Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1950) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nálam az eddigi legdurvább ghost 1 hétig tartott úgy, hogy ezen idő alatt napi 8 órát simán ment a TV. Elég lassan kopott ki. Ugyanakkor ismerős plazmájába már végleg beleégett az RTL-logó, pedig nem csak azt a csatornát nézik. Onnan tudom, hogy már fél éve járatja úgy, hogy zoom-olja a csatornát, nagyon sokat megy a TV-je teljes képernyős változó tartalommal, pont azért, mert el akarja tüntetni, de már nem megy. Permanens beégés lett belőle, durván 3 havi aktív használat után - mondjuk ezen idő alatt elég sokat is ment az RTL, ezt tudja. Ki tud alakulni, TV-nézési szokás kérdése. Tovább fokozza a problémát, hogy ha pl. valaki ugyanazon adót nézi rendszerint, aminek ilyen brutál logója van és emellett mondjuk zömmel csak szélesvásznú (értsd: 2.40:1 vagy nagyobb képarányú) filmet néz, ott még az sem játszik, hogy változó képtartalom mosná a logó helyét, ugyanis ilyenkor itt fekete sáv van.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1952) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1951) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ja, Rtl Klub Barátok közt is megy ám, meg ValóVilág, X Faktor, hétvégente meg Disney Channel. Szóval láthatod vállaljuk a veszélyeket, minden értelemben ;]

Ahogy volt kollégám mondta: igazi, bátor ember Win95 alól, Internet Explorer 3-mal netezik és az olyan úri huncutságokat, mint tűzfal, meg vírusirtó nem használ.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1953) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1952) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Jól bírod a kiképzést! Nálam főként tematikus HD-csatornák mennek, illetve néha Cool, Comedy, m1. Ezekkel nincs is semmi gondom, meg a TV-nek se. Az RTL-t nekem semmilyen formában nem veszi be a gyomrom a reggel említett két műsorukat leszámítva. A TV-t sem amortizálom vele és nekem is így a legjobb.

Get Moded!

(#1954) Voice24 válasza M_AND_Ms (#1943) üzenetére


Voice24
őstag

Nincs igazad a logóval kapcsolatban. Bár korábban más is olyasmit írt, hogy nem lesz feltűnő, mert sötét képen és sötét szobában, ráadásul közelről fog csak látszani (ha lesz), én nem így vettem észre. Le is írtam, hogy világos, főként halvány kék és zöld homogén háttereknél, és bizony világos szobában is látszik. Érdekes, hogy fekete háttérnél hiába megyek közelebb, nem látom, de az említett színeknél bizony még messzebbről is kiszúrom. Írtam még az elején, hogy én kb. 3 méterről nézem a 42-es tévét (az egérmozit :D ). Hát biztos jó szemem van, de onnan is látszik a logó, ha "megfelelő" a háttér.
De persze azért nem olyan drasztikus a képe, más még nem szúrta ki, de én már sajnos tudom, hogy mit és hol kell figyelnem.
(Ha valakinek nem lenne tiszta a mondandóm lényege: nem az van, hogy fekete háttérnél világos foltnak látom a logót, hanem világos háttérnél sötétebb foltnak, amiben kivehető a három betű.)

A kétkedőknek még egyszer leírom: nem ment napi 24 órát az rtl. A leghosszabban az x-faktor idején volt arra kapcsolva, egy héten egyszer, szombaton este nagyjából két órát, persze fél óránként megszakítva reklámokkal. Ezen kívül tényleg csak rövidebb időszakokra, egy-egy műsor erejéig volt ott, órákra ráfeledkezve soha nem volt.

Ui.: nem semmi kis perpatvar alakult ki a problémámból... ;]

[ Szerkesztve ]

(#1955) salapp


salapp
addikt

Plazma topikon kell is a heti 500 sajnálkozó/magyarázkodó hozzászólás arról, hogy haj-haj, nehogy beégjen/úristen, beégett...Így kerül ki a második 50K hozzászólás, de akkor ugye csinálunk egy partit valahol?

Lcd topikon meg heti 5000 kéne arról, hogy
haj-haj, 50 collos fhd-ban, két és fél méterről már milyen maszatos.
Haj-haj, hirtelen elkapja a fejét az amúgy is szemcsés ákcíjófilmben Jason Bourne, és máris eltűnt a mimikája minden részlete, mert úgy mos az a kis drága löcödö.
És haj-haj, 300ért vettem 40 collos ledest, rádugtam a kéböltévét, és egy nagy rakás guanó a kép rajta...
És szép, hogy ilyen vékony, húú de jól mutat a falon, ez kell az agyarnak...de haj-haj, kéne hozzákötni egy külső hangszórót, mert a sajátokkal minden csak olyan egércincogás, ami egy mély bödönből gyün elő...

Esküszöm, már várom, hogy André csörgesse a láncait, annyi itt a ghost a topikon.
(Fiatalabbak kedvéért: A messziről jött ember c. filmsorozatra utaltam)

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1956) M_AND_Ms válasza Voice24 (#1954) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nálam ennél jóval többet mennek egyhuzamban olyan csatornák, melyek logói erősek. Valami rendkívüli dolog van nálad...

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1957) szepi77 válasza M_AND_Ms (#1939) üzenetére


szepi77
tag

Senki nem értetlenkedik a témában. Immár mindannyian tudjuk, hogy mi az a ghosting, mi az a beégés, mi az a pixelhiba, stb és , hogy létezik ez a jelenség. Azt is tudjuk, hogy minimális odafigyelés mellett elvileg ez elkerülhető. Tudjuk, mert vettünk egy plazmát és csatlakoztunk a fórumhoz. De DM fórumtárssal ellentétben mi nem a plazma technológiával készült televíziók műszaki leírásával és működési elvével foglalkozó könyvvel a kezünkben jöttünk a világra és nem olvastuk át kétszer oda-vissza a geeks-et, nem bújjuk a teszteket. Nem értünk a plazmához, nem is állítottuk, de autót sem csak azok vesznek, akik tökéletesen tisztában vannak a dupla vezérműtengelyes, felül vezérelt, felül szelepelt központi befecskendezéses dupla turbós 16 szelepes Otto motorok működési elvével és az esetleges ebből adódó hátrányok ismeretével. Pedig DM szerint ez lenne az elvárható és a minimum.

Senki sem értetlenkedik, csak arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a vásárlás után kell megtudnia a vevőnek és miért egy fórumról, hogy ez egy létező jelenség. DM továbbra is a használati utasítást lobogtatja, ami alapján az ember vagy arra következtet (mint én is), hogy ne használjuk a kijelzőt állóképek megjelenítésére, vagy arra (amit DM mond), hogy ne használjuk a kijelzőt állóképek megjelenítésére, mint pl logóval rendelkező csatornák. Ez lesarkítva annyit tesz, hogy a korlátozás a megállított pillanatképekre vonatkozik, vagy annyit, hogy a megállított pillanatképekre és a logóval rendelkező csatornákra. Magyarul mégiscsak az a lényege a dolognak, hogy ha ragaszkodunk az oly sokat emlegetett használati utasítás DM szerint értelmezett intelmeihez, akkor nem nézünk tv-t. Nem gondolnám, hogy a gyártó erre gondolt volna abban a bizonyos 1 sorában. Viszont egy szót nem említ a fent említett leírás a hiba kiküszöbölési módjáról (elkapcsolgatás, zoomolás stb.) Akkor kérdem én : Miért vagyok én "hülye user", ha mégis beégetem a képernyőmet!? Mert nem olvastam a fórumot?! Sokat olvasgattam én is Plazma vs. LCD témában, de a beégést tényleg csak félszavakkal említik, vagy pedig a múlt kiküszöbölt fogyatékosságaként tartják számon.

Próbáltam szájbarágósan ecsetelni a vita magját, mert valaki még mindig nincs tisztában vele, hogy ki és mit nem ért.

Aki pedig azt ajánlgatja, hogy adjuk el a plazmát, annak azt üzenem, hogy fogja már fel végre, hogy NEM A PLAZMA TECHNOLÓGIÁVAL VAN BAJUNK, HANEM A TÁJÉKOZTATÁS HIÁNYÁVAL.

Panasonic TX-P42S30E

(#1958) szepi77 válasza salapp (#1955) üzenetére


szepi77
tag

Fú, az mekkora sorozat volt :DD Korabeli thriller :C

Panasonic TX-P42S30E

(#1959) Gabor970 válasza Voice24 (#1954) üzenetére


Gabor970
addikt

azért ez elégérdekes, hogy ennyitől ghost maradt tartósan.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1960) DM-Fan válasza szepi77 (#1957) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"De DM fórumtárssal ellentétben mi nem a plazma technológiával készült televíziók műszaki leírásával és működési elvével foglalkozó könyvvel a kezünkben jöttünk a világra és nem olvastuk át kétszer oda-vissza a geeks-et, nem bújjuk a teszteket."

Az ilyen és ehhez hasonló személyeskedést nyomban befejezheted, mert azt nem tűröm és nagyon gyorsan fórumon kívül találod magad! Érvelj, ne személyeskedj, ha nincs több érved, akkor pedig ott ér véget a történet!

"Nem értünk a plazmához, nem is állítottuk, de autót sem csak azok vesznek, akik tökéletesen tisztában vannak a dupla vezérműtengelyes, felül vezérelt, felül szelepelt központi befecskendezéses dupla turbós 16 szelepes Otto motorok működési elvével és az esetleges ebből adódó hátrányok ismeretével. Pedig DM szerint ez lenne az elvárható és a minimum."

Senki nem mondott olyat, hogy ez az elvárható, többek között ez a topic is olyan, ahonnan infót kaphatsz, már feltéve, ha hajlandó vagy azt elfogadni és nem trollkodod szét az értetlenkedéssel a topicot, mert itt erről van szó, semmi másról. Hogyan vettél TV-t? Előtte olvastad a topicot, vagy utána? Mert ha előtte, akkor ez az egyik első dolog, amivel szembesülhetsz - már ha elolvastad egyáltalán az #1. HSZ-t.

"Ez lesarkítva annyit tesz, hogy a korlátozás a megállított pillanatképekre vonatkozik, vagy annyit, hogy a megállított pillanatképekre és a logóval rendelkező csatornákra."

Ezt rajtad kívül szerintem senki nem értelmezte még így, mert mindenki számára evidens, hogy egy csatornalogó ugyanúgy állandóan jelenlevő képelem, mint egy kimerevített kép bármely eleme, ami ugyanúgy problémát okoz. Ha nálad a csatornalogó nincs jelen a panelen? Ha ez nem egyértelmű számodra, akkor fölösleges bármi további szájtépés.

"Sokat olvasgattam én is Plazma vs. LCD témában, de a beégést tényleg csak félszavakkal említik, vagy pedig a múlt kiküszöbölt fogyatékosságaként tartják számon."

Nem tudom, melyik topicot olvastad, de hogy nem ezt, az 100%, mivel a kétharmad részre erről a kérdéskörről szól és oda-vissza kitárgyaltuk minimum százszor. A kereső használatára és a kérdezés előtti olvasásra ugye nem kell ismételten felhívni a figyelmet (a topic címében már megtettük). Amúgy ha mindenhol találkoztál erre való utalással, akkor miért tűnik hihetetlennek a használati utasítás azon része, ahol a csatornalogókat problémaforrásként jelöli meg? És nem, nem csak a kimerevített képen levő csatornalogókra gondol, bármennyire is felfoghatatlan számodra, hogy az a ki nem merevített képen is ugyanúgy néz ki :W

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1961) Tomika1981 válasza Gabor970 (#1959) üzenetére


Tomika1981
tag

szepi fórumtársal reggel óta ezen értetlenkedünk és ezért vagyunk az értetlen hülyegyerekek!

Tomika

(#1962) szepi77 válasza DM-Fan (#1960) üzenetére


szepi77
tag

:K Tilts ki nyugodtan, ha a plazmához nem is értek, de újraregelni még tudok :P
De nem lesz rá szükség.

Nana... ha valaki itt helyből ki tud tiltani akkor az én lehetnék (és nem, nem tudnál újraregelni, ezt garantálom)... és tényleg ki lett már tárgyalva a dolog. A Hsz-t személyeskedés miatt moderáltam - KTTech

[ Módosította: KTTech ]

Panasonic TX-P42S30E

(#1963) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1960) üzenetére


Tomika1981
tag

1 HSZ:
Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a csatornalogókkal, korhatárkarikákkal, játékok HUD-jaival. Nos igen, ezek is képesek ghosting-ot eredményezni, azonban ezektől kevésbé kell félni, hisz az ember ritkán néz olyan adót, ahol ezek folyamatosan jelen vannak (és pl. nem szakítják meg reklámblokkok), illetve ritkán néz kizárólag egy csatornát, valamint kizárólag egy játékkal játszik a nap 24 órájában. Ezek a ghost-ok többnyire 5-10 perc változó képtartalom megtekintése után el is tűnnek.

A ghosting-nak drasztikus, végleges károsodást jelentő formája a tartós beégés, amit hosszas (jobb modelleknél sok-sok órai) azonos képtartalom megjelenítésével tudunk produkálni.

Ezeket te írtad ugye? Nem találom azt a részt ahol leírod hogy ki kell tvnézésnél nagyítani a képet meg hogy 30 percenként el kell kapcsolni.

Azért nem értelek mert tök korrekt az 1.hsz-ed (KÖSZÖNÖM) sokat tanultam tőled. Viszont most te mész szembe a pana technológiával és a saját ajánlásoddal!

Tomika

(#1965) erdoke válasza Voice24 (#1954) üzenetére


erdoke
titán

Pont ugyanezt tapasztaltuk mi is, illetve én a többiek használata után. Kb. sorozat - híradó, Fókusz - BK volt az általános retekklubozás, de nem minden nap, és nem mindig ennyire sok. A logó negatívja látszik világos képen, fekete alapon semmit nem lehet észrevenni! És ahogy többször írtam, több hét odafigyelés után érezhetően halványodott, majd némi figyelmetlenség után újra erősödött (pedig csak 30-40 percet ment Zoom nélkül az RTL). Nem klasszikus beégés jelei ezek (olyat is láttam már néhányat), és hasonlót az SD plazmánk sose produkált.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#1966) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1963) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az itt leírtak mely részével ellenkezik az szerinted, hogy az RTL és hasonló logók képesek makacs ghost-ot, vagy akár végleges beégést is okozni?

"Nos igen, ezek is képesek ghosting-ot eredményezni, azonban ezektől kevésbé kell félni, hisz az ember ritkán néz olyan adót, ahol ezek folyamatosan jelen vannak (és pl. nem szakítják meg reklámblokkok), illetve ritkán néz kizárólag egy csatornát, valamint kizárólag egy játékkal játszik a nap 24 órájában. Ezek a ghost-ok többnyire 5-10 perc változó képtartalom megtekintése után el is tűnnek."

Ott van egyértelműen: ha tendenciózusan ugyanazon csatornát nézed (lásd RTL), akkor bizony kialakulhat igen makacs ghost, neadj' isten végleges beégés is.

"Ezeket te írtad ugye? Nem találom azt a részt ahol leírod hogy ki kell tvnézésnél nagyítani a képet meg hogy 30 percenként el kell kapcsolni."

Azt hiszem mindenki számára egyértelmű, hogy a csatornatlogó úgy tüntethető el legkönnyebben, ha zoom-olsz. Nehogy már Te is azzal az agyatlansággal gyere nekem, hogy különbség van a mozgóképen levő csatornalogó és a kimerevített képen levő csatornalogó között! Egyébként ha nem csak az #1. HSZ-re korlátozod az olvasást, akkor ezerszer leírtuk a topicban mindezt, jóformán minden nap.

"A ghosting-nak drasztikus, végleges károsodást jelentő formája a tartós beégés, amit hosszas (jobb modelleknél sok-sok órai) azonos képtartalom megjelenítésével tudunk produkálni."

Ezt ugyanúgy fenntartom ma is, pedig közel 4 éve írtam. Az RTL-logóját azért is szoktuk mindig külön kiemelni, mert teljesen tömör, fehér logó és hiába vannak reklámblokkok, az kevés a panel teljes homogenizálódásához. De ezt is rengetegszer leírtuk. Azt pedig magad is beláthatod, hogy az #1. HSZ így is rettenet hosszú, ha minden ilyen dolgot részleteiben beleírnék, senki nem olvasná el. Sajnos a kérdések alapján általános tapasztalat, hogy sokan így sem teszik meg.

Az meg megintcsak nem rejtély, hogy mitől lehet, hogy egyeseknél jobban jelentkezik a probléma, mint másoknál: ez nagyban függ a beállításoktól, az egyes márkák, sőt, az egyes példányok közötti különbségtől is - de ezt is leírtam sokszor, többek közt már ma is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1967) #88471552 válasza DM-Fan (#1966) üzenetére


#88471552
törölt tag

Azért ne szűkítsük már le a kört a fórumozókra.A crt tv-ket lassan cserélni kell..Édsanyám aki már 60 éves bemegy a bótba és azt látja, hogy jé 42-es nagy tv 100 péz.Az idősebbek tvzési szokásai általában kimerülnek a tv2, rtlklub esetleg sportcsatornák nézésében.Internetet messziről elkerüli.Szerintem náluk pl 100%-os a beégési ráta.Ja, hogy nem jön ide panaszkodni?Attól még a logó ott virít a tv-jén.

Mielőtt megkapom, hogy mit trollkodok itt elárulom, hogy nekem is jobban tetszik a plazma képe mégsem vagyok hajlandó még 37 éves fejjel sem a tv szabályai szerint tv-t nézni zoomolgatni( erről szerintem még a feleségem se tudja micsoda:D) stb...
Jöhetnek a lefelé kezecskék!:P

(#1968) DM-Fan válasza #88471552 (#1967) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem náluk nem is fog problémát okozni az a ghost/beégés, mert nagy eséllyel észre sem veszik, vagy ha igen, akkor sem tulajdonítanak neki jelentőséget. Gondolom nem videofilek. Egyébként meg a használati utasítást ugyebár nekik is illik elolvasni és ha azok alapján úgy gondolják, hogy mégsem nekik való, akkor ugye ki lehet cserélni. :U

Get Moded!

(#1969) dozó válasza erdoke (#1965) üzenetére


dozó
tag

Ez nálam is pont ugyan így van, nagyon közelről főleg oldal nézetből, nagyon halványan de én is látom az RTL logót pedig nem egész nap az RTL megy, a napi TV- zés 6-7 óra most hogy itthon voltam de ebből fele se RTL, úgy látszik ezzel együtt kell élni.

(#1970) M_AND_Ms válasza szepi77 (#1957) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Anélkül, hogy egy kicsit is foglalkoztam volna vele, már tudtam a közszájon forgó állításokat a plazmáról: beég, sokat fogyaszt, baromira melegszik. Aki ennyit nem tud az a plazma létezéséről se tud, és a mainstream szerint lcd-t vesz. Ezt állítom.
Erre azt hiányolod, hogy valaki elmondja külön, hogy a plazma be tud égni. Nem értem miért.
Mondenkori társadalmunk tagjai szeretnek buták lenni és elvárják, hogy újra és újra a szájukba rágják a dolgokat, amiket tudhatnának. Ez így egyszerűbb és jobb, mert megmarad a jog a felháborodásra.
Világunk annál már bonyolultabb, hogy mindent, mindig elmagyarázzanak a számunkra. A tudás hatalom, nem adják ingyen, meg kell szerezni.
Vagy lehet szatyorban élni.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1971) ZEN1TH


ZEN1TH
őstag

The Art of Flight. Aki esetleg még nem látta annak erősen ajánlom. Gyönyörű film, lélegzetelállító felvételekkel.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#1972) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1966) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ha megnézed az rtl logó enyhén átlászó (kb. 80%), míg pl. a Duna egyáltalán nem (és Sport1, 2 , HírTv, stb sem )

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1974) #88471552 válasza DM-Fan (#1968) üzenetére


#88471552
törölt tag

Ez az érv azért elég gyenge hadilábakon áll, ugye érzed Te is.Félreértés ne essék nem akarok itt indulatok szítani, nekem semmi bajom a plazma technologiával, de én mindeg megpróbálom többféle ember szemszögéből megvizsgálni a kérdést.

PEACE!:)

(#1973) szepi77:Azért ha érveket ütköztettek mehetne offtopicként, gondolom nem mindenki kíváncsi rá:))

[ Szerkesztve ]

(#1975) norral válasza ZEN1TH (#1971) üzenetére


norral
aktív tag

Köszi. Már szedem is.

Az on/off topichoz: Nekem plazmám van. Nem zavar, hogy vigyázni kell rá. TV-t meg nem nézek, pedig az új albiban van (még, 1,5 hónapig, amíg a hűség le nem jár) előfizetés. Olvassatok inkább. :)) Pl. Galaxis utikalauzt stopposoknak, vagy a Tűz és jég dalát (Trónok harca sorozat könyv eredetije), vagy 1984-et :)

[ Szerkesztve ]

(#1976) szepi77 válasza szepi77 (#1962) üzenetére


szepi77
tag

Megértettem és számítottam rá. Köszönöm :)

Azért mégiscsak jobb, ha az gyakorolja a hatalmát, akinek van :R

Panasonic TX-P42S30E

(#1977) norral


norral
aktív tag

Némi ontopic: Tudtok ajánlani egy jó 1-2méteres high speed 1.3a HDMI kábelt? Akár bolt linkkel (BP). Akár privátban is. Köszi. :)

[ Szerkesztve ]

(#1978) DM-Fan válasza norral (#1977) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nincs olyan, hogy 1.3a kábel, ugyanis a HDMI szabvány kábelekre való kiterjesztése tiltott. Minden korábbi High-Speed kábellel működnek az 1.4-es szabványú csatlakozók által támogatott funkciók is, megy rajtuk a 3D is és az ARC is, ha meg az ethernet csatornára van szükség, akkor azt High-Speed calbe with ethernet channel néven forgalmazzák. Egyes gyártók marketingből ráírják a kábelre, hogy HDMI 1.4, jól átverik vele a tudatlan vásárlót. Az átlag felhasználónak, aki pár éve vett egy minőségi High-Speed kábelt, annak az égvilágon semmi szüksége nincs új kábelre a HDMI 1.4 szabványú aljzattal szerelt készülékek vásárlása után sem.

Bármilyen high-speed minősítésű kábel megteszi, aminek szemmel láthatóan is jó az árnyékolása.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1979) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1972) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az az átlátszóság még sajnos kevés is, mint láthatod számos topictárs esetéből. :(

Get Moded!

(#1980) norral válasza DM-Fan (#1978) üzenetére


norral
aktív tag

Értem, köszönöm, kicsit beleásom magam, már találtam is pár ígéretes topicot itt a prohardveren. Úgyhogy most megkíméllek a további láma kérdésektől. :) Köszi.

(#1981) ZEN1TH válasza norral (#1975) üzenetére


ZEN1TH
őstag

50G30-on elég ütős lesz :DDD
A láthatatlan madárfotós sorozat is nagyon szép amúgy, most szedtem le.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#1982) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1979) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Látom...
Épp most megy nálam a Duna. 100% fehér a logó. Hú mi lenne itt, ha ezen menne a Valóvilág meg a Bk. ;-)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1983) norral válasza ZEN1TH (#1981) üzenetére


norral
aktív tag

Még van a Planet Earthből is. :) Igaz még el kell kérnem a vinyót a barátomtól, mert neki valami normálisabb 1080p ripje van. Valami számomra ismeretlen HD anyagokat megosztó usenet közösségből. :) Azt is meg akarom nézni , mert az a doku egyébként is érkdelt, már többet mondták, hogy egyrészt jó, másrészt meg nagyon jól néz ki. :)

[ Szerkesztve ]

(#1984) szonti


szonti
aktív tag

Sztem ez a ghost/beégés dolog a gyártók részéről egy kicsit valóban el van hallgatva, de ha őszinték akarunk lenni, ki adná el úgy a dolgait, h a rossz tulajdonságaival reklámozza?! A használatiban említve van, tök mind1 mennyire eldugott helyen, meg apró betűvel, ezzel ők a tájékoztatási kötelezettségüknek eleget tettek. Ettől függetlenül sztem az újabb tvknél már sokkal kisebb tartós beégést előidézni, nem azt mondom, h lehetetlen, de értelmes használat mellett nagyon nehéz. Véleményem szerint akár az is lehetséges, h akinek hajlamosabb ghostra a tv, annál vmivel másabb karakterisztikájú panel került a tvbe. Nem azt mondom, h hibás, de lehet kicsit másabb minőségű anyagokat használtak fel amitől érzékenyebb.
Továbbá, a képi beállítások is nagyon fontosak. Egyszer megesett velem, h a fényerőt és kontrasztot 3 szinttel toltam fentebb a 100 as skálán és azok a logók is sokkal több ideig ottmaradtak amik korábban 2-3 perc után eltűntek.
Szal sztem nagyon apró dolgokon is múlhat, h vkinek ghostra hajlamosabb a tvje, másnak meg órákig mehet ugyanaz és nem lesz problémája.

(#1985) erdoke válasza szonti (#1984) üzenetére


erdoke
titán

Pont azt próbáltam elmondani, hogy a régi Pana plazmánkon sokkal durvább használat mellett se tűntek fel beégett logók, a G30-on viszont váratlanul gyorsan jelentkezett ez a furcsa inverz lenyomat. Ez nem igazán támasztja alá az újabb panelek jobb ellenállóságáról szőtt meséket...

A legjobb aláírás a héten

(#1986) DM-Fan válasza erdoke (#1985) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Valami mindenesetre biztos, hogy van benne, mert a PX80-am anno nekem is rezisztensebb volt a ghost-ra/beégésre, mint most a G20, bár erre sem panaszkodom különösebben, de már sikerült egy 1 hetes kemény ghost-ot összehozni, pedig nem volt durva az oka. Simán lehet, hogy csak egyedi panelminőség kérdése a dolog, ebbe sajnos nem látunk bele. De a G30-nál is van szórás, mert más dícsérte, hogy kevésbé ghost-ol, mint a korábbi plazmája. Ezer szónak is egy a vége: mindegyik ghost-ol és mindre oda kell figyelni egy egészséges mértékben, ahogy azt mindig is mondtuk. A baj mindig a szélsőségekkel van, tehát azzal, ha valaki teljesen lesz*rja, illetve ha valaki ennek teljesen alárendeli a szórakozást.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1987) DM-Fan válasza szonti (#1984) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Továbbá, a képi beállítások is nagyon fontosak. Egyszer megesett velem, h a fényerőt és kontrasztot 3 szinttel toltam fentebb a 100 as skálán és azok a logók is sokkal több ideig ottmaradtak amik korábban 2-3 perc után eltűntek."

Pontosan erről beszéltem és pontosan ezért (és a változó panelminőség) nem is lehet egzaktul megfogalmazni a használatiban sem, hogy mi az a mérték, amit még elvisel a panel ghost nélkül és mi az, amit már nem. Ezen felül ugye harmadik tényezőként a képanyag is ott van, ami aztán megintcsak végtelen variációra ad lehetőséget.

Get Moded!

(#1988) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1987) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

... és csak nap 15 percet nézek rtl-t. Igaz azonk kívűl a tv-t is kikapcsolom. Ergo, mégiscsak csak az rtl megy, a képernyő egy részén csak a logó van. Soha semmi más.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1989) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1988) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem is nézel mást? Filmet sem soha? Külső eszköz nincs is rákötve?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1990) Voice24 válasza erdoke (#1965) üzenetére


Voice24
őstag

Kicsit örülök (persze nem a te tévéd logójának :D ), hogy nem egyedül vagyok ezzel a problémával. Kettőnk esete a bizonyíték rá, hogy odafigyeléssel, viszonylag kevés ertéelezéssel is összehozhatjuk a logót.
De az is érdekes, hogy nem a "klasszikus" beégést látjuk (sötétben, fekete háttérnél látszik), hanem világos háttérnél sötétebb foltként jelentkezik.

(#1991) DM-Fan válasza Voice24 (#1990) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"De az is érdekes, hogy nem a "klasszikus" beégést látjuk (sötétben, fekete háttérnél látszik), hanem világos háttérnél sötétebb foltként jelentkezik."

Ez nem meglepő, világos háttéren is látszódhat a dolog, leginkább azonban homogén felületen lehet észrevenni, amin nem töri meg semmi a kontúrokat. Próbáld ki különböző színű háttereket (pl. amivel pixelhibára teszelünk) küldve a panelre, hogy mely színeknél látszik erősen!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1992) norral


norral
aktív tag

Na bazzeg! Mondom megnézem magamnak ezt az rtl logot. Most a LILAKENDŐINSTENHEZ imádkoznak a VV majmok. Azért ez már sok kicsit nekem. Megyek is inkább aludni. Jó éjt mindenkinek.

(#1993) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1989) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Dehogynem. Mit gondolsz miért volt előbb Popcornom mint, a G20-as? De mikor tv-zek, akkor nagyot merítek. Sok adót látogatok (m1-től, rtl-en át, a Discovery-ig, beleértve a sportokat). Sok adót szinte sohase nézek (pl az axn-ek)
És pc-ről meg a játékok mennek ill. a Google Earth (marha jó 42 collon a 3d-s térképet böngészni).
Mindemellett használgatom a VieraCastot. pl a Picassa kiemelt képeit rendszeresen nézem. Nagyon jó a remek fotókat ilyen nagyban nézni.
Szóval én használom a tv-t. Nem azért vettem, mert már szégyeltem magam szomszédok előtt, hogy nincs plazmám. És a g20-as meg is dolgozik az áráért, én meg vigyázok rá a józan ész szerint.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1994) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1993) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A TV-nézés terén én is nagyot merítek (140 csatornám van, ebből 15 HD), de a végén mindig kevés marad fenn a rostán és a kedvencekbe rakott 40 adóból végül jó, ha 10 az, ami általános jelleggel megy - ennyi ma az értelmes tartalom a médiában, sajnos. Nálam a BD és a Popcorn a főszereplő. A PC nálam rá sincs kötve, teljesen fölösleges, azt a keveset, amit játszom, azt a PS3-on teszem, a netre meg nem vágyon 50"-os méretben, bőven jó az monitoron is, ha Youtube-videót kell nézni, azt a Popcorn elintézi akár HD-ban is, ahogy a fényképnézegetést is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1995) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1989) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ja most értem miért kérdezted. Amit írtam, az egy képzeletbeli hozzászólás arról, hogy miképp állhat elő ghost ha csak keveset nézik az rtl-t.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1996) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1995) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na azért, mert azt a HSZ-t nagyon nem tudtam hova tenni a részedről. Egyik korábbi trollunkra emlékeztetett. :N

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1997) Gabor970


Gabor970
addikt

a dunán most lett vége egy Matt Damon filmnek. Ugyan SD volt a MindigTV-n néztem (jellemzően jobb, mint a UPC directen keresztül) nem tudja valaki miről szólt? Az első 15 percet nem láttam, a végéig arra vártam, hogy megértem, de nem sikerült :(

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1998) DM-Fan válasza Gabor970 (#1997) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Íme.

Get Moded!

(#1999) KTTech


KTTech
veterán

Most nézem a 3. típusú találkozások BD kiadását, nagyon jó minőségű ahhoz képest, hogy 1978-ban készítették (Zsigmond Vilmos tudta mit csinál Spielberg rendezésével)... a csillagos ég igazi plazmacsemege :)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#2000) DM-Fan válasza KTTech (#1999) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én a Ben Hur BD-n döbbentem le, hogy mit műveltek vele, Te jó isten, pedig az meg 1959-es. Mintha ma forgatták volna, referencia-szint. :Y

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.