Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#110201) daneel_hu válasza t72killer (#110194) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Várható volt, 2 hónapot adok és az EU-ban is ez lesz."

A k*** anyjukat.
Mi biztos nem fogjuk szurkáltatni magunkat fél évente...

(#110202) kwzatz válasza forumpista (#110193) üzenetére


kwzatz
őstag

Nagyon jól összeszedted, de sajnos a falnak beszélsz. És jól látod, ennél binárisabban, ahogy ő látja, már nem is lehet.

A dohányzásos példáddal ("Torches of Freedom" :DDD ) kapcsolatban egyébként én úgy tudom, hogy már több korai tanulmány rég összekötötte a tüdőrákkal (20-as évek végén, 30-as évek elején), ami előtte elképesztő ritka volt, ezek a kampányok meg csak utána pörögtek igazán. Akkor az orvosok még a cigarettázást népszerűsítették a plakátokon. "More doctors smoke Camels." :DDD
Néhány embernek egyszerűen szüksége van az abba vetett hitére, hogy ezek az intézmények vigyáznak ránk és a legjobbat akarják mindnyájunknak, minden egyes pillanatban, mert minden ettől eltérő, kicsit is összetettebb, árnyaltabb lehetőség elborzasztja őket.

Tényleg BalanceR, már egyszer felsoroltam ezeket, nyilvánvalóan akkor sem reagáltál, de tényleg kíváncsi vagyok. Te például hogyan egyezteted a Project MKUltrát a világképeddel? (van ezer hasonló meredek dolog, de ez azért elég közismert) Mármint az pl. hogyan történhetett meg? Arra vagyok kíváncsi, hogy ezeket feldolgozod-e vagy nem is tudom... nem veszed komolyan? Kizárod az elmédből? (Hitrendszeredből? :D )

(#110203) BalanceR válasza forumpista (#110200) üzenetére


BalanceR
addikt

Ilyen alapon bárminek lehet hosszú távú nem kívánt, csak évtizedek múlva bizonyítható mellékhatása amit még nem vizsgáltunk elég hosszú ideig. Az élelmiszeripart adalékanyagoktól, a szájfényben használt kollagénen át a gyereksípból nyál hatására kioldódó festékig.
Mondj egy olyan komplex gyógyszert, ami 10000%-ig biztonságos, amit több száz éve folyamatosan vizsgálnak, megfigyeltek, és garantáltan nincs semmilyen mellékhatása.

Illetve a kérdésemre továbbra sem jött válasz, mi az alternatíva a járványhelyzet megoldására vakcina, korlátozások, maszkhasználat nélkül úgy, hogy nem döntjük be az EÜt mindenhol hónapokra, nem generálunk újabb variánsokat, és nem hagyunk meghalni amúgy menthető több millió embert.
Mert kapálózás, orvosszakértősködés, jogászkodás mindegyik ellen van, de alternatíva, vagy megoldás senkitől nem jön. Ha én valami ellen szólok akkor azt úgy teszem, hogy tudok jobbat vagy olyat ami kevésbé rossz. Ha nem tudok ilyet , akkor az a legjobb ami éppen van.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#110204) kwzatz válasza BalanceR (#110203) üzenetére


kwzatz
őstag

"Illetve a kérdésemre továbbra sem jött válasz, mi az alternatíva a járványhelyzet megoldására"

Van egy új elméletem. Szerintem 15 napig korlátozni kellene az emberek mozgását. Azt mindenki kibírja, 2 hétig otthon van a családjával, pihen kicsit, a gazdaság is kibírja, nem nagy elvárás senkitől a társadalomért. Így elkerülhetnénk, hogy le legyenek terhelve a kórházak. Addig majd felkészül az egészségügyünk. A "Flattening the Curve" nevet adtam neki. Szerintem Facebookon is nagy sikere lesz, rengetegen akarják majd ezzel hirdetni szellemi felsőbbrendűségüket. ;]

[ Szerkesztve ]

(#110205) t72killer válasza kwzatz (#110204) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Késő, ezt 2019 karácsony- 2020 újévén kellett volna, most már a szarvasok, macskák, nyércek, stb szabad mozgását is szüneteltetned kéne bolygószerte, franc se tudja meddig - a lappangási időt uis csak az emberre tudjuk.

Ezt úgy elb.szta az emberiség, ahogy csak lehet, világrekorder idiotizmussal - vagy épp szándékosan.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110206) BalanceR válasza t72killer (#110205) üzenetére


BalanceR
addikt

Ezt úgy elb.szta az emberiség, ahogy csak lehet, világrekorder idiotizmussal

Na ebben egyet értünk.
Kezdve azzal, hogy Kína hónapokig titkolta, hogy ez a szar van, és hogy nem tett semmit, próbálta a szönyeg alá seperni, folytatva azzal, hogy szinte minden ország vezető politikai pártja, és ellenzéke is politikai előnyt próbált belőle kihozni, és orvosok, virulógusok egészségügyi szakemberek heleyett maguk a politikusok és kampánytanácsadók, próbálták kézbe venni az ügyet. Ott is el let b@$zva, hogy a részeletes tájékoztatásra, edukálásra a mai napig szinte sehol nem fordítanak elegendő figyelmet. Erre az egészre rátett egy lapáttal, a jelenleg divatos snowflake trend, meg cancel culture, mindenkinek joga van mindenhez, kötelessége meg semmi. Plusz a XXI.század rákfenéje a clikbait szenzációhajhász médiumok, a látogatottságért hamis információkat is lehozó "hír" oldalak és a közösségi oldalak tovább rontották a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#110207) gergo5991


gergo5991
őstag

van valami adat azokról akik most kerülnek kórházba és nem voltak beoltva, hogy előtte át-e estek a covidon? gyanus nekem hogy eddig megúszták covid nélkül, most meg csak ezek kerülnek kórházba akik nemvoltak oltva.. nem teljes a kép

(#110208) BlackV válasza BalanceR (#110206) üzenetére


BlackV
senior tag

Ezt sose értettem mi változott volna, ha Kína november-decemberben figyelmeztet, hogy egy új, veszélyes tüdőgyulladást okozó vírust azonosítottak.

Hány Kínából érkező gépnek tiltották meg a landolását január végén, február elején, miután Kínában körülzártak egy metropoliszt járvány okozta katasztrófahelyzet miatt?
Ha ez nem volt elég a világnak, akkor hónapokkal korábban egy aggodalmat kifejező figyelmeztetés elég lett volna, hogy felkészüljünk?

[ Szerkesztve ]

(#110209) BalanceR válasza BlackV (#110208) üzenetére


BalanceR
addikt

Akkor már bőven terjedt azért nem volt hatása szerintem.
Kb másfél hónapig szabadon mozgott a vírus kínán belül és a határain túl is mire lezárták wuhant.
Ha az első eseteket amit 8 kínai orvos is ( különböző kórházból) jelentett mint súlyos tüdőgyulladást okozó, erősen fertőző Sars jegyeket viselő koronavírus ( mind a nyolcukat megbüntették mert rossz hírnevét keltették a pártnak többen a kezelésekkor elkapott covidban haltak meg,
vagy egyszerűen eltűntek... ) komolyan veszik, azonnal zárnak, és jelzik a WHO-nak, talán kínán belül maradt volna ott pedig az ott kivitelezhető , de nyugaton elképzelhetetlen statárius lezárások, korlátozások elfojtották volna mielőtt pandémiává fajul.
A kínai haláozáson durván cenzoráltak valami 3-4000 halottat jelentettek wuhanból az első hullám idején, pedig ennek a több tízszerese kellett, hogy legyen a krematóriumi adatok alapján.

Bár nem elfogulatlan, és van benne némi filmes túlzás, de nagyon jól mutatja be az első pár hónapot Nafu Wang dokumentumfilme

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#110210) envagyok


envagyok
veterán

Modernával oltottnál ki lehet mutatni valamivel, hogy valaha találkozott-e a vírussal a szervezete?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#110211) radi8tor válasza envagyok (#110210) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kérdezd meg itt: [link]

⭐ Stella

(#110212) daneel_hu válasza BalanceR (#110209) üzenetére


daneel_hu
addikt

Megnéztem a filmet, jó.
Látszik, hogy 2019 decemberére már szét volt hordva a vírus.
(ezt látszik alátámasztani, hogy már decemberben is voltak Olaszországban rejtélyes tüdőgyulladások akkoriban, ott ugye nagyon sok a kínai turista és diák)

A film alapján pedig már december elején komoly gondok voltak Kínában, sok civil megbetegedéssel. Eddig az volt a duma, hogy december 27-e = 0. páciens persze. :( ;]

(#110213) RubbishBin válasza BalanceR (#110185) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Tod' mi a szakmai? Egy orvosi konzultáció. Az nem szakmai, hogy pár okoskodó informatikus leírja egy hardver fórumon, amit összeolvasott tavaly óta.
Google nélkül 2 értelmes hsz nem lenne ott sem.

[ Szerkesztve ]

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#110214) t72killer válasza daneel_hu (#110212) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sokminden összeáll így utólag. Ha a "szuperfertőző" deltának nyitott sulik és kocsmák mellett hónapok kellettek egy hullámcsúcs összehozására UK-ben, akkor hóttziher, hogy a láma vuhani verzió nem 2020 februárban került €urópába.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110215) BlackV válasza daneel_hu (#110212) üzenetére


BlackV
senior tag

Rendben, lehet, hogy igazatok van es mar sokkal korabban itt volt euban is, de ez nem valtoztat azon amit mondtam. Ha kínai tudósok kiallnak es azt mondjak bocsi de elszabadult nalunk egy vírus es ez lesz a következő spanyol nátha, az mitől lett volna erősebb szignal, mint rohamkorhazak telepitese, kijarasi tilalom stb filmes elemek wuhanbol, amiről a világsajtó beszámolt januar vegetol.

?

(#110216) gergo5991


gergo5991
őstag

[link] vótmá efféle hir?
Némely országok csak 9 hónapig ismerik el a Covid-pass, azaz az oltási igazolvány hatályát. Köztük van Ausztria és Olaszország is. Miután lejár a Covid-passuk érvényessége, szükségük lesz negatív koronavírustesztre a határátlépéshez, de például ahhoz is, hogy megálljanak egy vendéglőben.

(#110217) t72killer válasza BlackV (#110215) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kétoldalú a felelősség. De mindenképp igaz, ha JANUÁR végén, amikor Vuhan már betontömbökkel volt lezárva, a világ nem beerpongol, olasz focimeccsre jár stb, akkor emberéletek millióit lehetett volna megmenteni.

#110216: gyakorlatilag oltatlanokká válnak. Korrekt, mert nagyjából meg is felel a valóságnak.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110218) BalanceR válasza t72killer (#110217) üzenetére


BalanceR
addikt

Na igen, kellett az is hozzá...
Ami még szomorú, hogy a világ két ellenpólusa mennyire azonosan kezelte az egészet, a szabadság földje Amerika, és a Kínai Kommunista Párt full ugyan azt nyomta :
Nincs baj, nincs is új vírus
Van vírus de nem veszélyes
Veszélyes de urai vagyunk a helyzetnek
Ezalatt mindkét országban kongatták az orvosok, szakértők a harangot, hogy nagy a baj, tömegesen voltak halottak, de a TV mindkét otszágban csak a politikusokat mutatta, hogy mennyire jól kezeli a kormány a helyzetet.
Kórházban csak azt vehették fel a TV stábok, hogy bár kemény a helyzet, de minden rendben, van mindenből elég, és nem is nagy a baj... Eközben a bevallottnál jóval több halott, ferőzött , végkimerült EÜsök.
Ismerős? Legalább még egy országot tudok ahol telibe ez volt...
Ha akkor a valóságot mutatták volna, nem lett volna beerpong, nem lett volna koronaparty, jóval kevesebben bagatellizálták volna el a helyzetet...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#110219) kwzatz válasza gergo5991 (#110216) üzenetére


kwzatz
őstag

Pár napos hír talán, hogy Izraelben 6 hónapot fontolgatnak. "Konteós-alusapkás" körökben még az oltások megkezdése előtt, úgy ~1 évvel ezelőtt már felmerült, hogy így fog működni az üzleti modell. :DDD

(#110220) t72killer válasza BalanceR (#110218) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" a világ két ellenpólusa mennyire azonosan kezelte az egészet"

És akkor ne kezdjen el az ember konteózni :DD, pláne hogy lassan tényként kezelik a laborszökevény eredetet, amiért errefelé tavaly tavasszal még bannolás járt.

