- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A legtöbb ember valóban soha életében nem látja a "nyers RAW"-ot.
///EXTRAOFF///
A teljesen nyers 4 alpixelest nyilván én sem tudtam megnézni 1:1 direktben semmin, de játszogattam már ezzel, hogy abszolút csak a minimális, legelső néhány feldolgozási lépést végignéztem 1:1 kirakva RGB monitoron (mármint, hogy mit látni akkor, ha nincs még a rögzített szenzorétékeken rajta se gamma, se fehéregyensúly, se színtér konvertálás sRGB-be [vagy más hasonlóba], így végigpörgettem egyesével), nem még a későbbi "autotune varázslatok" és extra kézi simogatások.
///EXTRAOFF///De nem is egészen erre gondoltam, illetve még ekkor sincs teljsen igazad.
Egyrészt már egy buta Windows Photo, vagy egy szimpla IrFanView is használható sebességgel összerak egy valamire való sRGB képet egy kisebb RAW-ból (nem, nem beágyazott JPEG-et olvas ki! de biztos nem működik az összes RAW formátummal és nagyobb felbontásokban biztos izzad tőle a komoly PC is, de most nem ez a lényeg).
A bitekhez pedig: elsősorban a fehérbe égésre gondoltam, de ugyan az áll a feketére is: ami már a RAW-ban is be van égve (a szerzorcsatorna is sok-sok 1-es vagy 0-ás értéken áll a szomszédos pixeleken), azt nem hozzák vissza az extra bitek. Szóval itt nem "visszahozás"-ról van szó, hanem hogy a kész sRGB (csúfoljuk úgy, hogy JPEG) file-ban már biztos le van vágva, ami a RAW-ban még talán nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor