Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23301) Piet válasza schawo (#23300) üzenetére


Piet
csendes tag

:)
Pont ezert lettem volna kivancsi tapasztalatokra, hogy mennyi ebbol a rizsa.
Amit keresek laptophoz kulso USB-s hangkartya jo ASIO tamogatassal. Studio One zene szerkeszto programmal akarom hasznalni, ehhez kellene az ASIO (asio4all-t kihagynam). Ezen kivul zene hallgatas is lenne (foleg Sennheiser HD555). Bemenet nem kell, fontos lenne a viszonylag kis meret mert hordoznam. Arban max 30eFt. Preferalnam az ujat es itthonrol.

(#23302) schawo válasza Piet (#23301) üzenetére


schawo
titán

Én E-MU 0204 alá nem adnám [link]
Ha nem ez, akkor ESI UGM96 [link]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23303) vodkaboy22 válasza schawo (#23300) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Azért az NI nem csak softveres cég sőt...

Viszont az teljesen más kérdés hogy az nem mérvadó hogy amit ők használnak az hifi világba való-e vagy hogy azok hogyan vannak hifi világban implementálva :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23304) CaNNa3IS válasza schawo (#23300) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

Whatever :DD

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#23305) Piet válasza schawo (#23302) üzenetére


Piet
csendes tag

Kosz a tippet!

Az E-MU meretben nagy, hordozhatosag fontos lenne.

A ESI-nel viszont talaltam a Dr DAC nano-t ez ugy nez ki miden szempontbol jo lesz, elerheto itthon 21eFt-ert.

(#23306) schawo válasza Piet (#23305) üzenetére


schawo
titán

A DAC Nano sem rossz, de annak csak füles kimenete van.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23307) Leonard


Leonard
tag

Sziasztok!

