Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) creatorium


creatorium
tag

Irjatok már légyszíves külső winyó tok márkákat amivel biztosan működik a rögzítés g30-on. Ezzel nem működik: [link]

(#1502) GeneraL_XTX válasza tbs (#1500) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Fülhalgatókimenet.

(#1503) tbs válasza GeneraL_XTX (#1502) üzenetére


tbs
addikt

:R THX

(#1504) bogabi válasza creatorium (#1501) üzenetére


bogabi
senior tag

Elvileg mennie kellene... ez külső tápos 3.5"-os ház, nem lenne szabad gondot okoznia. Minden megfelelően van beállítva a TV-n (a HDD jelölésű csatlakozóban van dugva, TV felismeri-e, meg van-e formázva a TV-vel)? Én 2.5"-es külső vinyót használok, azzal simán megy (250GB-os WD MyPassport)

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#1505) creatorium válasza bogabi (#1504) üzenetére


creatorium
tag

Sajnos már mindent próbáltam 160-as, 500-as winyó usb3-ba, látja, megformázza, ki is lehet választani fevételre csak épp nem vesz fel hibaüzivel kilép.(ellenőrizzem a kábelt)

(#1506) bogabi válasza creatorium (#1505) üzenetére


bogabi
senior tag

Csak kérdezem: másik kábellel próbáltad már?

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#1507) Cha-b


Cha-b
senior tag

Üdv!

Karácsony elött 1.5 héttel írtam itt a fórumban, hogy tönkrement a 46g20am. Kikapcsolt, és soha többet nem lehetett bekapcsolni. Most hívtak, hogy nem éri meg javítani, és kapok egy csereutalványt amit a tvm akkori áráért beválthatok. Amikor a készüléket vettem , akkor ez 272240 Ftot jelentett. Most ahogy nézem az árakat (Panashop) a 46g30 238750 Ft 50G30 284470 Ft. Szivem szerint hajlanék az 50es méretre egy kis ráfizetéssel, de mivel ehhez a tvhez készült a tvfalam, így át kéne építeni az egészet, amit nem nagyon szeretnék. Hogy működik ez, ha esetleg nincs kedvem átépíteni a falat és marad a 46os méret akkor a különbözetből igényelhetek mondjuk egy BlueRay lejátszót is? Vagy ez már túl "garasoskodásnak" tűnik majd a boltban? :D Másik kérdésem a g20 és g30 méretei kb. megegyeznek ? illetve a konzol felfogatása ugyanott helyezkedik el? Már előre bánom, hogy egy 50es nem fér majd a régi helyére :(

CSAKAKISPEST!!!!

(#1508) KTTech válasza Cha-b (#1507) üzenetére


KTTech
veterán

A konzol szabványos VESA, tehát azonos minden típusnál, az 50-esnél is (40x40cm). Én nekilátnék faragni az 50-eshez :DDD
A G20 és a G30 méretei eltérnek, vékonyabb a G30.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1509) creatorium válasza bogabi (#1506) üzenetére


creatorium
tag

Kábel kizárt pc- vel megy oda vissza az adat. Tv is lejátszik médiát róla.

(#1510) GeneraL_XTX válasza Cha-b (#1507) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ez szerintem egyértelmű, csinálj helyet az 50esnek:) Megéri:)

(#1511) Cha-b válasza KTTech (#1508) üzenetére


Cha-b
senior tag

+General:

Szívem szerint énis az 50esre szavaznék, de ez nekem most sajnos kivitelezhetetlen, mivel lehetne venni új gipszkartonokat, az egész keretet át kéne alakítani, utánna tapétázás festés, ennyit nekem most nem ér. :( Igazság szerint beférne az 50es is , de akkor csak 2-2 cm maradna jobbra balra alul-felül 4-4cm kérdéses fel lehet-e ekkora helyen akasztani, illetve mennyire szorulna be mögé a meleg. Most ez hülyén fog hangzani, mert elvileg kapok egy ugyanakkora, és "papiron" jobb készüléket, de az akkori értékhez képest mégis bennükmarad 30e forintom. :) Nagyon foglalkoztat az 50es gondolata, de nincs az az isten hogy nekiálljak újra a falnak, gondolkozom még. :(

+ Esetlegesen egy késöbbi meghibásodásnál, remélem ilyen már nem lesz, már kevesebb lesz a számlán, ha újat kapok, és akkor ott is fog számítani ez a -30e Ft. :)

[ Szerkesztve ]

CSAKAKISPEST!!!!

(#1512) whappela válasza junkpod (#1079) üzenetére


whappela
csendes tag

Bocs, hogy csak most, de csak most olvastam a kérdést... Szóval igen, nekem is T-féle IPTV-m van, és ha a box nem 4:3-ra van állítva, akkor a 4:3-as adások egy részénél (nem mindnél) tényleg hozzáadnak fekete oldalsávot, elég idegesítő baromság, és nem tudom, miért csinálják. Amúgy amikor próbálgattam, hogy mire érdemes állítani a boxot, úgy vettem észre, hogy képminőség szempontjából valszeg tök mindegy, mire van, ettől függetlenül én végül 1080i-re állítottam, mert egyrészt azokat az adókat, amiket ilyen fos oldalsávosan ad a T, eleve nem igazán szoktam nézni, másrészt úgy vettem észre (teljesen azért nem 100%, mert mondom, nem nagyon nézem azokat a csatornákat, amiket ilyen idiótán adnak), hogy a Pana képarányopciói között valamelyik izével akkor is be lehet hozni rendesen a képet, csak idegesítő, hogy nyomkodni kell...
(Egyébként az IPTV minősége nálam nem annyira horror, simán nézhető kategória.)

(#1513) KTTech válasza Cha-b (#1511) üzenetére


KTTech
veterán

A G30 keskenyebb + aktív hűtésű (a G20-al ellentétben), szerintem kb. azonos hőfokon maradna, mint a G20 volt a kisebb nyílások ellenére is.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1514) tibor.sz válasza Cha-b (#1511) üzenetére


tibor.sz
tag

Arra azért figyelj, hogy - ahogy KTTech is írta - a TV felfogatása VESA szabvány, tehát a konzol jó lesz. DE nem biztos, hogy a két tv-n ugyanott vannak a furatok (lehetnek akár feljebb vagy lejjebb is). A konzolon függőlegesen nyilván elég sokat lehet állítani, ettől függetlenül nem biztos, hogy pontosan oda fog kerülni az új tv-d, ahol a régi volt. Ha nagyon ki van centizve, akkor azonos méretű tv-nél is lehet, hogy bontanod kell. Ha pedig bontani kell, akkor nem kérdés, hogy 50". Tehát szerintem mindenképp keress egy üzletben ilyen tv-t és mérd le pontosan, hogy a furatok hol helyezkednek el. Én pont most cseréltem Pana plazmát Pana plazmára és teljesen más helyen voltak a két TV-n a furatok. Bár az kétségtelen, hogy nálam nem egymást követő generáció és nem is azonos méret volt, lehet, hogy közvetlenül egymást követő generációs és azonos méretű tv-knél nincs különbség.

(#1515) whappela válasza janos666 (#1292) üzenetére


whappela
csendes tag

Én is jeleztem, és nálam pl. S30-on jelentkezik (egy hete van a birtokomban), tehát nem csak a G30-ra szűkül a kör! De kizárólag világos és homogén képen lehet észrevenni (égbolt), de azon is csak közelről, tehát - à la macskanyelv - "a tv élvezeti értékét nem befolyásolja". :)

(#1516) Ed Parker válasza tibor.sz (#1514) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Lecserélted a vt30-at????
Mire?
Én 21-én cserélem az enyémet.

(#1517) Cha-b válasza tibor.sz (#1514) üzenetére


Cha-b
senior tag

Igen pont ettől tartok én is, amit te leírtál. Akinek esetleg 46g20, és egy másik illető akinek 46 g30-a van otthon megtenné nekem, hogy leméri a tvt, illetve, hogy hova esnek a furatok? Nagyon hálás lennék érte. :)

Próbálkoztam g20 illetve g30 tv hátulját ábrázoló képek után kutatni, de nem nagyon jártam sikerrel, illetve nem is lehetne annyira ponosan megállapítani, csak kb-ra, ha találok is. :)

[ Szerkesztve ]

CSAKAKISPEST!!!!

(#1518) Ijk válasza bogabi (#1499) üzenetére


Ijk
nagyúr

Amikor ki van kapcsolva, nem szokott néha kattanni a relé a tv-ben?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1519) DM-Fan válasza Cha-b (#1507) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem abszolút nem tűnik majd garasoskodásnak. A csereutalványod x értékre szól, ha az új TV ennél olcsóbb, akkor a különbözetet nyilván felhasználhatod egy másik termék vásárlására is, ergo választhatsz mellé mondjuk egy BD-lejátszót. Ha többre jön ki a végösszeg, mint ami a csereutalványon van, akkor nyilván kipótolod. Ha valamivel kevesebbre, akkor azt buktad, le kell vásárolni. Egyébként én is simán az 50"-os méretet választanám, bár nyilván Te látod, hogy mekkora barmolással jár a polc átalakítása. De azért nem rossz garanciában egy 46"-os TV helyett egy vadiúj 50"-ost kapni. :K

Méretben amúgy szerintem nincs szignifikáns különbség a két 46"-os modell között, így a furatok elhelyezkedésében sem. Valamivel keskenyebb a G30, az biztos, de egyéb dimenziókban azért gyanús, hogy eléggé hasonló:

TX-P46G20E/ES : 1,132 x 722 x 82 mm
TX-P46G30E: 1,118 x 730 x 70 mm

Mint látható, szélte-magassága-mélysége között is egyaránt 1-2 cm csak a difi.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1520) Gabor970 válasza tbs (#1500) üzenetére


Gabor970
addikt

a PS50C430 is csak a fejhallgató kimeneten ad analóg hangot. Az optikai digitális kimeneten is kiadja (akár DTS vagy DD 5.1 is) én sokkal jobbnak hallom arról, mint amíg a fejhallgatókimenetre volt kötve az erősítő. Filmekhez talán annyira nem fontos, de ha akusztikus zenét, jazz-t is hallgatsz róla, már érdemes valami külső DAC-al megoldani.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1521) DM-Fan válasza Gabor970 (#1520) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ráadásul ugye a fülhallgató kimenet egy erősített jelet közlő aljzat, aminek nem igazán örülnek az erősítők, amelyek sima erősítetlen vonaljelet várnak. Ezt is érdemes szem előtt tartani.

Get Moded!

(#1522) Cha-b válasza DM-Fan (#1519) üzenetére


Cha-b
senior tag

Köszi neked is a választ, számomra is egyértelmű, hogy az 50est kéne választanom, ha nem "lyukban" lenne a tv. :( [link]
Megbontani nem szeretném, és nem is fogom, már csak azon gondolkozom, hogy jobbra-balra 2-2 cm-en és fel-le 4-4 cm-en vajon fel lehetne akasztani a tvt. :( Ezek a "maradék" helyek az 50es méretnél állnának fenn. A melegedéstől valszeg nem kéne tartani, ahogy ktech kolléga is írta aktív hütéses már a g30, a régi g20asom meg langyos sem volt akkorsem ha ment 10 órát, illetve ha a ledek is be voltak mögötte kapcsolva, akkor sem. De viszont nagyon megszívom ha hazahoznám és nem tudnám felakasztani, mert nem fér be oldalt az ember keze. Jó persze az én hülyeségem, mert örülnöm kéne a 46os g30nak is, és fogok is, csak nem hagy nyugodni a +4 col. :P

CSAKAKISPEST!!!!

(#1523) DM-Fan válasza Cha-b (#1522) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Áhh, ekkora helyre semmiképp nem jó az 50"-os, így már értem a problémát, én sem szívesen bontanám meg ezt a helyedben! Ez úgy jó, ahogy van, egyébként is hülyén nézne ki, ha majd' teljesen kitöltené a TV a mélyedést. Ez kb. olyan, hogy szőnyeget sem engedünk be a kanapé alá, de mégcsak koppra sem toljuk elé, legyen ott is egy diszkrét sáv. Akárhogy is aktív az 50G30 hűtése, annak a levegőnek amit forgatnak a ventillátorok azért cserélődnie is kellene a TV mögötti térrészen és ahhoz viszont nagyon kevés helyed maradna körben és kétoldalt. Oldalt még annyira nem is volna kritikus (bár szerintem ott is kell minimum 5-5 cm), de alul-fölül a 10-10 cm kell, hogy be/ki tudjon bukni a levegő mögé. Meg tényleg problémás (vagy egyenesen lehetetlen) lenne helyére akasztani az 50"-ost.

Az 50G20 nekem sem melegszik egy csöppet sem, pedig passzív: egész napos üzem után is csak langyos, vagy egyenesen hűvös a teteje/hátulja, pedig nekem is lebegőpolc van fölötte, igaz, az vagy 15 cm-re van fölötte. Ilyen szempontból (is) csodálatos készülék.

Szerintem ebben az esetben válaszd a 46"-ost és válassz még mellé valami mást!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1524) Cha-b válasza DM-Fan (#1523) üzenetére


Cha-b
senior tag

Köszi még1szer, ha te is megérted a problémámat, akkor megnyugodtam, hogy nem döntök rosszúl mivel eléggé "méretcentrikusak" vagytok itt a fórumban. Közben beszéltem Novák úrral, tőle van a G20am, ő aztmondta megkapom a megfelelő méretű utódot, ha megkapom a cserejegyet, és leellenőrízte. Szval ő nem is az ár levásárlással jött, amit nekem a Pana szervíz mondott. Tehát ha ott a helyszínen nem hozzák fel mi lesz a különbözettel stb, akkor én nem fogom szóbahozni, nem szeretnék annyira "kukacoskodó" lenni. Így is kapok egy generációval újabb tvt. BluRay lejátszóra meg végülis szükségem sem lenne, arra ott a popi, engem teljesen kiszolgál, egyszerübb nekem merevlemezen tárolni a dolgokat, illetve kényelmesebb is.

A másik a garancia kérdése lenne. Mivel a G20am 5 év garis volt, amiből 1 év telt el, ilyenkor megkapom újra az 5 évet, vagy a fennmaradó 4 évet fogják adni ? mert ha 2 évet akarnak majd "rámsózni" , abba viszont nem fogok belemenni. :)

CSAKAKISPEST!!!!

(#1525) KTTech válasza Cha-b (#1524) üzenetére


KTTech
veterán

A fennmaradó 4 év marad. Akkor lenne 2 év, ha az 5-ből ennél (2-nél) kevesebb maradna hátra.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1526) DM-Fan válasza Cha-b (#1524) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Teljesen érthető a döntésed a mérettel kapcsolatban. Én azért megkérdezném Novák urat a különbözettel kapcsolatban, nagyon rendes tag, biztos nem fogja tolakodásnak venni, teljesen természetesnek fogja tartani, ha megkérded. A garanciával kapcsolatban KTTech kolléga már látom, kiokított.

Get Moded!

(#1527) Cha-b válasza KTTech (#1525) üzenetére


Cha-b
senior tag

Rendben köszi! Na hagylak is titeket mára, csak azért volt ennyi kérdésem, mert garanciaérvényesítés terén még "szűz" vagyok, szerencsére eddig még soha semmim nem romlott el. :P Már csak abban bízom, hogy az új tv pixelhibamentes lesz, mert nem szeretnék sok kört futni. :)

CSAKAKISPEST!!!!

(#1528) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Üdv a szaktársaknak.

Karácsony óta tulajdonosa vagyok egy 42g30 plazmának.
Sajnos úgy tünik valami baj van vele,mert nincs meg a fényereje,elég bágyadt a képe.
Ma direkt elmentem az egyik panashop-ba,megnéztem,nyomkodtam mindent,sajnos jó éreztem a sajátommal van valami bibi. A sz-menü szerin 85 üzemóra van benne.
A bejáratással kapcsolatban ezt találtam a pana oldalán:

Q12. Mit tegyek, hogy ne Egyenetlen öregedés (image megtartása) megtekintése közben kábeles vagy műholdas zenei csatornákkal, illetve csatornák helyhez kötött logók?

Válasz:

Plazma televíziók gyári a kontraszt magas beállítás, hogy egy világos képet a jellemző osztó bemutatóterem fényviszonyok. Az otthon, a szobában fény mennyiségét általában fele vagy kisebb, mint a kiskereskedő bemutatóterme.
Ezért, amikor a plazma először telepítve, akkor a legjobb, tegye a következőket:
Ellenőrizze, hogy a kijelző a megjelenítési mód (képarány), hogy teljesen kitölti a képernyőt. A panel szállítjuk ezt a feltételt, hogy az úgynevezett "Csak" módban.
Kapcsolja le a Kép ellenőrzés (kontraszt) a 50%-os (központ) vagy kevesebb.
Röviden részt a 4:3 módban, és erősítse meg az oldalsó sáv beállítása "Mid", vagy "Bright". Ezt be lehet állítani a Set Up menüben.
Mindig vissza a megjelenítési mód, amely kitölti a képernyőt (mint például a Just, Zoom, teljes, H-FILL és 4:3 teljes képernyős).
Megjegyzés:
A modell a "H-FILL" vagy "4:3 teljes" módban, lásd: "Q5. Mit Aspect vezérlés?" További információkért.
Kerülje a statikus képek (videojátékok, számítógépes képek, DVD cím képernyők, stb), az első 100 órában.

eredeti link: http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/faq/ww/ans/a12.html

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#1529) Abrion


Abrion
senior tag

Nem tudja valaki hol van a plazmám gyártási száma? néztem a számlát meg a dobozás is de nem találtam semmit amire az lett volna írva.

(#1530) DM-Fan válasza Abrion (#1529) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A doboz oldalán alul rajta van a bárkód és alatta a szériaszám, de a TV hátoldalán, középtájon is ott van egy bárkód a szériaszámmal.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1531) Abrion válasza DM-Fan (#1530) üzenetére


Abrion
senior tag

aszem megvan kösz, de a biztonság kedvéért :D FG- és 7 számjegyű kód ugye?

(#1532) DM-Fan válasza Abrion (#1531) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van!

Get Moded!

(#1533) No.01


No.01
őstag

Panasonic GT30-asnal van beepitett "kepmoso"? Ha igen hol talalom mert a leirasban nem talalom. :U

Elore is koszonom a segitseget!

(#1534) Cha-b válasza No.01 (#1533) üzenetére


Cha-b
senior tag

Nincs ilyen készülékem, de ha jól rémlik akkor a kép menün belül fehérmosást keress. De sztem egy teljes képernyős "bmivel" , amiben nincsen statikus elem, azzal jobban jársz.

Szerk: [link]

[ Szerkesztve ]

CSAKAKISPEST!!!!

(#1535) No.01 válasza Cha-b (#1534) üzenetére


No.01
őstag

:R

Sw-t lehet frissiteni pendrive-on keresztul vagy ossze kell hoznom a nettel? (kellene vagy 4 meter kabel)

[ Szerkesztve ]

(#1536) Cha-b válasza No.01 (#1535) üzenetére


Cha-b
senior tag

Lehet, legalábbis G20on lehet ez tuti, és nem hiszem, hogy ebben visszafele fejlődött volna az újabb generáció.

CSAKAKISPEST!!!!

(#1537) meoindil válasza No.01 (#1535) üzenetére


meoindil
aktív tag

Lehet SD kártyáról is akár.

(#1538) No.01 válasza meoindil (#1537) üzenetére


No.01
őstag

Na az nincs... egy linket tudnal adni kerlek?

(#1539) Ijk


Ijk
nagyúr

Előre is bocsánat de ezt a hsz-t muszáj belinkelnem: [link] :DDD

madgie: Az a baj hogy nem tudom eldönteni hogy ez most komoly, vagy pusztán szarkazmus az egész, ami nem egészen jött át.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1540) madgie válasza Ijk (#1539) üzenetére


madgie
titán

Ez üt :DDD

(#1541) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Egy ilyen drága viszont kicsi méretű, félkész szoftverrel főnyeremény.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1542) DM-Fan válasza No.01 (#1538) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Parancsolj!

Get Moded!

(#1543) creatorium válasza Mezga Aladár (#1528) üzenetére


creatorium
tag

Nekem is ilyen bágyadt volt vissza is vittem másnap, ez már jobb. Alig akarták kicserélni, 2 órát győzködtem őket majd azzal fenyegetőztem ,hogy elállok a vásárlástól.

(#1544) athomi


athomi
veterán

A zoomolás mértékét nem lehet vhol beállítani a G30-on? Időnként annyi szemetet kitesz egy-két adó a képernyőre, hogy még zoom3-ban is belóg vmilyen statikus képelem a képernyőre. :(((

[ Szerkesztve ]

(#1545) KTTech válasza athomi (#1544) üzenetére


KTTech
veterán

Nem lehet, csak az előredefiniált lehetőségek vannak.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1546) No.01 válasza DM-Fan (#1542) üzenetére


No.01
őstag

Koszonom! Csak tudnam, h a magyar Panasonic oldalarol miert nincs ide legalabb egy link...

[ Szerkesztve ]

(#1547) bANDYka


bANDYka
tag

Sziasztok,

van egy ilyen [link] szünetmentesem itthon jelenleg, a gépem van rajta egy 550W-os CoolerMaster táppal és egy 23-as Samu monitor.

Szerintetek elbírja még a cucc a Samu D550-em? Ha igen normál PC tápkábellel rá szabad kötni? Ránézésre az kellene hozzá...

seeing is believing...

(#1548) DM-Fan válasza bANDYka (#1547) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez bivaly nagy teljesítményű, simán elbírja a D550-edet! Komoly cucc.

Get Moded!

(#1549) bANDYka válasza DM-Fan (#1548) üzenetére


bANDYka
tag

Köszi, ez megnyugtató. Sima tápkábellel mehet rá ugye, amit a PC-hez is használok?

Jah és egyszerre gondoltam hogy vinné a PC-t a monitort meg a TV-t? Nem csak a TV lenne rajta...

[ Szerkesztve ]

seeing is believing...

(#1550) KTTech válasza bANDYka (#1549) üzenetére


KTTech
veterán

Igen, mehet rá.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.