Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:29:55

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49001) cof válasza Mr.Pentele (#48999) üzenetére


cof
veterán

Zsófi kicsit le van maradva szerintem, mert eddig nagyjából így működött igen. Kihozták az LT...NL-t, ha meg nem akkor papír értesítőt dobtak be, nem sz.ros SMS-t küldtek.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#49002) #14264320 válasza P41N (#49000) üzenetére


#14264320
törölt tag

Már többször írtam, hogy az UH az egyik leglassabb. 40-60 nap szállítás. De ez nem csak Magyarországon. Ha nézed a német fórumokat akkor a németek is ki vannak kattanva mert most részükre is 30-50 nap. És ők is irdatlanul prüszkölnek. Viszont megbízható nyomkövetés. Ezért szereti néhány eladó.

(#49003) V/ válasza Mr.Pentele (#48999) üzenetére


V/
Topikgazda

No ez egy újabb elmélet, szerintem már ők sem tudják hogy mit is csinálnak. Ennek nincs értelme. De álláspontom szrint ez nem prime levél mert nem egyedileg van megegyezve a holland postával hanem az Egyetemes Postaegyesület (UPU) által meghatározott postai kapcsolat keretében megy ennek a levél fajtának a könyvelése a nyomon követhetőség érdekében.
Ha minden mozgását az UPU adatbázisba jegyzik be az nem egyedi postai egyezség elve, azt nem lehet nem könyvelésnek tekinteni, ez csak egy agymenés valamelyik vezető részéről. Aki úgy néz ki nem ismeri a szavak értelmét.
Hogy lehet valami nyomkövetett ha nem könyvelik?
És eddig mindig a postára érkezést követő napon kókányolták össze az értesítőt.

[ Szerkesztve ]

(#49004) fairi válasza P41N (#49000) üzenetére


fairi
addikt

nekem februári cuccok nem jönnek, sőt egy januári is van. Nyomkövetésnek lehet hinni magyar oldalon van baj, ajánlott levelek tűnnek el 15 napra OLK után. Április utolsó hetében már veszélyes rendelni.

(#49005) V/ válasza fairi (#49004) üzenetére


V/
Topikgazda

Most ez aztán minek? Április utolsó hetében már veszélyes rendelni.
Majd eldönti mindenki hogy költség növekedést figyelemebe véve megéri-e neki. Nincs itt veszély.

(#49006) Mr.Pentele válasza V/ (#49003) üzenetére


Mr.Pentele
tag

Magam sem tudom, én csak beraktam ide a választ. Ezek szerint azzal szeparálnak, hogy valami vámköteles-e vagy sem. Érződik, hogy csak azt lesznek hajlandóak kikézbesíteni, amire extra költségeket szednek be, a többi pedig mehet a levesbe alapon. Igazi magyar mentalitás. :F "Nem is tudtam", hogy egy kiszabott ÁFA, vagy vám ennyire képes megváltoztatni egy küldemény kézbesítésének módját. :U

Ha vámköteles, mindegy milyen méret, könyveltként kezelve háznál kézbesítik. (A könyvelt szót itt a méretkezelésre vonatkozóan írom.) Ami belefér a ládába, azt be fogják dobni, ami pedig nem, és nem ÁFA/vámköteles, de nagyobb, mint a méretstandard, azt pedig nem fogják kihozni, sőt meg sem próbálják.

Egyet értek veled V/, én ezt innentől úgy fogom fel, hogy legalább le van írva a módi, és nem fogok meglepődni az értesítőn, már amikor helyettes postás jön, mert a törzskézbesítő mindent kihoz, ahogy írtam régebben. Okot továbbra sem tudok, bár így lehet mihez hozzászokni. :))

(#49007) djsunstealer válasza V/ (#48997) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Köszönöm a választ!

(#49008) interstate76 válasza V/ (#48987) üzenetére


interstate76
addikt

Ha azt írom egy eladónak 60 nappal a fizetés után, hogy adjon teljes visszatérítést, de ő nem hajlandó rá, és én erre azt mondom, hogy értem, de akkor tőlem negatív értékelést fog kapni, az szabályellenes?

PayPal-reklamációt követően úgyis visszakapom a pénzem a meg nem érkezett termékek után, szóval ezt én nem szemétkedésből szoktam "bevetni", hanem gyorsításképpen.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (M40 Plus & M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#49009) V/ válasza interstate76 (#49008) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen ezt írtad. Az eBay-en nem igazán jön össze a 60 nap, de oké.
Ha nem kapsz meg valamit a várható érkezési időben akkor jogod van case keretében visszakérni, semmiféle fenyegetés nem kell, hiszen a vásárlói védelem erről szó. Ha nem fogadja el a kérésed és az jogos az eBay neked fog igazat adni.
Az eBay írja hogy negatív értékelés emlegetésével nem lehet a probléma megoldását kikényszeríteni, ez egy leírt szabály és az eladó bepanaszolhat az eBay-nek és akár ki is tiltanak. Volt már rá példa.
Az hogy te gyorsítani akarsz nem nagyon érdekli őket, meg van a rendje a panaszkezelésnek.
De úgy csinálod ahogy neked jó, én csak megemlítettem hogy nem igazán jó módszer.
Nem igazán kell a PayPal védelmet igénybe venni, hiszen van az eBay-nek.

(#49010) interstate76 válasza #14264320 (#48988) üzenetére


interstate76
addikt

Mennyibe fogadjunk, hogy soha nem kapom kézhez az érintett csomagot? És légyszi, hadd legyen negatív véleményem az Ali rendszeréről, ha nekem nem jön be, amit ők vásárlóvédelem címszó alatt művelnek, ok? :) Sztem értelmesen leírtam, mi a bajom velük.

A shipping infóról pedig annyit, hogy az oldalon megjelenő adatokért igenis felelős az oldal üzemeltetője, és ha ott az áll, hogy egy hónapja megérkezett a csomag a célországba, akkor vagy koppintsanak a fals infót feltöltő buksijára, vagy ne mondják azt, hogy várjak még hetekig. Máshol ez úgy működik, hogy vagy tracking nélküli szállítást kérsz, vagy fizetsz kicsit többet és valós infókat kapsz. Ha nyilvánvalóvá válik, hogy mégsem, akkor pedig azonnal visszakapod a pénzed, nem kell 2 hónapot követően még 3 hetet várni a dispute megnyitásának a lehetőségére, amire persze majd az eladó válaszolhat, amivel elmegy még X nap. Valakinek jelent annyit a kedvező ár, hogy türelmesen vár akár 90 napig is, és nem lesz elégedetlen, ha csak a pénzét kapja vissza, de nekem nem ér ennyit az Ali árszínvonala. Ez van. Mindegy, hagyjuk, tényleg nem ér ennyit az egész. Peace mkinek, részemről over.

(#49009) V/

"Nem egészen ezt írtad. Az eBay-en nem igazán jön össze a 60 nap, de oké.
Ha nem kapsz meg valamit a várható érkezési időben akkor jogod van case keretében visszakérni, semmiféle fenyegetés nem kell, hiszen a vásárlói védelem erről szó. Ha nem fogadja el a kérésed és az jogos az eBay neked fog igazat adni."

Az eBay bevonása helyett, azt megelőzendő szoktam azt írni a mellébeszélő/terelő eladóknak, hogy ha nem hajlandók korrekt módon kezelni a reklamációmat, akkor eBay-hez/PayPalhoz fordulok és kapnak egy negatív értékelést. Működni szokott, de akkor ezt ezentúl mellőzöm! :)

[ Szerkesztve ]

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast tabletek (M40 Plus & M50) és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#49011) V/ válasza interstate76 (#49010) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd a vásárlói védelem igénybevétele a probléma megoldásának kulcsa, nem kell könyörögni, nem kell fenyegetni, csak elindítani. Egyébként meg az eladó kérheti a negatív értékelés törlését, az egyik lehetséges indok hogy ezzel lett megfenyegetve.
De nem engem kell meggyőzni majd őket ha valaki kifogást emel.
Itt az AliExpress-en dispute keretében lehet intézni a pénz visszakapást, mert a pénz nem az eladónál van addig amíg az átvétel nincs leigazolva, ez szintén a vásárlói védelem.

[ Szerkesztve ]

(#49012) FerNandor


FerNandor
őstag

Mostanában mennyi a normál idő az NPKK-ban?
LT656287663NL

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#49013) #14264320 válasza interstate76 (#49010) üzenetére


#14264320
törölt tag

Olyan véleményed van amilyet akarsz. A kutyának semmi köze hozzá. És vica versa. És ha van jobb rendszer akkor élj vele és ne kínozd magad az Ali-val. Az üzemeltetővel kapcsolatban kiwi lennék kire gondolsz. Mert szerintem itt van némi keveredés. Amit leírtam csak info. nem kell tetszenie. VAN MÁS! LEHET MÁS IS! :R

(#49014) lacoka55


lacoka55
aktív tag

Sziasztok
Szeretném a segítségeteket kérni rendeltem TV háttár világításhoz led csíkokat $ 14.28 dollár volt a csomag megérkezett vissza igazoltam az eladónak hogy megjött szerettem volna beszerelni és most szembesültem vele hogy nem jó a méret az eladó nem azt küldte amit rendeltem
ilyenkor mit lehet tenni írjak az eladónak és küld másikat vagy Dispute
a vissza küldés ha kéri lehet hogy többe kerül mint a vételár

(#49015) V/ válasza FerNandor (#49012) üzenetére


V/
Topikgazda

2-5 nap a telefonos ügyfélszolgálatnál érdeklődj és kérd meg hogy nézzen már rá a belső adatbázisban is mert 8. óta ez sok idő.

[ Szerkesztve ]

(#49016) V/ válasza lacoka55 (#49014) üzenetére


V/
Topikgazda

Megbeszéltük már hogy a visszaküldés díja nem számít ha PayPal-al fizetted és remélem azzal történt. Képekkel igazoltan dispute. A küld másikat úgy hogy nálad marad a nem megfelelő méret az nem valószínű mert a 14,28 $ az sok veszteségnek. Felajánlhat rész refundot és persze teljes a visszaküldés után.
Hogy nem jó a méret egyébként?

(#49017) xy.zsolt válasza V/ (#49015) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Ahogy Nándornak, úgy nekem is 8.a óta van 2 csomagom is NPKK-ban (MP szerint is!) Tegnap bejött egy másik csomagom, átviharzott a vámon, az OLK-n és ma már hozza is a postás. Kérdezem én, mi a "pék f@száért" tartanak vissza csomagokat ha másikaknál meg teszik a dolgukat ?! Mert erre más magyarázat nincs

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49018) V/ válasza xy.zsolt (#49017) üzenetére


V/
Topikgazda

Én az igazi könyveltekről írtam, mert azoknál egyértelmű hogy normálisan kell vezetniük, ebbe még az Lx, Ex és Rx kezdetűek tartoznak a levelek közül.

(#49019) xy.zsolt válasza V/ (#49018) üzenetére


xy.zsolt
őstag

pl az ILYET? Mondjuk ez csak 2napja van npkk-ban, de ezalatt jött be csomag amit ma veszek át. Ami 5 és 8.a óta rostokol azok Ux csomagok....bár az MP beérkezettnek könyveli őket :F Na ezek a fura dolgok

Szerk, Na de mindegy is....attól nem lesz jobb, hogy kiakasztom magam a rendszer tökéletlensége miatt 🙂 csak néha kiveri a biztosítékot az amit tapasztalok

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#49020) cof válasza V/ (#49018) üzenetére


cof
veterán

Nekem is van 8-án átvett csomagom LT...NL.

De még azokról sem kaptam semmilyen értesítést ami már UPU szerint 8-án delivered státuszt kapott. Egy RE...CN szintén eltűnt ezzel a bejegyzéssel:

08 Ápr 2021
14:14
A küldemény feldolgozása folyamatban
Székesfehérvári Logisztikai Üzem

Úgy látszik, hogy 8-án bermuda háromszögbe futott bele a posta.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#49021) FerNandor válasza V/ (#49015) üzenetére


FerNandor
őstag

Köszi. Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Azt mondta, hogy annyit lát, amennyi látszik. Reptérre beérkezett és ennyi. De azt mondta, hogy ezen a héten még várható valami változás... Sokkal nem lettem előrébb, de ahogy látom, mást is érint. Gondolom akkor valami fennakadás van :)

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#49022) zsolioka


zsolioka
lelkes újonc

Sajnos nekem is ugyan ezt mondta a telefonos hölgy, 08-as beérkezettre 2 csomag esetén. "Ferihegyen torlódás van a vírus miatt"

[ Szerkesztve ]

(#49023) Fifi


Fifi
őstag

Nem csak a magyar postán vannak gondok, hanem az eladóknál is.

Most kaptam értesítést, hogy megjött a csomagom. Mondom magamba mégis hova.
Hát nem amerikában landolt a csomag.

Most írtam üzenetet az eladónak, kíváncsi leszek mit ír ....

(#49024) V/ válasza Fifi (#49023) üzenetére


V/
Topikgazda

Én már láttam másnál is ezt a postafiók címet CLEARWATER, FL 33755 , szóval nem igazán biztos hogy ez a te csomagod lenne, inkább rossz azonosító adtak meg neked. A Yanwen sajnos ilyen.
De ennél a legkönnyebb visszakérni a pénzt, egyértelmű hogy egy másik kontinensen lett kézbesítve.

[ Szerkesztve ]

(#49025) #14264320 válasza zsolioka (#49022) üzenetére


#14264320
törölt tag

Azért ebben is van némi érdekesség. Mert a később beérkezett került be nekem az MKKP-ba (na meg a napokban érkezettek is). A korábban beérkezett meg áll és vár. Lehet FILO rendszer van. De türelmesen várok. :P Csak az is beesik majd a helyére.

(#49026) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Hali.
Ti mit írnátok annak az eladónak, aki hirdetett 100% emberi haj fodrász gyakorlófejet. Megjött.. és lerí róla, hogy művel van tele.
A rendelésben még 100% human hairt ír(ez az ordernél látszik is), de, ha onnan megyek az adott hirdetés termékre, azóta már átírta a hirdetés címét 70%-ra. :(

(#49027) lacoka55 válasza V/ (#49016) üzenetére


lacoka55
aktív tag

Szia
általában kis értékű dolgokat alkatrészeket szoktam venni ezért nem használom a PayPal-t
ezt vettem [link] ilyen és hasonló ledek vannak vannak a TV háttér világításban ha ezekből egy kiég nincs kép az eladó más típust küldött ez hosszabb az eredetinél és a ledek is más távolságban vannak a rendelthez
képest
írtam az eladónak küldtem képeket róla várom a válaszát
szerintem ha elront egy rendelést az az ő hibája ki kellene javítani és lenyelni a veszteséget [kép] [kép]
a képen a rövidebb az eredeti

(#49028) V/ válasza Atomgeszi (#49026) üzenetére


V/
Topikgazda

Biztos lehet emberi hajat importálni?

(#49029) V/ válasza lacoka55 (#49027) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor nem 585mm-es?

(#49030) Atomgeszi válasza V/ (#49028) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Cseh raktár volt. Innen veszik a magyar boltok is, csak ők adják 3-4-5x áron ugyanazt. Még a fej forma is megegyezik.
Vettünk már ettől az eladótól, csak most másikat próbáltunk, és ez nem vált be. A másik babafej az jó volt.

(#49031) djsunstealer


djsunstealer
aktív tag

Annyira de annyira tudtam, hogy hiába választom ki a China Post Registered Air Mail-t, valami mással fogja küldeni (Seller's shipping method). :W

(#49032) V/ válasza djsunstealer (#49031) üzenetére


V/
Topikgazda

Nyugi, lehet hogy meg fogsz lepődni, mert jöhet futárral is 10 napon belül. A nyomkövetési szám el fogja árulni.

[ Szerkesztve ]

(#49033) djsunstealer válasza V/ (#49032) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Abszolút nem problémázom ezen, bőven ráér, csak mint jelenség szerettem volna leírni, tudom már többször ki lett tárgyalva itt a fórumon. Mivel nem könyvelt küldemény, ki tudja mennyi ideig jön, lehet hogy 60-75 nap, még az se baj ha átcsúszik a július 1 utánra. Árban mindkettő free shippinges volt, úgyhogy igazából nincs para vagy irjak az eladónak?

[ Szerkesztve ]

(#49034) V/ válasza djsunstealer (#49033) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát ez nem az amire gondoltam, ez szivacs. Pont így jártam én is már kezdett a vérnyomásom felmenni hogy China Post Registered Air Mail fizetve és majd valami csiga lesz, de aztán amikor DHL Express szám jelent meg, lenyugodtam, az 8. napon a kezembe volt, nem a China Post Registered Air Mail 31 napja körül. Azután egy másik eladónál is ez volt, az meg 10 napos volt.

(#49035) #14264320


#14264320
törölt tag

RE201247567CN
Ez szerintetek is visszament a feladónak???

(#49036) V/ válasza #14264320 (#49035) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát én azt mondanám hogy ez kifelé jön Kínából.
Apr 10, 2021 09:27 Import customs release Xiamen International Mail Treatment Center
Apr 10, 2021 15:19 Dispatched to Xiamen Branch Treatment Center
Xiamen International Mail Treatment Center

(#49037) djsunstealer válasza V/ (#49034) üzenetére


djsunstealer
aktív tag

Hát igen, majd érkezik. Köszönöm a választ! :R

(#49038) #14264320 válasza V/ (#49036) üzenetére


#14264320
törölt tag

A Kínai nyomkövető kicsit több infot ad. Ott azt mondja, hogy onnan megy majd a Xiamen fiókkezelőbe (Legalább is ezt nevezte meg következő állomásnak 10.-én). Ha nézted, már 2-szer is volt Pekingben. És most vissza ment az eredetéhez. Nem tudom mibe sikerült belenyúlnom, de nem kis ketyvasz. Nem a 4000HUF vág földhöz. Csak istenem, RE küldemény.

(#49039) lacoka55 válasza V/ (#49029) üzenetére


lacoka55
aktív tag

Ezt most nem igazán értem több eladónál megnéztem ugyanezt a méretet írják az enyém meg az eredeti 10 mm- el rövidebb a ledek távolsága sem stimmel
a ledekre még rájön egy fehér műanyag lap amin ki vannak vágva a ledek helyei ez a fehér háttér veri vissza a fényt a kijelző felé [kép]

(#49040) zsolioka


zsolioka
lelkes újonc

Szerintettek ez mikorra várható a helyi postán?LT655823135NL

(#49041) azbest válasza zsolioka (#49040) üzenetére


azbest
félisten

csak tippelni lehet, de leghamarabb jövő hét közepén

(#49042) BUZZLGHTYR


BUZZLGHTYR
senior tag

hello, a fiokomban hogyan lehet kitörölni a bankártya adataimat?
ui: rendeltem ugye egy terméket, le is vonta az összeget, a kiszállítást összegét később szokta levonni vagy egyszerre?

[ Szerkesztve ]

(#49043) zsolioka válasza azbest (#49041) üzenetére


zsolioka
lelkes újonc

hát ez mennyei.... Köszönöm válaszod

(#49044) V/ válasza BUZZLGHTYR (#49042) üzenetére


V/
Topikgazda

Attól függ hogy mit használsz, a böngészőben a My orders és Cards & Bank Accounts és Remove, a mobil app-ban Account
A következő oldalon a Services és a Wallet
My Credit/Debit Cards és az adott kártyánál REMOVE

Egyben vonnak mindent.

[ Szerkesztve ]

(#49045) Flashget válasza zsolioka (#49043) üzenetére


Flashget
félisten

Csak aztán ne lepoődj meg, ha nyomkövető szerint kézbesítették és másnap kapsz értesítést menjél érte a postára :)

Realme GT Master Edition

(#49046) Flashget válasza Atomgeszi (#49026) üzenetére


Flashget
félisten

Én rairtam az eladora, hogy a 2021.03.25-én rendelt 18650 akksikat mikor hajlandó már feladni..eddig nem válaszolt. Asszem 2 munkanapjuk van reagálni a kérdésekre, ami ma letelik.

Realme GT Master Edition

(#49047) internetezoo


internetezoo
senior tag

Megjött a helyi postára az UH...BE csomag a Global Track&Trace szerint. Magyar Posta nyomkövető még nem jelez. A csomag bejegyzés 9:40-kor került fel, de a furcsa az, hogy már itt van hajnalban, a postás mindig 9 után indul el és mégse hozta. Biztosan nagyobb a csomag méret, gondolom helyben kell átvenni.

[ Szerkesztve ]

(#49048) cof válasza internetezoo (#49047) üzenetére


cof
veterán

Mi a szövegezése ennek? Ha itthon nem scannelik, akkor a kicserélő után már nem lehet több bejegyzés.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#49049) Goose-T


Goose-T
veterán

Van egy csomagom, amire minden csomagkövető oldal és app azt írja, hogy kézbesítve, de a Magyar Posta oldalán a legutolsó bejegyzés három napja az, hogy A küldemény feldolgozása folyamatban. Természetesen még nem érkezett meg hozzám. Ez a követési száma: LT654732623NL. Ezzel vajon mi lehet?

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#49050) V/ válasza Goose-T (#49049) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha visszaolvasol az elmúlt napokban erről beszélgettünk, majd holnap kapsz egy e-mailt hogy menj be érte a postára. Most azt találták ki hogy ezeket csak akkor viszik ki ha belefér a postaládába, mert ezt nem könyvelt küldeménynek tekintik már.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.