Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
A kérdésedre nem tudom a választ. Engem meg ez érdekelne (Sata szűrő). Sokallom az árát, tekintve, hogy egy nagy semmi, de érdekes lehet.
-
Guszti007
csendes tag
Rendben akkor ebben a topikban cseveghetünk
-
attika89
senior tag
válasz bkercso #22496 üzenetére
Régebben én is láttam hasonló videókat. Pl mikor egy vonóval csináltak hasonlót egy négyzet alakú fém lapon.
Fel lehetne használni kreatív dolgokra ezeket a kialakuló formákat....lehet lesz még tantárgyam amin hasznát vehetem....(Mennyiért megy mostanában egy használt Presenter1?)
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
nuke7
veterán
Sziasztok, szerintetek emu 404 vagy esi Júlia jobb zenehallgatasra gépről..?
Nem tudom összehasonlítani a kettőt most, csak dönteni kene, h melyik maradjon.
A headbuffer-t pedig szeretnem majd presenterre cserélni idővel...https://youtube.com/user/nuke7
-
contaxg
veterán
Egy picit szkeptikus vagyok, hogy bedugok egy ilyet aztán minden szebb és jobb lesz. De akár még jó is lehet.
(#22506) nuke7
Úgy néz ki hogy fogadóképes vagyok, ha gondolod ugorj át vmikor. És köszi még 1x a segítséget![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
Ezzel csak az a baj (SZERINTEM), hogy PC-ben termelődik a tápban a zaj nem csak a tápforrás zajos... Ugyebár ezért minden precízebb elektronikai rész saját akár többszörös stabilizálást és közvetlen szűrést kap, de a "zajos" táp miatt még így is van instabilitás.
Tehát ott ahol egy ilyen többszörösen digitálisan vezérelt "rángatott" táp van ott ez nem sokat segít... Ha közvetlen az audio nyákra (közvetlen az első stabilizáló fokozat után) tennék ezt a mennyiséget annak lenne hatása de akkor is okosabb lenne olyan belső külön táppal ellátni az audio eszközöket (PCI kártya pl) ami egy kis kapcstáppal galvanikusan le van választva a belső táptól és a kapcs táp legalább 200kHz-en kapcsol na utána azt többszörösen szűrni és stabilizálni kell és akkor lenne értelme. De mivel ez nem történik meg ezért aztán ez annyit dob a dolgon mint hullának a csók Ennél sokkal többet számít egy tényleg minőségi profi corsair ami legalább másfélszeresen van túlméretezve (igaz ekkor romlik a hatásfoka, de megéri).Ráadásul mivel ez egy PCI portba van dugva ezért nincs a közvetlen mellette levő másik PCI-ba dogott kártyával még közvetlen kapcsolata sincs (Minden PCI slot párhuzamosan van csatolva a main power hubra) ráadásul minden PCI portnak saját soros áramkorlátozása van na most ezen keresztül visszahatni a fő tápforrásra és onnan egy újjabb áramkorláton keresztül egy másik PCI portra... Érzitek ti is hogy ehhez ZEUS isteni hatalom kell
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
titán
válasz vodkaboy22 #22508 üzenetére
Köszi, ez kerek magyarázat volt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #22510 üzenetére
A soros sata szűrőnek sem értem az értelmét de le is írom miért:
Ugyebár az audio adat (nem pontos) útja a következő:
- OP (oprendszer) szól a procinak hogy hajtsá más sanyi át adatot a sata porton űlő tárolóból a ramba.
- Ekkor a proci átadja a munkát DMA-nak (Direct Memory Access chip régebben a Northbridge-ben volt most már ez is a prociban van a lényege, hogy a fő magok használata nélkül lehet levezényelni adatmozgatást vele a ramba vagy a ramból.)
- A Ramban az audio adatot átadják az egyik perifériát kiszolgáló egységnek itt a PCI-HUB interface-nek az miután minden jogosultságót és elsődlegességet lekezelt és soron következő audio adatot küldheti berakja egy külső átmeneti tárolóba ez már vagy a PCI-on van vagy még mindig a ram egy másik részében.>> Eddig történt az adatutazás nem streaming hanem vezérelt és folyton hibakorigált ellenőrzőtt módon.
- Miután a DAC receiver-ek képesek fogadni az adatot jeleznek.
- A stream a ramból (vagy a PCI-on levő elkülőnített hardveres memóriából) elindúl a receiver chip-ekbe onnan tovább a dac-ba Vagy külső protokolba téve spdif-re.Na most mivel a stream már nagysebességű (és általában PC-n belül párhuzamosítottan redundáns formában utazik) a ramból ezért aztán a SATA portnak megint balfingnyi semmi kőze ahhoz, hogy az audio adat hogyan is konvergál a DAC-ba (SATA és DAC között nincs KÖZVETLEN kapcsolat) Tehát ha a sata tápját szűrőm az megint annyi mint halottnak a csók. Másik példa annyit ér mint a profi házimozi erősítő távkapcsolójában az alkáli elem akksira cseréje.
