Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunavlys
senior tag
kaptam egy ilyet refundra:
Dear buyer, Sorry for bringing you inconvenience, maybe the item was damaged on the way, we will improve in the future. In order to guarantee your benefits, we will refund you first, but can you choose other dispute reason?
Can you choose reason "Personal Reason" or "Shipping method was not as described" to open dispute for asking refund?
Could you do us a favor and open dispute as following steps to get refund, please?
Step 1: Open dispute, choose “Only refund"
Step 2: Choose dispute reason" Buyer don't like it or buyer no longer need it or buyer find others cheaper" or "Shipping method was not as described" ( Any buyer personal reason is fine!!!)
Step 3: Contact us to pay you back directly, thank you!
Belemenjek, meg lehet bízni bennük?ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Topikgazda
válasz cintula187 #69000 üzenetére
Eddig mindig mellékeltek egy angol nyelvűt ha az is meg lett mondva hogy kinek akarják eljuttatni ezt az igazolást.
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
AliExpress megtéríti a hamis pendrive összegét amit kb. 25 nap után jeleztem chaten.
-
ACE-
addikt
válasz internetezoo #69006 üzenetére
Én sajnos 4 hónap után próbáltam ki egy MP3 lejátszót, ami semmilyen memóriakártyát nem ismer fel. Jeleztem chaten, nyilván más megoldás nem volt, a 4,4$-ba kerülő használhatatlan termék ellentételezése 3.23$ visszatérítés volt...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-Skylake-
addikt
helo
ilyet lattatok mar ? ha igen, van erre valami epkezlab magyarazat ?
utolso sor a lenyeg. ez egy 12.en leadott rendeles, aug 20.an kaptam egy bejegyzest trackingbe, hogy leaving china, eltelt par nap, utana mutattam egy isminek aki nagyon soakt rendel alirol, akkor keszult a bal oldali screenshot (aug24-25 kornyeke). eltelt az a 3-4 nap es jott egy email, hogy van update. rafrissitettem, es ugyan azt a bejegyzest latom utolsonak, csak megvaltozott a timestamp es mostmar 28. az a nap amikor elhagyta kinat, ertelemszeruen a 20.ai bejegyzes pedig eltunt (azaz ugy el nem tunt, csak mostmar mas timestamp van rajta).
kerdes : ez mi a f**zom ?"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "
-
sunavlys
senior tag
csináltam egy dispute-ot mert a a küldött termék gyenge minőségű, 3-4 használat után eltört
erre írták, hogy a dispute-ot vonjam vissza és más indokkal dispute-oljakerre kérdeztem, hogy lehet dispute-ot módosítani/újraindítani???
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Topikgazda
Buyer don't like ez neked miért nem valós? Nem fedi azt hogy nem felel meg neki? Felsorolt 4 féle opciót.
Írhatod az is hogy gyenge a minősége, de ugye nem a kereskedő gyártotta, akkor sem az ő hibája lesz.
De választhatod ami szerinted az igazság aztán mire fogsz menni vele, ő is el kezd kekeckedni. -
Topikgazda
válasz sunavlys #69009 üzenetére
A "megszakított" Cancel dispute (dispute megszakítása) esetén lehet másikat indítani, ha a buyer protection (vásárlói védelem) ideje még nem járt le.
Módosítani is lehet.
Mindaddig amíg az első feltétel nem teljesül vagy amíg be nem következik az AliExpress döntése.
Elnézést hogy nem ezt írtam rögtön. -
cintula187
addikt
válasz cintula187 #69000 üzenetére
Posta válasza az igazolásra.:
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott ECSCCA kezdetű azonosító alapján a Magyar Posta nem vezet nyilvántartást a küldeményről, ezért annak a hollétéről nem rendelkezünk információval.
A Magyar Postához érkezést követően a küldeményen lévő címadatok alapján (nem könyvelt módon) levélszekrénybe kézbesítjük azokat, vagy postahelyen biztosítjuk az átvételt, ha a mérete nem teszi lehetővé a levélszekrénybe kézbesítést.
Postai nyilvántartásunkban kizárólag a könyvelt, ISO szabványnak megfelelő nemzetközi azonosítóval ellátott küldeményeket regisztráljuk. Az ilyen jellegű küldeményekkel kapcsolatban nem áll módunkban részletes kivizsgálást lefolytatni.
Amennyiben nem érkezett meg küldeménye, reklamációjával szíveskedjen közvetlenül a küldemény feladójához fordulni.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
dethroner
veterán
Jött postától email, amiben van magyar nyelvű sajnálkozás és angol nyelvű igazolás. Magyarul ez van benne:
Sajnálattal értesültünk arról, hogy a 2023. augusztus 11-én tett és 17-én kiegészített bejelentésében jelzett küldeményt nem kapta meg.
A feladó nem könyveltként postázta az Önnek szóló levelet. A küldemény egyedi (ECSCCA...) azonosítójának a postai kezelésben nincs szerepe, ez csak a típusát azonosítja. Ez alapján úgynevezett nemzetközi üzleti levélként érkezett hozzánk.
Ügyfeleink az AliExpress webshop oldalán láthatják ezeket az azonosítókat, melyek kizárólag a Kína-Magyarország nemzetközi szállítási szakaszon azonosítják be a küldeményt. A magyarországi kézbesítési ágon ezeknek az azonosítóknak már nincs szerepük, ezért nem könyvelt - közönséges küldeményként kezeljük.
Ezeket a leveleket logisztikai folyamataink során regisztrálás nélkül továbbítjuk, egyedi azonosítószámmal nem rendelkeznek, így postai kezelésük körülményeit kimutatni nem tudjuk, hollétükről a nyilvántartásunk alapján nem rendelkezünk további információval, ezért vizsgálatukra nincs lehetőségünk.
A nem könyvelt küldemény elveszése esetén a postai szolgáltatókat nem terheli kártérítési kötelezettség.
A fentiek értelmében, mivel a küldeményhez nem társul részletes postai nyomkövetés, társaságunk nem vállal felelősséget a nem postai üzemeltetésű nyomkövetési oldalakon megjelenített adatok hitelességéért.
Kérésének megfelelően válaszlevelünk mellékleteként angol nyelvű igazolást biztosítunk, mellyel a feladót a történtekről tájékoztathatja.
Bízunk benne, hogy bár a panaszában foglaltakat a küldemény sajátosságai miatt igazolni nem tudtuk, Ön elfogadja válaszunkat. Amennyiben panaszának kivizsgálásával, illetve tájékoztatásunkkal elégedetlen, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival jogorvoslati eljárást kezdeményezhet. (Jogorvoslati tájékoztató a lap alján.)
Kíváncsi vagyok, ha elküldöm az alinak, foglalkoznak-e még vele.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
Rövid összefoglaló, ami talán segít a postások felé igazolás kérésre.
Vannak ezek a ECSCCA00…………. formátumú küldemény azonosítót kapott küldemények.
Amelyeknek így néz ki a címkéjük:A küldemény megérkezik Budapestre, a Cainiao itteni megbízott logisztikai cége levámoltatja, majd átadják annak a cégnek, amely a Magyar Postánál megrendeli és átadja kézbesítésre. Az átvevő postai részleg az 1005-ös postai egység. (NPKK Vecsés)
Megbízó a Cainiao és a postai konszolidátor (aki a Magyar Postát megbízza üzleti levélként történő kézbesítéssel) a European Chinese Supply Chain Zrt. röviden ECSC.
Látható, hogy van olyan írva DÍJ HITELEZVE Magyar Posta, ez azt jelenti, hogy a postások megelőlegezik a feladási díjat és hónap végén kiszámlázzák az összes ilyen levél feladási díját a megbízónak, aki az ECSC lenne.
Ez azért adja, hogy létezik valamiféle nyilvántartás, valójában a mezei leveleket is tudnák úgy könyvelni, hogy mi is lássuk, hogy hol tart, de ehhez nincs akarat a posta vezetésében, a technikai feltételek már most adottak ehhez a nyilvántartáshoz.
A küldemény típusa Üzleti e-kereskedelmi levél (ez Magyar Postai fogalom) és alatta az ECCSCCCA.... azonosító. Ez a küldemény mivel az 1005-ös budapesti postán lett feladva belföldi küldemény, nem külföldi.
A nyomkövetési információknál az Arrive at local delivery office dátum, időpont azt jelenti, hogy akkor adta át a Cainiao képviseletében az ECSC a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.A Magyar Posta dolgozója kézbesíti a levél kézbesítési szabályok alapján. Ha a küldemény 24 mm-nél vékonyabb és behelyezhető a postaládába akkor a leveles postás kézbesíti, ha nem ilyen a küldemény (vastagabb 24 mm-nél vagy más okból nem helyezhető a postaládába) akkor értesítést kapsz (sms vagy papíros) és postán a hivatali kézbesítőknél veheted át.
Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni.Persze véleményem szerint megkapják és ha nem is kézbesítik akkor is felszámolják a Cainiao felé az üzleti levél bérmentesítési díját. (Ennél átvesznek X küldeményt naponta és a hónap végén leszámlázzák az addig átvett X+X+X... számú üzleti levelet. Se kártérítés, se tételes elszámolás, csak nyereséges üzlet nekik.)
[ Szerkesztve ]
-
-
dethroner
veterán
Tudom, oké , de csak mostanra sikerült beszerezni
A vitát lezárta az ali, és a fellebbezést is elutasította. Van valami ügyfélszolgálat, ahová még el lehet küldeni, vagy ez már veszett fejsze?
Közben láttam még az eladónak tudok írni, csináltam képmentést a pdf fájlról, mert csak képet lehet csatolni. Írtam hogy mostanra van bizonyítékom és vagy adja vissza a zöldhasúakat, vagy küldje újra egy normálisabb, könyvelt szállítással. Kíváncsi vagyok, reagál-e.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Topikgazda
válasz dethroner #69020 üzenetére
Hol adtad be a fellebbezést? A lezárástól számolva 7 nap eltelt?
Ha nem, akkor jöhet ez az Összefoglalóból:A dispute döntés elleni fellebbezés
Ezen a linken Aliexpress Special Dispute Appeal
áll rendelkezésre egy fellebbezési űrlap[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Hol adtam be a fellebbezést? My orders/order details/see request/appeal
Itt látom hogy mit döntött az ali. Hogy mikor volt, nem tudom. De köszi a linket, oda feltöltöttem, várom hogy mit lépnek[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Submarine
senior tag
Üdv!
A standard shippinget még mindig az EO hozza?
Avagy melyik szállítási mód mondható megbízhatónak manapság? -
ACE-
addikt
válasz Submarine #69023 üzenetére
Van amit a Posta, de ugyanúgy plusz fizetés nélküli. Sokan panaszkodnak rá, de nekem múlt héten a Budapestre megérkezés után másnap már ki is hozták, akár az EO... ilyen is van. Mondjuk nem olyan rugalmasak, de villanyórába berakták így is.
-
sunavlys
senior tag
Szükségem volna egy ilyenre:
[link]Mért szállít Magyarországra a 2/16 GB-os Cube-ból? Pedig van belőle még 194 db.
[ Szerkesztve ]
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Topikgazda
-
Cblacksmithc
tag
sziasztok.
eddig ECSCCA csomagom 158 kezdetű számsorra váltott. ugye jól gondolom ez EO lesz ?
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
Topikgazda
válasz Cblacksmithc #69027 üzenetére
Igen, mert csak az Express One használ 24 számból álló küldeményazonosítót, de nem mindig 158-al kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
-
csuhi17
tag
ECSCCA kisméretű csomagom Aug. 22.-én
Out for delivery
[HU]Arrived at local delivery center
Ma hozta a postás, hiába mentem fel a postára, semmit nem tudtak mondani, nem találták. -
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Működik valakinél az EO csomag követési oldala ,
nálam ha beírom a csomagkövetési számot csak pislog keres de nem talál semmit -
Cblacksmithc
tag
válasz lacoka55 #69037 üzenetére
beírod kereső, hogy express one, rákatt
betölt
csomagkövetés katt
belföld vagy nemzetközi...így csinálod ?
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #69014 üzenetére
Sziasztok!
Ezt végülis buktam?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Cblacksmithc
tag
válasz cintula187 #69040 üzenetére
szerintem tudod rá a választ
-
ggabor02
aktív tag
válasz cintula187 #69014 üzenetére
Ne aggódjál, nekem a standard shippinges LS...NL-t nyúlták most le, amely viszont könyvelt.
Beírta reggel hat óra pár perckor (!) a sikertelen kézbesítést, majd átszállítás másik postára az én kérésem alapján.
Azóta a csomagnak nyoma veszett. Az Ali is nagy ívben elhajt majd, mert a tracking szerint én kértem az átszállítást, valamint nem tudták kézbesíteni.A mai MPL-es PNLUC: reggel jön az értesítő, hogy 9-12 óra között jön az MPL. Hurrá, fejlődés történt. Nem 8-17 között írja, mint eddig. 14:20-kor telefonál a csávó. Sajnos már senki nincsen otthon, este amúgy is megyek a postára, hátha előkerül a LS...NL.
A múlt heti MPL-es PNLUC: papíron kétszer próbálták kézbesíteni. Az egyik napon 19 óra után (!) a bejegyzés szerint. Miután valaki rájött náluk, hogy a második napon a kiszállító állítólag senkinek semmit nem vitt ki, harmadik alkalommal kihozta egy másik normálisabb futár.
Ezek bármilyen kis mértékű fejlődésre is teljesen képtelenek.
-
devast
addikt
Üdv!
Gyors kérdés, amire nem igazán láttam választ az összefoglalóban:
Ha 150 eur fölötti a rendelés, akkor az egyes szállítási módoknak milyen plusz költsége van, természetesen az áfán és vámon felül? Értem ez alatt, hogy a vámkezelés eljárásért mennyit kérnek ? -
lacoka55
aktív tag
válasz Cblacksmithc #69038 üzenetére
Többször használtam már ismerem a működését ezidáig mindig működött de most nem
utólag utána nézve le voltak tiltva a sütik ezért nem működött -
Wolfram
aktív tag
válasz cintula187 #69040 üzenetére
Szóval akkor meg se próbáljam.. pont van egy ilyen csomagom.
-
ACE-
addikt
Asszem ez rekord, 24-én rendeltem holnap hozza az EO.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest