbra venni". Lényeg, hogy a frontok és surroundok által határolt trapezoidon belül legyenek a pontok.
Fél m-es sugárban 6 pontot mérni számomra nagyon sűrűnek tűnik.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#61073) Ed Parker válasza xtremetuning (#61061) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Baba lesz,gratula :)

(#61074) Tamoo válasza Dorian (#61072) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

De az hogy tágabbra veszed, nem a fő SP kárára megy? Nem szólhat mindenhol egyformán jól. Szóval több SP létrehozása nem jár kompromisszumokkal? :F

[ Szerkesztve ]

(#61075) gógyi válasza Vikthor (#61060) üzenetére


gógyi
aktív tag

Köszönöm! Jó ötlet. Ezt kipróbálom.

(#61076) Dorian válasza Tamoo (#61074) üzenetére


Dorian
félisten

Ha jól tudom, akkor távolságot, késleltetést az 1. pontból mér.
Egyébként igazad lehet, nem tudom. Nálam a középső helyhez képest a 2. 3. pont 90-90cm-re van jobbra-balra, a többit ezek előtt ötletszerűen szoktam felvenni, mondjuk az előbbiek előtt egy méterrel, ahol soha nem ül senki, de lehet, hogy ez így nem a legjobb megoldás.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#61077) bajnokpityu válasza Dorian (#61072) üzenetére


bajnokpityu
félisten

játszottem ezzel,nálam elég jól hallható,hogy 1 pontra fókuszál 1 mérés esetén, vagy 3 mérés esetén kicsit lazit a fókuszon. a 3 pont nekem a majd 4 méteres kanapé 3 fő hallgatási pozíciója méteres távolságokkal. nekem 3nál több mérés esetén nem tetszett a végeredmény. éppen ezért nem rakom újabb,további helyekre már egy ideje.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61078) ricsik válasza nobeige (#61070) üzenetére


ricsik
őstag

A Sony AVR-ek bemérését illetően is képben vagy ennyire? Van egy két homályos foltom benne.

(#61079) BBéci válasza Tamoo (#61074) üzenetére


BBéci
titán

A szobaakusztika pontosabb feltérképezéséhez kell a több pozícióban történő mérés.
Régebben beültem a kanapé közepére, de az újnak csak a két szélső része relaxos, inkább a kényelmet választom.
Majd megkapom XT-től, hogy öregszem és egy szavam sem lehet, mert jogos. :K
Viszont a NAD-ot auto EQ nélkül használom.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#61080) devil-k


devil-k
nagyúr

Sziasztok!

Erről tudna nekem véleményt alkotni valaki? Pioneer VSX-828.
Érdemes-e ilyet venni?
Megbízható-e ilyen téren a Pioneer?

:R :R :R

- mozi bolondéria -

(#61081) cafat


cafat
tag

Sziasztok!
KEF c4 mélyládáról mi a véleményetek? 50ezerig keresek mélyládát.
A következő rendszerbe lenne:
Erősítő: Kenwood KRF V7060
Front: Wharfedale Diamond 8.4
Surround+center: Yamaha ns-p60

25nm-es szobába lenne.
Vállalható kategória vagy találni jobban is ebbe az árkategóriába?

(#61082) Tamoo válasza cafat (#61081) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

20-as membránnal felejtős.

[ Szerkesztve ]

(#61083) ricsik válasza cafat (#61081) üzenetére


ricsik
őstag

C4 kevés 25 m2-re, használtan Polk PSW110 jobb lenne.

(#61084) FLx


FLx
addikt

Több mint egy hónapja nézegetem a házimozi rendszereket és ahogy látom most a Dali lektor 6 erősen akciós, az 5.0-s szett 300 nettó. Egy Denon AVR-X2000 mellé gondoltam. Van ennél jobb deal mostanában hasonló árkategóriában? Illetve milyen sub lenne jó ötlet ehhez? Olyan 600k összesen a keretem a rendszerre. Köszi.

(#61085) Tamoo válasza FLx (#61084) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ez így jó ajánlat. Mellé még egy Dyna T12.

(#61086) #09634560 válasza devil-k (#61080) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ha csak uj felel meg akkor igen.
Pioneer megbizható gyártó, emlékezetem szerint emliti az 1 sz hsz..

(#61087) bajnokpityu válasza Tamoo (#61085) üzenetére


bajnokpityu
félisten

hogy áll a járatás?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61088) Tamoo válasza bajnokpityu (#61087) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Szépen alakul. :K ma ment egész nap, de még sok van hátra. :)
Mindenesetre a zártság előnyeit már most is érezni.

(#61089) cafat válasza Tamoo (#61082) üzenetére


cafat
tag

És a JBL BALBOA SUB-ról mi a véleményetek?

(#61090) devil-k válasza #09634560 (#61086) üzenetére


devil-k
nagyúr

Vagy inkább Ő a Pioneer helyett?

:U :U :U

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#61091) Toobee


Toobee
veterán

Esti zene: Dante Bucci - Reminiscence. Sajnos nagyon rövid lemez, de legalább tartalmas. Jól tolja a csészealjakkal!

https://barbieripnk.hu/

(#61092) #09634560 válasza devil-k (#61090) üzenetére


#09634560
törölt tag

Inkább..:) ezen az elven ez is jöhetne.. :)
Ha vállalsz mellé egy DaliLektort, az X2000 méltó társ lesz. Ha olcsób hangfaklat tudszz venni akor pio vagy még az se...

(#61093) greike válasza xerobyte (#60908) üzenetére


greike
tag

Ebben az erősítőben meglenne a hu érzés :) [link]

(#61094) Toobee válasza greike (#61093) üzenetére


Toobee
veterán

A link helyesen. Még mindig nem értem, hogy miért ekkora sztár ez a CA, nálam nagyon nem volt hú. Vagy csak az én igényeim nagyok zenei fronton?

https://barbieripnk.hu/

(#61095) bajnokpityu válasza Toobee (#61094) üzenetére


bajnokpityu
félisten

mondtam én. emo, ca fúj, a következő lépcső,h denont veszel :)

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61096) Toobee válasza bajnokpityu (#61095) üzenetére


Toobee
veterán

Kizárt dolog! Mozit nem tervezek a közeljövőben, de ha építenék, akkor sem Denon lenne :D

https://barbieripnk.hu/

(#61097) bajnokpityu válasza Toobee (#61096) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nekem bizony újra az... na,még 2 hónap,és teljesen megtérsz.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61098) Toobee válasza bajnokpityu (#61097) üzenetére


Toobee
veterán

Ez a CA dolog nem újdonság részemről, szóval maradok Emo tulaj még egy darabig, meg igazából nagyon meg kéne hallgatni valahol egy XPR-2-t, az kimondottan érdekelne.

https://barbieripnk.hu/

(#61099) bajnokpityu válasza Toobee (#61098) üzenetére


bajnokpityu
félisten

iszol Te eleget?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#61100) gorbep válasza Toobee (#61098) üzenetére


gorbep
senior tag

:K Az Ebay-en most több is volt.... Meg XPR-1-ek is.... de elsüllyed a lányok konténere, amilyen nehezek ezek.... :U

Viccet félretéve.... majdnem új árakon mennek... ennyire jó lenne, senki sem akar megválni tőle....Emo meg ezeket valamiért nem igen akciózza le..... Ha találsz egyet hallgatásra, érdekel az eredmény.....

- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.