- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
válasz
tbalint3
üzenetére
Ezek szerint is azt hiszed, hogy ott most minden négyzetcentiméteren fel van dúlva a föld. Természetesen ez nem igaz, Ukrajna legnagyobb részén zajlik az élet továbbra is. Termelnek, dolgoznak, neteznek és vásárolnak is az emberek. Ez alól miért lenne kivétel az eBay?
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Nagyon egyszerű, van nekik kalkulátor oldaluk ha ott elfogadja az adott országra akkor lehet. Pl Csehországba ez amit megadtál elsőbbségi Európa+ csomag Bruttó 25 400 Ft vagy EMS Pack Bruttó 35 000 Ft, ugyanez Kínába elsőbbségi Postacsomag Bruttó 62 300 Ft vagy EMS Pack Bruttó 64 400 Ft
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Gondolom azt is állítja hogy nem fog reklamálni ha mégsem kapja meg oda, ha nem találja meg benne.
Azt szerintem nem fogadják postafiókra, nálunk sem igazán megy a hivatalos levél (aláírós) postafiókra kézbesítése.
Ez a Posta meghatározása nálunk:MEGHATALMAZOTTI ÁTVÉTEL KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁS
A kiegészítő szolgáltatás keretében a méretüknél fogva a postafiók rekeszeibe behelyezhető hivatalos iratokat és tértivevényes leveleket nem kell már személyesen, aláírás ellenében átvenni. A postának adott írásos meghatalmazás alapján valamennyi postafiókra érkezett küldeményét betesszük a postafiókjába, így az érkezett leveleket a közönséges küldeményekkel együtt, egyszerre lehet kivenni a postafiókból. A szolgáltatás kizárólag a kiegészítő szolgáltatás ellátásra kijelölt postákon vehető igénybe. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Az USA postától függ hogy kézbesít oda ilyet, nem a magyartól ha te úgy adod be hogy arra van címezve akkor elkérik a pénzt és elküldik. Ott is az van hogy a sima ajánlott nem kerül aláíratásra, csak beírják hogy kézbesítve amikor belerakják, így nem lenne akadálya a postafiókra küldésnek, a gond az hogy nincs kontroll arról hogy tényleg át lett-e véve és hogy a címzett vette át.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Akkor is oda kerül ha tévedésből más településre vitték, mert ilyenkor ha kell felveszik a kapcsolatot a feladóval, mert a hibás, megsérült címke is lehet gond nem csak a sérülés, mert arról tudna a feladó, ott úgy működik hogy rögtön megy neki az értesítés, nem olyan mint a Magyar Posta. Szóval 20-án kapott volna értesítést és ma is.
Ha beírod az irányítószámodat akkor mutat mindent, bár lehet hogy nem lesz több okosság mint amit most látsz. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Ez egy postai azonosító, ha megérkezik akkor vagy ők kézbesítik de van amikor kiadják valami futárnak, még nem kapta meg az MP. Majd jön, Németországban vitték rossz helyre.
A küldeményt félreirányították, és nem tudták kézbesíteni. A küldeményt újraküldik és továbbítják a címzettnek.
-
tbalint3
tag
válasz
tbalint3
üzenetére
Paypal végre lezárta az ügyet, küldik a visszatérítést, nem is csoda: ezt megnézve: [link] Ennek tuti annyi, sajnos.
Viszont újabb probléma, hogy arra kártyámra jön vissza a pénz ami múlt hónapban (április) lejárt. Ilyenkor mi a teendő? Visszajön automatikusan, vagy telefonálgatni kell a banknak? Járt már valaki így?
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Ez már az új rendszerben volt? Bár 08-31-2020 még gyerek cipőben járt és USA oldal. Az ottani dolgokra írt megjegyzések meg nem igazán "motiválnak". Nem ismert a teljes szituáció. De azóta már bejáródhatott.
Az eBay akkor is garantáltan át fogja adni, de a 2 munkanap az lehet ugye 4 nap is.
Azért a 21 napos késleltetésre nem mindenki azt mondta hogy jó volt a PayPal részéről.
Másik dolog az hogy a boltból is elhozhatjuk a dolgokat ha kártyával fizetünk, pedig a kereskedő sem látja a pénzt, csak egy "ígérvénye" van hogy meg fogja kapni pár napon belül.
És te is tudod hogy a devizás bevételek egy kicsit nehézkesen voltak kezelhetőek nekünk aforint alap miatt a PayPal-on, ha épp nem akartad volna elkölteni.
Bár kevesebb költségünk volt 2020 elejéig, amikor a $-os kivétre rányomták a bankközi 3%-ot és az mér gondot okozott. -
válasz
tbalint3
üzenetére
A 2 nap "késedelem" fix idő. Lehet így is csinálni, de pénz az eBay-nél van azért küldték az értesítőt. Ha az 5. napon adná fel és nem éled fel a nyomkövetés azzal bizony nem biztos hogy jól fog járni.
De az alap az ha ő mondjuk 2 napon belüli feladást írt a hirdetésnél akkor az bizony két nap kell hogy legyen. A nem adta fel a vállalt időben indok és kedvezőtlen értékelés nem biztos hogy megéri.
Én is a 10 napot javaslom megadni, aztán ahogy lehetséges a legrövidebb időn belül elküldöm.
De a várható szállítási idő végétől 30 napig a pénz visszakövetelheti a vásárló, szóval az hogy a bankszámlán legyen a pénz és azután küldöd az nem igazán lényeges. -
PitLee
őstag
válasz
tbalint3
üzenetére
Ha valaki tutira akar menni, akkor lehet kapni ilyen tűzálló Lipo zsákot, táskát.
Ebben lehet tárolni, utaztatni és tölteni a cellákat.
https://www.google.hu/search?q=lipo+zsák&source=lnms&tbm=isch -
djbahool
senior tag
válasz
tbalint3
üzenetére
IGen, közben megleltem, de nem teljesen világos.
Ha, ha egyéni kitöltést választok, akkor be tudok vinni pl. 95*78*20-as méretet, 4kg-mal.
És erre ad vmi 20800 Ft-ot postacsomagnak, meg EMS-nek 22200-at, ami annyira nem rossz, összehasonlítva a legolcsóbb Fedex-el, ami 69000 Ft! -
válasz
tbalint3
üzenetére
Az van hogy te hiába regisztráltál az eBay.com-on, a lakhelyed miatt az EU-s eBay-hez tartozol, ők kezelik az adataidat. Volt itt is egy kis változás.
eBay S.à.r.l. (“eBay Sarl”)
22-24, Boulevard Royal L-2449 Luxembourg
RCS registration number: B164557 VAT-ID LU26188648
Az hogy az e-mail-ben az USA oldalra van egy link, de nem az adatkezeléssel hanem egy általános helpre mutat nem jelent semmit.
Leírtam hogy mit tartalmaz a törvény, azt hogy nyilvántartási kötelezettségük van, szóval az bizony mivel EU-s a jogszabályi alap, a GDPR is EU-s jogszabály, ezért összhangban van. -
-
RR-13
őstag
válasz
tbalint3
üzenetére
Köszi a választ.

Az OTP-nél nem hó végén terhelik a díjakat?
Esetleg van olyan opció, ahol a folyamatban, előjegyzett költségeket tudod megnézni?
Régen voltam OTP-és, és mintha ott így lenne.
Tehát nem látod még könyveltként csak lehet, hogy előjegyzett tételként.
Persze az a legjobb, ha semmit nem jegyeztek elő, de ahogy én az OTP-t ismerem... -
RR-13
őstag
válasz
tbalint3
üzenetére
Szia.
Nézd meg kérlek a számládon, hogy a 2db microdeposit eBay -től érkezett bejövő utalás után, mennyit terhelt a bank költségként?
Mert elvileg terheltek 2x2 EUR összeget.
Most már csak arra lennék kíváncsi, ha visszavonják ezt a 2db kis összegű utalást, akkor a visszavonásnak újra 2x2 EUR összeg díja lesz, vagy a korábbiakat is törli a bank.

-
válasz
tbalint3
üzenetére
Miért nem kértél többet.
De köszi az információt, mert sokan várják hogy mi történik.
Nekem is már másodjára erősítették meg, hogy csak "meghívásos" az átállás, hiába írtak határidőt, aki nem kapott e-mailt a linkkel az továbbra is a régi módon kapja a pénzét.
Az új szerződés június 30-al lép életbe egyébként. -
GameKeeper
újonc
válasz
tbalint3
üzenetére
Szia!
Túl sok konkrétumot nem lehet tudni, a posta weboldalán is csak ennyi szerepel:
https://www.posta.hu/vam2021
Mennyibe kerül majd a postai vámkezelés 2021. július 1. után?
"Ha a megrendelt terméked június 30-át követően érkezik az országba, már az új jogszabályok értelmében vám elé kell állítani, az áfán kívül vámkezelési díjat is kell fizetned.
Az új vámkezelés miatt megváltoznak a postai vámügynöki szolgáltatás jelenlegi díjai is. A többi postai díjváltozáshoz hasonlóan, ÁSZF-ben adunk ki közleményt, legkésőbb a díjváltozást megelőző 15. napon. Tervezetten a jelenlegi postai vámügynöki szolgáltatás díjától eltérő, a küldemény értékétől függő, a magánszemélyek számára kedvezőbb, sávos díj lesz július 1-jétől érvényben. Díjelőnyt jelent majd, ha a díjat a vámkezelést követően megküldött postai elektronikus értesítés alapján online fizeted, de lehetőséged lesz arra is, hogy kézbesítés alkalmával utánvételesen egyenlítsd ki.
A pontos díjakat a későbbiekben itt is megtaláljátok.
Egyes külföldi webáruházakban a magyarországi áfát már megrendeléskor kifizetheted, viszont ebben az esetben is - a jogszabályi elvárásoknak megfelelően - vám elé kell állítani az érkezett küldeményed, melyet postai vámkezelési díj fog terhelni."Erre nagyon kíváncsi leszek...
-
válasz
tbalint3
üzenetére
5 nap és megtudja mindenki. A törvény a változás előtt 15 napot ír, csak betartják, nem kell senkit sem lenézniük, ilyen a szabályozás. Az 16.-a.
De nem az összeg okoz majd gondot, hanem a feldolgozási kapacitással lesz probléma. A NAV is sunnyog az on-line vámolási rendszerrel, mert nem csak a postának kell ezt biztosítani, mert nem született olyan törvény hogy csak a Magyar Posta végezheti ezt a munkát. Az állami, saját vámolás díjmentes, hiszen a boltok sem fizetnek amikor befizetik a vásárlók által ott hagyott áfát. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Ott is ugye 22 € felett volt a 13 €, az hogy lecsökkent 4 €-ra, azt fogja jelenteni mint nálunk hogy a holland posta is kaszálni fog. Számold ki 100000 csomagból mondjuk 10000-re beszedett 13€, az 130000 €, most 100000-re 4 €-ot, az pedig 400 000 €.
De rosszul értelmezi aki írta, mert a 4 € az van mindig, de csak akkor ha on-line fizeti, ha kézbesítési ponton, kézbesítőnél akkor bizony 7 €. És akkor is fizetni kell a kezelési díjat, ha az áfát kifizette a webshopnál, úgy mint nálunk.
Itt a hivatalos közlésük
Szóval azért várjunk még a dicsőítéssel és a minősítéssel, ott sem igazán jó. Előfordulhat hogy a az itteni sávos díjazásunk jobb lesz. Gondolj bele 5 €-os motyónál is 4 € és 149 €-os motyónál is 4 €, nem igazán igazságos.
És nagyon abba az irányba mutatnak a dolgok hogy ez a szabályozás módosítása a postás lobbiknak köszönhető, mert a 22 € azért volt eddig mert az áfa beszedésének költsége ilyen kis értékek esetén nem érte meg. Most viszont lehet látni hogy ki jár jól és ugye a költségeket mi fizetjük, nem az államok.
Maygar viszonylat meg az volt hogy tavaly volt úgy 85000 vámolásuk az 7 millából, az 297,5 milla. Ha csak 100 Ft-ot kérnek az 700 milla bevételDe politikai felhangok még off-ként sem valóak ide.
-
tbalint3
tag
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Nem egészen úgy lesz, mert a fizetéseket az Adyen fogja kezelni.
A számlánkhoz meg sohasem fér hozzá, hiszen sehol nem működik úgy hogy egy külső cég hozzáfér a bankszámládhoz és csak úgy leemel pénzt.
Neked kell utalni vagy rendszeres utalási megbízást adni a banknak hogy a beérkező számlát kiegyenlítse, de mivel az eBay devizában számláz és nekünk meg forint számlánk van, csak kártyás fizetés jöhet szóba vagy az Adyen egyenlegünk, kártyánk vagy amit biztosítanak, már ha szerződünk velük.
Az biztos hogy az Adyen olcsóbb és piaci árfolyamot használ nem úgy mint a PayPal, viszont az eBay az igérete ellenére nem fog jutalékot csökkenteni. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Folyamatosan emelnek, az ár struktúrájukat is átalakították az egyértelmű postai és nem postai szolgáltatásokra. Az hogy milyen szándék van emögött azt nem ebben a topikban kell kitárgyalni, mert napi politika az tiltott. Nem azért kérnek többet hanem azért mert más a kiküldés folyamata ha terméket tartalmazó árúról van szó és azt kell fizetni. Én azon csodálkoztam hogy ez eddig ugyan miért nem jutott az eszükbe mondjuk már 50 éve mehetne így. Egy okot tudok megírom privátban.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Te akkor nem az az ismerősöm vagy akinek a küldeményét az USA vámos a kukázta, mert nem volt rajta vámárúnyilatkozat és ez jogszerű is, szóval nem vennék rá mérget hogy nem foglalkoznak vele.
Te spórolsz 200 Ft-ot aztán veszítesz többet mert esetleg jön a case ellened. Csak a vevővel szúrsz ki, az ottani vámosoknak kell valami papír, mert nem tudják eldönteni ellenőrzés és a címzettől történő adatbekérés nélkül (késik a kézbesítés) hogy beengedhetik-e az országba. De ahogy gondolod.
Igenis kell az országot elhagyó megvásárolt termékhez vámárúnyilatkozat, kell vele foglalkozni.
Ezt nem a Posta találta ki, hanem 2017. évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról, az hogy szolgáltató emberi nem tartják be, nem kérik tőled az nem igazán jogszerű, de nem számít, mert nem nekik kell ezt csinálni, hiszen neked kell ezt tudni.
Szóval kérlek, ne adj olyan tanácsot ami némileg ellentmond a szabályoknak. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Azt írták hogy csak a magyar díjak változnak, de nyilván rájöttek hogy kevés lesz. Mindig hülyén néztek az emberre ha kért CN22, CN23-as nyomtatványt vagy vitte, amikor már évek óta az van, ha terméket küldünk EU-n kívülre akkor ez kell és rájöttek arra is hogy kifelé kellene hivatalosan a vámolást is végezni és az plusz munka, de ez eddig belefért az egyébként drága költségükbe. Most már nem.
Már az év elején volt egy olyan bekattanásuk a főnökségnek hogy a postai díjalkat szétszedik postai és nem postai szolgáltatásokra, ez utóbbiak közt van a vámos móka is.
Itt még most sem említik a külföldi árak emelkedését, a szokásos sunnyogó módon kommunikálnak.
Ráadásul meg január 15-től is változtatnak, csökkentik a minőségi követelmények szintjét. Nem azt kell hanem kirúgni azt 1000 embert aki felesleges a 28 ezerből mert nem a postás melót végeznek és 6000-et a klasszikus posta kézbesítési feladatokra átcsoportosítani. -
máyköl
veterán
válasz
tbalint3
üzenetére
2kg -nál nehezebb termékekről van szó.
Másik kérdésem: Ha egy ebay -es rendelés fennakadt a vám -on, mi történik ha nem veszem át? Visszaküldik idővel az eladónak? Kell kérnem a futárszolgálatot (Dhl), hogy küldjék vissza? Idő közben nincs szükségem már a termékre, így nem szívesen fizetném ki a vámot, majd küldeném egyből vissza.
-
bazger
csendes tag
válasz
tbalint3
üzenetére
Köszi a választ!
Szerintem feladta: CA008024201AT
Beszéltem az expressone.hu - val is, ők is azt látják, hogy a csomag még mindig Ausztriába van.Küldtem üzenetet az https://www.post.at/en/sv/item-details?snr=CA008024201AT
A csomag miatt.
Az eladó eddig süketelt, amikor mondtam, hogy visszakérem a zsetont, na onnantól elérhetetlen.
Ez az utolsó üzenete: Lásd képek.
Sajnos privát email címe nincsen.
Csak annyi van ami a képen látszik.
Reménykedem, hogy egyszer csak előkerül a csomag, bár ennyi idő után valószínűleg nem lesz meg.
Köszi a segítséget,https://pasteboard.co/JrtyHuy.png
https://pasteboard.co/Jrtz8pX.pngSzerintem az üzeneteimet nem látja vagy nem válaszol többet.
Többé már nem ebay felhasználó :(
Mindent egybe véve én toltam el a dolgot.
Az elmúlt 15 évben soha nem vettem semmit olyan eladótól akinek ilyen a története. (Lásd kép)
Ebben az esetben viszont kellett a dolog amit árult.
Na mindegy, ha valaki hozzá tud még szólni ehez, kérem tegye meg.
Keresnem kell valakit aki jól beszél németül és felvenni a kapcsolatot az Osztrák rendőrséggel.https://pasteboard.co/JrtzSOa.png
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Nem tudunk mit csinálni ha nem hajlandók átvenni. Mint már írtam az osztrák posta csak utánvétes küldeményt nem kézbesít, olyat biztos nem vesznek át, az hogy a mienk kivinni sem hajlandó úgy hogy a gépjárművezetőre a kamionosokra (áruszállítás) vonatkozó szabályozás vonatkozik számomra érthetetlen. De a Magyar Postán kívül is van még élet.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Bármely eBay oldalon adott a lehetőség hogy ne PayPal legyen a fizetési mód, nem német specialitás. Az inkább hogy német eladók egy része kerüli a PayPal fizetést, mint ahogy az ördög a szentelt vizet. Nem kerek hozzáállás még akkor sem, ha néhány vevő visszaél vele és azért van eladói védelem is a PayPal-nál.
Ilyen opciók vannak a fizetésre:
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Az már nagy szégyen lenne ha nem ismerné az OTP üzletszabályzatát, hiszen abban is benne van, de lehet vinni.
Most az OTP furmányosan áll hozzá, mert kivették kártya üzletszabályzatból és a 3. számú melléklet - Panaszkezelési Szabályzata 2020.01.08-tól 5.1. BANKKÁRTYÁS PANASZOKRA VONATKOZÓ KIEGÉSZÍTŐ RENDELKEZÉSEK résznél olvasható. -
válasz
tbalint3
üzenetére
A német eladóknál sajnos előfordul az ilyen, ott a PTK csak cégekre kötelező szavatossági szinten. Mivel baráti volt a küldés és vettél valamit a PayPal védelem kilőve, azzal hogy így fizettél te is megsértetted a szerződési feltételeiket.
A chargeback-ról van leírás az Összefoglaló végén a 22. pont, de ez a pénzcsere nem egy kereskedő és közted volt, így kétséges hogy igénybe vehető-e. Be kell menni és rá kell kérdezni. Nem igazán látok számodra kedvező kimenetel, csalás miatt a német rendőrségen a feljelentés sem megy, mert ő elküldte, az hogy szállítás közben megsérült azért őt nem igazán lehet felelősségre vonni.
Próbálkozhatsz még az eBay vásárlói védelemmel, ők azt állítják hogy biztosítják ilyen esetben is "Keine rücksendung und garantie", de ezt csak úgy tapasztaltam meg, hogy eladóként a vevő kamuzását vették figyelembe, nem pedig azt amit én igazoltam és eleve írtam, nincs garancia és visszaküldés. -
tbalint3
tag
válasz
tbalint3
üzenetére
Úgy néz ki csak idetalál végül
Tett egy "kis" kitérőt a csomag, lehet nyaralni akart csak.
[Bulgaria Post] [Magyar posta] -
válasz
tbalint3
üzenetére
Küldtem egy pü-t is.
2,5 €-ért tud nyomkövetési számot venni és akkor 2 kg-ig 11,39 € a nyomkövetet kis csomag. Ha meg nem magánszemély akkor mag az amit írtam, a Warenpost International 1 kg-ig jó az ár, afelett meg a csomag az olcsóbb.
Persze igazad van, némelyik egy kicsit tö.....en -
válasz
tbalint3
üzenetére
Kösz hogy ránéztél a linkre

Ez lehet hogy segít, az utolsó számjegy nem ∞:
A nemzetközi küldeményeket nálunk Magyarországon is máshogy kezelik, mint az országon belülieket.
Amit én megnéztem a német postánál azok 2019-es információk és nemzetközi küldemény.
Még egyszer leírom:
az ajánlott levélküldemény 500 g-ig 6,2 €
árút tartalmazó küldemény 500 g-ig 5,95 €az ajánlott levélküldemény 1000 g-ig 9,5 €
árút tartalmazó küldemény 1000 g-ig 9,25 €Komolyan nem értem még a méreteket is leírtam, ajánlott levélként el lehet küldeni azokat amit felsoroltál. Minek írnák azt hogy a szélesség 9 cm hosszúság 14 cm és max 90 cm, úgy hogy egy oldal nem lehet 60 cm-nél hosszabb?
Ha valaki meg eladó, akkor adja fel Warenpost International küldeményként ha nem vennék át tőle normál levélküldeményként.De egy segítség a Német postától: Die Unterscheidung findet ausschließlich über den Inhalt statt. Die Regelungen in Bezug auf Größe und Gewichte sind genau wie der Preis ohne Sendungsverfolgung identisch.
Itt írják a dolgokat.
Az eladókat meg nem értem, a postaköltséget a vevő fizeti ki, nem mindegy neki? De valójában nem történt hatalmas mértékű emelés. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Nem egészen azt látom, az első képen maradtak a szokott méret és súlyhatár 500 g-ig 3,7 €, 1000 g-ig 7 € és 2000 a 17 €. Ezekhez megy még az ajánlott 2,5 € díja 6,2 € 9,5 € és 19,5 €
A lapos Maxibrief -be nem tudsz 2000 g-ot belezsúfolni. L: min. 14 cm B: min. 9 cm és magasságra maradt még 67 cm amiből 60 cm-t használhatsz (L + B + H = max. 90 cm)Az érték küldeményekre meg ezek a nyomkövetet árak:
S = 500 g 5,95 €
M = 1000 g 9,25 €
L = 2000 g 19,50 €Nem igazán változott és a 300gr kis küldemény ára ugyanannyi maradt szerintem.6,2 € nem 16
A nemzetközi küldeményekről beszélgetünk. -
YxVs
senior tag
válasz
tbalint3
üzenetére
Köszi!
Megnéztem a Royalmail oldalán, és a tracking infó alapján ma délelőtt érkezett meg LANGLEY HWDC-be.
Utána néztem, ez ugyebár a Heathrow World Distribution Centre-t jelenti, amelyről finoman szólva is elég rossz hírek keringenek a neten.
Itt további 1-2 hétre is beragadhatnak a csomagok a vám miatt, ha egyszer onnan kiszabadul, a Royal Mail már gyorsan kiviszi.Van valakinek esetleg LANGLEY HWDC-vel kapcsolatban tapasztalata?
@V/
Természetesen Return Request-el indítottam a folyamatot.
Ha az eladó mégsem kapná meg, akkor dispute-ot indíthatok? ebay-en vagy paypal-on keresztül?
Vissza kaphatom a teljes összeget, ha az eladó sosem kapja meg a csomagot? -
válasz
tbalint3
üzenetére
Csak kiegészítés a UPAAB... kezdetű számot a öbbi nyomkövetési oldalon is lehet követni, de ha a GLS-től megkapja a számot akkor az eBayen is megjelenik.
De ezt kézbesíteték Alsópáhokon.21.12.2018 11:15 The parcel has been delivered. Alsópáhok, Hungary HU0083
General Logistics System Hungary: 40575048497 szerint is.21.12.2018 11:15 Kézbesítve a címzettnek 83 Zambone, azaz Zámbóné
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Most tényleg nem értem, hogy mit kérdeztél.
Ha van ez a számod: RL722870935DE, akkor ezt minek kérdezted? Viszont, hogy fogom én ebből megtudni a rendes nemzetközi S10 vonalkódot Hiszen ezzel együtt A0014C9F30001 van a fenti számod is.
Vonalkód minek?
A RL722870935DE egy nemzetközi postai nyomkövetési szám, ezt bármely keresőben láthatod, ha frissülnek az adatbázisok. -
tbalint3
tag
válasz
tbalint3
üzenetére
Na most meg kell dicsérnem a postát!
Ma reggel csöngetett a kézbesítő a tegnapi csomaggal. Ez igen, pedig szombaton nincs is hivatalosan kézbesítés. Ha már a negatív dolgokat leírom, akkor gondoltam már megemlítem a pozitív részt is.
Plusz a kézbesítő is nagyon rendes volt. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Természetesen vannak olyan helyek ahol nincs nemzeti ünnep, karácsony, szilveszter és húsvét, de én nem találkoztam még olyan emberrel aki örömmel és önként dolgozna ezeken a napokon, ha nem muszáj. Persze vannak olyanok akinek az állandó munka okoz örömet, de annak meg kellene nézetni magát egy orvossal.
A rabokat sem zavarják haza az ilyen napokon, de a posta azért nem egy büntetés végrehajtási intézmény, a pihenőnapok járjanak már nekik is. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Németországból USA-ba nem Magyarország a tranzit ország (nincs is), szerintem valami hiba van, de ezt látod a 17track-en is? Ez csomag, nem biztos hogy az UPU-n jó az információ.
De ha megnézed ott a piros szöveg, hogy két bejegyzést találtak, az első lesz szerintem a tied. Németből Hungary -
válasz
tbalint3
üzenetére
Hívd fel őket hogy mit látnak, mert volt egy kis kavar a rendszerükbe. Nézd meg másik nyomkövetési oldalon, de az előkészítése szállításhoz az még lehet jó, mert a Nemzetközi Kicserélő Központból is kiszállítják a Posta logisztikára és azután viszik hozzád.
Ha a te csomagod az egyáltalán. -
törölt tag
válasz
tbalint3
üzenetére
rendes csoka, most megertette mi a gondom, hogy nem tudom uk-n kivulrol kifizetni hiaba el a buyit now gomb, nem lehet tovabblepni a fizetesre (I just realised the listing was set to domestic buyers only). de mar at is allitotta es sikerult megvennem. nem kis mertekben hala V/-nek a segitsegert, nem volt egyszeru a muksoval felvenni a kapcsolatot, ugyanis hagyomanyos modon nem ment.

persze most kiirt egy ilyet a rendszer: "We monitor messages sent through eBay for fraud, abuse, spam and other violations of our policy." nyilvan mert termek nelkul levelezgetunk, ilyet meg nem csinaltam ezert most latom eloszor.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Talán azt is tudják majd biztosítani, hogy rendesen ki is töltik, időben beírják, ezek az információk eddig is benne voltak a NAGY Postai adatbázisban, hogy eddig miért szűrték az információt?
Nekem is Mr.Pentele jelezte a változást,

Nem igazán az MP keresőjét használtam, csak amikor elkavartak valamit, akkor bizonyítékként. -
válasz
tbalint3
üzenetére
Még mindig a GLS. Ha van változás akkor ezt módosítom az Öf-ban:
A küldemények kézbesítési szolgáltatói Magyarországon:Spring Global Mail küldemények: a Magyar Posta.
U.S.P.S. F.C. PACK INT (Lx999999999US forma): a Magyar Posta.
Francia Posta (Colissimo, Cx999999999FR forma): DPD Hungária
UPAAB kezdetű GSP-s küldemény USA-ból, Nagy-Britanniából: GLS Hungary
DHL Paket International küldemény: Magyar Posta MPL.
Hermes: Express One (régebben Trans-O-Flex, név változás)Nálad van ugyan postai formátumú csomag azonosító ezért lehet látni a nyomkövetőben, de van egy másik szám is, ami meg a GLS-nél nézegethető.
De majd kiderül hogy kifogja kivinni.
Ps: Kevés postai küldeményt kapsz, ha még pozítivabb a véleményed róluk. Én az ellenkezőjét tapasztalom. -
rednifegnar
senior tag
válasz
tbalint3
üzenetére
nem tudom ez min mulik, nekem iden eleg sok csomagomat a gls hozta, de legutobb a posta, tavaly szinten a posta. en mondjuk a gls-nek jobban orultem, mert nalunk egy targedia a posta.
most mondjuk van egy parcelshop csomagom angliabol (de nem tudom valojaban ez mi, mert hermes networkot is ir) es csak remenykedem hogy nem a posta hozza..
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Mi ezzel a gond?
Azt olvasta hogy egy eladónak negatív tapasztalata volt magyar vevővel, előfordul ilyen.
Igaz az is hogy nincs garancia arra, hogy épségben érkezik meg amit megvennél. Ha nem bizosítással adja fel, ami drágíthatja a szállítást akkor bukta a dolog. Az is lehet hogy nem is fizetnél annyi érte.
Ez egy normális válasz amiben megmagyarázza hogy miért nem szállít Mo-ra.
Lényeg ez lenne: nem kockáztat.
A körítés meg lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Projektor topic
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyártófüggetlen H170/Z170 (LGA1151) alaplapok topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- DC160W-GAN Tech-Protect 6 portos asztali töltőadapter PD 160W / QC3.0 Fekete
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB arany / 12 hónap jótállás
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha elfogy az üzemanyag.
Ha com-oson adom fel a németen megjelenik?
V/