Hirdetés
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
-
ace22
tag
Augusztus 28.-i rendelés ma jött meg! Ez rekord.... A júliusiak meg sehol...
-
Topikgazda
válasz Roland8622 #43046 üzenetére
Szívesen, az én hasonló számú küldeményem tegnap érkezett, de még nem vették át, a tied már ma előrébb van.
-
Topikgazda
válasz Roland8622 #43044 üzenetére
Ha nem kerül teljes vámeljárás alá akkor 1-6 nap, ha igen akkor ehhez hozzáadódik a te reakcióidőd és 1-2 nap.
Ezután egyébként vagy az OLK-s szállítás vagy adatbekérés bejegyzés jön.[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Lehet félreérhető voltam, elnézést.
A sorrend így lenne részt azt arra írtam, hogy ez a menete (itt olvastam még valahol a ph-en). De a legalsó sorig nem jutottam el még, csak a Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben.
Innentől próbálnám kiokoskodni, hogy még mennyi időt számoljak, mik a tapasztalatok innen időben.Nem nyaggatnék senkit alap esetben ilyen aprósággal, de tényleg rég rendeltem már.
Anno pl. memóriakártyáknál tudtam, hogy feladástól 2hét volt.Amúgy ez a szám:
LT222776321NLHuawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Topikgazda
válasz Roland8622 #43042 üzenetére
Már megkaptad, az utolsó bejegyzés alapján.
Ha a nyomkövetési számot megadod akkor ez pontosabb lenne, de van másik két nyomkövető amit jobban ajánlok mint a 17track.
Parcelsapp.com linkje. Pontos nyomkövetés, ha több szállító van a folyamatban akkor látható a másik nyomkövetési szám is.Postal.Ninja linkje pontos nyomkövetés
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Amit Alin a rendelésemhez kaptam számot nagyon jól lehet követni, már a Magyar Posta nyomonkövetésénél jobban írja mint a 17Track-en.
Na de a lényeg: mennyi időre számítsak ez a folyamat után?:
A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben / Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontA sorrend valahogy így lenne:
Egységképző érkeztetése
Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
Bejövő küldemény belföldi továbbküldése
Feldolgozás/szállítás alatt
Kézbesítésre átadva
Sikeres kézbesítés12-20 között van az Alin kiírva, hogy megkapom. Jó ez kb. érték, de eddig fedi nagyjából a valóságot. Szerintetek péntekig lesz ebből árúátvétel?
Utoljára februárban rendeltem, azóta most augusztus 24-én.
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Topikgazda
válasz KRISSTUS #43040 üzenetére
A lengyelnél csak annyi a trükk hogy Németországból jön majd német postai nyomkövetési számmal, tehát ez mindenképp EU-s feladás lesz. Mivel a többi EU-s országból is ugyanannyi a szállítási költség, mielőtt fizetnél azt célszerű pontosítani hogy ott van-e belőle annyi amennyire szükséged van és azt választani ahol tényleg van.
De nagyon gyenge minősítése, 86.7% Positive feedback, 94 % alatti eladótól nem vásárolok.[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kb 35Eurós terméket vásárolni de nem Kínából, hogy elkerüljem a vámot.
Pl: ebben a hirdetésben szereplő Európai országok valójában Kinát jelentenek - mint az OTHER PL? Azaz vámköteles? -
Topikgazda
Röviden ahol a CAINIAO/4PX megjelenik az valóban katasztrófa. De írtam már, nem könyvelt ezért random érkezik vagy nem érkezik, nincs értelme követni a követhetetlent.
Mivel ezek nem könyvelt postai küldemények, darabszámra pakolják a postai szállító konténerbe és csak egy csekély összeget fizetnek ezekért a posták egymásnak, számomra teljesen irracionális, hogy ugyanúgy fogadkoznának velük, mint az 5-ször többet érő küldeményekkel.
Gazdaságossági szempontból értelmetlen lenne, ráadásul akkor amikor kaptunk egy válságot a nyakunkba.
Ha Liège beírják az elindulást akkor a megérkezést ott előre beírnák? +/- 5 perc? És ha lepotyog a gép közben? Meg értem én hogy szeretnek többet szolgáltatni, mint ami ki van fizetve, mert olyan jó fejek. -
KeFer
tag
A postai nyomkövetésnél kész katasztrófa, hogy az esetek jelentős részénél nem adják meg a földrajzi helyet (város, ország). Emiatt eléggé használhatatlan. Valamint az út során (esetleg többször is) változik a destination country értelmezése.
A bejegyzésed első részére valószínűleg az a magyarázat, hogy a kínai cég értesíti a Bpost-ot, mint partner céget, és ők ez alapján teszik meg a bejegyzést.
