Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #15784 üzenetére
13-as. Könnyű hordozni, de mégis használható a kijelző mérete. A 11-es szerintem kicsi. Csak végszükség esetén, vagy ultra mobil felhasználásra ajánlott (véleményem szerint).
Utólag az Air nem bővíthető, tehát érdemes 8 GB RAM-ot venni bele. 120-as SSD elég lehet, ha nem tárolnál sok médiát a gépeden, de ezt Neked kell átgondolni, kb. mi kerül majd rá. Pl. én munkára, netezésre, iPhone képek szinkronizálására használom, de egy 30 gigás iTunes könyvtár is található a lemezen, így maradt 64 GB szabad helyem. Több mint elég, mivel van fájlszerver is, amit bárhonnan elérek.
Megszokni nem lesz nehéz, csak ne Windows-ként akard használni, mert akkor kitéped a hajad. Szinte minden Window-os programnak van Mac-es megfelelője és az App Store is tele van hasznos alkalmazásokkal. A Chrome gond nélkül menni fog, de a gyári Safari is ügyes böngésző, sőt most hogy optimalizálva lett a rendszer (Mavericks), én csak azt használom.
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
tDr1v3r
veterán
13"-ost... az pont olyan méret ami hordozható és napi szinten kényelmesen használható.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
doc
nagyúr
[link]
11-est ne, az mar tenyleg csak tablet meret... -
brumi1024
veterán
Annyira bonyolult, hogy a ram nem cserélhető az Airben. Az SSD is csak spéci bele valóval cserélhető.
-
fluidpwn
tag
válasz FIREBLADE78 #15790 üzenetére
Apple oldalán ki tudod számitani az egyedi konfiguráció árát. Nem olcsó. 380 egy 8GB-s Air, amiből én inkább vennék egy 2012-es Pro-t SSD-vel és plusz memóriával. Bár netezni elég a 4GB is, igazából egy iPad is...
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #15794 üzenetére
A Pro-ban lehet cserélni: ram, háttértár (de alapból HDD-vel jön), ODD-t HDD keretre. Procit elvi szinten lehet, gyakorlatban nem ajánlott.
-
tDr1v3r
veterán
válasz FIREBLADE78 #15798 üzenetére
Az EU billentyűzet leginkább brit vagy német szokott lenni, ez megegyezik a magyar kiosztással (persze más karakterfelírásokkal de ezen kívül ugyanaz), ellentétben az US az egy gombbal kevesebbet tartalmaz (nincs hely a hosszú i-nek) és az Enter is csak egysoros a szokásos kettő helyett.
Én azt mondom hogy EU-s érdemes venni, kevesebb macera van vele.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
TBMC
addikt
válasz FIREBLADE78 #15798 üzenetére
szvsz: USA billt ne, magyar avagy EU bill a nyero! minden teren
MAS: OSX en valahol ir alapbol a rendszer olyat, hogy egy elozo feltoltessel hany orat hasznaltam a gepet? mint pl az iOS?
[ Szerkesztve ]
-
marceeh
tag
válasz FIREBLADE78 #15803 üzenetére
Persze,hogy van . Amint átállítod magyarra a billentyűzet nyelvet az ä helyén á-lesz stb ...
-
Romvr
őstag
válasz FIREBLADE78 #15806 üzenetére
Elképesztő, kopaszoknak is hajmeresztő! Nem de bár?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #17021 üzenetére
Tekintve, hogy a mobil Broadwell megjelenése csúszik, szerintem év vége előtt nem lesz új Air, de az is lehet, hogy 2015 elejére tolódik a megjelenés.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Fr3eWar
őstag
válasz FIREBLADE78 #17023 üzenetére
Mivel ugyanaz lenne a frissítés alapja, így logikusan az sem.
