- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #187996 üzenetére
Függetlenhez viszem én is, szoktam kérni, hogy nézzen rá azon felül, amiért viszem. Rá szokott nézni, szokott hívni, vagy írni, hogy van-e valami, amit most csinálni kell, illetve amit majd csinálni kell.
Példának okáért hűtőfolyadék tartályt kell majd cserélni rajta, majd veszek, hogy a legközelebbi cserekor már ott legyen a csomagtartóban.
Ugyanígy már jelezte hogy a következő fékbetéttel együtt a tárcsát is cserélni fog kelleni.
Azt is tudom, hogy a Möller nyomatékkulcsomon beállított 120 Nm megfelel a valóságnak, illetve hogy a Parkside légkulcsom közepes állásban közel erre a nyomatékra húzza a csavarokat.Mondjuk, amelyik szerelő "szemellenzővel" dolgozik, az potenciális kuncsaftokat veszít. Ha talál valamit, akkor jó eséllyel őt kérik fel a kijavítására.
A márkaszerviz is ilyen, képesek 4k/l áron feltölteni az ablakmosó folyadékot is.A másik: 5 ezer munkadíj (autó17) ha a levegőszűrőt magamnak cserélem.
A laikusokról, hozzá nem értőkről volt szó. Nagyon sok autótulajdonos a küszöb mellett térdelve keresi a gépházető nyitófülét a kocsiban. Mondjuk, alapvetően az a normális, hogy sose kelljen felnyitni. Benzinkutakon a folyadékok ellenőrzése, utántöltése is megoldható az úrvezetőknek. -
Czimby
addikt
A gyöngyösi Renault-ban meg 10év alatt egyszer sem cseréltek fékfolyadékot kollegámnak, egyszer amikor nálam járt mondtam neki a szállóigét "pattintsd fel" és kiderült a tágulási üres a fékfolyadék fekete...
Ő minden évben vagy 15eKm-ként vitte a kocsit a szervízbe, az más kérdés, hogy mit csináltak vagy nem rajta... -
6030D
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #187994 üzenetére
Hasraütés szerűen írtam az árakat, nem tudom mennyi, de most csak elméleti szinten beszélünk róla. Tehát mindenki helyettesítse be, hogy egy 1,2 motorba vagy egy 3,0-ba akar olajat cserélni, esetleg a fővárosban, vagy a keleti határnál. De tippre annyi idő alatt fogja átnézni a futóművet meg laptopozik, amennyi olajat cserélni, így a te példádból kiindulva ez az olajcsere költség 25 %-a plusszban. Akkor annyira nem voltam messze a 60/20 aránnyal.
-
emvy
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #187996 üzenetére
Ja oke, ertem.
-
Pont ezt próbálom mondani, hogy a márkaszervizes olajcsere az egy éves szervíz átnézéssel. Az árát is megkérik, de nem csak olajcsere amiért az általam leírt összeg reális.
És szerintem sokan vannak akik a garancia lejártával átállnak a független szervizekre, és azzal nem számolnak hogy ott az olajsere az csak olajcsere és átnézést nem tartalmaz csak ha kérik. -
emvy
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #187992 üzenetére
Nekem nem ez volt a tapasztalatom egyebkent a Citroennel; evente elvittem markaszervizbe, es meg olyasmiket is megtalaltak, hogy a csomagtervilagitas kiegett, meg rendszeresen mondtak, hogy mennyi van meg kb. hatra a DPF-elettartambol, stb.
-
-
6030D
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #187992 üzenetére
Igen, csak (itthoni hozzáállást nézve) az sem mindegy, hogy bemegy a szervizbe, hogy olajat meg szűrőt cseréltetne, ez legyen mondjuk 60e Ft munkadíjjal. Nincs baj a kocsival, mert ő nem érzi, de a szerelő megemlíti, hogy a fentieket is ellenőrizni kellene, ami mondjuk még egy óra munkadíj, meg az obd árát is vissza kellene forgatni, így az további 20-25e Ft, aminek a végén lehet, hogy csak annyit kap, hogy az autóval nincs gond. "Miért lenne, hiszen minden rendben vele?!"
A szerelő nem fogja ezeket ingyen megnézni, az ügyfélnek meg nem feltétlen van rá igénye. -
válasz
macilaci78 #187991 üzenetére
Na igen. Csak mikor mész naponta dolgozni a kocsival és napról napra romlik-kopik apránként és veszed észre hogy rosszabb mert olyan lassan és fokozatosan zajlik le.
Aztán elmész olajcserére ahol tudtodon kívül még a futóművet sem rángatják át, csak szemellenzővel letekerik az olajszűrőt meg a leeresztőcsavart majd betöltik a másikat. És csodálkozol, hogy nem szóltak hogy baj van. Mikor egy próbakört sem mentek, egy obd-t sem dugtak rá, de te azt hiszed. -
macilaci78
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #187989 üzenetére
Ha ez nagyjából lezajlik, akkor szerintem nagy gond nem tud lenni:
Valami van az autóval.
Elviszem szerelőhöz. Nem pékhez!
Kiizetem a szerelő becsületes munkáját és megfelelő alkatrészeket.
Ez a folyamat egy laikus, műszaki antitálentum autóját is rendben tartja.A gond ott van, hogy ha valaki annyira fogalmatlan az autóhoz, nem tűnik fel neki a csúszó kuplunk, az oldalra húzó autó, hogy ráz a futómű, vagy a kasztni, hogy füstöl a kipufogó, de legalább a műszaki vizsgaállomás már megszokásból is átengedi a kocsit...
-
szabonagyur
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #187989 üzenetére
Az emberek nagy része, bármilyen meglepő is nem autó szerelő, de még hobbi szinten is alig érdekli az autó és ha nem hívja fel rá a figyelmét olyan aki ért is hozzá akkor nem nagyon változik semmi.
-
Beszélgettem tegnap német kolegámmal, nekem ugye 2012-es automata Passatom van magas felszereltségű, 109ezer km.
Neki pedig 2011-es kézi váltós alacsony felszereltségű, 260 ezer kilométer. Mindkettő 2 literes dízel.
Ennyit az első tulajok gondtalanságáról itt kint,vagy csak nagyon tacskó huszonéves kölök. Apuci cégéé volt a kocsi, nemrég vette meg.
Mikor mondja hogy állítólag ezek 500ig elmennek, úgyhogy amíg nem kell rá költeni marad, megemlítettem a kettős tömegűt.
"Miért az el tud romlani, gond szokott vele lenni?" -
Czimby
addikt
válasz
bitpork #187986 üzenetére
Ha jól tudom csak akkor van gond ha CD is van mellette feltört szoftverrel.
Így olyat vennék amihez nincs.
Szeretném autodidakta módon okosodni ebben a témában.
Igen ez egyértelmű, eleinte csak alap diagnosztikára szeretném használni.
Max ilyen olajcsere, fékbetét csere stb... -
válasz
Czimby #187982 üzenetére
Gyk jó. De a következőkre készülj:
-ha a vámoláson megakad, akkor nagyon csúnyán megszólíthat a NAV.
-csak úgy vágj bele, ha tudod és érted a RossTech Wiki-t! Itthon nincs ingyen ebéd.
-annak tudatában nyúlj bele a kocsi vezérlőibe, hogy mindennek van következménye. Egy elírás téglásíthatja a kocsit. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #187974 üzenetére
Nem valószínű, de viszem a kábelem + a laptopot.
-
-
Czimby
addikt
2000-2010 közötti autókhoz, Elsősorban 1.9Pd, 2.0Pd melyik VAG-COM kábel és VCDS ajánlott?
-
Dave46
tag
Sziasztok, sokat olvastam a fórumot és próbáltam tájékozódni, de nem kaptam teljes összképet és ezért szeretném feltenni a következő kérdést:
Mekkora nyűg egy 2.0 CR TDI motor fenntartása? A dízel perifériák áraival tisztában vagyok, utánanéztem, hogy mennyi, DPF, pumpa, miegymás, azért azt látni, hogy sokan tudják ezeket jól szerelni itthon is és a részegységeket is fel lehet újíttatni, szóval tűnik akkora horrornak, mint ahogyan azt sokan terjeszteni szokták. A kocsi arra lenne használva, amire való, hosszabb utakra, rendesen felmelegítve. A járműveimet vallásos meggyőződéssel szoktam szervizeltetni, szóval megkapná mindazt, amit igényel.
Kinézett modellek: Octavia/Passat/A4, olyan 5-6 éves kor körül.
Szerintetek ha elrakom a kötelező félmillió forintot a váratlan dízeles kiadásokra (nagynyomású pumpa, injektorok, egr, dpf), akkor az elegendő lehet? Tisztában vagyok vele, hogy senki sem tudja megjósolni a jövőt, de tök jó lenne valami képet kapni az általános üzemeltetési költségekről.Annyi féle információt hallani ezekről a motorokról, van aki szerint nagyon megbízható konstrukció, viszont sokat nagyon fáznak tőle, mert modern dízel és mint olyan bonyolult, stb. Szeretnék még egyet dízelezni az elektromos autózás előtt, ez a becsípődésem, nem tehetek róla :)
Köszi a válaszokat előre is.
-
Azt be lehet kódolni VCDS-sel, hogy amikor parkolok legyen kint végig a tolatókamera képe? Tehát mikor átrakom D-be és park assistant módban marad ne rakja ki fullscreenbe a radarképet, maradjon csak kint szépen a tolatókamera és mikor elérem az X sebességet csak akkor kapcsoljon vissza a médiára. Könnyebb pl csíkra állni.
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Az alany egy Audi A6 C7 2011 CGLC 177LE manuális.
Autópálya tempónál a vízhőmérséklet stabilan 90 Celsius fok. Azonban városba érve visszaesik a hőmérséklet (pl. 4.-ben 60 km/h).
Illetve néha 20 km is kell, hogy elérjem az üzemi hőmérsékletet (tartós 2000 1/min fordulat -3 Celsius fok)
Tipikus termosztát probléma.Azonban, úgy hallottam, hogy a 2 db is található az autóban. Ez lehetséges vagy csak az automataváltós autóra igaz.
Mennyire fontos a termosztátnál a gyári alkatrész? Vagy melyik a megbízható gyártó?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni
Adott egy VW Jetta, BXE motorkód. Komplett vezérlés csere előtt állok, kb 20.000 km van még hátra a vezérlésből, így hát ki akarom cserélni, minél előbb.
Ki milyen vezérlést ajánl, melyik márkát, ami jó és megbízható? Én INA Vízpumpát és CONTITECH vezérműszíj készletet , görgővel néztem. Itt a INA vízpumpa fémházas elméletileg.
Ismerős ajánlott még komplett CONTITECH vezérműszíj készletet vízpumpával , görgővel , elméletileg itt a vízpumpa is fém házas.
Nektek mi a véleményetek, melyiket ajánljátok, vagy esetleg valami más? Bármiféle tanácsot, tippet, tapasztalatot elfogadok!Szép napot!
Gergő
-
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #187958 üzenetére
Valaki erre?
-
válasz
1stVikman #187967 üzenetére
F*sz tudja. Vagy 4 éve a főnököm letett párat az asztalra hogy rendelt több különbözőt aliról, akinek kell és amelyik jó a kocsijához, viheti, próbáljuk ki. A mazdát ez vitte.
Átlátszó kék műanyag.
Van még egy jobbacska USB-s nagy fekete fejjel, azzal élő adatokat is tudtam a Mazdából olvasni, injektor kalibrációs értékeket pl. De az otthon van, a telefonra meg nem tudok usb-t dugni. -
-
1stVikman
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #187963 üzenetére
2.1-es elm327?
V1.5, PIC18F25K80 chipes vált be legtöbb esetben, nálam is
Golf 7, 2014, 2.0 cr tdi, crbcElm327 identifier progival tudod megnézni milyen protokollokat tud.
-
Beca1990
senior tag
sziasztok,
2005-ös 8P A3-ba milyen motorolajat ajánlottok?
1.6-os motor. -
-
diegho
nagyúr
Long term consumption adatokat hogyan lehet nullázni Leon 3-ban?
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
(1.9 TDI 2004 ASV SEAT TOLEDO 1M)
Hátsó féktárcsa 50% van kihasználva. (Maradék 50% rozsdás)
Fékbetétnél a beépítő lemez nincs benne (kép) (így vettem már az autót)
Vettem hozzá tárcsát+ fékbetétet.
Kérdés:
Ezek nélkül is beépíthető?
Vagy aki előzőleg szerelte nagy hülyeséget csinált hogy nem építette be? -
Doki16
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #187951 üzenetére
Látom nem olvasod amit írok.
[link] ELM327 és VagDPF kell. És már látsz is mindent. igen mobil és BT OBD
-
Beri
addikt
válasz
atos19881101 #187939 üzenetére
Ők melyik a kettő közül? Melyik a másik?
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Golf vi 1.6 dízenlnél ha nem haladok (pl beindítom kb fél percen belül már érezni, vagy egy hosszabb lámpánál), de megy a ventilátor, akkor valahonnan füstöt érzek. Szerelőhöz még nem tudtam elvinni, mert most hétvégén vettem észre (általában pályán megyek vele, ott egyáltalán nem tűnt fel, ha városon belül használom akkor a hidegben be sem kapcsolom a légkondit, mert így is elég lassan melegszik be). Van valami tippetek, hogy mitől lehet?
úgy tűnik 5 évig tartott ki az autós szerencsém, azóta mindenféle meglepetésekbe futok...
-
Köszi. De akkor pl autópályán sehonnan? Vagy azt hogy regenrált.
Illetve telefonra is van valami ilyen progi, vagy csak pc-re?
Céges laptopon nincs telepítési jogom
Saját laptopom 0 perc akksis otthon
Asztali gépet nem fogom kivinni :D
Usb-s obd-m otthon maradt csak a bluetooth-ost hoztam ki. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #187947 üzenetére
Megemeli az alapjáratot 1000 rpm-re és állóhelyben és a pillanatnyi fogyi is felmegy 1 liter/h-ra a 0,5-0,6-ról.
-
-
Doki16
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #187944 üzenetére
Nem te döntöd el, hogy mikor fog regenerálni. Nekem volt olyan, hogy egész nap pályáztam mentem le fel 400kmt és amikor eljöttem róla egy vasúti átkelőben míg vártam a vonatot egyszer csak rakezdett. Ha biztosra akarsz menni akkor kell egy megbízható elm327 és a vagdpf program. Na azzal már tudni fogod, hogy mikor akar belekezdeni a folyamatba.
-
Gyors kérdés: Mostanában rövideket megyek a Passattal, 5 kilométer a munkahely, CFGB 2 liter dízel. Elmenni 30 kilométerre pályán, majd vissza kikormolja, vagy ez még korántsem elég?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
dragon1993 #187938 üzenetére
Ezt már javítani kell, belülről jön a rozsda.
-
zsoltip
őstag
válasz
molnarpeter #187931 üzenetére
Egy cimborám holnap ráköti VCDS-re.
Mit érdemes állítani, bekapcsolni a már oly' sokszor taglalt kocsin?
Milyen (akár kényelmi) dolgokat javasoltok bekapcsolni/kikapcsolni/állítani?Lehet olyat pl. hogy automatikusan zárjon le pl. 10 sec vagy 10m távolság után (ha eltávolodom a kocsitól a kulccsal)?
Az Autó Start/Stop funkciót ki lehet lőni, hogy ne kelljen manuálisan állítanom mindig?
Eső érzékelő bekapcsolt állapotát gondolom lehet csekkolni. Ugye?
-
salesman
őstag
válasz
yodamester10 #187936 üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
dragon1993 #187938 üzenetére
Szerintem ezt komplett sárvédő leszedéssel lehetne tisztességesen megcsinálni, de majd kijavítanak
Szétkapni, mindent lemosni (meg ha van benne szivacs, azt kidobni
), rozsda kicsiszol-kezel-alapoz-fed-üregvéd, aztán le van tudva tartósan. Megéri még most foglalkozni vele, ez a generáción valahogy csúnyábban üti fel a fejét a korrózió, később csak drágább lesz...
-
dragon1993
őstag
Golf 5 küszöbén mennyire vészes ennyi rozsda?
[kép]Az első dobbetét mögött érezhetően áll a sár, ha jól láttam két csavarral leszedhető annyira, hogy kimosható legyen.
-
Beri
addikt
válasz
atos19881101 #187932 üzenetére
Melyik két szervizről van szó?
-
válasz
bandus #187583 üzenetére
és #187828 aero. de mindenkinek, akit érdekel.
SKODA OCTAVIA COMBI Style 2.0 TDI 150HP DSG SCR
2020 márciusi rendelés, amire azt mondták, hogy a COVID miatt 2021 januárban várható, szerencsére azért a nyári „nyitás” felpörgette és október elején átvehető lett.Szériafelszereltség: FRONT, LANE és LIGHT&RAIN ASSIST, Keyless access, SmartLink, CarPlay, Android Auto, LED Matrix (AFS), Shit-by-wire, 8 hangszóró, Climatronic, Defekt-szett, Digitális műszerfal, Auto-Hold, ESC további 3 betűs cuccokkal, Fáradtságérzékelő szenzor, Green Tec csomag, Hegymenet-asszisztens, 10” Columbus navi, parkoló radar elöl és hátul.
Extra: Pulsar 17-es könnyűfém kerék, SIDE ASSIST, kéz nélküli csomagtérajtó-nyitás, 230V és USB-C csatlakozók, acél szükség pótkerék, adaptív tempomat, fűthető első szélvédő, LED hangulatvilágítás, megemelt és megerősített futómű, multifunkciós bőrkormány, műbőr borítás az első ülések háttámláján.
Nem volt még automata autóm, ezt most ki akartam próbálni és tavasszal csak dízelben volt elérhető. El kellett felejtenem a bal lábam, de pár nap után már nem kalimpáltam vele. A belső tér és a széria felszereltsége a Style-nak óriási ugrás az előzőleg használt 2016-os Octavia combihoz képest. Ennyi assist cuccal felszerelt autót sem hajtottam még, szóval volt változás rendesen.
Viszont mindenhez nagyon gyorsan hozzá lehetett szokni és azóta is használom őket, engem nem zavar, ha belemozdít a kormányba, vagy hangjelzéssel ütközésre figyelmeztet (első útján a kereskedésből a munkahely felé már volt is vészfékezés és kormányzás, mert a mellettem lévő SUV úgy gondolta, hogy nem a belső sáv felé előzi az előtte lévőt, hanem jobbra a lehajtó sáv felé, ahol én már majdnem mellette voltam). Egyedül a start-stop az, amit ha nem felejtek, akkor, mint egy indítási rutin, azonnal kikapcsolok. Sajnos ehhez nincs dedikált gomb, mint az előzőben, egy gombnyomással és egy érintéssel lehet elérni a leggyorsabban. A kijelző alatt vannak fizikai gombok némi autó beállításhoz (pl. az említett start-stop), park assist (még sose használtam, talán nem is fogom, bár egyszer jó lenne valahol megnézni mit tud), klíma és hátsó ablakfűtéshez.
Az Android Auto nem lett a kedvencem vagy még nem éreztem rá a használatára. Az egész fejegységgel van egy olyan problémám, hogy néha nem áll össze a telefonnal és menet közben derül ki, mikor használnám, hogy hoppá, nem látja a telefont és tapicskolhatom a képernyőt. Az előzőben beültem indítottam és magától felépült a kapcsolat. Ez lehet már okosabb, kellene rá időt fordítanom, beállítanom. Az is érdekes, hogy az asszony nevére keresve nincs találat, nem tudom felhívni, csak ha a telefont nyomom, ha viszont hív, akkor meg szépen kiírja a nevét, ahogy a telefonkönyvben szerepel. Másokat a kedvencek közé is ki tudok tenni, őt az előző miatt ide sem (lehet, hogy csak őt nem szereti J). Szóval, ezzel még kell foglalkoznom, de egyelőre nem utazok olyan sokat, hogy a telefonálások és a meetingek is az autóban érnének.
Az autó számomra nagyon jól viselkedik az úton, dinamikus, jól vezethető. Akkor van gond, ha egy kereszteződésben nem elég lassítani, hanem meg kell állni. Ekkor az indulás kicsit nehézkes, kilőni szinte kihívás, majd mikor meglódul, akkor meg „bőgetem” a motort. Ez nem tudom, hogy az automata váltó számlájára írható-e, hogy lassú, talán sokáig húzza a fokozatokat egy ilyen szituációnál. Ha nem kapcsolom ki a start-stop funkciót, akkor azzal is az a baj, hogy egy lassításnál túl korán gondolja, hogy meg fogok állni, leállítja az autót, pont mikor látom, hogy szabad az út és mennék tovább. Na, ez is egy ilyen megtorpanást eredményez, ami kellemetlen, ha szorosan férnél be két autó közé és így fékezésre kényszeríted a második autót, mert „beügyetlenkedsz” közéjük.
Most ebben a „szép” időben látszik, hogy az aerodinamikánál nem figyeltek arra, mennyire koszolja magát össze az autó. A hátulja nagyon koszolódik, az új, hosszabb felső szpojler pont a hátsó ablak közepére csepegteti a vizet, esőt, mindig arra kényszerít, hogy töröljek egyet.
Lehet, hogy a csomagtartó 30 literrel nagyobb, mint az elődnél, de én talán e miatt a hátsó üléseknél kisebb helyet érzek, ez akkor volt szembetűnő, mikor a gyereküléseket tettem át a régiből.
A legjobban idegesítő dolog remélem egyedi. A jobb hátsó belső világítás a tetőben önálló életet él. Elindulok az autóval, majd 5 perc után felkapcsol, mintha lenne egy szellem utasom, aki olvasni akar. Nincsenek fizikai gombjai, hanem érintéses (vagy csak elég közel tartani a kezed), így elég érdekesen nézek ki kicsavarodva, hátrafelé legyezve, hogy kikapcsoljam. Ezt talán jobban beveszi és megnyugszik, mert ha elöl a tetőben nyomom meg a világítás egyetlen érintő gombját, akkor az csak rövid ideig segít. Így van, hogy pár perc után megint fel kapcsolódik, majd le, össze-vissza magától és csak a jobb oldali. Érdemes lesz majd levideóznom… Szerintetek van ennek a szenzornak kalibrációs lehetősége vagy csere lesz? Másnál nincs ezekkel a világításokkal, érintő kapcsolókkal gond?
-
atos19881101
senior tag
válasz
molnarpeter #187931 üzenetére
Kis élmény beszámoló... mennyit számít ha hozzáértőhöz viszi az ember a szekeret... elmúlt a remegés, a pd elemek korrekciója helyrejött és a pillanatnyi fogyasztásom is visszaállt a megszokotthoz. Röviden. A fent linkelt agyondicsért diesel szerviz (pd felújító) tavaly vezérműtengely cserekor 225 helyett 250fokra állította az elemeket. Ezért volt nekem azóta fura, hogy a pillanatnyi fogyasztásom az egekben.. amikor pedig megemlítettem nekik, hogy itt valami nem okés, akkor annyival elzavartak, hogy ne nézzem. Mindenki döntse el a szakértelmüket.
A remegést pedig egy rosszul beépített billenés gátló okozta. Le volt feszítve a motor..Ma reggeli értékek. Eddig a 4. henger volt, hogy elmászott 2.8ig is.
Viszont úgy néz ki a motortartó bakok cserések lesznek. Nagyot moccan a motor...
Hasznos infó esetleg: a hossz motornál 1re kell rakni a szinkronszöget, nem 0ra.
Bocs nem válasz akart lenni Peti.
-
bul07
nagyúr
válasz
zsoltip #187927 üzenetére
(#185980) focvis kat rá
Ország melyik részén vagy?
-
zsoltip
őstag
válasz
molnarpeter #187928 üzenetére
2014/12 gyártás, 2015/01 kiadás
Funkciókat megnézni, mit lehet ki/be kapcsolni.
Hibákat azonosítani. -
zsoltip
őstag
Köszönöm az előző válaszokat ;)
Más: VCDS szoftver
Ugyebár ez díjmentes. De kell hozzá kábel. Milyen kábelt ajánlatok hozzá, pl. AliExpressről?Bluetoothon keresztül (laptop, vagy akár telefon) miként lehet működésre bírni?
Ha lehet kábel nélkül már a hétvégén rávetném magam a témára :) -
Doki16
addikt
válasz
focvis #187922 üzenetére
Még nem kényszerültem rá, hogy kelljen olyat keresni. Azután tudtam meg ezt miután az Audiban ki kellett cserélnem és rosszat rendeltem bele, mert nem volt hozzá kód. Bár most már határozottan érdekel, hogy hol lehet ilyeneket fellelni, mert a GTE-be biztos tanítani kell.
-
-
Lacess
tag
válasz
diegho #187912 üzenetére
Miért cserélnéd ezt az akkut? Gyenge már, vagy csak elővigyázatosság?
Ez egy nagyon jó gyári akksi, amíg nem feltétlenül muszáj, addig nem dobnám ki.
Esetleg dugass rá egy tesztert, hogy mégis milyen állapotnak örvend. Néha rádugva egy frankó töltőre még sokáig megbízhatóan szolgálhat. -
Doki16
addikt
válasz
diegho #187917 üzenetére
Hát igazság szerint ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor meg kell nézni, hogy mit tud az energiamenedzsment. Van benne gyárilag pár márka, de lehet a seat nem határoz meg semmit és bármelyik BEM kódos jó lesz. Az a baj nem ismerem behatóan az összes típust. Érdemes egy VCDS-el ránézni előbb, mert aztán lehet a menüben nincs is ott a tanítási pont.
-
Doki16
addikt
válasz
diegho #187915 üzenetére
Én annak a híve vagyok, ha már egyszer a mérnökök nem véletlenül rakták bele, hogy fel kell programozni az akkumulátort akkor ne akarjuk átverni az energiamenedzsmentet. Ez nem neked szól csak általánosságban írtam.
Tehát ami a lényeg. Veszel egy másik ehhez hasonló Varta vagy más akkumulátort amin van BEM code és valaki aki ért hozz kb fél perc alatt rátanítja az új akkut. Javasolt megcsinálni, mert így tudja a kocsi, hogy mekkora és milyen telep került bele és már nem kell maxon tekernie a töltésnek, mert új cucc van benne. -
zsoltip
őstag
válasz
molnarpeter #187909 üzenetére
S ezzel mi tudok kezdeni? Nem kell szivattyút cserélni, ugye?
-
zsoltip
őstag
Azt vettem észre, hogy amint spriccelek az első szélvédőre mosó folyadékot, akkor elkezdi finoman folyatni hátul is.
Ez azért lehet, mert sok folyadék van benne? Vagy mi a túró lehet? -
bul07
nagyúr
Egy friss jó videó Bosch PD ellem javításáról
Nagyon informatív -
válasz
JHONNY 79 #187898 üzenetére
Én is így tudom.
A pénztárcám azt súgja, hogy felesleges AGM-et tenni az EFB helyére, utóbbi alig drágább a hagyományosnál. A JászAkku is gyárt már EFB-t, talán ez vagy ez kell a G7 1.6 TDI-be, akár csak a 2.0 TSI-be. 26-28 ezer Ft, ill. egyik 175, másik 190 mm magas, ezt még nem tudtam lemérni.
Gyárilag 69 Ah, 680 A van a 2.0TSI-hez.Az előző OFF autómban 6 éves korában javallott volt cserélni a gyári AGM-et, mert furcsa hibakódokat dobott. A Golf lassan 5,5 éves, gyári EFB (Banner), nincsenek hibakódok, a start-stop vidáman működik amikor hagyom. Ha cserés lesz, maradok az EFB-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Gear S3 - második kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR