Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23351) bkercso válasza hm74 (#23344) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az a helyzet, hogy csúnya körök alakulnak ki egy összekábelezwtt rendszerben, melynek minden tagja ugyan arról a hálózatról kapja a kakaót. A tápon keleresztü, mindenféle impedancia beiktatásával ezek össze vannak kötve. Továbbá a jeékábwleken át is öasze vannak kötve, innen a hurok. Ez ellen külön kell tenni.
A trafó tekercsei nem csak a vasmagon ét csatoltak mágnesesen, hanem kapacítíve is, és ez nem szimmetrikus (meg nagyfrekin a vasmag se az!).

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23352) guppy válasza hm74 (#23342) üzenetére


guppy
őstag

ezt pedig könnyű igazolni, ha vakteszten is megmondod a barátodnak h éppen melyik irányba áll 10/10 szer, akkor ő is elhiszi és te is biztos lehetsz benne h nem placebo

(#23353) hm74 válasza bkercso (#23351) üzenetére


hm74
aktív tag

Ezzel azt akarod mondani, hogy pontosan leírni és számítani nem lehetséges, de a sok apró zavaró és befolyásoló tényező oka lehet annak, hogy különbözőképp hat a hangra, ha megcseréljük a fázist és a nullát?

(#23352) guppy
Igen, erre még nem került sor, csak a munkahelyen feszegettük a témát. :)
Még 1994-ben, amikor egy Rotel, erősítőt vettem az Auditóriumban és éppen hagytam el a boltot, az eladó utánam szólt, hogy próbáljam ki, melyik dugó állásban szól jobban az erősítő, mert nem mindegy! Azóta minden hifi cuccomnál kipróbálom és egy kivétellel (egy Technics magnó deck) haééottam különsgéget.

[ Szerkesztve ]

(#23354) vodkaboy22 válasza bkercso (#23351) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Ok ok hogy kapacitíve csatolt meg nagyfrekin más kicsit a leányzó fekvése, de akko minek van utána megfelelő dc szűrés 10000000000dB-vel ahogy kell? (Természetesen jó helyen van ahol nincs az meg nem téma :) )

Műegyetemen hangmérnyööököt nem képeznek :))
Van VIK-en Villanyos - (9 szakiránnyal egyik se hangmérnök ) - Mérnökinfos (sacperkb 8 szakiránnyal programozó guruk :) ) - Egésségügyi mérnyööök (Ebből legalább 2 dinka csoportot szoktamvóót tanítani...)
GPK (Gépészek - Energetikusok - Mechasok)
A többi meg nem igazán ért azzzáramhoz picit se :DD

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23355) bkercso válasza hm74 (#23353) üzenetére


bkercso
nagyúr

De, amit hallani, azt lehet is mérni. Csak ki kell dolgozni a mérési eljárást. A Higgs-bozont is lehet mérni, csak nem könnyű. :K

vodkaboy22: nem szűrés lényege, mert nem a fázis-nulla közt lép fel. hanem inkább úgy képzeld, hogy a készülékek nullpontja nem ekvipotenciális, és a zavarjel interferál minden félével, nagyfrekin. Ez pedig beleintermodulál a hangba a tápstab fokozaton éppúgy, mint az erősítőn. Sokan ezért is szeretik a visszacsatolatlan kapcsolásokat: nincs velük ez az intermodulációs gond.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23356) vodkaboy22 válasza bkercso (#23355) üzenetére


vodkaboy22
addikt

És ott ahol van mondjuk 300 000uF-nyi kondi :DD Az egy rendes táp ott hogy a szöszbe csusszan át bármi is???
Különben most már számomra teljesen beigazolódott hogy a sunyi stab kocka bizony zene szempontjában nem a legjobb dolog... És inkább 4-5ször annyi kondi CRC és CLC szűrés de nagyon meghálálja.
És most hogy már a harmadik RIAA-mat csinálom veszem észre csak igazán!
Ahol 3mV-ból kell első lépésben 400-500mV-ot csinálni aztán erősíteni 3-4V-ra ott bizony bizony ezt nagyon hamar észrevettem!
Tudom nem sokat szoktál vacakolni a táppal de ha van anyagod egy próbát megér csinálj egy tisztességes tápot 24V-ra Schottky CRCLCRC Valami ilyen arányban 2200uF- (terhelés mellett kiszámolt R 2-10Ohm) - 2200uF-1uFfólia- 400-1000uH (Si acél vasmag NE FERRIT 50Hz-en fing keveset ér ide pl lehet egy kis trafó primer tekercse) - 1uF fólia- 2200uF - 0.47-2Ohm- 10-20mF- 1uF fólia :DD
A játék lényege ennél csak nagyobb értékekkel dolgozhatsz és ha led-et teszel akkor az a legelső kondinál lehet csak a schottky-k után :DD Árnyékolt vezeték! kis acél dobozba bele azt hallgasd meg az invertory-val :DD (Nem lesz Akksi + supercondi kategória de azért hoz egy etalon szintet :DD )

Na ha egy ilyen "rendesebb" tápon bárki fia borja vakteszten 10/10 megmondja hogy melyik irányba van bedugva az a szegény kábel annak csinálok ingyen lézerrel hegesztett IC kábelt bármilyen általa hozott kábellel és csatlakozóval úgy hogy a csatlakozóra ajándékba 1-2um aranyot is felviszek ajándékba :DD

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23357) Leonard válasza hm74 (#23336) üzenetére


Leonard
tag

Hm74, köszi a 2228-as tippet, ha adódik lehetőség mindenképp megfülelem.
Látom a forgatásos kérdést megbeszéltétek, én meg addig megnéztem a Presenter2 esetében és hallani a különbséget, nem kicsit, nagyon. Az egyik állásban kicsit több a mély a másikban viszont nyitottabb a tér, ez a helyes állás.
Fel sem merem vetni, hogy a nagy erősítőmhöz van egy Nordost Siva, kb. 70K-s árkategóriájú tápkábelem, no ha azt elvennék tőlem sírnék. A süket is meghallja ha átdugom a gyári tápkábelére. Tudom, hogy akkor miért nem Paksig, de működik, itt is a tér ami szépen kinyílik, hogy miért azt nem tudom.

Leonard

(#23358) bkercso válasza vodkaboy22 (#23356) üzenetére


bkercso
nagyúr

Félreértesz, de ez nem baj, mert így van lehetőségem jobban kifejteni! :)
Szóval:
Nem zaj megy át, ami a fázis-nulla közt méthető, hanem a nulla-körön (test-körön és fázis-körön) jön -megy, akinek kedve van. Kimegy a nullán és beszalad a másik készülék nulláján. Erre is valók a zavarszűrők, nem csak a fázis-nulla közti zavarokra. Amiről én beszélek, azok egymással összekábelezett gépeknél számítanak, tehát rendszerben. A Te általad említett zaj meg egy gépnél önmagában is szemlélhető/kezelhető probléma. 2 külön dolog tehát a kettő.
De tfh. elfogadom, hogy az említett tápon nem hallani már ki (mivel van sok soros tag, de azt hozzátenném, hogy mindkét ágba kell RLR is, nem csak a pozitívba: a test ágba az általam említett probléma miatt!
(Viszont minek szenvedjek ilyen táppal, ha vehetek akksit is, sőt van is fúróm? :D)

A stab-kocka egy érdekes kérdés! Most építek DAC-ot. Vajon kihagyjam-e a digit részből is? Nem várok erre megoldást, csak hangosan morfondírozom. LC-szűrés amúgy is lesz a chipeknél, meg mindenkinek külön trafó, így lehet, hogy a fejenként 3 soros stabilizátort (1 kocka + 2 IC-alapú diszkrét) választhatóvá teszem: a másik opció a tiszta passzív szűrés lesz.

Köszi a konkrét leírást, elraktározom magamban! :R

Még 1 gondolat: nem az volt az állítás, hogy mindig kihallható a tápdugóforgatás, hanem az, hogy a legtöbb készüléknél kihallható. Elhiszem, hogy lehetne jobban, de én egy másik réteget céloztam meg jó ár/érték aránnyal, és emellett jó minőséggel: tehát van jobb. De mennyiért?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23359) vodkaboy22 válasza bkercso (#23358) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Gépek közti hurok zaj ellen is megfelelő védelem a korrekt dc szűrés. Az meg eszembe se jutna hogy a hálózati földet bekötsem a házon kívül bárhova is mert akkor a trafó biztonsági galvanikus leválasztásának annyi. Tehát trafó szekunder oldalra csak a trafón keresztül tud jutni zaj szimplán elektromágnesesen ha ez a zaj megfelelő dc szűrést lát akkor aztán rohadtul mind1mivan a trafó előtt. Persze ez rendszerben akkor igaz ha minden elem így van megcsinálva akkor a belső jelkörbe hálózat felől nem mehet zaj.

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23360) bkercso válasza vodkaboy22 (#23359) üzenetére


bkercso
nagyúr

bekötsem :DDD

Az egy egyszerűsített elméleti modell, amit mondasz. A gyakorlat mást mutat, és indokoltam is: nem tisztán elektromágnesesen megy át a trafón jel, hanem kapacitív úton is a tekercsek között.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23361) vodkaboy22 válasza bkercso (#23360) üzenetére


vodkaboy22
addikt

Igen de a lényeg bármi bárhogyan is megy át a trafón (ami jó rendszernél az egyetlen kapu a külvilággal / hálózattal) annak meg kell küzdenie egy DC szűréssel ha az a szűrés jó akkor nem megy át az zaj vagy bármi ami módosíthatná a hangot. Ennyi a história vége. Én abból indulok ki, hogy legyen megfelelő DC szűrés és csak trafó legyen kapcsolatba a külvilággal. :R

És a gyakorlat is ezt mutatja a valóságban is (az más kérdés hogy nem feltétlen az óccó eszközöknél más különben nem tartana a méréstechnika ott hogy grafén felületét vizsgálva az atomokat is lássuk... Ha ott még azzal kellene küszködni hogy a konnektorba hogyan van bedugva ez meg az vagy hogy a trafón mi megy át és mi nem akkor még mindig az elektroncsövek lennének a nagykirályok mert nem tudnánk monolit áramkört csinálni... )

[ Szerkesztve ]

Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

(#23362) Cogwheel71 válasza bkercso (#23358) üzenetére


Cogwheel71
tag

Ennél a dugó forgatásos fázis helyesség beállításnál van valami egzakt tudományos módszer, vagy csak a fülünkre hagyatkozhatunk?

(#23363) bkercso válasza Cogwheel71 (#23362) üzenetére


bkercso
nagyúr

Egy katyvasz van a konnektorban lévő feszültségen, így minden eset egyedi. Volt, akinek még a Presenter1 az irodájában zugott, otthon nem. Akkor is, ha nem kötött rá bemeneti kábelt... (A P2-ben ez már javítva van.)
Elképzelhetőnek tartom, hogy ha az összes többi készüléked tápján fordítanál, ugyan azt érnéd el vele, mintha csak az erősítő tápján fordítasz. Szóval minden eset egyedi: ha nem hallod a difit, akkor nem lényeges a dolog (én még nem próbáltam, majd ha lesz időm. :B )

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23364) Ribi válasza vodkaboy22 (#23361) üzenetére


Ribi
nagyúr

Sajnos ezt a meglátást igen sokan nem alkalmazzák és simán rákötik a házra a földet és a 0-t is a trafóból.
Földről még pluszba sok szart szed össze.

(#23365) hm74 válasza krichd1 (#23311) üzenetére


hm74
aktív tag

A Presenter2 LM6172 opával nagyon lassú. Minden más általam kipróbált opával (OPA2134, OPA2107, OPA2227, OPA2228, AD8066, LM4562, TL072, NE5532 és persze OPA Green) gyorsabb . Nagyon kellemes hangja van, de mosott és lassú, ezért - ahogy Leonard is megjegyzte - rock zenéhez egyáltalán nem való. Hasonlítási alapnak az OPA2134-gyel szerelt eredeti változat jobb lett volna, az elég gyors.

[ Szerkesztve ]

(#23366) contaxg válasza hm74 (#23365) üzenetére


contaxg
veterán

Bodz: It’s as neutral as Switzerland in times of war and it’s enjoyable. ;)

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23367) hm74 válasza contaxg (#23366) üzenetére


hm74
aktív tag

Amennyiben ez az idézet az OPA2134-es verzióra vonatkozik, akkor: yes it is. :K

(#23368) bkercso válasza hm74 (#23365) üzenetére


bkercso
nagyúr

Szerintem nem mosottabb LM6172-ről, csak folyékonyabb. De tiszteletben tartom a véleményed, meg lehet, hogy rendszerfüggő; továbbá az én véleményem nem is számít, mivel az én gépem. Csak én meg így tapasztaltam. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23369) hm74 válasza bkercso (#23368) üzenetére


hm74
aktív tag

Amikor még 10k körüi fejhallgatókkal hallgattam, akkor az LM6172-vel tetszett a legjobban a Presi, nagyon szépen kompenzálta a Superlux HD668b karcosságát. De amióta SRH840 és DT880 fejhallgatókkal is próbáltam, már mosottnak hallottam. Egy tisztább hangú fejhallgató felfedi az elektronika gyengéit. Persze a mosott kifejezés is relatív, ahogy a tiszta és a részletes is az. Szerintem a LM6172 tipikus példa arra, hogy a szépség oltárán beáldozták a precizitást. Én így hallom. :)

(#23370) bkercso válasza hm74 (#23369) üzenetére


bkercso
nagyúr

:R

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23371) jzola


jzola
tag

Melyik boltban lehet Mo.-n DAC okat kipróbálni(usb)? (nem a pénz szúrja oldalamat hanem inkább kiváncsiság..)
HRT headstreamernél komolyabb...

"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."

(#23372) schawo válasza jzola (#23371) üzenetére


schawo
titán

Ez így nem jellemző, ilyet találkozókon tudsz megtenni. A boltok legnagyobb sajnálatára nincs akkora vásárlóbázis, ami segítségével megengedhetnék maguknak a többszázezer forintos dacok tucatjait raktáron tartani demó célból.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23373) jzola válasza schawo (#23372) üzenetére


jzola
tag

Ahh sejtettem de azert megkerdeztem.. Nem vagyok szinte semmilyen boltban ismeros. Meg ruhat is netrol rendelek mostmar. Max abc be jarok ;)

Jah talalkozon persze. Amiert koszi is hogy hozzatok.

"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."

(#23374) schawo válasza jzola (#23373) üzenetére


schawo
titán

Nomononál azért elég szép készlet van jobb dacokból, azt érdemes lehet megfülelned.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23375) tamasgal


tamasgal
senior tag

Milyen usb kábelt ajánlanátok számitógép és HRT MS2 dac közé, egyméteres hosszban 10.000Ft körül?

Köszönöm szépen

(#23376) chrisnagy13 válasza tamasgal (#23375) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

(#23377) tamasgal válasza chrisnagy13 (#23376) üzenetére


tamasgal
senior tag

Köszönöm szépen :R

(#23378) Ear001 válasza tamasgal (#23375) üzenetére


Ear001
addikt

Ezt.

(#23379) krichd1 válasza Ear001 (#23378) üzenetére


krichd1
addikt

Szerintem is.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#23380) contaxg válasza Ear001 (#23378) üzenetére


contaxg
veterán

Bizony...mivel a legtöbb helyen 目前无货

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23381) tamasgal válasza Ear001 (#23378) üzenetére


tamasgal
senior tag

Köszönöm, az ára nagyon jó, de nem tetszik a megtörés miatt, ne haragudj. :R

(#23382) Tonyo válasza tamasgal (#23381) üzenetére


Tonyo
őstag

Kicsivel több, de kérj Power R től usb-ket.

(#23383) Ear001 válasza tamasgal (#23381) üzenetére


Ear001
addikt

Újonan is kijön bőven kijön 10 000 alatt. A megtörés meg valami egyedi hajtogatási nyűg lehet, én már láttam többet is, de mind hibátlan volt.

[ Szerkesztve ]

(#23384) contaxg válasza Ear001 (#23383) üzenetére


contaxg
veterán

Aszem a német amazonról 10euro. De lehet hogy keverem a Firewire kábellel.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#23385) schawo


schawo
titán

Megjelent a végleges (nem béta) új Mytek 192 firmware. Még nem próbáltam, állítólag ezzel már jól kezeli a DSD128-at.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#23386) matyi94 válasza tamasgal (#23375) üzenetére


matyi94
senior tag

Fapaci kabeleit ajanlom figyelmedbe! Nekem a luxor nagyon bejott!

Legyen szép napod!

(#23387) Toobee


Toobee
veterán

Az Emotivának DAC-kal egybeépített fejes erõsítõje jelent meg. Az eddig rendelt cuccaikból kiindulva, ez sem lehet rossz.

https://barbieripnk.hu/

(#23388) CaNNa3IS válasza Toobee (#23387) üzenetére


CaNNa3IS
senior tag

Stealth dc-1?

Stay up Stay humble Ride hard Get stoked

(#23389) matyi94


matyi94
senior tag

Valaki tudna segiteni? Uj dobozba raktam a kozepeskinai-lovely cubeot. Latszolag simmet sem rontottam el, azonban a fejeserosito egyaltalan nem megy, a dac-n vilagitanak a power es usb ;edek, viszont a gep nem erzekeli, a trafoja pedig nagyon meleg 20 masodperc alatt felmelegszik kb 80-90 fokosra. Latszolag tenyleg semmit nem rontottam el, a regi hazban teljesen mukodott.

Legyen szép napod!

(#23390) bkercso válasza matyi94 (#23389) üzenetére


bkercso
nagyúr

Zárlat lehet. Nem koszos? Nagy felbontású, éles, jól megvilágított képeket kérnénk. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23391) korpicschess


korpicschess
veterán

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy mi a legolcsóbb értelmes USB DAC amit lehet venni? Van jobb (vagy olcsóbb) vétel a Fiio termékeknél? Pl. E10 most 70$.
Bár jobban járnék inkább egy E7 (E07) vagy E07K-val. Az 90$. mp4nation-ös áraknál nem nagyon láttam jobbat.