-
tDr1v3r
veterán
válasz FIREBLADE78 #17027 üzenetére
50 reálisabb ha gyorsan akarsz tőle szabadulni (feltételezem akarsz), amúgy 30 kb.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #17033 üzenetére
2013-as MBA-m van, de Fifa 2014-em nincs. Doom3-at simán viszi, bár nem tudom, milyen viszonyban áll egymással a két játék.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
TheMarci
addikt
válasz FIREBLADE78 #17036 üzenetére
Airt 8 giga rammal venném, mert nem bővíthető. Olyan 10 giga a rendszer, a többi marad meg a programokra, stb..
Do You Dream?
-
TigerCat
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #17038 üzenetére
Sem a RAM-ot, sem pedig az SSD-t nem tudod cserélni az új Air-ben és Pro-ban. Ezért adtam el én is...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
negyedes
addikt
válasz FIREBLADE78 #17132 üzenetére
Buy only if you need it - szoval ha csak nagyon muszaj.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #19141 üzenetére
Fifát igen, Dragon Age passz. De a TDP keret jelentősen vissza tudja fogni az IGP-t erőteljes proci és videokártya terhelésnél. Az ultrabookok nem játékra valók.
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #19144 üzenetére
Az ezer éves asztalid nem fogyaszt csupán 5W-ot kijelzővel együtt, netezés közben. Hanem ennek mondjuk a 20-szorosát, vagy többet.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz FIREBLADE78 #19161 üzenetére
a gari a gepre szol.en 2 hete csereltettem egy 27es imac kijelzojet mert szurke foltok jelentek meg a uveg es az lcd kozott.
semmit nem kertek csak a nevemet irtak fel meg a gep szeria szamat es kesz.
romania, hivatalos, legnagyon apple partnernernel csinaltattam.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
tDr1v3r
veterán
válasz FIREBLADE78 #19201 üzenetére
Nem tudsz.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #19201 üzenetére
Alaplapra integrált a RAM, tehát házilag nem tudod upgrade-elni.
-
Blaise
veterán
válasz FIREBLADE78 #19205 üzenetére
Ott sem.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #19205 üzenetére
Alaplapcserével. A szervizben sem fogják leforrasztgatni a chipeket a lapról.
brumi1024: igen, tulajdonképpen minden megoldható valahogyan...
-
KMan
őstag
-
Ragnar95
félisten
válasz FIREBLADE78 #19223 üzenetére
Mint azt már leírtuk párszor, az új gépekre csak 6% van, nem 12....Ott van több link is, ami ezt igazolja...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FIREBLADE78 #19223 üzenetére
Elolvasva az apró betűs részt látom az igazságtalanságot. Miért baj az nekik ha erősebb cuccot akarok?! Oh shit
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Ragnar95
félisten
válasz FIREBLADE78 #19226 üzenetére
Már csak az új modellből tudsz CTO-t rendelni 8GB RAM-mal, tehát a 350-ből jön le a 6%.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz FIREBLADE78 #19228 üzenetére
Itt írnak az állandó diákkedvezményről, ami 6%.
A 4GB RAM valóban kevés tud lenni, bár Mavericks alatt átlagfelhasználásra jelenleg még elég, de 2-3év múlva valószínűleg már kelleni fog a 8GB.
Amúgy ha nem hivatalos forrásból szerzed be, azzal elég sokat spórolhatsz, itt az aprón is árulnak 350-ért alap rMBP-t bontatlant 1 év garival megbízható eladók...[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz FIREBLADE78 #19232 üzenetére
Bemész egy APR-be, gyakorlatilag mindenhol van szerintem, ahol van MM.
-
Ragnar95
félisten
válasz FIREBLADE78 #19235 üzenetére
Apple Premium Reseller, tehát iStyle, iCentre, Almárium.
Blaise: mondjuk jóideje nem próbáltam Macet APR-nél, de anno be tudtam hozni emlékeim szerint más weboldalt is, nem csak az apple-ét/APR-ét.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Blaise
veterán
válasz FIREBLADE78 #19239 üzenetére
Én is lekorlátoznám, eszméletlen, hogy mennyi ember jár be neten csórni, nem is értem.
Ha bemegyek egy telekom üzletbe és körülnézek mellettem tuti mindig facebookoznak vagy társkeresőznek a kiállított telefonokon...ráadásul jól szituáltnak tünő huszas-harmincas emberek.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz FIREBLADE78 #19239 üzenetére
Abszolút megértem, én is ezt tenném. Budán ha bemész egy istyleba délután C típusu állampolgárok (vagy nemzeti tartalékunk) szelfiznek az ipadeken. Gyalázat.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #19238 üzenetére
Te is szegedi vagy?
Épp tegnap néztem a MM-ban hogy ennyire kiherélt osx-es gépet még nem láttam kiállítva, mint ami a MM-ban van. Még a gyári appok se érhetők el. Nem hogy net nincs rajta, de egy tetves findert nem lehet megnyitni, csak valami 2 app-szerűséget, ami a 3 elemre lebutított Dockban van.
Tegnap nekem végtelen ciklusba ragadt az about my mac a MM-ban, mivel feldobta, hogy engedélyezés egyszer, engedélyezés mindig, és később vagy tiltás vagy mi, ez utóbbit nyomtam, de mindig elődobta... Hányás. Ha ennyire féltik, ne tegyék ki. Bár nem tudom mitől féltik. Biztos kopnak a bitek.A win-es gépek mindegyikén meg az a halálosan unalmas és béna, uninformatív media markt app megy. Ha az ember szeretne kitalálni egy olyat, hogy milyen lehet a gép valós sebessége, akkor azt ott bizony nem fogja.
De megvan ennek is az ellenszere. Megrendeled neten, bejelölöd átvételi pontnak az áruházat, bemész érte, átveszed, 8 napon belül ha nem tetszik, visszaviszed, visszaadják a pénzt ott helyben. Rendelsz egy másikat. Átveszed, nem tetszik, visszaviszed. Ha valaki azt mondja, hogy szemétség, akkor csak nagyon kis részben tudok vele egyetérteni, mivel nem teszik lehetővé, hogy vásárlás előtt kipróbáld azt, amit direkt kitesznek, hogy ki tudd próbálni.
Ha szerencséd van, meg tudod csinálni hogy ott leülsz vele szemben a kávézóban, megiszol egy kávét, és fél órán belül megjön az értesítés hogy mehetsz átvenni. Ha ez kell nekik, ha így a jó, akkor hajrá
Lesz egy csomó használt gépük, mert bontottak lesznek. De neeeem, nem szabad hagyni, hogy az ember kipróbálja, ami ki van téve, mert akkor gonoszul megnézel rajta mindenféle weboldalakat. Netántán elindítasz egy Pagest! Skandallum! -
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #19247 üzenetére
Mostanában nem rosszak ám a mm árai.
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #19272 üzenetére
Lényeges MBP frissítes a Broadwell érkezésével fog jönni, ami pedig jó esetben is év vége, ilyen apró frissítés mint az Airnél jöhet, de az is inkább csak árcsökkentés, újítást nem szokott adni.
-
hszilard666
veterán
válasz FIREBLADE78 #19430 üzenetére
Találkozzatok napközben és vigyél magaddal valakit. Akkor biztos nem rabolnak ki
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
nagyúr
Én vettem anno mekiben egy kollégámnak MBA-t innen apróról, nem volt semmi gond. Persze javasolt megnézni, kipróbálni, futtatni pár tesztet, csekkolni az eladó által előzetesen közölt infókat, stb. és persze nem árt, ha olyan eladótól vásárolsz, akivel már van mondjuk itt, a topicban vkinek pozitív tapasztalata.
-
TheMarci
addikt
Eladótól függ, sok a normális ember, de sok a csaló is, neked kell leszűrni a beszélgetéseitekből, hogy kivel van dolgod. Linket mutatsz, akkor hátha többet tudunk mondani? Meg én is adtam el, vettem így gépet, csak én helyben vagyok, nem kell sehova mennem.
