Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21751) buvartacsko válasza MajaG (#21750) üzenetére


buvartacsko
addikt

Ez jo kérdés. :)

(#21752) ielektros válasza MajaG (#21750) üzenetére


ielektros
senior tag

Szerintem magyarorszagon kell a vasarlast igazolo bizonylat hozza. Nem tudom ezzel meg nem jatszottam. Itt nemetben tudom, hogy az elado is regeli a gepet eladaskor (csak nem ugy ahogy te). Es onnantol el a gari. De lehet ez is valtozik cegenkent. Gozom sincs mi a fama erre de ha egy ev utan regisztralod es elviszed gariztatni amikor reg szerint meg csak 3 napos a gep akkor azt nem fogjak elhinni :) Apple hiresen profi abban, hogy hogyan lehet elallni a garanciatol.

Abban biztos lehetsz, hogy pont az Apple nem ad a kezedbe egy olyan lehetoseget, hogy onnantol el a garancia amikortol regisztralja a vasarlo. Elkepzelhetetlen. Mi van akkor ha valaki soha nem regisztralja? Amugy komolyan nem tudom, hogy mi a hivatalos allaspont ezzel kapcsolatban. Mi "csak" szervizelunk es nem kereskedunk a gepekkel. Ha behoznak egyet akkor en darabokra boritom :Y a gari nekem 8. De eddig meg a gari idoben szetszedett gepeket soha nem dobtak vissza kesobbi hivatalos javitas eseten. Van, hogy nem lehet valamit gariban javitani...

[ Szerkesztve ]

(#21753) Zjunior válasza ielektros (#21752) üzenetére


Zjunior
veterán

Pedig nem így van, akkortol indul a gari amikor bereggelted...:)
Nekem volt egy macbook air, ipad is amit 3 honap utan reggeltem be..

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#21754) ielektros válasza Zjunior (#21753) üzenetére


ielektros
senior tag

De igy sincs... Kerdezze meg valaki Handrast. Biztos, hogy nem a vasarlo joszandekan mulik a garancia... Az is biztos, hogy a gyari szeriaszamnak van egy gyartastol szamitott garanciaja es ezt terjeszti ki az eladas datuma.

Az mondjuk lehet, hogy 1-3 honapot eljatszik vele az ember, de hogy nem a vasarlo regisztraciojan mulik a garancia az biztos. Maximum valamelyest modosithat a dolgon. Mi van ha nem regisztralom be??? Semmi mert akkor is lesz ra garancia. Szoval ez igy ebben a formaban nem lehetseges. Nem minden vasarlo reggeli be a gepet es attol meg van ra garancia.

[ Szerkesztve ]

(#21755) MajaG válasza ielektros (#21752) üzenetére


MajaG
senior tag

Egy árúházba vettem a gépet, ahol a haverom egy fejes, ők hozzá se nyúltak a géphez. Szóval nincs regelve. A régi gépemet T-től vettem, azt is én regeltem be. A kérdés, hogy hány hónap után indul el automatice a gari, amit az apple javít számla/eladási nap alapján. A gép gyártási időpontja 06.30.

Az MS az xboxnál úgy csinálja, hogy negyedéves periódusok vannak, ha előbb járna le, mint vetted elküldöd a számlát és javítják. Ha később, mint vetted - ha hülye vagy szólsz- ha nem akkor van pár hónap előnyöd.

(#21756) ielektros válasza MajaG (#21755) üzenetére


ielektros
senior tag

Szerintem 1-4 honap lehet amikortol mar biztos ketyeg a gyari garancia. De ez szigoruan maganvelemeny.
En ugy gondolom, hogy mint a legtobb gyartonal a szeriaszamra van a garancia. Peldaul az Lenovom is amikor megvettem meg nem ment a gari aztan 2-3 honap utan elindult es szamolta a napokat szepen. De ha peldaul egy raktarba ragadt geprol van szo akkor is ketyegni fog es az nem fog valtozni. Ha lejart lejart. Viszont a vasarlast igazolo bizonylattal tudjuk bizonyitani, hogy a vasarlas datumatol meg csak X ido telt el igy ervenyes a gari. Szinten sajat tapasztalat de nem Apple. Tehat nyilvan lehet, hogy Apple nem igy csinalnja.

Ahhoz viszont mar oreg vagyok, hogy azt bekajaljam, hogy apple rankbizza a dontest :) Mi van ha garizaskor kernek egy vasarlast igazolo bizonylatot? Kerhet barmelyik szerviz elvileg. Es akkor mar minden kiderul.

Ahogy te is mondod az MS is hasonlo. Tapasztalatom szerint a Dell es Lenovo is. Nem hiszem, hogy az apple drasztikusan elterne ettol.

[ Szerkesztve ]

(#21757) Handball94 válasza MajaG (#21748) üzenetére


Handball94
aktív tag

45k-t persze hogy megér.. ebayről veszed, vagy más forrás ?

(#21758) dmc válasza TigerCat (#21735) üzenetére


dmc
aktív tag

Köszi a választ!
Másik telefonommal egy Samsung Ace viszont kapcsolódik és képeket le is tudom róla szedni vagy valamit ráküldeni.
Azt hittem hogy Iphon nal könnyebb lesz .
Az SSD t meg megnézem :D

(#21759) Ragnar95 válasza dmc (#21758) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

iPhone-nál a bluetooth nem adatátvitelre való, ahogy azt már le is írták. iOS8 + Yosemite elhozza majd az univerzális AirDropot és utána már a fájlküldés is menni fog OSX és iOS között.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#21760) dmc válasza Ragnar95 (#21759) üzenetére


dmc
aktív tag

Köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget!
Kezdő vagyok :D

(#21761) allein


allein
addikt

Üdv. mindekinek. Milyen beállítást kell elvégeznem a gyári levelező progin belül vagy a gmail felületen azért, hogy az elküldött levelekben egy levelet ne lássak 20-30 alkalommal, attól függ milyen hoszzú. Nagyon idegsítő :K Gondolok itt arra, hogy minden 2-3 szó után el van mentve a levél. És ez nem csak nálam van így, kollégámnál is ugyanez a probléma felmerül. Előre is köszönöm.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#21762) MajaG válasza Handball94 (#21757) üzenetére


MajaG
senior tag

Ebay! Közbe meg is rendeltem. Végülis a jó eurónak köszönhetően 47e..mire eljutottam paypalig már 49, így is megérte még.

Óccó Applecare

[ Szerkesztve ]

(#21763) Handball94 válasza MajaG (#21762) üzenetére


Handball94
aktív tag

Értem, érdeklőtem már ezzel kapcsolatban itt, de nem kaptam választ még.[link]
Elég kopott már a német tudásom, ez csak kód, vagy valami dobozos változat postán? Írd meg ha sikerült beaktiválni, megbízható az eladó.. ha megveszem a MBA-t én is tervezek hozzá kiterjesztést, de nem Apples áron.. ez viszont elég jó ár.

(#21764) 206 cc válasza MajaG (#21762) üzenetére


206 cc
senior tag

Szia!
Ez a garancia hogyan működik,érvényesíthető?...pl.ha veszek itthon egy rMBP-t akkor ahhoz van ugye egy év ezzel a linkben szereplő okossággal hogyan bővíthető,mennyi időre?

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#21765) MajaG válasza Handball94 (#21763) üzenetére


MajaG
senior tag

Az, hogy mennyire megbízható engem nem annyira érdekel. Ha gondom volt mindig fizetett a paypal/ebay. 30 napos visszafizetés garit is vállal a termékre, ha jól láttam.

Értékelés alapján megbízható.

A vásárlástól számított 1 éven belül aktiválni kell a kódot az Applenek az oldalán. Jövőhéten megírom a fejleményeket. Elvileg kedden jön meg. Nekem mindig +2 nap szokott lenni a dátumhoz képest, szóval csütörtök.

Közbe jött 1 mail, benne van a kód.

[ Szerkesztve ]

(#21766) atika88


atika88
senior tag

Van egy Mid2012-es MacBook Air 13" (OS X 10.9.4) modellem, eddig sosem volt gond a Wi-Fi-vel az elmúlt fél éven, de újabban ugyan látja a hálózatot (csak aktív wi-fit jelez fent h csatlakozva van, de nem töl be semmi), elindulnak az oldalbetöltések....(legalábbis fent a színes sáv a címsorban) és utána se kép se hang addig, amíg meg nem szakíttatom a kapcsolatot (kapcsolom ki a wi-fi-t a gépemen) majd újra be és kezdhetem előről az egészet.

A vicc az h a diagnosztika szerint minden oké. Sebesség egyébként maximum, jól tölt, amíg megnem szakad. Ja és csak OS X alatt van gond, az lakás másik 3db Win-es gépén minden oké a Wi-fi-vel.

A hiba az én készülékemben lehet? :U

(#21767) Handball94 válasza MajaG (#21765) üzenetére


Handball94
aktív tag

Köszönöm az infókat, ilyen összegű vásárlásom még nem volt ebayen csak pár dollárosok..

(#21768) buvartacsko válasza MajaG (#21765) üzenetére


buvartacsko
addikt

Mesélj ! Tapasztalatot !!!! :D

(#21769) MajaG válasza buvartacsko (#21768) üzenetére


MajaG
senior tag

A gépet én regeltem be! A dátumot én választottam ki!! :) Jövőbe mutató dátumot nem engedett, szóval mára beregeltem. Az applecaret nem tudom pontosan hol kell, azt majd este beregelem. Most eljöttem melózni.

(#21770) FIREBLADE78 válasza ielektros (#21746) üzenetére


FIREBLADE78
addikt

Állandóan száraz szemüveghez, tvhez kapott törlővel csinálom a kijelzőt, eddig még nem karcos, olcsó ablaktisztító jó lehet?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#21771) MajaG


MajaG
senior tag

Köszönjük, hogy regisztráltad az AppleCare Protection Plan csomagodat.
A regisztráció folyamatban van. A regisztráció befejeztével a megadott e-mail címre elküldjük a szerződés érvényességét igazoló dokumentumot. A szerződés érvényességét igazoló dokumentumot és a vásárlási bizonylatokat őrizd meg biztonságos helyen.

A regisztráció részletei – beleértve a szerződés számát – a következők:

Szerződés

Érintett termékek
Részletek
AppleCare Protection Plan
Regisztrációs szám: X
Állapot: A regisztráció folyamatban van.

MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2013)
Sorozatszám: X

Szerződés érvényességét igazoló dokumentum
Csomag jellemzői
Általános Szerződési Feltételek

A honlapon simán tudtam regelni, annyi hogy MO-n online nem engedi regelni, csak telón, mivel 17-ig dolgoztak beírtam egy német címet. Azt csók.

(#21772) MajaG


MajaG
senior tag

Itt tartok most:

Apple warranty check

Remélem nem lesz para, hogy kamu címet adtam meg, de jövőhéten se lenne időm 9-17 között vonalban lenni.

(#21773) csabi94


csabi94
őstag

Be lehet állítani valahogy, hogy ne aludjon a gép fedél lecsukásakor? Mert mondjuk ha töltök valamit, vagy ilyesmi, akkor nem szerencsés ha alszik, de ugyanakkor inkább lecsuknám, hogy ne porosodjon, stb. :)

Illetve itt is kérdezném, hogy 13"-os Air-hez ki milyen táskát használ? Valami letisztult, egyszerű, vékony kellene, ami azért nyújt védelmet, de nem lesz tőle 17"-os a gép. Az ár is számít, 6 ezernél többet nem nagyon tudok rászánni, de ha valaki valamit nagyon ajánl, akkor küldje, majd meglátom! :)

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#21774) MajaG válasza csabi94 (#21773) üzenetére


MajaG
senior tag

(#21775) iOce válasza csabi94 (#21773) üzenetére


iOce
tag

Én ilyet vettem 13" Pro-hoz, szép, olcsó, jó, vállra is vehető, 6 ezer alatt van az ára.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM

(#21776) biker válasza iOce (#21775) üzenetére


biker
nagyúr

30€ az felénk 10e ft :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21777) csabi94


csabi94
őstag

Most ezzel szemezgetek. Szerintetek biztonsággal megvehető? :)

A Nosleep kiegészítőt köszi, jól jön! :)

(#21778) buvartacsko válasza iOce (#21775) üzenetére


buvartacsko
addikt

Ez mennyire védi a gépet ? Nekem olyan kellene amiben véletlenül le is eshet es nem lesz gaz. :)

(#21779) MajaG


MajaG
senior tag

Újra húztam, az osxet teljesen, anno emlékszem ugyanez volt a problémám.
A gép úgy van beállítva, hogy 10 perc után, ha töltőn van, kapcsolja ki a képernyőt, sleep nincs engedélyezve. Ilyenkor a teamviewer is lekapcsolódik, s nem érem el távolról. Régen valamelyik fórumba segítettek egy terminál paranccsal, de már nem emlékszem sajna rá. Valaki tudja esetleg, mit kéne beírnom?

(#21780) iOce válasza buvartacsko (#21778) üzenetére


iOce
tag

biker: Ennyi a 13-as verzió is, de az úgy látom, most elfogyott. Bár ebbe belefér a 13-as air egy sleeve-ben, és az dupla védelem.

buvartacsko: Szerintem elég jól védenek ezek az eva labdacsok, ha tutit akarsz, akkor thule gauntlet, de az dupla ennyibe kerül, és abba csak a macbook fér, se töltő, se semmi, ezen pedig van zseb, fül, vállpánt.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 Blue, Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz, Dell U2713HM

(#21781) tigomigocika


tigomigocika
senior tag

Halihó!
Erre valaki please!
[link]

XBOX LIVE: rolandinho007

(#21782) Handball94 válasza iOce (#21780) üzenetére


Handball94
aktív tag

És a 13-as Airhez valami jó sleeve? Milyet használtok, amiben pont elfér?

(#21783) Ragnar95 válasza tigomigocika (#21781) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Safari beállításaiban a bővítmények között nézz szét, van-e valami, amit nem direkt telepítettél és töröld le, valószínűleg az megoldja a gondot.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#21784) nábob


nábob
tag

Tons of Transcend Storage is On Sale Today, Including MacBook Upgrades

:C :C :C :C

Harap utca három alatt megnyílott a kutyatár

(#21785) hoodoo86 válasza tigomigocika (#21781) üzenetére


hoodoo86
tag

Talalkoztam a jelenseggel. Konnyu megoldaskent tegyel fel avast-ot, az karantenba vagja. Egyebkent valami beepult pluginkent, google segitsegevel kipucolhatod te is.

(#21786) Misi1979


Misi1979
őstag

Üdv!

Megvettem a Knock to Unlock progit, poénos és viszonylag jól működik (rmbp-i5s kombó).

Azt hogy lehet megoldani, hogy zárolás után a gép "ne aludjon el"?

szerk: tárgytalan.

" I need to wake my computer before Knocking?

Yes, for now. We're working on enabling Knock to work while your computer is asleep."

[ Szerkesztve ]

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#21787) ielektros válasza hoodoo86 (#21785) üzenetére


ielektros
senior tag

Emiatt feltenni meg egy programot ami tovabb terheli a rendszert? Raadasul pont egy Avast -ot? Le kell resetelni a chrome/firefoxot-ot aztan kesz. Plugineket elotte kivagni a kukaba. Ez csak egy nyavajas bongeszo. 3 perc alatt eltuntetheto minden nyoma a geprol.

(#21788) hoodoo86 válasza ielektros (#21787) üzenetére


hoodoo86
tag

Saját gépemre nem tenném fel, de akinek csináltam, ott már nem ez az első alkalom, hogy feltelepített valamit, amit megbánt. Meguntam, hogy havonta takarítanom kell a gépét, ezért feltettem a javasolt szoftvert. Ha van jobb ötleted erre a célra, akkor jöhet.

(#21789) ielektros válasza hoodoo86 (#21788) üzenetére


ielektros
senior tag

Erre a celra nincs. Hulyek ellen nincs orvossag. Akkor inkabb vedd el az admin jogait...
Amikor harmadszor kell ugyan azert a hulyesegert fizetnie akkor majd ugyis megtanulja.

[ Szerkesztve ]

(#21790) Rolly


Rolly
veterán

jól értem, hogy az apple garancia kiterjesztésnél 1 éven belül elég aktiválni a plusz kiterjesztést?

másik kérdés, honnan lehetne megtudni, hogy 1-1 Apple Macbook Pro kb milyen áron értékesíthető használtan 1-2-3 év után?

(#21791) ielektros válasza Rolly (#21790) üzenetére


ielektros
senior tag

"honnan lehetne megtudni, hogy 1-1 Apple Macbook Pro kb milyen áron értékesíthető használtan 1-2-3 év után?"

ebay.

(#21792) Misi1979 válasza Rolly (#21790) üzenetére


Misi1979
őstag

Beszeljukmac.com illetve a használtmac-nepperek árait is érdemes megnézni referencia gyanánt.

Illetve ebben a topikban is meg lehet kérdezni:)

[ Szerkesztve ]

A kismókusok kenyérre is kenhetik.

(#21793) tigomigocika válasza hoodoo86 (#21785) üzenetére


tigomigocika
senior tag

asszam valamit segítettél
:R

XBOX LIVE: rolandinho007

(#21794) Zjunior


Zjunior
veterán

[link] :C

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#21795) dmc


dmc
aktív tag

Sziasztok!
Lehet hogy a kérdésem hülyeség de azért felteszem :D
Van egy 13-inch, Late 2011 MacbookPro m szerintetek érdemes venni bele 8gb ramot és egy 256 SSD t ?
A választ köszönöm :D

(#21796) ielektros válasza dmc (#21795) üzenetére


ielektros
senior tag

Persze, hogy erdemes. A Late 2011 az egy igazan jo kis szeria. Felgyorsul SSD-vel es eleg rammal mint a villam. Evekig jo lesz meg. Nekem az "udvari es muhely" gepem egy 2010 mid SSD-vel es 6GB rammal. Az is teljesen jol hasznalhato igy.

(#21797) dmc válasza ielektros (#21796) üzenetére


dmc
aktív tag

Akkor mégse volt hülye a kérdésem :D
Köszönöm a választ!
Akkor nekiállok felhajtani dolgokat hozzá

(#21798) ielektros válasza dmc (#21797) üzenetére


ielektros
senior tag

keress crucial SSD-t szerintem. Olcsobbat nem nagyon kapsz es raadasul hozza amit hoznia kell. Szerintem ar ertek aranyban a legjobb.

(#21799) dmc válasza ielektros (#21798) üzenetére


dmc
aktív tag

Igen azt már ajánlottak azt nézegetek!
és ram ba?
2x4 GB vagy egy db 8 GB os?

[ Szerkesztve ]

(#21800) ielektros válasza dmc (#21799) üzenetére


ielektros
senior tag

Ezt te tudod. Par napja pont beszelgettunk errol. Nincs egy hete szerintem. Abba a gepbe amugy szerintem eleg lesz a 2x4GB mert a 13-as gepen nem hiszem, hogy olyan feladatokat akarsz futtatni amihez kell a 8GB folotti RAM. Bar nekem a 6 keves mert neha kell a parallels a kis gepemen is es annak meg adok minimum 3-4GB-t ha jot akarok magamnak. 8 szerintem kell ha Parallels (vagy egyeb virtualizalas) is kell. De talan az meg eleg alapvetoen par evig. Ha sokaig nem is... Szemely szerint ha penzt kell adni erte akkor 8-ast vennem. Kesobb jo lesz az meg masik gepbe. Hosszu tavu befektetesnek minden szempontbol jobb a 8GB. Sebessegben meg eszre sem fogod venni....

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.