Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz fattyu #23599 üzenetére
Igaz csak egy U1-es asus xonar de 8 hónaposan nem voltak hajlandók gariztatni... Én barom meg utána még vettem egy u3-mast is amit nem sokat használtam de legalább van... Vettem volna egy headstreamert...
Na melyik a unkorrektebb húzás?
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #23600 üzenetére
Igen van ha érdekel
Ha a DAC receiverje nem TAS (mint az MS2, headstreamer nem TAS asszem istreamer biztos nem TAS)
Akkor van elméletileg program is ami a gyári nexus7-en megy de én ROM cserét ajánlok az tutibb ! (Azt használom)ROM
Leírásuk:
Supported USB audio devices
These are just some of the supported USB DAC's: CM106-F, FiiO E07 + E10 + E17, Hifimediy Sabre, VIA USB Audio Dongle, Behringer UFO202 + UCA202 + UCA222, Syba SD-CM-UAUD, Miditech Audioface2 (PCM 2902), FujitsuSiemens PortReplicator (CM 108), Aune T1 (TE7022), Turtle Beach Micro II, BERESFORD Caiman, Teralink x2, Headroom Total Bithead, Fostex PC-100USB.
Basically all standard USB audio devices should work.
Problems have been reported only with TAS1020B based DAC's.
Csöndben jegyzem meg hogy MS2-vel is van Youtube video, hogy megy és nekem is sikerült de azt a megoldást nem ajánlom mer nem hogy userfriendly-nek sem mondhatom de még olyan alpha hogy sajna lefagyogat... Remélem XDA-s srácok dolgoznak rajta!
Persze ha USB táplált DAC akkor kapora jöhet egy USB Y kábel és külső táp mivel nagyon eszi az akksit Viszont akksiról meg jobb a hang.Nekem bkercso kisDACcard-ja remekül megy vele!
Viszont ROM csere nélkül is megoldható csak kernel cserével. timur kernel viszont ide akkor progit kell leszedni.
Ja és nekem apollo és winamp nem támogatta de NEUTRON és VLC igen.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
dudika10
veterán
válasz vodkaboy22 #23601 üzenetére
És a garanciáztatáshoz volt bármi köze az asusnak, vagy a nagyker dobta vissza?
Könnyen előfordulhat egyébként is, hogy jogosan dobták vissza a terméket.(#23600) contaxg: én emaileztem egy időben személyesen asus supporttal, szóval biztosan léteznek.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
vodkaboy22
addikt
válasz dudika10 #23603 üzenetére
Tugya a fene én Bp-en extremedigitalba visszavittem ők 2.5 hétre küldtek egy emailt hogy nem tudják garanciáztatni és ha kell menjek be érte..
Servíz lapon annyi állt hogy garanciális szerződésen felüli sérülés ... Amit nem értek mert vagy egy TECHNICS SU-Vz320-al hallgattam (Ami most is konkrétan szól itt mellettem az MS2-vel és a HD580-al.) vagy az akkori sennheiser hd418-al és pioneer se-a1000-el (amik utána azóta is mennek szintén.)
De én is szétkaptam utána mérgemben sehol sérülés nyom vagy bármi, az USB kábele se tört meg azt is azóta használom.
Érdekes a xonarokat nem használtam használom driverrel ez nyírta volna ki? Nem hiszem mer az U3-masnak még semmi baja.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #23602 üzenetére
Köszi az infókat, iszonyat sokat segítettél!
Egy Fiio E17-hez kellene egy idősebb úriembernek.
Szóval ROMbolas nélkül nem megy E17-tel vagy ahhoz is jó a progi??(#23603) dudika10
Jobban örulnék ha levelek helyett normális WIn drivereket írnának.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #23605 üzenetére
APP
Ezzel lehet próbálkozni KERNEL csere nélkül is elméletileg ROM cserét persze ajánlom Talán kicsit több leírás hozzá
De hátha megy ezzel is. AMikor keresgéltem akkor leltem rá de az elsődleges megoldás óta ami megy nem próbálkoztam mással.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #23606 üzenetére
Milyen kábelt használsz a csatlakoztatáskor??A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
XtremLor
őstag
Udv
Edesanyam tv-jenek a hangjat szeretnem kicsit javitani, megeri beruhazni egy olcsobb dacra? ha igen mire, olyan kellene amin van toslink bemenet....
Nem tudom van e ertelme, igy aki probalt mar hasonlot orommel fogadom a valaszat."Legen...Wait for it...Dary"
-
Hymm
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Brainwavz R1-et, nagyon szépen szól meg minden, viszont a hangerő számomra kevés.
Mivel teljesen tudatlan vagyok erősítő témában így a segítségeteket kérném, hogy szerintetek milyen erősítőt szerezzek be hozzá? Illetve érdemes-e, és ha igen honnan?Szempontok:
- Laptophoz, telefonhoz (SGS I) használnám
- Max keret 7-8 ezer forint
- Kompakt méretElőre is köszi
-
Bodz
nagyúr
M-DAC teszt.
"Van benne két 32 bites konverter"
Hol??????
Kijelzővel kapcsolatban. "Legmeghökkentőbb kijelzett információ az éppen játszott sáv száma és a belőle eltelt idő volt - a megkérdezettek közül senki sem tudta, hogy digitális jelfolyamból még ezt az információt is ki lehet hámozni."
Jajjjj, ez komoly?
"Töredelmesen bevalljuk, az USB kapcsolatot csak futólag próbáltuk ki, a minőségéről nem tudunk nyilatkozni."
Ne írjatok akkor tesztet... -
Bodz
nagyúr
Na még egy utolsót.
"Ha a hozzáadott értéket (főleg a távolról vezérelhető hangerő-szabályozóra gondolunk) is figyelembe vesszük, a magasabb ár mindenképpen indokolt. "
A be- és kikapcsolás kivételével minden egyéb is megy a távirányítóval. Mér pont a hangerő szabályzás olyan nagy szó? -
contaxg
veterán
"Van benne két 32 bites konverter"
Igen! Bal-, és jobb csatorna
(ok, tudom, hogy nem így van)[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ear001
addikt
válasz Audison #23623 üzenetére
A D/A Ic-ben megvan rá a lehetőség, előre bedrótozták, ki lehet választani, ami a legjobban tetszik, de kikerülni nem tudod. A legtöbb D/A ilyen, csak ott még állítani sem tudsz. Az új Heed D/A kártyán is megvan ez a lehetőség, Attila a fejlesztője írta nekem:
Wolfson WM8741 DAC IC van rajta, utóbbi hardveres sztereó üzemmódban. A DAC IC-ben lévő digitális szűrők közül hármat lehet kiválasztani. A fizika ma is mert törvényei szerint egyik sem lehet tökéletes, mindegyikük egy bizonyos paramétert igyekszik minél jobban hozni. Így az F1 (slow roll-off linear phase) a jó tranziensátvitelt, F2 (brickwall linear phase) a jó sávszélességet, F3 (slow roll-off minimum phase) pedig a kauzális tranziensátvitelt (természetesebb hangzás) hegyezi ki. F1 és F3 a jellegéből adódóan (slow roll-off) előbb vágja a magasabb tartományt, CD-nél ezt vagy hallja valaki, vagy nem. 96k-tól felfelé meg már mindegy.
-
contaxg
veterán
válasz Ear001 #23628 üzenetére
Az MDAC-ban van vagy 6-8 választási lehetőség,de én nem igazan hallom a különbségeket. A Mytekben kevesebb van, viszont elég jól követhetők a változások. Az ember az elején meg lelkesen kapcsolgatja műfajok, felvetélek szerint a szűrőket, de aztán ezt megunja és a végén lecövekel egynél.