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
brumi1024
veterán
Ha egy népesebb kávézóban veszed át és korrektnek tűnik az eladó, akkor azért attól nem kell félni, hogy kirabolnak. Adtam én már a Keleti parkolóban is el MBP-t, és nem volt semmi probléma, beültünk a kocsiba, megnézte a gépet, megszámoltam a pénzt és minden rendben volt. Ennyire nem veszélyes hely ez a Budapest.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Én így adtam el itt az aprón. Az M7-es mellett találkoztunk egy benzinkúton. No problem. Persze nem akartam átverni senkit. Ha olyan embertől vennél, aki igen, akkor meg tökmindegy, hol veszed át.
Mi azt csináltuk, hogy a normál módon is használt gépemet vittem fel. Volt nálam mobil WiFi, így ki tudtuk próbálni. Neteztünk, Skype-oltunk, filmet néztünk, zenét hallgattunk, fájlokat másolgattunk, meg minden ami kell. Így kiderült, hogy működik. Teljes képernyőn fehér, fekete képet néztünk a pixelhiba miatt. Megmutattam az Apple oldalát is, ahol a szériaszámot lehet ellenőrizni és hogy mennyi garancia van a termékre (2 hónap volt még). Csekkoltuk az akkut is ( 45 ciklus). Miután mindent rendben találtunk és én is megszámoltam a pénzt, kijelentkeztem minden szolgáltatásból (iCloud, kulcskarika, FaceTime, stb), kivettem a készüléket a saját fiókomból és kikapcsoltam. Újraindítottam és ALT gombbal beléptem a lemezkezelőbe, majd formáztam a diszket. Végül rányomtam a telepítésre és lecsuktam a tetejét. Amikor otthon felnyitotta simán felment neki a rendszer. Ennyi. Azt gondolom ennél korrektebben nem lehet használt gépet eladni...
Esetleg kérd meg te is, hogy hasonló módon tesztelhesd, mielőtt átveszed.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TheMarci
addikt
-
Blaise
veterán
válasz FIREBLADE78 #19437 üzenetére
Én 4 gigás gépet nem vennék az biztos.
-
tDr1v3r
veterán
válasz FIREBLADE78 #19444 üzenetére
Mert ha majd később kevés lesz, nem kell sírnod a +RAM-ért...
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #19447 üzenetére
Ha rövid távra veszed és be tudod nyelni a vétel és eladás közötti buktát akkor nem gond a 4 giga, de annyival ma már én se vennék macet.
Az én imacemben is 4 van és sokszor kéne hogy több legyen. -
KMan
őstag
válasz FIREBLADE78 #19453 üzenetére
En cto mba-t vennek 8 gb ram-mal. Vagyis azt fogok legkozelebb
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Blaise
veterán
válasz FIREBLADE78 #19471 üzenetére
Figyu...nem lenne egyszerűbb ha utánanéznél a dolgoknak?
A kedvezmények igénybevételének feltétele mindössze, hogy 18. életévedet betöltötted és érvényes főiskolai vagy egyetemi diákigazolvánnyal rendelkezel! (A számla kizárólag a diákigazolványon szereplő személy nevére és címére állítható ki!) Valamint a vásárlás során megadod telefonszámod, ami az Apple részére kell a jogosultság ellenőrzésének céljából. (A megadott telefonszámot az iSTYLE marketing célokra nem használja fel.)
-
brumi1024
veterán
válasz FIREBLADE78 #19471 üzenetére
1440x900-at nem nevezném gyengusnak, amikor ma még mindig az 1366x768 az alap, még a 15"-os notebookoknál is. Ez 128 PPI, pont annyi mint a Hi-Res MBP 15"-nak volt. Ehhez képest a 15"-os gépek 768p-je 100 PPI. Nem retina, de ez a felbontás manapság a 13"-ra teljesen rendben van. Ha Wines gépről lenne szó, akkor én pl efölé nem is mennék, láttam én mi történik ott 3200x1800-on.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FIREBLADE78 #19477 üzenetére
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #19477 üzenetére
Meg egy generáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- DIGI internet
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest