Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5251) Ijk válasza madgie (#5249) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az ujrakeveres itt szimplán 1080p-re digitalizált anyag felskalazasa. Celluloidrol ujradigitalizalas természetesen natív UHD, abba ne menjünk bele különböző filmformatumok mekkora felbontast kepviselnek mert az tényleg nem egyszerű terület.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5252) daneel_hu válasza Ijk (#5251) üzenetére


daneel_hu
addikt

IMAX-ból tuti ki lehet hozni az UHD-t, de a sima celluloidról hát nem tudom. (mondjuk Panavision)
Előbbi 70 mm-es, a másik meg 35(?)mm...

De ez sokkal bonyolultabb lehet, mert nem mindegy milyen az optika.
Előszedsz egy 35 mm-es mozit a 60-as évekből, abból vért pisálva lehet kihozni még a 720p-t is szerintem, nemhogy UHD-t. :)
Viszont a színek miatt talán megérheti felküldeni 4K/HDR-re. :)

(#5253) Nemir Ombe


Nemir Ombe
addikt

Ha valakinek van kb. 10 perce érdemes elolvasni ezt is ..... ;)[link]

Hmm ....

(#5254) dgyuri0123 válasza Nemir Ombe (#5253) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A "summa summárum", a saját véleményemmel vág egybe. De ezt már mindenki tudja... :D

"csak a zene van"

(#5255) Ijk válasza daneel_hu (#5252) üzenetére


Ijk
nagyúr

IMAX-ból biztos érdemes UHD-t készíteni, de 35mm-ből, hát... Ha megnézed a régi filmekből készült BD-ket, akkor van amelyik élesebb van amelyik lágyabb, biztos mindegyik átesett komolyabb digitális utómunkán, élesítésen. Nagyon kevés az amelyiket lenne értelme UHD-ba digitalizálni, sőt új filmek közül sem látom sok értelmét az UHD-nek kifejezetten látványfilmeken kívül.
Nekem az egész UHD mizéria sokkal hasznosabb PC-re, ahol már a CRT időszakban FHD felett jártunk. Nem véletlen vettem UHD monitort amint elérhető áron volt kapható, azt is 40"-ban.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5256) daneel_hu válasza Ijk (#5255) üzenetére


daneel_hu
addikt

Biztos, hogy nem érdemes.
Régi kedvenc filmjeimből egyetlen értelmes 1080p-s verzió nincs.

(#5257) Rbert


Rbert
aktív tag

Sziasztok!
Nemrégen valaki írta,hogy HDMI ARC-on B7-nél az erősitő felé kijönnek a HD hangok a TV-ből amikor használja a belső lejátszót.
Valami beállítást nem találok meg, mert nekem csak Stereo hang jön.Amit lejátszok pedig HD-master és DD.

(#5258) allein


allein
addikt

Sziasztok. Eladó a TV készülékem amennyiben valakit érdekel :DDD

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#5259) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Ma megnéztem a MM-ban a 55EG910V tv-t vittem magammal filmet merevlemezen Avatar MKV-t.
Nem gondoltam, hogy ilyen kellemes meglepetés fog érni. Igazából a kép alá van rendelve minden, mert a beállítások menü sebessége lassúcska, a tv hangszórója komolytalan, de a kép az tetszett.
3D-t sajnos nem tudtam nézni, nagyon konfolni sem tudtam mivel egy lekopott gombos univerzális hulladékot adott az eladó.
A film lejátszása közben azt vettem észre, hogy valamikor picit lelassult majd felgyorsult a kép, gyanítom valami truemotion hulladék be volt kapcsolva rajta...

Sajnos rendes távolságból sem tudtam megnézni, mivel a tévék sorban vannak így ha már nagyon hátrébb álltam volna, egy másik tv-be belelépek.. ráadásul ahhoz, hogy szemből tudjam nézni, még le is kellett guggolnom, mivel mell magasságban volt a tv teteje. Kész élmény így tv-t választani :D

Azt mondanom sem kell, hogy az LG oled feliratú pendrive-on lévő demó anyag még a régi Colorstar tv-ből is bestBuy érzést hozott volna ki. Teljesen fölösleges marketinghulladék...

