Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) salapp válasza Ijk (#1798) üzenetére


salapp
addikt

a 42x20-at imádjuk mi is - múlt április óta. Ha 50-est vettem vón, minden tutti-frutti lenne.
Mondjuk nem is emlékszem, mikor ment rajta utoljára retekklub. De minek is menne? Xarban vannak, nincs már az agyeldobott reggelizős műsoruk sem, ha jól tudom, aztán délelőtt valami teleshopok meg varázslók, délutántól koraestig sorozatok, amiben mindenkinek legalább két keresztneve van, este meg nézhetik, hogy melyik pirmitív állat mekkorát fingott valamilyen nyalóságsóban. Néha meg ezer éve megvásárolt spagettiwesternek. Már Csucsika só sincs, meg Tamás só, ahol a nemidénbarnultak egyszerűsített forgatókönyvből anyáznak egymással. A csigakettő se jobb asszem. Be vannak ezek állítva, de bármikor a léptetésben sorra kerülnek, a fentiek valamelyike megy éppen.
Ha már agysejtpusztítás (de ez tudományosan asszem nem bizonyított), akkor inkább egy kis jäger...
Ja, eszembe jutott, van ezeken még valami, amit nem szégyellnek híradónak nevezni, és ahol a legbeszédhibásabb, a fő és mellékhangsúlyok jelentését és szerepét hallomásból sem ismerő személyek nyifogva, bakizva lökik a rémhíreket.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1802) Jim-X válasza salapp (#1801) üzenetére


Jim-X
őstag

Nézzetek Comedy Centralt (épp Family Guy maratopn megy :) ) az 1000% nem ég be ;)

A játék az nem játék!

(#1803) salapp válasza Jim-X (#1802) üzenetére


salapp
addikt

Az a hereállú csávó?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1804) Molyos


Molyos
csendes tag

Sziasztok, ismét írok én is ide, de csak azért mert megvettem életem első plazmáját. A szerencsés egy 42C3E. Ez a tv egy alap tv ahogy írtátok, de nagyon szép kép van rajta. A nézési távolság miatt féltem hogy kicsi lesz, de még mindig elég nagy :D . A westendben lévő MM-ban vettem 100 ezerért 2 napja és még akkor volt raktáron nekik 17 db. Szerencsére semmi probléma nincs a tv-vel, se pixelhiba se cicergő táp. Mivel ez eléggé alap tv ezért a világosban tényleg kijön a tükröződés sőt elsőre azt hittem hogy felül vagy 5 cm vastagon baj van a kijelzővel, aztán rájöttem hogy az árnyék mert sötétben nem látszott :DD Tehát ezt a pár sort csak azért írtam hogy megosszam a tapasztalataimat veletek esetleg leendő c3 tulajokkal. A tv mindenféle szempontból tökéletes számomra és egyáltalán nem bántam meg. Annyit azért kérdeznék hogy a true cinema mód megfelelő-e a bejáratáshoz? És persze mindenkinek köszönök minden segítséget, nagyon hasznos ez a fórum.

(#1805) Jim-X válasza salapp (#1803) üzenetére


Jim-X
őstag

:)) :DD Legjobb :)

A játék az nem játék!

(#1806) Tomika1981 válasza Ijk (#1795) üzenetére


Tomika1981
tag

Ne már! Most ilyesztgettek amikor már itt van a szobában a g30? Én sokat érdeklődtem vásárlás előtt és a legtöbb "szakértő, szakújság, szakweb" azt írta hogy manapság beégetni egy pana plazmába csak szándékosan sikerülhet. Remélem nincs igazatok! Nem TV-zek sokat de ha elkezdek egy filmet RTL-en azért végignézem.

Tomika

(#1807) BBéci válasza dozó (#1800) üzenetére


BBéci
titán

Mit szeretnél a menüből eltüntetni?

(#1801) salapp
:C

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1808) Voice24 válasza Ijk (#1795) üzenetére


Voice24
őstag

Visszanéztem, 29-én jeleztem itt a fórumban, hogy észleltem a logót.
Úgymond lélektanilag rossz pillanatban volt ez, mert már nagyon közel járhattam a bejáratási időszak végéhez, amikortól már kicsit lazábban vehettem volna a dolgot.
Tisztában voltam az rtl és társai veszélyességével, de megnyugtattam magam, hogy nem lehet gond, hiszen odafigyelek, elkapcsolgatok. Tényleg néhány sorozatot nézünk az rtl-en (nem a délamerikaiakat), semmi valóságsó, néha híradó, néha egy-egy film, meg egy kis x-faktor, amíg ment. Tehát összességében nem ment többet az rtl, mint a többi úgymond népszerű adó, sőt pont az itteni figyelmeztetések miatt igyekeztem kerülni is.

Belegondolva, így még a felvevős beltérimnek sem érvényesül az egyik előnye, felvétel visszanézésénél sem tekerhetem át a reklámot, nehogy kárt tegyek a tévében...

Egy kérdés: bár ellenzitek a használatát, ha én mégis elindítok egy fehérmosást, azt minimum meddig kell nyomatnom, hogy látszata is legyen?

(#1809) szepi77


szepi77
tag

Szerintetek nem lehetne valamilyen fórumon eljuttatni az RTL Klubhoz egy tiszteletteljes kérést, hogy legalább egy kicsit tegyék átlátszóvá a logójukat? Vagy legalább értesüljenek a problémáról, hogy több százezres készülékekben hagy örökre nyomot a szemét emblémájuk. Nekik szerintem pár kattintás lenne és nem hiszem, hogy bárki panaszt tenne, hogy nem elég fehér a logó. A Disney-nek van a világ legnagyobb és legbutább logója, de elég nagy arányban átlátszó, dolgoztatja egy kicsit a pixeleket.

Panasonic TX-P42S30E

(#1810) salapp válasza szepi77 (#1809) üzenetére


salapp
addikt

Én inkább már azt várom, hogy szűnjenek meg a francba, és akkor a helyükre, meg a hasonlóan színvonalas alcsatornáik helyére jöhetnének talán normális adók a mindigtv-extránál. Mondjuk az Animal Planet. Tudom, a retekklubon miért nem elég nekem az a töménytelen állat?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1811) krx21 válasza Voice24 (#1808) üzenetére


krx21
nagyúr

Ha nagyon makacs a ghost-od akkor több napig is moshatod! Mondjuk, egy hét után sem jön, ki akkor baj van! De szerintem el fog idővel tűnni! A barátnőmnél a gyerek LG plazmát néz (MINI MAX) sokat! Volt, hogy napokig, hetekig benne maradt a logó, de most nincs benne semmi!

[ Szerkesztve ]

(#1812) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1806) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Én sokat érdeklődtem vásárlás előtt és a legtöbb "szakértő, szakújság, szakweb" azt írta hogy manapság beégetni egy pana plazmába csak szándékosan sikerülhet."

És legalább az itteni #1. HSZ-t elolvastad? Mert akkor tudnád, hogy bármikor be lehet égetni a legújabb technológiájú plazmát is. De elárulom: az LCD-t is ugyanúgy be tudod égetni, csak az kicsit toleránsabb. Nem telik el úgy nap, hogy ne jönne fel ez a téma és mindannyiszor elmondjuk, hogy mire kell odafigyelni annak érdekében, hogy ne égjen bele semmi a panelba. Ha ezek után meglepetésként ér a dolog, azzal nem tudunk mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1813) DM-Fan válasza Voice24 (#1808) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az a baj, hogy zömmel arra hívjuk fel itt a figyelmet, hogy az olyan agresszív logókat, mint az RTL-é nem elkapcsolgatással kell semlegesíteni, hanem zoom-olással, tekintve, hogy a tömör, statikus, mindig ugyanott jelenlévő fehér képelemek rövidtávon is jelentős elváltozást képesek okozni a foszforrétegnél. Azért nem olyan drasztikus a 16:9-es képaránynál sem a zoom-olás, abszolút nem veszted el a kép jelentős részét, egyébként is csak megszokás kérdése.
Fehérmosással próbálkozhatsz, de igazából ugyanazt az eredményt hozza a változó képtartalmú TV-zés is, csak maximum később lesz eredménye. Abszolút nem biztos, hogy végleges a beégésed, egy igazán makacs ghost 2-3 hétig is megmaradhat aktív használattal is.

Get Moded!

(#1814) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1812) üzenetére


Tomika1981
tag

"Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet a csatornalogókkal, korhatárkarikákkal, játékok HUD-jaival. Nos igen, ezek is képesek ghosting-ot eredményezni, azonban ezektől kevésbé kell félni, hisz az ember ritkán néz olyan adót, ahol ezek folyamatosan jelen vannak (és pl. nem szakítják meg reklámblokkok), illetve ritkán néz kizárólag egy csatornát, valamint kizárólag egy játékkal játszik a nap 24 órájában. Ezek a ghost-ok többnyire 5-10 perc változó képtartalom megtekintése után el is tűnnek."

Tehát képesek ghostingot eredményezni! Gondolom akkor a beégetéshez nem elég a normál használat!

A pana pont hogy arra büszke hogy náluk szinte kizárt hogy normál használat mellett beégés keletkezzen. Nekem speckó a márkakereskedő azt mondta hogy ez nem napjaink problémája hanem 5 évvel ezelőtti.

Hozzáteszem hogy ha gyakori lenne akkor a pana minek látja el a TV-it csupa olyan funkcióval ami elősegíti a beégést! NET, Games, képnézegetők stb.

Tomika

(#1815) szepi77


szepi77
tag

Olvasgattam egyéb fórumokat és ahogy DM-Fan mondja LCD-k is igen-igen beégnek és néha elég makacsul. Főleg a Samsungok. Állítólag a hangyaháború is sokat segíthet a problémán.

Panasonic TX-P42S30E

(#1816) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1812) üzenetére


Tomika1981
tag

Engem csak az ért meglepetésként hogy fórumtársam azt írta hogy megkímélt használat mellett is sikerült beégetnie (reméljük csak ghost) az RTL-t.

Tomika

(#1817) krx21 válasza DM-Fan (#1812) üzenetére


krx21
nagyúr

" De elárulom: az LCD-t is ugyanúgy be tudod égetni, csak az kicsit toleránsabb."

Azért a beégett lcd-ket keresni kell! Én sokáig nem is hittem, hogy beéghet hisz rengeteg LCD monitort láttam, ami sok évet ment napi 8-9 órában, statikus tartalommal! De elég, ha a nagyapánk kvarcóráját megnézzük!
Soha nem láttam beégett lcd-t, amíg a telefonomba észre nem vettem, hogy látszik az óra! (aztán eltűnt idővel más tartalomnál...) Kicsit beragadt a pixel! Más ugye a folyamat… A plazmánál folyamatosan változik a panel, ez üzemszerű, ennek a következménye a ghost vagy a beégés… Lcd-nél ha beragad egy kristály az hiba és ritka!

(#1818) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1814) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Tehát képesek ghostingot eredményezni! Gondolom akkor a beégetéshez nem elég a normál használat!"

Ez az átlagos, normálisnak nevezhető csatornalogókra és a korhatárkarikákra vonatkozik, amelyek normál használat mellett ténylegesen nem is okoznak gondot. Az RTL logójára és az ahhoz hasonlókra napi szinten felhívjuk a figyelmet, mindig hangsúlyozva, hogy KERÜLNI kell őket. De az idézett részben is az szerepel, hogy a folyamatos jelenlétet minden képelem mellett (még az enyhébbek mellett is) kerülni kell.

A Pana méltán büszke, mivel az összes gyártó közül az ő paneljei a legkevésbé érzékenyek ezen képelemek jelenlétére, de ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül, korlátlanul lehet azokat a panelen hagyni, ez még az LCD-nél sem ajánlott. Az extrém idióta logókkal, mint amilyen az RTL-é egyetlen technológia sem tud mit kezdeni hosszú távon. Ugyanolyan szemét, mint a csatorna által közvetített tartalom.

Get Moded!

(#1819) BBéci válasza krx21 (#1811) üzenetére


BBéci
titán

Igen, de közben egy percnél tovább ne legyen ugyanott az a logó! Akkor van esély az eltűnésére.
Nem utálom az RTL Klubot, de az X-Faktoron kívül szinte semmit nem nézek, néhanapján egy filmet, ami a kedvencem és nem található meg valamelyik merevlemezemen. Korábban a Bones-t is, de azt mostanában nem adják.

(#1816) Tomika1981
Azt is el tudom képzelni, hogy valamelyik családtagja RTL-FAN és titokban folyton azt nézte.

(#1818) DM-Fan
Nemrég írtam, hogy barátomék G30-án, a bal felső sarokban RTL Klub, a jobb felsőben Viasat 3 lógót találtam, amikor "kalibráltam".

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1820) DM-Fan válasza krx21 (#1817) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem egy, nem két beégett LCD-monitorral és TV-vel találkoztam már, szóval ugyanúgy meglévő jelenség, csak hosszabb idő szükséges a kialakulásához.

Get Moded!

(#1821) krx21 válasza DM-Fan (#1820) üzenetére


krx21
nagyúr

Lehet, hogy csak mázlim volt... Remélem nem is fogom vonzani a hibát! :D

(#1822) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1818) üzenetére


Tomika1981
tag

Kevés RTL-t nézek de azért előfordul. Pl. ha jövőre is RTL-en menne az F1, most bajban lennék mert az masszív 2 óra RTL logó! Ezek után kíváncsi lennék hány F1 Rajongónak van jelen az RTL logó.

Tomika

(#1823) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1822) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az F1 közvetítések alatt mindig áttették a másik oldalra az RTL-logót és ilyenkor érdekes módon halványabb is volt, soha nem is okozott problémát. Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a FIA valamilyen szintű előírásokat támaszt ilyenkor, bár lehet, hogy hülyeség.

Get Moded!

(#1824) DM-Fan válasza BBéci (#1819) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, mindkét logó ugyanaz a tömör fehér szarság. :(

Get Moded!

(#1825) ZEN1TH válasza BBéci (#1819) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Ha még egy sarokban lettek volna :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#1826) BBéci válasza DM-Fan (#1823) üzenetére


BBéci
titán

Attól tartok, csak véletlenül sikerült átlátszóra, mivel az utóbbi fél évben olyankor is tömör, fehér volt az a nyavalyás logó.
Szerencsére ez már nem érdekel senkit, arra a 2-3 órára sem kell odakapcsolnom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1827) ZEN1TH


ZEN1TH
őstag

janos666 mi újság a 42G30-al?

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#1828) M@trixfan válasza Voice24 (#1808) üzenetére


M@trixfan
addikt

Fel a fejjel, hátha elmúlik! Hassál rá ezzel! ;]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#1829) KTTech válasza BBéci (#1826) üzenetére


KTTech
veterán

Ez igaz... viszont legtöbbször szürke háttéren volt, és ez segít...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1830) KTTech válasza Tomika1981 (#1822) üzenetére


KTTech
veterán

Semennyinek :) én végignéztem az X10-emen 2 évadot, de nem volt még ghost se utána... A G30 túl új még, így az nem kapott belőle.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1831) Cha-b válasza DM-Fan (#1693) üzenetére


Cha-b
senior tag

Végülis nem vittem vissza, logikailag neked van igazad, ez tény , de csak 2 subpixelhiba piros szinnél amit soha senki nem fog észrevenni, ha nem mondom neki, vagy ha nem tesztképeket néz rajta. Se táphangot, se ventit nem hallok szerencsére, tegyük fel ha a kövi pixelhibamentes lett volna, de zajos akkor végülis rosszabbúl is járnék, mert nekem ne zúgjon, búgjon, mert ha jóltom azokat nem is cserélik. Kicsivel én is sötétebbnek találom a képét a G20amhoz képest, bár erre nem mernék mérget venni, mert amíg az a tvm szervízben volt, addig lcdztem, szal lehet hogy csak azután furcsa megint. Kicsit zajos a kép lcd után, de ez így volt annó a G20nál is amikor megvettem, aztán hozzászokott a szemem. A panel felső 1/10én nem vettem észre, hogy zavarosabb lenne a kép ahogy janos666 írta, bhogy is nézem, szal ott valszeg készülékhiba volt, és nem szériahiba, bár ha jólemlékszem mások is beírták, hogy ők is ilyesmit látnak.

Más: ha az erősítőn be van kapcsolva a HDMI thru, akkor csak azt adja ki amin kikapcsoltam? mondjuk kikapcsolom stb-n akkor kikapcsolt erősítőnél nem tudok popcornozni? Nekem eddig nem sikerült ezt megvalósítanom, azért kérdezem, hogy csak vmi beállitás esetleg, vagy csak azt küldi ki amin ki lett kapcsolva.

CSAKAKISPEST!!!!

(#1832) whappela


whappela
csendes tag

Csak hogy én is belepofázzak kicsit ebbe a logótémába... Szidjátok itt az RTL Klubot (teljes joggal), hogy milyen szar a logója, és hogy amúgy is milyen foshulladék csatorna, és hogy egyszerűen nem kell nézni. Na mármost mindezzel tökéletesen egyetértek, csak azért azt se felejtsük el, hogy a tévécsatornák 70-80%-ának (köztük a nem hulladék adók többségének is) kvázi ugyanolyan gyilkos logója van, mint az RTL-nek, csak azok azért nem égnek be, mert kevesebbet nézik őket az emberek. Magyarán ha nem az RTL-t néznék sokat, hanem mást (Dunát, Viasatot, ATV-t, HírTV-t, valamelyik Nat G-ot, AXN-t, vagy akármelyik sportadót, BBC-t, OzoneN-öt, Filmboxot stb. stb., hosszan lehetne sorolni), akkor az égne be. Szóval sajnos az a szomorú igazság, hogy nagyon kevés olyan csatorna van, aminek tényleg plazmabarát logója van (az HBO-k ilyenek, a Comedy C., meglepő módon az RTL-hez hasonlóan szintén totálhulladék TV2 logója is tök jó, és még egy-kettő, de hogy kevés van, az biztos).

De hogy valami konstruktív tartalma is legyen a hozzászólásomnak, íme egy kérdés/javaslat: szerintetek nem lenne értelme útjára indítani valamiféle petícióféleséget a neten (pl. csinálni egy külön honlapot, vagy akár a Facebookon - bár azt speciel én nem tudnám aláírni, mert nem vagyok fent), amihez aláírással lehetne csatlakozni (mondjuk "név, foglalkozás, város" formában), és amiben azt kérnénk a magyar műsorszolgáltatóktól, hogy alkalmazzanak barátságosabb (valamennyire áttetsző) logókat és korhatárkarikákat? Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem elég hamar elég jelentős mennyiségű ember csatlakozna a kezdeményezéshez (olyanok is, akiknek nincs is plazmájuk), és el tudom képzelni, hogy lenne eredménye (főleg, ha a netes hírportálokig is eljutna a híre). Persze könnyen lehet, hogy semmi eredménye nem lenne, de az biztos, hogy esélyesebb módszer lenne, mint az, hogy időnként egy-két ember mérgében veszi a fáradságot és ír valami levelet egy-egy tévécsatornának (a tévécsatornák helyében azt az egy-két levelet én is magasról lesz@rnám)...
Én még szívesen meg is csinálnám ezt a dolgot (mármint egy honlapot), csak kicsit sok a munkám mostanság, szóval ha akad valaki, aki megcsinálja, az még jobb lenne. De tényleg én is hajlandó vagyok megcsinálni, csak mondjuk nem egy-két héten belül. Mit szóltok?

(#1833) szijartg válasza Tomika1981 (#1806) üzenetére


szijartg
senior tag

RTL klubon film? :U
Már vagy 3éve nem néztem ott normális filmet, amik mostanában mennek azokat minden évben vagy 2x adják. Főleg a csonthülye meg az istenek a fejükre... szarok.
Amúgy meg ha lenne rajta valami jó film azt sem ezen a szaron nézném, inkább lehúzom valami hd-ban vagy ripben, még annak is jobb a minősége mint amit azt rtl kínál.
Nálunk az rtl csak bk alatt megy 2x10percet, 20perces reklámmal :DDD

(#1834) szijartg válasza szepi77 (#1809) üzenetére


szijartg
senior tag

Csináljatok jó pár mail botot aztán spammeljétek meg őket.
Heti 3-4x minimum. Talán akkor változtatnak a logón

(#1835) szepi77 válasza whappela (#1832) üzenetére


szepi77
tag

Jóféle terv :DD Én is ilyesmire gondoltam. Írtam az RTL-nek a plazmás társadalom nevében, de sejtem, hogy válaszra sem fognak méltatni :W Egy fecske nem csinál nyarat, egységben az erő:D

A TV2 logója tényleg tök jó :C

Panasonic TX-P42S30E

(#1836) -FLY-> válasza Cha-b (#1831) üzenetére


-FLY->
őstag

Elindítod a fehér mosást, akkor egy vízszintes kb 2 cm-es zajcsíkot kéne látnod a fehér oszlop tetején, ahogy megy, persze közelről kell nagyon nézni. Csak a fehér és a hozzá közeli színárnyalatok zajosodnak fenn kicsit. Ha ezt nem tapasztalod, akkor ilyen szempontból jó a tv-d.

(#1837) Tomika1981 válasza szijartg (#1833) üzenetére


Tomika1981
tag

Ok hogy szidod a csatornát de azért azt ne írd hogy minden szar rajta. Pl. Házon kívült szivesen megnézem rajta, és néha valóban van rajta 1-1 jó film vagy műsor amit szivesen megnézek. A lekapom HD-ben vagy ripben-ről meg csak annyit hogy azért halkan megjegyezném, lopás! Még ha oly nagyon elfogadott dolog is nálunk.

Ja és nem akarok itt a plazba topikban erről vitázni! Tudom hogy drága, de lehet olcsóbb lenne ha annyit adnának el belőle mint amennyien letöltik!

Tomika

(#1838) Tomika1981 válasza szijartg (#1833) üzenetére


Tomika1981
tag

Ok hogy szidod a csatornát de azért azt ne írd hogy minden szar rajta. Pl. Házon kívült szivesen megnézem rajta, és néha valóban van rajta 1-1 jó film vagy műsor amit szivesen megnézek. A lekapom HD-ben vagy ripben-ről meg csak annyit hogy azért halkan megjegyezném, lopás! Még ha oly nagyon elfogadott dolog is nálunk.

Ja és nem akarok itt a plazba topikban erről vitázni! Tudom hogy drága, de lehet olcsóbb lenne ha annyit adnának el belőle mint amennyien letöltik!

Tomika

(#1839) madgie válasza Tomika1981 (#1838) üzenetére


madgie
titán

Letölteni szabad, megosztani nem, ez az itthoni törvény. Tehát nyugodtan letöltheted a filmet, senki nem fog ezért megdorgálni... cserében minden egyes vinyódnál, DVD-BD lemeznél, SD kártyánál fizetsz az Artisjus-nak.

(#1840) szijartg válasza Tomika1981 (#1837) üzenetére


szijartg
senior tag

Jogos, házon kívül jó meg a XXI. század, de már azt is eléred rtl mostról. Sajnos ezek a normális műsorok elég későn kezdődnek, és csak ezért nem maradok fent. Inkább megnézem mostról. Normálisnak mondható új filmet még nem igen láttam rajt az elmúlt 1-2 évben.
Lopásba meg inkább ne menjünk bele... mert amit a "vezetők" csinálnak, na az a lopás! Nem az hogy te most letöltesz pár filmet és megnézed.
Lehet, hogy most megköveznek néhányan, de mióta megvan az S30 azóta a minőségre koncentrálok. Nem azért vettem ilyen tv-t, hogy a leggagyibb minőségben nézzem a dolgokat.
Arra elég lett volna az 55cm-es kis crt is.

(#1841) DM-Fan válasza szijartg (#1840) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyetértek, ez a két normális műsor van csak az RTL-en, én is csak ezeket nézem arról a csatornáról - újabban én is az RTLmost-ról, tényleg későre (és mostmár ráadásul egy napra) teszik ezeket a szemfelnyitó műsorokat (nyilván nem véletlenül) - tudtommal tán meg is akarják őket szüntetni - éljen a sajtószabadság!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1842) Gabor970 válasza madgie (#1839) üzenetére


Gabor970
addikt

helyesbítek, az artisjew nak :D

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1843) Tomika1981


Tomika1981
tag

Panasonic G30 kérdés:

Tudom hogy mindössze 1 fajta HDD-t ajánl a Pana, de mégis mik a tapasztalataitok?
Milyen külső HDD-t vegyek ha filmet akarok nézni róla (PC-ről felmásolom, Tv-n megnézem) Illetve milyen Hdd-vel működik a műsorrögzítés pana ááltal ajánlott kivételével?

Más:
Rákötöttem a TV-t a Routerre. Minden tökéletes, viszont ha DLNA-n megkeresem a PC-t, látom a megosztott fileokat viszont amint ráindítok kifagy a PC. A PC-t úgy állítottam be hogy a mediaplayeren adatfolyam menüben engedélyeztem a médiafilok lejátszást hálózaton. Ebben tud valaki segíteni?

Tomika

(#1844) < CyberBob > válasza szijartg (#1840) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Szerintem nem a logóval, felbontással, minőséggel van a baj hanem, hogy nincs mit nézni a csatornák 99%-án. Attól, hogy olyan képminőség lesz, hogy lemászik a plazmáról még ugyanolyan nézhetetlen marad a műsor. Elég sok éve csak az internet a forrás. Azt nézek ami érdekel akkor amikor akarom zavaró körülmények nélkül hibátlan minőségben (sorozatok többsége nincs is itthon). Az rendben van, hogy valakinek nincs lehetősége mást nézni (nyugdíjasok), de ha van és önként nézi ezeket a sz@rokat azt egyszerűen nem értem. És ez független attól, hogy milyen és mekkora tv-je van valakinek.
Persze mindenki azt néz amit akar nem beleszólni akarok más szokásaiba, csak egy vélemény volt.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1845) szepi77 válasza < CyberBob > (#1844) üzenetére


szepi77
tag

A minőség igenis sokat számít. Régebben az M2 és a Duna Tv is törölve volt a csatornalistámból, ma pedig szájtátva gyönyörködök a HD adásaikban, főleg, ami természetközeli témájú, de még egy egyszerű dokumentumfilm is le tud kötni a részletgazdagságával. :R

Panasonic TX-P42S30E

(#1846) Tomika1981 válasza < CyberBob > (#1844) üzenetére


Tomika1981
tag

"Szerintem nem a logóval, felbontással, minőséggel van a baj hanem, hogy nincs mit nézni a csatornák 99%-án."

Csak néhány dolog amit nézek! Majd leminősíthetsz hogy milyen szarok de szerintem szórakoztatóak és jók! Merész dolog leírni hogy 99% szar!
Szóval a lista:

M1: Maradj Talpon (szórakoztató és jópofa kvízjáték)
Magyarország, Szeretlek! (Ezt nem magyarázom aki nem nézi ő baja)

RTL klub: Házon kívül
Nagyágyúk (most indult, tetszik, nézni fogom, nem töltöm le!)

TV2: Néha napló ha érdekel a téma

Viasat: 2pasi meg 1 kicsi (nem ér annyit hogy letöltsem de megnézem)
Néha 1-1 film

A tematikus csatornákat nem írom le mert ott minden sz*rt meg tudok nézni! (Brainiac, Óriásgyárak, légikatasztrófák, csúcsragadozók, szélsőséges világegyetem, sport stb)

[ Szerkesztve ]

Tomika

(#1847) szijartg válasza Tomika1981 (#1846) üzenetére


szijartg
senior tag

Maradj talpon tényleg jó ;) Utána egy kis híradó m1-en majd bk rtl-en, aztán vagy film+ vagy valami letöltött sorozat vagy film (vagy alvás :DDD ), ha sehol sincs semmi normális.
Tv2-t is nagyon-nagyon ritkán nézünk... mert vasárnap este általában mindig valami új filmet nézünk

[ Szerkesztve ]

(#1848) erdoke válasza Ijk (#1795) üzenetére


erdoke
titán

Nem múlik el több hét után sem teljesen, viszont halványodik. Ha kap megint RTL logót, akkor meg erősödik. Mindenki annak nevezi, aminek akarja...
A feleségem pont azt szokta válaszolni, amit a kolléga írt: tévé, tévének árulják, miért nem lehet rajta károsodás nélkül TV-t nézni?
Egyébként az a furcsa, hogy a 2005-ös SD plazmánkon soha nem tűnt fel ez a probléma, azért is volt nehéz meggyőzni a családot. A retekklub pedig különösen veszélyes, mert más, hasonlóan agresszívnek tűnő logók (pl. Minimax) csak ghostolnak hasonló használat után, viszont a retek ott marad, és világos képnél sötéten látszik a lenyomata. Ahogy írtam, több hét odafigyelés után jelentősen halványodik, szinte észrevehetetlen sasolva is. Persze ez függhet a beégés (?) fokától is.

A legjobb aláírás a héten

(#1849) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1850) DM-Fan válasza Hsanyika1 (#1849) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A negyedik alszín alkalmazása nem újdonság, a Panasonic már a '90-es években megcsinálta az akkori Quintrix CRT-inél, amik legendásan jók is voltak.

Azt írja a cikk:

"míg az ekkora méretű OLED kijelzők gyártása eddig nagyon sokba került és/vagy rövid volt az eszközök élettartama, a gyártásba másfél éve több mint 200 millió dollárt invesztáló LG szerint ezeket a problémákat sikerült kiküszöbölniük."

Ja, csak azt elfelejtik közölni, amit egy korábbi cikk már említett, hogy ez tulajdonképpen nem is klasszikus értelemben vett OLED lesz, ugyanis színszűrő maszkot használnak az egyszínű diódák előtt. Így persze, hogy nem gond az olcsósítás és az élettartam-növelés, hiszen pont a színes cellákkal volt baj korábban is ilyen szempontból. Egyébként még az olcsósítás hatására is olyan ára lesz, hogy padlót fog tőle a vásárlók döntő hányada.

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.