Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:56:47

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17451) joergie válasza Sinisi (#17442) üzenetére


joergie
őstag

Én dec30-án rendeltem 7et. 2 megjött január20 körül, többi 1 hétre rá.

más:
Ha rendelek valamit, ami mondjuk 5 eur, de 5öt veszek, ami már ugye felette van a vámhatárnak, akkor a 25euróra már kell áfát fizetni, vagy a termékek egyenként nem léphetik át a vámhatárt(22eur), hogy ne kelljen áfát fizetni rá? És ha többféle terméket rendelek, mondjuk 60eur, 10 eur, akkor csak a 60asra kell vámot(áfát) fizetni, vagy az egész csomagra? igazából ugyanaz a kérdés mint az előző pepitában.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#17452) A texasi válasza joergie (#17451) üzenetére


A texasi
aktív tag

A csomag összértéke számít.

(#17453) Sinisi válasza V/ (#17450) üzenetére


Sinisi
senior tag

Értem én, hogy gőzgép, és szerintem azt is, hogy mi hajtja.
Nincs az a konkrét termék a Published Feedback részben amire leadtam a visszajelzésemet és amit most ki szeretnék egészíteni. Ezért kérdeztem, hogy meg kell-e várni az eladó visszajelzését is, hogy átkerüljön végre abba a kalapba ahol már ki tduom egészíteni, vagy az ali intézi ezt? Mert mivel még nincs ott, úgy tűnik, hogy nem automatikus az értékelésem leadás után a folyamat.

Van az Orders Awaiting Seller's Feedback-nél egy olyan oszlop, hogy Order completed 17 Feb 2017, itt azt mutatja, hogy Days Remaining: 29 days. Ebből gondotam, hogy esetleg ha az eladó értékeli akkor kerül át a nyilvánosba.

(#17454) V/ válasza Sinisi (#17453) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha az eladótól várható listánál van egy (1) -es ha kiválasztod akkor mi látható? Az a vásárlás amit ki akarsz egészíteni? A képen még elfért volna ami alatta van. Ott milyen lehetőségeid vannak esetleg?
De ennyit írnak:
1. You can leave feedback for sellers within 30 days in "Orders Awaiting My Feedback".
2. Feedback will be published when both you and the seller have left feedback, or at the end of the 30 days.

Nekem nem tűnt fel olyan, hogy módosítani csak akkor lehet, ha ad értékelést az eladó.

[ Szerkesztve ]

(#17455) KamuMazsola


KamuMazsola
őstag

Ma szerettem volna vásárolni néhány tételt egy eladótól, a kosárba tettem az árúkat, majd a fizetésnél elutasította az eddig használt kártyám, azzal hogy lejárt. Négy nappal ezelőtt még tudtam vele vásárolni az alin, de ma már nem. A kártya valóban le fog járni a jövőhónapban, de még érvényes. Az otp netbankban még nem jelent meg az új webkártya, gondolom automatikusan meghosszabbítják. Ezzel most mit tudok csinálni? Kell valamit intézni az otpnél?

Üdv.: KamuMazsola

(#17456) Sinisi válasza V/ (#17454) üzenetére


Sinisi
senior tag

Ennyi látszik.
Amit írtál: "Feedback will be published when both you and the seller have left feedback, or at the end of the 30 days." lesz az amit kerestem. Szóval kivárom amíg az eladó értékel (vagy amit az 1-es pontba írtál, hogy lejárjon a 30-nap és utána kiegészítem, hogy amúgy kukászsákban küldte a terméket, és hogy büdös, ki kell szellőztetni, plusz összehasonlítottuk egy itthon kapható ugyanilyennel és az itthoni vastagabb is valmivel :) Komolyan ilyet CN-ből nem fogkok többet rendelni, Inkább elmegyek egy itthoni orvosi műszeres bolta...

(#17457) Money94


Money94
csendes újonc

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni... egy héttel ezelőtt rendeltem egy jelmezt 74 dollárért. Mikor megvettem, akkor utána írt az eladó, hogy megjött az utalásom és elkészíti az én méretemre a jelmezt s feladja postán amint elkészítette. Kérdeztem tőle, hogy mikor adja fel, azt írta, hogy 3-5 napon belül. Tegnap írtam neki, hogy eltelt 5 nap, mikor fogja feladni... visszaírt, hogy kész van a jelmez, felfogja adni. aztán azt írta külön, hogy elfelejtett nyomkövetési számot adni. Erre válaszul megint csak megkérdeztem tőle, hogy mikor fogja már feladni, mert ha nem adja fel kérném vissza a pénzem. S most várom, hogy válaszoljon. A rendeléseimnél még mindig azt jelzi, hogy feladásra vár a rendelésem. Mit tanácsoltok, mit csináljak? Én mindig olyanoktól rendelek, akiknek sok pozitív visszajelzése van s kevés negatívja, ennél az eladónál is így van.

(#17458) nyisziati válasza Money94 (#17457) üzenetére


nyisziati
veterán

Semmit nem számít a sok pozitív visszajelzés.
Simán kitrükközik, hogy a megkapás utáni első eufóriában leadott pozitívokat bezsákolják, majd amikor jönnének a reklamációk és negatív "additional feedback"-ek, akkor leveszik a hirdetést és újat adnak fel. Nézd csak meg, mennyi nulla feedback-es cucc vann fenn, ami ugyanakkor évek óta benne van a kínálatukban. Legalábbis ha régi vevő vagy, akkor ez egyből feltűnik.

(#17459) Andralin válasza kirkri (#17355) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszönöm a támogató hozzászólást. :R
Szeretnék beszámolni a fejleményekről, úgy gondolom tanulságos lehet másnak is. :(((

Harmadnapra tényleg lezárták az ellenőrzést, az idővonalon "Appeal completed" jelent meg és felül az Appeal státusza Appeal Accepted-re változott. Mindemellett az Alipay-en a státuszom is Verified.

Ennek ellenére továbbra sem működött a fizetés. Ha fizetni próbáltam, mindig ugyanarra a "For security reasons..." elutasító üzenetre dobott, amit fentebb már becsatoltam.

Ezek után felvettem a kapcsolatot chat-en az ügyfélszolgálattal. Minden OK, minden kért doksit feltöltöttem, az ellenőrzés sikeresen lezárult, ugyan árulja már le, hogy miért nem engednek fizetni. Pár perc türelmet kért, hogy utánanézzen majd visszajött azzal, hogy azért nem tudok még fizetni, mert az Appeal sikeres lezárása után még 24 óráig nem működik a fizetés, próbáltam meg másnap.

Vártam egy napot, de továbbra is ugyanaz a hiba fogadott ha fizetni próbáltam.
Megint irány a chat, elmagyaráztam a gondomat, majd a nő közölte, hogy biztonsági okoból nem hajtható végre a fizetés, de hogy ez miért van azt nem lehet tudni, majd köszönés nélkül kilépett a chat-ből! :Y
(Lásd a screenshoot-ot.)

Miután lenyugodtam, elkezdtem gyanakodni, hogy talán a kártyám nem tetszik nekik, hátha egy másik kártyával működne. Az Alipay-en regisztrált kártyám egy fizikailag lézető (nem virtuális) prepaid Mastercard kártya, egy angol bank bocsájtja ki, név nincsen rajta (mint a prepaid kártyákon általában) és minden korlátozás nélkül engedélyezve van rajta a card not present, vagy netes vagy telefonos fizetés.
Ezt a kártyát gond nélkül használtam Paypal-lal, fizettem vele Google Wallet-el és egyéb kisebb online oldalakon se volt még vele gond soha!

Ezután tettem egy próbát, beregisztráltam az Alipay-re az OTP-s kártyámat is, és azzal már hipp-hopp, azonnal átment a fizetés! :((

Nos úgy látszik, hogy a netes fizetésekre az egyik legbiztonságosabbank számító prepaid kártya az Aliexpress számára annyira komoly biztonsági fenyegetést jelent, hogy nem csak hogy nem engedik a fizetést vele, de egyenesen titkolják, hogy a kártya miatt nem sikeres a fizetés. Ehelyett szívatnak napokon át, töltsd fel ezt, töltds fel azt, várj türelmesen ennyit, meg annyit, de hogy megmondanák konkrétan, hogy ne próbálkozz te hülyegyerek, mert ezzel a kártyával ez nem fog menni, azt már nem! :W :W :W

Talán másnak is hasznos lehet ez az infó, prepaid kártyákat úgy látszik el kell felejteni náluk, még akkor is, ha bárhol máshol a neten gond nékül működnek. :o

[ Szerkesztve ]

(#17460) V/ válasza Sinisi (#17456) üzenetére


V/
Topikgazda

A kiegészítésed nem fog látszódni az eladó összértékelésénél, csak ha az adott termék értékelését nézi meg valaki.
Miután te értékeltél akár több száz értékelést is kaphat, ha 30 nap múlva lesz publikus, akkor ezres nagyságrend is lehet, senki sem fogja elolvasni, az eladó sem fog rá semmit reagálni, annyi hasznod lesz, hogy nem tartottad magadba, hanem leírtad és így nyugodt leszel.
De semmit nem fog befolyásolni az egész.

(#17461) Money94


Money94
csendes újonc

És esetleg mit tudok tenni ? A többiek segítségét is kérem köszönöm.

(#17462) Sinisi válasza V/ (#17460) üzenetére


Sinisi
senior tag

Akkor ezt bebuktam :((( , és nincs más, mint legközelebb, ilyen esetben csínján bánni azokkal a csillagokkal...

(#17463) V/ válasza Andralin (#17459) üzenetére


V/
Topikgazda

Tényleg hasznos információ amit megosztottál, bár egy csomó hsz-t megspórolhattunk volna.
Ugyanis az az Aliexpress a kártyáknál ezt írtja:
AliExpress currently supports Visa or Mastercard debit card.
We will accept prepaid Visa or Mastercard credit card. Nonetheless, we have more stringent security measures to protect consumers who use prepaid credit cards.
More time is needed to verify prepaid credit cards with the bank, we may come back to you within 24 hours and reject your transaction upon bank verification. Also, due to more stringent requirements from banks on prepaid card refunds, it will take a longer time for refund requests.

Te csak azt írtad, hogy Mastercard-al akartál fizetni.
Így egyikünknek sem jutott eszébe, hogy azért megy ez a here-húrca veled, mert te prepaid kártyával szeretnél fizetni.
Ennek megfelelően amit írtam az ellenőrzésről, a kártyákról, azok az információk nem vonatkoztak a te esetedre, mellékzöngék lettek így.
Legtöbben normál kártyát használunk.
Alipay-re pl. nem lehet Maestro kártyát hozzáadni, fizetni mint sima kártyával viszont meg lehet vele.

[ Szerkesztve ]

(#17464) nyisziati válasza Money94 (#17461) üzenetére


nyisziati
veterán

Mennyi idő van még hátra a processing time-ból? Ha csak pár nap, szerintem várd ki.
Ha nem adja fel, automatikusan megkapod a pénzed, nekem is pont most volt egy ilyen esetem, 3 nap alatt visszajött a pénzem.

Ha azt kérné, hosszabbítsd meg a processing time-ot, akkor szerintem ne tedd meg, mert akkor már nyilvánvaló, hogy az időhúzásra játszik. Max. akkor hosszabbíts, ha fontos, hogy tőle kapd meg a ruhát. De szerintem van más eladó is.

(#17465) Money94 válasza nyisziati (#17464) üzenetére


Money94
csendes újonc

Köszönöm szépen a választ. 1 nap volt hátra, de én 3 napot hosszabbítottam, mert remélem, hogy addigra feladja. Sajnos ezt a jelmezt nem sokan árulják, kb 5 ember, de ez az eladó volt a legszimpatikusabb.

(#17466) nyisziati válasza V/ (#17463) üzenetére


nyisziati
veterán

"Alipay-re pl. nem lehet Maestro kártyát hozzáadni, fizetni mint sima kártyával viszont meg lehet vele."
Mondjuk ez egy érdekes dolog, mert nekem csak Maestro kártyám van, mégsem kéri minden fizetésnél az adatokat, hanem automatikusan az "Alipay" logot villogtatva váltogat pár ablakot, majd kiírja a "succesful payment"-et.
És ezt a kártyát az első regelésnél adtam hozzá kb. 2,5 éve és azóta is csak ezt használom. Csak most, év elején kért egyszer egy megerősítést a kártyaadatokra, egyébként sima "egyklikkes" a vásárlási fizetés menete. (mobilról vásárlok szinte mindig)

[ Szerkesztve ]

(#17467) V/ válasza nyisziati (#17466) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt mondod hogy neked itt Maestro van? A Visa helyén.

Ez pedig az Alipay kártya hozzáadás ablaka, erre írtam hogy nincs Maestro lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#17468) viktorhu válasza V/ (#17467) üzenetére


viktorhu
veterán

Lehet, hogy Mastercardként elfogadja a Maestro számát (nem próbáltam, nincs ilyen kártyám), mert ha a bank engedi vele az online fizetést, akkor a Mastercard rendszerén megy keresztül a fizetés engedélyezése.

(#17469) V/ válasza viktorhu (#17468) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem lehetre lenne szükség, mert ha működik, akkor javítom az információkat.
A Mastercard-ok 51-55-ig és 2221-2720 kezdődő számokkal mehetnek, a Maestrok 50, 56-58, 6-al, nem valószínű.

[ Szerkesztve ]

(#17470) Andralin válasza V/ (#17463) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszi az infót, meglepve olvastam amiket írnak a prepaid kártyákról.

Valóban nem említettem az elején, mert nem tartottam említésre méltónak, egy standard Mastercard kártya amúgy és eddig ugye mindenhol elfogadták online. Meg ugye az ügykezelésük is végig teljesen félrevezető volt.

De hogy ezek miért fáznak ennyire a prepaid kártyáktól? Ezekre szerintem még chargeback-et sem lehet indítani, mert noname kártya, nincs mögötte regisztrált kártyatulajdonos, nem értem miért fél ennyire tőle az Ali... :U

(#17471) viktorhu válasza V/ (#17469) üzenetére


viktorhu
veterán

Érdekes viszont, hogy pl. az Alipaynél nincs Amex opció, miközben meg egyéb fizetési módot választva azzal is lehetne fizetni:

http://activities.aliexpress.com/adcms/help-aliexpress-com/payment_method.php

(#17472) V/ válasza Andralin (#17470) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem tudni az okát, mert ahogy írtad máshol, mint pl. a PayPal elfogadják. Valami kínai huncutság lesz.

(#17473) V/ válasza viktorhu (#17471) üzenetére


V/
Topikgazda

Két különböző dologról van szó.
1. Alipayhez kártya hozzárendelés és
2. Az AliExpressen a fizetésnél elfogadott kártyák.
Én nem látom itt az Amex-t, csak a fizetésnél látható.

[ Szerkesztve ]

(#17474) nyisziati válasza V/ (#17467) üzenetére


nyisziati
veterán

Átülök a géphez, megnézem.

Siker:

[ Szerkesztve ]

(#17475) viktorhu válasza V/ (#17473) üzenetére


viktorhu
veterán

Igazad van, béna voltam :( Nem néztem most meg rendesen, de határozottan úgy emlékszem, hogy pár hónapja még ott volt.

Valószínűleg nem a memóriám játszik velem, mert az Amex oldalán is volt egy bejelentés róla (ezt most találtam):

https://network.americanexpress.com/gr/en/homepage/benefit/aliexpress.aspx

(#17476) V/ válasza nyisziati (#17474) üzenetére


V/
Topikgazda

Köszi, akkor javítom az információkat.

(#17477) nyisziati válasza V/ (#17476) üzenetére


nyisziati
veterán

Szívesen, örülök, hogy segíthettem.

(#17478) Sinisi válasza V/ (#17476) üzenetére


Sinisi
senior tag

Nálam sem visa van.

[ Szerkesztve ]

(#17479) V/ válasza Sinisi (#17478) üzenetére


V/
Topikgazda

Visa és Mastercard kártyát jelenít meg a kártya hozzáadás ablak, a Maestro-t nem írták. Arról volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#17480) Sinisi válasza V/ (#17479) üzenetére


Sinisi
senior tag

Igggaz!:R

[ Szerkesztve ]

(#17481) luck66 válasza V/ (#17479) üzenetére


luck66
tag

Valószínűleg azért,mert a Maestro a Mastercard egy kártyája, a Visa-nal sem sorolja fel,hogy Classic,Gold,Platinum,Elektron...

(#17482) nyisziati válasza luck66 (#17481) üzenetére


nyisziati
veterán

Igen, de a Visa alkártyáit általában el szokták fogadni gond nélkül (régebben nekem is volt), de a Maestro mindig mostohagyereknek számított.

(#17483) V/ válasza luck66 (#17481) üzenetére


V/
Topikgazda

Tavaly emlékeim szerint már akkor visított amikor a Maestro számait beírtuk, nyilván változtattak, mert már az American Express kártyával is lehet fizetni, de az általános felsorolásban még nincs benne. ("Alkártya" szinten nincs különböztetés, a kártyaszám kezdet a meghatározó)
Majd csak lesz valakinek Maestro kártyája amit hozzáakar adni, nekem egy kicsit gyanús az automatikus hozzárendelésük fizetéskor.

[ Szerkesztve ]

(#17484) luck66 válasza nyisziati (#17482) üzenetére


luck66
tag

igen,elég lassan kezdték a bankok engedélyezni a netes használatát,talán ez miatt nem fogadták el eleinte sok boltban

"2011. április 15-től valamennyi új kibocsátású Maestro® kártya alkalmas lehet, vagy alkalmassá tehető internetes fizetésre, így ezzel megnyílt a netes vásárlás lehetősége a több mint 2 millió magyar Maestro® kártyabirtokos* előtt.A Maestro® kártyás netes vásárlásra abban az esetben nyílik lehetőség, ha olyan kereskedőnél akarnak interneten keresztül vásárolni és fizetni, aki SecureCode biztonsági technikát alkalmaz, és a kártya kibocsátó bankja a kártyabirtokos számára lehetővé tette a fizetés lebonyolítását Az internetes vásárlások biztonságának megőrzését segíti, hogy ezentúl a Maestro® kártyák is megkaphatják a MasterCard internetes biztonsági kódját, a SecureCode-ot. .....

Na, délután majd kipróbálom :K

[ Szerkesztve ]

(#17485) Atish19


Atish19
őstag

Sziasztok! Tegnap aliexpressről rendeltem autocom obd2 interfacet és ma tudtam meg, hogy ezzel megüthetem a bokám a vámon. Visszamondtam a rendelést. A kérdésem az lenne, hogy mikor és milyen formában kapom vissza a pénzem?

(#17486) Atish19


Atish19
őstag

Bocsi a dupláért közben megtaláltam a szükséges infókat. [link] Vegyétek semmisnek a kérdést.

(#17487) janakbacsi


janakbacsi
őstag

Aliról nem szállítanak Kínába? A goldway tól szeretnék telefont rendelni és a barátom hozná haza.

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#17488) V/ válasza Atish19 (#17485) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nincs mellé csomagolva feltört szoftver, akkor semmiféle szabályt nem sértesz, de ez is csak azokra az eszközökre vonatkozik, amelyek hasonlítanak a svéd cég termékeire.

(#17489) luck66


luck66
tag

Nem engedi a Maestro kártyát az Alipay-hoz regisztrálni

(#17490) V/ válasza luck66 (#17489) üzenetére


V/
Topikgazda

Köszi, akkor módosítom vissza a leírást, csak jó volt az információm. Lehetséges, hogy régebben elfogadta és most már nem.

[ Szerkesztve ]

(#17491) Atish19 válasza V/ (#17488) üzenetére


Atish19
őstag

Van mellette feltört szoftver is és egy az egyben úgy néz ki, mint a gyári. Ahogy olvasgattam lefoglalják aztán utána megsemmisítik engem pedig a gyártó megbírságolhat 50000Ft környékén. Ennyit nekem nem ér, hogy talán átcsúszik :D

[ Szerkesztve ]

(#17492) V/ válasza Atish19 (#17491) üzenetére


V/
Topikgazda

A gyártó nem bírságolhat, csak a vám tehetné meg, ha egyértelmű a hamis szoftver, de ami nincs, az nem lehet hamis. Ment pü.

(#17493) batai15


batai15
félisten

sziasztok! ez a cucc vámköteles esetleg? [link]
ha igen mennyi lenne rá vagy hogy érdemes rendelni?

(#17494) A texasi válasza batai15 (#17493) üzenetére


A texasi
aktív tag

ÁFA: igen
vám: nem
+
kezelési költség
(Posta: 2.500 Ft.
DHL Express: 6.000 Ft.)

[ Szerkesztve ]

(#17495) batai15 válasza A texasi (#17494) üzenetére


batai15
félisten

akkor jól néztük , köszönöm.

(#17496) V/ válasza batai15 (#17493) üzenetére


V/
Topikgazda

Számolj vele kb 2042 Ft az Áfa és postai szállítás esetén +2500 Ft. Mobil app-al egyébként 26,12 $ lenne. Bár kis méret, az érték nem nézhető ki belőle.

[ Szerkesztve ]

(#17497) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Most akkor megérkezett a csomagom Magyarországra?

ali

[ Szerkesztve ]

(#17498) Benoe77 válasza -secret- (#17497) üzenetére


Benoe77
őstag

Nem, csak egy köztes országba, a magyar posta még úgy veszi, hogy az a küldő, valamiért...

[ Szerkesztve ]

(#17499) -secret- válasza Benoe77 (#17498) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Akkor jól értelmeztem. Meg is lepődtem volna, ha ilyen gyorsan megjön kínából. Köszi! :R

(#17500) kirkri válasza -secret- (#17497) üzenetére


kirkri
addikt

Svéd, holland, vagy egyéb európai postával jön? Azoknál van ilyen tranzit állomás a szállítási folyamatban.

21 éve a Prohardveren! ™

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.