A válaszod közepén lévő felvetésedre az a válasz valószínűsíthető, hogy mind a két mozzanat Belgiumban, ugyanazon a helyen történt. Te úgy gondolod, hogy az egyik Liege-ben, a másik Budapesten történt. Amint feljebb írtam, ez egyértelműsíthető lenne, ha a várost/országot is megadnák minden egyes bejegyzésnél.
Az én értelmezésem (reményeim) szerint a szeptember 7.-i események Belgiumban, míg 11.-i események Budapesten történhettek. Tehát 4 nap alatt ért ide a csomag. Persze ez nem biztos.
Csak a teljesség kedvéért: az augusztusi események mind Kínában történtek.
Ha egy nyomorék városnevet beírnának, minden egyértelmű lenne. De nem teszik. Pedig a rendszer képes rá, mert néhány bejegyzésnél megjelenik. -
fairi
addikt
"z hogy Mo-n szédelgett 21 napig én nem hiszem el."
pedig inkább ez a reális, más időpontban rendelt, más szállító hozza, és egyszerre kapom meg 6-7 darabot is. A régi motorosok fenntartanak egy sarkot és összevárnák??? Nem tudom. Nem hinném a belga posta nagyon kamuzna. Tegnap is volt egy négyes pakk, és előtte 2 hétig semmi. -
KeFer
tag
WWW.bpost2.be honlapról másoltam. A Parcelsapp ide irányít, ha kiválasztom a Bpost szállítmányozót.
Az általad adott link ezt mutatja:
Item in distribution phase. 2020-09-11 | 13:17
Departure from office of exchange. 2020-09-07 | 10:31Az időpontok percnyi pontossággal megegyeznek mind a két esetben, csak a szövegben van eltérés.
-
VW
aktív tag
Sziasztok!
Alin van valamilyen lehetőség, EU raktáros termékre keresni? (pl. üvegfólia)
(kicsit lohasztó végignyitogatni az árusokat, kinek van EU raktára)20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
Topikgazda
A logisztikai cég is tud írni aki Kínából Belgiumba szállít. Belgiumból nem tudják azt hogy mikor került a kínai kicserélő központba, azt Kínában írja valaki az adatbázisba.
Te elhiszed, én meg nem.
Mondjuk Liege és Budapest jó eséllyel megjárható 1 óra 40 perc alatt, 06:47:30 és 10:31:10 vagy nálam 06:50-10:31 közt úgy, hogy ez utóbbi időpontot már itt illene beírni valakinek akkor a belgák közül, de nem igazán van itt.
A vicc az hogy megnéztem egyet amit már átvettem augusztus 18-nál van az a szöveg hogy megérkezett nálad és 2020.09.08-án kaptam meg. Az hogy Mo-n szédelgett 21 napig én nem hiszem el.[ Szerkesztve ]
-
KeFer
tag
Ezt a Belga Posta honlapja mutatja. Gondolom, hogy ide csak ők tudnak adatot beírni. A dolog szépséghibája, hogy a 'Place' mező mindig üres.
Date - Time. Place Status
08-08-2020 12:31:33 Item is announced / bpost received the info
08-08-2020 13:31:38. Item is ready for transport
09-08-2020 13:00:38. Arrival at export hub
07-09-2020 06:47:30. Parcel is handled
07-09-2020 10:31:10. Departure to country of destination
11-09-2020 13:17:04. Your shipment has been delivered to the postal operator of the countryo f destination
and will be delivered in the coming days -
Topikgazda
válasz nünüke1975 #43027 üzenetére
Ne haragudj, válaszolni akartam de csak elmaradt. A próbáltad a hálózat állapotának ellenőrzése után a hálózat alaphelyzetbe állítását? Valami blokkolja az AliExpress elérését. Régebben egy reklámblokkoló szívatott meg mert a Külső szűrőlistára valahogy felkerült az adott oldal és nem lehetett elérni. Kivettem a pipát az adott listánál és minden megjavult.
Én például ahol vásárolni szoktam azt a kivétel listára teszem, ha még valaki bekavarta volna máshova azt az oldalt így az figyelmen kívül marad.
De az oprendszer védelme tűzfal, stb is bekavarhat.
Erről beszélek a reklámblokkolónál: -
Topikgazda
Én inkább úgy mondanám hogy a postai dolgokat nézve miért könyvelne olyat amit nem kell és az a munka nincs is kifizetve neki, a könyvelt küldemény feladási díja tartalmazza a veel történő munka díját, emennél nem fizet neki a magyar posta semmit nekik, csak az általáos küldemény átalányt.
Az hogy a logisztika aki szállítja beírja azt még azért nem kötném a belga postához.
De itt olvasható a küldemény története? -
Topikgazda
válasz nünüke1975 #43024 üzenetére
Az kb 6000 Ft, de elfogadható még, a sztereó fülhallgatóként való használata egy kicsit trükkös, hiába írja hogy automatikus. A minősége is elfogadható ha tényleg az van küldve amit a képeken látunk.
Volt ilyen, de továbbadtam, de nem azért mert probléma volt vele.
De nézd meg mindkettőnél a Customer Reviews-eket, vannak használható információk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz nünüke1975 #43019 üzenetére
Gyenge az akksi 150mAh, egy kicsit ormótlan a vastagsága miatt.
Bluetooth 4.0 kapcsolat van ez nálam nehezen jön össze az 5-öst használó eszközökkel.
A kijelzőn az adatok megjelenítése egy kicsit egyszerű. A mérések eredményei mint a legtöbb ilyen olcsóbb eszköznél nem igazán pontosok és a tudása is csak alapfunkciós. Viszont 2200 Ft körüli az ára.
Van itt egy videó.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz jozsohaver #43020 üzenetére
3-45 nap, mert ez nem igazán valós
-
jozsohaver
tag
Sziasztok! LVS-nél utolsó bejegyzés : Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days
Innentől még nagyjából mennyi idő szokott lenni amíg kézbesítik ? Csak úgy hozzávetőlegesen.
köszönöm! -
nünüke1975
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Úgy néz ki, lezárul a mérleges történetem. Az eladó azt írta, hogy ő visszatérítést nem tud adni, csak kuponkedvezményt egy következő vásárlásra. Én tőle mást nem akartam venni, ezért elindítottam a disputát. A kifizetett 4800-ból 2800 visszatérítést kértem, amit pár perc alatt el is fogadtak, a disputa lezárult.
-
axlfsi
veterán
Felhivtam! ... inkabb ne tettem volna (kiidegeltem csak magam). A csaj a telefon tulso vegen elmondta, hogy haaaat, igen, ez mar vameljaras ala kerult, a NAV befogadta a dokumentunokat, blabla. Mondtam neki, hogy igen, ezt latom en is a posta.hu-n a nyomkovetesi szam alapjan, de leginkabb arra lettem volna kivancsi, hogy mire szamitsak, mi a tendencia, varhatoan mikor kerul kiszallitasra? ... azt mondja: 10 munkanap(!)
WAT?
... es ha jol ertelmezem, 2020.09.02-n mar az orszagban volt ... most tartunk lassan 2 hetnyi naptari napnal es meg 10 munkanap, ami ujabb ket het... Koszi NAV/posta
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Topikgazda
válasz quailstorm #43012 üzenetére
Nem is azért írtam, engem egyébként az nagyon zavar hogy az AliExpress-es eladó ír lengyel, cseh, spanyol raktárakat és mégis minden német postával jön. Mind elmegy Németországba pedig közvetlenül is jöhetne.
-
Topikgazda
válasz quailstorm #43010 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy ez nem spanyolból jött, mert onnan nem német postai azonosítóval küldik, ES a vége, de a GLS szokott szállítani. Ez nem is DHL Express futár, hanem a normál német posta itt magyar postai kézbesítéssel.
Mivel ez csomag holnap vitték volna (viszik) az értesítőt a sikertelen kézbesítésről és az átvételi lehetőségről.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz quailstorm #43008 üzenetére
Hívd fel őket, hiszen meg van a csomagszámod, de előtte nézd meg az ő nyomkövetésükben is hogy ez van-e beírva.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
DHL sikertelen kézbesítés történt a mai napon, senki nem tudta otthon átvenni (Spanyol raktárból h265-ös DVB-C TV-box). Fognak még próbálkozni, vagy szaladhatok utána?
Se e-mail, se telszám, se semmi, ha 17track-be nem írom be, azt se tudom mi volt. -
Topikgazda
Semmi a céges címre, az hogy nálatok ezt megengedi a vezetőség az egy dolog, de gondolj bele ha egy vámeljárásos küldeményt kézbesítenek a cég címére, aminél fizetni kell.
Előtte neked kell igazolni az értéket, készül egy vámhatározat és azon nem a te hivatalos címed van.
Ha cég a címzett az nem importálhat így terméket, mert magánszemély jogosultságokkal történik a vámolás. Ha jövő júliustól minden termék vámeljárással jön mert nem lesz kedvezményes értékhatár ez így bonyolítja a helyzetet. -
törölt tag
Van arrol valami tapasztalat,hogy milyen nyomkovetesi szamok kerulnek meest kezbesitesre? Egyaltalan kepben van meg a meest? Koszonom
-
r0by
addikt
Meg az előző postás javasolta x évvel ezelőtt, hogy a cím így nézzen ki:
Cég név (Magánszemély név)
Cég címeIlyen formában van az alin is eltárolva a cím a kezdetek óta. És ezzel nem is volt eddig baj egyébként, ez volt az első ilyen eset. Egyébként a postán láttam, hogy volt rajta egy cetli, hogy "téves". Így lehet, hogy tényleg az volt a probléma, hogy másik kézbesítőhöz kerülhetett.
De akkor egyébként mi a jó címzés munkahelyre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest