Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fubu
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy visszatéritették a pénzemet mert a csomag 3 hónap alatt nem érkezett meg (30 Euró).
És láss csodát megkaptam a csomagot, pár napra utaánna. Mi tévő legyek:
- Átvegyem a csomagot (alá is kell írni a postásnál hogy átvettem)
- Ne vegyem átKöszönöm
-
Topikgazda
válasz KutyiHU #17006 üzenetére
Kuka, mert ha nem fizette ki a visszaküldési szolgáltatást, akkor ki finanszírozná a külföldre történő postát, vámolást?
Ráadásul ez nem a posta hibája. Egyébként Magyarországon is akkor kapod a kezedbe az át nem vett küldeményt, ha kifizeted a vissza út árát. Külföldre ha kiküldi hogy fogja megkapni ezt?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem igazán jellemző, de ne vedd át és talán visszaküldik.
Igaza is lehet KutyiHU-nak mert ezt írogatják, hogy visszaküldik. De ha megkapja az értesítést, hogy visszajött és fizessen érte X összeget, ami több mint amennyiért ő elküldte, hát nem is tudom. A kínai posta árai alacsonyabbak, mint a magyar posta külföldre menő árai.[ Szerkesztve ]
-
Moncsa111
csendes újonc
Na közben végignéztem az összes eddigi rendelésemet és feltűnt hogy az összes olyan rendelésemet lezárták/fagyasztották amelyiknél az állt, hogy nem kézbesíthető a repülőgépes baleset miatt. 10 csomi, mindegyik más eladótól. Valamelyiknél már megítélték a refundot, valahol még folyamatban van. Az ali nézi a nyomkevetős infót vagy honnan látták? Gyanítom hogy ez a bejegyzés lehet az ok, mert csak ezeket zárták. Az összes eladó megbízható volt eddig és a boltjuk is üzemel még.
-
Topikgazda
válasz Moncsa111 #17011 üzenetére
Az még azért számomra rejtély, hogy miként kerültek a csomagjaid egy törökös repülőgépre, ami nem abból a városból indult, ahol megvetted termékeidet és nem Magyarországra tartott. És mind pont ott és egy időben került a gépre, annak ellenére hogy különböző eladóktól, különböző időpontokban vásároltad.
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Kérdésem lenne ismét. Megjött két különböző eladótól, két különböző rendelésem. Mind a kettőt leigazoltam, hogy megérkezett. Az egyiknél ott is van a szokásos "Finished", viszont a másiknál azóta is a "Fund Processing" kiírás szerepel. Ez mi? Az ünnepük miatt lehet? Ez az a termék, ami november óta nem érkezett meg, és a múlt héten kértem rá 20 nap hosszabbítást, amit meg is adott az eladó. Esetleg ezért?
Köszönöm!
MOD: nem tudok angolul, a gugli meg hülyeséget fordít...[ Szerkesztve ]
-
Moncsa111
csendes újonc
Szerintem sehogy. Sőt tuti hogy nem volt rajta, mert volt 3 csomag amit az előző héten kaptam meg és ilyen bejegyzés virított utoljára nála. Úgyhogy tuti kamu, ahogy azt a múltkor mondtad. Csak arra gondoltam emiatt a bejegyzés miatt zárhatták, mert semmi más közös nincs a csomagokban és 2 napon belül fagyasztották az összes ilyet. Azért kíváncsi vagyok megkapom-e. Szerintem igen.
Amúgy nekem csomószor egyszerre jönnek a csomagok, mert egy hónapban csak egyszer rendelek és nem keveset. 3 rendelésem(november, december, január) több mint 150 tételt tartalmazott. Amióta elkezdtem majdnem mindennap jár ide szegény postás. -
Topikgazda
Semmi, ketyeg a feladási idő, de mivel nemzeti ünnep van még náluk 4.-nél korábban nem foglalkozik vele senki, a 7 nap az jó.
Kifizetsz valamit 24 órán belül elfogadják a fizetést, ezután elindul az az idő amit az eladó megadott postára adási időnek, ha nem adja fel, akkor automatikusan visszakapod a pénzed, ha igen akkor pedig a vásárlói védelmi időd indul attól a naptól.[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
Van, aki már lomolgat, számot legalábbis kikérte, feladottnak jelölte. Banggood support is válaszolt, lassan magukhoz térnek.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Dávid9305
csendes újonc
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy az ingyen posta mellet egy x van de ha ezt a postázási lehetőséget választom akkor is hagyja hogy megrendeljem a terméket megfogom így kapni?
-
Topikgazda
válasz Dávid9305 #17026 üzenetére
Megadnád a linket, mert így nem világos a kérdés. Nem tudom hol lenne x.
Ilyeneket lehet látni:
Shipping: Free Shipping to Hungary via........
Ha szállít Magyarországra, akkor akár fizetős, akár ingyenes elküldik.
Ha nem szállít, akkor ez olvasható: Shipping: Can not deliver to Hungary[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hello! Alin büntetlenül visszavonhatok egy rendelést még nem adja fel? Olyan hete ül rajta és még tud van 12 napot. Nekem elég volt.
Processing Time remaining: 12 days 3 hours 10 minutes
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Topikgazda
válasz Kolondrum #17028 üzenetére
A processing time-ok az Ünnep miatt meg lettek emelve. Nálad hol tart? Ha azon belül nem adja fel, automatikusan visszakapod a pénzed. Nem kell visszavonni. Írtuk egyébként 27.-e előtt, hogy 1 hétig nem lesz mozgolódás.
De ott van a Processing time alatta a Cancel order., kattints rá.
Rosszkor fizetted ki.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Benoe77 #17032 üzenetére
Miért várnád meg a lejárati időt?
A mondat a leigazolt megérkezés utáni dispute lehetőségre vonatkozik, ami nem érkezik meg arra nem.
De akkor pontosítom az összefoglalót azzal hogy dispute csak a vásárlói védelem ideje alatt kezdeményezhető, kivéve ha leigazoljuk a megérkezést ami után még 15 napig lehet dispute-t indítani.
Úgy gondoltuk ha 2x is leírjuk azt hogy: esetén lehet másikat indítani, ha a buyer protection (vásárlói védelem) ideje még nem járt le. Adja az alap felállást: buyer protection (vásárlói védelem) ideje alatt lehet.
Egyébként ha lejárt, akkor meg nem dispute indul, hanem fel kell venni velük a kapcsolatot és majd lesz valami belőle:
If you didn’t receive your order and you Buyer Protection is about to end, please click the Chat Now button (at the bottom of this page) to chat with our Customer Service Team.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Benoe77 #17034 üzenetére
Jogilag te jársz jobban, ha indítod. Sosem várjuk meg azt, hogy az "alperes" elérhető legyen, észleled a problémát és jelzed. Mindig a kezdeményezés idő pontjának kell a határidőbe beleesni, nem a folyamatának.
Ha nem válaszol, akkor az AliExpress automatikusan a javadra dönt.
A kérdésed furmányos volt. Le kell igazolnod, mert akkor logikátlan a hibás működés jelzése, ami nincs nálad az nem lehet hibás, szó nélkül azt a választ kapod, hogy várd meg amíg nem érkezik meg.
27-én erre kértél kiterjesztést?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem teljesen világos amit írtál
Szóval az eladónak már küldtem üzenetet, meg a deliveri protection-t is kértem, hogy hosszabbítsa, mintegy puha nyomásként, hogy a dispute-t elkerüljük.
Azt mondod, hogy jelezzem most, hogy megérkezett az árú, és azonnal indítsam a dispute-t? Ha 15-ig nem néz rá, akkor 5 nap múlva az Ali dönt, és jóváírja a pénzt. Ez ok, de nem feltétlenül akarom ilyen helyzetbe hozni.
Ha lezárom most (vagy lejár), és 15-én sem reagál, akkor még mindig tudok dispute-ot indítani, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Dávid9305 #17037 üzenetére
Az oszlop megnevezése Tracking, ami az jelenti, hogy van hozzá nyomkövetési szám vagy nincs. Ahol x van ott nincs, normál postával jön.
De ha bejelölöd ennél például a POS Malaysia-t adnak számot de attól függetlenül olyan lassú lesz a szállítás -Kínából elviszik Kuala Lumpurba és onnan indul ide- hogy a feletti választás -nincs nyomkövetési szám, Seller's Shipping Method- akár 2-3 héttel hamarabb ide ér.
Lehet hogy véletlen az € kijelzés, ha megveszed $-ban fizess, az ő €-$ árfolyamuk rosszabb. Még akkor is átkonvertálják, ha te €-os elszámolású vagy.
Pl: November 16-én vásároltam 2 dolgot, ami nem Pos M szállítású volt, hanem Seller shipp az 24 nap alatt megérkezett, a malájost tegnap kaptam meg 76 napra.[ Szerkesztve ]
-
Dávid9305
csendes újonc
Sziasztok ha az ingyen posta mellet egy x van mint ahogy a képen is látható mi a teendő akkor csak fizetős postával tudom rendelni vagy így is megfogom kapni a terméket mert tovább hagy lépni így is és fizetni is tudok.
És még annyit szeretnék ha egy eladotól rendelek ugy hogy fizetek a postáért és további terméket rendelek tőle és igy hagyom bekelőlve mint a képen akkor egy csomagban elküldi és csak egyszerkel fizetni vagy külön külöm? -
Topikgazda
válasz Dávid9305 #17041 üzenetére
A (#17038)-ban válaszoltam a kérdésedre.
Nem valószínű hogy egybe csomagolja, a szállítási díj visszatérítés a csomag darabszám alapján vehető igénybe az ő részéről, nem fog kiszúrni magával, hogy egybe tegye azt, ami 2 db-nak számol, de rá lehet kérdezni.
Ha nem vesz ilyet kedvezményt igénybe, akkor az is igaz amit pulutodurumo ír.Ha többet vásárolsz egytől azt egyszerre is fizetheted, de külön-külön is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
válasz Criminal017 #16993 üzenetére
Na, megérkezett a refund, annak ellenére, hogy alin nyoma sincs. Kereken egy hét volt.
-
Topikgazda
válasz Criminal017 #17044 üzenetére
Az idő az jó.Hogy érted hogy nyoma nincs? Nincs ott a My Orders, Refunds & Disputes listájában?
-
A texasi
aktív tag
válasz Criminal017 #17044 üzenetére
Én megmondtam!
-
Compika
aktív tag
Sziasztok ha valamit regisztrált postával rendelek ès az eladó nem azzal adja fel akkor mit kell tenni.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest