Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120028) Smiley válasza #57171968 (#120024) üzenetére


Smiley
őstag

Cegeknel vezetoi dontes koltsegvetes stb alapjan hozzak meg a dontest milyen meretu redundanciaju es biztonsagu storage kell. Eleg vegyes a kep, legalabbis amiket mi csinalunk... Az egyik cegnel minden cloud, a masiknal minden helyben van, tenyleg tevekenysegfuggo. Ahol pl nincs iroda csak egy szekhely ahol lehet nyomtatni meg scannel-ni ott a dolgozoknak egyertelmu a cloud. A masik helyen, 40TB-os helyi storage-ra van szukseg a munkavegzeshez, aminek 0-24/7 elerhetonek kell lenni. Ez minden esetben egyedi.

Maganszemelykent a NAS:
- nincs rola automatizalt offsite backup (zsarolovirus?)
- nincs hozza disaster recovery plan (ha mondjuk ezen tarolod a 6millio forintot ero bitcon accod akkor ez eleg kellemetlen)
- nincs hozza 0-24/7 support (a 4 eves NAS ha reggel nem kapcsol be csak villog, az eleg kellemetlen foleg ha azt se tudod, hogyan mukodik )
- ki van teve a fizikai behatasoknak (csotores, lakastuz, betores etc)
- ha te a vilag masik felen vagy es otthon aramszunet volt nem ered el a cuccaidat.
- a termekfrissitesek hianya, lehetove teszi az adatlopast

A cloud-nal ezek a dolgok adottak, ezen kivul peldakent evi ~35e Ft-ert adja a google a 2TB-ot. Ebbol a penzbol ha meg 10 evre is szamolod ki, akkor se fogsz tudni ilyen szintu 2TB-os infrastrukturat kiepiteni magadnak. Pont ezert is irtam, hogy hamis biztonsagot ad, mert atlag user fejjel, ha 2 disk-et rakunk mar bele akkor az egyenlo azzal, hogy biztonsagos mert legalabb 2 disk-en van meg. A google/apple/microsoft/amazon cloud-jan mernokok ezrei dolgoznak napi 24 oraban felugyelve azt, hogy ez mindig rendelkezesre alljon.

Nekem amugy tokmindegy ki mit hasznal. En csak gondoltam megemlitem ezt, mert nekem cegek azert fizetnek, hogy mindig meglegyen mindenuk.
Mindeki el tudja donteni, hogy az az adat amit tarolni szeretne az neki mennyire fontos.

[ Szerkesztve ]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.