Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) Hsanyika1 válasza Gabor970 (#1047) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

bocs usb3. hdd ra gondoltam! nem a usb 3.0ra!

(#1052) DM-Fan válasza whappela (#1049) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

1.) A cserepéldányt úgyis december 31. előtt kell megkapnod (akkor leszel 3 napon belül). Ha a cserepéldány is hibás lesz, akkor csúszhatsz át a következő évre, de elvileg amúgy is jegyzőkönyvet kell írni a cseréről, amiből kitűnik, hogy mi történt. Amúgy számlát nem is feltétlen kapsz újat, nem tudom, hogy az Auchan pl. ráírja-e a számlára a gyári számot, mert ha nem, akkor nem kell újabb számlát adnia. A garanciajegynél meg legfeljebb megbeszéled vele, hogy az eredeti vásárlási dátumot üsse bele, ami a számlán is van, legfeljebb azt a pár napot elbukod az 5 évből.

2.) Igen.

3.) Szerintem nyugodtan hivatkozz pixelhibára, de mielőtt visszaviszed, azért telefonálj oda, hogy hajlandóak-e foglalkozni ezzel a problémával.

Amúgy neked kell mérlegelned, hogy ennyi hibával képes vagy-e együttélni, nem fog-e idegesíteni a jövőben, mert tényleg benne van, hogy a következővel még több gond lesz és adott esetben nem cserélik. Engem nagyon idegesítene a pixelhiba, mégha nem is látom messziről, de ez mindenkinek egyéni preferenciája. Van, aki úgy él együtt több pixelhibával, hogy nem is tud róla, hogy van.

Get Moded!

(#1053) I.K.Z


I.K.Z
tag

Panasonic VIERA TX-P42UT30E van valakinek tapasztalat ezzel a tv vel? megéri?

(#1054) < CyberBob > válasza TCr (#1050) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Nagy kedvenc.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1055) DM-Fan válasza I.K.Z (#1053) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem mondanám rá, hogy megéri. Belépő fullHD modell, aminek csak annyi az extrája, hogy tud 3D-t is. Viszont ezzel szemben konvencionális panellal szerelt és ugyanannyiba kerül, mint a 42G30, ami viszont NeoPDP paneles és a Panasonic legjobb 2D plazmája. Sokkal jobban jársz a 42G30-cal, ugyan 3D-t nem tud, de általánosságban sokkal szebb képe van, mint az UT30-nak!

Get Moded!

(#1056) psg5


psg5
veterán

Igaz, hogy az Olimpia 3D-s közvetítést is kap?

F.K.T.

(#1057) CSorBA


CSorBA
őstag

Ha a bejáratást említettük pár hozzászólással fentebb, én az alábbi alkalmazom:
- Képet hagytam alapon, normal.
- Analóg adást nézek, leginkább spektrumot és discoveryt. Azért ezeket, mert (ezeket az adókat értékelem valamire a tévékínálatból :D és) itt 10-15perceknént van vagy 5perc reklám, ahol logo sincs. :)

(#1058) Csöves válasza psg5 (#1056) üzenetére


Csöves
senior tag

Három dimenzióban kínálja nézőinek egyes közvetítéseit a jövő évi nyári olimpiai játékokról a BBC televízió. :)

Aquila non captat muscas.

(#1059) DeadAdder válasza creatorium (#1019) üzenetére


DeadAdder
csendes tag

Szia!
Melyik gombbal akarsz felvenni?
Ne a távkapcs felső direct tv rec gombját használd,hanem az alsó rec gombot és a kis kapcsolót állítsd át tv állásba.

(#1060) psg5 válasza Csöves (#1058) üzenetére


psg5
veterán

Jah, az más...
:)

F.K.T.

(#1061) PonPon


PonPon
senior tag

Ha valaki szabadulna esetleg a kisebb kategóriás (UX30E,C3...) 42"-os pana palzmájától az dobjon egy privit

(#1062) meoindil válasza Ijk (#997) üzenetére


meoindil
aktív tag

Azt hittem itt tévékről van szó, nem néha használatos házimozi kellékekről. Biztos a topik címe tévesztett meg, még mindig TV, pedig átírhatnák "Napi egyszer max 4 órát használatos házimozi megjelenítő plazma eszköz"-re. Na ez lehet a sok értetlenség forrása. Az emberek tévét akarnak venni, és ráadásul nem ők akarják a készüléket kiszolgálni, hanem az ostobák azt várják, hogy működjön és kész. Meg milyen már hogy az a hülye paraszt dönti el mit akar nézni! Majd a tévé eldönti, hogy ő nem szeret sokáig egy csatornát mutatni főleg ilyen-olyan logókkal! Méghogy Minimax! Tessék agyhalott sportműsorokat nézni (nem, az én szememben semmivel sem jobbak a valóságsokknál) ahol előzékenyen változtatják a logó helyét! (Na, kasztráltatnám is magam egy rozsdás késsel, ha egyszer is ilyesmit néznék! Nálam a sport a tévéműsor legalja, de ettől más még szeretheti...) :DDD
Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek joga van azt nézni amit szeret, és nem kell hibáztatni ha azt teszi, viszont az agyondícsért készülék hellyel-közzel alkalmas csak rá hogy ebben maradéktalanul kiszolgálja. Ami megint csak nem az egyszerű tévénéző hibája. Ha viszont lcd-t vesz, mert azzal például nincs ilyen gondja, akkor sem lenézni, sem leszólni nem kellene érte...

(#1063) tendetiti


tendetiti
tag

Úgy látszik csak nekem sikerült kikapnom egy problémamentes g30-ast. Se pixelhiba, se zaj se semmi. Csak amit ráküldök. Minimax? Hát magyarázd meg egy 4-éves gyereknek, hogy ne az menjen napi 4-5 órán keresztül. Aztán este egy kis mozi lehetőleg 1080p. én még nem láttam se ghostot se beégést, pedig kényes a szemem ilyesmire, meg jó pár évig mozigépész is voltam, megtanítottak, hogy észrevegyem ha nem 100% a kép.

(#1064) lacos001 válasza tendetiti (#1063) üzenetére


lacos001
senior tag

Azért elég sokaknak hibátlan,köztük nekem is.......
Sajnálatos ha másoknak nem.........

(#1065) Mentolka válasza DM-Fan (#874) üzenetére


Mentolka
senior tag

"Konkrétan, amikor bekapcsolom a TV-t, a DVB jelforrásokat keresi, és miután az IPTV settopbox a HDMI1 aljzatba van dugva, ezért meg kell nyomnom a jobb felső gombot a távirányítón."

"Előbb a TV-t kapcsold be, utána a STB-ot! Automatikusan át fog kapcsolni a TV HDMI-re, ha a HDMI1 aljzatot használod."

Ha a sorrend jó (TV, STB), és nem kapcsol át a TV HDMI-re, akkor a kábel rossz?

(#1066) tendetiti válasza lacos001 (#1064) üzenetére


tendetiti
tag

Csak mert annyian panaszkodtak...

(#1067) DM-Fan válasza Mentolka (#1065) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem feltétlen! Nézz szét a menüben is, HDMI-vezérlés, illetve Viera Link elnevezésű opciókat keress és próbálgasd aktiválni! De egyébként mennie kéne, ez ugyanaz, mint anno a SCART-aljzatok automatikus vezérlése volt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1068) bnegative2


bnegative2
csendes tag

Sziasztok!

Augusztusban vásárolta egy LG 50pv350 plazmatv-t, eddig minden nagyon patent volt, minden hasznos tanácsot megfogadtam, minden esetben a tv adást 16:9-ben néztem, hogy ne legyen szürke csík se fent se alul, filmeket is ha nem töltötte ki a teljes képernyőt, akkor filmnézés közben bele bele nagyítgattam, hogy ne legyen folyamatosan ott a fekete csík alul ill felül, a kontrasztot a gyári 100ról 50-re tettem, illetve a fényerő is 50-en volt, nem is volt soha semmi gondom se beégéssel, se mással.
Pár napja a párom nézte a retekklubbot, és közbe állítgatta az opciókat (mozi, sport, stb...) aztán a mozi opción hagyta, megnézett vmi hülye sorozatot, aztán azóta az rtl logo ott figyel a bal felső sarokba. Próbáltam már fullhd tv noise-al kb egy fél órán keresztül csak az ment rajta, a beálltások közt szerepel fehértörlés illetve színtörlés opció, mindkettőt hagytam úgy kb fél-fél órára a tv-n egyik sem segített eltűntetni a logot. V

Valami ötletetek esetleg, hogy mihez kezdhetnék ezzel a problémával? Persze nem vészes a jelenség, a párom észre sem veszi, de én már akaratlanul is odafókuszálok, és zavar nagyon! Létezik valamiféle dvd állítólag, amin ilyen olyan videók vannak, amik segítenek ebben a történetben, csak sehol nem találom, csak régen lejárt hírdetésekben (lehet rosszul keresem), vagy esetleg hagyjam a fentebb említett dolgokat tovább a képernyőn mint fél óra?

Érdekes egyébként, rengeteget használom a tv-t (filmmániás), és soha eddig semmilyen ilyen történet nem volt, és a retekklub is sokat ment a tv-n akár folyamatosan is (pl forma1 megszakítások nélkül) és nem volt gond. :( A bejáratós idő (100-150 üzemóra) már kb megvolt. Ha valami tippetek van, kérem írjátok meg nekem!

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

(#1069) Gabor970 válasza meoindil (#1062) üzenetére


Gabor970
addikt

sztem badarságot beszélsz. 1,5 éve van plazmám, sosem kellett arra figyelnem mit nézek rajt. (de, egy alkalommal a 1,5 év alatt, 3 órán át ment "AXN valami" csatornáról levett Bárka filmsorozat, annak a logója valóban ghostot hagyott)
TV-t nézünk, filmet nézünk napi átlag 8 órán át. Nincs vele semmi baj, sosem cserélném LCD-re. Azért nem, mert nagyon nem tetszik az LCD képe, nem tetszenek a narancsfejű emberek, akiknek az egész arca egyszínű, semmi részlet/tónus. A plazma SD adással is jó-elfogadható, míg számomra az LCD nézhetetlenül gagyi. Mindezt nem a 400-500e Ft-os LCD-re értem, olyant még nem láttam. Azokra értem, amik árban is alternatívát jelentenek a plazmának. A méretről ne is beszéljünk. Hol veszek én 50"-es LCD-t 150e Ft áron? A méret bizony nagyon sokat hozzáad az élményhez.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1070) DM-Fan válasza bnegative2 (#1068) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem ne aggódj, egy sorozatepizód alatt biztosan nem alakult ki végleges beégés, maximum egy makacsabb ghost. El fog az tűnni, de nyilván nem 1-2 óra alatt. Van úgy, hogy napokat, akár 1-2 hetet is igénybe vesz a panel teljes homogenizálódása, még aktív használat mellett is, légy türelmes!

Amúgy a 100-150 még nem elegendő a teljes bejáratáshoz, fog még változni a panel érzékenysége.

Get Moded!

(#1071) lemmy9 válasza tendetiti (#1063) üzenetére


lemmy9
őstag

Az én 50g30-am is hibátlan :))

Szerintem!