Az eladók próbáltak Qled meg 4k irányba terelni, gyanítom ez a marketing protokoll, de nem hagytam magam.
Megnéztem az idei Oled FullHD változatot is LG 55 EG9A7V, igazából azon kívül, hogy nem tud 3d-t nem ívelt, és szürke a hátulja, nem igazán vettem észre különbséget, az ára szerintem pofátlan...

Összességében nem tűnik rossz vételnek ez a 910V. A hibákat sajnos ebben a környezetben nem tudtam reprodukálni.

(#5260) Dadan01 válasza Rbert (#5257) üzenetére


Dadan01
senior tag

Így működik nálam úgy, ahogy szeretném:

Digitális kimenet automatikus, hdmi-cec be.

(#5261) ottofon válasza daneel_hu (#5204) üzenetére


ottofon
csendes tag

Daneel nagyon egyet tudok érteni veled. Nekem is az oled-3d-sík kép csak a fontos. Ezek alapján marad az E6V.
Pénteken felhívtam az ASIA centeres outlet boltot hogy milyen E6V-t árulnak 500e-ért. Azt mondta az eladó hogy csomagolás sérült. Ez annyit jelent náluk hogy maga a képernyő az ami kicsit karcos lett. Szerinte a hungarocell dörzsölte ki. Csak kikapcsolt állapotban látszik.
Azt is kérdeztem hogy ezek az outlet tévék valóban használt kirakatban több száz órát ment darabok vagy elégedetlen ügyfelek által garanciában cserélt példányok-e. Azt mondta hogy egyik sem. Mind új de vagy értékesítéskor vagy még a gyárban kiderült hogy hibás (karc, sérülés. ..) és így hivatalos LG garancia már nincs rá csak bolti garancia. Van saját szervizük ugyanúgy cserélik vagy javítják ha 1 éven belül elromlik. Jövő héten megnézem élőben is. Ha az ár 27%-os áfával van akkor cégesen veszek egyet. Van valakinek outletes tapasztalata oled tekintetben?

[ Szerkesztve ]

"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"

(#5262) Madwe válasza Rbert (#5257) üzenetére


Madwe
nagyúr

ARCn nem megy ki hd hang, ahogy optikain sem. Azt csak direkt hdmivel tudod elérni az erősítőbe:(

(#5260) Dadan01 A kérdés hd hangra vonatkozott, az arc-n nem fér át.

[ Szerkesztve ]

(#5263) Ijk válasza ottofon (#5261) üzenetére


Ijk
nagyúr

Felmillaert csak a képernyő kicsit karcos meg bolti gari. Biztos nem venném meg.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5264) Joshi válasza Sz.Miki (#5259) üzenetére


Joshi
titán

"Összességében nem tűnik rossz vételnek ez a 910V."
Meg kell venni, ennél jobb tévéd soha nem lesz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5265) Rbert válasza Dadan01 (#5260) üzenetére


Rbert
aktív tag

Köszi
Ha automatikusra teszem akkor nincs hang...

Madwe

Mire gondolsz a Direkt HDMI-vel?

(#5266) Rbert válasza Rbert (#5265) üzenetére


Rbert
aktív tag

Amikor PCM-re kapcsolom akkor az erősitőn (Denon X4100) megjelenik a PCM ikon és szólnak a hangszórók,amikor automatikusra ,akkor megjelenik a DD piktogram de nincs hang...

(#5267) daneel_hu válasza ottofon (#5261) üzenetére


daneel_hu
addikt

Hungarocell dörzsölte ki...
Akkor az nem egy szimpla karc hanem egy mattabb felület lesz.
Meg nem venném, persze akár meg lehetne nézni a sérülést.

Euronics-ban 649e bruttó és az elvileg hibátlan + gyártói gari(?)
Akkor már inkább az.

(#5268) Madwe válasza Rbert (#5266) üzenetére


Madwe
nagyúr

Lejátszóketyere - erősítő - tv így kábelezz. Ha nincs lejátszóketyeréd, a tvről akarsz direktben hd hangot kiküldeni tömörítés nélkül az erősítődre, az nem fog menni :(

(#5269) Piftuka válasza Ijk (#5247) üzenetére


Piftuka
veterán

"Mire felfut a HDR addigra 65"-os OLED-re cseréli majd a mostanit, vagy akármilyen másikra. 3-4 éven belül talán összegyűlik annyi HDR anyag amiért érdemes HDR képes tv-t venni, meg addigra talán a 3D-t is visszateszik. [..]Az "újrakevert" felskálázott 4k-s anyag az hasonló dolog mint az interpoláció. Kiszámolt fals adatokkal csapják be a szemed aminek te örülsz más meg lehet hogy nem. Egyéni ízlés dolga."

A 3D-t illetően - tudod jól - én is a várakozó állásponton vagyok, és nagyon bízom az OLED piac "új" szereplőiben, mint pl. a Toshiba. Persze azért nem bánnám, ha a Panasonic és/vagy a SONY jeleskedne ismét ebben a technológiában, mert az borítékolható, hogy a legjobb mozgásmegjelenítést az OLED tévék esetében is tőlük várhatjuk majd.

Ugyanakkor szerintem inkább az ízlés dolga, hogy ki hány darab HDR film megvásárlását követően tartja fontosnak a tévéjét lecserélni, vagy újat vásárolni helyette.

Ha most volna csak néhány darab HDR filmem, és egy jó, új televízióm (és tulajdonképpen ebben a helyzetben vagyok), akkor pusztán a HDR filmek miatt nem cserélném le; nem vásárolnék egy HDR képességű készüléket.

Ha viszont most kellene vásárolnom sok év után egy új készüléket, akkor már mindenképpen (valódi) HDR képességűt választanék, akár már egyetlen film miatt is. Hiszen a filmgyűjteményem úgyis folyamatosan bővül, mindazonáltal a HDR, prémium kategóriás tévé esetében azért a Full HD BD filmjeimet is csodás képminőségben élvezhetném. Magyarul "nem egy film miatt" vásárolnék tévét. :)
Az viszont egy plusz "extra" funkció, hogy a 4K HDR filmeket is le tudom játszani az új tévén; nem is akármilyen minőségben. :K

És bizony az újrakevert filmek között is találni gyöngyszemeket, mint például a Fantasztikus Labirintus 30. ünnepi (újra)kiadása, amit az eredeti, 35 mm-es celluloid szalagról digitalizáltak újra; csodás végeredményben.

Ha ehhez hozzáveszem az olyan filmeket, mint a "Harry Potter világának" új része... a várható új Star Wars filmet... sőt, szinte borítékolható a teljes eddigi "Star Wars Saga" újrakeverése hasonló módon (és gyűjteményes kiadásban)...

Akkor egy magamfajta rajongó számára már pusztán ezek a filmek inspirálnak arra, hogy tűkön ülve várjam a fentebb említett OLED fejlődést, és az elkövetkező éveket. ;)

Akinek pedig már annak megfelelő HDR televíziója van, és ilyen filmek is vannak a gyűjteményében, az nagyon szerencsésnek mondhatja magát. :)

"Aquila non captat muscas."

(#5270) mtibee2 válasza ottofon (#5261) üzenetére


mtibee2
tag

Én outletből vettem az OLED tv-met, annyi hibája volt, hogy karcos volt a talpa. Az eredeti csomagolásában jött, és a kezdeti beállítások jelentek meg, tehát nyelvet kellett állítani, csatornákat keresni, ilyesmi. A dokumentáció szerintem mind megvolt hozzá, a szemüvegeket (2 db-ot) viszont csomagolás nélkül kaptam. Nem tudom, hogy jár-e a nem outletes termékekhez a Magic Remote, mert én csak hagyományos távirányítót kaptam.

Remélem, hogy nem romlik el a garancia lejártát követő első héten...

(#5271) dgyuri0123 válasza Joshi (#5264) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Van ennél jobb oled, ha az ár nem számít... :)

"csak a zene van"

(#5272) gerii


gerii
addikt

A Telekomos B7-re hogy van a garancia, lehet hozzá még venni? Illetve LG szervizbe kell vinni adott esetben, vagy a T-hez?

(#5273) Dadan01 válasza Madwe (#5262) üzenetére


Dadan01
senior tag

Oké. Ha valakinek DTS-MA meg TRUEHD, Atmos kell, az vegyen valóban egy külső lejátszót és egy rakás hangfalat :D De a belső lejátsó is legyűri perpill az atmos kivételével az összes formátumot, és ki is adja valahogy arcon. Az 1080p ripek java részében is max sima dts 1536kbs hang van, az meg átsuhan simán az erőlködőbe. Plus a süket csendhez képest bármi jobb, ha nincs más megoldás :D

(#5274) Pro Koryak válasza Dadan01 (#5273) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Akinek van pénze oledre, annak legyen pénze normális körítésre is :DDD

(#5275) krx21 válasza Pro Koryak (#5274) üzenetére


krx21
nagyúr

Valahogy úgy. A kiváló képhez ne "kaputelefonon" hallgassuk a hangot. Egy belépő házimozi szettet minden oled megérdemel.

(#5276) Ijk válasza krx21 (#5275) üzenetére


Ijk
nagyúr

Jajj csak belépőt ne. Akkor inkább egy jó sztereó a bellépő házimozi szett árából.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5277) krx21 válasza Ijk (#5276) üzenetére


krx21
nagyúr

Relatív. A Wharfedale Obsidian 600 szettem a Sony 1070-es erősítővel, szerintem belépős még talán és én elégedett vagyok vele. Igaz vettem hozzá még egy pár high front-ot és két Proson mélynyomót...
Persze a legolcsóbb belépők már nem tetszenek, a helyett én is inkább sztereót vennék.
Hozzáteszem: zenére nem használom...

(#5278) Ijk válasza krx21 (#5277) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mondjuk ez ha jól látom kapásból félmilla, én az ilyen 150-200k-s szettekre gondoltam, ahelyett inkább sztereó.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5279) krx21 válasza Ijk (#5278) üzenetére


krx21
nagyúr

Mondjuk igen. Ha utána számolok, a +hangdobozokkal és kábelekel...
Amit soha nem vennék még az a hangprojektor. Akkor már inkább egy kis music center...

(#5280) torma1981 válasza gerii (#5272) üzenetére


torma1981
veterán

Nem lehet plusz garanciával. Lg hivatalos garanciával. Lg jön ki nem kell a Telekom.

(#5281) Piftuka válasza allein (#5258) üzenetére


Piftuka
veterán

Sajnálom, hogy el kell adnod! Mindazonáltal nem az ideális időszakban árulod a tévédet. :(

Jelenleg a Media Markt hétvégi, "ÁFA felezős" akciójában egészen pontosan 848.112 forintba kerül. Mondhatod, hogy az akciónak holnap vége, ami igaz.

Csak szinte minden hétvégén van (erre a tévére is) hasonló méretű kedvezményt biztosító akciójuk... hamarosan jön a "Black Friday" is, aztán a Karácsony... Szóval biztos lehetsz benne, hogy az ára még/már csak lefelé fog kúszni, amíg van készleten.

Amikor pedig éppen az utóbbi hetekre jellemző 950.000 forint körüli áron van, akkor is igaz, hogy nagyjából 10-ből 9 ember, aki ennyi pénzt tud és hajlandó egy tévére kifizetni, inkább kifizeti az akár 50.000-100.000 forinttal magasabb árat is, csak hogy egy gyári új, bontatlan példányt tudhasson magáénak.

Az idő pedig ellened dolgozik, mert minden egyes eltelt hónappal "öregebb" lesz a tévé. Most még "szinte új/alig használt", de egy fél-egy éves tévére már nem lehet ezt elmondani. A reális ára egyre közelebb lesz a félmillióhoz, mint az egy millióhoz.

Mindamellett abszolút megértem, hogy nem akarsz sokat bukni rajta, hiszen drágábban vetted, és alig használtad.

Én a helyedben inkább átgondolnám, hogy egyáltalán eladnám-e. Biztosan nem tudod elhelyezni a lakásban megfelelő módon?

"Aquila non captat muscas."

(#5282) Piftuka válasza ottofon (#5261) üzenetére


Piftuka
veterán

"Azt mondta az eladó hogy csomagolás sérült. Ez annyit jelent náluk hogy maga a képernyő az ami kicsit karcos lett. Szerinte a hungarocell dörzsölte ki. "

Jó, hogy leírtad mindezt. Én egészen eddig meg voltam győződve róla, hogy a "csomagolás sérült" a gyári doboz, illetve "en bloc" a csomagolás jelentős sérülését jelenti.

Például teljesen szétszakadt, megnyomorított, elázott, stb. dobozt, a "támasztékként" szolgáló hungarocell elemek szétmorzsolódását, stb. jelenti, amelyek miatt nyilván újra kell csomagolni, nem eredeti csomagolásban elhelyezni egy terméket. Amely a vásárlók 99%-a számára azt jelenti, hogy még véletlenül sem fizetnék ki a teljes árat a termékért, ezért az eladónak azt nyilván olcsóbban kell adnia.

Ebben az esetben viszont az említett üzlet rosszul használja a kifejezést (vagy nem a megfelelő kifejezést használja), mert az általad említett tévé a "csomagolás által/miatt sérült" darab.

Mindamellett fél millió forint egy ilyen készülékért egyenesen rablás.

"Aquila non captat muscas."

(#5283) dgyuri0123 válasza Piftuka (#5282) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ez egy dolog. A másik, hogy Asia centerben a garancia semennyire nem biztos. T.i. "Ping-Pong" Kft pillanatok alatt "Pong-Ping" Kft-re változhat, így aztán a bolti garancia ugrott is. Én onnan maximum mosóport vennék...

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#5284) torma1981 válasza Piftuka (#5281) üzenetére


torma1981
veterán

Háát azért egy 65 colos OLED nem lesz mostanában tuti 500-600k közelében. Még ha jönnek is a BF akciók. Tuti nem ilyen lesz ennyire leárazva. Az tény,hogy olcsóbbak lesznek,de nem ennyire.

(#5285) Piftuka válasza dgyuri0123 (#5283) üzenetére


Piftuka
veterán

Ez is igaz.

"Aquila non captat muscas."

(#5286) Piftuka válasza torma1981 (#5284) üzenetére


Piftuka
veterán

Amennyiben a készülék bolti árára gondolsz, úgy nem figyelmesen olvastad el a hozzászólásomat!

Olvasd el figyelmesebben! ;)

"Aquila non captat muscas."

(#5287) index31


index31
tag

Szóval mennyi 4K HDR tartalom is lesz ?

Kikerülték az Ultra HD Blu-ray filmek másolásvédelmét :

[link]

(#5288) Nemir Ombe válasza index31 (#5287) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Attól, hogy "megkerülték a 4K BD védelmét", még nem lesz (hirtelen) több 4K anyag, csak most már a "csóringerek" is tudják nézni azt, ami van .... ;] :D

Hmm ....

(#5289) Pro Koryak válasza torma1981 (#5284) üzenetére


Pro Koryak
addikt

A BF akcióban drágább minden, mint a kb 1 hónappal azt megelőző novemberi akció során.
Tavaly + előtte így volt.

[ Szerkesztve ]

(#5290) torma1981 válasza Pro Koryak (#5289) üzenetére


torma1981
veterán

Én azt mondtam most. Pár éven belül elhiszem,hogy 600k lesz egy 65 colos.

(#5291) Madwe válasza Pro Koryak (#5289) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mert az egy kifutó modell. De nem a c6ot fogják tovább gyártani, hanem új modellek érkeznek, nem lehet így számolni ahogy te tetted:D Millió alá nem nagyon fog befutni addig egy frissen megjelent modell szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#5292) Pro Koryak válasza Madwe (#5291) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Viszont az újabb modellek ára alacsonyabban fog nyitni.
Az új philips pos9002-t már akciózzák és így olcsóbb, mint a tavalyi pos9001.

(#5293) Madwe válasza Pro Koryak (#5292) üzenetére


Madwe
nagyúr

1.5millióról nem fog 3 év alatt 500.000re esni a nyitó ár, ezt garantálom :D

(#5294) allein válasza Piftuka (#5281) üzenetére


allein
addikt

:R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#5295) #94529552 válasza ottofon (#5261) üzenetére


#94529552
törölt tag

Az Elvtárs is onnan vette az OLED-et.[link] Talán tőlük....

(#5296) daneel_hu válasza torma1981 (#5290) üzenetére


daneel_hu
addikt

Az lehet, de nem az azévi modell. :)
Ez akkor lenne baromi jó biznisz ha az újakban nem lenne jobb elektronika és panel.
Viszont mivel mindig új van, mocorog az ember agya azon, hogy az újat vegye.

Márpedig az új 65 colos OLED az nem mostanában lesz 500k HUF.
Még a 2015-ösöket is 900k-ért árulják. (!)

(#5297) krx21 válasza daneel_hu (#5296) üzenetére


krx21
nagyúr

Mindig informálódni kell. Én speciel nem éreztem semmilyen késztetést, hogy a 2016-os helyett jobb lenne a 2017-es. Majd jövőre lehet más lesz a helyzet, elvileg lesz új panel...

(#5298) krx21


krx21
nagyúr

Mivel én soha nem titkoltam, mindig is frame rate mániás voltam... Legfőképpen mert PC-s voltam vagy 20 évig. Tehát nem nagyon viselem el a natív 24p-t, ezért interpolálok a B6-on. Az interpoláció esetleges hibái ellen kitalátam a következő szintén eretnekséget: :DD A Panasonic UHD bluray lejátszóban letiltottam a 24p-t, tehát 4K 60Hz-et küld. És tényleg kevesebb hiba vehető észre a mozgás javításban. Szóval aki esetleg szereti a hírhedt folyamatos mozgást, annak ez egy ötlet lehet a kevesebb hiba véget. Gondolom lejátszó válogatja, hogy milyen lesz az eredmény, attól függően, melyik hogy dolgzik.
Na, most aztán kapok a videóphile-ektől... :DDD

(#5299) Ijk válasza daneel_hu (#5296) üzenetére


Ijk
nagyúr

Már akinek nem fontos a 3D, és vannak jópáran akik 2 éves modellt fognak venni emiatt.

krx21: Az interpoláció hibáit judderre cserélted. Az biztos hogy egy videofilnek egyik sem kívánatos.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5300) Sz.Miki válasza Ijk (#5299) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Engem például pont beszippantottak az otthoni 3D-vel, ha lehet 3D-ben nézem a filmeket, ennek megfelelően vannak blu-ray kiadásaim, én konkrétan cserbenhagyottnak érzem magam, hogy annak idején behülyítettek vele, most pedig mikor váltani szeretnék, dobjam ki a blu-ray filmeket??? Azért ez gusztustalan.
Pont ezért néztem ki a 2 éves LG 55EG910V típust, mert ezzel tudok méretben is képminőségben is előrelépni a 3d-ről való lemondás nélkül, egyedül az ívelt kijelző az amivel meg kellene barátkoznom.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.