Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) KTTech válasza Tomics (#1149) üzenetére


KTTech
veterán

Külön százezrek? az egyik ismerősöm (aki megvette tőlem az 50X10-et) 50E-ből vett normális (igaz belépő szintű) 5.1-es erősítőt (csak DD, DTS támogatás, nincs mikrofonos bemérés stb), hozzá egy 5.0-s hangfalszettet (igaz a mélynyomót maga építette meg, anyagköltségen kb. 15E-t költött rá, 25cm-es hosszúlöketű mélyhangszórót használt,150W-os erősítőmodullal hajtja meg, a dobozt pedig egy gyáriról másolta le). Persze mindezt használtan... és azért jött ki ennyiből az erősítő, mert nincs HDMI az erősítőn.

De használtan egy JBL JCS-178 kb. 55E, és ebben benne van a mélynyomó is, 20-25m2-es szobába meg elég... hozzá még kb. 25-30E az erősítő, és meg van oldva a kérdés, nagyságrendekkel jobb minőségben (nem high-end persze, de legalább normális belépő szint), ahol élvezetes is a TV-zés + a filmekről, sorozatokról nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1152) oldmanoka


oldmanoka
tag

Hangfalkoról meg erősítőkről olvasok itt engem ennek a szettnek az eladására kértek meg
Harman kvadron szett : AVR51 5.1 rádio erösitö FL 8350 CD lejátszó JBL soundeffect music 10 5.1 es hangfal szett . aki ismeri ezeket a cuccokat az tudja mit tud nem hirdetésnek szántam csak kérdezném 80000 ft sok ezekért egyben ?

(#1153) Voice24 válasza Gabor970 (#1142) üzenetére


Voice24
őstag

De mennyivel másabb, ha sport-rajongó vagyok, és a sport1 vagy az Eurosport logója ég bele, vagy ha imádom a NatGeoWild-ot, és annak marad ott a nyoma? Az már tolerálható az itteni kritikusok szerint? Az már jó, ha olyan logó ég bele? Ha valakinek rtl ég bele, az igénytelen, de ha valami tematikus adóé, akkor húdejó?
Itt úgy általában a ghostról és a beégésről van szó, igényektől és kultúrától függetlenül.
Szerintem amúgy az rtl nem a logója milyensége miatt veszélyes, hanem mert a legtöbben és legtöbbet nézik...

(#1154) WolfLenny


WolfLenny
senior tag

Nem értem. A Pana honlapján ott van. hogy az S30-asban van DLNA.

Akkor most mi van? Már a honlap is ennyire hibás?

(#1155) psg5 válasza Cha-b (#1147) üzenetére


psg5
veterán

De ha szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy mit néz, akkor az is, hogy melyiket pocskondiázza...Ezt nevezik demokráciának...

Amúgy pedig csatlakozom Gabor970-hez...és nem a logo miatt...

A hírműsorait (vagyis amit hiradó néven annak neveznek, főként a retekklub) pedig azonnal betiltanám...Még csak nem is tényszerű és elfogulatlan, sőt hír nem is nagyon van benne csak világvége riogatás és halál...Azért nem csak ez van a világban...
Bár ha jól olvasgatom lassan a végét járja. (No reggeli műsor, no f1...)

Egyébként pedig igazad van, mindenki azt néz amit akar vagy amire igénye van...

F.K.T.

(#1156) M_AND_Ms válasza KTTech (#1151) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Azért van példa a jó tv hangszóróra. Igaz CRT-ből.
Nálam vendégeskedett a G20-asom előtt egy 72-es Sony. Amikor azt először hallottam azt hittem leülök. Hihetetlen tere volt és nagyon jó mélyei. Aztán rájöttem, hogy a tv-ben hátul rendes szubos mélyláda van beépítve a dohogó reflexnyílással ellátva.

Na persze ezek után a G20 hangja igen sovány volt, de csalódást nem okozott, mert számítottam rá.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1157) laszlo168 válasza KTTech (#1151) üzenetére


laszlo168
senior tag

De ha már ilyen használt szarokat , össze vásárol valaki, ahelyett vehet egy vadi új bögre szettet, az is pont megteszi filnézéshez.

(#1158) -FLY-> válasza kisbalazs83 (#1123) üzenetére


-FLY->
őstag

Az enyém elég friss gyártás, legújabb firm van rajta. Mondjuk ez a jelenség szerencsére mindig követi a háttér színét és csak olyan közelről látszik, ahonnan már tisztán kivehetőek a képpontok is, ha meg sokáig nézem a végén már beleolvad a képpontok több zajába.

(#1159) DM-Fan válasza Voice24 (#1153) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Mondtam már: zoom. Én is nézem a NetGeo HD-t, az EuroSport HD-t, stb. Negyed óráig nézem zoom nélkül, majd 5 percet zoom-mal. Nem veszik el jelentős mennyiség a képből, tökéletesen élvezhető marad, nem pixelesedik és a ghost-ot is megúszom.

A vezető ker.adót nemcsak a logó miatt hurrogjuk. Tökéletesen egyetértek Gabor970-nel és psg5 kollégával, konkrétan én sem ajánlom senkinek, aki kultúrára, értékre, vagy egyszerűen csak értelmes műsorra vágyik. Ha valaki agymosásra, népbutításra, igénytelen valóságshow-ra, tehetségtelen wannabe-ket felsorakoztató műsorokra vágyik, az nézze. Ugyanez igaz a testvércsatornára. Persze, mindenkinek szíve joga azt nézni, amit akar. De ezek a csatornák arra nem méltók, hogy egy hordozható kistévén nézze az ember, nemhogy egy minőségi plazmán, ami elsődlegesen mozizásra való megjelenítő és csak másodsorban TV. Én is betiltanám őket. Szomorú, hogy ezek nézettsége a legnagyobb, ez is mutatja a romlott közízlést. De legalább vesztik a nézőket ők is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1160) junkpod válasza Sasi82 (#1119) üzenetére


junkpod
nagyúr

xtreamer sidewinder kiváló médiaplayer, kiváló ár értékkel még a killa sample-t is lejátsza, mondjuk pixelhalom mikor bejönnek a madarak, de megy:)

DM-Fan: ne haragudj, már kérdeztem, de hogy zoomolod ki a 16:9-ben sugárzott adókat? RTL is és az összes sport adó eleve 10:9-ben jön már 90%-ban? Meg azért elég gáz dolog, ha tényleg így kellene tv-t nézni, hogy 15 percenként kapcsolgatom a zoom-ot...

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#1161) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#1156) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem kell ilyen messzire visszamenni az időben: a korábbi Panasonic PX80-as plazmám is fényévekkel jobban szólt, mint a G20. Abban rendes méretű hangszórók voltak és nem lefelé néztek, mint a G20-ban, hanem előre és a káva alatt még ott voltak a hangszórónyílások. Döbbenetes különbség van a két TV között, a PX80-nál príma mélyek vannak, van teste a hangnak, a G20-nak csak kis dobozhangja van.
Mondjuk én is hangrendszeren keresztül hallgatom a TV-t, az 5.1-es adások is így tudnak csak érvényesülni, plusz a mai TV-k hangja már tényleg botrányos, de ezen nem is kell meglepődni: nincs már teste a készülékeknek, így akusztikailag is elég problémás lenne minőségi hangzást kihozni belőlük.

Get Moded!

(#1162) junkpod válasza DM-Fan (#1159) üzenetére


junkpod
nagyúr

bocs lejárt a szerk.idő...
"nemhogy egy minőségi plazmán, ami elsődlegesen mozizásra való megjelenítő és csak másodsorban TV"

Na ilyenkor röhögnek fel hangosan az LCD-sek... Sehol nem volt leírva mikor vettem a plazma TV (TV és nem megjelenítő) készüléket és még a használati utasítás 90%-a is arról szól, ogyan kell a TV nézéssel kapcsolatos dolgokat nyomogatni.

Box's don't touch!

(#1163) DM-Fan válasza junkpod (#1160) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"DM-Fan: ne haragudj, már kérdeztem, de hogy zoomolod ki a 16:9-ben sugárzott adókat?"

Neharagudj, de nem értem a kérdést: pontosan úgy, ahogy a 4:3-asakat! Van megfelelő zoom-beállítás rá, aminél arányhelyes marad és nem veszik el belőle sokkal több, mintha a 4:3-ast zoom-olnád ki.

"Meg azért elég gáz dolog, ha tényleg így kellene tv-t nézni, hogy 15 percenként kapcsolgatom a zoom-ot..."

Akkor ne vegyél plazmát, nézd a mosott LCD-t, szerintem az sokkal gázabb!

"Na ilyenkor röhögnek fel hangosan az LCD-sek... Sehol nem volt leírva mikor vettem a plazma TV (TV és nem megjelenítő) készüléket és még a használati utasítás 90%-a is arról szól, ogyan kell a TV nézéssel kapcsolatos dolgokat nyomogatni."

Röhögjenek! Erre szoktam azt mondani, hogy mindenre alkalmas a plazma, módjával. Ez még a használati utasításokban is benne van, ott is felhívják a figyelmet a tartós képelemekre, plusz az #1. HSZ-ben is írtam erről vastagon, ennek ellenére a topic nagy része az ezzel kapcsolatos sírással van tele, mert sokan szarnak a figyelmeztetésre és nem figyelnek oda rá. Mindig hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy ez a technológia tényleg elsődlegesen a mozirajongóknak, házimozistáknak jött létre és mellékesen megkapta a tunert is, amivel nincs is semmi baj, mert aki nem agyhalott módon használja, annak semmi gondja nincs vele. Odafigyelést igényel, ezt mindenki tudja, cserében sokkal jobb minőséget nyújt, mint az átlag LCD, de TV-nézésre csak óvatosan. Ha neked ez nem felel meg, akkor fizess háromszor annyit egy minőségi LCD-ért, aztán azon korlátlanul nézheted az RTL-t zoom-olatlanul. Egyébként megsúgom: ott sem, mert az LCD is képes beégni hosszútávon!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1164) ovecs


ovecs
senior tag

Sziasztok! Anyukamnak kellene gyorsba 1 uj TV 42 " koruli meretben, mert a regi elromolott. Mi most a best buy ? (130k ig)

Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik

(#1165) -FLY-> válasza DM-Fan (#1163) üzenetére


-FLY->
őstag

Nekem a melóhelyemen 3 lcd monitor van statikus képpel megy 8 órát minden nap és már ha a progit lerakom tálcára tisztán kivehető a halvány "rajz" a háttérben, mivel más tartalom nem fut rajta, csak rosszabb lesz.

(#1166) DM-Fan válasza ovecs (#1164) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha HD-Ready kell: Panasonic 42C3, ami úgy 100 eFt. Ha fullHD kell: Panasonic 42U30, ami úgy 130 eFt. Ha van rá picit több, akkor a Panasonic 42S30, ami igazából ár/érték bajnok, az 145 eFt-ból áll meg.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1167) ovecs válasza DM-Fan (#1166) üzenetére


ovecs
senior tag

Nekem 55" lcd tv-m van, anno amikor vettem sok helyen olvastam, hogy a plazmaknal elofordulhat a beeges nevu hiba.
Anyukamnak TV nezesre kell (Hirado, Barikozt, stb.) van, hogy neha elalszik a TV elott, es csak az ejszaka kozepen ebred fel. Ezeknel a modernebb modelleknel is elofordul ez a jelenseg ? Mert ha igen, akkor LCD lesz :F

Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik

(#1168) DM-Fan válasza ovecs (#1167) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha csak két HSZ-t visszaolvastál volna... :U

Nincs gond az elalvással, be lehet állítani ezen plazmákat, hogy ha x ideig nem érkezik interakció a távirányítóról, akkor automatikusan kikapcsolnak. Ez nem sleep mód, nem kell minden egyes alkalommal külön beállítani, általánosságban így működik a TV és kikapcsolás előtt 3 perccel fölhívja a figyelmed, hogy ki fog kapcsolni, ha nem nyomsz meg semmilyen gombot. Így elkerülhető az egész éjszakán át jelenlévő képelemek miatt kialakuló beégés. Amúgy igen, a mai plazmáknál is oda kell figyelni a tartós képelemekre, ezzel számolni kell. De mindez ott van az #1. HSZ-ben is, kéretik elolvasni!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1169) bANDYka válasza < CyberBob > (#1141) üzenetére


bANDYka
tag

Köszönöm, úgy néz ki, hogy az elsődlegesre állítás segített.

seeing is believing...

(#1170) < CyberBob > válasza KTTech (#1144) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Az az értelme, hogy egy beszélgetős műsort vagy komolyabb tartalmú filmet (nem 10 éveseknek szánt technikai demók pl.: Transformers és társai) nem szeretek kierősítve nézni ha fáradt vagyok vagy késő éjszaka van és alszanak a másik szobában (vagy a környéken :) ). A keskenységi agymenést nem a fogyasztók akarták hanem a gyártók, így oldják meg a hátrányait. A korábbi crt-k nagyon jól szóltak ehhez képest az "új" visszalépés. Tisztában vagyok azzal, hogy nem fér bele egy komolyabb hangszóró (legalább a beszédnél ne keljen visszavenni a mélyet) a dobozba. Ha neked vagy másnak nem kell hang a tv-hez akkor adják olcsóbban, de hogy még plusz pénzt számoljanak fel azért legalább úgy szóljon mint egy 20 éves tv az már vicc.

janos666: csak példa volt. És ugyan más miatt, de igen feladta a harcot. Amúgy drágán jót csinálni abban semmi extra nincs majd ha reális áron sikerül na az lesz a nagy szám.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1171) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1170) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Az az értelme, hogy egy beszélgetős műsort vagy komolyabb tartalmú filmet (nem 10 éveseknek szánt technikai demók pl.: Transformers és társai) nem szeretek kierősítve nézni ha fáradt vagyok vagy késő éjszaka van és alszanak a másik szobában"

Egy jó hangrendszernek ez nem ügy, vannak éjszakai módok, amiket direkt erre találtak ki, jól is működnek. Emiatt még nem kell lemondanod a minőségről.

"A keskenységi agymenést nem a fogyasztók akarták hanem a gyártók, így oldják meg a hátrányait."

Pont, hogy nem! Rengeteg embert ismerek, akinek az a mániája, hogy ne legyen vastagabb a TV, mint egy tablet. Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy miért, Te az élét fogod nézegetni a lapja helyett? Agyatlan baromság, de sajnos tényleg ez a felhasználói elvárás, rengeteg embert a design-nal fognak meg a gyengébb képességű TV-ket gyártó cégek, az ilyen igények miatt keskenyítenek egyre inkább.

"Amúgy drágán jót csinálni abban semmi extra nincs majd ha reális áron sikerül na az lesz a nagy szám."

Ez egy paradoxon. A jót mindig meg kell fizetni, ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Lehet jó ár/érték arányú termékeket találni, de az igazán jó termékek mindig nagyon drágák lesznek és nem a hype miatt. Erre a legjobb példa a HiFi. Persze, mint ott is, a legtöbb területen igaz, hogy egy idő után már nagyon kis minőségbeli javulásért kell nagyon sok pluszt fizetned, ami rengeteg embernek visszatetsző, mert adott esetben az átlag ezt a javulást már nem is tudja érzékelni/értékelni, viszont ott már tényleg nagyon magas minőséget kapsz.
Amúgy a Pioneer-t szerintem fölösleges pocskondiázni, ezt mindenki tudja, aki életében csak egy Kuro-t is látott: akár drágán, akár olcsón, de tulajdonképp a mai napig nem sikerült utolérnie egyetlen gyártónak sem a termékeiket, a Panasonic most jön olyan TV-kkel, amelyek már felveszik a versenyt az utolsó, 2009-es Kuro-kkal és árban is jobbak annál. Én erre mondom, hogy valami!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1172) salapp válasza laszlo168 (#1157) üzenetére


salapp
addikt

"használt szarok"

Ezzel óvatosan bánnék. Nálam pl. egy most 32 éves - akkori referencia - sztereó Marantz van zenére, és egy jól mikrofonozott, jó felvételnél még az énekes ajakkerekítését is "kiadja".
Néha rákötöm a médialejátszót és úgy nézem a filmet. A két hangfallal olyan teret csinál többcsatornás hangfolyamból, hogy hmmm...
Az új nem feltétlenül jobb, sőt. (Sokszor elismert szaktekintélyek is inkább 5-7 éves házimozi erősítőket javasolnak, mint a frissebb modelleket)

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1173) DM-Fan válasza salapp (#1172) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is ezerszer inkább ilyen "használt szart" vennék, mint bármilyen bögreszettet!

Get Moded!

(#1174) Tomics válasza salapp (#1172) üzenetére


Tomics
addikt

Szóval azt mondod filmhez elég egy jó sztereó rendszer is? Nem akarok 5.1-et, mert kicsi keskeny a szobám (5x3m), meg 2-3 év múlva valószínűleg elköltözök. Most nézegetem az árakat, 20-30ért már vannak jó sztereó erősítők csak nem tudom milyen hangfal illene hozzá

PH! addikt since 2004

(#1175) < CyberBob > válasza DM-Fan (#1171) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Elhiszem, hogy kis hangerőn is jól szól csak úgy nem látom értelmét, elég drága is volt így számomra feleslegesen nem akarom járatni.
Az én ismeretségi körömben (nem mintha érdekelne) nem kitétel a minél laposabb forma az viszont, hogy a csatlakozók ne hátra álljanak vagy hogy az oldal panel ne teljesen a szélén legyen már fontosabb lenne.
A Pioneer-t nem pocskondiáztam tényleg a megjelenítés csúcsa. Viszont még a nagyon tehetős réteget sem tudták megfogni teljesen a magas ár, drága kiegészítők és kevés szolgáltatás miatt. Egy bizonyos minőség felet már sokszorozódik az ár pl: 10 %-al gyengébb képminőség akár fele annyiba kerülő panel is lehet. Lásd Panasonic, bőven hozza azt a szintet ami az emberek 99%-nak jó még is tudja korrekt áron adni. Szóval a Pioneer elszámította magát és inkább veszni hagyta az egészet mint hogy alkalmazkodott volna a valós körülményekhez.
Még annyi, hogy a plazma tv mióta olcsóbb lett mint az lcd már nem elsődlegesen házimozi kategória ezért is megy sokaknál az értetlenkedés a csatornákkal. Szóval kér azon rugózni, hogy ki mit és hogyan nézzen, mondom ezt úgy hogy kb.: 8 éve nem nézek tv műsort csak "konzervet". :)

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1176) DM-Fan válasza Tomics (#1174) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ideiglenesen teljesen jó! Sztereó erősítőt tényleg jó áron tudsz venni, minőségi frontpárt már most érdemes választani, aztán később lecseréled az erősítőt sokcsatornásra és kiegészíted a szettet 5.1-re. Addig is zenére is tökéletes lesz a rendszered.

Get Moded!

(#1177) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1175) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Viszont még a nagyon tehetős réteget sem tudták megfogni teljesen a magas ár, drága kiegészítők és kevés szolgáltatás miatt."

De még mennyire, hogy meg tudták! Nyilván nem a sokgyerekes családok vették a Kuro-t, ahol egész nap Minimax és társai mennek (bár, ilyen is van az ismeretségi körömben), hanem a legjobb minőséget kereső házimozisták, ők viszont még ma is inkább használt Kuro-t keresnek, mint egy consumer-márka legfrissebb darabját akár. A szolgáltatások hiányát sosem rótta fel senki a Pioneer-nek, mert mindenki tudta, hogy ezek célhardverek és nem elsősorban TV-k. Aki ilyet vett, az nem azért vette, hogy Maúniakshoút nézzen rajta. Emlékszem, volt olyan idő, hogy hiánycikk volt az aktuálisan legjobb Kuro. A probléma azzal volt, hogy ez a felhasználói réteg mindenhol a világon elég szűk és nem tudta gazdaságosan fenntartani a részleget, mert még az ilyen magas ár is túlzottan alacsony volt a gyár szempontjából, viszonyítva a tervezési és gyártási költségekhez és a viszonylag alacsony példányszámhoz. Ez egyébként sok HiFi gyártónál is probléma.

"Lásd Panasonic, bőven hozza azt a szintet ami az emberek 99%-nak jó még is tudja korrekt áron adni."

Azért a korrekt árú Panasonic-ok nem említhetők egy lapon a Kuro-val, leginkább csak a G-sorozattól fölfelé, de főként a VT, az meg már minden csak nem népszerű árú, de azt se felejtsd el, hogy eltelt azóta 3 év! Ha megnézed a Pana 3 évvel ezelőtti árait, még azok sem voltak olyan barátiak.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1178) salapp válasza Tomics (#1174) üzenetére


salapp
addikt

Egy jól megépített régi sztereó erősítő (Marantz, Denon, Pio, Yamaha) klasszisokkal jobb filmélményt tud adni, mint egy "egybeszett". Ha az elrendezés megengedi, mindenképpen célszerű a két hangfalat a hosszabbik fal előtt elhelyezni, mozizáshoz függönyöket az ablak elé húzni (nem csak a sötétítés miatt, hanem a nem kívánt visszaverődések ellen is)
Ha szerencséd van, használtan ki lehet néha fogni régebbi Bowers-eket, de más is jó lehet. Én reflexnyílásos polchangszórókat vennék ekkora alapterületre. Persze egy kis szubláda is nagyot dobhat a dolgon.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1179) laszlo168 válasza Tomics (#1174) üzenetére


laszlo168
senior tag

Én is igy kezdtem, azt mondtam elég a sztereo, aztán mégis vettem egy 5.1-et, ég és föld a különbség. Arról nem beszélve hogy használtan vettem a sztereót, mindig is baj van vele,/ami használt, az használt, valaki azért adja el mert valami baja van/ .
Az 5.1-et újanon vettem, közel 10 éve, azóta is jó,
Haverom most akar eladni egy házimozit, csak az erősitő részét, hangfalak nélkül. ugyanis most volt szervizben, és már nem bizik meg benne. Ha véletlen kifogsz egy ilyen időzitett bombát, akkor ugrott a pénzed, mert garanciát senki nem ad hozzá. Ugyhogy csak óvatosan a használt cuccal.

(#1180) DM-Fan válasza laszlo168 (#1179) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha valami időzített bomba, akkor azok pont a bögreszettek, akár újonnan is! Láttam már szétszedve nem egyet, hát, azt a gányolást, amit azok legtöbbjénél alkalmaznak... :((( Nem kívánom azt a látványt egyetlen műszaki embernek sem. Ráadásul ezek szinte javíthatatlanok, mind "erősítő", mind hangsugárzók tekintetében. Pénzkidobás úgy ahogy van, a hangképük borzalmas, nem időtálló termékek.
Ha egy erősítőben elszáll valami, az könnyen orvosolható, mert moduláris. Amúgy egy sztereó erősítőt már újonnan is nagyon olcsón megkap. Össze nem lehet vetni a hangzásbeli különbséget egy bögreszettével. Ha választanom kéne, hogy egy minőségi sztereó, vagy egy gagyi 5.1, százszor inkább a minőségi sztereót választanám, ami zenében is tud tisztességeset szólni és mozira is megállja a helyét.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1181) vilga válasza DM-Fan (#1173) üzenetére


vilga
tag

Mivel én sem tudok most gempát előteremteni hangrendszerre /bögre szett említésre sem érdemes/, kénytelen vagyok használt "szar" sztereómon hallgatni a filmeket ami egy HS280 párból és egy használt onkyo recieverből áll /a kis orion erősítőt meg sűrű bocsánat kérések közt nyugdíjaztam de azért nem eladó :K

(#1182) salapp válasza laszlo168 (#1179) üzenetére


salapp
addikt

Már miért lenne egy használtnak feltétlenül baja? Ez azért durva egyszerűsítés.
Persze körültekintően kell vásárolni - de hát pl. ez a fórum is erről szól, csak plazma fronton.
Nagyon sok olyan ember van, aki szinte fél évente váltogatja a gépeit, mert "telhetetlen", keres valamilyen hangzást, és belemegy valamibe, ami mégsem adja az ő rendszerében a kívánt eredményt.
Tőlük gyakran karcmentes csodákat lehet venni, sokszor garisan (vannak hangfalak, amikre eleve sokéves gyártói gari van), szinte ajándék áron.
És azért azt le merem szögezni, hogy még tíz éve is jóval kisebb selejtaránnyal gyártottak akármilyen sz. elektronikai holmit, mint ma.
És a megépítettség: Emelj meg egy tizenöt évvel ezelőtt gyártott erősítővel azonos árkategóriás utódkészüléket, és érezd a spórolást...
De ez nyilván annak a kevés hülyének a véleménye, akik közé én is tartozom.
Nem kell elfogadni.
Ha van elég della, támogassa mindenki a gyártókat az újak megvásárlásával!

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1183) < CyberBob > válasza DM-Fan (#1177) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Pont ez a lényeg, hogy ha lett volna "lebutított" széria is akkor megmaradhatott volna a csúcs modell mert tudták volna finanszírozni belőle. Ehelyett feladták egy szűk réteg bánatára.
A Panasonic jól csinálta fokozatosan fejleszt így nem sokára utoléri minőségben viszont megfizethető árban. Nem tartom magamat igénytelennek, de nekem megfelel a G széria minősége (az egyéb plazma mellékhatásokkal van bajom) és mégsem kel egy olcsóbb lakás árát kifizetni érte.

salapp: ez így van.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1184) DM-Fan válasza salapp (#1182) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én is csatlakozom az általad leírtakhoz, legyünk már legalább ketten hülyék! :K

Rengeteg minőségi használt cuccot lehet találni az audiótermékek között. Mondjuk én újonnan vettem az erősítőmet és a hangsugárzóimat/mélynyomómat is, de egyik-másik használt ajánlaton komolyan elgondolkodtam és végül azért döntöttem az új mellett, mert funkciókban az felelt meg legjobban az igényeimnek és ízlésemnek is. Pont az audió az a terület, ahol töredékáron tudsz venni nagyon drága rendszereket használtan és azoknak jó eséllyel semmi baja, mert az ilyen drága rendszereket többnyire nem a vérpistikék veszik, akik nem vigyáznak rá.

Get Moded!

(#1185) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1183) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez olyan, hogy a Macintosh sem kezd el gyártani milliós szint alatti erősítőket, mert méltatlan lenne önmagához képest. Én ezt egyáltalán nem bánom, hogy van ilyen gyártói mentalitás, tökös dolognak tartom, hogy valaki beismeri, hogy bizonyos szint alatt nem tudja hozni azt a minőséget, ami a márkát névvé tette, ezért ott inkább nem gyárt semmit. A Pioneer megmaradt nagy névnek a plazmaüzletág befuccsolása után is, lehet, hogy pont ez volt az ára, hogy a Kuro-k is megmaradjanak legendásnak. Sőt, ebben igazából biztos vagyok.

Get Moded!

(#1186) < CyberBob > válasza DM-Fan (#1185) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Persze, hogy becsülendő, hogy nem akar "vackot" gyártani viszont így azokkal "szúrt" ki aki akart és tudott is sokat költeni az extra minőségért és ugye a legendát nem lehet megvenni.
Viszont nem lepődnék meg ha visszatérne a megjelenítő gyártásba akár egy más technológiával, mert ez az egyik legnagyobb és leginkább fejlődő piac közép és hosszútávon is és egy profitorientált cégről beszélünk.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1187) Ijk válasza laszlo168 (#1179) üzenetére


Ijk
nagyúr

Attól hogy neked volt egy rossz tapasztalatod még nem kell leírni a használt hifiket. Ki kell próbálni természetesen, különböző hanganyagokkal, forrásokkal. Pont hogy egy jó sztereó rendszer az ami a legszívósabb, kicsi az esély a meghibásodásra.
5.1-et pedig újonnan 400-500 ezer alatt el is lehet felejteni. 200k felett vannak a normális erősítők, egy hangfalszett pedig 200-300k. Használtan persze olcsóbban ki lehet jönni itt is.
Ha nem futja normális többcsatornás rendszerre, akkor sztereót kell venni, a bögreszettek mindennél rosszabbak, a kommersz házimozirendszerek 150-200k kategóriában is csapnivalóak.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#1188) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1186) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az a baj, hogy pont a consumer-gyártók miatt nem tud visszatérni, mivel gondolom, hogy ott sem adná egy bizonyos szint alá, mint ahogy az általa gyártott más termékeknél sem teszi. A többi gyártó ugyanis olyan árversenyt generál, ami miatt ő nem tudna labdába rúgni a prémium kategóriás termékeivel. Ugyanez miatt kellett lehúznia a rolót a plazma üzletágban is és szerintem ezért is nem fog belevágni más megjelenítő-technológiába sem, mert ott is ugyanez volna a helyzet pepitában: ha hozni akarja a tőle elvárható szintet, az drága lesz, márpedig az elfogadható árú tömegcikkek mellett a vásárlók nagy része nem venné meg, a szűk rétegből meg nem lehet fenntartani ezt a gyártás. Ilyen szempontból rosszabb a megjelenítő-technológia, mert azt nem gazdaságos kis manufaktúrákban gyártani, mint mondjuk a hangsugárzókat.

Get Moded!

(#1189) Gabor970


Gabor970
addikt

kicsit körülnéztem a vaterán. 10e Ft már bőven vállalható erősítő, és 20e környékén egy pár hangfal. Ha valakinek nem ok a TV saját hangja. Azért a több 100e Ft-os HM felszerelés és a TV saját hangkeltése közé még bőven befér pár fokozat. Amúgy én próbálkozgattam házimozival is, de az kristályosodott ki bennem, hogy ha abból jót akarok, akkor az tényleg drága, és nem 100e Ft-ból megoldható probléma. Szeterót 60e Ft-ból lényegesen jobb minőségben ki lehet hozni. Ha használt és idősebb cucc, erősítőben én Japán párti vagyok. Nem a hangja, hanem a megbízhatósága miatt. Nálam jelenleg egy 23 év körüli Luxman LV112-es dolgozik egy pár Preludium B31 társaságában. A TV-ről jövő digitális jelet külső DA átalakító teszi az erősítő számára emészthetővé. Ócsó TV (PS50C430) ócsó hang, mégsem érzem gagyinak kicsit sem. A bögreszettől meg mentsem meg mindenkit a teremtő, abszolute pénzkidobás SZERINTEM.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1190) GeneraL_XTX válasza Gabor970 (#1189) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ez a sokat emlegetett "bögreszett" mi is akar lenni pontosan? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1191) sinead válasza DM-Fan (#958) üzenetére


sinead
tag

Köszönöm a segítségeket!!!

Rákerestem, mi az a 1080p, mert én a HD Ready / FullHD kategóriákra egyszerűsítettem le a kérdést ezidáig. ( http://www.geeks.hu/technologiak/080720_hd_ready_es_hd_ready_1080p_mit_takarnak_a_logok ) Részemről egyáltalán nem csodálom, hogy "felhasználók egy jelentős része a mai napig nem tudja, hogy mit jelentenek és mit nem jelentenek fenti tanúsítványok". Azért van abban valami pikáns, hogy egy "vacak" kábel választás is tudománnyá nőtte ki magát. Persze, ha az embernek van 20 ezer egy kábelre, egyszerűbb a helyzet, maximum olyat használ, ami az egyéb eszközeihez fölösleges "tudású", és mellesleg 2-3 év alatt elavul az egész, és dobhatja ki.

Voltam a MM-ban, ahol főleg Hama márkából volt sok, de category2 jelöléssel nem találkoztam.

Dorian javasolt egy KáCsa Expert Line HIGH SPEED with ETHERNET HDMI kábelt. Azt hiszem, köszönettel, megfogadom a tanácsot.

De még egy kérdés felmerült nézelődés közben:
Láttam merőlegesen szerelt csatlakozókat. Lehet, hogy érdemes lenne ilyet vennem? Bár ebből igen szűk a választék. Viszont esélyes, hogy beszerzek egy fali konzolt is hamarosan, és nem tudom, elfér-e a normál kiállású, vastag kábel egy falra szerelt C3 mögött?

A konzolok készülék specifikusak? Később más TV-t rá tudok majd tenni? Milyet javasolnátok 42-es C3-hoz?

[ Szerkesztve ]

(#1192) laszlo168 válasza GeneraL_XTX (#1190) üzenetére


laszlo168
senior tag

ez
vagy ez

[ Szerkesztve ]

(#1193) < CyberBob > válasza laszlo168 (#1192) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Ez a Logitech egy halmozottan hátrányos termék, drága viszont rossz. Bezzeg a Genius "fadobozos" csodái olcsók ha már vackok. :D

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1194) junkpod válasza laszlo168 (#1192) üzenetére


junkpod
nagyúr

szerintetek ez is bögre?

csak, hogy tudjam az igényszintemet hova rakni:)

erősítőből már a második generációm van használt, ki kell fogni, mert lutri (picit féltem is) de nem csalódtam eddig. Azért sem érdemes újakat venni hangrendszerből, mert ahogy elemenként veszed, mindig lesz benne egy gyenge láncszem, amire a legújabb láncszem fel fogja hívni a figyelmedet, nálam is erősítő csere után jöhetett a hangszóró csere is:) és ez egy végtelen folyamat... :C

Box's don't touch!

(#1195) Gabor970 válasza laszlo168 (#1192) üzenetére


Gabor970
addikt

Te is pontosan tudod, hogy nem konkrétan ezekre gondolunk bögreszett cím alatt. Bár ezek is azok. Ezek a drága bögreszettek, amik sokkal gyengébben szólnak, mint amennyibe kerülnek. A sony igazán gáz 400e Ft áron. A fizika törvényei sajnos elég stabilak. A hangszóró méretét nem lehet büntetlenül 5cm átmérőjűre zsugorítani, illetve a dobozok sem lehetnek félkiló fröccsöntött műanyagból 19mm-es pozdorja helyett, vagy nem lehetnek 3l térfogatúak, hogy könnyen el lehessen dugni őket. Ezek a termékek a divatot helyezik előtérbe a minőség helyett. Szerintem a milliós Bose sem a megfelelő irány, a fizika rájuk is vonatkozik!

Junkpod: bögre bizony. Keress fából készült hangfalakat. 60e Ft alatt nem igazán van használható sub. Akkor inkább ne legyen, és maradjunk a 2,0-nál! Nekem volt egy 30e Ft-os wharfedale subom, aztán vettem egy Polkaudio PSW110-est. No a polk már kezdett használható lenni, de az elsőnek említett csak kidobott pénz volt, semmire sem való puffogással.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1196) Tomics válasza Gabor970 (#1195) üzenetére


Tomics
addikt

Hmm ha már témánál vagyunk (bocsi az off-ért) pont a wharfedale hangfalakat nézegettem...akkor milyet érdemes helyette stereo erősítőhöz? (használtat elérhető árban)

[ Szerkesztve ]

PH! addikt since 2004

(#1197) DM-Fan válasza Gabor970 (#1195) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szeretem, amikor valaki ilyen végletekben és sarkosan gondolkodik, mint ő. Eszembe nem jutott volna 400 eFt-os bögreszettről beszélni, nem tudom mi visz rá valakit, hogy ennyi pénzért ilyet vegyen, de nagyon nincs képben az illető, ha ilyet választ. Ennyiből már egy komoly 5.1-es erősítő és egy belépő 5.0-ás hangsugárzószett megkapható. Már a Logi szett is erősen túlárazott a szinthez képest, amit képvisel, de ott legalább már elérték, hogy fogad digitális jelet, kb. ennyivel ér többet, mint a belépő, 20-30 eFt-os fadobozos Genius bögreszettek. Ezek egyébként is PC-hez ajánlott hangszórószettek, ahhoz tökéletesek, viszont mozizáshoz csak erős kompromisszumokkal használhatók.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1198) tibor.sz


tibor.sz
tag

Ez is kicsit off lesz, de azért a képmegjelenítéshez erősen kapcsolódik.

Van valakinek érdemi infója, tapasztalata az ASUS O!Play BDS-500 v. 700-ról? Ez egy 3D blu-ray lejátszó, ami egyben médialejátszó is. Állítólag Karácsony előtt kellett volna megjelennie, de nem nagyon találok róla itthon semmit.

Pedig ha hozza az O!Play médialejátszók szintjét (és ugyan miért ne hozná), valamint a 3D blu-ray lejátszás is rendben lesz, akkor nagy durranás lehet, mert valamelyik fórumon olvastam, hogy a kisebb típus (ami csak abban kevesebb, hogy csak wi-fi ready és nincs benne második Hdmi a hangnak)139 EUR Szlovákiában.

Szóval szerintem ez másokat is érdekelhetne, ezért gondolom többen vagyunk, akik szívesen vennénk bármilyen infót.

(#1199) junkpod válasza Gabor970 (#1195) üzenetére


junkpod
nagyúr

hát ezen azért most meglepődtem:(
"A doboz 19mm-es MDF-ből készült, alul dupla fallal."
itt olvastam erről egy biztató tesztet.

én azt hittem a bögreszettre a pc-hez csatlakoztatható kis "bögrényi" dobozokra értitek. Azért elsőre ez a HK picit nagyobb mint egy bögre, legalább literes korsó:)

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#1200) DM-Fan válasza junkpod (#1199) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ahogy Gabor970 is írta: a hangszóró méretét nem lehet büntetlenül csökkenteni, ahogy a doboz méretét sem, a fizikát nem lehet becsapni. Nem lehet megfelelő frekvenciatartományokat előállítani egy kis membránnal és egy apró térfogatú dobozzal. Teljesen mindegy, hogy a Genius gyártja, a Harman/Kardon vagy a Bose. Minőségbeli különbség ugyan van köztük, de hangzást tekintve egyik sem lesz az igazi.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.