(#1072) KTTech válasza tendetiti (#1063) üzenetére


KTTech
veterán

Nini, egy kolléga :) Mind TV-ben (igaz nekem az 50-es van), mind ex-foglalkozásban :DDD

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1073) tendetiti válasza KTTech (#1072) üzenetére


tendetiti
tag

Nemhiába aki egy kicsit is szereti a mozit, az plazmát vesz :K

[ Szerkesztve ]

(#1074) whappela válasza Mentolka (#1065) üzenetére


whappela
csendes tag

Nekem ugyan S30-am van, de szintén IPTV (HDMI1-be dugva), és teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolom be a tv-t meg az STB-t, automatikusan egyből az IPTV-adás jön be. A lényeg, hogy a tv menüjében:
Beállítások>Egyéb beállítások>Bekapcs. preferencia: itt TV helyett AV legyen megjelölve!
Ha így nálad nem működik, akkor passz, de kötve hiszem, hogy kábelhibáról lenne szó, ha egyszer a távval manuálisan át bírsz váltani.

(#1052) DM-Fan: Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1075) bnegative2


bnegative2
csendes tag

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit megnyugodtam, remélem lassacskán eltűnik, mert hiába alig látszik, hogy tudom, hogy ott van, így már idegesít.

Egyébként a készülékkel nincs semmi gondom, gyönyörű képe van, imádom. Igazán nyilván HD filmeknél adja ki, hogy mit tud, meg mérete miatt külön élvezet nézni. Sógromnak 106 centis 3dledtv-je van, és ő is beleszeretett a plazmába. :)

Mégegyszer köszönöm a válaszokat

Üdv

(#1076) WolfLenny


WolfLenny
senior tag

Újabb kinézett cucc:
Pana TX-P42UX30E

Vélemény?
"G14 Progresszív Full-HD Plazma Tough Panel"

Ez jó vagy rossz?

(#1077) DM-Fan válasza WolfLenny (#1076) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Attól függ, mire. Szintén belépő fullHD modell, szokványos panellel, nem NeoPDP. Olcsó, de minőségben messze elmarad a 42G30-tól. Nincs benne beépített médialejátszó sem, kevés a csatlakozója, még USB sincs rajta, tükröződésgátló bevonat egyáltalán nincs rajta. Az S30 jobb vétel, azon USB is van, beépített médialejátszós, több a csatlakozója és bevonat is van rajta. Egyébként ott a táblázat az #1. HSZ-ben.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1078) junkpod válasza meoindil (#1062) üzenetére


junkpod
nagyúr

Szerintem nem kell túl komolyan venni a beégéses/bejáratós legendákat, ha jó tv-t választasz. A mostani tv-k már szerintem egyáltalán nem hajlamosak erre. Ha nem tv-nek árulnák akkor nem lenne bennük tuner meg internetes dolgok...
És a használati utasításban sincs szó bejáratásról meg ilyesmikről. Második plazmám van és nincs ilyen gondom, sőt szüleimnek már közel 5 éves LG plazmája van és nincs rajta csatorna logó beégés (más gondja már van, beégés nincs) pedig napi 10 órákat simán megy és minden tv csatorna használva van. Normál odafigyelést igényel csak, de ez mindenre vonatkozik, egy autó fényezése sem karcálló ha mindig bokrok mellett mész el vele

A gond az LCD-kel a képminőség és az ár! Azonos méretben még a legolcsóbb LCD is drágább a plazmánál, miközben a képminősége fényévekre van tőle. Ha olyan kategóriájú LCD-t választasz ami már versenyképes minőséget ad, az edig műr 5x olyan drága mint a plazma. Ezt pedig még az sem kompenzálná ha 0-át fogyasztana az LCD tv.

Az, hogy tucatszám vesznek 32"-es belépő kategóriás lcd-ket 70ezer Ft-ért valóban nem magyarázható ép ésszel.

Amúgy meg vicces, hogy itt soha senki nem néz rtl-t meg ilyesmiket csak napi 1-2 óra filmet, meg ... :DD úgysem hiszem el

Box's don't touch!

(#1079) junkpod válasza whappela (#1074) üzenetére


junkpod
nagyúr

IPTV-d van? Hogyan állítod be a képarányt?

Szüleimnél T-IPTV van és ha nem 4:3 arányra van állítva a box kimenete akkor a 4:3-as adások széleihez hozzáadja a fekete sávokat. Ennek az az eredménye, hogy a 16)-es adások ugyan tökéletesek, de a 4:3-asokat nem lehet kinagyítani (LG), mert a nagyítás függőlegesen nyújt csak, mert a jobb és bal oldali fekete sávot is a kép részének tekinti.
A legrosszabb pedig ha 4:3-as adás szélesvászonban sugároz, így jobb, ball és alsó felső fekete sáv is látható és sehogy nincs olyan nagyítás amivel kitöltheti a képernyőt.

Nem tudom, ez az LG plazma gyengesége, vagy Pana is így nagyít? Mindenesetre bosszantó, hogy az iptv hozzáadja a fekete sávokat oldalra. (az agyontömörített minőségről ne is beszéljünk, az otthoni dvb-c és a szegedi iptv között akkora a különbség mint az SD és a HD adás között... (amikor a háttérben megy el egy autó a képen az már nem is ricegés, hanem diavetítés, plusz a szörös mpeg, horror minőség)

Box's don't touch!

(#1080) M_AND_Ms válasza junkpod (#1079) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ez a t-home hülyesége. Adná ki box 4:3-ban és bízná a tv-re a kezelést!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1081) OrLiX


OrLiX
tag

Arra gondoltam, hogy azért van annyi pixel hibàs plazma, mert sokan visszavitték és a boltok ùjra eladtàk azokat is, de lehet tévedek.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.

(#1082) DM-Fan válasza OrLiX (#1081) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nyilván ezért is, de alapvetően a gyártásnál is benne van a pakliban, hogy így sikerül, márpedig azokat is el kell adni. Nem véletlenül alkotják meg a gyártók úgy a pixelhiba-politikákat olyannak, amilyenek azok a maguk valójában. De még az is benne van, hogy szállításkor keletkeznek hibás pixelek, sajnos elég érzékenyek a panelek.

Get Moded!

(#1083) laszlo168 válasza OrLiX (#1081) üzenetére


laszlo168
senior tag

Én ezt nem akartam mondani, de szerintem is igy van.

(#1084) WolfLenny válasza DM-Fan (#1077) üzenetére


WolfLenny
senior tag

Na úgy néz ki S30-as lesz a végén.
Egy félő, hogy kb. 2.5 méterre ülök a TV előtt. Nem lesz ez túl nagy?

(#1085) tendetiti válasza junkpod (#1079) üzenetére


tendetiti
tag

Ugyan ez a szitu. T- home iptv + pana. Csak úgy nézhető ha 4:3-ra van állítva a stb. Remélem előbb-utóbb átállnak a tv adók a 16:9-re így majd mehet az 1080i.

[ Szerkesztve ]

(#1086) tomtitom


tomtitom
csendes tag

sziasztok nem tudom jó helyre írom a kérdésemet . aposom panasonic plazmáját meg örököltem.de hibás a készülék a közepén van egy kb 6 cm függőleges fekete csík aminek a közepén van egy 0.5mm szines csík a tv nem volt még szervizbe .a panasonic szerviz telefonon azt mondta ,hogy biztos kijelző hiba más meg azt ,hogy video kártya .nem tudtok esetleg segiteni vagy becsületes szerelöt ajánlani aki éert is hozzá és nemakarja a havi fizumat a javitásért cserébe. elöre is köszi tom.

(#1087) Tomics válasza tomtitom (#1086) üzenetére


Tomics
addikt

Ha nem garanciás akkor vagy a kijelzőt kell cserélni vagy a vezérlő panelt. Egyik sem filléres, szóval számíts legalább 30-40 ezres költségre, de inkább többre. Ha a vezérlő lap a hibás az még akár javítható is, de nem szoktak vele a szerelők pepecselni, inkább cserélik :(

PH! addikt since 2004

(#1088) laszlo168 válasza tomtitom (#1086) üzenetére


laszlo168
senior tag

Valami ilyesmi a hiba?

(#1089) WolfLenny válasza laszlo168 (#1088) üzenetére


WolfLenny
senior tag

Kemény.. :)

(#1090) Csöves válasza laszlo168 (#1088) üzenetére


Csöves
senior tag

Pont ez jutott eszembe :R :DD

Aquila non captat muscas.

(#1091) DM-Fan válasza WolfLenny (#1084) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Végigolvastad az #1. HSZ-t?

Röviden: nemhogy nagy, de még kicsi is lesz 2,5 méterre a 42"-os, az 50"-os sem volna nagy, én 2-2,5 méterről nézem az 50"-ost és még nagyobbat is el tudnék viselni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1092) DM-Fan válasza tomtitom (#1086) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ugyan nem írtad, hogy milyen típus, de igazából mindegy is. Ha nem garanciális, akkor horror költség lesz, minimum 80 eFt, akkor meg már sokkal jobban jársz, ha újat veszel.

Get Moded!

(#1093) tomtitom válasza DM-Fan (#1091) üzenetére


tomtitom
csendes tag

igen

(#1094) tomtitom válasza tomtitom (#1093) üzenetére


tomtitom
csendes tag

köszi meg próbálom a bs ütös megoldást nagyon tetszet.

(#1095) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

(#1096) lemmy9 válasza laszlo168 (#1088) üzenetére


lemmy9
őstag

Még hogy érzékeny a kijelző :C

Szerintem!

(#1097) szepi77


szepi77
tag

Én is a kikapcsolás utáni kattogás miatt néztem be hozzátok, de megtaláltam a választ. :R

Köszi

Panasonic TX-P42S30E

(#1098) romo77


romo77
csendes tag

sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni
Boldog tulajdonosa lettem pár hete egy pana g30 tévének.
Lan kábellel kötöttem össze a számítógéppel. serviio-val osztom meg a filmeket.
A gondom az hogy az mkv filmeket nem mindig sikerül lejátszani, illetve a feliratot sem kezeli.
viszont ugyanazt az mkv filmet usb-ről minden gond nélkül viszi akár felirattal is.
Mi lehet ennek az oka?
Másik kérdés A felirat méretét be tudom valahol állítani? Mert most hangya f…..i a betűméret.
Segítségeteket előre is köszönöm.

(#1099) WolfLenny


WolfLenny
senior tag

Szóval.

Osonban találtam 140-ért S30-ast. Így ez lett a kiválasztott.
Holnap megyek megvenni és a kérdéseim a következők:

Ha jól láttam van benne DLNA, ami jó mert így kihagyhatom a HDMI-t a laptopról.
Kérdés, hogy ha a TV közvetlenül a routerbe van kötve és csak a laptop megy wifi-n keresztül, akkor az kb milyen felbontásig tud akadozás nélkül lejátszani?

Ott ki fogom bontatni és kipróbálom. De mit kell majd néznem? Mire ügyeljek?
Mivel tudom tesztelni? Vigyek valami képet, filmet amit ott lejátszok és annak segítségével esetleg láthatom a pixel hibákat stb.?

Van valami "típus hibája" amire ügyelni kell?

Előre is köszi

(#1100) salapp válasza Ijk (#997) üzenetére


salapp
addikt

Pár nap lemaradással olvasom át a fórumot, de ez a szöveged nálam nagyot ütött. :DD
Nem csinálunk egy pártot vagy valamilyen szervezetet?
Lehetne a neve mondjuk
Mizantropithecusok

Tényleg jó érzés így egy új év előtt a tudat, hogy nem minden agyar lakos olyan négyagysejtes (iszik, eszik, xarik, baxik) nyalóvilág és TrillaPilla-buzi.

Hogy van még remény

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.