Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:56:47

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61001) V/ válasza quadxyz (#61000) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem, hiszen normális, idő sorrendes követés van ami kamu az nem is mozog. Megfelelő postai azonosító. Viszont nem könyvelt a magyar posta szerint, így a normál küldeményre vonatkozó szabályok szerint kézbesítik.

(#61002) quadxyz válasza V/ (#61001) üzenetére


quadxyz
csendes újonc

És szerinted mikor kapom ezt meg?
Illetve ha nem könyvelt akkor honnan fogom tudni?

(#61003) V/ válasza quadxyz (#61002) üzenetére


V/
Topikgazda

Vagy viszi a postás, vagy ha 24 mm-nél vastagabb akkor értesítenek a postai átvételről. Nem tudom megjósolni, 2-15 nap a megérkezéstől számolva.

(#61004) Honzi válasza V/ (#60999) üzenetére


Honzi
senior tag

Rendelésnél ott van a mail címem és a tel. számom is ha nem kapják meg az adatokat akkor csak azt tudom mondani hogy szar a rendszer.
Az bosszant hogy nincs értesítés fizessek többet meg az hogy 2800 ft értékre fizetek váratlanul 1800-at pluszban.
Milyen szállítási módot kéne a jövőben választanom?
Még megéri rendelni olcsóbb dolgokat néha néha vagy gyakorlatilag úgy kell kalkulálnom hogy lehet rákerül még 800ft vagy több a végén?
Megnéztem a terméket a drágábbnál és itt nincs is más lehetőség a szálitásra.

Ryzen 3600 & GTX 1080

(#61005) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

A nagy EU vámos dolog előtt rendeltem dolgokat Postára maradóra
(posta címe volt a végállomás)
Nagyon egyszerű oka volt, 2 hét max 1 hónap alatt megjött. (nagyritkán 2) Bementem 2 hetente felvettem.
Nem kellett a postásnak 2xer csengetni az üres lakásba meg átadogatni a szomszédnak.

Nagyon pöpecül ment.
Bejött az EU vám.
Próbálgattam hogy akkor lakásra jöjjön. Katasztrofális ...telefonálgatás más vette át kuncsorogni szomszédnál, kínos feszengés...bevitte postára stb

Viszont eddig 1 db vámos navos papír SMS se jött (nem is értem) de azok filléres szarok max 20dollár voltak, drágább dolgok lehet fenn akadnának.

Mi van, ha most is a 30-40 dolláros dolgokat postára rendelném? Fenn akadna valahol? vagy ugyan úgy megérkezne?
Vagy van más megoldás hogy valami foxpost szerű izébe kerüljön?

[ Szerkesztve ]

(#61006) V/ válasza Honzi (#61004) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel egy program dolgozza fel az információkat csak azzal tud mit kezdeni ami a küldemény azonosítóhoz meg van adva feladó (szállító logisztika) részéről.Amikor átadták a Vanuatui olcsó postának ezeket a vásárlási adatokat ők nem kapták meg, így azt a Magyar Postának sem tudják tovább adni, így az sem tud mit feldolgozni.
Nem nézegeti senki azt a közel 8-10 millió küldeményt, ha nem muszáj vámolás szempontjából, ezért találták ki az automatikus postai vámolós programot.
Az anomáliákkal már 2021 június 16-tól foglalkoztunk itt és a Posta is jó néhány dolgot kijavított azóta, de ez így működik, automatizált és így megy. Lassan egy éve.

AliExpress standard és AliExpress Saver szállítás esetén fordul elő hogy nincs díja, vagy ha Posta lesz a kézbesítő akkor nem lesz vámolási díj.
Írtam már, ha nincs lehetőség a fent említett két szállításra akkor kalkulálod azzal hogy még fizetsz rá 799 Ft és akkor megéri-e még a beszerzés, aztán ha a kevesebbet, a 399 Ft kell fizetni akkor még jól is jártál, ha meg az áfát is kérné a posta akkor pedig azt amit az AliExpress-nek kifizettél visszakéred az Alitól, így csak a kezelési díj lesz a +költséged.

