Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #66058 üzenetére
Nem tudtam teljesen kihasználni a tudását. Igazából nem a gép tehetett róla. Ezekről írtam anno: HEVC, zene stb. Így úgy gondoltam, hogy ameddig nem bukok vele nagyobbat, eladom. A Windows rettenetes, de sajnos egy StaxRip és Foobar2000 köröket ver a hasonló Mac-es applikációkra. Ingyen. A VOX alakítása is rátett egy lapáttal, aztán már elő sem vettem.
Ozora <3
-
Nescafé
őstag
üdv
Temps - program nállatok működik? már 2. nappja nem megy, store-ba se látom már. iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
Head88
addikt
válasz FIREBLADE78 #66060 üzenetére
Rendben. Ha így lesz akkor majd írj egy privátot és ledumáljuk részletesen.
-
Smiley
addikt
válasz FIREBLADE78 #66061 üzenetére
+1 hulyek lennenek ujra hasznalhato gepet csinalni, mikor ezeket a szarokat is viszik mint a cukrot csak azert mert van rajta egy alma logo,
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
SharpSA
veterán
Tudtok valamilyen lehetőséget az egérkurzor mozgatásának további állítására? Mert a beállításokban a Követési sebesség a maximumon van, de nekem még így is lassú kissé. Többet kell mozgatni az egeret hogy célba érjen a kurzor...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
galaxys80
veterán
Egyre jobban elmegy a kedvem a fórumozástól. Mást nem olvasni itt és az iPhone topikban, mint, hogy ez a szar az a szar, amaz a szar. Iszonyat fárasztó már. Ez a magyaros negativitás leszivja az agyamat komolyan mondom.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Nescafé #66062 üzenetére
SimpleWeather 300 pénz és jó, ezt használom.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
SharpSA
veterán
válasz SharpSA #66069 üzenetére
Megtaláltam a megoldást:
Terminálban:
defaults read -g com.apple.mouse.scaling --- erre jön egy érték, ami nálam 3, ami egyébként a maximum.
defaults write -g com.apple.mouse.scaling your_mouse_speed --- your_mouse_speed helyére 5-öt írtam.
Teljes újraindítás után gyorsabb az egér mozgása, viszont nem szabad módosítani a Követési sebesség csúszkát, mert visszaáll a maximum 3-as érték.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
-
30z.Samu
félisten
válasz SharpSA #66075 üzenetére
Azzal nincs is semmi gond, viszont vannak emberek, akik mindig csak a rosszat látják meg a dolgokban és nem a jót. És és gyakran megfigyelhető, hogy ha egy valaki elkezdi, többen folytatják. Pl.: Kijön egy frissítés, van benne 5 jó dolog és esetleg 1 dolgot elrontottak, erre van, aki azon az egy dolgon lovagol és pálcát tör az update, rosszabb esetben az egész márka felett, hogy "Ez mekkora sz@r már!"..
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Olyan hibába ütköztem, hogy a külső monitort nem tudom használni, mert azt írja, hogy "out of range"...
Hogy tudnám ezt fixálni?Köszönöm előre is a válaszotokat!
Üdv, Skinny26
-
SharpSA
veterán
válasz galaxys80 #66077 üzenetére
és 30z.Samu
Ezeket én figyelmen kívül hagyom, illetve belőlük is lehet tanulni és lehet őket is kezelni. Elég csak egy kérdés annak, aki nyavalyog valamin. Például: és ezt hogyan oldod meg? Vagy mit teszel ez ügyben, hogy jobb legyen neked? Szerintetek mi történik ekkor?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
30z.Samu
félisten
válasz SharpSA #66079 üzenetére
Természetesen semmi, mert kénytelen megbékélni vele, ha olyan dolog, amin nem tud változtatni. Az adott topikot én is figyelmen kívül hagyom, egyszerűen nem olvasom. Ki lehet szűrni, csak nem egyszerű, mert ez a tipikus mentalitása a magyar embereknek. Minden rossz, ha valakit megkérdezel "mi újság?", mindig csak panaszkodik. De ez még jócskán túl megy a topik témakörén, szóval offolom a témát.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
vasi89
addikt
válasz galaxys80 #66070 üzenetére
van akit zavar az hogyha kiad valamiért egy rakás pénzt és azt érzi h az apple totál lesz.rja. amúgy nem lenne ez hogyha nem negatív irányba fejlődne a cég. illetve ezek szakmai fórumok, én kifejezetten örülök h nem arról kell olvasni h milyen vicces a kakis emoji.. de amúgy a mac-el még mindig jobban elégedettek az emberek mint ios-el. itt a fő probléma az hogy a macbook árak elszálltak a minőség meg lefelé megy, lásd a rengeteg billentyűzet problémát.
-
SharpSA
veterán
válasz 30z.Samu #66086 üzenetére
A kérdések után hebegés-habogás szokott lenni. Ugyanis legtöbbször amiért nyavalyog az illető az saját maga, csak másra keni a dolgot.
Én nem az adott topicot hanem az adott személy hozzászólását hagyom figyelmen kívül.Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
toth_janika
őstag
válasz 30z.Samu #66076 üzenetére
+1
Egy előadáson láttam a következő példát:
1x9=9
2x9=18
3x9=27
4x9=36
5x9=44
6x9=54
7x9=63
A beszélgetők 15 percen keresztül fikáztak, hogy hogy lehet ilyen alap dolgot elszúrni. És az előadó mondta, hogy 6 példát helyesen oldott meg és 1 esetet rontott el, amin 50 ember negyed órán át rugózott... Ez nem csak a magyarokra (bár rájuk jobban) jellemző[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Smiley
addikt
válasz vasi89 #66088 üzenetére
Meg csak nem is az arakkal van a gond. Ezek mindig ennyibe kerultek, sot meg dragabbak is voltak. Azzal van a gond, hogy 15 eve amikor kiadtal erte ennyi penzt tudtad, hogy egy olyan cuccot kapsz, ami hardware-sen csucsot kepviseli, es nem nagyon kell kompromisszumot kotnod. Olyan rendszert kaptal melle, aminel nem a feature-ek szama volt a nagy szo, hanem a stabilitas. Szerintem kevesen vagyunk akik hasznaltak fomusoridoben a 10.3.9-et, ami felelmetesen jol ossze lett rakva, es ra tudtak kontrazni a 10.4-el, majd az inteles valtas utan a vegletekig csiszolt 10.6.8. Tehet ez a ceg kepes volt jo dolgokat csinalni, csak kozben megvaltozott a vezetoseg es ezzel egyutt a minosegellenorzesi politikajuk is. Nekem peldaul ezzel van bajom. Kompromisszumos hardware-t kapok, egy osszetakolt OS-el ugyanazert a penzert, de legalabb tele van uj emoji-val. Persze egy mezei acer+win10 notihoz kepes meg mindig jo, de a mac-es vilag nem errol szolt.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
wm2
őstag
válasz Smiley #66091 üzenetére
Az a baj, hogy a többség belép ebbe a világba egy használt 2013-as AIR-el feszbukozni pl. meg iCloud szinkron stb. és nem érti mi bajod, hiszen olyan gyönyörű, jól működő gép birtokosa. Ez így is van. Viszont nekem L kellett döntenem, hogy egy számomra használhatatlan, sokszor idegesítő (a már említett VOX húzás pl.) de szép gépet bámulok, ahol minden haszontalan kis app-ért fizetni kell, vagy a nem túl szép Windowst bámulom, ahol egy rakat sokkal használhatóbb program van, ingyen. Erre a 7700HQ HP-re ráadásul next>next>next felment a halli Sierra is. Ez nem panaszkodás volt. Aki ezt nem érti, sajnálom.
Ozora <3
-
vasi89
addikt
10.4el kezdtem még az első macbookommal, értem miről beszélsz az áraknál arra gondolok, hogy régebben azért pl egy macbook white teljesen élhető volt nagyon sokáig. Itt meg sokaktól lehet olvasni hogy komolyabb feladatokra a 2017es legkisebb pro sem túl alkalmas. Én is tapasztalom, habár nekem 2014es legkisebb pro van de a 17es sem erősebb, sőt az átalakítgatózás és billentyűzet miatt még egy 2015ös is jobb választás. Ja és anno a white a 200ezret sem érte el most meg 450 a legkisebb kezdő ára, a 15ösé meg 700+? Szerintem ennyire nem gyártanak jó gépet, főleg aki munkára veszi, annak a touchbar haszontalan.
-
30z.Samu
félisten
Én nem tudom régen milyen volt a Mac-es, iPhone-os világ, csak a veteránok véleményéből tudok táplálkozni ezzel kapcsolatban. Ez az első Macbook, amit megvettem, már HS-el kaptam meg, nekem sokkal jobban tetszik, mint a Windows. Nem azt "mondom", hogy a Windows sz@rabb, csak nekem a MacOS kezelhetősége sokkal jobban tetszik, mint a konkurens rendszernek. Ez volt az első olyan laptop, ahol az egeret félretettem és elkezdtem használni a tapipadot, mert annyira bejönnek a gesztusok, hogy sokkal jobban kézre állnak a dolgok. Meg nem utolsó sorban esztétikailag is tetszik a gép. Nyilván mindenki másra használja a gépet, lehet hogy komolyabb munkánál fognám a fejem, de ez majd akkor derül ki, ha mondjuk videót szeretnék vágni.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
wm2
őstag
válasz 30z.Samu #66095 üzenetére
Na nálam azért is jött szóba az eladás, mert az új iPad százakármennyiért kiváltja a feszbukozós részt a többit meg tudom másra költeni, szvsz csak netezni totál felesleges alma laptopot venni, állandóan lecsukva, nyüglődve a monitor előtt, és persze egy iPad sem maga a csoda a sokszor kényelmetlenebb tapicskolással meg korlátaival, amiket egy jól, jobban belőtt Minivel lehetne a legjobban kompenzálni, ezért várjuk itt sokan
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
-
Lazika
senior tag
Sziasztok tudnátok ajánlani thunderboltos akár 3as külső merevlemezt, ami nem 100 ezer körül mozod, de elfogadható a sebessége? Másik kérdésem az, hogy létezik olyan usbv hub, amin van esetleg 4 usbc port? Köszi
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
tboldi
nagyúr
válasz Lazika #66099 üzenetére
1. Vegyél egy ilyen házat, és tegyél bele egy tetszőleges hdd-t/ssd-t
2. Szerintem létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest