Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
Srácok, használja valaki a beépített Mail alkalmazást Gmail-lel?
Olyan gondom van, ha törlök egy levelet a Mail kukából, akkor az nem törlődik a Gmail kukából. Viszont, minden más eszközről igen. Azonban, ha iPhone-ról törlöm a kukában levő üzeneteket, akkor az törlődik a Gamil kukából is és minden más eszközömről. Nem értem... Help? Vagy hova érdemes fordulni ezzel a kérdéssel?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
nábob
tag
válasz huszar90 #20951 üzenetére
Az előbb beszéltünk róla, a teljes lemerítés egyáltalán nem normális használat, lásd itt: (#20925) nábob
(#20952) TigerCat valami apple support esetleg?
[ Szerkesztve ]
Harap utca három alatt megnyílott a kutyatár
-
nábob
tag
válasz Handball94 #20956 üzenetére
Szerintem átlagos használatra nem kell 8GB, bár én 8Gigásat vettem. Forrasztott, nem bővíthető. (máshol is annyi kb)
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
Teljesen igazad van. Ellenben tok mindegy, hogy mennyi garit ad az apple ha 850 ciklus eseten mar boven sansz arra, hogy haldoklik az akku. Egyik jog masik meg kemia.
Ahogy az akku oregszik azzal is csokken a kapacitasa. Egy nagyon oreg akku lehet mar hulla 200 ciklussal is.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz ielektros #20960 üzenetére
Persze, csak jeleztem, mar ezert megeri az ac
Ha 3even es 1000cikluson belul kiirja service battery, mar kuldom is szervizbe cserelniElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
MoP_FX 57
őstag
válasz ielektros #20965 üzenetére
Na meg is van:
A cserealkatrészre, a cseretermékre, illetve a megjavított Apple Termékre az eredeti Apple Termék jótállásának fennmaradó időtartama, vagy a csere, illetve a javítás időpontjától számított kilencven (90) nap időtartamú jótállás közül az vonatkozik, amelyik Önnek hosszabb jótállást biztosít.Forrás: [link]
-
-
huszar90
aktív tag
válasz ielektros #20967 üzenetére
Ezt. Állandóan bekapcsoláskor is figyelmeztet.... és látod most is 38%-on áll és majdnem 2 órát saccol még film nézés mellett. Ez nekem se úgy tűnik mintha döglödne, annak ellenére hogy tényleg rohadt sok ciklus van benne szegényben. Nem lehet valahogy törölni ezt a figyelmeztetést? Vagy más hibát akarna jelezni?
-
ielektros
senior tag
válasz huszar90 #20971 üzenetére
Ez valahogy ugy mukodik, hogy van egy algoritmus aminek az eredmenye alapjan megjelenik ez az uzenet. Van egy csomo adat ami alapjan az akku tarolja a sajat allapotat. Homerseklet, toltesi aram csucsok, kisutesi aram csucsok, onkisules merteke, es ezek fuggvenyeben a feszultseg ertekek alakulasa.
Gondolom oszt szoroz egy mikrokontroller az akkuban es amikor berakjuk az akkut a gepbe akkor ezeket az adatokat i2c buszon keresztul elkuldi a toltes vezerlonek majd az SMC-nek. Az SMC-bol meg kiolvassa az OSX es megjeleniti, hogy mi a szitu.
Elofordulhat, hogy valamikor elert egy magasabb homersekleti erteket az akku, emiatt arra a ciklusra jelentosen csokkent a kapacitasa es a hozza tartozo magas homerseklet ertek miatt mondjuk eltarolt egy olyan eredmenyt ami alapjan cseret akar. Nyilvan ebben van uzleti indittatas is nem csak technikai.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Handball94 #20974 üzenetére
Ha nem akarsz szenvedni, akkor igen.
4 GB RAM-mal a böngészés szaggat és be kell zárogatni mindent, amit nem használsz. Nem sz...r, de nem lesz élmény mekezni. 8 gigával kisimulnak a dolgok és gördülékenyebbé válik az egész. Ha nem próbálod ki mindkettőt, vagy nem egy bika PC-ről váltasz, mindez fel sem tűnik. De én évek óta SSD-t használtam a PC-ben, bika procit és sok ramot, így mellbevágóan lassúnak és élvezhetetlennek éreztem a tavalyi Air-t 4 gigával. Most a retina MacBook Pro 8GB RAM-mal iszonyatosan nagy fíling. Szóval én csakis és kizárólag a 8GB-os verziót ajánlanám bárkinek. Ennyi.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
huszar90
aktív tag
válasz ielektros #20975 üzenetére
Értem, köszönöm szépen a részletes választ, akkor ennek fényéban én használom tovább így, csak ugye elég idegesítő hogy ezt mostmár mindig kiírja. Azt gondoltam ez is olyan mint pl a kocsiknál is ha kiír egy hibát, lehet már rég nem is áll fenn a hiba de elkell vinni a szervizbe kiütni a hibakódot belőle. Reméltem, hogy itt is lehet resetelni valahogy.
-
nábob
tag
Biztonsagi szoftvereket (antivirus, antispyware, stb) hasznaltok Mac-en?
-
nagyúr
válasz TigerCat #20976 üzenetére
Semmi ilyesmit sem tapasztalok 4 GB-tal, ne essünk túlzásokba. Böngészés, office alkalmazások, szervermenedzsment, plusz iTunes-ról zenelejátszás simán elmegy, nem kell "bezárogatni" semmit, de még csak nem is karcolja a 4 GB felhasználását.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
töky76
tag
Nálam 13-as retina, 8giga ramból 4,2 gb a felhasznált memória, pedig kb 0 használat, (nyitva van 8 böngésző fül)
Tudom, nagyon okos a memóriafelhasználás de azért na... -
ielektros
senior tag
válasz töky76 #20983 üzenetére
Minel tobb memoria van annal tobbet fog hasznalni. Jogosan. Azert van benne a gepben, hogy hasznalva legyen. Nem kell uresen acsorognia mint anno XP eseteben azert, hogy gyorsan lehesenn valamit belepakolni.
En ugy vettem eszre, hogy minel tobb ram van annal tobbet fog hasznalni.
Nekem most fut Safari, Mail, StarMoney (apro banki szoftver), Messages, Skype, VLC, uTorrent es az Activity Monitor. Persze a gep nem volt 1-2 napja rendesen ujrainditva. Ezeket egyuttveve jelenleg 11GB ramot hasznal az OSX. Ez igy egy teljesen felreertheto adat lenne alapvetoen. Mert ebbol File Cache 5,6GB. Ha ezt nem vesszuk figyelembe akkor az App Memory 4,14GB. Ez viszont mar normalis. Ha csak azt nezzuk, hogy azok a programok amik allandoan futnak nagyjabol 4GB alatt nem nagyon erik be.
Erzesem szerint a teljesitmennyel azert van keveseknek gondja egy 4GB-os retina geppel mert ha kifut a ram-bol akkor nekilat swappolni. Viszont a marha gyors SSD miatt ez is relativ gyorsan megy igy az a radikalis lassulas mint a HDD korszakban volt mar nem fordul elo...
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz töky76 #20983 üzenetére
üdv, szerintetek meg fognak oldódni a 13"-as Retinánál az UI LAG gondok, vagy csak szimplán nagyon nem bírja az a gép a skálázást... láttam egy videót ahol skálázott módban laggolt, zavaróan. viszont a "natív" felbontásban ahol nem volt skálázás semmi gond nem volt.
nagyon gondolkodok a két gép között. (air vs retina 13") 15"-ra nincsen most pénzem, jó lenne az ips, de nagyon fontos lenne nekem hogy minden sima legyen, pörögjenek a dolgok. nem tudnám szeretni azt a gépet úgy hogy nem folyamatosak a dolgok.
-
ielektros
senior tag
válasz Fr3eWar #20986 üzenetére
En ertem mit mondasz. Nem is ketlem. De en meg azt irtam le amiket szinten nem ritkan tapasztalok.
Itt van egy rekesz akku 800-900-1100 ciklussal hulla mindegyik. Aztan vannak 1700 napos meg 95% -os akkuk 30 ciklussal.De akku eseteben altalanositani nem lehet. Van aki tobbet hasznalja melegben, hidegben, napsutesben etc. Tobbszor meriti nullara es tarolja lemerulve mert mondjuk felteszi a polcra becsukva es elmegy nyaralni 3 hetre. Ez peldaul Mac eseteben sokkal tobbszor elofordul mint PC-nel. Es az, hogy azert mert valakinek apple gepe van attol jobban figyel az akkura hat ez nagyon furcsa elkepzeles. Nekem is volt a Lenovo W520-hoz 1200 ciklusos akku. Ez sem Apple kuriozum.
Az altalam ismert Mac tulajok 90%-a semmi kimondott Mac oruletet nem mutat es bocs de fingja sincs arrol sem, hogy mire kell figyelni az akkuval kapcsolatban. Az ujabb gepeknel peldaul tipikusan azt latom, hogy hasonloan hasznaljak mint a telefonokat. Bedug, toltodik, majd kihuz es hasznalja a masik szobaban. Itt azert joval tobb Mac van mint Magyarorszagon es a szervizeleses gepek atlaga pont olyan koszos, poros, kopott sok esetben mint a PC notiknal. Ezek is csak hasznalati eszkozok.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
válasz Handball94 #20974 üzenetére
Mondjuk engem is meggyőztek a 8 gigával szóval várok 1 kicsit aztán beszerzek egy CTO retinát, habár nem 1 kategória de hosszútávon jobb a 8 de mint írtam nekem az alatt a pár hét alatt nem volt gondom a 4gigás géppel, huzamosabb tapasztalatom pedig nincs az air-el
-
powerbook g4
újonc
Hali mindenkinek, van egy powerbook g4 15' gépem. Miért csinálja azt hogy ha merülőbe van az akksi és csatlakoztatom a töltőt azonnal kikapcsol és ha lehúzom a töltőt akkor is kikapcsol. Tudnátok nekem segíteni mert SOS???
Válaszokat előre is köszönöm! -
nábob
tag
Uj vagyok Mac-en, valami beepitett tuzfalra gondolsz? Az nem magatol ken hogy menjen?
En az Avirat szerettem Win-en, de nekem is az Avast tunik legljesbbnek Mac-re. (Tetszik hog mindkettobo csak free version van, ha jol lattam)
-
Xero
nagyúr
-
ielektros
senior tag
válasz lugosi #20993 üzenetére
Ezzel maximalisan egyetertek. Bar en windows-on sem eroltettem a csodaprogramokat mert ha az ember esszel alkot akkor nem kell kulonosebben aggodni. Nem veszek egy gepet egy halom penzert majd a viruskeresnok adom a proci idom X szazalekat. A fene az.
A NAS -on ahol sok a windows-os hozzaferes is, rendszeresen lefuttatunk egy Kasperskyt ami az egyik Win-es notebookon fut.Nem azt mondom, hogy mac-en folosleges az egesz mert ebben nem akarok inkabb megynilvanulni. Egyszeruen en nem latom ertelmet eg 3rd party cuccot telepiteni az OSX vedelmere. Raadasul ezeknek a szoftvereknek a hasznossaga, megbizhatosaga es biztonsaga sem az a pont amiben legalabb a szakemberek egy resze egyetertene.
-
nábob
tag
válasz ielektros #20994 üzenetére
Ezt azert ellentmondasosnak erzem, nem akarsz megnyilvanulni, hogy szuksegesek-e a virusirtok, de inkabb nem "pazarlod" a cpu-t. Nyilvanvaloan szuksegesek, kar ezzel a tundermesevel eltetni magunkat, hogy az OSX majd megved. A fenet ved meg. Nem akarok ebbe itt belemenni reszletesen, de egy kis google keresgeles utan nyilvanvalo, hogy kell az a virusirto. (pl. volt hogy maga az apple fertozodott meg , serulekeny az MS Office, ha hasznalnad esetleg; serulekeny a Java; a Flash; a bongeszod; + okelme az OS X is)
Az hogy sokan ignoransak ezzel kapcsolatban az nem csak nekik karos, egy csomo Windowsos munkatarsad / csaladtagod banthatja...
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, van egy 6gen es Ipod Classicom 160Gb abba szeretnék aksit cserélni. Nézegettem ebayen, de nagy részt csak kínából származó aksikat találok. Aki Amcsi eladó az meg nem szállít ide.
Nincs vkinek tapasztalata az ipod kinai aksikkal kapcsolatban? Csak mert félek, hogy 3ad akkora teljesítményü lenne mint az eredeti. Oké hogy ráirja a pici kínai hogy 850MHa, de a valóságba tud 200at akkor azzal nem vagyok kisegítve. Vagy honnan tudnék gyári aksit rendelni? -
Xero
nagyúr
válasz lugosi #20993 üzenetére
Én pusztán azért használom, mert serverként is üzemel a desktop gép, így jó ha van még egy korlát és még egy log amin látom/felügyelem a dolgokat.
Consumer usernek mind a tűzfal mind pedig vírusirtó is teljesen felesleges jelenleg OS X-en.(#20995) nábob: A realitás pedig az, hogy oob nincsen se szutyok flash, sem pedig java, így veszély sem. Az esély arra, hogy bármilyen OS X specifikus dolgot beszedj 0.0001%. Ha mindenképpen kell valami víruskergető, annak maximum azért van értelme, hogy a Win-ről származó és oda visszakerülő anyagokat menet közben megtisztítsa.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
Ahogy gondolod. Nem ertem miert hiszi azt mindenki hogyha valaki ir egy velemenyt az meg nem jelenti azt, hogy ezt en raakarom eroltetni valakire. Es attol meg nem biztos, hogy hulyeseg mert mas azt hiszi, hogy az...
Ha te szukseget erzed akkor telepitsd fel. En elmondtam, hogy mit gondolok es te megtalaltad azt a pillanatot amikor rosszul fejeztem ki magam es erre mozdultal ra. Nem gaz csak nem ertem... En annyit mondtam, hogy nekem nem kell es nem hianyzik es a halozatunkon nekunk eddig nem volt semmi talalat. Mivel ugyebar emlitettem, hogy igen is futtatunk le a NAS-on rendszeresen keresest. De semmit sem realtime mert nem kell.
MS Office-t meg hasznaljon az aki szereti... Van helyette free megoldas platformtol fuggetlenul...
Ahogy Xero irta. Csokkentsd a lehetoseget a fertozodesnek es semmi szukseged nem lesz arra, hogy meg egy program huzza le az akkuidodet...
Xero irta:
"Az esély arra, hogy bármilyen OS X specifikus dolgot beszedj 0.0001%."
Egyetertek, es a vicc az, hogy ez a "szam" viruskeresovel sem fog novekedni...
Vannak mindig atom userek klikkelnek minden hova mint a vadparaszt. Ott aztan lehet talalni mindig ezer trojait, spyware-t es minden mast is. De ott meg a viruskereso sem er semmit.
[ Szerkesztve ]
-
nábob
tag
válasz ielektros #20998 üzenetére
Nem gondolom hogy barmit is ra akarnal eroltetni barkire. Nem hiszem, hogy akarmire is ramozdultam volna, eppen ugy mondtam el a velemenyemet, mint ahogy te a tiedet.
@Xero: "In February 2013, Reuters1 and many other news agencies reported that Mac computers used by Apple’s own staff had been infected by malware and then used to launch an attack on Facebook. Apple admitted that some of their systems had indeed been compromised. Whilst this is in itself only a single small incident, it nonetheless proves that the Mac OS cannot be regarded as immune to malware attacks."
Ketsegtelen, hogy kicsi az esely. De vitathatatlan, hogy van. (ezt ajanlom csak vegig gorgenti)
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem 5 éve volt a gépemen menet közben kereső víruskereső (imac), most lefuttattam egy bitdefendert amit az app storeból lehet letölteni és nem talált semmit. Ha olyasmit töltök le, ami nem az app store-ból van, azt az óvatosság kedvéért telepítés előtt megnézem a clamxav-val, de eddig az se talált semmit.
Persze nem is látogatok olyan oldalakat, ahonnan jöhetne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest