Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Hülye kérdés. Ha kerékméretet ugrok 14-ről 16-ra, vennem kell egy 16-os pótkereket is?
-
BullZeye
veterán
válasz
yodamester10 #185845 üzenetére
Még nem regisztráltam, mert autó csak március-áprilisra érkezik meg, és kell hozzá VIN szám.
Kíváncsi leszek megér e 19k-t, ugye ez éves díj.
-
Doki16
addikt
válasz
gyenesmartin #185846 üzenetére
Ha lehet vele illesztést csinálni akkor igen. Azt a cuccot nem ismerem. Lehet ez a funkció pont fizetős.
Fejből nem tudom, de nagyon egyszerű megnézni. Bal hátul van a csomagtartóba. Kell választani egy ugyanolyan értékű AGM akkut mint ami ott van. De amúgy sokáig bírják, mert lényegében semmire nem használja a kocsi. Az a lényeg, hogy sose legyen gyujtason az autó csak ready módban és akkor nem tud lemerülni. -
Doki16
addikt
válasz
Cece04 #185840 üzenetére
Ebbe a szövegbe már több helyen belefutottam. Egy nagy bullshit az egész. A Vag autókba igen is kötelező. Egy elég bonyolult energiamenedzsmentjük van. Nem véletlenül találták ki a mérnökök, hogy meg kell adni a gyártót és a teljes BEM kódot. Ebből fogja tudni az autó elektronikája, hogy milyen akkumulátort kapott egészen pontosan. Veszel egy aksit beszereled úgy, hogy a bikaponton legyen áram és elviszed a legközelebbi vcds emberhez aki ért hozzá és pár ezerért ratanitja. Egy 3 perces művelet.
-
-
Cece04
tag
válasz
Cece04 #185836 üzenetére
Illetve ez a lenti szöveg megállja a helyet? Hogy nem feltétlenül kell elvinni, ergo én is le tudom cserélni otthon nagyobb gond nélkül vagy mindenképpen meg kell adni neki az új akksi kódját? Jelenleg még nincs olyan hibakód ami állandó lenne, egyszer villant fel amikor raadtam a gyújtást h alacsony az akksi feszültsége. Persze ha ez gondot okozhat akkor nem ezen fogok spórolni.
A folyton felmerülő kérdés: az autó BMS computerét akkumulátor csere után kell-e kódolni? A válasz: lehet, de nem kötelező. Mindegyik Start-Stop akkumulátoron van egy BEM kód, amit fel lehet tölteni a BMS rendszerbe. Vagyis meg lehet mondani az autónak, hogy új akkumulátort kaptál, töröld a hibakódokat. Erre alkalmas berendezés nagyrészt csak a márkaszervízeknek van és egy ilyen beavatkozás jellemzően igen magas díjjal jár.
De mi történik akkor, ha nem tesszük meg? Igazából nem vétünk különösebb hibát…
A BMS azonnal felismeri, hogy új akkumulátor került beépítésre és annak megfelelően kezdi tölteni, használni azt. Rövid idő után törlődnek a hibakódok, a letiltott elektromos berendezések is feloldódnak, majd utána a Start-Stop funkció is megfelelően kezd működni.
Érdekességképpen, például az olasz gyártmányú Start-Stop rendszerű autókban nincs is lehetőség a BMS rendszerbe feltölteni az akkumulátor kódját.
Legjobb tudomásom szerint két olyan Porsche típus van, ahol kötelező feltölteni az akkumulátoron lévő BEM kódot, mert anélkül nem oldódnak fel a letiltott elektromos funkciók. -
-
-
BullZeye
veterán
Köszönöm, szerintem nálam is működni fog elől-hátul, legalábbis kép alapján bízom benne:
"KESSY FULL" - Keyless Access
- automatikus nyitás/zárás (minden ajtó)Skoda Connect az alapból benne van? Vagy az külön előfizetéssel elérhető? (okos otthonba integrálnám)
És ezzel kapcsolatban, autópályán 140-re szoktam beállítani tempomatot (GPS 133km/h), ha van benne, akkor a skoda connect ezeket ez adatokat küldi skoda felé?
szerk.:
Care Connect (1 éves időtartamra) (MIB3), akkor előfizetéses, kár. -
-
BullZeye
veterán
Akkor a 2020/2021-es modellekben ugyaúgy működik mint ebben a videóban 7 évvel ezelőttről?
szerk. Végül is biztonság tekintetében ez így rendben van, arra azért kíváncsi lennék, hogy ha elfelejtem bezárni, akkor magától bezár e, ha nem érzékeli a kulcsot belül.
szerk2.
Sőt találtam egy 10 hónapos videót amiben pont egy új autó van.Szokható, nem olyan high tech mint képzeltem, de azért így is zsebben marad a kulcs.
-
válasz
BullZeye #185824 üzenetére
Nem azt teszi amit elvársz hanem amire alkották. Az audiban pl van olyan megoldás is amit Qru is írt mert a gomb helyett egy nagyon vékony fémfólia van a kilincs belső felén és ahogy hozzáérsz máris nyílik. De pl a tehénen már kívül gomb van. A becsukást meg időlimittel csinálja nálam pl. nem zárom be elmegyek és max 20 perc után bezárja a kocsit ha nem érzékeli a kulcsot hatósugáron belül (ez kb 1 méter). A tükör becsukássa komfortmodul függő.
Olyt még nem láttam hogy csak azzal nyílt volna h közel mentem a kocsihoz. -
BullZeye
veterán
válasz
bitpork #185822 üzenetére
Ez érdekelne engem is, hogy van érintős gomb, vagy akár lasszóval is ki tudom nyitni?
Golfnál az első ajtónál láttam a gombot, viszont ha megyek gyerekkel a hátsó ajtóhoz, hogy gyerekülésbe berakjam, akkor tényleg csak közel megyek az autóhoz, és már kattan is a zár?Ha meg elmegyek az autóból bezár az ajtó és becsukja a visszapillantót?
Technikailag nem nagy ördöngösség, de annyira high technek érzem, hogy fura, de örömteli ha Octaviaban is megy ez.
-
ngaba
aktív tag
válasz
molnarpeter #185815 üzenetére
Én meg kevesellem ezeket a nyomásértékeket. Nem tudom, hogy a gumiméret mennyit számít, de a kis Peugeot 306-omon volt előírva 2.4 bar, ez meg egy nagy Superb, nem? A net alapján ezek a minimum értékek, főleg a hátsó lehetne több is.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
vzsryl #185818 üzenetére
Ezen ne múljék, nekem rögtön lenne is kérdésem. Úgy néz ki jövőhéten lerendelik az új céges autómat, és gyakorlati tapasztalatra lennék kíváncsi, hogy ez pontosan hogy működik:
"KESSY FULL" - Keyless Access
- automatikus nyitás/zárás (minden ajtó)
- kulcs nélküli indítás
- központi zár rádíótávirányítással
- SAFE-zárás nélkülVideókon nem nagyon látom ennek a működését, vagy csak nem úgy működik ahogy gondolom.
A) Kell nyomkodni az autón vagy a távirányítón bármit is, hogy nyíljon az autó, vagy
B) Zsebembe a kulcs, és ha közel megyek az autóhoz automatikusan kinyílik?szerk.: Skoda Octavia IV styleról van szó, és youtubeon egy Golf 8as az egyik videóban egy érintős gombot kellett megnyomni a kilincsen, de nem látok ilyet az Octavias videókban.
-
vzsryl
nagyúr
Köszi srácok!
Nyugodtan irkálhattok mást is, épp a BP köré épült parkolóban (M0) állok, szóval ráérek olvasgatni ezt-azt. -
BullZeye
veterán
válasz
vzsryl #185814 üzenetére
Keréknyomás mérő benne nem túl megbízható.
Nekem defektem volt pár hete, és az autópályán szólt csak, hogy keréknyomás csökkenés van.
Ráfújtam, SET majd 2 nap alatt leengedett megint, de a 2 nap alatt nem szólt egyszer sem, pedig reggelente bölcsi előtt néztem a kereket mindig, és láthatóan szépen komótosan csökkent a nyomás benne, de a rendszer nem szólt miatta...Kút tőlünk 800 méterre van, így minden másnap ráfújtam 2.2 barig, de 2 nap alatt 1 barig lement.
Ehhez képest az elmúlt pár évben 3x fordult elő, hogy tökéletes nyomásnál jelezte, hogy csökken a nyomás, közben semmi baja nem volt. Itt pedig az élő példa amikor tényleg baj volt, akkor csak túl későn szólt, és utána se vett észre 1 bar nyomáscsökkenést.
szerk.: Skoda Octavia III-ról beszélek, nem tudom neked mid van.
-
vzsryl
nagyúr
Épp pályázok és kidobta a műszerfal a keréknyomás visszajelzőt. Megálltam az első pihenőnél. Mindegyik gumi 2,5-n állt. Belőttük elől 2,2, hátul 2,3-ra a nyomást.
Hosszan nyomtam a keréknyomás SET gombot, egyet bipelt, és végre eltűnt. Most akkor jók vagyunk?
A kutas szerint nem eresztett egyik sem, elvileg nincs gond.
Üzemanyag betöltő nyílásnál 225/45R17-re ezt a 2,2-2,3-at írja. -
yodamester10
őstag
válasz
newmoonlight #185803 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék,hogy a dízel és a benzines autók fognak kihalni
-
1stVikman
senior tag
válasz
molnarpeter #185806 üzenetére
Szakadást néztem, az nincs. Ellenállást nem mértem, mert nem tudom az értékeket.
Leírást nem kerestem azóta, mert időm se volt meg reménykedtem, hátha valaki tud okosat mondani. -
Doki16
addikt
válasz
#20749568 #185792 üzenetére
Mutasd meg neki inkább a Passat GTE-t. Sokkal jobban jönnétek ki vele. Városba nem való az a dízel. Persze nem lesz vele semmi gond új autóként, de akkor sem oda találták ki.
Amúgy ha hajthatatlan akkor nyugodtan meg lehet venni, jelenleg az egyik legjobb dízelmotor a piacon a 150 lovas 2.0TDI. MQB platformra épül, már 2013 óta reszelgetik. Egyfajta átalakított Passat. -
newmoonlight
senior tag
válasz
Neoteric #185802 üzenetére
Aha, valószínűleg még Aweriot is félreértette.
Komolyra fordítva. 2 évvel ezelőtt nekem is volt egy ilyen dilemmám. Kb. fél évig kattogtam, hogy Arteon 2.0 TDI, vagy A6 (c7) 3.0 BiTDI.
Végül az utóbbi lett a befutó, de egyrészt nem maradéktalan az örömöm, másrészt még most is nyálcsorogva nézem a (facelift előtti, "Elegance" kivitelű) Arteonokat.
Sajnos úgy tűnik, hogy beteljesületlen szerelem marad, mert mire elpusztul az Audi, addigra valószínűleg kihalnak a klasszikus (benzines, dízel, autó formájú) autók.
-
Neoteric
addikt
válasz
newmoonlight #185793 üzenetére
Nemá', még valaki tényleg komolyan veszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Külpolitika
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Villanyszerelés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Politika
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Revolut
- Jövedelem
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest