Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) MIG21 válasza Madwe (#7469) üzenetére


MIG21
tag

A 4K jövőjét tekintve én sokkal óvatosabb lennék. A 8K tévék már 2019 második negyedévében az üzletek polcain lesznek. 2024-ig a 4K televíziók árusítása végleg befejeződik. 2030-ban pedig már 16K felbontásról fogunk beszélgetni. :)

[ Szerkesztve ]

(#7552) janos666 válasza madgie (#7547) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A legtöbb ember valóban soha életében nem látja a "nyers RAW"-ot.

///EXTRAOFF///
A teljesen nyers 4 alpixelest nyilván én sem tudtam megnézni 1:1 direktben semmin, de játszogattam már ezzel, hogy abszolút csak a minimális, legelső néhány feldolgozási lépést végignéztem 1:1 kirakva RGB monitoron (mármint, hogy mit látni akkor, ha nincs még a rögzített szenzorétékeken rajta se gamma, se fehéregyensúly, se színtér konvertálás sRGB-be [vagy más hasonlóba], így végigpörgettem egyesével), nem még a későbbi "autotune varázslatok" és extra kézi simogatások.
///EXTRAOFF///

De nem is egészen erre gondoltam, illetve még ekkor sincs teljsen igazad.

Egyrészt már egy buta Windows Photo, vagy egy szimpla IrFanView is használható sebességgel összerak egy valamire való sRGB képet egy kisebb RAW-ból (nem, nem beágyazott JPEG-et olvas ki! de biztos nem működik az összes RAW formátummal és nagyobb felbontásokban biztos izzad tőle a komoly PC is, de most nem ez a lényeg).

A bitekhez pedig: elsősorban a fehérbe égésre gondoltam, de ugyan az áll a feketére is: ami már a RAW-ban is be van égve (a szerzorcsatorna is sok-sok 1-es vagy 0-ás értéken áll a szomszédos pixeleken), azt nem hozzák vissza az extra bitek. Szóval itt nem "visszahozás"-ról van szó, hanem hogy a kész sRGB (csúfoljuk úgy, hogy JPEG) file-ban már biztos le van vágva, ami a RAW-ban még talán nincs.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7553) Landon


Landon
őstag

Van ertelme C6-ot B7-re cserelni? Elsosorban HDR gaming-re.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#7554) daneel_hu válasza Landon (#7553) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha nem is a HDR miatt, de legalább nem lesz görbe a panel. :DD
Viccet félretéve, ha 1080p-ben érdekel a 120 fps, akkor megéri váltani. A B7 tulajok majd megírják 4K/HDR-ben mi a max fps. (szerintem 60 - és a C6V-nek is gyaníthatóan ennyi)

(#7555) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Mindkettő tudja a 4K/HDR-ben a 60 fps-t. Viszont a B7-es 120 fps-t csak 1080p-ben tudja. (HDR pasz)
HLG-t nem tudja a C6V.

Ha nem zavar a görbe panel, akkor ne cserélj szerintem.
Ráadásul a C6V az 3d-s is.

(#7556) #72042496 válasza Landon (#7553) üzenetére


#72042496
törölt tag

János oldalakon keresztül írt róla korábban, hogy PC módban nem jó a HDR. Ha nem PC módban van, akkor meg a lag növekszik meg. Én várnék (várok) ezzel még egy évet. (A gépedből gondoltam, hogy PC-játékot értesz "gaming" alatt.)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#7557) djg válasza daneel_hu (#7549) üzenetére


djg
aktív tag

Szia.

A lejatszas megy, azt mar korabban megtalaltam, sot, olyan ugyes, hogy nem is kell hosszan menuben turkalni, megjelenik a forraslistaboan, csak azt nem vagom, hogy ilyenkor a tartalom megjelenitesert a pc-n futo szerver vagy a teve a felelos. Tehat a desktop pc mint htpc kerul a kepbe vagy az lg beepitett teszi a dolgat.

(#7558) Landon


Landon
őstag

Koszonom a valszokat! Nem PC gaming, PS4 Pro. Ivelt panel engem nem zavar. Annyira gyenge a C6 ive, hogy eszre sem veszem. A magadabb fenyero es egyebek miatt kerdeztem csak, hogy van e szignifikans difi a c6 es 7-es szeria kozott ami a HDR miatt lenyeges lehet.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#7559) #72042496 válasza Landon (#7558) üzenetére


#72042496
törölt tag

Akkor rosszul gondoltam. A PS4 Pro + HDR-hez nem tudok sajnos hozzászólni, de más biztos tud segíteni ebben!

[ Szerkesztve ]

(#7560) sakal83


sakal83
addikt

Kicsit teszteltem az LG 55EG9A7V fullhds oledet laikusként.
Sajnos el kellett hogy engedjem. A mozgasmegjelenitese darabos volt. A focinal mintha a labdabol tobb lett volna:) tovabba a kep egyes kis reszei jelenetvaltaskor mitha szetcsusztak volna. Egyebkent gyönyörű kepe van de sajnos el kellett hogy engedjem. A 60-90-60 d kosár sem feltétlen eleg pedig tökéletesnek tűnik :)

[ Szerkesztve ]

(#7561) daneel_hu válasza sakal83 (#7560) üzenetére


daneel_hu
addikt

Akkor nem tudom mit nézhettél, a legtöbb sportközvetítés 50 fps-el megy.
Az pedig már elég jó egy oled tévén is kikapcsolt interpolációval.
Vagy ha nagyon kényes vagy, ráengedsz egy 2:0-és TruMotiont.

Az E6V-ra is most javítottak egy FW-t, az előzőben elcsesztek valamit.
Ugyanaz volt amit leírtál, a kicsi apró mozgásoknál néha szétcsúsztak a csíkok. Mintha rosszul fűzte volna össze a tévé az 1080i-t. ;]

" A 60-90-60 d kosár sem feltétlen eleg pedig tökéletesnek tűnik :)"

Nyilván nem, hiszen valójában az ugye 90 - 60 - 90. :DD

(#7562) sakal83 válasza daneel_hu (#7561) üzenetére


sakal83
addikt

A tv vibralasatol meg a számokat is felcsereltem:)

De nem is az e6vrol irtam. A b6os is kiraly volt. Az lg promoter is erősen javallott hogy inkabb ne vegyem meg. O rakott be par tesztprogit es megmutatta a határait. A 4ks modelleken nem volt ez problema. Elegge elavult hardver is van az eg9ben az állítása szerint. A feher tárgyak szep kis utanhuzast csinaltak.

[ Szerkesztve ]

(#7563) janos666 válasza #72042496 (#7556) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

De HDR játékhoz nem is kell PC mód, ugyan olyan "jó" a TV / Game mód.
Úgysincs 2160p60-ban 10-bit RGB a HDMI sávszél miatt, és hamarabb mondok le a 4:4:4-ről, mint a 10 bitről, mert HDR-ben látványos a banding 8 biten (a jelenlegi Geforece nem ditherel, a Radeon-ok talán igen, de nem próbáltam, még azt se, hogy azok engedik-e egyáltalán a 8bit HDR-t, dither képesség ide vagy oda).

Azért teszem idézőjelbe, hogy "jó", mert a TV/Game és TV/Cinema nekem egyformán nem tetszik. Ugyan az a bajuk.

1: Az egyik az agresszív roll-off:

Arra már találtam kiskaput, hogy kézileg felülírjam madVR-el a filmekhez a metaadatot, ezzel kijátszava a roll-off választót (bár nem is hatalmas a különbség 1k és 4k film közt, de azért zavart a tudat), de NVAPI játékhoz (mint pl. a ME:Andromeda PC-n nVidia kártyával) a 10k nit metaadatot nem ilyen egyszerű (a játékprogram küldi ki, az sem jó ha nyitvahagyom a madVR-t a háttérben, mert exclusive módba vált a játék HDR-hez, tehát "csak az övé a monitor").

2: Látványosan sötét színek (chroma a helyén, luma lemaradva)

A Color csúszka egekbehúzása nem megoldás, mert akkor a sötét és közepesen élénk színek lesznek túlszaturáltak, "helyes" 50-es állásban (HDR-ben is 50 lenne az igazi alapérték, mint SDR-ban, csak már feltolta az LG is 555-60 köré a HDR alapértékeket, hogy kompenzáljon valamennyit az Auto színtér hibáján) viszont a közepesen világos színek sötétek, ami a bőrszíneken a legzavaróbb (betegnek / zombinak néznek ki az emberek).

Most épp azzal kínlódom, hogy 3DLUT-al kompenzáljam ezt a két dolgot, de nehéz a WRGB sajátossága miatt (valahol a fényerőskála durván felénél elfogy a szaturált R,G,B és csak a W-t pakolja már mellé), amit elvileg tudhat kezelni, de alapvetően nem erre számít a program, ami véges számú mérési pontból próbálja modellezni az első tippre korrekt RGB monitornak feltételezett kijelző izotróp 3D színterét. Ráadásul még a HDR-hez is hülye még a program olyan szempontból, hogy nem lehet neki azt mondani, hogy ne foglalkozzon a jelen esetben 1000-10000 nit tartománnyal, mert úgysem tud olyat a kijelző, azzal is fecsérli a drága időt és energiát (lehet, hogy küldenem kell borravalót a fejlesztőnek, hogy olja ezt meg :DDD vagy persze kísérletezem és hosszasan készül, excel-ben átalakítom a palettát, stb...).

A bőrszíneket és fényességet már sikerült elkapni, csak a sötétszürkék gyengélkednek (rosszul térképezi fel a mérési pontok közt a Rec 2048 görbe alját amiatt, hogy elpazarolja a mérési pontokat a világos részbe, amit nem is tud megjeleníteni a TV).

A TV saját CMS-e pedig katasztrófa HDR-ben. Épp ezért nem is foglalkozom a TV / Cinema HDR móddal, csak a TV / Game HDR-el, mert alapvetően majdnem ugyan olyan rossz/jó a kettő, az extra beállítási lehetőségek a Cinema-ban pedig csak ártanak (nem is elégséges a problémák orvoslására, és ha tologatok a csúszkákon, akkor durva képhibák jelennek meg -> Régen a 6-os széria korai firmware-eivel még az SDR is ilyen volt, mint ma a HDR a 7-esen...).

Ami még jobb híján érdekes lehet (ha a TV / Game HDR-el nem jutok dűlőre), az a PC / Standard HDR mód: viszonylag szar a precizitás (durva saccra olyan, mint ha 10 helyett 9 bittel menne), de nincs roll-off (ami a TV / Standard-re is igaz, csak az lagol, mint az állat, szóval játékra kilőve), így eleve egy gonddal kevesebb és közvetlen használatra rossz lenne, hogy nem is dolgozik a színkezelés, csak natív színtérben ragad, de PC szotfveres profilozáshoz talán ez jobb is (alapvetően erre van kitalálva a profilozó szotfver, nem arra, hogy a hibás hardware-es emulációkat korrigálja).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7564) daneel_hu válasza sakal83 (#7562) üzenetére


daneel_hu
addikt

Akkor gyakorlatilag csak a 910v van ami értelmes alternatíva FHD-szinten.
Pedig elvileg annak ugyanaz a hardvere, nem?

(#7565) Bubukain válasza #72042496 (#7556) üzenetére


Bubukain
senior tag

"PC módban nem jó a HDR"

Jó az már
Update 8/14/2017: webOS update 3.6 fixed the PC mode HDR issue

(#7566) madgie válasza janos666 (#7552) üzenetére


madgie
titán

Nem szeretnék offolni, de szerintem nem tudsz olyan fényképezőgép által kiköpött RAW-t mutatni, amit az irfanview demosaicol normális képnézegető sebességgel... mind a beágyazott JPG-et olvassa ki.

A többi meg nagyjából ugyanaz, amit én is mondtam.

(#7567) Sup3rman86


Sup3rman86
újonc

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy LG OLED 65 B7D típusú TV-t...
Olyat tapasztalok, hogy a letöltött Full HD tartalmú és mkv kiterjesztésű filmeknél, ha gyors mozgás van a filmben, akkor a mozgás kicsit töredezett és darabos...
Nyilván nem a TV-vel van a baj...
Csak azt szeretném kérdezni, hogy ez amiatt van, hogy tört verzió a film és nem eredeti Bluray lemezről nézem?

Mert én másra nem tudok gondolni.
A régi LCD panelen semmi ilyet nem tapasztaltam ugyanazon filmeknél...

Köszi a segítő válaszokat!

(#7568) sakal83 válasza daneel_hu (#7564) üzenetére


sakal83
addikt

Azt is neztem. Meg durvábban jelentkeztek ezek a dolgok. A 4ksok jobbak. Szerintem nem erdemes fullhdst venni mert vannak gyerekbetegsegei. Bar én tenyleg laikus vagyok. A foci az eg910en durván rossz volt de az is lehet hogy szimplán rossz példány volt. De az eladók mondtak hogy nem az igazi sportnezesre. Mondjuk én eco modban neztem meg mert utalok bekapcsolni minden szart amiaz egyik erre jo a masik arra... :) a 4ksok kiforottabbak voltak.

De tagadhatatlanul szep képük van. Amint 4k alá becsokken egy b7 mar megy is a nappaliba. Többért én tvt nem veszek. De biztos hogy oled lesz a Következő tvm.

[ Szerkesztve ]

(#7569) PuMbA válasza Sup3rman86 (#7567) üzenetére


PuMbA
titán

Kapcsold ki a TruMotiont :)

(#7570) Ren Hoek válasza Sup3rman86 (#7567) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Pár dologra tippelek:

1. Az LCD kristályok lomhasága (2-5 ms GTG response time) hoz képest az OLED szinte azonnal vált képet, 0.1 ms ez az értéke. Emiatt pontosan azt látod a képen amit a 24p forrásodban van. Magyarul az LCD-nél bluros-ebb volt a kép, itt meg azonnal vált. Emiatt élesebbek a váltások. Egyelőre LCD-hez képest én nem láttam ezt akkora probélmának. Azon is ugyan úgy szaggatott, max nem figyeltél rá. Viszont ez a szaggatás folyamatos!

2. Ha a szaggatás nem csak svenkeléskor (oldalirányú kameramozgás) látszik, és nem folyamatos, akkor a 24 FPS-es filmedet próbálod pl 60 Hz-en lejátszani és nem ismeri fel a lejátszó/TV. Ilyenkor kapcsold be a "Real Cinema" opciót, vagy Valósághű mozi. Ilyenkor a 24 képkockát ismételgeti 5x, 120 Hz-en már jó lesz a kép, nem fog szaggatni "random" . Oldalirányú mozgásnál ugyan úgy lesz szaggatás, de LCD-hez képest nem olyan vészes.

3. Jóval nagyobb a képátlód (/túl közelről nézed), mint az előző TV-d, ilyenkor jobban is látszik a 24p anyag szaggatása svenkeléskor.

4. Plazmád volt, és az impulzusos megjelenítés miatt azon jobb a mozgásmegjelenítés.

5. LCD-d volt és végig kimaxolt Truemotion-el nézted, a szappanhatást szoktad meg. Ha itt ki volt kapcsolva, akkor borzasztó darabosnak tűnhet a 24p

Tehát első körben ellenőrizd, hogy 24Hz-en küldöd-e ki a jelet PC-ről/lejátszóból, kapcsold be a Real CInemát. Ilyenkor megoldódik az egyenetlen szaggatás. A svenkeléses szaggatás megmarad, de ez ilyen. LCD-nél is volt, csak széttaknyolta a kristály. Esetleg egy pici dejudder/deblur-t rakhatsz rá, nézd meg úgy milyen. Szerintem elég sokat fejlődött a Truemotion. A virágbolti verziókhoz általában nincs köze a 24p juddernek.

[ Szerkesztve ]

(#7571) Nemir Ombe válasza sakal83 (#7568) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

"Mondjuk én eco modban neztem"

Na látod, lehet ez volt a baj .... focihoz a "sport mód" illene .... :D ;)

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#7572) daneel_hu válasza sakal83 (#7568) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nekem azon kívül, hogy görbe a panel nem volt más bajom a 910-essel tavaly.
Pedig azt is nézegettem.
Kicsit sötétebbnek tűnt a 2016-osokhoz képest, de lehet ez is csak beállítás kérdése.

50 fps-es sporttal kizárt, hogy röcögjön vagy bármi más baja legyen.
Ha csak szimplán bekapcsolod az ECO-módot akkor szerintem azon is van TruMotion. Manuálisan ki kell kapcsolni (külön).

(#7573) daneel_hu válasza Ren Hoek (#7570) üzenetére


daneel_hu
addikt

Sőt.
Tegnap 2 órát néztünk tévét egy viszonylag új 55-ös Samu LED-en. (fhd)
Ugyanolyan szar volt a mozgás mint oleden, semmivel sem jobb.
Valószínűleg nem volt benne BFI, összességében semmiféle beállítás nem segített a mozifilmeken.

(#7574) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Vertical bandingről kinek milyen tapasztalati vannak? Idővel változik, javul a homogenitás? Nekem Egész jó a panel, de azért a panel bal oldalán van egy szép függőleges sáv, ami 20% szürke vagy hasonló teljes képes árnyalatnál észrevehető, pl: az U-541-et néztük a vízalatti jeleneteknél ha figyeltem akkor észre lehetett venni.

(#7575) Ren Hoek válasza daneel_hu (#7573) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Pontosan... amióta erről kezdtünk beszélni több hsz-en keresztül, elkezdtem tudatosan figyelni...42-es IPS LCD-n is ugyan úgy szaggat.

Egyszerűen ki kell zárni az agyadból és a filmre figyelni. Nem olyan sok jelenetben van lassabb oldalirányú svenkelés, pontosan tudják ezt a filmesek is.

Egyébként szerintem pont a gyors mozgásoknál nem szabadna szaggatni. Eleve raknak rá motion blurt is, vagy elmosódik a nyersanyagon is. A 24p juddert én kizárólag a lasabb svenkeléskor veszem pl észre LCD/OLED-en.

Tökéletes megoldás erre sohasem lesz, max ha átállnak a 48p-re .Kitudja megtörténik-e valaha. Egyelőre nem túl nagy sikere volt az ilyen filmeknek.

(#7574) Sz.Miki: Nekem is baloldalt volt egy kicsi vertical banding... be kell járatni, kivárni pár komp ciklust... de általában mindegyik panel ilyen. Volt akinél "ujjászületett" a panel, az első kompciklusok után. :K

[ Szerkesztve ]

(#7576) torma1981 válasza Sz.Miki (#7574) üzenetére


torma1981
veterán

Egyszerű ne figyeld annyira. :D Amúgy nekem is van egy kicsi,de nem vészes.

(#7577) daneel_hu válasza Sz.Miki (#7574) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nálam csak akkor látszik ha homogén szürke felületet teszek ki a tévére, és amennyiben már jópár órája megy a masina. Ha kikapcsolom, másnapra eltűnik.
(E6V)

(#7578) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sokszor már utálom magam, hogy mindenben egyből a hibát keresem, mint ha csak azt várnám mikor találok, utána meg teljesen megsemmisülök :D (Tech hipohonder vagyok)
Ez a banding amúgy még mindig sokkal jobb mint az lcd bevilagitas, vagy lilás szürke fekete :)

[ Szerkesztve ]

(#7579) krx21 válasza Sz.Miki (#7578) üzenetére


krx21
nagyúr

Szinten! :K De én már elég sokat gyógyítottam magam... :K

[ Szerkesztve ]

(#7580) daneel_hu válasza Sz.Miki (#7578) üzenetére


daneel_hu
addikt

Pedig 85-ben még az alámondásos VHS-es Terminátort nézegettük.
Szétfolyó VHS-képen... amely már legalább 3-4 alkalommal le volt másolva, továbbadva.

Annak mennyi lehetett a valós felbontása?
170 x 110 pixel? :C

(#7581) Sz.Miki válasza krx21 (#7579) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Hogyan? :DDD

Daneel_hu: Na igen, meg vibráló sípoló crt-n :D

[ Szerkesztve ]

(#7582) Madwe válasza Sup3rman86 (#7567) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha a real cinema on, 24ps jelet küldesz ki, s így is van, akkor a trumotion 3/3as állásával nézd meg, az még nem szappanozik s ritkán artifactol.

(#7568) sakal83 Fura h ezt mondod, mert én semmi külömbséget nem láttam 4k s FHD között ilyen téren (nyilván 4k, hdr meg gyorsabb os az feltűnt :D)

(#7583) #72042496 válasza Joshi (#7390) üzenetére


#72042496
törölt tag

Igazad lett, a Kodival, illetve a PC-vel van a gond. Ahogy olvasom, PC-ről a 4K HDR bizony szívás. A TV lejátszója szépen viszi, így tényleg szuper a látvány,

Így viszont engedélyeznem a kellett az ARC-ot, hogy az erősítőn szólhasson a hang. Csak most az erősítő és tévé ki-/bekapcsolása is egy gombnyomás, ami meg a Harmony-ban beállított tevékenységnek kavar be. Tényleg kéne egy NAS, aztán majd az erősítő streamel róla. Hiába, komoly problémák ezek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7584) janos666 válasza Bubukain (#7565) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha szereted a látványosan alul-szaturált, fakó, eltolódott színeket (és akkor még a látványosan alacsony precizitásról nem is beszéltünk, de az vélethetően nem hiba, hanem az alacsony lag szükségszerű ára, ami SDR módban nem feltűnő, de HDR-ben már könnyebben előjön --- bár ezt cáfolja hogy a TV / Game HDR sem lagol és mégis sokkal simábbak benne a gradiensek, mint a TV módban bármelyik képmóddal, szóval szerintem hiba...), főleg ha elfogadod, hogy a HDR mód sokkal fakóbb, mint az SDR, akkor igen, persze, "jól" működik (kivéve, hogy az 1080p120 bemenetre még így sem, de OK, az tényleg "speciális eset"), mert végül is nézhető, nem kapcsol ki, nem fagy le a készülék, olvashatóak a betűk, csak annyi az egész, hogy szarul fest. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7585) daneel_hu válasza Madwe (#7582) üzenetére


daneel_hu
addikt

"...akkor a trumotion 3/3-as állásával nézd meg, az még nem szappanozik s ritkán artifactol."

Plazmáról "jövök", számomra az már brutál szappan. ;]

(#7586) janos666 válasza daneel_hu (#7585) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

... és artifact parádé ... Gyorsul-lassul, nyúlik, szakadozik a mozgés és szögletes foltok lemaradnak a mozgó tárgyakból az új helyük mögött.

Nézzétek meg TrueMotion-el és anélkül hogy gördül be a csaposrobot a Passengers-ben a pult mögött a képbe. Szétszakadozik az arca...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7587) daneel_hu válasza janos666 (#7586) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha nem 3d-s filmről van szó, tehát mondjuk sima sorozatrész vagy 24p-s film akkor vagy ki van lőve a Trumotion, vagy 1:0, esetleg 2:0.
De többet semmiképp... már a 2:0-áson is látszik, hogy belenyúl a képbe a cucc.

(#7588) kutyuska válasza sakal83 (#7568) üzenetére


kutyuska
aktív tag

Micsoda meglepetés, ha egy laikusnak egy LG promóter a drágább TV-t ajánlja!

Most néztem focit egy nem éppen csúcsminőségű UPCD HD sportcsatornán -1080i/9Mbps, gyári Sport módban - de nem láttam ilyesmit.

" Babra munka, de megéri! "

(#7589) Ren Hoek válasza kutyuska (#7588) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Ezeknek semmit sem szabad elhinni. A legalávalóbb fajta a nagyrészük.

Remélem az összes értékesítő és promóter eltűnik a francba 10 éven belül. Az internetes vásárlás korában elképesztő, hogy még van hely az ilyén manipulatív / teljes mértékben inkompetens jutalékhuszár gyökereknek. Elképesztően rossz tapasztalataim vannak, és már számtalanszor megfogadtam, hogy SOHA nem veszek semmit a nagy boltokból.

Az átvevő depóké a jövő, ez egyértelműen látszik. Mondjuk a bemutatótermek megmaradnak azért...

[ Szerkesztve ]

(#7590) sakal83 válasza kutyuska (#7588) üzenetére


sakal83
addikt

Laikus vagyok:) vittem egy vinyót raraktam es neztem. Az oled beallitasokrol Fogalmam sincsen. Nem akartam de vszinu rendelek egyet ha okes marad ha nem elallok. Csak nem szeretem az elallasos módszert. Ezert is mentem be. Ott megezekszerint megvezetnek:) ördögi kor:) igy legyen korrekt az ember.

(#7591) dgyuri0123 válasza Sz.Miki (#7574) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nálam 910V-n most kezd "beállni" a panel, vagy az elektronika, franc tudja, hogy úgy mondjam. Eddig a kb. 20%-os szürke (vagy hasonló árnyalatú) felületeken elég jól kivehetően bandingolt. Ez mára annyit változott, hogy ebben az árnylatban már nagyon nehéz kiszúrni sávosodást. 10%-os szürkénél jobban kivehető, de azért ez elég ritka szerencsére. 5%-nál érdekes módon szinte nincs "látványos" banding vagy near black. Szóval, nem lesz tökéletes, de javulni fog, ez biztos. Kb. 300 óra van a gépen, különben.

(#7590) sakal83: Focival sincs semmi bajom a 910V-n. Nem tudom mi lehetett ott elcseszve, de véletlenül sem olyan vacak, ahogy írtad fentebb. Plazmánál picit rosszabb a mozgás, de minden másban odaver.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#7592) djg


djg
aktív tag

Sziasztok,

Erre a problemara keresek megoldast, de egyelore nem talaltam a neten.
Roviden: van stabil net, de barmilyen alkalmazas elinditasa elott frissiteni akarja azt, de instabil netre hivatkozva ez meghiusul. A beepitett bongeszo indul csak el, mas appok, youtube, netflix, stb ezt dobja.

Tv: LG C7

Mi lehet a gond szerintetek?

(#7593) janos666 válasza djg (#7592) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáld esetleg USB-ről frissíteni a szoftverét, hátha jobb lesz. Vagy esetleg DHCP helyett adj meg neki manuálisan egy IP-t a DHCP tartományon belül szabad címek küzül és írd be kézzel a router címét, mint átjáró. Aztán ha nincs sok "cuccod" (részletes,hosszas beállítások, stb), akkor még esetleg reset (gyári beállítások visszaállítása).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7594) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Na, azt hiszem sikerült megszülnöm az első használható 3DLUT-ot: [link]
madVR-al használható a mellékelt két screenshot szerint, 7-es modell, v04 FW,
TV (sima HDMI címke, nem PC) / Game HDR módhoz, a csúszkák:
100 100 50 0 50 0 W46
Minden OFF, színtér Auto, (Feketeszint a driverbeállításhoz igazítva, YCC = Low)

Kíváncsi vagyok hogy ha kipróbálja valaki, akkor mi a véleménye.
1000nit filmekkel csak a színek lesznek világosabbak, 4000nit filmekkel minden picit világosabb, 10000nit (játék) minden sokkal világosabb.

A ColorLookupTable.png ReShade-hez való, de kell mellé még a DisplayCAL is, hogy telepítse a lookup shader file-t is (google, vagy majd leírom egyszer), de ez kb. egy-két játékhoz érdekes ma, ami NVAPI-s (pl. MEA).

Jah... és ez csak 378.92-es Nvidia driver-el működik biztosra, a későbbiek a Win10 kapcsolóját használják (a Radeon-ok megint más mese, de szerintem ez ahhoz is jó, ha még nem tértek át a Win10 HDR kapcsolóra az AMD driver-ek) és a Win10 módi most kiszámíthatatlan (nem tudom, hogy Windows, vagy driver frissítés óta, de 1000nit-re bírálja felül a metaadatot, ami alapvetően tök jó, de a régi HDR-es játékok egyáltalán nem működnek azzal a kapcsolóval...). Majd egyszer csinálok egy ilyen LUT-ot a Win10 + 388.31 driver állapotra is (de az Radeon-hoz se jó, mert az tudtommal még nem a Win10 kapcsolóval üzemel, olyan ma is mint a régi nVidia driver-el), csak ez most ugye igazából saját használatra készül, azon belül is direkt a MEA játékkal is kompatibilisre...

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#7595) krx21 válasza Sz.Miki (#7581) üzenetére


krx21
nagyúr

Az első lépés, hogy el kell fogadni, semmi nem tökéletes... :K

(#7596) Joshi válasza #72042496 (#7583) üzenetére


Joshi
titán

Nekem meg az Onkyo 636 nem engedi át a HDR-t. :D Szerencsére az Oppo 203-on van egy HDMI Audio kimenet is amit az erősítőre tudok kötni a kép meg megy direktbe a tévére. Majd valamikor lecserélem az erősítőt de egyelőre még nem.

(#7597) claire78 válasza Joshi (#7596) üzenetére


claire78
senior tag

Megnéztem ezt az Oppo 203-at.. van ebből megfizethető árú lejátszó is?? :) 4K+HDR lassan aktuális lenne, és nézelődöm a lejátszók közt.
Jukebox program nincs is erre a típusra egyáltalán?

(#7598) djg válasza janos666 (#7593) üzenetére


djg
aktív tag

Koszonom, meg fogom probalni.
LG-sek is a gyari beallitasok visszaallitasat javasoltak.
Van mar "kalibralt" beallitasom, de csak kovetve a cnet/rtings javaslatokat, semmi konkret muszeres, szoval ezt le tudom barmikor masolni.
Ami nekem fura amugy ekapcsan, hogy ps4-nel a javasolt jatek kepi uzemmodot valasztva miert tolja fel az oled fenyerot 100-ra? Nem csak feleslegesen eros, de gyarinak olyat beallitani, ami elosegiti a beegest egy jatekuzemnel, ahol megszokott a hud vagy map vagy barmi fix tartalom orakig kicsit ongyilkossag szintu az LG reszerol nem?

(#7599) Joshi válasza claire78 (#7597) üzenetére


Joshi
titán

Ha médialejátszó is jó akkor ott már vannak KODI-s cuccok töredék pénzért.

(#7600) Batyops válasza djg (#7598) üzenetére


Batyops
aktív tag

A 100-as fényerőt nem a Hdr Game modban nézted? Ha a jatek Hdr-es automatikusan átvált Hdr Game módba ott meg a oled fény meg a kontraszt is 100. Persze lehet hogy alap Sdr Game módban is 100-on van alapértelmezetben a fényerő már nem emlékszek. Amit viszont tényleg nem érteg az Lg részéről hogy Sdr game modban miért van lokolva a szintér beállítás widera. Amúgy én szinte Hdr-es gamekkel tolom amióta megvettem a Tv-t és az én véleményem az hogy kicsit túl van lihegve ez a beégés téma.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.