Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20651) Viszlát válasza Ragnar95 (#20649) üzenetére


Viszlát
addikt

Meg mindig felhasznaloi elmenyrol volt szo, Windows vs OSX, az osszehasonlitast a desktop konfiggal is igy ertettem.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#20652) biker válasza Viszlát (#20651) üzenetére


biker
nagyúr

szerintem felhasználói élményt nem tud adni a win
az amit nyújt, az nem élmény :(
(((6 éve parallel dolgozom osx/win-el, mert a céges programokhoz kell a win, egy vason)))

az okokat nem részletezem, mert ez nem az a topik, de amit nyújt, az minden, csak nem élmény

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#20653) Ragnar95 válasza biker (#20652) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Óriási +1.
És szerintem ezzel a felhasználók nagy része itt a topikban ugyanígy van, hiszen nem véletlenül váltottak OSX-re.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20654) TigerCat válasza biker (#20652) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Szerintem az operációs rendszernek (most üzleti felhasználóként gondolkodom) nem kell felhasználói élményt adnia. Annak az a dolga, hogy húzza az igát, a hátára pakolhass mindent, amivel pénzt akarsz keresni és a sz...rt is kihajtsa a hardverekből, hogy hamarabb elkészülj azzal, amivel szeretnél. Na meg persze, hogy legyen stabil. Ez utóbbival nem volt gondom, mivel jó vasat vettem és a professzionális, vagy üzleti felhasználók esetén szintén nem a hulladék a nyerő. Dolgozz a képszerkesztődben, konvertálj videókat, készíts táblázatokat, tölts ki űrlapokat weben, legjobb lenne, ha észre sem vennéd, hogy alatta a rendszer létezik.

Nem vitatom, jobb ránézni az OS X-re és rengeteg kényelmes dolgot belepakoltak, nem beszélve az új Josemite-ről, ami még inkább kezesebbé teszi, de a Windows is jó. A 7-es különösen. Nekem legalábbis nem volt különösebb problémám vele...

Ettől függetlenül jobb egy Mac elé ülni, de ehhez az is hozzájárul, hogy a hardverek szinte kivétel nélkül gyönyörűek. Egyszerűen imádom a kis gépem. Szép, gyors, teszi, amit kell. Inkább ezt nevezném felhasználói élménynek. Mindent együtt. Ezzel 100%-ban egyet tudok érteni.

[ Szerkesztve ]

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#20655) ielektros válasza TigerCat (#20654) üzenetére


ielektros
senior tag

Igy van. Kar lenne megint egy hulye flame-be menni azzal, hogy ez a jobb meg az a jobb. Semmivel nem rosszabb a Windows. En viszont ahogy te is mondod, jobban szeretem az OSX-et latni valami okbol kifolyolag. :) De az is teny, hogyha az ember szeles palettan tevekenykedik es ne adj uram meg az iparban is akad tennivaloja akkor kevesebb osz hajszala lesz Windows alapokon. Es lam lam en is inkabb kinzom magam Parallels-el. Az Apple eleri mindig a celjat :D

(#20656) Ragnar95 válasza TigerCat (#20654) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Tény, hogy mindez együtt adja a felhasználói élményt, de azért azt se felejtsük el, hogy az operációs rendszer maga az, amit folyamatosan használsz, amivel folyamatosan kapcsolatban vagy, az felel az egész gép működtetéséért, így azért elég jelentős szerepe van a felhasználói élményben, de igaz, hogy nem csak magában az oprendszer adja ki azt.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20657) Xero válasza ielektros (#20655) üzenetére


Xero
nagyúr

Nem mindegy az ipar melyik ágazata. Ugyan én is használok több OS-t, de a teendőim nagy részét OS X alatt tudom elvégezni. Xcode nélkül nem is tudnék dolgozni konkrétan.

A vita pedig meddő. Az én szememben a UNIX architektúra/mach kernel még mindig superior az NT kernelhez képest.

(#20658) ielektros válasza Xero (#20657) üzenetére


ielektros
senior tag

Ipar ugy mint gyartas, termeles. Igazi ipar. Gepek, vezerlesek, PLC, mikrokontroller, tervezo szoftverek stb. En is tobbnyire OSX alatt vagyok. De ez csak azert van mert van PC is. Sok olyan szoftver van ami Parallels alatt sajnos nem mukodik. Azzal meg ki is lennek felig bekulve.

De tudod te is, hogy mindegyik oldalra van jo pelda. En most pont azt mondom, hogy semmi esetre sem lehet olyankor jo alternativanak tekinteni az OSX-et (meg ha szeretnem is) amikor szeles teruleten kell mozogni a HW elemek, tervezo programok, vegfelhasznaloi berendezesek managelesenel.

- Solar inverterek szoftverei szinte kizarolag windows tamogatottak.
- Frekvenciavaltok szoftverei
- Riasztok szoftverei
- PLC programozas
- Mikrokontroller programozas

Ne ertsd am felre mert en OSX-et hasznalok nap mint nap. De hirtelen a fenti dolgok jutottak eszembe amikkel allandoan gondba vagyok ha uton vagyok vagy akar a privat eletemben.

[ Szerkesztve ]

(#20659) czanga válasza ielektros (#20639) üzenetére


czanga
őstag

Itthon csak az Almáriumtól, vagy az iStyle vagy iCentre-től veszel totál eredeti aksikat, és kifújt. A többi cég is csak rendeli valahonnan külföldről. Értem én, hogy 10e-ből szerinted nem lehet normális aksit venni, de direkt leírtam, hogy vehetnék énis munkahelyemen beszer áron, ennél jóval drágábban, de nem akarok, mint írtam. (Hozzáteszem egy itthoni cégtől hozzuk őket, és eddig össz vissz 2 akkuval volt gond, amit azonnal cseréltek. Szóval nem a minőséggel van gond, hanem a pénztárcám vastagságával)

Ahogy az is le volt írva, hogy 2009 mid MBP. :)

(#20660) ielektros válasza czanga (#20659) üzenetére


ielektros
senior tag

Zsenialis. Akkor ezek szerint a 13 es 15-os gepekben ugyan az az akku van. Eddig ezt nem vettem eszre. Faja akkor hajra kinai ocsoakku :) Csak elmeseltem a tapasztalatokat. Hidd el nem akartalak teged sem meggyozni.

[ Szerkesztve ]

(#20661) Viszlát válasza biker (#20652) üzenetére


Viszlát
addikt

:)

Ez marketing szövegnek tökéletes, de ebben a környezetben inkább csak fanboy puffogásnak tűnik, legalábbis valamire amit több milliárdan használnak napi szinten azt mondani, hogy nem nyújt felhasználói élményt, hááát... bocsáss meg a szókimondásomért, de meglehetősen nevetséges. Természetesen a mértéke nagyban függ attól, hogy mire használod, de az okokat nem fejtetted ki, így ezek megítélésére nincs lehetőségem. Nem mintha lenne bármi értelme, hiszen végsősoron szubjektív dologról beszélünk.

Az én véleményem is az, mert amire én használom, abban nem tapasztalok különbséget. Sebesség, gördülékenység, átláthatóság tekintetében semmi differencia, csak más. Esetemben kizárólag a már korábban említett zenei programok döntöttek, de az meg nem az OS része ugyebár, csupán előfeltétel. Ha ezek nem lettek volna, akkor nem kínzom magam egy platform váltással 20 évnyi Windows használat után, főleg a nagyon jól sikerült és a (nálam) kifogástalanul működő W7 után, hanem lett volna egy W540, árban és teljesítményben ugyanezt tudja, de a jól bevált oprendszerrel.

Ragnar95: ez így nagyon szépen hangzik, csak nem igazán felel meg a valóságnak. Persze a te körülményeidet nem ismerem, de amióta követem a topikot, azóta egy embert láttam aki alaposan körüljárva a kérdést vásárolt Mac-et, egyébként többnyire a márka marketingjének hatását tapasztalni, kipróbálás nélkül, "láttam a havernál", "uuuuu retina rejsz-rejsz", "megyen rajta a PDF olvasás akadás nélkül", "megyen rajta a fulloshádé", "8 gigán akad majd" és ehhez hasonló kérdések és szempontok merülnek fel újra és újra.

Talán nem baj ha ismét kiemelem, hogy elégedett vagyok a döntésemmel és magával a termékkel is többnyire, a fentiek és az előző hozzászólások nem elégedetlenségből születtek.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#20662) czanga válasza ielektros (#20660) üzenetére


czanga
őstag

Valóban nem írtam oda, hogy 13".

Nem a győzködés a lényeg, hanem az, hogy egyszerűen megkérdeztem, hogy van e aki rendelt e már valahonnan, ahonnan jót kapott. Nyílván nekem sem szándékom sz.patni magam, mivel eddig mi nagyon jó beszállítóval rendelkezünk, de sajnos most nincs rá keretem.

[ Szerkesztve ]

(#20663) ielektros válasza czanga (#20662) üzenetére


ielektros
senior tag

Na :) Megy ez. En nem nagyon tudok peldaul nemetorszagbol 10 alatt az biztos. Marmint az ebay-rol. Hirtelen ahogy nezem olyan 40-50€ korul mozognak a 13-as gepekhez az akkuk. Itt van egy 39€ plussz 4€ postakoltsegert Magyarorszagra pl. [link]

Nemetbol megy a csomag nem kinabol.

De ahogy nezem ezek az utangyartott akkuk egyik sem 60-63Wh kapacitasu.

[ Szerkesztve ]

(#20664) Ragnar95 válasza Viszlát (#20661) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nálam a Mac vásárlást elég hosszú kipróbálási időszak előzte meg, mivel először pár hétig virtuális géppel teszteltem az OSX-et,h bejön-e, majd ment fel élesbe a PC-re az OSX, így kb 1 évig hacklit használtam és utána is azért váltottam Macre, mert kaptam egy nagyon jó csereajánlatot a gépemre.
Ezek után pedig 2 évnyi OSX használat után nem volt kérdés, hogy amikor notira váltok, akkor az MacBook lesz....
Persze ez tény, hogy a felhasználók nagy része valóban az általad leírt folyamaton megy keresztül, de én nem tartom magam átlagfelhasználónak és ez egy elég tudatos döntés volt nálam, hogy váltok :))

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20665) Xero válasza ielektros (#20658) üzenetére


Xero
nagyúr

Az ipart supportálni is kell. Én pl ERP rendszert tolok a seggük alá. Azt is meg kell írni valahol. :DDD

Az pedig tény, hogy a legtöbb beágyazott cucc Win only. Ezt nem is vitatom és nem is olyan régen fel is lett emlegetve.

(#20666) ielektros válasza czanga (#20662) üzenetére


ielektros
senior tag

Hasznalt nem legyilkolt nem jo? Van itt par. Majd megnezem oket hetfon. Volt olyan amiben alig volt 100 ciklus egy 2011 Late gepbol szedtem ki. Szanaszet volt torve.

[ Szerkesztve ]

(#20667) biker válasza Viszlát (#20661) üzenetére


biker
nagyúr

Annyira ketertelmu az irasod, 3x olvastam el

Leirom mashogy: a win7 parallelsben fut. Hibatlanul, es orulok mint majom a farkanak, mert gepvaltaskor atmasolom a vdisket masik gepre, es fut tovabb. Ezt ugye 2014-ben a win8.1 mar tudja normal installnal is, de elotte egy osx szeru ujratelepites ghost vagy egyeb 3rd party program nelkul ertelmezhetetlen volt

Ugyanazon a gepen hasznalom a ket rendszert, es igen, a win hasznalhato, ellatja a feladatat, az osx meg elmeny. Gesztusvezerles hol van a w7-bol? Hogy illesztek be egy moviemaker videoba egy fotót egy fotótárbol? Mint imovieba iphoto képet? Sorolhatnam estig

Erre ertem azt, hogy a felhasznaloi elmeny az nem definialhato olyan rendszeren, amin semmilyen elmeny nem er, azon kivul, hogy elmeny, hogy a w7 vegre stabil es nem fagy le, csak neha kenyszeritett ujraindulassal vesztem a munkamat, mert frissitest telepitett, es jott a 10prc mulva ujraindul ablak mikozben kajaltam
Ja, hogy rendszer szintu autosave es verzio visszakovetes sincs? Shit happened, miert nem nyomtam ctrl+s-et igaz?
Ezek az aprosagok jelentik a kulonbseget a munkara hasznalhato rendszer es a felhasznaloi elmeny kozt

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#20668) czanga válasza ielektros (#20666) üzenetére


czanga
őstag

Hetfőn utána kérdek, hogy mennyiért tudnék hozni bent magamnak, de ha megnézed te is megköszönöm. Hátha van egy jó darab, használtan.

Én ma néztem át a szervizt, de sajnos nem volt olyan ami jó lenne, mert csak zárlatosokat találtam. Pedig volt vagy 9db. :D

[ Szerkesztve ]

(#20669) vasi89


vasi89
addikt

Üdv!

Olyan "problémám" lenne, hogy végre nem csak elhatározás de a keret is megvan így nem tudom dönteni, hogy 13" Pro vagy Retina Pro legyen. Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek, de évek óta megvagyok a 120 gigás SSD-vel, így ez nem szempont. Árban sincs akkora különbség a kettő között ezért érdekelne h ki mit javasol. Szerelés szempontjából a sima pro előnyösebb viszont a mostani retinákkal szokott gond lenni? Illetve a legkisebbet néztem így az a 4gb ram elég mindenhez? Mac-et használok évek óta de i5-ös gépem nem volt még. C2D-n elég volt 4 giga ram. Nem vagyok se grafikus se egyéb, olyan átlag felhasználó.

köszi!

[ Szerkesztve ]

(#20670) TigerCat válasza vasi89 (#20669) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Szerintem retina. Csodaszép a kijelző, én azt venném, de csak 8 giga rammal, mert szaggatni fog. Az Air-t ezért cseréltem le, így nincs probléma...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#20671) ielektros válasza vasi89 (#20669) üzenetére


ielektros
senior tag

En ezek utan minden szempontbol azt mondom, hogy a nagyobb felbontas csak elony lehet. De csak 8GB rammal.

Szervizeles: Vannak gondok mindegyikkel. Hirtelen tobb retinat tudok a muhelyben osszeszamolni mint nem retinat. De ez nem jelent semmit. Sokan a nem retina gepere is kopkodtek anno, hogy javithatatlan. Ma en azt mondom, hogy adja az eg, hogy csak ilyen gepeket javithassak.

Inkabb azt tanacsolom, hogy vegyel egy retina gepet es amint a gari lejart vidd el valahova aki profi szinten es rutinnal szetboritja, kipucolja majd pasztazza. Nem nagy dolog de annak ellenere, hogy egyszeru muvelet sokan sokan sokan csinalnak baromsagot a geppel. Nekem ez a tapasztalatom.

A gond ott kezdodik, hogy aki vesz egy gepet es 1 ev mulva is minden kafa akkor tojik ra mert jo. Aztan amikor megdoglik a forrasztott ram akkor meg pislognak. Szoval ertekeld ki amit mondtam aztan vagy hasznalod vagy nem. Tegnap 3 retina gepre raktam uj ram chipet mert 80 fok volt idle-ben.... A mulatsag viszont draga ha jo munkat akar a tulaj. Sajnos a tobbseg tojik a jo munkara igy elterjedt a reflow meg a mokolas.

Vegyel retinat nem banod meg a felbontast. En nagyon orulnek ha az a gep amirol most irok nem kis felbontasu 13-as lenne. Nekem is van asszony a haznal :D

Apropo az a gep amirol irok elado. 13-as 7,1-es MacBook Pro, Mid 2010. 6GB RAM.
Uj 2 hetes Sandisk SSD, ODD nincs mert kidobtam a suly miatt. akku 99% folotti kevesebb mint 50 ciklus, homersekletek csodasak, nincs agyonvagva egy apro benyomodast leszamitva. angol bill. privatban segitek ha valakit erdekel mielott feldobom ebay-re.

[ Szerkesztve ]

(#20672) iOce válasza vasi89 (#20669) üzenetére


iOce
tag

Én végül a sima 13-ast vettem, mert két vinyót akartam a gépbe. Kicsivel többért lett volna i5-os Retina, de most i7-es Pro van. A 2009-es gépemből kivettem az SSD-t, betettem az újba, hogy mi fog történni. A gép kb 1 perc után bootolt, csak a bluetooth eszközöket és pár hálózati cuccot kellett beállítani, ezen kívül minden működött. Egy másik hiba miatt újratettem a rendszert, de meglepett ez a rugalmasság.
8 GB RAM mindenképpen kell, akármelyik gépet veszed. Laptopként biztosan nagyobb élményt nyújt a Retina, nekem külső monitoron van többet.

Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM

(#20673) vasi89 válasza iOce (#20672) üzenetére


vasi89
addikt

Köszönöm mindenkinek a választ. Sajnos úgy mond fix a keret mert egy ismerősöm megpályázott valamiféle fejlesztési támogatást vagy mit és brutto 320 lehet amit gépre költök, +/- 10-20e belefér de a 8 gigás retina már jóval több. 4 gigásat is úgy találtam h az ipon árul 330ért UK billentyűzetest, ami nálam nem szempont, lényeg h ne US legyen. De akkor maradok a sima Pro-nál mert a mostanit is mindig magamnak takarítottam és ahogy néztem az újabbak felépítése, szervizelése is hasonló. A mostani gépből én is kivettem az SSD-t és ezt tervezem Én is, hogy átrakom a másik gépbe, viszont ha retinát veszek akkor sem gond ha újra kell telepíteni dolgokat. Viszont ha ennyire lényeges a 8 giga akkor marad a sima, a másik mellett leginkább a felbontás és a súly szól, másik vinyó nem lényeges mert van külsőm és így windowson is tudom használni a dolgaimat.

(#20674) iOce válasza vasi89 (#20673) üzenetére


iOce
tag

Én a keraportnál vettem nagyon jó áron bontatlan EU-s gépet, az is egy opció lehet.

Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM

(#20675) TigerCat válasza tDr1v3r (#20636) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Köszi a tippet! Valami kelleni fog, mert nem kényelmes egész nap a gép fölött görnyedni. A TB kijelző jó lenne, de ahogy látom csak USB 2 van benne, ami nem jó. Lehet, hogy a közeljövőben frissül a típus?

Mindenképpen nagy felbontás kell, mert normál ppi-vel nem szép az OS X. Kár, hogy itt Veszprémben nincs kirakva semmi komoly cucc. Nem szerencsés ilyen értékű holminál mellélőni...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#20676) vasi89 válasza iOce (#20674) üzenetére


vasi89
addikt

Keraportot ismerem, írtam is neki de sajnos a használt gépek között lévő gépekre 0%os ÁFÁ-s számlát ad az pedig sajna nem jó :( Igazság szerint sok fogalmam nincs erről a pályázatról csak szólt az ismerősöm h van lehetőség de normál ÁFÁ-s számla kell.

(#20677) biker válasza vasi89 (#20676) üzenetére


biker
nagyúr

miért ne lehetne 0% áfás számlát tenni pályázatba? ott csak annyi a feltétel, hogy az áfa összegét nem teheted pályázatba, ergo 500.000+áfa termék esetén 500e Ft-ra pályázhtsz, ha ez 500e +0% áfa akkor is jó

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#20678) vasi89 válasza biker (#20677) üzenetére


vasi89
addikt

Ezt a részét nem vágom, de elvileg megvan a pályázat csak a gép amire anno pályáztak nem kell, ezért fix az összeg meg az áfás számla formája is :)

(#20679) vasi89 válasza vasi89 (#20678) üzenetére


vasi89
addikt

Lényeg h a gép típusa módosítható de az ár és a többi már nem. Nem akarok hülyeséget írni se mert ez a része tényleg távol áll tőlem. De a lényeg hogyha mindenki szerint kevés a 4 gb ram akkor marad a sima. De számomra érdekes h 8gigás csak 256os ssdvel van, habár a CTO gépeket nem vágom.

(#20680) TigerCat válasza vasi89 (#20679) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Használtam 4 gigával és kevés volt. Minden szaggatott és nem volt jó használni. Most 8 giga van benne és minden gördülékenyen működik. Kell a 8 GB RAM.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#20681) Ragnar95 válasza TigerCat (#20680) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Főleg, mivel ugye a retinás gépekben utólag nem is bővíthető, így hosszútávra végképp kell a 8GB

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20682) vasi89 válasza TigerCat (#20680) üzenetére


vasi89
addikt

köszi akkor marad a sima :) Egyébként érdekes dolog ez h pont az apple gépek nincsenek optimalizálva 4 giga ram-ra.

(#20683) MoP_FX 57 válasza vasi89 (#20682) üzenetére


MoP_FX 57
őstag

Nincs benne semmi különös igazából, az OS X elég sokat „költ” arra, hogy jól nézzen ki. Ha kicsit lecsupaszítanánk a GUI-t, mindjárt más lenne a felállás.

(#20684) vasi89


vasi89
addikt

Mindig elfelejtem h itt nem tudok szerkeszteni csak rövid ideig... Lényeg h ezt a szaggatást hogy kell elképzelni? Safari és a többi alap programnál is gond volt? Vagy komolyabb terhelés esetén?

@MoP_FX 57: Pedig még windowsnak is elég a 4gb RAM, legalábbis amit most használok asztali gépet az i3as prcival, 4gb-ram-al full HD monitorral teljesen jó. De az is igaz h semmi olyan megterhelő dolgot nem csinálok.

[ Szerkesztve ]

(#20685) MoP_FX 57 válasza vasi89 (#20684) üzenetére


MoP_FX 57
őstag

Youtube-on sok videót találhatsz, ha rákeresel, hogy 'macbook pro ui lag'.
Ez a jobbak közül egy FPS és CPU mérővel: [link]
Egyértelműen látszik sajnos, hogy a retinás gép alatt teljesen elfogy a hardver.

(#20686) CharlieDrop válasza MoP_FX 57 (#20685) üzenetére


CharlieDrop
veterán

és van olyan MBP kiépítés, ami nem retina, de SSD 8GB RAM és van HDMI port?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#20687) tDr1v3r válasza CharlieDrop (#20686) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Nincs. CTO-ban lehet kérni SSD-vel és 8 GB RAM-mal 13-as MPB-t, de egyrészt az 2012-es hardver, másrészt ezen sincs HDMI.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#20688) vasi89 válasza CharlieDrop (#20686) üzenetére


vasi89
addikt

Szerintem ha magadnak bővíted de tudtommal sima pro nincs SSDvel. Hdmi pedig nincs. Viszont a sima pro az most USB 2.0 vagy 3.0val van?

(#20689) MoP_FX 57 válasza CharlieDrop (#20686) üzenetére


MoP_FX 57
őstag

Megveszed a retinát, aztán csinálhatsz egy kettő-osztásos leskálázást, ugyanoda lyukadsz ki, csak frissebb hardverrel.

(#20690) CharlieDrop válasza MoP_FX 57 (#20689) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Kettő osztásos, mit? :)

Ne haragudj, de ilyet még nem hallottam :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#20691) MoP_FX 57 válasza CharlieDrop (#20690) üzenetére


MoP_FX 57
őstag

A natív felbontást leskáláztatod oldalanként kettővel kisebbre. 13 col esetén 2560x1600 -> 1280x800.
Az eredmény az lesz, hogy csak negyedannyi pixelre kell kiszámítani az RGB-t, amivel nyilván levegőhöz fog jutni a hardver.

(#20692) negyedes válasza CharlieDrop (#20690) üzenetére


negyedes
addikt

olvass utana mit jelent egy rendszernel, felbontasnal a skalazas. :)

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#20693) CharlieDrop válasza negyedes (#20692) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ok, csak leskálázás eddig elkerülte a figyelmem :)

(#20691) MoP_FX 57: jah igaz is.
Azt nem vállalnám be :( Most az 1440x900 még oké felbontás...

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#20694) vasi89 válasza MoP_FX 57 (#20691) üzenetére


vasi89
addikt

De ez számomra viszont járható út. Én se a felbontás miatt húznék a retina felé hanem mert újabb a hardver és hosszútávra tervezek, egyébként néztem a videokat, Én ezekkel a dolgokkal együtt tudok élni de az igazság az h tud szép laggot is produkálni a 8 gigás gép is :( nehéz döntés de 3-4 évig nem akarok gépet cserélni.

(#20695) ielektros válasza vasi89 (#20694) üzenetére


ielektros
senior tag

Azt tud csinalni mindegyik retinatol fuggetlenul. Az mar nem RAM kerdese.

[ Szerkesztve ]

(#20696) vasi89 válasza ielektros (#20695) üzenetére


vasi89
addikt

Na most akkor összezavarodtam. Mert többen írták h a 8GB RAM-al jobban fut minden. De most akkor konkrétan mitől jobb a 8GB-os? A C2D gépemben volt először 6GB RAM, aztán most már csak 4-el használtam de különbséget nem vettem észre. Tudom más világ de 4 és 8nál ennyire számottevő?

Tudom alapvető dolgokat kérdezek de mivel nem használtam még i5ös MacBookot így nincs semmiféle tapasztalatom a papírforma pedig nem sokszor mérvadó.

[ Szerkesztve ]

(#20697) Ragnar95 válasza vasi89 (#20696) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Úgy látom, maga a RAM feladata nem tiszta számodra, így nem ártana utánaolvasni a dolognak, de röviden: minél több dolog fut egyszerre a háttérben, annál több RAM van használatban és minél komolyabb 1-1 program, annál több RAMot eszik ( pl jegyzetek, naptár app kb semmit, de egy imovie, safari, netbeans már elég sokat) és ha elfogy a RAM, akkor belassul a gép, mivel nem tudja hova a RAMba betölteni a kellő adatokat.
El lehet lenni 4GB-al is a sima pronál, de retinához a 4x-es felbontás és a bővíthetőség hiánya miatt mindenképp kell a 8GB

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20698) biker válasza Ragnar95 (#20697) üzenetére


biker
nagyúr

ellenben egy 700mbyte/secet olvasó ssd-n ha swapol, nem érzed meg úgy, mint egy HDD 60-80mbyte/sec sebességnél :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#20699) Ragnar95 válasza biker (#20698) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Ez tény, de azért az SSD is távol van még a RAMtól sebességben, bár a rMBP-n még sosem fogyott el a RAM, így nem tudom, h itt mennyire zavaró a dolog, de az iMacen 120-as SSD-vel nagyon zavaró volt, ha elfogyott a 4GB.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#20700) ielektros válasza vasi89 (#20696) üzenetére


ielektros
senior tag

Igazabol szerintem ma uj gepet venni raadasul sok penzert nagyon rossz befektetes egy nem bovitheto gep eseteben ugy ha nem annyi RAM-al veszed amennyi csak lehetseges szamodra. Masik iranybol ertettem a dolgot de lehet 2 ertelmu volt.

Arra utaltam, hogy a lag baromsag mindenhol megy de ez megint egy hulye hype. Olyan mint a halk Forma1.... Nyilvan tobb a munka tobb pixellel. OK. De erosebb a HW hozza. A furcsa szamomra az az, hogy a sima HD3000-el is elvoltunk ugy, hogy 2 HD Display volt rakotve egy 13-as MBP-ra. Namarmost ez tobb keppont mint a retina. Es nem laggolt. Kar ebbe jobban belemenni mert mindjart valaki leeszi a fejem ugyis. En eddig egy retinan sem talalkoztam ezzel abbol kifolyolag, hogy retina.

Csak a sajat tapasztalataid alapjan donts mert barmelyik gepen tudok en is lagg-ot produkalni RAM-tol es CPU/GPU-tol fuggetlenul.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.