(#61007) V/ válasza angyalpc2 (#61005) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd ha te megbízol a Postában hogy nem tűnik el náluk és elfogadod azt is hogy nem értesítenek arról hogy mikor vehető át, akkor kérd oda, de az már eleve a 799 Ft-os utánvétes kézbesítés lesz.
Ha esetleg olyan szállítási móddal jön ami futáros kézbesítésű azokat nem fogja a futárcég a Postára vinni és ott nem is veszi át senki sem, tehát neked kerülni kell az AliExpress standard és AliExpress Saver szállításokat és az EU raktáras vásárlásokat amelyek díjmentesek szoktak lenni.
Nincs Foxpost izé, még van az amikor postafiókra sem küldenek és a postán maradó is abba a kategóriába tartozik.

A postás nem adhatja át a névre szólót másnak, ha te arra nem adsz felhatalmazást, ha belefér a postaládába akkor belerakja, ha nem fér bele akkor majd hagy értesítőt és átveszed a postán ha címen nem tudja átadni.

[ Szerkesztve ]

(#61008) Honzi válasza V/ (#61006) üzenetére


Honzi
senior tag

Pont azért nem értettem ezt az egészet mert lassan egy éve változott a rendszer azóta már többször rendeltem de most először volt ilyen.
Majd meglátom mi lesz a rendelgetés sorsa mert igy teljesen kiszámíthatatlan ha valami olcsóbbat rendel az ember.
Köszönöm a segítséget. :)

Ryzen 3600 & GTX 1080

(#61009) ggabor02 válasza Honzi (#61004) üzenetére


ggabor02
aktív tag

Munkatársammal kipróbáltuk:
Ugyanabban a percben, ugyanattól az eladótól vásároltunk ugyanabból a termékből. Én az általam preferált aliexpress standard, míg ő a china post-ot választotta. Mindkettőnk aliexpress fiókjában ellenőriztük az adatokat, minden kitöltve, minden ugyanúgy ugyanott beírva. Természetesen nála "nem kapott" a posta adatot, 799+ újbóli áfa. Józan paraszti ésszel gondolkodva: nem az alinál van a baj, ha nem jön adat. Nálam minden ok, 12 nap, EO hozta. Neki csak a magyar szakasz volt két és fél hét.

(#61010) Digitalpimp


Digitalpimp
senior tag

Nekem 04.25. óta jön egy csomag Bp.-Miskolc között, de még mindig nem ért ide. Már kétszer érdeklődtem a helyi postán, hogy nem-e hányódik ott valahol, de ők is csak azt látják, hogy elvileg Vecsésről elindították, aztán a miskolci logisztikára már nem ért ide. Váltottam vagy 4 levelet a posta üfsz-el, de csak megy a sablon süketelés. Írom nekik, hogy kerestessék a csomagot, hát azt csak a feladó kérheti. Jó, mondom akkor írja le, hogy elveszett. Hát az még nem biztos. Ugyanilyen csomagom most 2 nap alatt itt van a helyi postán. Egy csődtömeg az egész bagázs.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#61011) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Az Ersténél van egy úgynevezett Moneyback akció. Ennek az akcióba beletartozik az aliexpress is. Nem tudjátok véletlen hogyan kell beállítanom a fizetést az alin, hogy megkapjam a kedvezményt?
Van esetleg itt más Erste ügyfél is?

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#61012) V/ válasza hódmaci (#61011) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kell semmit sem beállítanod az AliExpressen, vásárlásként terheli a kártyás fizetést és akkor már beleszámolja, ha George app-ban aktiválod az AliExpress-re.

[ Szerkesztve ]

(#61013) hódmaci válasza V/ (#61012) üzenetére


hódmaci
senior tag

Köszönöm.
A george appban nincs az Alinál "aktiválás" felirat.
Csak egy "webáruház" felirat amire ha rá klikkel-sz akkor átirányít a webáruház oldalára.

Szerkesztve:
Most találtam meg a feltételek közt:
_Csak akkor érvényesül a kedvezmény, ha george alkalmazáson keresztül mész az Aliexpress oldalára és így vásárolsz :U

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#61014) V/ válasza hódmaci (#61013) üzenetére


V/
Topikgazda

A webáruházon keresztül történő "aktiválásra" gondoltam, nem volt szerencsés a szöveg választásom. Elnézést.

(#61015) hódmaci válasza V/ (#61014) üzenetére


hódmaci
senior tag

;) :R

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#61016) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Na hello

Úgy néz ki ahogy gondoltam, az Ali egyszerűen lépett és kötelezi is a refund-ra az eladót.
Már csak azt kell megvárnom, hogy a visszautalás megtörténjen. A Disputeokat lezárta az ali Refundaz az összeset.

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#61017) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Előre is elnézést, ha már volt (ez esetben ha tudnátok egy link-et adni ...), de az összefoglalóban sem találtam.

Szóval a kérdés: jön egy kisebb értékű csomagom, és szeretném előre rendezni azt az X-száz forintos sarcot. Mióta ez a szívás (posta + Áfa) van nem nagyon rendelgetek az Ali-ról. Eddig kb. két alkalommal rendben megjött az e-mail-es értesítés, hogy fizessek (fizettem is), de a legutóbb csak csengetett a postás, hogy itt a csomag...
... levelet tuti nem kaptam, pedig a csomagon jól olvashatóan ott volt az e-mail címem és a telefonszámom ...
A lényeg, hogy most szeretnék ennek elébe menni. Főleg mert most nem a saját címemre jön a csomag (azt szeretném, hogy a címzett egy fillért se fizessen).
Mit, hogy csináljak? Sajna a csomaghoz csak ilyen "cainiao"-s tracking (jó sok szám) van. A magyar posta nem látja ...

(#61018) V/ válasza <Adamsky> (#61017) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglaló is tartalmazza és legalább százszor írtam.
Azt is hogy milyen szállítási módok esetén nem kell fizetni a postának kezelési díjat.
Az amit kaptál számot 158-al kezdődik és hosszú a végén az irányítószám, az nem postai kézbesítésű, hanem az Express One fogja költség nélkül kézbesíteni. Ezzel semmi tenni valód. Itt kell nyomon követni, de minden esetben inkább itt nézegesd a küldeményeidet, ne hagyatkozz a Postára.
150 € alatti érték esetén nincs előre rendezés, ha posta a szállító, mert az un. automatikus postai vámkezelés, csökkentett adattartalmú vám-árunyilatkozattal való vámkezelés magánszemélyek részére dolog történik.
Le van írva az Összefoglalóban hogy mikor célszerű használni az e-Vámot, de az is fizetős dolog, mert a Posta akkor is kér érte pénzt, nem is keveset.
Mivel automatikus és egy program dolgozza fel, ezért a küldeményhez tartozó elektronikus adatokból dolgozik a program, nem látja és nem is tudja értelmezni a küldemény címkéjén lévő információkat.
Ha az elektronikus adatok hiányosak, nincs benne az elektronikus elérhetőséged akkor nincs online fizetési lehetőség a program nem készít sms-t, e-mail-t sem.

Szóval csak úgy szabadulsz meg a + díjaktól ha nem postai a szállítás vagy ha Posta, akkor EU-n belül nyomkövetési azonosítóval történik a kézbesítés.

[ Szerkesztve ]

(#61019) <Adamsky> válasza V/ (#61018) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Sorry, és köszönet a gyors válaszért! :R
... ami eléggé elszomorító. Igen, 158-al kezdődik a tracking. Akkor, ha jól értem, túl sok mindent nem tehetek. Várom az e-mail-t / SMS-t, és ha mégsem jön, akkor mosollyal az arcomon fizetek (ill. fizet a címzett). Arcpirító. Pedig azon is gondolkoztam, hogy - ha még egyszer ilyen előfordul, akkor - megreklamálom a dolgot. Ezek szerint annak sincs semmi értelme, mert az "automatára" mutogatnának. :W

(#61020) V/ válasza <Adamsky> (#61019) üzenetére


V/
Topikgazda

Tényleg nem tudom magamat eleget ismételni.
Az amit kaptál számot 158-al kezdődik és hosszú a végén az irányítószám, az nem postai kézbesítésű, hanem az Express One fogja költség nélkül kézbesíteni.
Csak a Posta kér díjat, ők is csak akkor ha vámolás történik.
Javasolt megoldás az hogy a vásárlásnál a szállítási mód AliExpress Standard szállítás, ez esetben az Express One futáros szállítással érkezik, amely mivel nem postai nem díj köteles, amit megadtam oldalt ott látod a szállítási folyamatot, amikor az Express One megkapja a Cainiao-tól akkor az ő oldalukon látod hogy mit csinálnak vele, a kézbesítés napján küldenek értesítőt is, de látod hogy mikorra várható a futár és lehet átütemezni is a kézbesítést ha neked nem lenne jó.
Másik választható szállítási mód még az AlIexpress Saver szállítás, ezt ugyan a Magyar Posta kézbesíti de mivel egy belga postai azonosítót kap és a Magyar Posta Belgiumból kapja meg nincs vámolás, nincs díj fizetés.
Ez utóbbi szállítás alkalmanként "felminősítésre" kerül és az AlieEpress standard móddal az Express One kézbesítheti.

A Postánál nincs értelme reklamálni, haszontalan.
Ha olyan fordulna elő hogy a Posta még az áfát is kérné, akkor sem érdemes velük foglalkozni, hanem ahogy leírtam az Összefoglalóban az AliExpress-től kell a vásárláskor nekik kifizetett áfát visszakérni. 50 napon belül visszaadják, míg a Posta 120-150 nap után is csak "nyavajog" hogy ők nem hibáztak, pedig jogtalanul kérték.

[ Szerkesztve ]

(#61021) <Adamsky> válasza V/ (#61020) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... nem postai kézbesítésű, hanem az Express One fogja költség nélkül kézbesíteni ... "
Huh, de röstellem. Pedig figyelmesebb szoktam lenni :(((

"Javasolt megoldás az hogy a vásárlásnál a szállítási mód AliExpress Standard szállítás (...) AlIexpress Saver szállítás ... "
OK, erre mostantól hatványozottan oda fogok figyelni.

Köszönöm a segítséget (és a türelmet)! :R

(#61022) V/ válasza <Adamsky> (#61021) üzenetére


V/
Topikgazda

Még annyival egészítem ki hogy azért érdemes mérlegelni, mert ezek a szállítási módok esetleg többe kerülnek mint a posta által kért 399/799 Ft.
Ha neked nem sürgős a szállítás és az Ali Standard több mint 799 Ft akkor maradhatsz az ingyenes Cainiao economy-nál, mert ha nem vált postai szállítót akkor a program megtalálhatja az elektronikus elérhetőségedet és akkor már csak 399 Ft-ot kell fizetni vagy csak 799 Ft al lesz több. Azért sok esetben még ezen költség ellenére is megéri.
Azt is érdemes hogy több eladónál megnézni ezt amit meg akarsz venni mert esetleg EU-s raktárból is tudja küldeni, előfordul hogy egy kicsit több lesz az ára, de lehet hogy 799 Ft alatti a különbség és akkor már megszabadulsz a Postai díjtól megint.

(#61023) LouiS22 válasza V/ (#61020) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem lehet úgy beállítani a fórumot, hogy kötelező legyen az összefoglaló olvasásával kezdeni? :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#61024) V/ válasza LouiS22 (#61023) üzenetére


V/
Topikgazda

Az összes PH topikban folyamatosan előforduló probléma, évek óta törjük a fejünket, de egyszerűen nincs rá megfelelő megoldás.
Ha olyan a kérdés jellege akkor csak utalok rá, vagy leegyszerűsítve leírom, nincs ezzel annyira gond.
Arról nem is beszélve hogy egyszerűen nem minden fér már bele az Összefoglalóba és a jelenlegi hossza is van akinek gondot okoz.

(#61025) Jester01 válasza V/ (#61024) üzenetére


Jester01
veterán

Megragadnám az alkalmat: szerintem nagyon jó az összefoglaló és azért is minden tiszteletem, hogy végtelen türelemmel próbálsz segíteni az embereknek. Köszönjük szépen :R

Jester

(#61026) LouiS22 válasza Jester01 (#61025) üzenetére


LouiS22
veterán

Csatlakozom. Ügyfélszolgálat ingyen lusta/szövegértelmezésre/kereső használatára képteleneknek

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#61027) sisi22 válasza V/ (#61024) üzenetére


sisi22
tag

a jelenlegi hossza is van akinek gondot okoz.

Linkesiteni kellene a 14 pontot, es lehet hozzairni a tobbit, az illeto mindig azt az egy-ket linken levot olvassa el, ami neki kell.

Valamint neked is eleg lenne annyit valaszolni, hogy az 1-x fejezet kozul melyiket olvassa el

(Ha igy folytatod, lehet, hogy szolgaltatast indithatsz, hogy felhivod az illetot es felolvasod neki a szoveget...) ;]

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#61028) barni1122 válasza V/ (#61024) üzenetére


barni1122
tag

Nagyon jó a leírás, kimondottan részletes. Esetleg egy mivel rendeljek ha nem akarok magyar postát/extra költséget 1x1-et lehet érdemes lenne készíteni, akár táblázatos formában. Holnap összedobok egyet.

(#61029) V/ válasza barni1122 (#61028) üzenetére


V/
Topikgazda

Köszi az jó lenne, bár ugye nem mindig azzal küldik, de erre utalunk az elején, nehogy valaki reklamáljon.

(#61030) V/ válasza sisi22 (#61027) üzenetére


V/
Topikgazda

Köszi, jó ötlet.

(#61031) Beni2360 válasza <Adamsky> (#61017) üzenetére


Beni2360
félisten

:W:W:W:W:N

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#61032) <Adamsky> válasza Beni2360 (#61031) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Erre most mi szükség volt, de tényleg? :F

#61022 V/
Neked még 1× köszi!

(#61033) sisi22 válasza V/ (#61030) üzenetére


sisi22
tag

A telefonos szolgaltatas inditas? :))
Tedd fel szavazasra a kerdest. :K

Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.

(#61034) Beni2360 válasza <Adamsky> (#61032) üzenetére


Beni2360
félisten

Bocs de -
Mivel majd egy eve ez a tema es mar pont e miatt ritkan nezek be es meg mindig azokat olvasom amiket 8 honappal ezelott. Pedig mindent leirt a topik gazda vagy ezerszer es az osz-ben is benne van. Egy kicsit tobb figyelmet es utana olvadast kellene es nem lenne a topik ilyen kerdesekkel tele. A kereső hasznalatarol nem is beszelve. En is ha nem vagyok valamivel tisztaba, ide jovok es ra keresek.
- ezért.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#61035) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

Jött egy csomagom, az eladó a csomagon belül rosszul rakta össze, egymásnak fordította az alkatrészeket és a két alkatrész lábai egymást sértették meg.
Indítottam is visszajelzést képekkel és térítést kértem ..kemény 2x3 dollár (az időveszteségem nagyobb)

Ma jött egy üzenet hogy kell nekik a csomagolásról is fotó, hogy most a feladó vagy a posta/szállító csinálta a gondot.
(nyilván a feladó hiszen elválasztó nélkül egymásba fordította az alkatrészeket

Hova töltsem fel a képet?
Nem találom az eredeti Dispute szöveget jelzést az aliexpressen se.


Az eladónak még eltudtam küldeni még több fotót a sima beszélgetős csetben..ez elegendő?
(mellesleg a kép csatolás a csetben PC-ről nem megy, csak telefonról)

[ Szerkesztve ]

(#61036) <Adamsky> válasza Beni2360 (#61034) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

... nincs harag, de:
• Honnan kellett volna tudnom, hogy a 158-as tracking-el kezdődő csomag nem postai kézbesítésű?
• A probléma - amire megpróbáltam rákérdezni - meglehetősen összetett. Azzal tisztában vagyok, hogy van ez 399/799 Ft-os sarc (ld. a hozzászólásom). Viszont arra még egy gyors keresés után, sőt az összefoglalóban se találtam választ, hogy mi a teendő, ha a posta "elfelejt" értesíteni a csomag érkezéséről. Azt is írtam, hogy nem követem a topic-ot napi szinten, szóval ha már mégis volt ez téma, akkor elég egy link, vagy némi útmutatás, hogy merre keresgéljek.
Szóval kicsit erősnek érzem a kioktató hangot. Főleg a hülye hangulatjeleket, mindenféle érdemi kommunikáció nélkül.

(#61037) <Adamsky> válasza angyalpc2 (#61035) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Ezt nézted? Hál' Istennek rég kellet dispute-ot indítanom, de akkor még tuti volt ilyen "upload evidence" gomb, amire a help hivatkozik. Esetleg ezt fusd át, hátha segít.

[ Szerkesztve ]

(#61038) Beni2360 válasza <Adamsky> (#61036) üzenetére


Beni2360
félisten

Nem a 258-s a lenyeg, hanam ilyen hosszu tn-nel az utolso 4 szam az irsnyito szam akkor Ex.One futar fogja hozni. Ez le volt irva tobbszor. Pl nálam tobb .BE vegű csomagom is egyszerre valtott at ilyen hosszu számsorra az irsz. vegure, minfegyik azonos volt es a futar osszecsomagolva egy zacsiba adta at es elkoszont. Keres ra hosszú számsor-ra es latni fogod. Csak tudod az eljen tobben segitettunk V/ tg-nak de kb fel ev utan en mar feadtam.:U Öregszem.:O

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#61039) <Adamsky> válasza Beni2360 (#61038) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

"Ez le volt irva tobbszor. Pl nálam tobb .BE vegű csomagom ... "
Bocs, hogy nem olvastam át több tíz-száz hsz.-t. Ez ugyanis az összefoglalóban nincs benne. Egyébként minden topic-ban vannak olyan "törzslakók", akik a topicgazda mellett azért rajtatartják a kezüket a téma ütőerén (talán még emlékszel a TB-8703F-es topic-ra ...). Ha nehezedre esik segíteni, vagy idegesít a másik, vagy mert öregszel, akkor nem kell erőltetni a dolgot ...
Én egyébként egyszer beszéltem V/-vel telefonom. Remélem nem sértődik meg, de ő sem egy "mai csirke", mégsem esik nehezére segíteni, amíg látja, hogy normálisan állnak hozzá (ahogy én mindig is tettem bárkivel, aki nem szolgált rá az ellenkezőjére).

(#61040) LouiS22 válasza <Adamsky> (#61039) üzenetére


LouiS22
veterán

Egyébként nem megsértődni kell, hanem elfogadni, hogy illik visszaolvasni, netán a keresőt használni.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#61041) V/


V/
Topikgazda

Srácok nem érdemes vitázni, ha tudunk akkor segítsünk egymásnak, nincs azzal gond ha többször van leírva és kaptam ötleteket hogy miként lehet egyszerűsíteni a dolgot, nem lesz probléma.

(#61042) <Adamsky> válasza LouiS22 (#61040) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mint írtam, ismerem a keresőt, használtam is, de nem találtam meg a szükséges infót, ezért - úgy vélem - normális módon kérdeztem. V/ válaszolt is. Beni2360-től meg kaptam 4db a fejét a falba verő szmájlit. Szerinted ez így OK? OK, befejezem ... aki ismer, tudja, hogy ha tudok mindig segítek, és hasonló helyzetben finoman jelezem, hogy használja az illető a keresőt, esetleg - ha ismerem a topic-ot - dobok neki egy link-et a szükséges infóval. De, semmiképp sem állítom be totál hülyének így első nekifutásra.

[ Szerkesztve ]

(#61044) height


height
aktív tag

Sziasztok!

Ha Kínából a FEDEX hozza a csomagot akkor azt Magyarországon melyik cég kézbesíti ki a címre ?

(#61045) V/ válasza height (#61044) üzenetére


V/
Topikgazda

FEDEX

(#61046) height válasza V/ (#61045) üzenetére


height
aktív tag

Neked már szállított a fedex ?

(#61047) V/ válasza height (#61046) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen és volt egy kis probléma velük, mert nem akarták az IOSS-os vásárlást akként kezelni.
Amit megvettél az 150 € érték alatti volt és fizettél áfát az AliExpress-en?
És most épp mit mutat a nyomkövetés, esetleg kaptál a FEDEX-től okmány kérési e-mailt?

[ Szerkesztve ]

(#61048) height válasza V/ (#61047) üzenetére


height
aktív tag

Nem. Csak az eladó a FEDEXel akarja küldeni a csomagot, na most bizalmas csomagról van szó, ezért csak én vehetem át, és nem akkor hozza mikor én nem vagyok itthon, mint ahogy a posta is csinálja. FEDEXET abszolút nem ismerem.

(#61049) V/ válasza height (#61048) üzenetére


V/
Topikgazda

Futárszolgálat, lehet velük egyeztetni a kézbesítést. Az lenne a lényeg hogy figyeld a mozgást, amikor elküldik Kínából akkor kapnod kell értesítést tőlük és akkor kell egyeztetni az a szállítási, vámolási információkat ha AliExpress-es a vásárlás és 150 € alatti, nehogy ők is kérjék az áfát. Ha már megérkezik akkor rémálom lehet az egész, ha nem lenne jó a szállítólevél. Mert van amikor nem értesítenek.
Az eladónak mindenképp rá kell írni az AliExpress IOSS azonosítóját. Ha 150 € feleteti akkor meg mindenképp a FEDEX szedi be az áfát és az AliExpress-en nettó árat fizetsz, így az előbbivel nem kell foglalkoznod.

(#61050) height válasza V/ (#61049) üzenetére


height
aktív tag

300 US dollár a termék ára. Mikor szedi be az ÁFÁt a fedex ?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.