Megérkeztek és már át is estek egy alapos tesztelésen Kercsó erősítői, egy már ismert Presenter2 LM6172 IC-vel szerelve és az új Invertory.
A két erősítő teljesen egyforma, az hogy melyik egyik ill. másik csak a led színe árulja el, Invertory piros míg a Presenteré zöld. Élőben esztétikailag teljesen rendben vannak, feleségkompatibilisek, méretüket tekintve is csinosak, egy tenyérben elférnek. Külső adapterről működnek, a korábbi típus 12v, olyan hagyományos, tenyérben elférő adapterrel, ellenben az Invertory 24V, méretben és súlyban is tetemes, kb. mint egy kiló só.
Első próbának az alapzajt kellett kiállniuk, de minden ok. Az erősítők bekapcsoláskor a fejhallgatóban kicsi kattanással jelzik működőképességüket, az égegyadta semmi alapzaj, búgás, egyéb nyalánkságok mint volt szerencsém hallani már pár hangtechnikai eszköznél és eme jó tulajdonságát megtartja egészen a hangerő maxra tekeréséig.
A rendszer amiben dolgozott a két kis erőgép egy Olive 3HD általánosan elismert, jó hangú médialejátszó, az összekötő kábel egy Nordost blue heaven és a HD600.
A rock és egyéb kemény zenéket nem szeretem, így nekem a nagy láncom is egy tipikusan zenei, olasz összeállítás, Goldenote S1 signature ii és Xavian duetto hangfalak. Ilyet kerestem és Kercsó barátságos segítségnyújtásának köszönhetően ezért is érkezett az általatok ajánlott Invertory mellé a már említett Presenter is. Bejáratás előtti hangjukról nem szólnék mert igen kell nekik, a tesztet 24 órás folyamatos járattatás után készítettem mindkét erősítőnél. A Presenter már elsőre megfogott, rögtön tudtam, hogy ebből vásár lesz, csak az volt a kérdés, hogy mit fog tudni a másik. Ez kellemes zenei, minden a helyén, a nagy rendszeremhez hasonlóan olaszos hangzással. Csodálatos minden általam hallgatott zenével, kellően dinamikus, szép hangszerhangok, a zene pedig összeáll, nem hangszerek csoportjának érzi az ember, nem is vonják el ezek a figyelmét az embernek, az jön át amit a szerző akart, a hangulat és az érzelem. Nagyszerű a HD600 mellett, meg van a megfelelő testesség, szép de nem bántó magasak, tiszta közepek és enyhén meleg, de nem folyós mélyek. Vidám ha kell, de a szomorúságot ugyanúgy tudja közvetíteni ha ez volt a szerző szándéka. A zongora szuper, ilyen zongorahang a nagy rendszeremben sincs, és a beszéd/énekhang is kritizálhatatlan. Egyszerűen nem tudok róla rosszat írni, egyben van a zene, ez muzsikál. A rock vagy egyéb kemény zenére nem ajánlanám de ez nem negatívum, azok előadására ez finom, mindezek ellenére a félkemény zenékkel, mint pl. 4 non blondes
teljesen korrekt. És ha itt járunk akkor át is térek az Invertoryra. Nos ez már a tápjából is látszik egy erőgép, feszesek a mélyei, eszméletlen gyors és részletező, analítikus, nagyobb térrel mint elődje, kissé ércesebb magasakkal, HD600 mellett a keményzene rajongók ideális választása lehet. A HD600-tól több méllyel rendelkező füleseknél el tudom képzelni azt, hogy szelidül a harapóssága és más zenékkel is jó lehet, egy próbát mindenképp megér ha valaki gyors, minden részletet megmutató, rendkívül analítikus szép hangot keres kiterjedt térrel. Úgy vettem észre, hogy ez a Presenterhez képest enyhén magasba húz, ez a megfogott mélyek következménye, a rockgitár zúz mint állat, egy hétig hallgatnám megszeretném a műfajt... :)
Nyugodt ember lévén azonban maradok a jól beváltnál és szerintem már tudjátok is, hogy melyiket választottam, egyértelmű, az LM6172-vel szerelt Presenter2-t. 19K, magáért beszél, én megtaláltam a hangot amit kerestem. Az Invertory 30K, nagyszerű, nekem túl gyors és analítikus, ez már ízlések és pofonok kategória, hasonló hangot viszont mindkét erősítő esetében a 10x ársávban kell keresni, legalábbis az általam olvasott tesztek alapján.
Mindazt amit leírtam tekintsétek szubjektív, saját tapasztalatomnak aki egy kicsit konyít az élő zenéléshez is, mint zongora és fuvola.
A Presenter még mindíg alakul, a terének szélesedése a legjellemzőbb és az, hogy még mindíg finomodnak a hangszerhangok. Egyet bizton tudok állítani, hogy pár perces belehallgatással nem lehet eldönteni azt, hogy együtt élni milyen lesz egy hangtechnikai eszközzel. Általában amivel könnyen lehet demonstrálni az hosszabb távon fárasztó, magyarán nem zenei, hisz egyetlen zeneszerzőnek sem az a célja, hogy lefárassza a művével az embereket hanem az, hogy hangulatot és érzelmet váltson ki.
Köszönöm Kercsónak, hogy minden kötelezvény nélkül biztosította a két termék meghallgatását, nálam ott a pecsét.

Leonard

(#23308) vodkaboy22 válasza Leonard (#23307) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Korrekt leírás.
Nálam azért az invertory több pontot érdemel hangban :))

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23309) Leonard válasza vodkaboy22 (#23308) üzenetére


Leonard
tag

Nem húztam le az Invertoryt, énekhangban, hangszerhangokban rendben, egyszerűen gyorsabb, feszesebb, részletezőbb és szebb a tere, magyarán más, megjegyzem a legtöbb ember ilyet keres, én viszont egy lágyabb hangot kerestem. Ha valaki bármelyik hanzással ezekért az árakért jobb erősítőt mutat nekem, akkor azt megveszem neki ajándékba, valahogy nem nagyon félek... :)