(#23629) Ba cy lus
Jók voltak azok![ Szerkesztve ]
-
jzola
tag
Tud valaki ajánlani UK ban tuti online hifi boltot?
hasonló mint http://www.thomann.de/ ra gondolok."De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
-
gabross
tag
Analogue Seduction
Audio Affair
Mindkét helyről rendeltem már ezt-azt. -
Audison
senior tag
válasz Ear001 #23628 üzenetére
Köszi, de jó ez így?! Nem tudom, lehet én lihegem túl ezt a filter dolgot csak, de nekem úgy jön le, mint olyasféle beépített EQ, ami egyes tartományokat emel, így nem a "nyers" anyag jön át az erősítő felé. Végül is ha tényleg így van, ahogy mondod, hogy a legtöbb DAC-ban ott van ez a filter csak beépített és nem lehet állítani, akkor tök mindegy...
(#23630) contaxg: Az M-DAC-ban ki lehet kapcsolni a filtereket?
-
-
gabross
tag
válasz szakibá... #23635 üzenetére
Gondolom a Project fejesre gondolsz, tényleg jó drága, német amazonon is 100 euró. Ennél még a Fischer FA-004 is olcsóbb a 80 dollár körüli árával... pedig ezek is mind Yoga CD-68 származékok, mint a Retro DJ.
-
titán
válasz Audison #23636 üzenetére
Ez semmi más, mint egy magas frekvenciás vágás. Abban a tartományban úgysincs semmi látnivaló, viszont az onnan érkező harmonikus torzítások összevissza bezavarhatnak az alacsonyabb frekvenciákon is. Ezért vannak ezek a szűrők, amik 30-50khz fölött pucolnak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bkercso
nagyúr
A 192 kHz esetén nem 30 kHz-en vág, hanem 96 kHz-en.
"Vagy minek tud akkor az erősítő 100kHzig erősíteni?"
Hogy 20 kHz-en még kicsi legyen a fázistolása. Meg hogy a visszacsatolás a saját torzításait hatásosan nyomja el, így azok ne intermoduláljanak bele a hangfrekvenciás sávba."Meg mi értelme a super tweeternek?"
Eladói vagy vevői oldalon?kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
És ha 30 felett vág akkor oda minek 192kHz?
Mivel nem csak az SNR javul a sample frekvencia növekedésével hanem több tranziens tulajdonság is.
Vagy minek tud akkor az erősítő 100kHzig erősíteni?
Tranziens jelenségekre adott válasza jobb lehet. Csoport együttfutásii torzítás kisebb stb stb...
Ettől függetlenül nem feltétlen szükséges jó erősítő tulajdonság.Meg mi értelme a super tweeternek?
Ezt tényleg nem értem... És személy szerint hülyeségnek tartom.Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #23646 üzenetére
Ami a megélhetést biztosítja, az nem hülyeség! Csak gyomor kell hozzá, hogy kamuzz...
Vagy tényleg van értelme, csak nem tudunk róla. A magyar DiyAudió a szélessávú hangsugárzók topicban olvastam erről tapasztalatokat anno. Azoknak a gyerekeknek is jó füle van.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #23647 üzenetére
Nem tudom én elvagyok a kis csöves végfokommal ami scope szerint 40-42kHz-nél már bő 30-35dB-vel vág fölötte meg már szinte jel sincs. (Kimenő trafó )
A fejes csöves meg scope szerint 300kHz-nél is stabilan pár dB eltérés se volt (Fgv generátor nem tudott 300kHznél többet. TINA 600kHz-ig mutatott egyenes vonalat Bodén. ) És ha csövet cserélnék ami alkalmas UVHF erősítésre akkor egészen pár Mhz-ig is stabil lenne de hangfrekin nem annyira jó hangra[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #23648 üzenetére
Ha a -6db-es pontja 50 kHz alatt van, akkor már kicsit, de észrevehetően tolja a fázist 20 kHz-en.
A trafó persze más. Ott nagyobb frekik felé nő a nonlinearitás, és nagyobb lesz a hiszterézishurok is. (Lemezes trafód van, ha jól emlékszem. Az nem az igazi kHz-ekre.)kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest