Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6351) powerup2 válasza Madwe (#6350) üzenetére


powerup2
addikt

Tudom nézegettem a real and fake 4k oldalon mit vettek fel valódi 4k camerával és mit nem csak pl a van remuxos filmem ahol a kép nem szép szóval többet vártam volna pl ilyen a mad max ami 50 giga körüli ám a youtubon a 4k felvétel sokkal szebb mint a remuxoson ezért vetödött fel bennem a kérdés hogy akkor mégis hány gigásnak kéne lenni

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6352) Partizan182 válasza powerup2 (#6351) üzenetére


Partizan182
senior tag

Sokszor 4k kamerával veszik a filmet de az összes utómunka 2k intermediaryn készül, ezért is vesznek el a részletek.

(#6353) powerup2 válasza Partizan182 (#6352) üzenetére


powerup2
addikt

De miért ? nem az lenne a cél hogy minnél jobb legyen a minőség ? meg pont a lényeg az lenne hogy minnél több részlet legyen a tv-én

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6354) djg


djg
aktív tag

Sziasztok,

Nagyon szemezek egy OLED tévével, nevezetesen egy LG 55C7V-vel.
Jelenleg egy Pana plazma, 42ST60 van.
Igazából ezzel is tökéletesen elégedett vagyok, de kicsit most bezsongtam, hogy nekem kell egy nagyobb, 4K HDR OLED cucc és gondoltam, ha szembejön velem egy jó ajánlat a karis szezonban, akkor lecsapnék egy ilyenre.
Gondolom le nem beszélnétek egy ilyen döntésről, igaz?

A tévé a nappaliba kerülne, nézési távolság kb. 3-4m. A mostani 42-es sem veszik el a térben, de úgy érzem egy 55"-ost még elbírna a bútorzat :). Ez a maximum, ami még jól tudna mutatni.

Felhasználás jellegét tekintve elég vegyes a kép:
1. sima tévé adások.
Viszonylag sokat megy a tévé vegyes csatornákkal HD/SD. Az SD, mint pl. Comedy Central már a mostanin sem szép igazán sajnos, nem tudom mire számíthatok az LG 4k-s paneljénél etéren, javít-e valamit az elektronika, hogy legalább ne legyen rondább, mint a panán, de gondoltam bemegyek MM-be és megkérem, hogy tegyenek rá tévé adást, hogy lássam. Tudom, hogy erre a felhasználásra badarság jelenleg 4k, de nem cserélem olyan gyakran a tévéket, hogy ez hosszabb távú, időtálló döntés legyen mondjuk 5 évre, és még van másik 2 gyakori felhasználás:
2. Konzol
van egy PS4-em is, igaz sajnos még nem Pro, de adott esetben, ha már lenne egy ilyen tévé, akkor az upgade-en is elgondolkodnék, vagy kirással PS5 menne majd a mai játékos fejemmel. (Ebből a szempontból nagyon pozitív, hogy az ST60 és a B7 között szakadék van az LG javára input lag téren.)
3. házimozi
A jobb filmeknél mkv az alap, a kevésbé látványosnál néha befigyel 1-1 bdrip, de nem annyira jellemző.
Ezt jelenleg Wifi hálózatról, Universal Media Serverrel oldom meg, mivel a Pana is már smart, de ilyen téren 4 évnyi előnye van az LG-nek meg hát ebben a smart rendszerekben, formátumtámogatásban, stb. szerintem mindig is jobbak voltak a koreaiak, mint a Pana. Tetszene egyébként az 55EZ950 is nagyon, csak aránytalanul drága az LG-hez képest és bár azt olvasom, hogy valamivel szebb képe van, a távirányítója is sokkal jobban bejön, de a formátumtámogatás, smart rendszer egyértelműen gyengébb, az ára pedig aránytalanul magasabb, így sajnos kiesik a lehetőségből.
A hálózatról játszott HD anyag valszeg nem a legjobb megoldás, de a helyi adottságok alapján ez volt a legkényelmesebb megoldás, mégha nem is volt mindig tökéletes. az ST60 pl. (ha jól rémlik) nem tud HDD-ről lejátszani, az LG ha jól tudom tudná ezt, így ha vennék egy külső HDD-t arra is mehetnének az anyagok, kiküszöbölve a hálózati gondokat és akár képminőségbeli (tömörítési) kompromisszumokat...?

Kicsit hosszúra nyúltam, köszi, ha elolvastátok és van hasznos tanácsotok a témában.

[ Szerkesztve ]

(#6355) Madwe válasza powerup2 (#6351) üzenetére


Madwe
nagyúr

A Mad Max hdr verzióját elbaxták (nem a ripet, eleve olyan a release - ráadásul utólag hdresítették), tiszta szemcsés graines a homok, hdrben gyatra. A sima 4ks verzióját nézd meg, az szép nagyon :)

(#6356) dgyuri0123 válasza Madwe (#6350) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Az új transformers 70gigával pl már biztos valós hdr"

Miért is? Két és fél órás film, ami BD50-en épp hogy elfér. A 4k meg méretben pont 4x akkora. Csak össze kell szorozni a számokat... :D Tehát 200 GB esetén lehet, hogy eredeti, mókolás nélküli lenne, de így, ez is csak egy remux. Na jó, vegyük le az összes egyéb hangsávot, de akkor sem lesz 150 gigánál kevesebb... ;)

"csak a zene van"

(#6357) Ijk válasza djg (#6354) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem nyugodtan beleugorhatsz, valami NAS-t javasolnék filmek tárolására, magam részéről egy WD Mycloud-ot használok, jóformán kiveszed a dobozból és működik is, és még egyéb tartalmakat is tudsz rajta tárolni amit számítógépről elérsz.

dgyuri0123: UHD-hez már más tömörítést, újabbat használnak ami jóval hatékonyabb amit még a hagyományos BD lemezeknél alkalmaznak. Csak ugye ott nem lehet átállni az újra, mivel akkor nem játszanák le a régebbi lejátszók. De azért 80-100 giga akkor sem árt szvsz egy 4k-s anyaghoz.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#6358) Madwe válasza djg (#6354) üzenetére


Madwe
nagyúr

Szia, 3-4mnél a 4knak nem sok értelme van 55colnál, ahoz azért legalább 2.5 de inkább 2m kéne ülni, h látványos előrelépés legyen. Persze a kontraszt meg hdr messzebről is kijön, de azért az ideális távolság az valahol 1.5m körül van szóval...

1. sima tv adás képe nem rosszabb mint lcdn, sőt ugye a kontraszt miatt szebb is valamivel. Ettől függetlenül ami agyontömörített sd adás, csodát azzal nem tud, de élvezhető marad. Ugyanakkor ha tv nézés a fő szempont, arra valóban felesleges az oled :)
3. házimozinál a hálózati lejátszás az teljesen rendben van (ha nem wifin hanem kábelen teszed ezt meg) sőt, az a preferált, plex vagy hasonló szerver + app hozzá a tévén, s minden gyorsan s gördülékenyen megy. Megy hddről is a lejátszás természetesen, de csak kényelmesebb hálózaton megosztani, mint folyamat hddre kiírni, majd tvbe bedugni stb. Erre a célra ha nincs semmi csak a pcd, még akkor is jobb, de ha van nasod, akkor végképp kényelmes az egész dolog, mert akkor van egy keveset fogyasztó 24/7 működő tárhelyed, amit kezel a tévéd is, távolról neten keresztül is tudod menedzselni a torrenteket, automatizálni a sorozatletöltést stb. Szóval egy olcsóbb syno erre a célra a legjobb, vagy ha nem akkor pcs megosztás még mindig jobb mint a hdd dugdosása. Annyi h wifi az tényleg felejtős ilyenkor.

(#6359) dgyuri0123 válasza djg (#6354) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

" jobb filmeknél mkv az alap"

Erre minek 4K? Nem kötözködöm, csak nem értem... Ha 4k forrás lenne az alap cél, azt megérteném...
A felkonvertálásban ne bízz nagyon, mert tesztek szerint egy FHD oled jobban teljesít SD-n, HD-n és FHD-n, mint egy 4k-s. :)

Ergo a 4k-s, kizárólag 4k-n nyújtja azt a pluszt, ami miatt megvennéd.

(#6358) Madwe: "Persze a kontraszt meg hdr messzebről is kijön," Ezt nem mondod komolyan...a kontrasztja mennyivel jobb egy 4k-s olednek?

"Ugyanakkor ha tv nézés a fő szempont, arra valóban felesleges az oled" Miért is? Én is elég sokat tévézek és semmi hátrányát nem látom az oldenek. Ja.... hogy a 4k-s szarabbul jelenít meg mindent, ami nem 4k? :D Hát, igen, ez tény...de Ferrarival ne akarjunk földúton menni... :D

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#6360) Madwe válasza dgyuri0123 (#6356) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem az elméleti lehetőségekről beszéltem, hanem a valós helyzetről. Egyrészt ahogy fentebb is írták uhdnál más a tömörítés (igen fúj tömörítés, dehát bd50en is van...) másrészt a valós hdrt arra írtam, h bitről bitre ugyanazt a képet kapja, mint amit egy udh bd esetén kapna. Azok jellemzően 70-90gb körüli adattal dolgoznak, ha leveszed a hangsávokat. Vagy te 200 meg 150 gigás uhd bdket láttál már:D?

(#6359) dgyuri0123 Gondolom azért mkv az alap nála, mert eddig megfelelt a jelenlegi tévéjére, de ez nem zárja ki, h 4k oled esetén 4ks anyaggal eteti. Vagy legalább bd25 és 50 minőségű fhdval. Mellesleg uhd felskálázása nem rossz, közel azonos képe van mint az fhd kijelzőnek, ettől függetlenül fhd anyagra kizárólag valóban fhd kijelzőt érdemes venni, ezt nem vitatom :)

[ Szerkesztve ]

(#6361) powerup2


powerup2
addikt

Média lejátszót nézek és tanácstalan vagyok melyik lenne a legjobb választás ami képminőségben a legjobb és nasról is tud lejátszani valakinek van tippje ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6362) daneel_hu válasza Madwe (#6331) üzenetére


daneel_hu
addikt

"A sony pl tett bfit az oledbe, de nem jó, mert sötét s nem is működött jól..."

Ez tényleg ennyire szar lenne, néztétek élőben?
Talán már két rossz véleményt is olvastam erről a topikban. :)

(#6363) Gtaati


Gtaati
őstag

Srácok!

Aki Lg Oled tv-t használ azok megmondanák, hogy ha pc-ről vagy külső médialejátszóról néznek filmet, akkor az információs sávban kijelzi-e a tv hogy éppen hány hz-es anyagot kap? Mert a régi 55UB850V led 4k-n ez ment és tudtam ellenőrizni ezt, de most az 55B7V-n nem. Erre esetleg valami megold van-e?

Köszönöm!

(#6364) Madwe válasza powerup2 (#6361) üzenetére


Madwe
nagyúr

Milyen nasod van? miben vársz előrelépést a webos 3 appjaihoz képest?

ha csak a képminőség számít, akkor minimum egy popcorn hour, bár annak a kezelőfelülete iszonyat rossz, lassú, bugos, gyűlöltem :) El is adtam s xplay appot használom tévén. 4K taralomnál gyk ugyanaz a képük, FHDnál egy picivel szebb a popival, 720p s alatta pedig észrevehetően szebb a popival. Azaz jó anyag esetén egy jó lejátszó nem sokat tesz hozzá a képhez.

(#6365) powerup2 válasza Madwe (#6364) üzenetére


powerup2
addikt

Még nem vettem nas-t csak a pc-ét akarok kiváltani hogy pl nem vagyok otthon bár le tudom tölteni a filmet távolról elinditom hazaérek és megnézem ez a cél és hogy a lejátszó a legjobb kép és hangminőséget küldje a tv felé vagy késöbb a házimozihoz hangot

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6366) daneel_hu válasza Gtaati (#6363) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nekem a külső az Popcorn A500, ami nem tökéletes egy 4K/HDR tévéhez de most ez van.
A lejátszón tudod állítani, hogy hány hz-en tolja az anyagot a tévét, vagy automatára állítod a cuccost.
De ha beállítod mondjuk 24-re, akkor 25-ös film esetén szar lesz (van ilyen azért, bele lehet futni) :D

Nálam a popi kiírja, hogy hány hz-es a film, viszont azt, hogy magát a lejátszót mire állítottad azt neked kell megnézni. A tévé csak a színteret és a felbontást írja ki, amennyiben a belső lejátszót használod.
Kicsit zagyva lett, remélem érthető. :)

(#6367) Madwe válasza powerup2 (#6365) üzenetére


Madwe
nagyúr

ha pl plexet futtatsz a nasodon, akkor simán kiváltható a médialejátszó a webos 3 plex vagy xplay appjával (utóbbi kb 3k huf, de megéri, mert nem transzkódol soha kb) ha normális anyaggal eteted, ha sok a 720p s alatti tartalmad, szvsz csak akkor gondolkozz médialejátszóban. A webos tök jól kadenciahelyesen kezel mindent, a távirányítóval ráadásul sokkal kényelmesebb mint bármely külső médialejátszó.
(ha még nincs nasod akkor ajánlom a synologykat, drágábbak ugyan mint a qnap, főleg mint az egyszerübb többi nas, de cserébe nagyon erős software-esen, megéri nagyon :D automatikus felirat, sorozatletöltés, rengeteg app van hozzá mobilra is stb.)

(#6368) djg válasza Ijk (#6357) üzenetére


djg
aktív tag

Szia,

Köszi!
NAS-hoz még nem értek igazán, de utánajárok.
Ezt direktbe rá tudom kötni és kezeli a tévé médialejátszója?

(#6369) Ijk válasza djg (#6368) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem, azt helyi hálózatra (LAN) tudod rákötni és azt a tv-re is. Veszel egy 1 gigabites routert vagy switchet ha még nincs.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#6370) daneel_hu válasza Madwe (#6364) üzenetére


daneel_hu
addikt

Popcorn egészen addig jó amíg nem akarsz 4K/HDR-ezni... mert a 1.4-es HDMI-n nem fogja ezt neked áttolni.
A "sima" A500 Popcorn tuti 1.4-es, az A500 Proról pedig nem találom ezt az adatot. Szerintem az is 1.4-es, ami több mint vicc.
A 2016-os OLED-eknek pedig már 2.0-ás bemenetük van ha jól emlékszem.

1.4-es HDMI-n csak 4K/30 fps-t fog áttolni a renccer'... HDR felejtős, fakó szar lesz.
Ha sima FHD-mozizásban gondolkodsz akkor jó ez a cucc, a fájó pont az az, hogy 4K-snak hírdetik. (1.4-es HDMI-vel mégegyszer mondom.) :C

Viszont audioban állítólag kurva jó.

[ Szerkesztve ]

(#6371) Strezi válasza Gtaati (#6363) üzenetére


Strezi
őstag

Nem. Nincs.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#6372) dgyuri0123 válasza Madwe (#6360) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Azt tudom, amikor BD50-et vagy akár egy "nagyméretű" 1080p MKV-t nézek, az valami pazar, de azt is tudom, hogy egy 4k-s oled nem képes megjeleníteni ugyanezt, ugyanilyen minőségben és pont. Lehet, nem nagy a különbség, de van. Ezért még egy darabig ne ássuk el a FHD-t. Én speciel kb. 3-4 évre terveztem vele és nem hiszem, hogy előbb beadom a derekam a 4k miatt. Lehet, 1 héten belül kihalnak a FHD oledek, de addig amíg lehet kapni, szerintem igen jó alternatíva nem csak lcd helyett, hanem szinte bármi helyett. ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#6373) powerup2 válasza Madwe (#6367) üzenetére


powerup2
addikt

oké hogy lejátsza de később a hangot rendesen egy házimozi erősítőhöz eljutatni nasról hogyan ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6374) Ijk válasza daneel_hu (#6370) üzenetére


Ijk
nagyúr

Hdmi 1.4-en átmegy a 2160 24p, tehát elvileg 4k-s lejátszó lehet, 4k HDR-t meg gondolom nem írtak rá.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#6375) djg válasza Madwe (#6358) üzenetére


djg
aktív tag

Szia,

Sima tévéadást nézünk ilyen távolról (ami sd minőségnek még használ is :D).
Pl. PS esetén mindig odahúzok egy széket és így jelenleg kb. 1-1,5 méterről megy a játék rajta.
55 col esetén még kevés is lesz lehet ez a távolság, hogy ne folyjon ki a szemem, de meglátjuk :)

1. De amúgy nem LCD tévém van jelenleg.
Mindhárom felsorolt szempont eléggé fontos, használjuk PS-re és házimozira is, de tévére is, való igaz és hát ott csodák nincsenek.
3. sajnos wifis és nem kábeles a hálózati lejátszás, ami gondolom nem csak a minőség miatt gond, hanem mert van, hogy megszakad sajnos :( Szóval ehelyett mindenképp ki kell találni valamit, talán az általad és a kolléga által is javasolt NAS lenne a megoldás, ha az működik úgy, hogy letöltöm a filmet és közvetlenül megeszi a tévé, mert egyéb külső médialejátszóm ugyanúgy nincs.

(#6376) Madwe válasza dgyuri0123 (#6372) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az a 2wattos eltérés átlagos fogyasztásban tényleg egetrengető :D

(#6373) powerup2 ha rendes hang alatt sima 7.1 meg hasonlóakat értersz, akkor optikai kábellel vagy hdmi arc-vel simán megoldható. Ha HD hangot értesz alatta, az nem fog ezeken kiférni, ahoz valóban kell külső lejátszó, s erősítőbe kell direktbe belemenni hdmivel.

(#6375) djg
3. Hálózaton, wifin a minőség nem lesz rosszab, csak max nem bírja el s szaggat bufferel (vagy ha emiatt eleve rosszab minőséget szedsz le h ne szaggasson, akkor természetesen rosszabb lesz a képe :) de amúgy a bit az bit marad)
Nast lehet külső médialejátszó nélkül is használni a tévé beépítettjével, pont ezt javasoltam fentebb pár embernek :D

[ Szerkesztve ]

(#6377) daneel_hu válasza dgyuri0123 (#6372) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Azt tudom, amikor BD50-et vagy akár egy "nagyméretű" 1080p MKV-t nézek, az valami pazar, de azt is tudom, hogy egy 4k-s oled nem képes megjeleníteni ugyanezt, ugyanilyen minőségben és pont. "

Azért érdekelne, hogy ezt mivel tudod megmérni. :DD
Mikrószkóppal?

(#6378) dgyuri0123 válasza daneel_hu (#6377) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Mondjuk odatenném a tied mellé a 910-et. Lehet, hogy csodálkoznál... ;]

De szerinted a tesztelők pl. Rtings-nél mivel "mérték"? Colstokkal? :D

(#6376) Madwe: Kalibrálás utáni fogyasztás: 77 watt. Ez ugye nem 2 watt a 140-hez képest? És akkor a HDR-t nem számoltuk. ;)

(#6379) Madwe: Az a baj, hogy csak feltételezel... az meg nem konkrétum.

És valóban egy ponttal kapott többet... az összes 4k-s oledhez képest, beleértve a legdrágábbat is. ;]
Ez szar érzés lehet, de nem nekem.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#6379) Madwe válasza daneel_hu (#6377) üzenetére


Madwe
nagyúr

szerintem rtingsen az egyik tesztnél kb 1 ponttal többet kapott, azért írja :D

(#6378) dgyuri0123 engem meglepne, ha egymás mellett a kettőnél azonos fhd anyag esetén szebb képet látnék a 910en. Pláne h homogenitásban még rosszabb is...

[ Szerkesztve ]

(#6380) Gtaati válasza daneel_hu (#6366) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Köszi! Igen ezt tudom be van állítva a Q10 Pro-n minden szépen és csinálja is a dolgát rendesen kifogástalanul, mármint amit én használok belőle, benne.Hdmi 2.0 van rajta, tudja a 2160p 60Hz-t Hdr-t stb stb. Csak korábban az egyik kolléga írta a problémámra, hogy nem-e a lejátszó szívat, de mivel az 55B7v nem jelzi ki a megjelenített anyag Hz-t így kénytelen vagyok elhinni a lejátszónak ami a korábbi 4k led-nél mindig a forrás szerinti Hz-t hozt és szépen váltott.

(#6381) Gtaati válasza Strezi (#6371) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló! Köszi, akkor sajnos jól gondoltam... mondjuk ez is fura, hogy egy ilyen kaliberű készüléknél az Lg-nek miért nem futotta arra, hogy a sok egyéb információ mellett megjelenítse a Hz számát is...

(#6382) djg válasza dgyuri0123 (#6359) üzenetére


djg
aktív tag

Igen, ahogy lentebb is jól írták, jelenleg ez az alap a mostani tévén.
Igyekszem majd ennél jobbakkal etetni :) meg hát írtam a PS4-et is és esetleges PS4 Pro lehetőségét...

(#6383) Ijk válasza djg (#6375) üzenetére


Ijk
nagyúr

1-1,5 méterre már pont jó lesz 55"-on az UHD játékra meg 4k-s filmekhez.

A belső hálózatot meg neked kell felmérni. Ha van router akkor rádobsz egy gigabites switchet és rákötöd a NAS-t meg a tv-t.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#6384) powerup2 válasza Madwe (#6376) üzenetére


powerup2
addikt

igen arra gondoltam és milyen külső lejátszót érdemes venni ? úgyis jön a black friday csak lesznem akciók :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#6385) madgie válasza daneel_hu (#6370) üzenetére


madgie
titán

Nekem A-210 van, az is nagyon szépen interpolál, de valóban lufi a mostani igényekhez.

Ellenben az Apple TV is majdnem olyan szépen skáláz fel, mint a Popi, és abból van 4K verzió. Plex szintén van rá, vagy akár sima VLC, ami bármilyen SMB megosztást jól kezel.

(#6386) daneel_hu válasza dgyuri0123 (#6378) üzenetére


daneel_hu
addikt

Itt E6V van... kontrasztban is van különbség, ez egy fényerősebb panel mint a 2015-ösök.
A 910-es még görbe is. :DD + ez nem műanyagból van.

Reálisan nézve nem gondolom, hogy egy 910-esnek jobb a képe 1080p anyaggal mint egy 2016-os OLED-nek.
Bebaszna.
Maximum ár/érték arányban nyerhet.

(#6387) djg válasza Ijk (#6369) üzenetére


djg
aktív tag

Van egy router (amit a UPC adott) és erről megy a hálózatos médialejátszás is vezeték nélkül jelenleg.
Viszont a lakásban a netes kiépítés egy másik szobában van (ahol a dektop PC is van, mint film szerver egyben) a tévé pedig a nappaliban. Ezért macerás a vezetékes megoldás és ezért lőttem át a falon a filmeket eddig, mert a tévébe nem tudok se vezetékes hálózatot dugni, se pc-vel közvetlenül összekötni. :W

(#6388) dgyuri0123 válasza djg (#6382) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Akkor 4k a Te tereped. ;)

"csak a zene van"

(#6389) Madwe válasza djg (#6387) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha stabil n-es vagy inkább ac-s wifid van és erős a jel, nem zavaró a fal (pl panel vasbetonnal wifigyilkos) és nincs sok szomszédod akik szórják a wifit (10+ wifit látsz) akkor az is elbírja a 4ks tartalmakat. De hosszabtávon szerencsésebb a kábel, viszonylag olcsón bevésik neked a falba :)

(#6390) Ijk válasza djg (#6387) üzenetére


Ijk
nagyúr

Ha jót akarsz hosszútávon magadnak akkor odahúzol egy kábelt. Wi-fi-t felejtsd el, az böngészésre való.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#6391) djg válasza Madwe (#6376) üzenetére


djg
aktív tag

Akkor jó :)
Tehát ha vennék egy NAS-t, azt be tudnám tenni a nappaliba, wifin keresztül leszedi a filmet és egyben rá lenne kötve a tévére direktbe, ami kezelné? Csak mert ijk mintha nem ezt írta volna, de az lenne a legszuperebb, ha ez így menne. :R

[ Szerkesztve ]

(#6392) dgyuri0123 válasza daneel_hu (#6386) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Bebaszna vagy sem, láttam én már karón varjút... :D

Egy natívan FHD-s kijelző (szerintem) természetes, hogy pontosabban, kevesebb zajjal, színhelyesebben stb. jelenít meg FHD-s anyagot. Én azt nem értem, hogy miért csodálkozol ezen?

A panel fényessége most a legkevésbé sem számít, mert a konverzió hiánya fontosabb szempont, mint a candelák.

"csak a zene van"

(#6393) djg válasza Madwe (#6389) üzenetére


djg
aktív tag

Egy fal választ el és az sem főfal, tehát alapvetően átvitte eddig, de való igaz, hogy nagyon nagy méretekkel szívtam már, ezért ~8GB-os mkv-kal nem szokott gond lenni.
Ha működik a fentebb írt NAS-os megoldás, akkor fain, ha nem, akkor vezetékezés/fúrás lesz.

(#6394) daneel_hu válasza Madwe (#6389) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ehhez viszont saját WiFit telepítsen, ne azt amit a netes szokgáltató berak a háztartásba.
Nem viszi a 4K-t.

(#6395) Madwe válasza djg (#6391) üzenetére


Madwe
nagyúr

Kicsit kavarodsz szerintem. Van egy routered, ami kilát a netre, s ami a belső hálózatod biztosítja + a kifele nézést. Ebbe a routerbe kell bekötnöd a nast vezetékesen, s erre a routerre kell csatlakozz a tévéddel is. Az hogy a tévé vezetékkel vagy wifin lóg a routeren, az mindegy elérés, az a lényeg h ugyanazon a hálózaton legyen, mint a nas. Ha a tévéd csak wifivel tudod a hálózatodra kötni, az nem szerencsés, pláne ha olyan a környezeted h 8gbos mkvk mennek csak rajta szaggatásmentesen (bár akkor gondolom régi a routered is, vagy a tévéd, valamelyik még csak nem is n-es wifis...)
A nast viszont semmiképp ne wifin használd, nagyon kérdéses lesz a külső elérése, ami a cél...

#6394) daneel_hu Normális router amúgy sem árt (asus rt56u meg felette) ha szereti az ember ha megbízhatóan üzemel s nem kell restartolni állandóan, de van némely pl upcs router ami egész normális ac-s.

[ Szerkesztve ]

(#6396) Borisz76 válasza djg (#6391) üzenetére


Borisz76
veterán

NAS-t Wi-Fi -n ?

Felejtsd el.....

Minden olyan készüléket amin van hálózati csatlakozó azt vezetékkel illik bekötni.

Max a mobilok / tabletek meg a vendég laptop lógjon a wi-fi-n.

Ha sok az eszközöd és a routeren általában csak 4 db port van , akkor egy 5 vagy 8 portos gigabites switch megoldja a problémát.

Nálam így fest a hálózat.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#6397) Madwe válasza djg (#6393) üzenetére


Madwe
nagyúr

De ha csak 1 fal választ el, mi tart vissza attól h átfúrd:D? ahoz még falba se kell vésetni :)

(#6398) Ren Hoek válasza dgyuri0123 (#6392) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Ha rátolod interpoláció nélkül az 1080p-t, PC-ről 4K-s jelként? (1 pixel == 4 pixel) - úgy is látszik a különbség?
Vagy csak úgy volt tesztelve, hogy egymás mellé kiraktak egy natív FHD-t vs. és az interpolált 4K-s FHD-t?

Jó lehetséges, hogy van némi különbség érzékelésben 1 natív OLED pixel vs 4 pixel formájában közelebbről nézve... de 220 cm-ről nem lehet megkülönböztetni a legjobb szeműeknek sem a pixeleket, ha FHD 55 colról beszélünk.

Ezzel nem igazolni akarom a 4K-s TV-t, csak méréstechnikailag kíváncsi vagyok, hogy 55 colt 220 cm-ről, interpolálatlan FHD anyagot pixelhelyesen 4x-ezve, meglehetne-e különböztetni a két eszköz képét.

[ Szerkesztve ]

(#6399) Partizan182 válasza Ren Hoek (#6398) üzenetére


Partizan182
senior tag

Nem interpoláció, az upscale amire te gondolsz.

A probléma az hogy a legtöbb tévé nem tudja az 1->4 pixelmappingot (1-2 Panasonic kivételével), hanem a saját upscale processingjét használja, ez tipikusan lányabb, "homályosabb" képet eredményez mint egy native FHD kijelző.

(#6400) Faresz29


Faresz29
aktív tag

Sziasztok!

Ha a TV belső lejátszójával futtatok 4K-s filmet, amin van mondjuk Atmos hangsáv is,
akkor azt hogy tudom "eljuttatni" az erőlködőig?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.