:R

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#23392) pity-putty


pity-putty
tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi kérdésben:

Alapvetően blu-ray filmek nézéséhez (hallgatásához) szeretnék fejhallgatóra váltani, és kiépíteni hozzá egy rendszert (ha szükséges).
Jelenleg nem fejhallgatóval, hanem 5.1-es hangfalszettel szólaltatom meg a filmeket, amit a gyermekeim miatt egy időre el kell felejtenem.
Szóval adott egy 5.1-es JVC házimozi erősítő, és beszeretnék szerezni hozzá egy 20-25000 Ft értékű fejhallgatót. Pl: (Shure SRH440)

A kérdés az, hogy használjam a JVC erősítő fejhallgatókimenetét a fejhallgató meghajtására, vagy érdemesebb lenne beruházni valamilyen fejhallgató erősítőbe?
(Sajnos ezekhez semmit nem értek, és soha nem is próbáltam.)
Ami fontos lehet, hogy a médialejátszón és a blu-ray lejátszón optikai és digitális koax hangkimenetek vannak.

20000 Ft környékén megoldható egy ilyen erősítő beszerzése, és lesz minőségi különbség a házimozi erősítőhöz képest?

Ha ez a keret nevetségesen alacsony, akkor miből lehetne kihozni egy használható szettet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#23393) bkercso válasza pity-putty (#23392) üzenetére


bkercso
nagyúr

Azt mondanám mint mindig: egyrészt az SRH440 könnyen hajtható (én is ilyet nyúzok) :), másrészt jó forrás és felvétel esetén meghálálja az erősítőt. De ez inkább zenénél számít. A másik fontos dolog, hogy kipróbálás (vagyis meghallgatás) nélkül ne vegyél meg semmit, mert a hifiben ezzel be lehet bukni. Nagyon lánc- és ízlésfüggő ugyanis ez a terület. Szóval hallgasd meg, van-e különbség vagy sem. Általában végfokok fejeskimenete csak egy ellenállásosztó szokott lenni a hangfalkimenetről, és ez kisimpedanciás fejeseknél - mint a 440 - nem szerencsés; de nem ismerem az adott erősítőt és egyszerűbb is meghallgatnod.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23394) matyi94 válasza bkercso (#23390) üzenetére


matyi94
senior tag

Megtalaltam a problemat! Veletlen rossz tekercsek voltak kozositve a dac trafojaban. Azonban a hibat kijavitva sem mukodik a fejhallgato erosito sem. A fejeserosito bemeneten van varisztor es ugy sem akar mukodni, hogyha csak ezt kotom ra az iec aljzatra. Ugyanigy a dac sem mukodik, ha csak azt kotom ra. Alaposan atneztem es semmi lathato hiba nincs, kiprobaltam ugy is, hogy megcsereltem a tekercseket. Biztos vagyok benne, hogy a kepeken te sem latnal semmit.
A rossz bekotes szetvaghatott valamilyen alkatreszt?

Legyen szép napod!

(#23395) T_Stark


T_Stark
őstag

Ide lettem irányítva, szóval a problémám: [link] :)

(#23396) matyi94 válasza matyi94 (#23394) üzenetére


matyi94
senior tag

Megoldodott a problema!
Vagyis csak azt hittem. Most a dacbol csak zugas jon, semmi mas. :(

[ Szerkesztve ]

Legyen szép napod!

(#23397) bkercso válasza matyi94 (#23394) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ha nincs kép, tuti nem látok semmit!
Multimétered van? Meg kellene mérni, kapnak-e tápot az eszközök. Ezt a legegyszerűbben a műverősítők foglalatánál tudod megtenni, mert a DIP8 lábkiosztása adott.
Ha nincs multiméter egy LED+1..10k ellenállás vele sorban is megteszi.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23398) matyi94 válasza bkercso (#23397) üzenetére


matyi94
senior tag

Ha holnap jottok a talira, akkor viszek szerszamokat meg minden egyebet es esetleg ha ott raneznel, azt nagyon megkoszonnem.

Legyen szép napod!

(#23399) bkercso válasza matyi94 (#23398) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hát én sajna nem megyek. Nem is érek rá, meg messze is lakom. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#23400) T_Stark válasza T_Stark (#23395) üzenetére


T_Stark
őstag

Közben a HD2 felé húzok legjobban, de azért megkérem még itt azt hogy esetleg lehet-e olyan külső DAC-t szállítással együtt max 19K-ért kapni (akár használtan), ami jobb hangú mint egy Prodigy HD2?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.