Mi a közös a politikusokban, legyen "demokrata" vagy "diktátor"? Többek között:
1. meg akarja tartani a hatalmát
2. a társadalom bonyolult problémáit szeretné/kéne neki megoldani (túlnépesedés, túlburjánzott turizmus, túlfogyasztás, égig nőtt igényszint a lakosság részéről)
3. lusta és hülye

1+2-re ideális eszközt ad egy arc, jogok és képviselet nélküli ellenség, ami ellen lehet harcolni, 3 pedig megmagyarázza, hogy az elején fel se fogták, hogy mivel állnak szemben.

A CHO falazása mögött mindannyian kínai kenőpénzeket sejtünk, de egyáltalán nem biztos, hogy csak vöröskína a ludas még az ominózus Taiwan-i telefon lecsapásában sem.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110221) BalanceR válasza t72killer (#110220) üzenetére


BalanceR
addikt

"És akkor ne kezdjen el az ember konteózni."

Hát ne.
Nem kell mindenben ellenséget, megtévesztést, háttérhatalmat fantáziálni.
Egyszerűen emberi hibák szerencsétlen sorozata, hozzá nem értés, és önzőség vezetett idáig, nem a titkos, államok országok, cégek közötti susmus.

Ha Csernobil két éve történt volna, na abból mekkora konteók jöttek volna...
Már látom, hogy Billgéc abban is benne lett volna, vagy ha ő nem akkor Elon Musk, és biztos lennének radioaktivitás tagadók, akik elutasítanák a jódtablettát, mert az bizony méreg, és nem hinnék el, hogy a felhő elér idáig, és lennének akik szerint meg sem történt a robbanás, csak pánikkeltés az egész....
Vagy ha most a süllyedő Titanicon beszélgetnénk:
Lennének akik nem hinnék el:
biztos átverés, nem süllyedünk, hiszen nem vizes a cipőm!
Nincs is jéghegy, hiszen a jég csak télen van, és amúgy is puhább, mint az acél!
Csak azért mondják, hogy szálljunk át a mentőcsónakba, mert itt akarnak hagyni.
Lennének mentőövtagadók, akik elutasítanák, mert zavarja őket a mozgásban, és kényelmetlen. Lenne aki a jogaira hivatkovza saját egyszemélyes csónakot követelne.
Vagy szándékosan süllyesztették el, mert csökkenteni akarják az emberek számát.

Mindenbe bele lehet magyarázni szándékosságot, háttérhatalmat, kitervelt gyilkosságot, tömegek kivégzésére tett kísérletet.
Az ember már csak ilyen , szeret mindenbe amit objektíven nem lát át, nem ért meg, nem fog fel, nem tud feldolgozni - belelátni dolgokat. Ufókat a légköri jelenségekbe, démont egy furcsa árnyékba, idegeneket a piramisokba, szellemeket a temetőbe, csippet az oltásokba, és háttérhatalmat a vírushelyzetbe.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#110222) t72killer válasza BalanceR (#110221) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó, de annyira hülyék lennének, hogy pl én, randomjóska egyébként mérnök hátterű emberke 2020 januárban megmondom, hogy ajvé, ebbű baj lesz - az ő a seregnyi immunológus, járványtanász, stb szagértőiknek meg ennek felfogásához 3 hónap kell?? Bizonyos, 100+éve ismert ALAPDOLGOKHOZ, mint pl MASZKVISELÉS még annál is több?!?! Mi annyira nehéz azon, hogy: hosszú, akár 2hetes lappangási idő alatt fertőz + mortalitása igencsak magas, nem egy influenza == ultanagy gázban vagyunk?? Miért nem lehetett a SARS-ban már jártas távol-keleti országok, pl D-Korea, Szingapúr, stb példáját követni, akik tudták mit csinálnak??

Ezek az infók januárban már rendelkezésre álltak, kiegészítve az egyre gyarapodó Vuhan-i képsorokkal és a Diamond Princess-ről egymás után lehozott súlyos esetekkel.

Ok, előlegezzem meg a jóindulatot: tehát HÜLYÉK voltak (de mint a főd, az is osztva 2vel) és utána ezt próbálták fedezni.

Annyira nem voltak képesek, hogy a brüsszeli seggeiket felemeljék és 2020 február legelején, miután európai földön is feltűnt az első, tünetmentesen behurcolt, hivatalosan is regisztrált példány (webasto), kidolgozzanak egy válságTERVet, hogyha valami hihetetlen csoda folytán ez a levegőben terjedő valami átjutna a totálisan, vákummal szeparált kínából a zavartalanul folyó légiközlekedésen keresztül, milyen forgatókönyvek szerint reagáljanak, mint Európai UNIÓ.

szerk, kieg, a hülye mint a főd/2 témához. Mégis, aki ezt a bagázst komolyan veszi, hogy minősítsük??:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110223) RubbishBin válasza t72killer (#110222) üzenetére


RubbishBin
senior tag

És ugyanezen tudósokban bíznak meg vakon azóta is, és kiáltanak ki mindenkit laposföldhívő tudománytagadónak, aki viszont nem hisz már nekik.
Simán kinézem ezekből a szakikból a "hhhát elkúrtuk ezt az oltás dolgot, bocsesz" című fordulatot is.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#110224) t72killer válasza RubbishBin (#110223) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

De ezaz, hogy senki nem áll ki még olyan minimális beismeréssel se, hogy nettó néphülyítés volt 2020 tavaszán előállni legfelső szinten az antimaszker-dumával. HAZUDTAK a népnek - tény, lévén ugyanők pár hónapra rá már vezették is befelé a maszk-kötelezettséget, illetve már akkor látszott, hogy a maszkviselő keletiek nagyságrendekkel jobban állnak.

Most nézem, €urópában 1.2millió ember halt meg hivatalosan ebben a sz.rban. Történt BÁRHOL kormányváltás legalább? Ok, az olaszoknál, de ott akkor is van, ha esik az eső.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110225) Reggie0 válasza RubbishBin (#110223) üzenetére


Reggie0
félisten

A WHO nem tudosok, hanem egy nemzetkozi gittegylet, akiknek bedolgoznak tudosok is, de a hangot nem a tudosok adjak.

(#110226) t72killer válasza Reggie0 (#110225) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

És mondjuk egy Merkel vagy Macron stábnak nincsenek szakértői, akik mondjuk IDŐBEN ráeresztik a főnökeikre a vödör hideg vizet? A kínai vezetés használhatóbb tanácsokat adott még JANUÁRBAN ("építsetek kórházakat, de GYORSAN").

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110227) Reggie0 válasza t72killer (#110226) üzenetére


Reggie0
félisten

Minek hallgatnanak a szakertokre, ha a tanacsok megfogadasa nem jar politikai elonnyel, sot inkabb hatrannyal? A korlatozasok nem egy nepszeru dolog meg most sem, a sok egybites szavazo rogton szavazna arra amelyik szabadsagot iger. Plusz ha leall a gazdasag, akkor nehezebb lopni is. A politikusok nem a nepert vannak, hanem a sajat zsebukert.
Lasd itthon is csak azokra a temakra ugrottak a politikusok, amikre gyorsan ki is epitettek a mutyit. Amint lett nernias lelegeztetogep, maszk, majd oltas, onnantol megindult a politikusok aggodasa az emberekert.

[ Szerkesztve ]

(#110228) pjen válasza t72killer (#110226) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem teljesen felesleges állandóan kinával példálózni.Az egy egészen más rendszer, lehet ,ha abban kéne élned inkább örömmel válalnád a mostani járványt.

(#110229) pjen válasza Reggie0 (#110227) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos, mint látható a korlátozásokat nem lehet folyamatosan fenntartani, hiszen összeomlana a gazdaság.Állandóan az megy:laposítani kell a járvány görbét mert összeomlik az eü.Ausztriában méót nem omlott össze.Ha a stadion építésre és a feleslegesen beszerzett lélegeztető gépekre elköltött pénzt az eü re fordították volna, például emberek képzése nem kéne állandóan az összeomlástól rettegni.
Más: Fönököm a tavaszi két kinai után megkapta harmadiknak a pfizert azt mondták ebből még egy kell.Ami a legszebb, az oltóponton megkérdezték milyent szeretne.

(#110230) daneel_hu válasza BlackV (#110215) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Rendben, lehet, hogy igazatok van es mar sokkal korabban itt volt euban is, de ez nem valtoztat azon amit mondtam. Ha kínai tudósok kiallnak es azt mondjak bocsi de elszabadult nalunk egy vírus es ez lesz a következő spanyol nátha, az mitől lett volna erősebb szignal, mint rohamkorhazak telepitese, kijarasi tilalom stb filmes elemek wuhanbol, amiről a világsajtó beszámolt januar vegetol."

Semmit.
Mivel viszonylag fertőző volt a vírus, valószínűleg széthordták volna úgy is.
Sőt jelen állás szerint mindenkin végigmegy valamilyen formában, még az oltottakon is.

(#110231) t72killer válasza Reggie0 (#110227) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, a modern szavazópolgár, legyen az putrialsón Mi.-gon vagy üljön egy Frankfurti-Londoni befektetési bankban, 80+%-ban hülye, és nem érti meg, hogy 1 hónap megszorítással több évnyi nyűgöt, családtagok elvesztését, stb spórolhatna meg.

#110228: szingapúr nem olyan rossz hely, csak szűk.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110232) emvy válasza t72killer (#110231) üzenetére


emvy
nagyúr

bezzeg t72killer a PH! forumon megfejti! :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#110233) t72killer válasza emvy (#110232) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sztem közép-cipész értelmi szint és afölött mindenki megfejti, csak a politikát nézve ez a populáció kisebbségben van :( .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110234) pjen válasza t72killer (#110231) üzenetére


pjen
félisten

Milyen szigorításokra gondolsz?A világon mindenkire egy hónapig rázárnád az ajtót, de tényleg mindenkire és az állatokra is, hiszen azok is elkapják és terjesztik.Aki túlélné a szigorítást az vagy megmenekülne a vírustól vagy nem.Honnan Tudod, hogy nem lappang valakiben akár félévig is.A legnagyobb baj, hogy almát körtéhez, Szingapurt hozzánk hasonlítod.Egész más mentalitás, de legfőképp gazdasági környezet.

[ Szerkesztve ]

(#110235) t72killer válasza pjen (#110234) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha egy pont olyan lockdownt tolnak 2020 JANUÁRBAN, mint amit Áprilisban, az totál kinyírta volna a vírust. 2020 Áprilisban hányan haltak bele a lockdownba??

Az egyik kulcs-baromság volt a sok közül pl, hogy lángeszű Borisz mindenféle betarttatott karantén nélkül eresztett haza 15ezer olaszoló britet. Hasonló művelet ma hotelkaranténnal, vagy minimum ellenőrzött otthoni karanténnel, saját maguk által fizetett tesztekkel jár.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110236) Asbee válasza t72killer (#110235) üzenetére


Asbee
veterán

Teljesen felesleges ezt a vonalat erőltetni, mert az egész világot 0 kontakktal, vagy olyan védelmi eljárásokkal kellett volna lezárni, hogy "kiöld" a vírust. Ez totálisan abszurd és kivitelezhetetlen. Ami áprilisban volt, azzal sem tűnt volna el, maximum egy fél év vagy év normális élet után, újra előtört volna. Mára egyre valószínűbb ez a vírus már rég nagyon sok helyen ottvolt, mire felfigyeltek rá. Illetve Kína valószínű felfigyelt csak kussolt, a who szervezete meg bevédte. Eltűnni ez már nem fog, reméljük a sok mutációval majd idővel egyre gyengül. Mert oltással megfogni egy ilyen vírust sem fogunk soha. Valamiféle tűzoltásra jó aztán ennyi. Annyi féle mutáns van és lesz, hogy képtelenség lesz oltással tartani vele a lépést. Azt viszont rohadtul ellenzem én is, hogy fél évente bökessük magunkat. Úgysem marad más idővel, elkell engedni, aki akar szezonálisan bökesse magát mint egy influenzával, meg reméljük valami gógyszer ilyesmi lassan jön.

[ Szerkesztve ]

(#110237) t72killer válasza Asbee (#110236) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A SARS1-et is megfogták, csupán annyi kellett volna, mint amit 3-4hónappal később sokkal több kínlódással, sokkal hosszabban megcsináltak. Ráadásul sokkal jobban hatnának a vakcinák, ha a vírus le van maradva.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110238) pjen válasza t72killer (#110235) üzenetére


pjen
félisten

Igen, ott ahol a lezárás van, de MÁSHOL nem.Meg kéne érteni, az egész világot nem lehet egyszerre lezárni. A Sars 1 inkább eltünt, lehet a kovid is visszahúzódik idővel.A pestisbe se halt bele mindenki pedig gyógyszer sem volt.Vannak nyavaják amibe sokkal többen halnak meg évente mégsincs vele tele a,világ.Az álltalad is említett szingapurban 55 halott több tizezer fertőzöttből.

[ Szerkesztve ]

(#110240) Reggie0 válasza t72killer (#110237) üzenetére


Reggie0
félisten

SARS1 a covidhoz kepest nem is fertozo betegseg...

(#110241) t72killer válasza #20749568 (#110239) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

lassan, de nehezen felfogom. csak el-elgondolkozok, mi SZÁMÍT (nekik) akkor, ha az emberélet nem :F ? Az élet nagy kérdései...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110243) t72killer válasza pjen (#110238) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Azért éljünk a gyanúperrel, hogy 2020 januárjában nem volt még jelen MINDENÜTT.
Az egyébként megvan, hogy a mutáció/evolúció sebessége egyenesen arányos az egyedszámmal? A kezdeti töketlenkedés igen nagy pofon a vakcinás védekezésnek.

#110242: pontosan így van, kieg. annyi, hogy ezt is szigorúan csak 1x1méter x1nap kockában látják. a saját jólét+kényelem igen nagy pofont kap, ha az idő előtt elment nagyszülő helyett havi 900€-s bölcsi vigyáz majd a gyerekre (hova beszélek, kinek van manapság gyereke...) vagy épp ő maga szív be egy jó kis longot ("szövődmények" címszó alatt futott a covid előtt).

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110244) pjen válasza t72killer (#110241) üzenetére


pjen
félisten

Ha számítana az emberélet, nem halna évente több millió ember éhen, ezt igazán könnyen lehetne orvosolni. A kovid se érdekelne komolyan senkit ha kinában és környékén esetleg afrikában maradt volna.Egyre több arról a hír, hogy sokkal előbb megjelent például európában.Pont ez a lényeg sajnos, ahhoz hogy járvány legyen először szét kell hordani, mire járvány lett először wuhanban már széthordták.

[ Szerkesztve ]

(#110245) Asbee válasza t72killer (#110237) üzenetére


Asbee
veterán

SARS1-et ehhez hasonlítani ilyen szempontból? :U Rugózhatsz ezen állandóan, sosem fogják már megfogni és nem is tudták volna.

[ Szerkesztve ]

(#110246) lacafaca válasza Asbee (#110245) üzenetére


lacafaca
őstag

...és még csak nem is akarták :)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#110247) t72killer válasza Asbee (#110245) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

nem akarásnak nyögés a vége.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#110248) radi8tor válasza t72killer (#110247) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nyögni rossz? :D

⭐ Stella

(#110249) Asbee válasza t72killer (#110247) üzenetére


Asbee
veterán

Ez már nem, akarás kérdése. Kezdteben Kínai részéről megvolt a nem akarás, majd egy kis who aszisztálás, és már el is jutottunk olyan szintre , hogy lehetetlen megfogni. Persze lehet sci-fi mesékben hinni, hogy ilyen olyan lezárásokkal stb , de felesleges. Maximum lokálisan, nagy áldozatok árán, és utána és komoly szabályokkal tartani. De ez még mindig nem az a vírus....

[ Szerkesztve ]

(#110250) t72killer válasza Asbee (#110249) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ja, abban már kb tavaly május óta nem hiszek, hogy mostmár meg lehetne fogni. pláne, h szabadon mászkál az állatvilágban is.

#110248: :))

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.