Leonard

(#23310) vodkaboy22 válasza Leonard (#23309) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Pedig nem egy etwas dolog és még talán óccóbb is lehetne ha egy Li akksipakkot kapna a presi hidd el akkor még jobb lenne a hangja és óccóbb lenne! Nah megveszed nekem ;]
Najó viccet félre téve remek dolog hogy tetszik neked egy remek kis made in hungary darab :R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23311) krichd1 válasza Leonard (#23307) üzenetére


krichd1
addikt

Jó volt olvasni a beszámolód, bár nekem kicsit más véleményem van az Invertoryról. Szimamphoz képest kifejezetten nyugodt és energikus hangja van, a Szimamp hozzá képest a gyors, idegbeteg erősítő. Ebből is látszik, hogy nem mind1, mihez hasonlítunk. :)

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#23312) Skalci


Skalci
tag

RCA kábelekkel kapcsolatban tudna valaki valami tanácsot adni? Tegnap megérkezett az ms2, de itthon csak valami olcsó kínai kábelt találtam hirtelen. A keret úgy 10000 Ft, de nem költenék rá ennyit ha nem muszáj. Fontos, hogy minél rövidebb legyen, tulajdonképpen egy 30cm-s darab is bőven elég lenne.

Ami még érdekel, hogy mennyire baj az, ha az ms2 folyamatosan áram alatt van? Ugyanis ha kikapcsolom a gépet, usb-ről folyamatosan kapja az áramot, így bekapcsolva marad.

(#23313) krichd1 válasza Skalci (#23312) üzenetére


krichd1
addikt

Hagyhatod bekapcsolva, semmi baja nem lesz. Kábel témában az olcsóbbak közül a Klotz, GAC3 jó. Drágábban meg nem tudom. :) Talán Siltechet is lehet kapni ennyiért, bár az kérdéses hogy mennyit javul egy jobb IC kábeltől a rendszered, próbálgatni kell.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#23314) bkercso válasza vodkaboy22 (#23310) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem lenne olcsóbb Li-akksival a P2, hanem drágább lenne. :P Tényleg. De majd kipróbálom, hogy mennyivel jobb. Leonard azt is mondta, hogy éjjel észrevehetően jobbak az erősítők. Ezt már mástól is hallottam, és valószínűleg a tisztább hálózati feszültség az oka (nincs bekapcsolva annyi minden).

Leonard: nagyon köszönöm a visszajelzést! :C

Skalci: Ebben a hibbiban fontos a fokozatosság. A 200 Ft-os kínai kábel után vegyél 1500 Ft-ért egy Kácsa Audio-félét vagy hasonlót (50cm). Ami ennél jobban szól, azt vedd meg, ami meg nem, azt ne (nem biztos ugyanis, hogy hallod az adott rendszerben/zenéiddel/hallásoddal).

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23315) schawo válasza bkercso (#23314) üzenetére


schawo
titán

A Li-ion aksi nem igazán jó erősítőbe. Nem elég nagy az áram, szenvedni fog tőle az erősítő.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23316) bkercso válasza schawo (#23315) üzenetére


bkercso
nagyúr

Relatíve igen, de erősítő és táp kérdése. 2200uF puffer már csak elég, főleg nagyimpedanciás fejeshez.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23317) vodkaboy22 válasza schawo (#23315) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Ezt nem értem miért nem elég nagy az áram?? MI? :)
Nekem van egy 500W-nál erősebb 18V-os fúróm Li akksi szerinted azt terhelés alatt mennyi árammal látja el az akksi? 18V*x = 500 sacperkb...
Li akksi macerája inkább a probléma hogy veszélyes és ezért töltés vezérlés és áramkorlát kell neki.

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23318) bkercso válasza vodkaboy22 (#23317) üzenetére


bkercso
nagyúr

Schawo arra gondolt, hogy önindítóhoz kevés. :))

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23319) vodkaboy22 válasza bkercso (#23318) üzenetére


vodkaboy22
addikt

És miért? ;]
Linkeljek normál autó akksi helyére való Li-ion akksit? (Turpisság hogy van benne egy kis elektronika de kb 15kg lehet spórolni... ) De nem csak kocsiba hanem bitang trakiba is lehet tenni 36V-os 200-220Ah Li- telepet
Azok peek-be leadnak 550-600A akár :) De azok megsegítésére szoktak még berakni sorososan kb 20F supercondit azt mánis lehet ponthegeszteni mert masszív 2500-3000A-et lehet levenni másodpercekig :DD

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23320) Leonard válasza bkercso (#23314) üzenetére


Leonard
tag

Bkercso, nagyon szívesen a visszajelzést, szívből jött.
Az éjszakai, azaz sötétedés utáni szebb hangoknak a nappaliéhoz képest nem hinném, hogy az általad említett elektromos zavarás lenne az oka, legalábbis általánosságban nem. Ugyanez a jelenség megfigyelhető bármilyen elektromosságot nem igénylő hangszeren is. Lehetne feltételezni az általános elcsendesedést, de a jelenség külvilágtól teljesen elszeparált helyen is megfigyelhető. A válasz nagy valószinüséggel az agyban keresendő, ilyenkor fogékonyabb egy kis relaxra. Legalábbis az okosok szerint, egyesek meg a nap látóhatáron létét okolják sugárzásai miatt a nappali rosszabb minőségű zeneélményért.
Egyszerű hangfalak beállításánál is jól kijön a különbség, amit este beállítottam nem biztos, hogy fog nappal is tetszeni fordítva szintúgy. Nappal jobban igénli az agy a zene testességét.

Leonard

(#23321) DEJVID válasza Leonard (#23320) üzenetére


DEJVID
őstag

Én is általában jobbnak hallom az enyémet este, de az enyém nincs azon a szinten hogy számítana mennyire zajos a hálózat, szóval szerintem is valami agi dolog lehet.

(#23322) bkercso válasza Leonard (#23320) üzenetére


bkercso
nagyúr

Fú, ez érdekes. Ez az a megfigyelés, amihez igazán idő kell! :R

vodkaboy22: "szoktak még berakni sorososan kb 20F supercondit" Mármint párhuzamosan? ;] Amúgy nem semmi! Ez alá nem is adom, mikor majd ilyet kap a Presi! :K

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23323) vodkaboy22 válasza DEJVID (#23321) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Egy tényleg jó eszköznél megfelelő DC oldal mellett több ezer farad puffer után esetleg stab kocka után meg tényleg gikszer van ha ott átmegy valami zaj a hálozatból :DD
(Természetesen nem 1-2 ezer faradra gondoltam vagy ha igen akkor 10-20mH -vel megspékelve csak hogy ne legyen véletlen se óccó :DD )

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23324) vodkaboy22 válasza bkercso (#23322) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Sorosan 600 vagy 1200F.os 2.5Vos Supercondikat raknak (ezért lesz "csak 20F körüli a végérték 24-36V on" )
:DD

Presihez én 12V/1-2AH körüli Li akksi telepet + 2200-4700uF low ESR kondit tennék + 1uF fólia azt olyan tápja lenne amire aztán egyből lehetne mondani hogy Ultrahighend :DD

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23325) contaxg válasza Skalci (#23312) üzenetére


contaxg
veterán

Gotham gitárkábelt használok ami bőven jó egy MSII-höz.
Szólhattál volna hamarabb :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23326) contaxg válasza vodkaboy22 (#23324) üzenetére


contaxg
veterán

Van egy Optima Red Top spirálcellás aksim amit 800A-es csúcsáramokat tudott leadni új korában. Évek óta a szekrényben van, nem használom (nem is tudom milyen állapotban van).... Ha érdekel akkor a Tied.:) Egy DAC-ot hajtottam vele.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23327) Leonard


Leonard
tag

Ha már hálózat, akkor nem tudom, hogy tudjátok-e, de egyáltalán nem mindegy, hogy a hangeszközök, legyen az erősítő, CD lejátszó, stb. hálózati kábele milyen irányban van bedugva a konnektorba. Kétféleképpen lehet ugye, az egyik irányban egy sokkal teresebb, szebb hang lesz a másik iránnyal szemben, aminek a meghallása már egy közepesen jó rendszeren is bármilyen extra hallás nélkül is jól megfigyelhető. Tápkábel esetén fülelni sem kell, a helyes bekötés ha a készülékbe menő dugót magunk felé fordítjuk úgy, hogy a lecsapott sarkai felül legyenek, mint egy kis házikó esetén a tető, akkor ebben az esetben, tehát szemből nézve a jobb oldali lukban kell lennie a fázisnak.
Kercsó erősítőjnek adapterét őszintén megmondva még nem forgattam, eddig lekötött a zene, de szerintem itt is ugyanúgy kellene működnie mint egy asztali erősítőnél, hisz a különbség csak annyi, hogy a trafó nem belül hanem kívül van, de műszaki dolgokhoz nem értek, majd inkább este letesztelem. :)
Ha mondjuk rosszul van bedugva egyszerre több eszköz is, pl. CD játszó plusz erősítő, akkor értelemszerűen összeadódnak a hibák, mindkettőt helyes irányba fordítva kellemes mosoly kerekedik az emberek arcán nulla forintért...

Leonard

(#23328) vodkaboy22 válasza contaxg (#23326) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Ment Pü :R

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23329) guppy válasza Leonard (#23327) üzenetére


guppy
őstag

azért szívesen megnéznék egy vaktesztet erről, viszonylag könnyen is kivitelezhető lenne :))

(#23330) Skalci válasza contaxg (#23325) üzenetére


Skalci
tag

Gitár kábel? Mivel gitározok van itthon pár méter, de gondolom át kéne szerelni rca-ra, amit nem szeretnék.
Inkább kész kábelt szeretnék, pl ezt. Vagy ez már "túl minőségi"?

Nem tudtam, hogy kábelekkel is foglalkozol. :)

[ Szerkesztve ]

(#23331) Leonard válasza guppy (#23329) üzenetére


Leonard
tag

Nem kerül sokba, próbáld ki, jobb rendszereknél hidd el semmi szükség vaktesztekre mert bizonygatás nélkül is hallani fogod a különbséget.

Leonard

(#23332) contaxg válasza Skalci (#23330) üzenetére


contaxg
veterán

Gotham GAC 1 UltraPro. Eleg nepszeru zenesz berkekben, de biztos van ennel jobb (dragabban.) A linkelt kabellel ovatos lennek mert az MSII vivid karakterehez en nem hasznalnek olcso ezust(ozott) vezeteket, mert az sok lehet jobol.n Szoval maradnek inkabb a reznel mint kabel alapanyag.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23333) krichd1 válasza contaxg (#23332) üzenetére


krichd1
addikt

Miért nem inkább GAC3, Gothamon belül ?

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#23334) contaxg válasza krichd1 (#23333) üzenetére


contaxg
veterán

Miért GAC3? :)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23335) krichd1 válasza contaxg (#23334) üzenetére


krichd1
addikt

Mert az még népszerűbb kábel mint a GAC1. :D
Egyébként nem értem a visszakérdezést. :F

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#23336) hm74 válasza Leonard (#23307) üzenetére


hm74
aktív tag

A Presenter2-t LM6172-vel én is pont ilyennek hallottam. :R
Szerintem OPA2134-gyel se rosszabb, csak más: szárazabb, de pontosabb és gyorsabb.
Sokat teszteltem a Presenter2-t különböző OPA-kkal. Ha tetszik Neked az LM6172 hangzása, akkor melegen ajánlom kipróbálásra OPA2228 műveletei erősítővel is. Az is lágy, meleg hangú, sok méllyel de szellősebb térrel. Az LM6172-nek dúsabb a közepe, de a nagy tér miatt az OPA2228-nek különösen szép hangzásvilága van.

Az éjszakai tisztább hangzás jelenségét én is megtapasztaltam.

Nálam a Presenter2 nem a 12V-os adapterről megy, hanem egy 14,4V-os akksis fúrógép akksijáról táplálom (ezt találtam otthon). Miben más a hangja akksival, mint az AC-DC adapterrel? Simább, részletesebb, élőbb lett az erősítő hangja, a különbség jelentős, egyértelműen észlelhető.

(#23337) vodkaboy22 válasza hm74 (#23336) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Nagyon jó ötlet! :R Nincs is jobb táp mint a superkondi és az akksi :) (Talán a superkondi azért jobb :) )

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23338) agent_k válasza Leonard (#23327) üzenetére


agent_k
őstag

Erre van tudományos magyarázat is?

(#23339) hm74 válasza Leonard (#23327) üzenetére


hm74
aktív tag

(#23338) kicsee -re is

Ez nagyon igaz. :C :R
Nem mindegy mit hova dug az ember. ;] Még egy töksima AC-DC adapternél is számít, hogy melyik tüske hova megy. Villamosmérnök barátom szerint ez baromság. :F

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#23340) bkercso válasza agent_k (#23338) üzenetére


bkercso
nagyúr

Van: ketten is így hallják. A tudomány alapja a megfigyelés. :D

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23341) Ribi válasza hm74 (#23339) üzenetére


Ribi
nagyúr

Mert elvileg mind1, hogy a trafóban "jobbról balra, vagy balról jobbra megy az áram".
Persze a füles erősítőmet sem mind1, hogy dugom be, mert az egyik irányba van egy kis alap zaj. Ami lehet valami földhurok szerű.

[ Szerkesztve ]

(#23342) hm74 válasza Ribi (#23341) üzenetére


hm74
aktív tag

Mert elvileg mind1, hogy a trafóban "jobbról balra, vagy balról jobbra megy az áram".

A haverom is ezt mondta, én mégis másnak hallom, pedig többször direkt meg-meg fordítottam, nem-e beképzelem csak a dolgot, de mindig ugyanaz az lett eredmény. Egy egyik állásban maszatos(abb), a másikban tisztá(bb) a hang.
Aki kíváncsi, tegyen egy próbát...

[ Szerkesztve ]

(#23343) vodkaboy22 válasza hm74 (#23339) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Akkor a barátodhoz én is mint villamosmérnök csatlakozom... :R De ha gondolod holnap megkérdem az egyik nagy prof-ot az egyetemen mit gondol erről de ahogy az eddigi hasonló kérdéseimnél most is azt fogom kapni tőle is hogy elvegye a diplomám??? ;]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23344) hm74 válasza vodkaboy22 (#23343) üzenetére


hm74
aktív tag

ez a téma is az őrült hifisek pszicho-para-metafizikai elméleteihez tartozik :D

[ Szerkesztve ]

(#23345) vodkaboy22 válasza hm74 (#23344) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Tudom tudom nem akarok én senkit megsérteni természetesen és azt se mondtam hogy ennek vagy annak a tábornak van huuh de biztos hogy igaza csupán ebben a témában a másik táborban foglaltam álláspontot :)

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23346) hm74 válasza vodkaboy22 (#23345) üzenetére


hm74
aktív tag

OK, értelek. A reál tudományok, legalábbis az általunk ismert és hozzáférhető része nem ad erre magyarázatot. Arra céloztam, hogy van még 1-2 téma, pl. kábelek, hifi állványok, stb..., ahol hasonlóan hiányzik a tudományos magyarázat és nagyon megosztóak a vélemények.

(#23347) Skalci válasza contaxg (#23332) üzenetére


Skalci
tag

Rendben, akkor az ezüstözött vezetékek kilőve. Ilyen gotham kábelt készre szerelve hol lehet kapni? Gugliban csak méterre, vagy 1/4 jack dugóval találok...

[ Szerkesztve ]

(#23348) agent_k válasza vodkaboy22 (#23343) üzenetére


agent_k
őstag

Ueff=0 ebben nincs változás, hogy jobbról jön-e az áram vagy balról. Az eszközök egyenárammal működnek, amit elvileg a galvanikusan leválasztott trafó állít elő. Innentől kezdve a szubjektivitást vélem felfedezni. Persze ettől még lehet igazad. Nem ez a szakmám tudnak újat mondani nekem.

A kábelvastagságokat viszont elismerem, mert van alapja a dolognak az ohmos ellenállások témakörében.

Mindenesetre érdemes lenne egy műegyetemes hangmérnököt is megkérdezni a dologról.

[ Szerkesztve ]

(#23349) contaxg válasza Skalci (#23347) üzenetére


contaxg
veterán

Kábelt tudok adni, a szerelést régebben dudika vállalta fel.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23350) Skalci válasza contaxg (#23349) üzenetére


Skalci
tag

Ment pü :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.