Sorry ha negatívan hatott, (vagy bunkón) titeket nem akartalak ezzel megbántani csak kicsit nehezen dolgozom fel ha az embereket ilyen "blődséggel" akarják csúnyán lehúzni.[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #22508 üzenetére
Azért az egy külön misét megérne, hogy melyik tápnak milyen hangja van. Szerintem lennének kellemes meglepetések.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
-
Toobee
veterán
válasz vodkaboy22 #22518 üzenetére
Én egy BeQuiet! Pure Power L7 300W-ot használok. Esetleg tudtok mondani jó hangú ATX tápot? Vagy inkább csinálni kellene?
-
contaxg
veterán
A mostani FSP tápommal kimondottan jó zenét hallgatni. De érdekes lenne meghallgatni, hogy milyen különbség lenne egy Corsair vagy akár a Chieftec esetén. Nem vagyok benne biztos, hogy az a műszaki logika ami jónak tart egy tápot az a hangban is megfelelő lesz.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz Toobee #22519 üzenetére
Csinálni nem1szerű... Bár egy jó lineáris tápnak lenne igazán értelme.
(Laptop-hoz könnyű ilyet csinálni, de PC-hez már nehezebb sokkal.)
Jó hangú?? HUh akkor már inkább legyen SPDIF kapcsolatod és külső DAC-od az SPDIF-et meg valami jobb kártyával old meg, innentől kezdve ha gyakorlatilag jól kiszerveztél mindent a PC-ből akkor aztán már tényleg jó fül kell ahhoz, hogy a digitális SPDIF-jel jitterén javít-e egy jobb táp vagy nem, így van értelme. De szerintem hamarabb jobb hangot kapsz ha veszel egy jó DSD lejátszót jó fejessel (BÁR DSD anyagot nehéz találni vagy nem )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22521 üzenetére
az a baj,h ez szőrözés.ezekkel az apróságokkal egy jó külső konvertert lehet csiszolni,de xarból nem lehet várat épiteni.
gondolj bele, mennyi előnye van egy PCvel 2 éren összekötött külső spdif forrást használni. tabla lekapcsolja a tápot,ahogy audio jelet kap, és a pici belső ellenállású, nagy hirtelen áramot leadó akksiról megy. és ő állítja elő egy hangfrekin hiteles 1.1ps txco órával az spdif jelet.
gépen belül előállított spdif jel jóval szennyezettebb, ráadásul igazán jó belső tápot, és jó órajelet használó hangkari nem nagyon gyakori, és nem pártizezer forint.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Toobee
veterán
válasz vodkaboy22 #22521 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de én hangdoboz párti vagyok. Focal 920.1 cicereg itthon, kölcsön erõsítõvel, de úton van egy Emotiva XPA-2. AudioGd Di-v3-al szemezgetek, szerintem július elején meg is rendelem. A mostani forrásom egy Pio N-50. DSD-t nem hallgatok, viszont a HDtracks.com-os felvételekre rákattantam. Be is szereztem 250-300 "lemezt".
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #22522 üzenetére
Ezzel értek legjobban egyet ezért írtam feljebb, hogy egy jó spdif rendszer jó fejessel többet ér
-
Bodz
nagyúr
Sose gondoltam még rá, hogy tápot kellene cserélnem a zene miatt. Bár akad itthon másik is, lehet teszek egy próbát.
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22524 üzenetére
igen,közben én is újra elolvastam a HSZed, és valóban ugyanazt irtuk. most
eladó topping dac
-
vodkaboy22
addikt
válasz Toobee #22523 üzenetére
PIO-n keresztül cicereg a PC-ből a hang? Tegyél egy spdif line illesztő trafót, hogy legyen a géptől galvanikusan független (TV-seknél hasonló esetben remek orvoslás.), Jitter-ben nem tudom mit ront de elméletileg nem ronthat sokat mivel örült drága dac-okhoz sokszor raknak SPDIF line illesztő lundalh trafót! Bár az a kis trafócska lehet nem nagyobb mint a fél mutató ujjam, de mégis 150-200 euro (Amorf-vas)
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Corsair-ből ami van 500W-os, az semmivel sem jobb pl. a Chieftec 500W-osánál. Persze ez típus függő. Egyébként se a Corsair, se a Chieftec nem gyárt tápot, csak címkéz. Jelenlegi 500W-os Corsair-ekben low-end kategóriás CWT bél van. Chieftec-nél változó, de pl. a CTG szériában Sirtec bél teljesít szolgálatot.
A régi FSP-k, pl. PNF széria sokkal jobban túl van méretezve felépítésben, mint kb. az összes mai táp, de ez vonatkozik a Chieftec GPS szériára is.Tehát a Corsair-ektől nem kell elszállni... A közepes és felső kategóriás CWT és Seasonic beles tápjaik egész jók, valami simán csúcs kategória, de azok árban is más képet adnak, és vannak bőven vetélytársaik.
A két legjobb gyártó az Enermax és a Seasonic, de az Enermax talán 1fokkal még jobb is, csak az a gond vele, hogy van néhány szériája, amit ők sem gyártanak, hanem címkéznek pl.: NAXN széria (low-end CWT szintén).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vodkaboy22
addikt
válasz vzsryl #22528 üzenetére
Sajna ennyire nem tudom én már nagyon régen elszakadtam az asztalitól teljesen.
Viszont laptophoz kényszer miatt anno csináltam stabil 150-200W-os tápot Kicsit nehéz volt...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Toobee
veterán
válasz vodkaboy22 #22527 üzenetére
Most úgy néz ki a történet, hogy a HTPC-m lóg a routeren, ezt meg elérem a Pioneer N-50-el, ami telefonról vezérlek. A PC-n Serviio fut, azzal osztottam meg a zenéimet. A Pioneerbõl digit koaxon viszem ki a jelet egy Primare i32-be, amiben van egy mm30-as modul. Sajnos ezeket hamarosan vissza kell adnom. Nekem nem igazán jött be a Pioneer appja, ezért elvetettem a vásárlás gondolatát, plusz a nagy Tabla le is nyomta. Így visszatérek a PC-hez, mint forrás. Szeretek új dolgokat kipróbálni, ezért megyek az ismeretlenbe, az audio gd személyében. Remélem már tiszta a dolog
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #22515 üzenetére
Nem is arra gondoltam, hogy egy winyónak kellene agyonszűrt táp, hanem hogy esetleg a mechanikus részek miatt "üti" a tápot, ami más áramköröket zavarhat. Ezt is megfogja egy soros szűrő.
De valóban, ennél nagyobb csúnyaságok vannak egy PC-ben.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vzsryl
nagyúr
Provokálnak...
(#22530) vodkaboy22: Néha belefutok egy-egy tápos eszmefuttatásba olyan topicban is, aminek nem sok köze van hozzá, és elég nagy sületlenségek szoktak elhangozni. Szerencsére itt nem ez volt a helyzet, de azért egy kis pontosítás nem ártott.
(#22532) bkercso: Hát a PC-s tápok elég érdekesek. Sajnos már azokat is a jó minőségűek közé kell sorolni, amiben pl.: csak CapXon kondik vannak, és már jó pont ha befigyel a kimeneten néhány Teapo. Szerencsére azért akad néhány "japánosan" szerelt is, de azoknak az ára is olyan, mintha Japánból rendelnéd vámmal, áfával a köbön.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
bkercso
nagyúr
Valaki legyen szíves segítsen, hogyan lehet spdif kimenetet aktiválni a xonar dg-n? A gyári driverében bekapcsoltam, de semmi. Most ezt telepítettem, de szintén semmi.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vzsryl
nagyúr
válasz bajnokpityu #22534 üzenetére
Melyikben? Konkrétan 6 féle TX650 van, abból 2 M-es (moduláris).
-CMPSU-650TX
-CMPSU-650TX-C
-CMPSU-650TXV2
-TX650 (75-001315 / CP-9020038)
-CMPSU-650TXM
-TX650M (75-001316 / CP-9020002)megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #22537 üzenetére
Ezt a 3 alkatrészt kihagytam, lehet, ez a baj... Majd holnap folyt.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz Toobee #22531 üzenetére
Te se bonyolítod túl
Ahogy Bajnokpityu is írta Tabla + coax vagy valami hasonló + coax
Pont most értem fel Bp-re és szereltem be ismerőstől ezt :
USB xonar U3 - coax (max 44.1 - 48kHz ) + [link]
Hehe így 160km vezetés után nem is rossz... (Sajna csak kölcsönbe van eddig... )[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz vodkaboy22 #22542 üzenetére
+1 tabla
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22542 üzenetére
No, a tabla egy erősen felturbózott EVO. A tabla pico is jobb,mint az evo, mások elmondása szerint.
eladó topping dac
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #22545 üzenetére
Tényleg akkor tabla-ra "gyűjtsek" ne erre? Tényleg a tablát valahol jó rendszerrel saját fejessel meg lehetne hallgatni ?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz vodkaboy22 #22546 üzenetére
Arra gyűjtesz,amire akarsz, nekem nem fáj
Hát, pl Humanék műhelyében ki tudod próbálni, de kölcsön is adnak.eladó topping dac
-
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #22549 üzenetére
Foobarban már sikerült, amit beillesztettem képet, saját készítmény. Foobaron kívül gondoltam esetleg vmi másra, összehasonlítási célból.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest