Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) nacant


nacant
csendes tag

Sziasztok!
Tudom a kérdésem nem teljesen vág a fórum témához, de hátha tud valaki segíteni. A plazma tv-mhez ma csatlakoztattam a földi antennát a digitális sugárzás kipróbálására, ami műxik is, de hiányoltam csatornákat. Ezek lennének a TV2 és az RTLKlub. Automatán hangoltam és nem jöttek be. Lehetséges, hogy másképpen kellene kerestetnem?

(#1202) whappela


whappela
csendes tag

Na, akkor engedelmetekkel beszámolnék a Panasonic 42S30-cal kapcsolatos benyomásaimról (2-3 napnyi használat tükrében), illetve arról is, hogy végül is hogyan kötöttem ki ennél a tévénél. Bocsánat, nagyon hosszú lesz, de cserébe a segítségekért, amiket itt kaptam, gondoltam veszem a fáradságot és leírom, hátha akad valaki olyan (hozzám hasonlóan szintén nem vérprofi), akinek segítségére lehet a döntésben, ha mostanában, még az új modellek megjelenése előtt akar tévét venni.

1.
Először is úgy általánosságban a vásárlás előtti dilemmámról. A hozzávetőleg előirányzott anyagi keretből kiindulva és nézelődve a boltokban, LCD-t első körben kizártam, egyértelműen a plazma tűnt ésszerű választásnak a méret-képminőség-ár koordinátarendszerben, így már csak az a dilemma maradt, hogy plazmák közül: nagyobb méret versus szebb kép, több szolgáltatás, több csatlakozó; továbbá nagyjából ezzel párhuzamosan a felbontás kérdése; valamint számításba venni még a kényelmi faktort is, azaz hogy a kanapé durván 3,5 méterre van a tv-től, ugyanakkor fotellel végül is semmi akadálya közelebb ülni filmezéshez...
Konkrétan tehát ezek a tévék merültek fel:
- Pana 50C3 (1024x768 felbontás, téglalap alakú pixelekkel)
- Samsung 51D450/490 (1366x768 felbontás, normál pixelekkel)
- Samsung 51D530 (Full HD)
- LG 50PV350 (Full HD)
- Pana 42S30/U30 (Full HD)
- nagyon-nagyon zárójelben még a Samu 51D550, meg a Pana 50U30 és 42G30 is szóba jött.
a) Ezek közül elsőként az LG-t zártam ki, noha látszólag ez tűnt a legjobb ár/érték arányúnak (Full HD, nagy méret, szolgáltatások és csatlakozók tekintetében is jó), csakhogy a márkával kapcsolatos korábbi rossz tapasztalataim miatt (egyéb, eddig nálam járt műszaki cuccok miatt) féltem tőle, ezenkívül képminőség tekintetében nekem is úgy tűnt, hogy az összes többitől elmarad kicsit (persze ezt a bolti körülmények miatt egyáltalán nem merném határozottan állítani), plusz állítólag az LG-k még mindig hajlamosabbak valamivel a ghostra/beégésre, mint a többi, márpedig nekem a viszonylag sok tévézés (úgy értem, tévéadás) miatt az is lényeges szempont volt, hogy ilyentől a lehető legkevésbé kelljen félnem.
b) Ezek után jött a két HD-Ready Samsung, az 51D450, ill. 490 kiejtése: amikor volt szerencsém a saját szememmel is látni, hogy adott esetben (tehát megfelelő anyagnál) mit is jelent a 24p támogatás hiánya, ezeket is kizártam, pedig alapjában véve (felbontás, csatlakozók stb.) szimpatikusabbak lettek volna, mint a C3. Tehát azt tanácsolom, aki Samu HD-Readyben gondolkodik, vásárlás előtt valahol nézze meg, hogy őt ez az akadozás zavarná-e (észreveszi-e egyáltalán), nehogy aztán utólag legyen csalódás!
c) Ezek után nagy nehezen sikerült kideríteni, hogy az 51D530 - ami a közhiedelem szerint a D550 3D nélküli megfelelője - nemcsak abban különbözik a D550-től, hogy nem tudja a 3D-t, hanem csatlakozók tekintetében is jócskán elmarad tőle, ráadásul nagy valószínűség szerint ez sem tudja a 24p-t, szóval Full HD ide vagy oda, totál nem éri meg az árát (kb. egy 20-assal olcsóbb csak a D550-nél).
d) Azt hiszem, a D550 lett volna a legjobb választás (ha valaki kb. 200 ezret szánna tévére, pillanatnyilag szerintem egyértelműen a legjobb választás mindent figyelembe véve), csak én végül úgy döntöttem, hogy 200 ezer HUF nekem már megterhelő lenne, illetve eleve nem ér nekem annyit egy tv. (Ezzel párhuzamosan arra is rájöttem, hogy az 50U30 szintén marhára nem éri meg, hiszen fapadosabb is, mint a D550, a képe sem jobb semmivel, árban mégis ugyanott vannak, szóval egyetlen pozitívumként legfeljebb az 5 év garancia hozható fel mellette a D550 ellenében, más semmi, sőt...)
Maradt tehát a kalapban az 50C3, a 42S30, a 42U30, illetve egy kicsit azért a 42G30 is motoszkált a fejemben.

[Amúgy itt jegyezném meg újfent, hogy számomra teljesen érthetetlen és óriási baromságnak tartom a Panasonic méretpolitikáját, hogy pl. az S30-at 46"-os méretben nem (na és persze 50"-osban sem) árulják, és hogy 46U30 sincs, miközben pl. a VT30-at meg képesek 42"-os méretben is forgalmazni, holott el nem tudom képzelni, ki az a bolond, aki 42"-os VT30-at vesz, ahelyett hogy venne egy jóval nagyobb 50G30-at, vagy ha ragaszkodik a 3D-hez, akkor egy 46GT30-at, amikkel még bőven maradna is pénz a zsebében (de még egy 50GT30 is max csak egy 20-assal drágább, mint egy 42VT30). Na mindegy.]

Visszatérve az eredeti témára.
e) A 42U30-at nem volt nehéz kizárni: az S30-cal összevetve a kis árkülönbség nem áll arányban az U30 "fogyatékosságaival", legalábbis számomra (S30 említésre méltó előnyei: USB, +1 HDMI, LAN, filter, IFC, médialejátszó).
f) Érdekes módon a 42G30-at sem volt nehéz kizárnom: egyrészt 42"-os tv-ért sokallottam volna kiadni 180 ezret (a G30 professzionális kalibrálhatósága kétségtelen előny az S30-cal összevetve, de átlag felhasználásra bőven-bőven tökéletes az S30 is, kiváló képe van, efelől senkinek se legyen kétsége), másrészt mint kiderült, úgy tűnik, én pl. azok közé tartozom, akik érzékenyek az úgynevezett NeoPDP-k nagyobb mértékű villogására: világos képeknél az S30-at is kicsit villogónak látom (eddig 100 Hz-es CRT-t néztem, azt sosem láttam villódzónak), de amikor a G30-at néztem, egyből az volt a reakcióm, hogy én ezt képtelen lennék megszokni. Persze lehet, hogy csak idő kérdése és mégis hozzá tudnék szokni, de az biztos, hogy nagyon féltem volna hazavinni. Mellesleg valahogy ez a ventilátoros hűtés sem túlzottan szimpatikus nekem, inkább legyen passzív hűtésű egy tévé, mint 2 centivel vékonyabb és ventilátoros, amik ki tudja később mennyire fognak felhangosodni, ahogy kopnak (arról nem beszélve, hogy csak egy plusz fölösleges hibalehetőségnek tartom: ha elromlik valamelyik venti, és nem veszi észre az ember, a végén még elfüstöl az egész tv - bár ez lehet, hogy hülyeség, talán van benne valami biztonsági kapcsoló, ami eleve nem engedné bekapcsolni a panelt, ha valamelyik ventilátor nem forog, nem tudom). Amúgy külsőre (mármint szemből) ízlésesebb a G30, az tény. Mindenesetre egy újabb tanács: mielőtt valaki látatlanban venne NeoPDP-tévét, nézze meg, hogy nem érzékeny-e a többi PDP-hez képesti nagyobb mértékű vibrálásra, mert ez tényleg létező jelenség!
g) Legnehezebben a C3-at zártam ki, de végül azt is sikerült: nagynak szép nagy, csak hát a fapadossága miatt már a kompromisszum is túl nagy lett volna vele nekem, a téglalap alakú pixelek nem igazán tetszenek (érzékeltem a recésséget még viszonylag távolról is pl. betűkön), ezenkívül maga a kép is meggyőzőbb az S30-on, meg aztán a csatlakozók stb. stb., fölösleges sorolni (és hát ugyebár az 5 év garancia...).
Szóval így nyert nálam végül is az S30.

2.
Tapasztalatok az S30-cal kapcsolatban, két és fél nap után:
Méret: az új tévé a maga 106 cm-es képátlójával nálam egy papíron 72 cm-es (hasznos képátlót tekintve csak 68 cm-es) 4:3-as tévét váltott fel, tehát az ugrás így is hatalmas. Ugyanakkor a hasonló cipőben járókkal ellentétben (akik hozzám hasonlóan szintén első lapos tévéjüket veszik) nálam nem pár nap elteltével ment össze az új nagy tévé, hanem már a vásárlás pillanatában sem éreztem hatalmasnak, így itthon kicsomagolva sem. Magyarán pontosan tisztában voltam vele, hogy mekkora tévét veszek, és alapos megfontolás után vettem, ezért nem bánom (és nem is fogom), hogy csak 42"-os lett. Valószínűleg pár év múlva majd veszek nagyobbat, de addig ez nekem teljesen jó méret, így is közel háromszor akkora képet tudok nézni, mint eddig. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jól meg kell fontolni minden szempontot, és nézelődni a boltokban, és akkor az ember abszolút reálisan fogja látni a dolgokat, és nem fog úgy járni, hogy csak azért viszi haza a 42"-os tévét, mert első felindulásból azt gondolja, hogy "az is milyen hatalmas, és úristen minek annál nagyobb", aztán egy hét után meg elkezdi bánni, hogy nem nagyobbat vett... Tehát a tanácsom azoknak, akik első lapos tévéjüket veszik (persze ez csak az én véleményem): sem az nem jó megközelítés szerintem, ha valaki a "méret/felbontás/nézési táv"-táblázatokból kiindulva (a "minél nagyobb, annál jobb" elvet követve) kapásból mindent a méret alá rendel, ugyanakkor az is kerülendő, hogy a boltban először megpillantva ezeket a tévéket, elájuljon a méreteiktől, ugyanis egy 50"-os tévé sem fog már hatalmasnak tűnni egyáltalán, ha harmadszor mész be egy boltba körülnézni - persze hogy buzi nagyok, de akkorra már legalább tényleg reálisan fogod őket látni, és tudsz koncentrálni arra is, hogy mi a valóban fontos neked és milyen sorrendben és milyen mértékben (méret, képminőség, mozgásmegjelenítés, felbontás, csatlakozók, szolgáltatások, külcsín stb.), és értelmesen tudsz majd mérlegelni.
Képminőség:
a) A gyári True Cinema mód normál színhőmérséklettel (és a minden kutyafaszákat kikapcsolva) számomra több mint fasza. Később majd biztos szórakozom vele, hogy a szememnek tényleg a lehető legkellemesebb képet hozzam ki a tévéből, de egyelőre teljesen tökéletes nekem ez a gyári beállítás is. (Érdekességképpen kipróbáltam a dinamikus módot, hát az valami brutális, megdöbbentő, hogy vannak, akik úgy nézik - mindenesetre ennyit arról, hogy a plazmáknak nincs elegendő fényerejük...)
b) Filter. Ugyan a G30-hoz képest csak valami alap bevonat van ezen az S30-on, de jelentem, ez is sokat számít! Tényleg elmossa-keni valamennyire a tükörképet, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy kevésbé tükröződik, mint a síkképcsöves CRT-m, pedig elvileg azon is van valami izé.
c) 720p, 1080p anyag valami csoda a tévén, de hát ezt fölösleges is mondani... csak azért mondom mégis, mert a CRT után az ilyesmi tényleg egy egészen új dimenzió.
d) DVD is teljesen jó: csak egy ócska, nem felkonvertálós lejátszóm van, de a tv is szépen megcsinálja (persze jó lejátszóval biztos jobb is lenne).
e) SD tévéadás: IPTV-m van, ami a CRT-n teljesen jó volt, a plazma már kihozza belőle a hibákat, de azt kell mondjam, ennél sokkal rosszabbra számítottam, szóval nekem ez is határozottan kellemes meglepetés, még a leggányabb adás (pl. a világ egyik legócskább csatornája, a Movies 24) is simán nézhető (lenne) két méterről (ha akarnám nézni), legalábbis zoom nélkül. Na de a nagyon gány adások messziről nézve is gányok, és azoknak a gánysága már a CRT-n is érzékelhető volt. Viszont pl. egy NatGeo (vagy más jobbféle adás) kifejezetten rohadt jól mutat (hiába csak SD), szerintem még jobban is, mint a CRT-n, de a méret miatt mindenképpen sokkal-sokkal nagyobb élmény.
Hang: Hát a tv saját hangszórói lényegesen gyengébben énekelnek, mint ami eddig a CRT-mből jött, mélyeket nem igazán adnak ki, de hát erre számítottam is, úgyhogy a hangot ki kell vezetni. Annyira azért nem rosszak, híradóhoz-tévéműsorokhoz természetesen megteszik.
Beépített médialejátszó: Arra nekem egyelőre teljesen jó, amire kell, de tervezem, hogy egy-két hónapon belül veszek majd egy külsőt.
További információk:
a) Különböző színű tesztképekkel vizsgálódva észrevettem, hogy a panel tetején látható egy minimálisan zajos sáv (csak szürke és fehér háttérképeken látom, és érdekes módon nem is mindig ugyanolyan vastag ez a sáv... fehéren kb. 3 centis, világos szürkén valamivel vastagabb, sötétebb szürkéken pedig már észre se lehet venni). Ahogy olvastam, korábban Janos666 és talán már mások is említették, hogy érzékelik ezt a jelenséget a Panáikon (pl. G30-on is). Hogy mitől lehet, arról fogalmam sincs, de tényleg létezik, viszont használat közben én már nem tudom felfedezni, így fölöslegesnek tartom hibaként felfogni.
b) Szintén tesztképekkel vizsgálva: nálam zöld és sárga háttérképeknél a panel nem teljesen homogén, bizonyos mértékű foltosodás fedezhető fel, de mivel csak a sárgánál és zöldnél látom, ezt sem nevezném hibának, ez is olyan, hogy csak tüzetes vizsgálódással lehet észrevenni, és szerintem ez teljesen normális is, szóval ahogy a bejáratás alatt "érik" majd a panel, gondolom homogenizálódni fog, már most is lényegesen simább, mint először. (A vásárlás óta zoomolt tévéadást nyomatok rajta orrba-szájba anélkül, hogy nézném, de most már abbahagyom, mert ha eddig nem jött elő semmi hiba, remélhetőleg ezután sem fog.)
c) Sajnos sokakhoz hasonlóan nekem is sikerült egy olyan példányt kifognom, amin kibontástól kezdve van egy halott subpixel, úgy tűnik, eléggé megszaporodtak mostanság a pixelhibás Pana plazmák, ami szomorú, de hát ez van, ahogy halad a kor és a minőségnél fontosabb a mennyiség, silányodnak a dolgok. Nagyon törtem a fejem, hogy visszacseréljem-e, de végül úgy döntöttem, hogy nem cserélem, mert egyrészt pont most van az az időszak (karácsony után), amikor feltehetőleg sok tévét visznek vissza, amiket a boltok szépen újra eladnak (azaz jó esélyem van rá, hogy még szarabbul járok), másrészt nem is egy teljes, hanem csak egy subpixel, ráadásul nem világító, hanem halott subpixel, tehát használat közben gyakorlatilag észrevehetetlen, ezenkívül viszonylag jó helyen is van (a jobb fölső sarok felé), azaz tévézésnél pont a logók esnek oda (legalábbis azoknál a csatornáknál, amiket leggyakrabban nézek), továbbá ha 16:9-nél szélesebb képarányú filmet nézek, akkor meg eleve a fekete sávra esik. Szóval ha már kettő lenne, vagy rosszabb helyen, vagy nem halott subpixelem, hanem világító, akkor cserélném, de rájöttem, hogy egy ilyen miatt nem akarok kockáztatni ezzel a cserélgetős macerával, simán együtt tudok élni vele, és inkább nem veszek róla tudomást. Inkább örülök és élvezem, hogy van egy nagyon frankó tévém öt év garanciával.

Hát ennyit akartam elmondani. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de azért remélem, nem köveztek meg. :)

(#1204) KTTech válasza < CyberBob > (#1170) üzenetére


KTTech
veterán

Én hajnal 2-kor is simán használom a nem high-end, hanem belépő szintű hangrendszeremet panelben úgy, hogy kellemes élményt ad (Marantz NR1501 + Mission Mv8 Cinema Pack + KEF C4 sub, új ára egyben 270E volt, használtan megúszható 150 körül). A szomszéd viszont semmit nem hall ilyenkor belőle, de a szomszéd szobában levő albérlő sem hall többet, mintha a TV hangszóróit használnám.

Az a szép benne, hogy halkan is szépen szól, sokkal szebben, mintha a TV hangszóróit hallgatnám (sőt, halkabban is tudom használni, mert nem kell az 5.1->2.0 átalakításból származó lehalkulást - és dinamikusabb jeleneteknél történő ordítást - korrigálni folyamatosan a távirányítóval). Ha esetleg van az erősítőben Dolby Volume, akkor az még rátesz erre egy lapáttal (sajnos az enyémben nincs) - mivel az képes a hirtelen megugró hangerőt kontrollálni, de pl. Dolby Digital tartalmaknál működik benne a night sound opció (pl. Natgeo HD adásainál, MTV adásánál stb).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1205) OrLiX


OrLiX
tag

Kicsit lemaradtam. Mit jelent az, hogy az erősítő/szett "bögre szett"?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.

(#1206) salapp


salapp
addikt

Házimozira úgy négy éve használtan ebay-ről egy svájci sráctól - nem dohányzó, kímélő fajta - vettem meg a sony pascal hangszórószettjét (2001-ben volt asszem EISA díjas, amikor még számított valamit ez, nem a "többet ígér, megkapja"-elv érvényesült). Új ára negyedmilla volt, ami ugye nem versenyképes, én 33-ért vettem (egyik követelmény volt, hogy nincs helyem), és a mai napig bitang frekiátfogással (SACD egy álom) és teljesítménnyel teszi a dolgát. A józsef körúti sony szalonban - talán még ma is - sokáig volt a lenti hangszobában, egyéb holmik teszteléséhez kiegészítésként, de hetente akarták tőlük megvenni, miután hallották, hogy jól elhelyezve, jól megtáplálva mire képes.
Nem tipikus, de van, hogy kíváncsiságból sztereó anyaggal is meghallgatom. Meglepő színpadképet tud adni úgy, hogy közben egyáltalán nem érzi az ember, hogy hangszórókból jön a hang, inkább mintha "nem is lenne ott". Egyedül a komoly nagyzenekari koncertfelvételeknél nem tudja párhuzamosan leképezni az egyes hangszereket, azt már néha összemossa.
Mondjuk ezeket a masszív alumínium öntvény dizájn és technikai csodákat nem hasonlítanám egy bögreszetthez. Engem pl. egy Bose szett nem tud meggyőzni különösebben, de ez más. Mondom: fontos a jó elhelyezés, beállítás, megtáplálás.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#1207) DM-Fan válasza whappela (#1202) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Köszönjük a részletes beszámolót! :R

Teljesen logikus, jól megalapozott döntést hoztál, tényleg alaposan körüljártad a témát. Használd a TV-t egészséggel!

Get Moded!

(#1208) Jooppy


Jooppy
csendes tag

Sziasztok!

A Panasonic TX-P50G30 dobozméretére lenne sürgős szükségem!
Segítségeteket előre is köszönöm!

B.U.É.K. minden Kedves Fórumozónak!

Jooppy

Jooppy

(#1209) junkpod válasza DM-Fan (#1200) üzenetére


junkpod
nagyúr

egyetértek a mérettel kapcsolatos okfejtéssel, csak jó lenne egy megfizethető/élvezhető kategóriájú készülékekkel körbe venni magamat. Az elolvasott tesztek alapján ez a "korsó-szett" pont ez a kategória lenne. (és a 42S30 is ilyen, ár-érték arányos termék)
A kinézetre is oda kell figyelni, a hangzás érdekében nem lehet fél m2-es alapterületű hangládákat telepíteni egy 20m2-es szobába:)

Box's don't touch!

(#1210) DM-Fan válasza junkpod (#1209) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Az elolvasott tesztek alapján ez a "korsó-szett" pont ez a kategória lenne."

Isten ments, annál már egy ilyen szettel is vastagon jobban jársz!

Hozzácsapsz még egy alap, aszolút belépő 5.1-es erősítőt és megúsztad 120 eFt környékén. Mélynyomót meg ráérsz később venni, ha egyáltalán szükséged van rá.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1211) Hsanyika1 válasza whappela (#1202) üzenetére


Hsanyika1
senior tag

ez igen :R köszönjük írást :R

(#1212) DM-Fan válasza Jooppy (#1208) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Az 50G20-am csomagolási méreteivel tudok szolgálni, nem hiszem, hogy az 50G30 szignifikánsan eltérne ettől:

135 cm x 88 cm x 29 cm.

Get Moded!

(#1213) Jooppy válasza DM-Fan (#1212) üzenetére


Jooppy
csendes tag

Köszönöm az információt!

Üdv.: Jooppy

Jooppy

(#1214) gabor23 válasza junkpod (#1209) üzenetére


gabor23
csendes tag

A DM-Fan által írt 120-ezres keretről jut eszembe. Kb. 6-7 évvel ezelőtt ezért az árért vágtak hozzá az emberhez egy alap szintű Denon 1306-os / Wharfedale Diamond 8.4/Wh-20-as 5.0-es szettet. Én pont akkor akartam beruházni egy 5.1-es szettre erősítővel ezért gyorsan le is csaptam rá. Azóta egy Wh-210-es, szintén alkalmi vételes (60k helyett 30k-ért)sub-al bűvült a rendszer. Meg kell mondjam, imádom a minőséget (mindenben) és a világ minden pénzét hifire tudnám költeni, de nekem ez is megállja a helyét. Akárhányszor kapcsolom be, egy iszonyatosan jó érzés fog el egy kis mosollyal párosulva! :) Most már azért hiányzik az a HDMI,ami miatt cserés lesz lassan az erősítő, de ennyi pénzért jobbat nem is vehettem volna.
Ezek minden darabja így 6 év után is karcmentes. Ezzel csak azt akartam leírni, hogy ha az ember egy kicsit jobban szétnéz, például hifistúdiókban, akkor tényleg igazi kincsekre is bukkanhat, amik többnyire kifogástalan állapotúak és az eredeti ár akár feléért. Itt nálunk Szolnokon például egy 5.0-ás 600k Dali szettet 280k ért tettek ki.
Szóval szerintem hosszú távon gondolkozz! Inkább szép lassan, apránként egy minőségi (nem egyenlő a drágával) cuccra, mintsem egy általatok "bögreszettre" nevezett hulladékra!

(#1215) DM-Fan válasza gabor23 (#1214) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Így van. Ha nincs meg egyben a pénz, akkor sincs baj: komponensenként is fel lehet építeni azt a rendszert. Egyébként is olyan, ha egyszer belekezdett az ember, hogy nehéz megállni: mindig érzi, hogy mi a gyenge pont és azt cseréli.

Get Moded!

(#1216) gabor23


gabor23
csendes tag

Hogy egy kicsit visszatérjek a topic témához:

50"-os plazmát akartam venni. A Pana U30-a és a Samsung D550-e között filóztam. Most úgy néz ki, hogy érdemes volt várnom,mert egy ismerősöm külfölre utazik és rámhagyja az 50"-os LG "mittudoménmilyendenemisérdekel" tipusú tv-jét INGYEN! :C
Szóval nyertem egy kis időt, hogy TV-re kelljen beruházni,ami ugye a csökkenő ár és egyre fejlődő technológiák miatt nagyon jó dolog.
Szóval ebből eredő kérdésem, hogy mire lehet számítani a fent említett, 200ezres plazmák terén? Jön a G40? Meddig érdemes várni? Várható valami újabb technológi?
Vagy bármi ami eszetekbe jut!

[ Szerkesztve ]

(#1217) Palika71


Palika71
őstag

Sziasztok!

Egy kis problémám van a Panasonic V20-ammal.
Ma elhoztam a szolgáltatótól (Pr-Telecom) a conax modult, meg az előfizetői kártyát.
Bedugom a konyhai kis Samu LCD-be, mindent szépen megtalált, a HD-k mennek ahogy kell. Örül.
Beteszem a V20-ba, indítom a DVB-T-t, és semmit nem talál. Szomorú.
Vissza a konyhaiba: OK. :F
Valamit kellene még állítanom a Panán?

Köszönöm a törődést!

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1218) DM-Fan válasza Palika71 (#1217) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Beteszem a V20-ba, indítom a DVB-T-t, és semmit nem talál. Szomorú.
Vissza a konyhaiba: OK. :F
Valamit kellene még állítanom a Panán?
"

Igen, a DVB-C-t légy kedves hangolni és ne a DVB-T, mert ott evidens, hogy nem talál semmit a kábeles előfizetői kártyáddal!

Get Moded!

(#1219) DM-Fan válasza gabor23 (#1216) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezekre a kérdésekre majd két-három hónap múlva fogunk tudni érdemi választ adni. G40 nem lesz, mivel a modellszámozások 5-össel fognak kezdődni.

Get Moded!

(#1220) Palika71 válasza DM-Fan (#1218) üzenetére


Palika71
őstag

Na jó, de csak "DVB-T" , "DVB-S"-t és "analóg" amit választani tudok a "TV" gomb nyomkodásával.
Ha DVB-T-t választom, akkor a menüben legalább látszik a conax modul.
De hol lehet a DVB-C? :F

Most újra indítottam a TV-t, hátha valamit elnyomtam, de már ott sem választható a C.

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1221) < CyberBob > válasza KTTech (#1204) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Elhiszem, hogy neked jó úgy nem meg győzni akartalak. A zene-szöveg-effektek hangerő különbségét a pc megoldja viszont a 70 nm-es napaiban elég messze vannak a hangdobozok így a kis hangerő nem játszik.

gabor23: azért az hogy egyre többet tudó és olcsóbb tv-k lesznek már nem biztos, különben pár év múlva már a gyártók fizetnének. Viszont én is janos666 kollégára hagyatkozok aztán majd meglátjuk mennyire lesz igaza (ha igen jöhetnek a lottó számok is).

whappela: szépen összeszedett korrekt írás.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1222) DM-Fan válasza Palika71 (#1220) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Csinálj egy gyári beállítások visszaállítását és meglesz az! Mikor előzőleg hangoltad, akkor nem volt elérhető DVB-C csatornád a konax modul hiánya miatt és azt letiltotta, ezért kell visszaállítani a gyári állapotot. A felsoroltakon ha meggörbülsz se fogsz digitális kábeles adót találni a conax-modullal.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1223) ZEN1TH válasza gabor23 (#1216) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Tekintve, hogy az 5év gariakció holnap lejár, én most már megvárnám az új modelleket. Ha meg nem hoznak szignifikáns fejlődést, akkor február/március fele még van esély kifogni egy-egy 2011-es modellt nagyon jó áron.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#1224) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1221) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A zene-szöveg-effektek hangerő különbségét a pc megoldja viszont a 70 nm-es napaiban elég messze vannak a hangdobozok így a kis hangerő nem játszik."

Ezt nem értem. A 70 nm-es nappaliban csak a standalone hangdobozok lennének messze, a TV hangszórói nem? Akkor azokkal sem játszik a kisebb hangerő.

Get Moded!

(#1225) Palika71 válasza DM-Fan (#1222) üzenetére


Palika71
őstag

Közben hozzáírtam a hsz.-hez az előbb, hogy gyári állapotú újraindításnál sem szeretne a DVB-C-ben keresni.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1226) DM-Fan válasza Palika71 (#1225) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Vedd ki a conax-modult és úgy reseteld a készüléket a Rendszer menü Gyári beállítások visszaállítása opciójával! Ezek után kapcsold ki a készüléket és helyezd be a conax modult a kártyával együtt! Az antennakábel legyen bedugva! Visszakapcsolásnál válaszd országnak Svéd-, vagy Finnországot, nyelvnek a magyart! Ezt követően elindul a hangolás és meg kell találja a DVB-C csatornákat is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1227) Aryan


Aryan
senior tag

Lenne nekem egy nagyon buta kérdésem, ne kövezettek meg :) .

Plazma TV-nek nem okoz semmi bajt, hogy ha folyamatosan áramtalanítva van? Számít, hogy bekapcsoláskor az elosztóval kapcsolom be (bekapcsoló gomb mindig be van kapcsolva). Lcd monitort nagyon régóta használok ott nem vettem észre semmi problémát, hogy így áramtalanítom az eszközt illetve kapcsolom vissza. Viszont félek, hogy a plazma nem tolerálja annyira, nincsen kedvem gariba visszavinni, nem volt egyszerű bepasszírozni a Suzukiba, pedig csak 42-es.

Egy kérdés még, de lehet, hogy a Panasonic P42S30 sw-je nem is tudja. Van benne youtube app is, viszont arra nem jöttem rá, hol kell a felbontást állítani youtube video lejátszásakor. Szerintem 360p-ben indul el a video, jó lenne mondjuk klipeket nézni 720p-ben vagy 1080p-ben.

(#1228) < CyberBob > válasza DM-Fan (#1224) üzenetére


< CyberBob >
őstag

A pc stereo jelnél beállítja jobban mondva a szöveg hangerejét húzza fel a többihez. A tv hangszórói nagyobb hangerőn is kevésbé hallatszanak át mint a nagy hangdobozok lehalkítva, de mint írtam feleslegesnek tartom pl.: sorozatokhoz járatni a rendszert. Ennyi.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#1229) DM-Fan válasza Aryan (#1227) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Egyetlen készülék sem tolerálja hosszútávon, ha állandóan elveszed tőle, majd visszaadod neki a feszültséget. Szokj le róla, semmi szükség rá, ezek a készülékek kevesebb, mint 1 Wh-t fogyasztanak készenléti üzemmódban, többet ártasz az állandó áramtalanítással, mint amennyit nyersz vele. Csak akkor áramtalaníts, ha több napra elmész otthonról, vagy ha vihar van. Ezen esetekben nem elég az áramtalanítás: az antennát is ki kell húzni!

"Van benne youtube app is, viszont arra nem jöttem rá, hol kell a felbontást állítani youtube video lejátszásakor."

Mert tudtommal nem lehet!

Get Moded!

(#1230) DM-Fan válasza < CyberBob > (#1228) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"A tv hangszórói nagyobb hangerőn is kevésbé hallatszanak át mint a nagy hangdobozok lehalkítva, de mint írtam feleslegesnek tartom pl.: sorozatokhoz járatni a rendszert. Ennyi."

Miért lenne fölösleges?! Én pl. imádtam a Szökést, vagy a 24-et 5.1-es hanggal nézni. Nem keveset adott hozzá az egyébként is príma sorozatokhoz.

Egyébként meg ne gondold, hogy a TV hangszóróinál sokkal nagyobb terhelést jelentenének a nagy hangdobozok. A házimozi elektronikák éjjeli módját pont erre találták ki. Ha a mélynyomót kikapcsolod (valamelyik éjjeli mód automatikusan kikapcsolja azt a csatornát), akkor abszolút nem lesz zavaró. Én is így szoktam este filmet nézni, konzolon játszani, mégsem ébred fel a szomszéd szobában senki.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1231) Aryan válasza DM-Fan (#1229) üzenetére


Aryan
senior tag

Értem, köszönöm a válaszodat. Marad akkor készenléti módban a tv.

(#1232) DM-Fan válasza Aryan (#1231) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Annyit megtehetsz, hogy beszerzel egy túlfeszvédős aljzatot, ami védi a készüléket a feszültségingadozásokkal és a túlfeszültséggel szemben. Nálam olyan üzemel, amin az antennakábel is átmegy, így azt is figyeli.

Get Moded!

(#1233) laszlo168 válasza Palika71 (#1225) üzenetére


laszlo168
senior tag

IlyenAz enyémhez távirányitó van, hasonló lehet a tied is, nos ezen a felső sor harmadik gombal lehet váltani a digitális, és az analóg tuner közt.
Vagyis ott van a DVB-C és T tuner is.

[ Szerkesztve ]

(#1234) DM-Fan válasza laszlo168 (#1233) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezt ő is tudja, de leírta, hogy nem tud vele váltani, ami nem is csoda, mivel a TV letiltja a DVB-C-t, ha hangoláskor nem talál olyan csatornát és akkor nem is jelenik meg a listában!

Get Moded!

(#1235) laszlo168 válasza DM-Fan (#1234) üzenetére


laszlo168
senior tag

Akkor a menüben be kell kapcsolni.
Emlékszem ezzel én is bajban voltam, de valahogy megoldottam, mindjárt utána nézek.

[ Szerkesztve ]

(#1236) DM-Fan válasza laszlo168 (#1235) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem tudja, mivel a DVB-C hangolás menü is eltűnik ilyenkor! Ezért írtam, hogy vissza kell állítani a gyári állapotot! Tapasztalatból írom, nem hasból! Ezen felül, ha eredetileg nem Svéd-, vagy Finnországot választott az első bekapcsolásnál, akkor egyébként is nyomkodhatná orrba-szájba a menüt, akkor sem találna egy darab DVB-C csatornát sem!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1237) gabor23 válasza ZEN1TH (#1223) üzenetére


gabor23
csendes tag

Igen, én is ezt tervezem. Egyébként a Panasonic-nál szoktak hasonló akciók lenni, mint például ez az 5 év gari, vagy ne nagyon várjak ilyesmire?

(#1238) DM-Fan válasza gabor23 (#1237) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ez az akció most is él (egész pontosan holnapig). Jövőre is biztos lesz, nem lennék meglepve, ha legkésőbb az olimpia kapcsán is lenne egy hónapos, kiterjesztett garanciás akció.

Get Moded!

(#1239) Palika71 válasza DM-Fan (#1226) üzenetére


Palika71
őstag

Tudtam én, hogy ide kell jönnöm.
De ezt Te honnan tudod???
Döbbenet...
Az életem rövid lett volna, hogy rájöjjek.
:R :R :R

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1240) DM-Fan válasza Palika71 (#1239) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Magam is plazmatulaj (és conax-modul használó) vagyok, ezen felül pár éve már olvasok a témában.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1241) laszlo168 válasza DM-Fan (#1236) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nálam ki, be lehet kapcsolni a bemeneteket.
Menü-képernyő beállitások- bemenetek-és ott lehet kapcsolgatni, persze inditásnál legyen az analógon a tuner.

(#1242) DM-Fan válasza laszlo168 (#1241) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De ez nem bemenet, hanem tuner! Az általad említett menüben nincs is benne sem a DVB-C, sem az analóg, sem a DVB-T tuner, csak az AV- és HDMI-aljzatok, kártyaolvasó, stb. Másról beszélsz, mint amiről szó van!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1243) laszlo168 válasza DM-Fan (#1242) üzenetére


laszlo168
senior tag

Most fotózzam le, hogy ott van , :)
az analógot nem lehet kikapcsolni , a digit igen, épp ezért van ott, hogy ne keljen vissza állitani a tv-t alap állásba.
X10y

[ Szerkesztve ]

(#1244) DM-Fan válasza laszlo168 (#1243) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Milyen készülékről beszélsz egyáltalán?

Get Moded!

(#1245) DM-Fan válasza laszlo168 (#1243) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha eredetileg letiltotta, akkor nem jelenik meg itt sem! Nálam legalábbis nem jelent meg, csak reset-tel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1246) laszlo168 válasza DM-Fan (#1245) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nehogy azt mond már, hogy újabb tv-nek gagyibb a menűje, mint a réginek.
Akkor az X10-es ebben jobb, azt hinné az ember hogy fejlesztenek, nem visszafele persze.

[ Szerkesztve ]

(#1247) DM-Fan válasza laszlo168 (#1246) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem jelenik meg anélkül. Ráadásul országot választani is csak reset után tudsz újra, márpedig ha eleve Magyarországot választottál, akkor egy darab csatornát nem fogsz megtalálni soha, mégha tudnád is engedélyezni a DVB-C keresést!

Már a 2011-es modellek menüje is teljesen más, mint a korábbiak, mondjuk az kifejezetten előnyös fejlesztés volt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#1248) Palika71 válasza DM-Fan (#1240) üzenetére


Palika71
őstag

És olyanról is hallottál, hogy miután megtalált minden csatornát, és eltávolítom a conax modult a készülékből (kis Samu LCD), akkor továbbra is mennek a HD tartalmú adók, plussz az összes digitális csatorna (írja is hogy DVB-C)?
Tehát sem settopbox, se conax.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#1249) laszlo168 válasza DM-Fan (#1247) üzenetére


laszlo168
senior tag

DM-fan, én tisztellek, becsüllek azért a munkáért amit te itt teszel, de azt ne próbáld elhitetni senkivel, hogy az fejlesztés, mikor egy jó funkciót kivesznek a menüből.
Mivel egyszerübb gyári alap állásba helyezni egy készüléket?, mint bekapcsolni a menüben egy funkciót, sajnos ez vissza fejlődés.

[ Szerkesztve ]

(#1250) Aryan válasza DM-Fan (#1232) üzenetére


Aryan
senior tag

Túlfeszvédős hosszabbítóba van bedugva, lehet hogy beszerzek egy olyat amit le is írtál . APC-k vannak melóhelyemen, nem is annyira veszélyes az áruk.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.