Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#109651) Cs1csó válasza zolivissza (#109649) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, az oltástól nem, de ugye az oltást még az első varináshoz készítették, plusz ugye a fő szöveg az, hogy elsősorban a SÚLYOS megbetegedéstől és a haláltól óv meg az oltás, tehát akár a szaglás ízlelés elvesztése megtörténhet úgy is, hogy oltva vagy főleg ha a vírus az orrnyálkahártyán keresztül jut be.
Olvasgattam a témában de több dolog is van:
1. lehet, hogy nem is a vírus nyírta ki, hanem a szervezetem parázott be a vírustól - ugye ismeretlen volt neki - és "attól tartva" hogy az idegrendszert is eléri az orrnyálkahártyán keresztül ezért maga a szervezetem nyírta ki a támasztósejteket ami a szaglás intenzitásához nélkülözhetetlen (gyakorlatilag már a szaglásvesztés elején is éreztem az EXTRÉM erős szagokat, illatokat de csak nagyon gyengén, tehát valamennyire volt szaglásom)

2. Ezáltal, hogy az orrnyálkahártyánál már beavatkozott az immunrendszerem a vírus nem jutott tovább (lehet nem is fertőztem max rövid ideig hiszen nem köhögtem az orrom dugult be pár napra) tehát nem jutott le a tüdőmbe stb. de persze ez sem biztos. A családtagjaim nem fertőződtek meg (ez mondjuk szerintem azt bizonyítja, hogy mennyire gyengén szaporodott el bennem a vírus, valószínűleg ha napokig köhögök stb. akkor jobban terjesztettem volna)

3. Az is érdekes, hogy sokan akik szintén elvesztették a szaglásukat és az ízérzékelésüket arra panaszkodtak, hogy "fantom" szagokat és ízeket éreznek pl. sok mindennek benzin szaga van és furcsa ízeket éreznek, ez amúgy lehet pont annak a jele, hogy nem csak a szaglósejtek, vagy azok támasztó "csilló" sejtjei sérültek, hanem idegrendszeri károsodás is érte őket.
Nekem lehet idegrendszeri károsodásom nem volt, mivel én nem éreztem fantom szagokat.
A valós szagokat éreztem de csak nagyon gyengén és csak is akkor ha az extrém erős pl. valami illóolajos szagolgatás volt pl. öblítős flakonba beleszagoltam - ami ugye elég tömény - de csak nagyon gyengén éreztem az illatot.

4. az egy külön para, hogy a többi variáns mit is okoz(na) nálam és hogy véd e a két Pfizer ami bennem van.

Egy dolog biztos, a bizonytalanság. Plusz szerintem egy oltás továbbra is kisebb kockázat és egyfajta megelőző próbálkozás a jövőbeni súlyosabb tünetek elkerülésére.

(#109652) zolivissza válasza Cs1csó (#109651) üzenetére


zolivissza
aktív tag

:R

amor fati

(#109653) BalanceR válasza kwzatz (#109635) üzenetére


BalanceR
addikt

Mit meg nem teszek érted...
Naszóval.
Csak hogy tiszta legyen a kép, a cikk nem a sajtó, vagy média állásfoglalása, nem is tudományos tanulmány , értekezés, ez egy magánszemélyként kommentáló (az LMP alapító Shiffer) polgár szubjektív cikke a "vélemény" rovatban. Kezeljük is úgy, nem mint végtelen igazságot.
A cikk alapvetően jó kérdéseket tesz fel, rávilágít sok problémára, de válaszokat, kivitelezhető megoldásokat nem ad, száraz jogi aspektusból néz mindent. (mellesleg vész / kaszasztrófa helyzetre a legmodernebb jog sincs felkészülve, mert kiszámíthatatlan. Ami "békeidőben" logikus, és kézenfekő, az egy pandémia esetén veszélyes, kártákony is lehet, amikor életek múlnak bizonyos jogkörök kibővítésén vagy megvonásán, nincs idő hónapokon át nyúló jogi bizonyítási, arányossági, méltányosági procedúrákra, elemzésekre, hatástanulmányokra,nem elég rugamas)
A cikk második felének elején van némi konteógyanus vonal antivaxx oldalak idézése, ami sokat ront nálam a cikkíró megítélésén, mert alapvetően értelmes ember, https://report24.-re hivatkozni, mint forrás... :O
Ezekkel a pontokkal értek egyet:
- A veszélyhelyzet soha nem lehet biankó csekk az állam kezében a polgárok jogfosztására (időkorlát szűkítés, és indoklás elbírálása független szakértők által)
-A vakcinaszerződések nyilvánosságra hozása (ezzel megelőzve a konteókat, korrupciót)
-A vakcinaszabadalmak feloldásának igénye (növelni a kapacitásokat, egyenlő elosztás lehetősége a szegényeb /gazdagabb országok között)

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109654) Gsx-rr válasza DS39 (#109642) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Izralel a bizonyitek nem szamit az atoltottsag es az oltas nem ved a delta ellen,igy varhatoak a szigoritasok
A masik, hiaba lenne itt 100 szazalekos atoltottsag mikor a hatarok nyitva es a kornyezo orszagokban a harmadat se fogja elerni elorelathatolag.

[ Szerkesztve ]

(#109655) Ricardo válasza BalanceR (#109647) üzenetére


Ricardo
félisten

Sokmindent olvasok. Így sok helyről és irányból van infó.

(#109656) radi8tor válasza DS39 (#109642) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mindenki hozzon magával még egy oltatlant az oltópontra. :D

⭐ Stella

(#109657) zolivissza válasza BalanceR (#109653) üzenetére


zolivissza
aktív tag

Legalább a nevét helyesen írhatnád. :N

amor fati

(#109658) kwzatz válasza BalanceR (#109653) üzenetére


kwzatz
őstag

"Csak hogy tiszta legyen a kép, a cikk nem a sajtó, vagy média állásfoglalása, nem is tudományos tanulmány , értekezés, ez egy magánszemélyként kommentáló (az LMP alapító Shiffer) polgár szubjektív cikke a "vélemény" rovatban."
Csak hogy tiszta legyen a kép, ettől nekem hitelesebb, és mivel jogi kérdésekről szól a cikk, Schiffer András pedig jogász, ezért nyilván száraz jogi aspektusból néz mindent. Nekem ez érdekesebb, mint a szaktudásukat tekintve megkérdőjelezhető, fizetett cikkírók megrendelésre készülő, az éppen aktuális narratívát sulykoló, logikátlan hányásai, de hát ugye kinek mi.

"Mit meg nem teszek érted..."
Különös, pont ugyanígy érzek feléd. :D
"https://report24.-re hivatkozni, mint forrás..."
Sajnos nehéz lenne a CNN-re vagy a Washington Postra hivatkozni, ha azok nem hozzák le a Pfizer szerződések leakjeit. Mi szerinted a hiteles, független forrás? Csak mondd ki, és már keresem is, ki van a tetején. Ez a leak már kikerült egy ideje és sok helyen beszélnek róla, valahogy eddig a Pfizer tudtommal nem tagadta, hogy valódi és valamiért a Twitter is fent hagyta, egy random 24 éves kapucnis fact checker sem kifogásolta még, szóval...

"-A vakcinaszerződések nyilvánosságra hozása (ezzel megelőzve a konteókat, korrupciót)"
Oh, ha olvastad volna azokat a leakeket, akkor tudnád, hogy a konteók akkor szabadulnának csak el igazán, ha azok a szerződések az emberek általános tudásának a részét képeznék. Szerinted mi az oka, hogy eredetileg nem nyilvánosak? Maximálisan ajánlom az elolvasását, ha nem félsz a kognitív disszonanciától és képes vagy nyitott elmével befogadni a pfizeri jótékony szeretetet. :D

"A cikk második felének elején van némi konteógyanus vonal antivaxx oldalak idézése"
És csak megvagyunk ezzel is, Schiffer András is konteós, antivaxxer. :D Tényleg kipróbálhatnád, hogy tudsz-e olyan kommentet írni, amiben ezek a szavak nem szerepelnek.

Az valóban szép meg minden, amit arról írsz, hogy katasztrófahelyzetben nehéz reagálni, csak ugye a békehelyzetben kellene ilyenekről előre gondolkodni, szcenáriókat elemezni, tanulmányokat készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#109659) zolivissza


zolivissza
aktív tag

az oltatlanok másik, nagyobb tömege nem is oltásellenes, inkább oltásóvatos: ők kivárnak, mert több bizonyítékot, megerősítést szeretnének,

van ilyen is

amor fati

(#109660) BalanceR válasza kwzatz (#109658) üzenetére


BalanceR
addikt

És csak megvagyunk ezzel is, Schiffer András is konteós, antivaxxer.
Az antivaxxer gyanús konteó tartalom a report24.-re vonatkozott, ami elvileg független híroldal, de nyisd már meg, a kontent 90%bam vakcinaellenes, járványt megkérdőjelező, mindenben is összeesküvést belelátó cikkek, meg Bakhdi és egyéb szenzációhajhász kirakatdoktorok reklámoldala. Kb a német megfelelője az orvosokasisztánlátásért.hu-nak.

"Az valóban szép meg minden, amit arról írsz, hogy katasztrófahelyzetben nehéz reagálni, csak ugye a békehelyzetben kellene ilyenekről előre gondolkodni, szcenáriókat elemezni, tanulmányokat készíteni..."

Igen, kellene, kellett volna, de egyik ország, állam, jogalkotó sem volt ilyesmire felkészülve.
És majd békeidőben, ahogy mondod el is kell kezdeni az ilyesmit, nem most.
Vagy szerinted az a megoldás, hogy leállítjuk az összes vakcinát, minden korlátozást, maszkot, távolságtartást... világszerte, és nekiülünk jogászkodni, nehogy valaki ne ebédelhessen a kedvenc éttermében, mert nem akarta felvenni az ingyenes oltást, és nem kapott kártyát? Pár év, mire a jogalkotók komplex, mindent figyelembe vévő jogrendet terveznek, hatályosítanak, addig meg engedjük el a járványkezelés minden formáját?

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109661) BalanceR válasza zolivissza (#109659) üzenetére


BalanceR
addikt

Na igen az az a csoport amelyik még úgy-ahogy érthető okból nem vette még fel az oltást.
Sajnos ebből van a legkevesebb a másik kettő csoport (alacsonyabb iskolai végzettségűek , abszolút tájékozatlanok) alkotják az oltatlanok túlnyomó többségét.

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109662) RubbishBin válasza BalanceR (#109661) üzenetére


RubbishBin
senior tag

"(alacsonyabb iskolai végzettségűek , abszolút tájékozatlanok) alkotják az oltatlanok túlnyomó többségét"

Erről kérhetek légyszíves valami hiteles forrást?

[ Szerkesztve ]

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109663) Angelina87 válasza BalanceR (#109661) üzenetére


Angelina87
tag

Á, tuti, hogy fizetett tag vagy... :) ennyi regényt írni mindenki ellen is ... uramatyám,...
Hozom a popcornt :) :C

" A világon vendég vagyok."

(#109664) BalanceR válasza RubbishBin (#109662) üzenetére


BalanceR
addikt

Itt pl van stat bőven: G7 data

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109665) BalanceR válasza Angelina87 (#109663) üzenetére


BalanceR
addikt


:))

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109666) RubbishBin válasza BalanceR (#109664) üzenetére


RubbishBin
senior tag

"a Miniszterelnökség elküldte a megyei adatokat a 444-nek"

Uh! :DDD

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109667) BalanceR válasza RubbishBin (#109666) üzenetére


BalanceR
addikt

Az Államokban, Kanadában, Olaszországban is hasonlóak a statisztikák, ott van a cikk végén, azokat nem a Miniszterelnökség küldte...
Persze nyilván mindenki előre tudta, miért kellenek a beadott oltások területi elosztásának adatai, és kitervelték a kormányok, hogy úgy manipulálják, hogy az iskolázottsági térképre direkt rosszabb adatok jelenjenek meg, a szemét háttérhatalom. :))

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109668) RubbishBin válasza BalanceR (#109667) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Meg 5g, és gyíkemberek meg laposföld. Meg minden cinikus szarság. Az a baj, hogy teljesen felesleges vitába szállni veled. Te nem diskurálni szeretnél, hanem téríteni. Azoknak a kormányoknak a felméréseibe kapaszkodsz, akik 2020 eleje óta hülyét csinálnak belőlünk. Abba a tudományba kapaszkodsz, ami egy hatalmas gyógyulási arányú betegséggel szemben is tehetetlen. De nincs ezzel baj, és nem mondom hogy nincs igazad. Lehet hogy én tévedek. Kiderül hamarosan.
Legyen jó vége! :R

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109669) BalanceR válasza RubbishBin (#109668) üzenetére


BalanceR
addikt

De ne már... Komolyan azt gondolod, hogy a kormányok úgy manipulálják a statot, hogy az jöjjön ki, hogy az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők között legyen a magasabb az arányos oltottság.
Troll vagy-e?

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109670) Daffni2 válasza BalanceR (#109661) üzenetére


Daffni2
addikt

nem vette még fel az oltást

Leesett? :W

Baghdi mint kirakatdoktor...neked elment az eszed?

"Aki ad,az nyer"

(#109671) RubbishBin válasza BalanceR (#109669) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Persze hogy az. Mindenki troll, aki máshogy gondolja.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109672) RubbishBin válasza Daffni2 (#109670) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Ez a "felvétel" szó a marketing része. Valamit felvenni ami jár, az pozitív dolog. Végre ingyen vehetek fel valamit? Nincs kamat? Kelllll!
Annyira magyartalan kifejezés, hogy mindenki beokádik tőle kb, aki beszél magyarul és belegondol.

[ Szerkesztve ]

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109673) Daffni2 válasza RubbishBin (#109672) üzenetére


Daffni2
addikt

A másik okádék az "oltakozni" :o

"Aki ad,az nyer"

(#109674) BalanceR válasza Daffni2 (#109670) üzenetére


BalanceR
addikt

Wikipédia
"2012. április 1 -je óta Bhakdi nyugdíjas professzor, tagsági jogok nélkül"

"2020 márciusától Bhakdi a feleségével, Karina Reiß- szel írt videókban, interjúkban és két könyvben negatívan nyilatkozott a német hatóságok által a COVID-19 világjárvány elleni intézkedésekről, és hamis információkat is közölt ezzel kapcsolatban. Infektológusok, epidemiológusok és más szakértők cáfolták téziseinek nagy részét"

"Mikrobiológusként Bhakdi nem kutatott és nem publikált a koronavírusokról és a kapcsolódó járványügyi témákról. A Medline tudományos adatbázis egyetlen cikket sem tartalmazott tőle 2019 -ben és 2020 -ban. Ennek ellenére a németországi COVID-19-járvány szakértőjeként mutatkozott be"

"Március 23., 2020, tény ellenőrzéseket az állami és nemzeti minőségi média elutasította Bhakdi fő téziseit

Remek szakember :DDD
Nem copyzom be az egész életét, meg lehet nézni hogy minden komoly orvosi csoport, szakmai közösség határozottan elhatárolódik tőle.
Viszont a könyveivel nem kis pénz keresett...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109675) natë válasza BalanceR (#109674) üzenetére


natë
nagyúr

Menekülj, nagy a túlerő és legyőznek a rutinjukkal. :DDD

(#109676) lafaty80 válasza RubbishBin (#109668) üzenetére


lafaty80
őstag

Nem kötekedésből, de ma kis hazánkban hazai dolgokról hol találsz "hiteles" és "független" forrást? Vagy honnan várnál?

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#109677) csƵ válasza Gsx-rr (#109654) üzenetére


csƵ
őstag

Szerencsétlen izraelieken még mindig nem térek napirendre.
Bezzegőkfájzertkapnak! Mertottszámítazemberélet!
Erre vertek maguknak egy akkora 4. hullámot, amit még a világ nem látott.

[ Szerkesztve ]

(#109678) Cs1csó válasza lafaty80 (#109676) üzenetére


Cs1csó
félisten

Van pár oldal ami gyakorlatilag vállalhatatlan, de bőven van ami "vállalható"

[ Szerkesztve ]

(#109679) natë válasza csƵ (#109677) üzenetére


natë
nagyúr

A 60%-uk kapott ember! A maradék meg a nép mentalitasa miatt utazik feszt!

(#109680) lafaty80 válasza Cs1csó (#109678) üzenetére


lafaty80
őstag

Mint forrás, melyikre gondolsz pl.?

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#109681) csƵ válasza natë (#109679) üzenetére


csƵ
őstag

Teljesen irreleváns, kórházban az oltottak vannak.

(#109682) csapee válasza csƵ (#109681) üzenetére


csapee
senior tag

Tudjuk mind meghalunk, ezért az aggódás. 😁

Csapee

(#109683) kwzatz válasza natë (#109675) üzenetére


kwzatz
őstag

Balancer minden kommentjében menekül, ahol nem könnyű a célpont. Legalábbis a hsz-eimre adott válaszai vért izzadva kikerülik a kellemetlen részeket, ami nehezen fér bele a meglehetősen beszűkült világképébe, aztán a maradék 10%-ot, ami általában a legkevésbé érdekes, abba fogcsikorgatva beleköt. A Pfizer leak nem lesz elolvasva, nem fog megnevezni független, hiteles hírforrást (nehéz is lenne mondjuk), a közösség vs egyén érdeke témakör is meglehetősen dobva lett... Szóval vicces továbbra is. :D

Példa: a legutóbbi hsz-ekben Balancer ugye az oltás és az iskolázottság közötti kapcsolatot próbálja bizonyítani, kíváncsi vagyok mit kezd azzal a kellemetlen ténnyel, hogy van egy csoport, akiknek egy jelentős része nem oltatja magát és nem változtatott a véleményén az utóbbi hónapokban (még az ingyen sültkrumpli, fagyi, fánk, lottósorsolás hatására sem :DDD ), ez pedig a legmagasabban képzettek csoportja. (a tipikus, alufóliasapkás konteósok ugyebár)
Vaccine Hesitancy

Egyébként ez teljesen logikus szerintem. Viszont én pont ezekkel kapcsolatban lennék kíváncsi a pszichológia iránt érdeklődőként arra, hogy illeszti bele a világképébe az ilyesmit Balancer, mert annyira tökéletes alany a válaszain, reakcióin keresztül a megfigyelésre. Arra épül az egész világnézete, hogy mindenki alufóliasapkás konteós, alacsony iskolázottságú és eldugott FB-csoportokban tájékozódik, szóval így, hogy én mondjuk a nézeteimet, következtetéseimet az emberek befolyásolásával, politikával, gyógyszeriparral, nagyvállalatokkal, médiával stb. kapcsolatban leginkább az egyetemi közgazdasági végzettségre, pszichológia-, és szociológia könyvekre (Cialdini: Hatás, Bernays: Propaganda, Aronson: Social Animal stb.), klasszikus disztópikus művekre, történelmi "tényekre" (mondjuk úgy, hogy jelenleg általánosan elfogadott tények) alapozom (csak pár érdekesebb dolog, jó olvasást: Operation Paperclip, Operation Northwoods, Project Sunshine, MKUltra, Tuskegee Syphilis Study, stb. százával), így továbbra is megmosolyogtató, ahogy minden kommentben el kell sütnie a "FB-csoport, konteó, antivaxxer, alufóliasapka, gyíkember" szavakat, mert az ő tájékozottsága, tudása, illetve amivel még képes vitába szállni, az sajnos ezen a szinten rekedt meg.
Tény, hogy a hozzá hasonló egyéneket tartom a legszórakoztatóbbnak, a negatívum, hogy sok időt emészt ez fel, annak ellenére, hogy egyfajta bűnös élvezetet jelentenek a hasonló "viták". :D

[ Szerkesztve ]

(#109684) radi8tor válasza csƵ (#109681) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azzal nem kalkuláltak, hogy akik felveszik az oltást szarnak bele mindenbe és mennek jobbra-balra.
Az oltás nem 100%-os hatékonyságú főleg nem Delta ellen. (szvsz ezért nincs már értelme felvenni az első szériás oltásokat - viszont azt csicseregték a Pfizer madarak hogy nem csinálnak deltára újat)

⭐ Stella

(#109685) csƵ válasza radi8tor (#109684) üzenetére


csƵ
őstag

Nem csinálnak újat, de azért oltatnák az embereket, mert hát le lett gyártva.
És az emberélet számít. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#109686) radi8tor válasza csƵ (#109685) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mondjuk ha jobban bele gondolsz hülyék lennének, hiszen még az is el lett adva EU-nak amit még le se gyártottak.

⭐ Stella

(#109687) kwzatz válasza radi8tor (#109686) üzenetére


kwzatz
őstag

És hát ha jól emlékszem, erre a fentebb említett, kiszivárgott szerződések - amennyiben valóban eredetiek és Schiffer András sem nézte ezt be, valamint a Twitternek, "fact checkereknek" sem kerülte el a figyelmét - is feljogosítják ám őket. :DDD

(#109688) BalanceR válasza kwzatz (#109683) üzenetére


BalanceR
addikt

Biztos velem van a baj, nem veled, bár lehet, hogy nem véletlen, hogy itt pörögsz a hátadon... kwzatz #108739 :))

Hiteles hírforrások nálam ezek minősülnek:
Associated Press News
BBC
The Economist
Reuters
The Wall Street Journal
The Lancet

A hatalmas leaket, amit "nem cáfolt a Pfizer" (khm, ha holnap egy kacsamagazinba bedobom, hogy a pápa igazából muszlim, szerinted fogja cáfolni a vatikán, vagy nem is foglalkozik ilyen f@szságokkal?) megnézem, egyelőre nincs időm-rá, de dobj pár linket plz.

Azt, hogy kizárólag konteós idióták, meg föld-buta analfabéták oltásellenesek soha nem írtam, arról volt szó, hogy a nagy részük közülük kerül ki, és ők a leghangosabbak + kártékonyak .
Nyilván van olyan réteg, akik nem értenek egyet az oltással, maguk sem veszik fel, pedig tanult, intelligens emberek. Na ők lényegesen kevesebben vannak, mint a fenti csoport tagjai, nem terjesztenek hülyeségeket, álhíreket, konteókat. Van egy véleményük, meg egy elvük, de nem próbálják ezt ráerőltetni a világra.

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109689) RubbishBin válasza lafaty80 (#109676) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Szvsz sehol, pont ezért kérdeztem.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109690) lafaty80 válasza RubbishBin (#109689) üzenetére


lafaty80
őstag

én általánosságban írtam, nem csak a te kérdésedre válaszolva, mert mondjuk pl. te sem tudnád azt az állítást hiteles forrásból származó adatokkal cáfolni szerintem :D

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#109691) lafaty80 válasza csƵ (#109677) üzenetére


lafaty80
őstag

Mit is értesz ez alatt pontosan? "Erre vertek maguknak egy akkora 4. hullámot, amit még a világ nem látott."

Cuccaim: https://kit.co/lafaty

(#109692) RubbishBin válasza lafaty80 (#109690) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Nekem nem is kell. Alátámasztani annak kell, aki állít valamit. Ennyi erővel minden hülyeséget össze lehet hordani, amire nincs cáfolat. Cáfold meg a gyíkembereket hiteles forrással... :P :D
Én egyébként leginkább a saját szememnek hiszek, nem számoknak a neten. Van magasan képzett ismerősöm, aki nem oltatta be magát. Számomra ez az alacsony végzettség-oltás reláció csak egy propagandának tűnik, ami azt súlykolja hogy csak az nem oltat aki hülye.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109693) kwzatz válasza BalanceR (#109688) üzenetére


kwzatz
őstag

Oké, menjünk még beljebb. :D

"Biztos velem van a baj, nem veled, bár lehet, hogy nem véletlen, hogy itt pörögsz a hátadon... kwzatz #108739"
Oh, most ezt valami "szégyenfoltnak" próbálod beállítani? :D Az, hogy az embert banolják a paranoiás hipochonderek topicjából, ahol kb. az fér meg, hogy "vedd fel a 8. boostert is és különben is minditthalunk", valamint egyfajta szektás fanatizmussal, a boszorkányégetők szintjén reagálnak mindenre, ami ezzel akárcsak egy picit is szembemegy, szerintem kifejezetten érdem. Ott Vesa volt a kedvencem, aki egy belinkelt cikkel akart ellentmondani annak, amit számításokkal előtte levezettem, aztán amikor felhívtam a figyelmét arra, hogy gyakorlatilag ugyanazt állítottam, mint az általa linkelt cikk, akkor lerendezte annyival, hogy akkor is konteós vagyok, mert implikáltam valamit, amit ugyan nem írtam le. Szóval ők, akik gázmaszkban mennek oltásra, jól megférnek a topicban, ez azt hiszem mindent elmond a "komoly kocsma" színvonaláról. :DDD Statisztikákat elemeztem, ironizáltam, rámutattam a számítási, logikai hibáikra, nem tetszett nekik. Így megy ez. Engem soha nem zavart az, hogy nem tartozom a (vagy egy speciális) többséghez, mert a többség szinte minden fontos, komplex dologban - főleg ha a pénz is központi részét képezi az adott témának - téved, félre van vezetve vagy abszolút fogalma sincs róla.

De értem, tehát a leak, amit Schiffer András jogászként megbízhatónak tartott, azt Balancer nem tartja annak. Megint a szokásos, elképesztően gyenge, végtelenül kitekert szalmabáb is megérkezett menetrendszerűen, ahogy azt Balancertől megszoktuk. Továbbra is "lenyűgöző" az érvelési eszköztárad.

"Na ők lényegesen kevesebben vannak,"
Nem olvasod el, amit linkelek... Sóhaj. :( Segítek:
"Hesitancy held constant in the most educated group (those with a Ph.D.); by May Ph.D.’s were the most hesitant group."
Sőt, még magyarázatot is adok hozzá: Nyilvánvalóan számszerűen kevesebben vannak, mint az alacsonyabb iskolázottságúak, mert... dobszó és harsona... alapvetően kevesebb ember rendelkezik Ph.D.-vel, mint amennyien a többi csoportban vannak, ezért beszélgetünk inkább arányról. De ezzel nem kívánom azt mondani persze, hogy a magasabb iskolázottság egyben mindig pontosabb döntést is eredményez, csak annyit, hogy azért ez a "csak a buták nem oltatják magukat" dolog azért közel sem áll meg.

"Van egy véleményük, meg egy elvük, de nem próbálják ezt ráerőltetni a világra." Nem is tudom, ki ebben a topicban az a valaki, aki ennek az ellenkezőjét csinálja napi rendszerességgel valószínűleg hónapok óta. Hm... :D

És a hiteles forrásaidon belül, hogyan zajlik nálad a szűrés? Pl. ha a BBC hiteles - és ez nem cáfolat akar lenni, mielőtt félreértenéd - , akkor mondjuk a Century of the Self az oké vagy konteós baromság?
Vagy mondjuk ha a Reuters-ről linkelem ezt, akkor azt feldolgozod és hozzáteszed az ismereteidhez, vagy csak túllépsz rajta azzal, hogy "de most már más a cég, most már a javamat akarják"?
Pfizer whistleblower's ordeal reaps big rewards
A kedvenc mondatom a fenti cikkből ez:
"At Pfizer I was expected to increase profits at all costs, even when sales meant endangering lives."
Tehát csak azokat dolgozod fel, és abból rakod össze a kis világnézeted, amit megerősít az általad hitelesnek megnevezett források mellett a média legalja is, vagy összefüggéseiben, komplex módon látod a világot azzal, hogy igyekszel mindent beépíteni a következtetéseidbe? Mennyire jellemző rád a confirmation bias? Gondolkoztál már ezen? :)

[ Szerkesztve ]

(#109694) BalanceR válasza kwzatz (#109693) üzenetére


BalanceR
addikt

A topicban tett első kommented azért linkeltem, mert abból látszik, hogy nem csk én látom úgy, hogy bizonyos esetekben "megkérdőjelezhető" az általad hozott, színtiszta igazságnak, egyetlen hiteles információnak beállított tartalom, illetve az arra adott reakció utáni viselkedésed. :K

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#109695) Daffni2 válasza BalanceR (#109688) üzenetére


Daffni2
addikt

A Wkipediát kifelejtetted :W

"Aki ad,az nyer"

(#109696) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Ez az agyhalott idiota barom melyik kategoriaba tartozik?
Ha mar kategorizalva vannak az oltasellenesek.

[ Szerkesztve ]

(#109697) RubbishBin válasza Gsx-rr (#109696) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Amúgy simán lehet, hogy csak elfelejtette. Volt időnk hozzászokni. Én gyakran az autóban felejtem magamon véletlenül. Kívülről az is úgy tűnhet, hogy fertőzéstől tartok a kocsiban.

[ Szerkesztve ]

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#109698) Gsx-rr válasza RubbishBin (#109697) üzenetére


Gsx-rr
veterán

3 honapja magan felejtette, vagy az autoban is egyedul igy utazott es maradt rajta?

(#109699) emvy válasza Gsx-rr (#109696) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez lehet egy eleg manipulativ kep is. Lehet, hogy 5 meter mulva kiszallas van, es at kell menni egy zart helyisegen, ahol kotelezo a maszk. Vagy most indult el. Vagy teriszonyos, es ket kezzel kapaszkodik, es nem meri levenni.

Bar arra jo, hogy a forumon hoborogjenek rajta az emberek :)

while (!sleep) sheep++;

(#109700) RubbishBin válasza Gsx-rr (#109698) üzenetére


RubbishBin
senior tag

Ja hogy ez friss és magyar. Akkor nem szóltam.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.