- Asszociációs játék. :)
- R.I.P. Aláírások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
madle
őstag
És azt a Svájci gépet, hogy sikerült így itthon beszerezni?
Ezt a dokkolót több helyen is láttam, hol lehet ilyet beszrezni legkedvezőbben? Most építek össze magamnak majd egy kis "irodát" a szobámban ott lesz egy monitor és így akarom megoldani a dolgot.Ütős kis Mission hangfalak!
-
Lemaradt a kép. Béna vagyok... :-)
Két kijelző (vagy mint jelen esetben egy bazinagy 3440x1440-es) nélkül, nincs élet... Az ember megszokja, hogy sokkal hatékonyabb, kényelmesebb, stb. Igen, ehhez kell a kraft. Sajnos egy 15-ös, i7-es négymagos MacBook Pro is kevés volt...
Troszti:
Próbáld és iratkozz fel a Pixelmator Ninja hírlevélre is. Rendszeresen küldenek tippeket...[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Értem. Meggondolom még a dolgot. Lehet jobban járnék, ha építenék erőgépnek egy Hackintosh-t. Sajnos a használt piac most pang. Nem nagyon kapni erőgépeket, legalábbis 13-as i7-est szinte egyáltalán
(#26128) TigerCat
Úgy érzem, most már ki kéne próbálnom ezt a Pixelmatort, annyi helyen hallok róla jó dolgokat...[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
-
Ragnar95
félisten
Köszönöm a javítást
Akkor ez az érv is eldőlt, bár ha a kollégának új Airre nincs meg a keret, akkor használt 15"-os Prora sem biztos, hogy meglesz, mert amik hardveresen megfelelnének az igényeknek, azok nem éppen olcsóak, főleg, ha még ilyen extrákra is igény van, mint az Anti Glare kijelző. -
boost
addikt
Gratula, én egy Crumpler (Messenger Bag) táskát vettem több mint 3 éve, napi szinten abban hordom a gépemet, azzal repülök, utazok heti, kétheti szinten, és még semmi baja nincs, sem a táskának, sem a gépnek. Még egy varrás sem lazult meg. Pedig aztán nem kímélem.
Ajánlom mindenkinek, nagyon strapabíró termékek. Ùgy emlékszek, hogy valami 20v40 év garit adtak rá. -
-
vasi89
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ. Sajnos úgy mond fix a keret mert egy ismerősöm megpályázott valamiféle fejlesztési támogatást vagy mit és brutto 320 lehet amit gépre költök, +/- 10-20e belefér de a 8 gigás retina már jóval több. 4 gigásat is úgy találtam h az ipon árul 330ért UK billentyűzetest, ami nálam nem szempont, lényeg h ne US legyen. De akkor maradok a sima Pro-nál mert a mostanit is mindig magamnak takarítottam és ahogy néztem az újabbak felépítése, szervizelése is hasonló. A mostani gépből én is kivettem az SSD-t és ezt tervezem Én is, hogy átrakom a másik gépbe, viszont ha retinát veszek akkor sem gond ha újra kell telepíteni dolgokat. Viszont ha ennyire lényeges a 8 giga akkor marad a sima, a másik mellett leginkább a felbontás és a súly szól, másik vinyó nem lényeges mert van külsőm és így windowson is tudom használni a dolgaimat.
-
Hááát, nekem nem tetszik. Akkor már inkább egy állvány, ami kinyitva olyan magasra emeli, mint a Tb display. A nagy kijelző mindenképpen előny. Kényelmesebb és hatékonyabb a munka, főleg ha grafikázom, vagy nagy táblázatot kell megnyitni. Szöveget írni viszont sokkal jobban szeretek a kis mekbúkprómon.
-
-
-
Aaron14
őstag
Nekem volt 13" MacBook Prom is. Annak tényleg vacak kijelzője van, főleg a low res miatt. Összehasonlítva a 13" és 15" méretet, én speciel kitépném a hajamat, ha 1440x900-as felbontáson (ha jol tudom, ez a még használható nagyobb munkaterület mód a kisebbik retinán) kellene dolgoznom és mivel a 15" retinát is 1680x1050-es felbontással használnám, így nekem nem érné meg csak az IPS panel miatt ekkora árkülönbözet.
Ami a legfontosabb, hogy Apple Care-t mindenféleképpen vegyél mellé!
-
Aaron14
őstag
Attól függ, mire akarod használni!
Én például 15-ös MacBook Pro-t vettem másfél évvel ezelőtt újonnan 430.000 Ft-ért. Később morfondíroztam, hogy ez a fránya retina MacBook Pro mennyire állat és must have kategória. Aztán rájöttem, hogy inkább cseréltetem 85-ért hi-resre a kijelzőt és 19-ért 10GBra bővítettem a ramot (később, ha akarom, a 2GB-os modult cserélem újabb 8GB-osra).
2.0 GHz-es, 8GB-os, 15"-es rMBP 630.000 Ft és én retinát már nem vennék Apple Care nélkül, mivel ha elromlik benne valami, szinte javíthatatlan. Ez így már 730.000 Ft és persze a Lightroom és Photoshop miatt igencsak kellene a 16GB és így már majdnem 800.000 Ft. Persze alapból van benne SSD, tök jó, de dedikált videókártyát még mindig nem tartalmaz ennyi pénzért a konfig.
13" MacBook Pro-t már semmiféleképpen ne vegyél, az már tényleg a jelenlegi legrosszabb vétel, de ha leírnád, hogy mire használnád, könnyebben tudnánk segíteni Neked! ☺️
-
iOce
tag
Ne aggódjatok tovább, megoldottam
Soha többet hama mini display-dvi kábelt, egy évet se húzott ki. Vettem egy alma logós verziót csillió dollárért, kipróba után. Sajna mindig beigazolódik az olcsó húsnak híg a leve (kivéve, mikor nem)
A töltés mizériát pedig úgy oldottam meg, hogy csumára lemerítettem, majd fel, most már rendesen működik minden.
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
Nem hiszem, hogy sokkal több hibás lenne, csupán az lehet, hogy az ír a fórumba, akinek valami gondja van. Akinek megy a gépe, az ugye nem írja be hetente, hogy 'most is minden hiba nélkül működött a mac-em.'
Memóriakérdéshez: Belerakod a ram-ot, ha sípol, akkor nem jó, ha nem, akkor nem. Egy mid2010-es gépbe akartam ramot rakni, egy segítőkész ph!-s hoz mentem el, kinél már többször is vásároltam, és nem ment a gép, sem az 1333, sem az 1600-asakkal, de van akinek ugyanolyan mid2010 gép simán megy 1333-asakkal is. Szóval mindenképp próbáld bele a ramot vásárlás előtt, baja nem lesz tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- MacBook Pro 15' 2013 i7 16GB RAM, 500GB SSD Garancia 2026.02.14
- MInt az új !! MacBook Air Retina CTO 13" M2 / 16 GB RAM / 512 SSD / Midnight / Akku 100 %