Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81501) cocka válasza cof (#81498) üzenetére


cocka
veterán

Ez baromi jó kérdés.

Mert ugye a felkínált hálózatokat amikor mutatja, ez a bizonyos hálózat, amihez kapcsolódok papíron 2.4-es. Elvileg.

Sőt igazából nem is emlékszem, hogy láttam volna bármikor is 5 GHzes UPC Wi-free-t.

[ Szerkesztve ]

(#81502) #54715584 válasza kezo0 (#81489) üzenetére


#54715584
törölt tag

A "nemsokára" a kulcsszó. Senki nem mondta, hogy már van gigabites hálózatuk. Csatlakozhatsz és valamikor majd lesz lehetőséged rá.

(#81503) cof válasza cof (#81498) üzenetére


cof
veterán

Kicsit szórakoztam vele TVHeadend-el...

Nekem a 19-es pdf kellett, de csak 15 MUX-ot talált meg, többit kézzel kellett hozzáadni, de pl. a 322 MHz-en a Cool TV az biztos, hogy szabadon fogható (ezt a MUX-ot meg is találta automatikusan, de üres, transzporter ID is van de, szkennelés sikertelen), a 255 MHz ahol a Minimax is szabadon fogható ott még transzporter ID sincs.

Gyanítom azért vették le a listát a nagyközönség elől mert átrendezték a frekvenciákat. Majd holnap indítok egy teljes keresést ProgDVB-n, aztán lelesem.

Közben legalább az ékezetes karakterekre leltem megoldást, Karakterkészlet ISO-6937-re állítva lett ékezet is EPG-re.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#81504) gduck válasza djsunstealer (#81469) üzenetére


gduck
addikt

Szia!

Jó marketing ez a gigabit, de a "kijáratok" se végtelen sebességűek. Ergo hiába indulsz F1-es autóval hétfő reggel az M3-as autópályán, ugyanúgy 20-al fog araszolni, mint a 40 éves Trabant ;)

A másik oldalról megközelítve, pár BIX forgalmi statisztika ;) [link] Nézzél pl. rá a Digi 40gigás kapcsolatára, milyen sebességet produkál ebben az irányban az a rengeteg gigás előfizető :)

Persze szükség van a gigabitre ... pár előfizetőnek! De az előfizetők 99,9%-a soha a büdös életbe nem fogja kihasználni még az 500-at se!

[ Szerkesztve ]

(#81505) kezo0 válasza #54715584 (#81502) üzenetére


kezo0
addikt

Már ne haragudj, de szerintem az egész mondat megfogalmazása igenis félrevezető, mert egyértelműen úgy is értelmezhető, hogy a gigabites hálózat már rendelkezésre áll, és csak az én csatlakozásomat várják „nemsokára”. Persze lehet, hogy egy jogász egy bíróságon ezt kimagyarázná, de egyáltalán nem biztos, ha a vád képviselője egy nyelvészt szólítana a tanúk padjára. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81506) #54715584 válasza kezo0 (#81505) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nem haragszom.
Vannak opcióid: fogyasztóvédelem, gazdasági versenyhivatal, válaszolhatsz nekik is levélben, ilyesmik.

(#81507) kezo0 válasza #54715584 (#81506) üzenetére


kezo0
addikt

Ahogy írtam, nem vagyok az a fajta, aki ilyesmire időt szán. Legalábbis addig nem, amíg személy szerint nekem nem származik belőle számszerűsíthető károm. Csak zavar, ha inkorrekt, szándékosan félreérthető fogalmazásokkal hülyére akarnak venni. Dolgoztam pár évet az ún. reklámszakmában, és sosem engedtem volna, hogy olyan szöveg menjen ki, aminek az igazságtartalma megkérdőjelezhető – de legalábbis mindent elkövettem volna, hogy lebeszéljem róla a megrendelőt. Ez ugyanis lehet, hogy rövid távon hasznot hoz, hosszú távon azonban mindenképpen árt a cég imidzsének. A Voda pontosan tudja, hogy ez egy félreérthető mondat, és azt is tudja, hogy ha betámadják őket miatta, akkor mivel tudnának védekezni. Így találták ki. És valószínűleg valahol valakik még büszkék is rá, hogy milyen furmányosak voltak. Felteszem, azzal áltatják magukat, hogy ez csak egy kis bocsánatos csúsztatás, pedig elég nagy aljasság. Konkrétan hazugság.
(A „már ne is haragudj” pedig csak egy szófordulat, amit nem kell szó szerint venni, ugye tudod? Persze, hogy tudod.)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81508) cocka válasza kezo0 (#81507) üzenetére


cocka
veterán

Tulajdonképpen mire vonatkozik az a gigabites jelző a reklámjukban?

Már nem azért, de ha esetleg mobilnetre, könyörgöm, hol vagyunk mi még a gyakorlatban is működő, országosan elterjedt gigabites mobilnettől? :U

(#81509) kezo0 válasza cocka (#81508) üzenetére


kezo0
addikt

Szerintem ezt azóta emlegetik, amióta övék lett a UPC vezetékes hálózata, szóval nem hinném, hogy a mobilnetre értik.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81510) LouiS22 válasza kezo0 (#81507) üzenetére


LouiS22
veterán

Biztos lehetsz benne, hogy bármilyen márkanév, közlemény, akármi előtt jogászok hada nézi át betűként a szöveget, márkanevet, stb. és van valahol egy ÁSZF, apróbetű, amiben le van írva minden. Ennyire ők sem amatőrök. Ez biztosan nem volt másként a te idődben sem ;)

Ha szerinted mégis azok, és valami nem tetszik, akkor kolléga megírta a jogorvoslati lehetőségeket. Ja, hogy nem szánsz rá időt? Akkor ne is várj változást, azt meg pláne nem, hogy Kádár országában "majd valaki megodlja helyettem".

Nekem egyébként úgy rémlik, hogy a Gigabites spotok már jóval a hivatalos egyesülést megelőzően is futottak - értelemszerűen mobilnetre értve.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81511) kezo0 válasza LouiS22 (#81510) üzenetére


kezo0
addikt

Jézusmária, nem várok változást, és nem akarok jogorvoslatot. Csak beírtam a véleményemet egy szolgáltató szerintem etikailag megkérdőjelezhető szóhasználatáról a hirdetéseiben. Mindezt a szolgáltatóval kapcsolatos topikban. Ennyi, részemről lezárva.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#81512) NoOne1976 válasza kezo0 (#81511) üzenetére


NoOne1976
őstag

Ebben az egészben pont ez a lényeg, amit te is írsz. Hogy etikailag megkérdőjelezhető. Jogilag biztosan védve vannak, meg a Budapesten elérhető 5g-re várnak stb. lenne a magyarázat. Tehát simán kimutatnák bármilyen eljárás során, hogy kaphatsz náluk gigabitet. Így nem tévesztettek meg.
Laikusként azt hinnéd, hogy nálad is elérhető, így valójában csúsztatás. Én bemennék vidékiként hozzájuk, semmilyen valós gigabitet nem tudnának kínálni, hiába akarnék csatlakozni. Nálunk még a 300as csonag se megy maxon.

[ Szerkesztve ]

(#81513) Sanya válasza 4Grider (#81477) üzenetére


Sanya
nagyúr

Ha ez a munkája, akkor gondolom business 500-as csomagja van, ahol nagyobb a feltöltés, és a vállalkozás nevére el is tudja számolni azt.
Otthoni felhasználásban milyen előnyökkel jár, mikor tudod kiaknázni legálisan a nagy feltöltési sebességet? GOndolj arra, hogy nem a lakásodban fogsz szervereket üzemeltetni és bérbeadni, stb, és nem te akarsz lenni a top1 feltöltő nCOre-on.
Szóval mikor?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#81514) #54715584 válasza kezo0 (#81507) üzenetére


#54715584
törölt tag

Igen, tudom.
A probléma a posztoddal az, hogy tele vagy feltételezésekkel ("lehet", "ha", "valószínűleg", "feltételezem") majd levonsz egy elég negatív és vádaskodó következtetést ("hazugság").
A honlapjuk szerint Budapest belvárosában már van 5G (ami a Vodafone Gigabit Net), tehát ez nem lehet hazugság.
Másrészt meg a cégeknek van egy fajta kommunikációjuk, ami nem hazugság, csak az embereknek meg kellene tanulni értelmezni és gondolkozni és egy kicsit nyitni a világra, hogy tisztában legyenek vele hogyan is működik.
Ha nem vársz változást és jogorvoslatot, akkor ennek itt mi értelme volt?
Engem is átvert már a upc, és nem megkérdőjelezhető szófordulattal, hanem konkrét hazugsággal. Amit te kaptál a levélben, az nem az.
De igazad van, a Voda pontosan tudja mivel tudna védekezni, hiszen semmi hazugságot nem írtak, csupán egy folyamatban lévő dologra hívták fel a figyelmed.
Ez tipikusan olyan volt, mint a nyuszika meg a medve vicce, amikor a nyuszika elmegy a medvéhez létráért.

(#81515) 4Grider válasza Sanya (#81513) üzenetére


4Grider
nagyúr

Pl. akkor, ha leutazok egy-két-több hétre Tunéziába/Egyiptomba/Jordániába, ne adj isten Thaiföldre és szeretnék a saját vpn-emen magyar/európai tv streamet nézni. Nem egy családot ismerek, akik télire elutaznak akár hónapokra is valami olcsóbb és meleg helyre, hazai tv adásokat viszont szeretnének hébe-hóba nézni. Esetleg némelyikük telefonja is az itthoni vpn-jükön lóg és azon netezik, mert egyébként az adott ország hatóságai elég rendesen nézegetik, hogy mit forgalmaz rajta. Esetleg az itthoni NAS-ra mentegetik a képeiket/videóikat és itt is nézik vissza. De tényleg neked muszáj elmagyarázni, hogy mire lehet jó az 50-100 Mbps feletti feltöltési sebesség?
Az operatőr barátomra visszatérve: Egy tv2/retek klub/mtva felkérés jó ha hoz neki naponta számlásan 20e Ft-ot. Ezt mire leadózod és meg is tankolod belőle az autódat, nem a business kategóriás előfizetések között fogsz válogatni, hanem a legjobb ár/teljesítményűt keresed. Lehet azt mondani, hogy ne ezt csinálja ha csak ehhez ért és ezt szereti, vagy kérjen többet és felkopjon az álla mert a helyére van 10 másik tv-kből kirúgott operatőr, de nem érdemes...

(#81516) gduck válasza 4Grider (#81515) üzenetére


gduck
addikt

"hogy mire lehet jó az 50-100 Mbps feletti feltöltési sebesség"

Feltöltési sebesség emeléssel én is egyetértek, sokkal több létjogosultsága van, mint az 500->1000 emelésnek. Reméljük végre megtörténik már amit direkt nem írok le, hogy ne legyen belőle "balhé" és lesz szabad frekvencia és ráadásul jön a DOCSIS 3.1 is ;)

(#81517) LouiS22 válasza #54715584 (#81514) üzenetére


LouiS22
veterán

Szívemből szóltál. Kádár országáról beszélünk, sok bégető birkával, szóval ne várj ilyen sokat a lakosság döntő többségétől.:Y Természetesen a jelenlevők kivételek.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81518) LouiS22 válasza 4Grider (#81515) üzenetére


LouiS22
veterán

Amit te írtál, az 100-ból 1 ember, szóval nem szerencsés példa. Ha meg már ott van, ahol, akkor nyaraljon, ne tévézzen :)

És szerintem abban is megegyezhetünk a nagy feltöltési sebesség okkal nincs. Ncore országról beszélünk.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#81519) cof válasza LouiS22 (#81518) üzenetére


cof
veterán

Szerintem kicsit túlbeszélitek ezt a minek akkora feltöltési sebesség dolgot. Minek akkora letöltési sebesség is 500 Mbit? Kérdem én, úgysem 0-24-ben használod a netet, sosem fogod fullra járatni az 500-at sem, ugyanez a feltöltésnél is, marha jó lenne ha nem 10 Mbit lenne csak, mert olykor szerintem tölt fel az ember valamit a netre, vagy küld e-mail-en, legyen az fájl, videó, és sokkal jobb ha fenn van 20 másodperc alatt, mint, hogy várni kelljen rá perceket, órákat. Ha nincs csillagászati összege a nagy feltöltési sebességnek, akkor miért ne?

Ezt az nC*re meg torrent-et felejtsétek el, már rég nem a feltöltési sebesség a mérvadó, hanem a seed idő, oda meg elég egy betárcsázós net is, csak győzzed fizetni a perc díjat.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#81520) #54715584 válasza Sanya (#81513) üzenetére


#54715584
törölt tag

Csak +1 példa saját használatra, ami legális, otthoni:

-régebben sokat töltöttem fel youtubera, játékvideókat rendszeresen
-mióta van twitch, sokszor streamelek oda
-discordon is sokat streamelek guildtagoknak
-ESO miatt sokszor veszek fel konkrét futamokat és osztom meg a guildtagokkal tanulás / elemzés céljából, ezek 500-2000 MB videók (a legrövidebbek, 720p minőséggel), google drivera is 1-2 óra, mire felmennek
-sok cégnél (és főleg külföldieknél) kamerás online állásinterjú van
-amikor otthonról dolgozom fontos a gyors feltöltés, 2 képernyős teljes asztalt kell elérnem a munkahelyi szerveren, pontosabban Frankfurtban (VDI, Horizon, ki hogy hívja), videokonferenciahívásokat kell bonyolítanom és nagy méretű fileokat kell küldözgetnem
-családi video konferenciahívások
-TeamViewer

Megváltoztak már a szokások a stream és szerverparkok előretörése óta. Van még pár vérpistike, aki nCore-ra tölt fel otthoni nettel, ahelyett, hogy előfizetne egy szerver tárhelyre, de már nem az az általános felhasználás.
Nyilván a többség még mindig csak netezésre meg facebookra meg youtubera használja a gépét, nekik nem is kell nagy feltöltés, viszont cserébe fogalmuk sincs és nem is látják milyen felhasználási területek vannak még.
Nem csak az a lényeg, hogy gyorsabban és több adatot töltsünk fel valahová, hanem az, hogy a reagálás-visszajelzés gyors legyen, lagmentes, jó minőségű.

[ Szerkesztve ]

(#81521) mikung válasza #54715584 (#81520) üzenetére


mikung
aktív tag

Pedig tökéletesen igaza van. Ha egyszer neki megfelel hogy betárcsázós nettel 1 éjszaka alatt jön le a cucc kazaa -ról, miért akarjuk rákényszeríteni a Gbites le és feltöltést ? ;]

Mondjuk sajnálom szegényt, nehéz lehet 2019 decemberében analóg vonalat és élő dialup szolgáltatót találni, de hát mindenkinek megvan a heppje. ;]

(#81522) Toth_Jani válasza mikung (#81521) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Már nem azért, de a betárcsázós nettel a havi 50 óra/ 9990 forintos árban 1 CD letöltése pont 1 hónap volt. :)
(Ja és akkor az kb: 1 heti fizetés volt)

(#81523) vg válasza 4Grider (#81477) üzenetére


vg
addikt

Félek beírni, de szerintem napi 20-60 GB feltöltést nem otthoni előfizetésre találták ki, hanem arra van az üzleti. Nem?

(#81524) mikung válasza Toth_Jani (#81522) üzenetére


mikung
aktív tag

1-2 mp3 simán kijött a 150 forintból ... már ha este 6 után nem vette fel valaki a telefont. :D

CD -t meg suliban/melóban kellett letölteni vagy havertól másolni. :P

(#81525) zolee001 válasza vg (#81523) üzenetére


zolee001
őstag

Az üzleti abban tér el,hogy elvileg garantálják a le és feltöltési sebességet valamint a rendelkezésreállást és a upc esetében nem tiltják dns 53-as portját ami jobb helyeken sima elöfizetök esetében is megérne eg pert

(#81526) 4Grider válasza vg (#81523) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az üzleti csomaggal sem jár sokkal jobban, hiszen a lakossági 22 Mbps helyett az üzleti csomagban 30 Mbps a maximális feltöltési sebesség. Ráadásul dedikált sávszélességet nem kap a kábelnetes üzleti előfizető...

(#81527) vg válasza 4Grider (#81526) üzenetére


vg
addikt

Oké, de akkor is irreális az a forgalmi mennyiség.

(#81528) 4Grider válasza vg (#81527) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mindig lesznek olyanok, akiknek akár a magán- akár az üzleti tevékenységéhez szüksége lesz időnként vagy folyamatosan nagy sávszélességre. És mindig lesznek olyanok, akik az 500/22-es netet havi 10 GB alatti adatforgalomra fizetik elő. Az egyik a havi TB-nyi forgalmon, a másik a néhány gigás havi forgalmon fog szörnyülködni...
Szerencsére itt még benne van az ÁSZF-ben a havi forgalmi korlát, így ha meg kell védeni a hálózatot, akkor le lehet korlátozni havi 350 GB forgalom felett a netet jobban használókat...

(#81529) NoOne1976 válasza 4Grider (#81528) üzenetére


NoOne1976
őstag

És mennyire reális a 350gb forgalmi korlát a mai tartalomfogyasztási szokások közepette?
Mert 5-10 éve ez jó eséllyel torrent forgalom volt.
Manapság egy család simán nézhet 2-3 eszközön is egyszerre hbo got, netflixet (4k), mehet ps4/xbox/steam telepítés, youtube, twitch. (Egy-egy nagyobb játék önmagában 100gb) És ez mibd legális, adott esetben külön fizetős szolgáltatás keretében.

(#81530) zolee001 válasza NoOne1976 (#81529) üzenetére


zolee001
őstag

Jogos, a törvényalkotóknak kell(ene) lépni a reklámokkal kapcsolatban,ha korlátlannak hirdetik akkor az legyen is az,csillagozott apróbetűit meg kenjék a hajukra
A vodának volt hasonló akciója 2002-3 táján vmi mobilnetes balhé amit kb 2010-2012 környékén a biróság az ügyfeleknek adott igazat miszerint megtévesztő volt a voda reklám
10 év után hogy örülhettek az egykori voda elöfizetök,hogy nyertek

(#81531) cof


cof
veterán

Megérkezett ide is az RTLMost+ kód, myupc-n regisztrált e-mail címre küldték, és ahogy gondoltam, minden előfizetéshez jár, nekem még Digital Bronze csomagom van.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#81532) Sanya válasza 4Grider (#81515) üzenetére


Sanya
nagyúr

Voltam USA-ban, voltam PERU-ban, néztem magyar streamet HD-ben vpn-ről, otthon synologyról, nem fogta le a teljes sávszélt. Sógoromék svájcban laknak, párhuzamosan néztek filmet a nasról, gond nélkül kiszolgálta a 3 megabyte/sec feltöltés. Persze ha többen néztük volna, akkor elfogyott volna a sávszél, de az már nem teljesen otthoni felhasználás.
számlás napi 20K az havi félmillió. és faszariskodik egy home internettel, mikor a business teljesen leírható az adóból.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#81533) Puma K válasza #54715584 (#81520) üzenetére


Puma K
veterán

"Megváltoztak már a szokások a stream és szerverparkok előretörése óta. Van még pár vérpistike, aki nCore-ra tölt fel otthoni nettel, ahelyett, hogy előfizetne egy szerver tárhelyre, de már nem az az általános felhasználás."

Ezt mond az ismerősömnek aki benne van a top 10 feltöltőben az otthoni digis nettjével meg a 24/7-ben működő játékra és munkára is használt otthoni gépével ;]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#81534) cocka válasza gduck (#81516) üzenetére


cocka
veterán

Ja a letöltési sebességek emelgetésének én se látom túl sok értelmét, mivel a webes szerverek nagyja nem szolgáltat 1 gigabiten semmit.
Te viszont otthon esetleg működtetnél szervert, amit a gagyi feltöltési sebességgel végül is ellehetetlenítenek, de a másik probléma meg a NATolt IP.

(#81535) woodworm válasza cocka (#81534) üzenetére


woodworm
veterán

Az ipv6-ot (privát ipv cím) jelenleg szó nélkül kikapcsolják, ez később lehet változik.

(#81536) viktorhu válasza Puma K (#81533) üzenetére


viktorhu
veterán

A top 10 feltöltőben pont 10-en vannak benne :) Szóval az nem a tipikus felhasználást jelenti :)

Nyilván minden körzetre jut egy vérpistike, és akkor együtt fizetjük a hobbiját, ami neki nagyon kényelmes, de amíg egyedül van, elviselhető - ha ki kellene fizetnie a valós költséget, mondjuk egy havi 70 ezres internetszámlát, akkor nyilván nem lenne annyira boldog a szórakozásával.

(#81537) norbertoth válasza NoOne1976 (#81529) üzenetére


norbertoth
senior tag

Nekünk heti 500Gb a forgalom, 2 xbox, 4k tartalmak, streaming, tölteni havonta 1-2 filmet de az elenyésző, xboxra 1 játék alsó hangon 50Gb. Szóval hamar és könnyen összejön havi 1TB forgalom, ebben persze egyéb eszközök is vannak, telefon, tablet, Netflixen egy 4k tartalom egy full filmnél kb 20GB de még lehet keveset is mondtam.

a feltöltési adat viszont havi olyan 40-50GB, képek videók.

[ Szerkesztve ]

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#81538) viktorhu válasza norbertoth (#81537) üzenetére


viktorhu
veterán

"Netflixen egy 4k tartalom egy full filmnél kb 20GB"
Az egy közel kétórás film lesz. Azért az szűk részhalmaz lehet, akiknek erre mondjuk heti egy alkalomnál többször idejük van. Sőt, már a 4K eszköz és 4K előfizetés maga is szűk részhalmaz.

A HD lehet még mindig a normál felhasználás, az meg 2,25 giga óránként, és az már a közepes netflix csomaggal is elérhető, meg tudja is minden kijelző.

(#81539) cocka válasza kali (#81500) üzenetére


cocka
veterán

Köszi, akkor ugyanaz pepitában, mint az Archer C7, sőt az jobb. :D

(#81540) cocka válasza cof (#81498) üzenetére


cocka
veterán

Végignéztem, kb. 6-7 UPC Wi-Free hálózat van a környéken. Ezek közül egyik sem 5 GHzes. Wifi analyzer (farproc)

És most kicsit gagyibb antennájú eszközzel mértem: így is 34/5 jött ki. :D

(#81541) cof válasza cocka (#81540) üzenetére


cof
veterán

Nem értem, nálam papírforma. Egyébként az elég kellemes sebesség már böngészésre, kis letöltésre.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#81542) NoOne1976 válasza viktorhu (#81538) üzenetére


NoOne1976
őstag

Ha elérhető valami 4k-ban, akkor miért nézzem fhd-ban 4k-s tv esetén? Főleg, hogy pár éve szinte minden tv 4k-s.

(#81543) viktorhu válasza NoOne1976 (#81542) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem mondta senki, hogy ne nézzed 4K-ban. De az olcsóbb tévék mostanában lettek FHD-sek, egy éve még HD felbontással árulták őket, nem is mindenki mostanában vett tévét, szóval ezzel most még kisebbségben vagy, ahogy valószínűleg azzal is, hogy a legdrágább netflix előfizetést választottad.

Nagyon sokan ráadásul mobilról netflixeznek - én is egyébként: csak ha "mozizni" akarok, akkor kapcsolom be a projektort vagy a tévét, de sima "kikapcsolódós" netflixezés kedvéért nem vacakolok vele.

Az eredeti hozzászólásommal azt akartam mondani, hogy nem okoz gondot a netflix a hálózaton, mert arányaiban valószínűleg nagyon kevesen nézik UHD-n, és ahhoz is elég volna egy 25 megabites netkapcsolat a netflix ajánlása szerint, a többség meg ennek a forgalomnak a töredékét használja fel rá.

(#81544) norbertoth


norbertoth
senior tag

Én nagyon sok olyan embert ismerek aki 4k-ban nézi az újabb filmeket, vagy Netflixen 4k HDR-ben. Továbbá én yt-on csak 4k-t nezek, akinek 4k tv-je van valszeg az is (ha elérhező 4k-ban). Tesóm is most vett 4k tv-t és ő is csak 4k tartalmat nez, nagyon sok már a 4k tartalom és ez a robbanás tavaly indult be igazán. Én is meglepődtem hogy ekkora adatforgalmunk van, neztem is hogy mi lehet, de 2db 4k tv-n yt sokat megy, xbox stb stb, összejön az seperc alatt. Ebben torrent nem is nagyon van ráadásul. Havonta 2 játék xboxon simán van 1-200GB. Nagyon helyen van már vagy ps4 vagy xbox is.
van ez a forgalom figyelő a routernek és az az érdekes hogy semmi más nem ment csak egy 4k-s tartalom Netflixen és bizony 40-50Mbps-ot is jelzett amikor töltötte be a tartalmat.
szóval jó hogy már nincs ez a 300-as átlag, az még egy 4k-s tv-n, xboxon is összejönne 1 hónap alatt bőven.

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#81545) viktorhu válasza norbertoth (#81544) üzenetére


viktorhu
veterán

"van ez a forgalom figyelő a routernek és az az érdekes hogy semmi más nem ment csak egy 4k-s tartalom Netflixen és bizony 40-50Mbps-ot is jelzett amikor töltötte be a tartalmat."

Ez az előtöltés miatt van, cache-eli a videót olyan sebességgel, ahogy tudja, hogy aztán hálózati ingadozás esetén ne akadozzon a lejátszás.

Optikán jut 32-64 előfizetőre 2,4 giga, koaxon ennél nyilván kevesebb, de amíg nem tömeges a 4k streamelés, nem fogja úgy leölni a hálózatot, mint a 0-24 torrentezés, mert videót azért időben még mindig megosztva néznek a felhasználók, meg a streaming nem törekszik az elérhető legnagyobb sávszélesség lekötésére.

(#81546) NoOne1976 válasza viktorhu (#81543) üzenetére


NoOne1976
őstag

Szerintem évek óta a 32" fölötti kategóriában csak 4k-s tvt lehet kapni.
Én se azt mondom, hogy a mostani csomagok nem tudnak kiszolgálni egy családot. hanem azt, hogy a letöltési korlát nevetséges. Amikor all digital xboxot lehet venni 200 db-os game pass kínálattal, akkor azért ott havonta nem 300gb adatforgalom jöhet össze. Vagy ha két naponta megnézek egy 4ks filmet.

(#81547) gyulazsolti válasza NoOne1976 (#81546) üzenetére


gyulazsolti
senior tag

Egy ilyet 2 hónapja vettünk.

(#81548) viktorhu válasza NoOne1976 (#81546) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez a korlát nem létezik ténylegesen, csak egy szerződéses eszköz a visszaélések megakadályozására. Mert azért a hálózati erőforrások sokkal szűkebbek, mint amit a csomagokból látsz. Elég, ha páran elkezdik csúcsra járatni az előfizetésüket, bedugul az utcában a net.

Egyébként meg 100 ezer alatti árkategóriában nemigen kapsz 4K tévét most sem, csak egy példa:

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/43lt340c-p494238648/

Mondjuk ennél többet nem is költenék tévére, ennyit is csak akkor, ha a mostani kimúlna. Projektort ennél jóval drágábban vettem, de még 2013-ban, így az is csak HD-s, és azt sem tervezem lecserélni.

Ha mindenki nekiállna 4K streamelni esténként, azt bőven észrevennéd az otthoni neteden. Amíg egy szegmensre páran vannak, addig nincs érezhető hatása.

(#81549) #54715584 válasza NoOne1976 (#81546) üzenetére


#54715584
törölt tag

Nem, van még FHD TV bőven, csak vadászni kell melyik az. Amikor megtaláltam az M5502-t gyorsan megvettem 2 éve.

(#81550) kacsa0


kacsa0
lelkes újonc

Sziasztok!

Vettem egy TP-LINK (TL-SG1005D) switch-et annak okán, hogy a UPC Media Connect Box LAN portjából kijövő UTP kábelt, ami a UPC Mediaboxba megy szépen elosszam a TV és a MediaBox között.

Tehát ezt az UTP kábelt bedugtam a switchbe, míg két másik UTP kábellel kijöttem a switch egy-egy másik portján, amiből az egyik ment a Mediaboxba, míg a másik a TV-be. Gondoltam hogy így működni fog a történet, de sajnos nincsen net.

A switch maga Plug and Play, így elvileg ennek mennie kéne, de nem megy.

Kell valamit állítani a Connect Boxban vagy ez nem is tud így működni?

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.