Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz apple87 #47509 üzenetére
Azért 470e-ért kompromisszumot lehet kötni azzal a 2db USB-C-vel. Egyszer kérdeztük tőlük mivel sumákolnak, de azt mondták semmivel. Viszont 1-2 termékre néha sokat kell várni és nem árulták L miért ilyen olcsók. Nem tudom, hogy az Apple mennyire nézi ezt jó szemmel. Azt is érdemes fontolóra venni, hogy csak hivatalos regisztrált Apple viszonteladó számláját fogadják el garis ügyintézés esetén.
bmakszim: a Kaby Lake 7500U még ettől is jobb. Egy 4K 10bit HEVC anyagot 3-4%-os naftával tol le neked. A nem TBaros rMBP akksi idejével nekem nincs gondom. És ahhoz is nagy művésznek kell lenni, hogy a USB-C kábel végét beletörd.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
A Titan X viccesen nézhet ki egy ULV i5/8gb társaságában. Esetleg egy használt 4gb GTX960-al. De ebből meg már XPS-t veszel. A többi deszkához meg kell egy 2015-ös gpu nélküli rMBP 15" a 4 mag és 16gb ram miatt. De valóban súlyos százezrek ezek, amiből egy jó 840-est veszel már arra a direkt munkára.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #47539 üzenetére
Haha. iTunes-on belül nincs vmi jó kis rádió? Én is szoktam Psy, Chill zenéket hallgatni
http://psyradio.com.ua/
viszont van, amikor átváltanak nagyon kemény goa-ba. VLC-ben meg googlen keresztül keresem a streameket, mikor mit ajánlanak célfórumokon.
Meg MIXCLOUD. Egy idő után kialakul magától és azt kapod a dídzséktől, amit szeretsz. Stílus szerint érdemes válogatni.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz br4adam #47586 üzenetére
"Ha nem fontos a hivatalos APR által kiállított számla..."
Ha a gép működik, akkor jó vétel volt. Ha belefutsz egy ilyen foltosodásba vagy vmi újkori visszahívásos/cserés problémába, akkor sokszor még a hivatalos APR-nél is verheted a pultot, még külön kötött biztosítás mellett is.
Ozora <3
-
-
wm2
őstag
Ha vki hivatalosan jár L és rögzíti a vásárlást, akkor gond egy szál sem. Nyilván számlát sem kérnek, mert a prominens boltok ezt szépen megteszik. De egy nem APR sarki PC bolt? Ráadásul olcsóban is adja, mint egy APR vagy Apple? Azért elgondolkodnék ezen. De ha minden ok, akkor nem szóltam. :-)
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz tboldi #47616 üzenetére
Az a jó, hogy a környéken nem sokan vesznek drága gépeket és kiemelten figyelnek az ügyfelek igényeire. Ha pedig baj van a géppel és garizni kell, az mégis más egy ilyen bolt segítségével, mint a szürkeimportos termékek esetén. Ez nem reklám akar lenni, de ezért sokan inkább kifizetik a normál árat.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Thunderbolt gyilkos
https://www.techpowerup.com/229346/dell-unveils-32-8k-ultrasharp-monitor
Ozora <3
-
wm2
őstag
Jah. 16x a FHD. Asszem a legjobb kamera 6K-s, onnan tudod felskálázni hozzá az anyagot. 2x1.3DP kell hozzá. Jelenleg nincs olyan Apple vas amivel ezt a monitort meg tudnád hajtani. Vki azt írta egy tájkép jelenetre, hogy olyan mintha kinéznél az ablakon.
Amúgy hogy állnak a fájlmegosztók a 4K-val? Vannak már filmek amik nem 720p-ből vannak felkonvertálva?
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #47723 üzenetére
Ez régen is így volt. Első 2-3 nagyobb frissítés után raktuk fel az új rendszert, de az biztos, hogy a macOS nekem sem a kedvencem.
Ozora <3
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz bmwk1200s #47757 üzenetére
Nekem 11,5 órát ment egy töltéssel a 13" late 2016 rMBP (40-50% fényerővel) . Azt vettem még észre, hogy ez az alap 15W TDP i5 proci a maga 7350 geegbenchével 50C foknál sem kéri a ventit. Ezzel is spórol. 70 celsius környékén rákapcsol 1200rpm-re! Ezt tartja egy darabig, majd 40-45 fok környékén megint leáll. Engem ez meglepett. Jó hűtés és egy ilyen vékony gépben, ehhez a Skylake ULV procihoz az 54,5Wh akksi érthető is. De a TBaros tényleg kicsi. A Dell a konkurens XPS-be hasonló (talán kisebb is picivel) méretbe paszírozott bele egy 60Wh órás akksit. A 13 órát simán hozza, amivel vezeti is a tabellát. A 15" más kategória, más felhasználási terület, de csinálhattak volna belőle TBar nélkülit.
Phantomhive: ne vedd át a gépet. Jelezd feléjük, hogy az ügyvéded majd jelentkezik és most mész a fogyasztóvédelemhez.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz pepe1150 #47835 üzenetére
Ha 2 magos i5 processzortól nagyobb kell, akkor már négymagosban érdemes gondolkodni. Az i5/i7 "U" szériák között 10-15% difi szokott lenni, ami nem ér meg 110.000 forintot.
Ha kellenek a portok a 2015-ös gép jobb választás lehet, de én egy type-C/USB3, egy USB3/Sata 2,5" és 2.0 HDMI átalakítóval elvagyok. Az egyiket telepítéshez vettem, a másikat adatmentésre, a harmadikat meg filmezni. De ritkán kerül majd használatba és bőven elfér a sleeve oldalzsebében.
Otthoni iMovie és Photoshop munkálatokra is nyugodtan befoghatod. A butterfly billt viszont szokni kell, erre készülj fel.
Ozora <3
-
wm2
őstag
"Nem történik semmi baj, ha egész éjszakára töltőn hagyjuk a készülékünket, mert az akkumulátorcella elektronikája megvédi azt a túltöltéstől, illetve legtöbb esetben attól sem kell megijedni, ha egy idő után a töltőre dugva is merül a készülék. Ugyanakkor az Apple azt javasolja, hogy ne használjuk folyamatosan töltőre dugva egyik eszközt sem, és legalább havonta egyszer merítsük le addig, míg magától ki nem kapcsol." (szifon.com)
Azért néha játszd be.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Az NVMe SSD állapotára van vmi app? A DriveDX nem játszik.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #47953 üzenetére
Ez igaz, de ha célfeladatra lövöd be a windowst, akkor teszi a dolgát. Értsd nincs net (max. frissítésnél ritkán) és fut egy 3D app. Olcsóbb is és ezért cégeket még mindig hidegen hagy a mac, főleg, hogy a Dell-HP-Lenovo hármassal ha akarna sem tudna az Apple versenyezni. De egyébként maszek használatban tényleg egy katasztrófa a win az osx után.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz TommyNagz #47977 üzenetére
Ez érdekes. Nekem a legújabb agyonvékonyított 2016 late rMBP van. Féltem én is, hogy majd tojást tudok rajta sütni, de ezen vagy 65-70 fok körül kapcsol be a venti 1200 rpm fordulatra. A fordulatszámot természetesen növeli ha a gépet folyamatosan terheled pl. játékokkal, de facebook, mail, 4K youtube, közben egy kis pixelmatoros meló, mp3 konvertálgatás és a ventit egyáltalán nem használja. Ha használja Overwatch game alatt sem hallod, hogy zúg. Úgy viselkedik, mint egy Macbook passzív procival. A hőmérséklet meg átlag 40-45 fok körül mozog. Játéknál is 70C körül stabilan, ami jónak mondható. Izmosabb játszók meg tudják dolgoztatni, de a 86C sem tekinthető vészesnek és nem játszok vele egész nap. A vas éppen csak langyosnak mondható alap használat mellett. Természetesen nem temettem szőrös pokrócok közé. És nem hadználok flasht.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Az 500n fényerőt én sem használom. Túl sok egy szobában. Ha tápról megy is felezem, mert nincs kedvem barnulni böngészés közben. Ellenfényben viszont tényleg jól jön.
Billentyűtetet meg lehet szokni 1-2 hét alatt. A nem TBaros 13" változatban van esc bill is. A 13" procik és IGP-k sebessége között alig van különbség. Így ha kell a funkció bill a Tb helyett ott az alap 13". Abban ráadásul az SSD-t is tudod cserélni és az akksi is erősebb. Nekem hozza a 10 órát simán.
Túlárazott a 13"? Az sajnos. Viszont ez a 15W TDP i5 Skylake CPU majdnem hozza a 28W TDP i7 Broadwell teljesítményét. Ha azzal rendelnéd (nézd meg az Apple oldalán) a Broadwell-es gép már 570.000 körül jár. De csak 128gb SSD-vel és gyengébb IGP-vel. Szóval innen is lehet nézni. Meg onnan, hogy a konkurens "prémium" (nem ASUS szintű) DELL XPS és LENOVO Carbon X1 még drágább is.
A portokat nem mindenki használja. Viszont a MagSafe és a kártyaolvasó tényleg fájó pont.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ezeket az árakat hiába nézed. Nálunk drágább lesz mire ide eljut. Főleg a full extrás 4K. Adók stb. Nagyobb 97Wh akksi is kell bele, mert ez a hw zabálja majd a naftát. A másik, hogy a 9550 annyira leszabályzott a GTX960-al, hogy kaptál egy drága i5-ös masinát. Képtelenség volt kihajtani és a biost hónapokon keresztül foltozták hozzá. Egy komolyabb játszótól izott a gép. Kíváncsi vagyok, hogy a 7700HQ az 1050-el hogy szuperál. Meglepne ha itt nem lenne throtthling. Viszont ez a középkat. GPU köröket ver a Radeon Pro-ra. Pedig nem is a legizmosabb.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ez igaz. De várjuk meg a teszteket. A 13" XPS jobb vétel, mert ott nincs throttling (van viszont baromira idegesítő "coil whine"). Viszont pont a throttling miatt az előző modellnél jobb vétel volt az Inspiron 7559. Qrva jó hűtése van, csak szarabb a minősége. A vékonyítás az XPS-nél is közbeszólt és papíron szépen néz ki ez a hw, de ha a gyakorlatban leszabályoz akkor hiába dicsekszel vele.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz bmakszim #48037 üzenetére
Igen, a kisebbik XPS CPU-ja modernebb, de a legtöbbet HD620-al szerelik, ami 30-35%-al gyengébb az 540-nél. Viszont a rosszabb hűtés mellett a FHD kijelző minősége is romlott a Kaby Lake szériánál. Ami viszi az a portok, hogy ráfért az USB3 (az új forgathatónál a microSD már USB3 nélkül) és a brutál akksi idő.
A rMBP-t meg a kijelző minősége és a gyors SSD viszi (na meg a jó kis tapipad). Ezzel egy fotós jobban jár. Az XPS-el meg repülőn egy üzletember, akinek akksi idő kell és nem retina.
Mindegyik gép mellett van pro és kontra, de az QHD 13" XPS semmivel sem olcsóbb, mint egy rMBP. Sőt drágább is. A Carbon X1 meg viszi a prímet a túlárazással.
A 15" biosát ezek szerint egy év alatt sikerült kipofozni. Ettől még a készülék melegszik és az akksizabáló 4K XPS is kész vagyon. Főleg, ha bővítened kell. De amúgy nem mondtam, hogy rossz gépek. Viszont ebbe is bele lehet kötni, ahogy a rMBP-ba. Vannak gyengéi és a Dell is leadta az utóbbi időben.
Amit említettem Inspiron-t, arra 30 perc alatt felmegy egy OSX. A FHD verzióra, ahol csak a kártyaolvasó nem fog működni. És egyre több embert hidegen hagy ki nennyire gondolja ezt etikusnak.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Dolgozz az új retinával pár hónapig, majd válts vissza a TN paneles AIR-e. Érezni fogod a különbséget. Hiányozni fog rendesen.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ez az USB Type-C kezd már nagyon lerágott csont lenni. A PowerBook-on volt vagy 10 port és mégis vennem kellett firewire, micro usb és dvi átalakítót. Most vennem kellett hdmi, usb3 és sata 2,5" átalakítót. A hdmi úgyis a tv-ből lóg ki, akkor már nem mindegy a vége? Egyébként az új 13" XPS-ről is lehagyták az USB3-at és mégsem siránkoznak annyit. Ami viszont ott megmaradt az a microSD, ami a rMBP-n is elfért volna, mert hiába veszel átalakítót ha fényképezőgépek USB2-vel tudják küldeni csak és a kártyaolvasó praktikusabb, gyorsabb lenne (nem, nem jó a wifi sem, mert fgépek csak N-est tudnak, ha tudnak).
Az akksi idővel és a rendszer gyorsaságával nem lesz gondod majd meglátod.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Grafikai teljesítmény, amiről fentebb már beszéltünk a kollégával. A 7500U QHD XPS ráadásul drágább is, mint a rMBP. Az i5 és i7 "U" között viszont 10-15% körüli különbség van. De kinek a pap, viszont érdemes siránkozás helyett teszteket nézegetni, főleg kijelzőben egy fos szar ASUS-al összevetve.
33:
Vertical dock portokkal!
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Itt nézz még szét, van kisebb horizontális is.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz tDr1v3r #48174 üzenetére
Igen. Az ultra fast sd még nem ment ki a divatból, sőt. De itt 2 dologra gondolok: dzsoni szimetria mániájára, hogy az úgy nem arányos! A másik, hogy akkor tudnád bővíteni a gépet. Lehet kapni ilyen szarokat:
Csak ez mennyi idő alatt törik le? Így marad az a megoldás, hogy veszel olyan usb3 pendriveot, amin van egy microSD nyílás is.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz cse978_1 #48181 üzenetére
Az új gépeknél ilyen nem játszik. Mivel venned kell USB3/Type-C átalakítot beszerzel egy ilyet a képen. Ez az USB3 átalakító végén lóg és kevésbé áll fent a veszélye, hogy beletörik a tb csatiba egy hirtelen mozdulattal. Gyakorlatilag szinte mindennel jobban jársz, ha nem közvetlenül dugod be.
Egyébként az AIR kártyaolvasója önmagában még nem lenne elég az új rMBP-n, mert nem ultraslow, hanem ultrafast megoldás kell.
Az all-in-one elosztók nem jók. Praktikusabb külön. Legyen minél kisebb, hogy férjen L a sleeve oldalzsebében. Egy sámli méretével vetekedő dokkolót nem szívesen cipel az ember magával ha utazik.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz pethob #48209 üzenetére
Nekem a belépő van. Mértem már vele 11,5 órát alap használatnál. Ez böngészés, pici 4K yt, zene és szövegszerkesztés volt. Nem csuktam le. Néha ment a képernyővédő. Ha megküldöm rendesen is elfogadható értékeket produkál. Nekem nincs szükségem a tBar-os verzió teljesítményére. Bőven kielégít.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
wm2
őstag
Találtam egy ilyet. Ezt így együtt 90 euróért. De láttam 20 körül 64-est. Igaz ez USB3-as, de nem is baj. Sztem ne akarj type-c card readert bedugni a gépbe toldalék nélkül, mert tényleg egy rossz mozdulat és letörik.
Ez hozza a leírt értékeket. Kulcstartón és a sleeve oldalzsebében is elfér az átalakítóval együtt.
Ozora <3
-
wm2
őstag
Ez is jó.
Arra vigyázzon mindenki ha gyors U3 sd kártya kell, hogy az eszköz is tudja az ultra speed szabványt. Így van értelme kontrázni a lassú sd kártya nyílásra, ami pl. egy AIR-ben van és 4K RAW/UHD transzferre nem éppen acélos. Sok olcsó aliexpresses cucc ugyanis gyengén muzsikál ezen a téren, mindamellett, hogy jól néznek ki és type-C-vel csatlakoznak. Így előfordulhat, hogy veszel egy gyors SanDisk microSD-t, amit nem tudsz kihasználni és nem érted miért olyan lassú, vagy pl. a 128/256-ost egyáltalán nem is látja.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Opel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13" Mid 2011 (i7 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) SZÁMLA, GARANCIA
- Apple MacBook Air 13" Mid 2012 (i5 1,8GHz, 4GB RAM/256GB SSD) 1 ÉV GARANCIA, SZÁMLA
- Apple MacBook Pro 15" Mid 2015 (i7 2,5GHz, 16/1TB) 1 ÉV Garancia, számla
- Apple MacBook Pro 13" Mid 2014 (i5 2,8GHz, 16GB RAM/500GB SSD) Akku 102 ciklus, GARANCIA, SZÁMLA
- Macbook Pro 2018 1TB 16gb 2.3ghz 4 magos I5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest