Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
Sziasztok
Véleményetek szerint most, hogy lassan beárazza a piac az új Air-t, ami újonnan alig tért el az alap 13pro-tól, használtan is hasonló a kettő közötti megítélés?
Ha jól rémlik anno az volt a vélekedés, hogy inkább a Pro mert alig drágább, cserébe jobb darab.Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
brickm
őstag
Sziasztok! bocs, hogy kissénagyon) off ebben a témában, de tudom, hogy itt hozzáértők is. jobban vannak:
Régi telóról van egy Itunes backupom a gépemen, ebből szeretnék kinyerni pár képet. Hogy tudom ezt a legegyszerűbben kivitelezni? Nem akarom mind a 16gigát beillesztgetni sehova, meg ez még egy 5s backupja. Azt is tudom, hogy amit keresek kb hol van a fotók közt.
) Syl
Á köszönöm, a régi jó Xnview Annó XP-n használtam. Teljesen el is felejtettem, hogy létezik.
[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Macbook Air 2015 gépen Mojave rendszert szeretném downgradelni Sierra-ra. Milyen tiszta forrásból tudnám letölteni a régebbi operációs rendszert és hogyan végezzem el a clean installt?
-
-
-
brickm
őstag
A photolibraryt nem kellett átnevezni zipre(ha egyre gondolunk) Elég submenüben a contenteket kiynittatni vele.
Itt sajna más a megvalósítás:
[link]
Ezzel van tele Nem encrypted egyébként, arra emlékszem.Próbáltam pár windows -os programot, amik elvileg kibontják. Eddig gyik sem működött.
Szerk:
Ehh.... rányomtam kb viccből a space-re .... quick look ugye. És megnyitja, előnézetben a képet.
Na erre nem gondoltam[ Szerkesztve ]
-
-
Frontiner
aktív tag
Hali!
Szeretném újrapasztázni az Air-em, az lenne a kérdésem, hogy kb mennyi paszta kell?
Ezzel csinálnám
Köszi[ Szerkesztve ]
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Cetli
tag
Sziasztok.
Van egy MacBook (13 hüvelykes, 2009 vége)Model #: A1342 gépem. Gondolkozom RAM és SSD cserén.
Jelenleg 2 GB 1067 MHz DDR3 ram van a gépen ha jóltudom ezt a modelt 4GB ig lehet bőviteni.Ebben kérném a segítségetket és tapasztalatokat.
A választ előre is köszönöm
-
brickm
őstag
válasz Frontiner #75816 üzenetére
Egy nagyobb borsónyi folyót tegyél a CPU-ra majd egyenletesen nyomd le a hűtővel és anélkül, hogy megemelnéd azt körkörösen dörzsöld el kicsit, majd húzasd oda a csavarokkal szépen egyenletes nyomtékkal. Azért fontos ez, hogy ne legyen alatta légrés, hiszen a levegő szigetel....
koma106
Appstore-ból nem nagyon tudod a régit letölteni már sajna(ha nem látod a teljes telepítőt, csak egy kisebb file-t)
Ncore-on fent van.. Guglizni lehet vannak linkek, ahol elérhetőek még, de ez a gyorsabb, kényelmesebb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Neogan
csendes tag
Sziasztok!
Egy Macbook Pro 13" 2017 vásárlása előtt állok, ez lesz az első Apple laptopom.
Tudnátok ajánlani jó minőségű hubot, vagy akár adaptert az USB-C-hez? Láttam a neten néhányat, ám gondoltam megkérdezem a nálam tapasztaltabbakat.
Előre is köszönöm!
-
cSuwwi
aktív tag
válasz Neogan #75825 üzenetére
Nekem ilyen van [link] a szintén 2017-es 13-as MBP-hez.
A hdminel 2 nap mulva felig elrepedt a muanyag, azota teljesen, melegedik eleg rendesen ha hdmi-n ra van kotve valami (de ez szerintem mindegyiknel igy lesz)Aztan elegem lett belole, vettem egy usb-c-s LG monitort, azota az tolti a gepet is, van rajta 2db usb3-as normal port, amivel elerem a gepet, igy csak 1 kabel megy a gepbe. A lenyeg roviden, ha van usb-c-s monitorod, nincs ra kulosebben szukseg, ha nincs akkor a fenti bar jol muzsikal, de 20eFt-ert en tobbet vartam tole.
[ Szerkesztve ]
-
iSonic
addikt
válasz Neogan #75825 üzenetére
Ha igazán jót akarsz akkor van két lehetőséged:
1. Satechi Type-C Pro [link] nincs kilogó kábel és olyan színbe kéred, amilyen a géped színe.. plusz ezt csak egyszerűen bepattintod és mükődik
2. Kingston Nucleum [link] minőségi és nem egy noname gyártó, jó árban van és tökéletesen müködikDe itt a topikba úgyis adnak még ezer lehetőséget. Nekem mindenkettő van és baj még nem volt velük.
-
Head88
addikt
válasz brickm #75819 üzenetére
A pasztázásról egy kicsit más a véleményem. Remélem nem baj ha elmondom a tapasztalataimat.
Az a módszer amit te leírtál akkor hatásos, ha kupakkal rendelkező asztali cpu-t pasztázol. Ilyen esetben a hűtőborda is jobban ráfeszíthető a processzorra és a paszta egyenletesen eloszlik vékony rétegben.
A mobil prociknál viszont más a helyzet. Itt inkább egy kicsi borsószemnyi paszta is elég amit egy műanyag merev kártyával vékony rétegben kell elosztani. Mivel a mobil prociknak nincs kupakjuk ezért a hűtőt is úgy tervezték, hogy ne lehessen túl erősen ráfeszíteni a cpu-ra. (különben megsérülhetne maga a chip)
Az mindenképp fontos, hogy a paszta is a lehető legvékonyabb rétegben terüljön mivel ha vastag a réteg akkor az is szigetel/lassítja a hőátadást.
A pasztának csupán az a feladata, hogy a hűtőborda csiszolásának egyenetlenségeit (szabad szemmel láthatatlan) kitöltse.[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz Head88 #75832 üzenetére
Nem probléma egyáltalán. Régebben én is a vékony egyenletes elkenés híve voltam, viszont pl a dellem (ugyan olyan fém kupak nélküli a cpu) esetében 6-7C-al melegebb volt ha így vittem fel. A leírt módszer vált be a legjobban. A dellen mondjuk erősebb rugós a hűtő lefogatása az igaz,. Jobban oda lehet vele feszíteni.
Ha kicsit több időm lesz lementem az intel temp graphot idle és terhelés mellett, majd lepasztázom elkenéses módszerrel és lemérem úgy is. Kiváncsi vagyok. (Egyébkén most az idle 40-45C, ha netezek 50-55 meg 60. Video render 90 kb. Bár fel tud menni 103ra is
[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Mi a billentyű kombinációja a hatványozásnak, és a gyökvonásnak?
Előre is köszönöm. -
brickm
őstag
Aki Spotify-t használ előfizetéssel figyeljen oda!
Az elmúlt 2-3 hónapban megszaporodtak a spoti akkunt lopások. A módszer nem az, hogy ellehetetlenítik a hazsnálatot, hiszen akkor jelszót cserélsz és megy minden tovább.
Megszerzik a belépési adataidat, valahonnan(a forrás még nem ismert, de nem kizárt a belső adatszivárgás sem) Belépnek, majd csomagot módosítanak, családira. Elküldik a meghívókat, amiket gondolom csökkentett összegért árusítanak ebay-en és társain. Te ebből mindössze annyit látsz, hogy kapsz egy emailt a regisztrált fiókodra(ha nem FB akkunttal vagy bent) hogy üdv a családi csomagban. Sem az új levonandó összegről, sem az uj "lakókról" nem kapsz semmi infót.
Még az offline eszközöknél sem látod őket.
Azért írom ezt ki ide, mert ma is feljött egy zárt FB csoportban a téma, a napokban feltört akkunttal kapcsolatban.
Amit javasolni tudok:
-Az automatikus pénz levonás előtti napokban mindenképp nézzétek meg az aktuális előfizetésetek státuszát.
-Ezzel egyidőben, vagy 1-2 havonta cseréljetek passwordot, és léptessetek ki minden más eszközt a fiókból.Ezekkel minimalizálni lehet az eltulajdonítás esélyét.
HA MEGTÖRTÉNT A BAJ és már levonták az emelt összeget írjatok a spotify supportnak, vissza tudják vonni a tranzakciódat!
[ Szerkesztve ]
-
leroyclub
senior tag
Hogy tudnám megcsinálni, hogy a komplett rendszert lementesem és majd egy új gépre visszatöltsem? Mint az iOS esetén a jelszavas biztonsági mentés. Valószínű pár héten belül gépet cserélek (lehet hogy pár napig nem lesz meg a régi, de még az új sem) viszont már olyan jól belaktam a renszert, feltelepítettem a menü sor aplikációkat stb. Nem szeretnék megint mindent összevadászni, beállítgatni. Van erre valami megoldás? Mojave-t használok.
[ Szerkesztve ]
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Adott egy 2015-ös retina MBP amelynek a belső SSD-jét megformáztam OSX Journaled-re.
Megpróbáltam újratelepíteni de ugye a recovery mód onnantól kezdve nem volt használható, hanem csak az internet recovery. Elindítottam (El Capitan telepítőt ajánlja fel) de valahogy onnantól kezdve hogy nem APFS-re formáztam az SSD-t nem látom a Lemezkezelőben. Terminalban hiába kérdezm le a diskutil list paranccsal, nem mutatja a belső 512GB SSD-t.
Hogyan tudnám fixálni?Előre is köszönöm a segítséget
-
MNBT
tag
válasz Head88 #75848 üzenetére
Ezt így fejből nem tudom mert a Disk Utility azt ajánlotta fel hogy lemezt hozzon létre az SSD-ből vagy partríciót.
Külön lemezt hoztam létre, és megformáztam OSX Journaled-re és onnantól már fura volt nekem hogy nem jelent meg normálisan.
Aztán fogtam és az egész SSD-t leformáztam, és azóta eltűnt.
Esetleg lehet hogy ki kellene vennem és visszatenni?Azt is furcsállom hogy ha internet recovery-ből indítom az El Capitan telepítést, vagy a külön bootolható pen drive-omról, akkor nem látja az SSDt
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Megtekintőben, pdf olvasásnál hogy kell könyvjelzőt tenni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest