Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) DM-Fan válasza szepi77 (#1900) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Hát tudod nézze zoommal a tv-t az, akinek 6 anyja van."

Jó, ne nézd, de akkor már most megkérlek, hogy ne gyere ide többet majd sírni, hogy így ghostol, meg úgy úgy beégett a TV-d, mert mi felhívtuk a figyelmed, a gyártó felhívta a figyelmed, máshol is olvashattad, mégsem törődtél vele!

"Hát tudod nézze zoommal a tv-t az, akinek 6 anyja van. Vegyek nagy kijelzőt, részletgazdag felbontást, aztán ennek nagy részét küldjem a képernyőn kívülre???"

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az emberek az RTL-Klub, meg az egyéb szar SDTV-adások miatt vesznek 300 eFt-os fullHD felbontású képernyőt? Ha igen, akkor ott kicsit baj van az értékrenddel.

Get Moded!

(#1902) #88471552 válasza DM-Fan (#1901) üzenetére


#88471552
törölt tag

"Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az emberek az RTL-Klub, meg az egyéb szar SDTV-adások miatt vesznek 300 eFt-os fullHD felbontású képernyőt? Ha igen, akkor ott kicsit baj van az értékrenddel."

Teljesen egyetértek veled.Arra 100e ft-os plazmát vesznek mert olcsó meg nagy...csak persze beleégnek a logók:(

(#1903) laszlo168 válasza DM-Fan (#1901) üzenetére


laszlo168
senior tag

Jönnek itt az ellentmondások rendesen..

(#1904) bl4ze


bl4ze
veterán

Rég nem jártam erre, BUÉK hölgyek, urak !

A Tré Home digitális kábel csomagot tegnap (01.05) frissítette, valami rendszer bizbasz volt és ma semmi adás már nem jött be a P42S30E tv-vel, Conax CI-t használok, nem set top boxot....
felhívtam Őket és mondták csatornák újra sync, DBV-C - meg is volt, de sajna elszállt az összes eddigi kedvenc, a saját csatornakiosztásunk :( áááááá :W

Van valami trükk vagy mód a korábbi lista visszaállítására, urak?

illetve mi most a legújabb firmware a P42S30E plazmához ?

Előre is nagy köszi :C

.:. bl4ze .:.

(#1905) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

M1 HD MOST!!!!!!!!!!

(#1906) KTTech válasza bl4ze (#1904) üzenetére


KTTech
veterán

"Van valami trükk vagy mód a korábbi lista visszaállítására, urak?"

Nincs rá lehetőség... újra be kell állítani mindent.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1907) KTTech válasza #88471552 (#1902) üzenetére


KTTech
veterán

Annak idején mindenki megvette a CRT-t, mert az volt csak. Az pont ugyanúgy be tudott égni, mint a plazma (azonos technológia, csak a foszfor gerjesztése van más úton megoldva). Mégse nem verte senki a nyálát...
Az LCD-k is be tudnak égni, még ha nem is olyan könnyen, mint a plazma (saját tapasztalat). A gyártó a kezelési útmutatóban leírja, mire kell figyelni. Aki ezt nem követi, az saját magára vessen, minden elektronikus eszköznek meg vannak a saját követelményei, de ha autót vesz az illető, annak is... könnyen el lehet egy autónál is veszteni a garanciát, ha nem a kézikönyvnek megfelelően van működtetve (és most már könnyű kiolvasni a számítógépéből ezt...)

Normális használat alatt nekem még makacsabb ghost se került a TV-re, pedig napi 5-6 órát legalább megy, különböző logókkal (Discovery Science és társai mennek folyamatosan, ha a TV-t nézem, a sportadók ki vannak tiltva, azok nem érdekelnek, az RTL-t és társait se nagyon nézem, mert nincs mit rajtuk... ha esetleg valami jó film menne, az úgyis meg van a gyűjteményemben jobb minőségben, reklám és logó nélkül, mert ugye Mo-n ez legális :) de pl. a syfy és NBC/CBS/HBO logók sűrűn vannak kint, olyan sorozatok miatt, amik itthon talán 2-5 év múlva adásba kerülnek... vagy nem). Az 50X10-en se volt gondom 2 éven keresztül, pedig nincs visszafogva a panel...

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1908) DM-Fan válasza #88471552 (#1902) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Látom, nagy a sötétség. A plazma eredetileg sem televíziózásra megteremtett technológia volt. Ugyanolyan felhasználói nyomásra került bele a tuner, mint mostanság a Pofafüzet-kliens. Eredetileg is házimozi megjelenítő volt, azért csináltak belőle TV-t, mert igény volt rá - különösen az LCD hajnalán - az SD-forrásokból (mert akkoriban még se HDTV, se BD nem nagyon létezett) szar minőséget adó LCD-k mellett. Evidens, hogy a kis felbontású anyagból is sokkal jobb képet ad, mint az azonos vagy akár a felsőbb kategóriás LCD-k, de a technológiából adódó ghosting/beégés továbbra is megmaradt. A gyártók ezt soha nem tagadták, utóbbi időben a figyelmet is felhívják rá, majd jön a felhasználó, aki mindennek tudatában (vagy ennek tudta nélkül - ez már az ő sara) panaszkodik, hogy "háde' ez beég ha a használatiban leírtak ellenére ráküldöm a brutál csatornalogót!". Igen, beég, mindenki tudja, ezt figyelembe kell venni. Szebb rajta a TV-adás, jobb rajta játszani? Igen, de kompromisszumokkal! Filmet nézni is jobb rajta? Igen, ráadásul azt már kompromisszum nélkül! Miért? Mert erre találták ki.

Ja, hogy a netfüggő majom már a TV-jébe is akarja a Pofafüzetet? Ha akarja, belerakjuk neki, nem fogunk emiatt lemaradni egyetlen más gyártó/technológia mögött sem, így is nehéz a plazmának versenyeznie a sok hulladék LCD-vel, amelyek az alsó szegmensben betöltött űr miatt sok vásárlót ok nélkül megfognak. Igaz, hogy a készüléknek alapvetően nem ez a funkciója, de ha igény van rá, megkapja, a figyelmét felhívtuk, hogy ésszel, ha ezt nem tartja be, az ő baja!

Alapvetően nem értem, hogy minek egy TV-be játék, facebook, stb. egyéb majomság, mikor az ember ma már úgysem tud meglenni PC/laptop/okostelefon nélkül, amelyekben mind ott van mindez. Miért kell az önkéntes bűnügyi nyilvántartással felérő social hub-okat erőltetni egy nagyméretű megjelenítőbe is? Azért, mert most divat. Aztán majd kikopik. Most az is divat lesz, hogy konzolt építenek a TV-be, de majd kikopik, mert úgyis belátják, hogy nem lesz jó. Volt már jópár ilyen technológiai zsákutca, ilyen lesz a jelenlegi 3D is.

Aki nem tudja elfogadni, hogy ez a megjelenítő elsődlegesen házimozira készült, csak utólag került bele a tuner és a gyártó fel is hívja rá a figyelmet, hogy kompromisszummal használható TV-zésre, az egyszerűen ne vegyen plazmát! Hagyja meg ezt a technológiát annak, aki arra használná, amire kitalálták: házimozi célra, illetve kompromisszumok felvállalásával TV-nézésre. Azt hiszem, hogy pont azért, mert a nethez mindenki hozzáfér, az ezzel kapcsolatos tapasztalatok, infók mindenki számára elérhetők, nem igazán lehet arra hivatkozni, hogy nem tudható előre a dolog.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1909) szepi77 válasza DM-Fan (#1901) üzenetére


szepi77
tag

"a gyártó fel is hívja rá a figyelmet, hogy kompromisszummal használható TV-zésre"

Még egyszer beidézem, hátha elkerülte a figyelmedet, hogy a gyártó mire hívja fel a figyelmet:

"NE merevítsen ki állóképet hosszabb ideig.

Ennyi. Itt szó sincs kompromisszumokkal használható TV-zésről ;)
"Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az emberek az RTL-Klub, meg az egyéb szar SDTV-adások miatt vesznek 300 eFt-os fullHD felbontású képernyőt? Ha igen, akkor ott kicsit baj van az értékrenddel".

Képletesen mondtam az összeget. Kezdem magam szégyellni, hogy nekem "csak" 150 ezresre futotta, nem is érzem magam teljes értékű plazma tulajdonosnak, csak az aljának, tehát nincs baj az értékrendemmel.

A baj ott kezdődik, amikor valaki nem tudja hová tenni magát, mert jobban ért valamihez, mint a másik. Ha mindenki olyan profi lenne a témában, mint Te, akkor nem lenne értelme a fórumnak, mert senkinek nem lennének megválaszolatlan kérdései max. valami magasröptű agyas eszmefuttatást lehetne végrehajtani és lehülyézni mindenkit, aki "SD tartalmakat is néz", vagy lemajmozni azt, aki "netezésre is használná a plazmáját. :P

Panasonic TX-P42S30E

(#1910) bipet


bipet
tag

Sziasztok

Mi az alapvető különbség a g30 és s30 között?
Képminőségben mennyivel jobb a g30?

a válaszokat köszönöm előre is :)

(#1911) bl4ze válasza KTTech (#1906) üzenetére


bl4ze
veterán

Ettől féltem én is. jó "kis" szórakozás lesz megint mindent beállítani a korábbi sorrendbe :(

.:. bl4ze .:.

(#1912) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1908) üzenetére


Tomika1981
tag

"a megjelenítő elsődlegesen házimozira készült, csak utólag került bele a tuner és a gyártó fel is hívja rá a figyelmet, hogy kompromisszummal használható TV-zésre"

Ez konkrétan nem igaz! A gyártó felhívja a figyelmet hogy milyen kiválóan alkalmas TV nézésre, videojátékra!
Kérdezem én mit ér a csodálatos tecnológia ha én szolgálom őt és nem ő engem.

Azért te is igen sok helyen csúsztatsz!
Az még nem jutott eszedbe hogy pl közösségi siteok, youtube stb nem az igények hanem üzleti megfontolásokból kerültek bele? A vásárló kénytelen azt venni amit a gyártó lenyom a torkán. A fejlesztési irányelvek és a profit dönti el hogy milyen utat taposunk.

Nem hiszem hogy neked kell megmagyarázni hogy miért került előtérbe az LCD a Plazmával szembe, vagy hogy a Sony miért száll ki még idén a piacról. Én még arra is emlékszem amikor a kéklézer harcolt a HD-vel szemben!

Tomika

(#1913) DM-Fan válasza szepi77 (#1909) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Ennyi. Itt szó sincs kompromisszumokkal használható TV-zésről ;)"

És most miért nem idézed tovább, amit a továbbiakban ír, hogy a csatornalogó is állókép? Ha valaki nem tudja értelmezni a leírtakat - nem képes felfogni, hogy nem csak a kimerevített állókép az állókép, az tényleg megérdemli. Ez a ne szárítsd a macskát a mikróban tipikus esete. Vannak olyan hülyék, akik mindent megcsinálnak.

"A baj ott kezdődik, amikor valaki nem tudja hová tenni magát, mert jobban ért valamihez, mint a másik. Ha mindenki olyan profi lenne a témában, mint Te, akkor nem lenne értelme a fórumnak, mert senkinek nem lennének megválaszolatlan kérdései max. valami magasröptű agyas eszmefuttatást lehetne végrehajtani és lehülyézni mindenkit, aki "SD tartalmakat is néz", vagy lemajmozni azt, aki "netezésre is használná a plazmáját"

Soha nem fitogtattam, hogy jobban értenék valamihez, pedig közel 4 éve segítek ebben a topicban. Te mióta is vagy itt, hány napja? Na, ez az észosztás! Nem tudom, honnan olvastad ki, hogy én pl. nem nézek SD-tartalmat, vagy hogy nem lehet erre használni a TV-t, abszolút nem ezt írtam. Az összeget meg te magad hoztad fel. A 100-150 eFt-os HD-Ready plazmákat pont azért szoktuk ajánlani, mert SD tartalomra is kiválóak, de mindig megjegyezzük, hogy a TV-logókkal csak óvatosan, a TV-nézés kompromisszumos.

Itt pontosan te vagy az, aki a gyártót próbálja okolni azért, ami valójában a technológia velejárója és a gyártó hibájának akarod beállítani a tájékozatlanságodat/a vevők tájékozatlanságát általánosságban! NEM a gyártó feladata, hogy téged kiokítson, hogy hogyan kell használni a TV-t, mire kell odafigyelni a technológiánál. A használatiban ő elmondja, hogy mire figyelj. Megint csak azt tudom mondani, amit eddig egész nap: ha számodra ez nem elfogadható, akkor add el a TV-t és ne méltatlankodj ezen!

Get Moded!

(#1914) lemmy9


lemmy9
őstag

Szerintem is add el, vegyél LCD-t, és fröcsögj a másik fórumon. ;]

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#1915) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1912) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Látom, nem vagy képben a TV-k fejlesztésével kapcsolatban.

"Ez konkrétan nem igaz! A gyártó felhívja a figyelmet hogy milyen kiválóan alkalmas TV nézésre, videojátékra!"

Igen és felhívja a figyelmed a limitációkra is, pontosan azt idéztük már ma is a használati utasításból. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a gyártó majd nagy betűkkel kiírja a boltban, hogy egész pontosan milyen megkötésekkel használható a termék, mikor ez pontosan nem is számszerűsíthető. Ilyen erővel minden személygépkocsira is kiírhatnák a szalonban, hogy ne hajtsd túl, kerüld a kátyúkat, nagy melegben ne hozd ki, cserélj olajat, hogyan vezesd, stb.

"Kérdezem én mit ér a csodálatos tecnológia ha én szolgálom őt és nem ő engem."

Ez mindig a lusta, nemtörődöm emberek hitvallása volt. Persze, a gép azért van, hogy minket szolgáljon, de minden gép igényli az odafigyelő, kímélő üzemeltetést, különben nem lesz hosszú életű. Ha tudom, hogy nálam szarok az utak, akkor nem veszek alacsonypadlós sportkocsit. Ha tudom, hogy ilyenek és ilyenek a TV-nézési szokásaim, akkor nem veszek plazmát.

"Az még nem jutott eszedbe hogy pl közösségi siteok, youtube stb nem az igények hanem üzleti megfontolásokból kerültek bele?"

Ezek konkrétan azért kerülnek bele, mert akárhová mész, mindenhonnan a facebook folyik és a gyártó nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy lemaradjon ezen funkció tekintetében, mert az erre éhes felhasználó azt a típust fogja venni, amelyik tudja. Anno a Pioneer egyes plazmáiban még hangszórók sem voltak gyárilag, külön kellett megvenni, pedig a TV önmagában milliós árú volt, mégsem tudtak annyit gyártani, hogy kiszolgálják az igényeket. Pedig a többi gyártónál már akkor voltak médialejátszóval, meg HDD-vel (!) szerelt TV-k. A Pio meg röhögött a markába és csendben olyan plazmákat gyártott, amiket még ma is nehéz megszorítani, így 3-4 év elteltével is.

"Nem hiszem hogy neked kell megmagyarázni hogy miért került előtérbe az LCD a Plazmával szembe, vagy hogy a Sony miért száll ki még idén a piacról."

Csak én vagyok lemaradva? Honnan száll ki a Sony? A plazmagyártásból? Ezt már jópár éve megtette. ;]

"Én még arra is emlékszem amikor a kéklézer harcolt a HD-vel szemben!"

Fúúú, merazasztán olyan régen volt. Van már vagy 5 éve is. Matuzsálemkorú technológia. :D

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1916) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1912) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Amúgy mióta is használsz plazmát, hogy ilyen nagy tapasztalatod van, hogy mennyire nem lesz ez megfelelő? Mert én konkrétan 5 éve használok plazmát, nem az elsőt, játszok rajta konzollal - most is a PS3 mellől álltam fel -, nézek rajta TV-t - csomó olyan adót, ahol nem zoom-olok ki logót -, rendszeresen nézegetek rajta fotókat, médialejátszó van rá kötve, szélesvásznú és feliratos filmeket nézek és soha semmilyen problémám nem volt vele, mégcsak nagyon makacs ghost-om sem volt soha, nemhogy beégésem. Szóval miről is beszélsz?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1917) #09634560 válasza bipet (#1910) üzenetére


#09634560
törölt tag

A G30 NeoPDP panellel van,jobb technológia, a legjobb 2D-s plazmatévé jelenleg,annyival simán jobb,amennyivel többe kerül.

(#1918) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1915) üzenetére


Tomika1981
tag

"Csak én vagyok lemaradva? Honnan száll ki a Sony? A plazmagyártásból? Ezt már jópár éve megtette. "

Felhagy a TV panelek gyártásával a Sony!

http://www.technet.hu/tv/20111227/felhagy_a_tv_panelek_gyartasaval_a_sony/

"minden gép igényli az odafigyelő, kímélő üzemeltetést"
Amit te elvársz egy plazmatulajtól az nem kímélő hanem korlátozó üzemmód!
Én még mindig azt mondom amit nekem a panánál mondtak! Hétköznapi használat alatt nem éghet be csak szélsőséges viszonyok között! Ghosting lehet de több nem!

Nem vagyok képben a TV-k feljesztésével kapcsolatban! Hozzád képest biztos hogy nem!

Tomika

(#1919) Gabor970


Gabor970
addikt

szarér rágjátok a gittet egész nap a semmin. Több plazmás ismerősöm van, jópár az én unszolásomra vett plazmát LCD helyett, egyiknek sincs még beégése. Használjátok kedvetekre azt a nyavajás TV-t, nem lesz annak semmi baja. A kizoomolást én is utálom, sosem tettem. Ha valaki mindig retekklubot néz, hát lelke rajta, nem fogja zavarni a beégés sem, hiszen úgyis ott a logo mindig.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#1920) joci66 válasza Tomika1981 (#1918) üzenetére


joci66
tag

A sony lcd panelt gyárt nem plazmát.

(#1921) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1916) üzenetére


Tomika1981
tag

Hahó!!! Mi itt pont erről jártatjuk a szánkat reggel óta hogy az általad leírt óvatoskodás szükségtelen! Te akarod itt mindenkinek megmagyarázni hogy 500óra bejáratás utánna is csak 30 perces tvnézés és elkapcsolás meg nagyítsuk ki a képet stb! Meg hogy majom aki netezik rajta!

Most meg leírod hogy te is normálisan használod a tvdet!

Én már reggel leírtam hogy itt megijesztetek az óvatosságra intésetekkel! Én nem vagyok hajlandó képet nagyítani feleslegesen, meg elkapcsolni 30 percenként és ezt a gyártó nem is várja el tőlem viszont a te szavaidból lassan szinte plazmagyilkos aki nem így tesz!

az 1. Hszben korrektül le van írva minden erre most a 2000. körül életszerűtlen óvatosságra intesz mindenkit.

Tomika

(#1922) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1918) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Felhagy a TV panelek gyártásával a Sony!"

Ja, persze:

"Emellett a két óriás megegyezett abban, hogy mindkettejük szabad utat kap az LCD panelek gyártásában, így versenytársakként is felléphetnek, de egy jövőbeli újabb összefogás sem zárható ki."

Na, ennyire száll ki! Nehogy azt hidd, hogy jövőre lekerülnek a Sony LCD-k a polcokról.

"Amit te elvársz egy plazmatulajtól az nem kímélő hanem korlátozó üzemmód!"

Nem érzem azt, hogy 5 éve korlátozva lennék TV- vagy filmnézés terén. De majd a többi topictárs biztos rácáfol erre. :D

Get Moded!

(#1923) #09634560 válasza Tomika1981 (#1918) üzenetére


#09634560
törölt tag

Sony jó ideje LCD-t gyárt,tavaly abból szállt ki.
Van plazma-vs.LVD topic,mért nem mész oda?? Ha nem kell plazma vegyél LCD-t senki nem fog miatta az asztal körül kergetni.Ott majd más problémákkal találod szembe magad.

(#1924) Tomika1981 válasza joci66 (#1920) üzenetére


Tomika1981
tag

szerintem ezt mindenki tudja! Hova írtam hogy plazmát gyárt?

Tomika

(#1925) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1921) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Istenem, nem hiszem el, hogy ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, szerintem mindenki érti rajtad kívül. :W

"Mert én konkrétan 5 éve használok plazmát, nem az elsőt, játszok rajta konzollal - most is a PS3 mellől álltam fel -, nézek rajta TV-t - csomó olyan adót, ahol nem zoom-olok ki logót -, rendszeresen nézegetek rajta fotókat, médialejátszó van rá kötve, szélesvásznú és feliratos filmeket nézek és soha semmilyen problémám nem volt vele, mégcsak nagyon makacs ghost-om sem volt soha, nemhogy beégésem."

Neked ebből hol jött le az, hogy nem kell óvatosnak lenni a plazmával? :W Neked ez azt jelenti, hogy korlátozás nélkül használható? Istenem, tényleg add el a plazmádat! Én aszerint használom a TV-met, amit folyamatosan javaslok és amit az #1. HSZ-ben is leírtam. A brutális csatornalogókat én is kizoom-olom, a nem dinamikus vagy áttetsző HUD-okat letiltom, ahogy minden plazmahasználó. Ha nem így teszel, akkor magadra vess. Javaslom, hogy olvasgasd az archívumot is, ott van még 50.000 HSZ! Ezzel a fentivel azt akartam mondani, hogy a korlátozások ellenére is teljes értékű készülékként használható a TV, ha ésszel használja az ember. Nem hiszem el, hogy ezt ennyire nehéz felfogni.

Annyira szeretem, amikor 0 tapasztalattal rendelkező felhasználó akar valami olyasmit megmagyarázni a bolti eladókra hivatkozással olyasvalakinek, aki 5 éve nap mint nap használja a technológiát. :W

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1926) Tomika1981 válasza #09634560 (#1923) üzenetére


Tomika1981
tag

Nem én szidom a plazmát! Pusztán nem értem hogy néhány megbecsült fórumozó miért javasol értelmetlen korlátozásokat mikor ő sem tartja be!

Tomika

(#1927) salapp válasza #09634560 (#1923) üzenetére


salapp
addikt

Én csak azt bánom, hogy kiszálltak az sxrd-tévéből is. Pedig, ha arra ráfejlesztenek még kicsit, akkor rengeteg házimozis választ olyan tévét projektor+vászon helyett. És nem kellett volna sok típust gyártaniuk egy időben. Egy típus 3 méretben (55, 65, 70 mondjuk. Ugyanaz az elektronika, csak nagyobb káva, erősebb lámpa, oszt jóccakát)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1928) joci66


joci66
tag

Én is zoom1 használom a tévém.ha 16:9 adásvan akkor a tévé arra vált semmi beégés nincs de még ghost se pedig sokat názem a sport csatornákat de még az axn hd is a hol pirosan viritt a logo (atv meg 2008 as).

(#1929) #09634560 válasza Tomika1981 (#1926) üzenetére


#09634560
törölt tag

Azok inkább javasolt,nem kőbe vésett szabályok. Ha betartod akkor kíméled a panelt. ami neked,felhasználónak is jobb.Ugyanez van a hangszórók és kábelek bejáratásával: egyik sem urban legend hanem létezik és később jobb hangminőség érhető el és tovább tart az élettartama. Pl. a G30 THX profilja tökéletes bejáratásra és állandó használatra ia.

(#1930) DM-Fan válasza #09634560 (#1929) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De a bolti eladó ezt is biztos jobban tudja! Meg ne viccelj, nincs benne a használatiban, tehát ilyen nem is létezhet! Bár igaz, a hangsugárzókhoz zömében még használati sem jár, tehát gyakorlatilag túl sem lehet vezérelni őket, mert a gyártó ilyet nem említ. :W Sőt, még arra sem hívja fel a figyelmet, hogy az impedanciát egyeztetni kell az erősítő által fogadhatóval, különben gáz lesz.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1931) szepi77 válasza DM-Fan (#1913) üzenetére


szepi77
tag

Már ne is haragudj, de a kimerevített állóképet nem lehet másképp értelmezni, mint kimerevített állókép, más néven pillanatkép. A logó az statikus képelem, ha már ennyire lovagolunk a szavak jelentésén.

A probléma onnan indult, hogy valaki bejött ide és részletesen elmondta, hogy az ismert elővigyázatossági módszerek használata mellett is össze sikerült szednie egy ghostingot, ami nem akar eltűnni és attól fél, hogy beégett. Tomika ettől bemajrézott, velem együtt.
Nincs ezzel semmi gond, csak van aki nem vevő a kioktató hangnemedre, még ha őslakos is vagy itt. Igen , pár napja vagyok itt, de egyből szembetűnt, hogy a segítőkészséged sokszor átmegy fél oldalas kioktatásba és nem tűröd, ha valaki nem a Te véleményeden van.
Én a pixelhibám miatt voltam kicsit ideges, de KTTech érdekes módon, higgadtan el tudta magyarázni a dolgot. Probléma egy szál sem volt.

A bólogatójancsiknak csak annyit : Aki akar elmegy máshová fröcsögni, aki nem, az itt marad és kiáll az igazért és még jobb, ha a másik igazáért is ;) . Ez egy fórum. Nem tilos a vita, bár nem ez lenne a lényege...

Panasonic TX-P42S30E

(#1932) #09634560 válasza DM-Fan (#1930) üzenetére


#09634560
törölt tag

:))
Ha találsz olyan nem szaküzleti, -pl nem kizárólag tv vagy gyári szaküzlet,mondjuk Pana vagy Sony eladót,- aki minden téren felvilágosult és fejből tudja a technológiát és nem esik a marketing rizsát majmolók táborába, akkor szerencsésebb vagy mint egy lottóötös nyertes. ;)

(#1933) #09634560 válasza DM-Fan (#1930) üzenetére


#09634560
törölt tag

Impedanciáról tudnék vitatkozni,az más tészta,abban jobban kompetens vagyok: abban ugyan más az igazság de nem teszem,nem e topic témája de a többi szavad értem és egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#1934) DM-Fan válasza szepi77 (#1931) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

És szerinted a kimerevített kép és a statikus képelem mi, ha nem azonos egy panel szempontjából? :W Szerinted nem esik egy tekintet alá egy állandóan jelenlévő logó (amit egyébként az általad semmibe vett használati is megnevez, könyörgöm!) és egy pillanat/állj funkcióval megállított felirat? Hát, ne haragudj... én kérek elnézést.

"Nincs ezzel semmi gond, csak van aki nem vevő a kioktató hangnemedre, még ha őslakos is vagy itt."

Ha megfigyeled, abszolút nem kioktató hangnemben kezdtem, de az egész napos értetlenkedés engem is kihoz a sodromból. Mert az ment a részedről, egész nap, olvasd vissza, hogy honnan jutottál hova!

"Igen , pár napja vagyok itt, de egyből szembetűnt, hogy a segítőkészséged sokszor átmegy fél oldalas kioktatásba és nem tűröd, ha valaki nem a Te véleményeden van."

Ez egy vélemény, amiből mindenkinek van, mint a tudodmiből is... Nem kötelező elviselni a stílusom, lehet máshol is fórumozni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1935) Tomika1981 válasza #09634560 (#1929) üzenetére


Tomika1981
tag

Én a pár napos g30-at THX-en használom. Nem sokat tvzek persze most hogy új még azért többet. filmeket heti 2-3at. Nem nagyítok azért hogy eltűnjenek a logók és nem kapcsolok el 30 percenként viszont nem viszem túlzásba a tv nézést. ígérem pár hónap múlva leírom tapasztalataim hogy találkozom e ghostal vagy beégéssel (remélem nem). Én remélem hogy igazam lesz és egy átlagos hétköznapi használónak mint amilyen én vagyok nem kell tartania ilyesmitől.

Tomika

(#1936) Daveyjones


Daveyjones
csendes tag

Ha már beégés van szó elmesélek egy történetet. Apám a plazmámon(42s20) nézte a super bowlt, fel is vette kazettára. Később arról újra nézve kiderült hogy nem volt alatta semmilyen reklám, és a logó is több mint 3 órán át egy helyen volt!( ő nem kapcsolt zoomolt alatta sehova) Gyorsan megnéztem hát a tv-t, végül rájöttem ha néhány centiről sötét képet nézek rajta akkor látszódik a logó. Jó hír viszont hogy 1-hét múlva eltűnt. Aztán persze eszembe jutott "mi a francnak néztem a tv 2 centiről 1 héten át, sötétséget bámulva"? Jó kérdés. Egyébként a tesóim magas ívben sz...k a beégésre, volt hogy egy órán át hagyták egy játékot a menüjében, meg egyébként is éjjel nappal sd-adás megy. Szóval lehet hogy most is van a tv-én egy kis beégés, de én két méterről nem látok semmit sem, ezért nem is érdekel. Szerintem nem kell ettől félni, annyira.

(#1937) Tomika1981 válasza szepi77 (#1931) üzenetére


Tomika1981
tag

"A probléma onnan indult, hogy valaki bejött ide és részletesen elmondta, hogy az ismert elővigyázatossági módszerek használata mellett is össze sikerült szednie egy ghostingot, ami nem akar eltűnni és attól fél, hogy beégett. Tomika ettől bemajrézott, velem együtt.
"
:R Köszönöm az előzményeket!
Tényleg innen indult! Majd jöttek az okos tanácsok hogy Te megbolondultál? Tv-t vettél TV nézésre?

Tomika

(#1938) Tomika1981 válasza Daveyjones (#1936) üzenetére


Tomika1981
tag

Idén én is nézem a super bowlt és leszarom hogy lesz-e reklám vagy sem. És ha beég garancia vagy fogyasztóvédelem! Kizárt hogy elbukjam! Szerintetek hány amerikai kapcsol el a Super bowlról? Pedig ott is van ám logó meg eredményjelző! Ha meg valaki azt mondja hogy a plazma nem a sportesemények nézésére való arra nagyon pipa leszek!

Tomika

(#1939) M_AND_Ms válasza Tomika1981 (#1926) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Lassan írom, hogy megértsd!

Ne tartsd be az értelmetlen korlátozásokat! Nincs rájuk szükség! Csak annyit tarts be ami értelmes, amit a használt technológia megkíván!

Pl.:
Ne töltsd tele a fazekat színültig, ha vizet akarsz forralni benne!
Ne köss 8 méteres lakókocsit az 1000 köbcentis motorral bíró autód után!

Ezek is korlátozások. Pedig a te logikáddal kérdezhetnéd: nem azért van az autó gyári vonóhoroggal, hogy húzzon valamit? És ha a Kresz szerint lehet húzni lakókocsit, akkor miért mondja DM-Fan, hogy 8 méterest ne húzz vele? Pedig ésszerűen mégsem szabad vele húzni akkorát, mert nem jó a motornak. Túlterheled.
Vagy a te logikáddal kérdezhetnéd, hogy nem azért van a fazék, hogy megtölthessem vízzel, amit felforralhatok benne? De. Csak ha nagyon teletöltöd, akkor a forráskor kifut a víz és esély van rá, hogy rád fröccsen és leforráz.

Szóval ésszerűen! És ha ezt megérted, akkor rájössz, hogy ez tényleg olcsó és szűk látókörű duma: "értem van az eszköz, és ne nekem kelljen korlátozásokkal használnom"
Márpedig mindent korlátozásokkal kell használnod. Jobb ha rájössz, mindennek van határa.

De töltheted minden napodat azzal, hogy értetlenkedsz, hogy mi az, hogy ghostol a plazma. Egyszerűbb elfogadni és megtanulni vele élni. Egy ledes LCD-nél, meg majd felháborodhatsz, hogy mi az, hogy felhősödik. Pedig azt mindig csinálja és nem csak bizonyos nézési szokásoktól függően jön csak elő.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1940) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1938) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"És ha beég garancia vagy fogyasztóvédelem! Kizárt hogy elbukjam!"

Szeretnék előre is sok sikert és kitartást kívánni hozzá, valamint az együttérzésemet is a kudarchoz! Csakhogy egyértelmű legyen: a beégés nem garanciális problémakör, ez a használatiban is benne van, innentől kezdve a fogyasztóvédelem is széttárja a karját. Ez a technológia ilyen, így vetted meg. Ha nem tetszik, eladod és mindenki boldog.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1941) Tomika1981 válasza M_AND_Ms (#1939) üzenetére


Tomika1981
tag

Igazad van csak itt néhányan azt magyarázzák hogy a 20 literes fazekadva csak 5 litert tehetsz! Olyan korlátozsokat írnak itt néhányan a plazmákra amik életszerűtlenek! Jó példa a super bowl-os példa! Őszintén ki az aki elnyomja a Tv kímélése kedvéért vagy kinagyítja a képet? :W

Tomika

(#1942) -FLY-> válasza DM-Fan (#1916) üzenetére


-FLY->
őstag

Én első sorban konzol mellé vettem a g30-at, másod sorban bd bambulásra, kétlem, hogy lenne alkalmasabb kijelző játékra mint a plazma. Oda kell figyelni a hudokra, pihentetésre, stb, de ez az ára az olcsón kurvajótnak.

(#1943) M_AND_Ms válasza Tomika1981 (#1938) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Szerintetek hány amerikai kapcsol el a Super bowlról? Pedig ott is van ám logó meg eredményjelző! "

És szerinted hány amerikainak ég be egy NFL szezon alatt a plazmája? Értsd már meg, hogy nem ég be! Az említett kollégának is jövő hétre el fog tűnni az Rtl logó, de állítom, hogy most is csak tök sötétben, tök sötét képernyőn látszik, 5 centiről nézve.

Még egy példa. Vedd elő a telefonod kézikönyvét! Így látatlanban mondom, hogy benne van, hogy csak a gyári töltővel szabad tölteni. És azt is állítom, hogy te is töltötted már, nem gyári töltővel. És mégsem romlott el. A gyártó mégis beleírja és kijelenti, hogy idegen töltő károsodást okozhat. Na most, akkor fogyasztóvédelem, meg per ez is?

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#1944) DM-Fan válasza Tomika1981 (#1941) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Őszintén ki az aki elnyomja a Tv kímélése kedvéért vagy kinagyítja a képet?"

Például az, aki utálja, hogy ghost marad a képernyőn, vagy ha hosszú távon eltüntethetetlenül ottmarad egy gyakran nézett csatorna agresszív logója - mert ha valaki se vége-se hossza ugyanazt az adót (jelesül pl. RTL) nézi, akkor bizony véglegesen is képes megmaradni. De majd térjünk erre vissza pár hét múlva, amikor nálad is meglesz az első komolyabb ghost, meglátjuk mennyire leszel kétségbe esve.

De az eredeti kérdésedre reagálva: szerintem az igényes plazmatulajok nagy része így tesz és nem azért, mert itt azt ajánljuk nekik, hanem mert maguk is rájönnek erre hamar.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1945) Tomika1981 válasza DM-Fan (#1940) üzenetére


Tomika1981
tag

Majd imádkozom a super bowl alatt hogy ne égjen be!

Tomika

(#1946) DM-Fan válasza -FLY-> (#1942) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van, és milyen jó, hogy valaki ezt értetlenkedés nélkül is megérti, tapasztalja. :U

Get Moded!

(#1947) GeneraL_XTX válasza Tomika1981 (#1945) üzenetére


GeneraL_XTX
veterán

Ha ilyen problémáid vannak minek plazmát vettél?

(#1948) #09634560 válasza M_AND_Ms (#1939) üzenetére


#09634560
törölt tag

"Egy ledes LCD-nél, meg majd felháborodhatsz, hogy mi az, hogy felhősödik. Pedig azt mindig csinálja és nem csak bizonyos nézési szokásoktól függően jön csak elő."
Erre is céloztam pár hozzászólással ezelőtt valamint a csökkent mozgókép-felbontásra na az aztán minden LED -és nem LEd-es LCD-nél megvan, a 100 Hz-esek jó ha 6-700-at elérik míg a Plazmák még a legkisebb Full HD-s is minimum 900-as értéket elérik,az S már teljes 1080-as mozgóképfelbontással büszkélkedhet amit még a félmilliós árú LCD-k sem érnek el.

(#1949) Tomika1981 válasza GeneraL_XTX (#1947) üzenetére


Tomika1981
tag

Milyenek? Pont nekem nincsenek problémáim olvass vissza!

Tomika

(#1950) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#1944) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Én szoktam nézni a Sportx-eken. (az se átlátszó logó.) NFL-t és sokat nézek Eurosport-ot (szintén erős fehér logó) és szoktam játszani (pl.: Crysis, ahol végig kint van a statikus hud)
De még egyszer sem láttam, hogy maradt volna valami feltűnőbb ghost. Nem is nézem külön (nem azért vettem a tv-t), de amikor épp indul a Popcorn, akkor jó ideig sötét a képernyő és előtűnne, ha volna valami tartós ghost.

Mint mindig, megint túl lett ragozva a beégés téma. Jövő héten újra beszélhetnénk a fogyasztásról egy-kétszáz hozzászóláson keresztül! :O :O :O

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.