Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5701) Nnobi


Nnobi
tag

Sziasztok!

Nekem is megjött a Lg55B7v tv, nagyon tetszik a képe, kicsit elvesztem a beállítások tömkelegében , de már kezdem kiismerni magam. :)

Esetleg ha van jó tanács a használathoz beállításhoz köszönöm előre is.

üdv: Norbi

(#5702) Sz.Miki válasza torma1981 (#5700) üzenetére


Sz.Miki
őstag

A hosszú hétvégémet már elcseszték :( Remélem jövőhétre összejön. Addig maradnak a MM-os látogatások, tesztelgetés, és epekedés.

Norbi:
Gratulálok, milyen anyagokat néztél rajta eddig? SD, HD Full HD? Tv adás HD-ben milyen?

[ Szerkesztve ]

(#5703) daneel_hu válasza Sz.Miki (#5697) üzenetére


daneel_hu
addikt

Fényerőben? :D

https://www.youtube.com/watch?v=dBef70dWSig

(#5704) daneel_hu válasza ottofon (#5696) üzenetére


daneel_hu
addikt

Mert sokkal drágább volt mint a többi.
Pár hónapja még volt pár darab, ezeket 750-850e-ért adták.
Nemrég volt 1-2 bolt ahol 649e volt a végső ár... kérdés, hogy valóban volt-e, vagy csak be akartak invitálni a boltokba? :)

Az új B7V-hez képest azért a 649 ezres ár jónak tűnne... ha lehetne kapni.

(#5705) dgyuri0123 válasza Sz.Miki (#5697) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Itt azért látni fejlődést a 2016-os panelhez képest, ott van egymás mellett a két kép."

Ilyen képeknek szabad a legkevésbé hinni. Ebből annyi derül ki számomra, hogy nagyon másképp vannak beállítva.

"csak a zene van"

(#5706) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Tegnap este néztem a The Dark Tower c. "alkotást" és boldog voltam... no nem a film miatt, hanem mert rengetegféle sötét jelenet van benne és annyira gyönyörű a látványa, hogy még mindig kiráz tőle a hideg... :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#5707) Petykó78 válasza Sz.Miki (#5697) üzenetére


Petykó78
tag

Minden teszt és külföldi fórum szerint van fejlődés a tavalyiakhoz képest. Van ahol csak minimális mértékben, de valakinek megéri a plusz összeget, valakinek nem. Sokunknak igen.
Persze akinél a 3D fontos ott nem opció a 7-es sorozat.

(#5708) Madwe válasza Petykó78 (#5707) üzenetére


Madwe
nagyúr

Leginkább az ablben van fejlődés, ami monitoros használat esetén fontos, filmeknél nem. Nomeg igen, vmivel jobb a near black, meg a csúcsnit is.

(#5709) Petykó78 válasza Madwe (#5708) üzenetére


Petykó78
tag

Elfogadom az álláspontodat, de szerintem pont ez a 2 dolog ami filmeknél fontos.

(#5710) janos666 válasza Petykó78 (#5709) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A "tökéletes TV" és "tökéletes monitor" igazából egy és ugyan az lenne.
Ártani nem árt senkinek sem, ha valami feleslegesen is túlteljesíti az igényeit bizonyos szempontokból, főleg ha nincs is számottevően magas anyagi vonzata (pl. mikor szinte semmi máson nem múlik egy hardware-en egy szoftver-es funkció támogatása, csak azon, hogy épp miképp szeretné szegregálni a gyártó a piacát, melyik vásárlót melyik kategória felé tereli a funkciókkal/árcímkékkel, vagy ha azt szeretné, ha vennénk két külön drága készüléket két rokon-jellegű felhasználásra is egy darab kicsit drágább készülék helyett...). Néha még külön hardware-t sem éri meg tervezni, mert drágább, mint a butább készülékben utólag lebutítva eladni ugyan azt.
Visszafelé ez már nem mindig igaz (vannak olyan dolgok, amiket bizonyos területeken egyszerűen nem tudnak/hajlandók elnézni/bevállalni ismert defektként, hiányosságként, főleg ha van jobb alternatíva a piacon).
Csak ott válnak szét a dolgok, hogy a túlnyomó többség igényeinek súlyozott figyelembevételével melyik felhasználási területen ki miről hajlandó vélhetően lemondani, és mi fog neki kimondottan fájni, így ez alapján min próbál akár a végletekig is spórolni (dollárcentekig menően), illetve mi az, amit mindenképpen megpróbál maradéktalanul biztosítani a gyártó (akár költséget nem kímélve is) adott termékeknél.

Ez most nem szándékos közvetlen sértés akar lenni a pillanatnyi csevej résztvevőinek, de "sajnos" a marketing szépen beépíti a vásárlók tudatába, hogy nekik mik legyenek az igényeik és miről legyenek hajlandók lemondani (consumer és prof vonalon is egyaránt, olcsó és drága kategóriákban szintúgy, laikus és tudatos vásárló sem bújhat ki teljesen ez alól [én sem vagyok teljesen immúnis a marketingre se, senki sem az...]).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5711) Nnobi válasza Sz.Miki (#5702) üzenetére


Nnobi
tag

Szia!
Hd-tv adás nem rossz bár nagyban függ a jelerősségtől is,néztem rajta sd, hd full hd is.
Sd az nem annyira élvezhető bár szerintem nem ilywn anyaggal kellene etetni.
HD full Hd nagyon szép, de a hű b@meg kategoriát nekem az Avatar 4k hdr verziója hozta, az nagyon ütős, eddig ilyen részletgazdad képet nem nagyon láttam, most elkezdtem letőltögetni normális minőségeket is.
A hétvégén talán lesz több időm, és jobban próbálgatom majd.

üdv: Norbi

(#5712) krx21 válasza dgyuri0123 (#5705) üzenetére


krx21
nagyúr

Pontosan. Ráadásul a 2016-os és 2017-es panel teljesen ugyan az. Majd jövőre várható új panel...
Az LG ütem terve, hogy 2 évente van új panel.

[ Szerkesztve ]

(#5713) janos666 válasza krx21 (#5712) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én láttam a B6-ot még pár hónappal a megjelenése után. (Azt nem én vettem, de visszaküldte az illető a boltba és vett inkább egy Panasonic LCD-t.) Állítólag az is sokat javult a későbbi firmware-ekkel, de a C7 szerintem most számottevően jobb. Annak ellenére, hogy én szívtam ezzel is rendesen (igaz, csak a PC-seknek potenciálisan érdekes dolgokkal), ez a mai firmware-el (ami mondjuk szintén nem egy tavaszi "nulladik" verzió már a 7-es sorozatnak se) egy kezes bárány a 6-os szériához képest, és monitor jellegű használatnál sokat számít az is, hogy szolidabb lett az ABL (ami most már bőven jó, hogy SDR-nál sötét szobában gyakorlatilag nem is létezik, a 6-osnál még csicsergett).

Tippre szerintem még a 7-es széria is hagyott némi tartalékot ebben a panelben HDR csúcsfény és ABL ügyileg (még ha jobb energiahatékonysággal hozza is majd az új panel a növelt fényerőt, mint ez tudná agresszívebben meghajtva), inkább a színeket tehetik szaturáltabbá az új panelen (beleszúrják a kvántumkristályokat a szemibe' a Xen univerzumból, vagy valami ilyesmi), de attól már szerintem senki nem esik hanyatt, most is elég élénkek a határok. Ehhez képest az "agyra" inkább ráférne némi szteroid (pl. alapértelmezett 4:4:4 minden képmódban, és nem "vagy X, vagy Y, de nem egyszerre, vagy ha mégis majdnem, akkor túl nagy lag-al -> tessék, válassz miről mondasz le...").

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5714) krx21 válasza janos666 (#5713) üzenetére


krx21
nagyúr

Szerintem a 2018-as lesz a nagyobb lépés. Kíváncsian várom... Meg azért valljuk be, Te olyasmit vársz egy TV-től, ami általában nem szempont egy olyan felhasználónak, aki arra veszi, amire való... :N
Pláne, hogy jön az új hdmi port és panel, neked is a 2018-as lesz majd talán az ajánlott...
Én konzolhoz és filmhez használom és már eszembe sem jut semmilyen szempontból az lcd és a plazma se...

[ Szerkesztve ]

(#5715) Gtaati


Gtaati
őstag

Hello!

Sracok a korabbi beszelgeteseket olvasva kerdeznem, hogy velemenyetek szerint van ertelme varni a 2018-as modellekre. Mennyire biztos, hogy lesz lenyegi elorelepes paneleket illetoen es hogy lesz-e 3D es pl hdmi 2.1 stb? Az lg kb mikor szokta az uj modelleket piacra dobni? Tehat egy idei B7 eseten erdemes varni akar kb 1 evet az ujakra vagy megvenni a B7-t?

Koszonom!

(#5716) krx21 válasza Gtaati (#5715) üzenetére


krx21
nagyúr

Szerintem január vége felé már lesz hírek az új modellekről. Május előtt nem hinném, hogy előbb kapni, persze horror áron. Ha most vársz, mikor már jók az árak, akkor mindig várhatsz valami miatt...
B7 jó TV, és jó az ár is...

[ Szerkesztve ]

(#5717) janos666 válasza krx21 (#5714) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha így állok a kérdéshez, én azt nem értem meg, hogy miért érné meg bárkinek megvenni egy ilyen drága TV-t, ha csak egy PS4-ről, XO-ról és TV broadcast forrásokból eteti. Szerintem nem nagy falat az alapvetően jó technológiákra (*) alapozva kiszolgálni az előző és "köztes félgeneráció" kommersz igényeit az elvileg next-gen és prémium kategóriás kütyünek (avagy "ágyúval galambra").

(*) Az OLED is jó cucc, illetve a Rec2020 és HDR10 is sokkal okosabban lett kitalálva (kisebb eséllyel ronthatnak el bármit a gyártók a konkrét implementációknál, nem olyan "félszabvány", mint a Rec709 volt standard decode-gamma nélkül, vagy az sRGB az íratlan szabály szerint félreértelmezett decode-gamma görbéjével + ott van a HDR-hez a "Prémium" minősítés, ami jelzi hogy tud is mutatni valamit, nem csak kompatibilis, stb).

Az igazi mérce szerintem az, hogy mit mutat, mikor a saját generációjának a határait próbálod feszegetni.

I.) Mondjuk az UHD HDR mozifilm az nyilván az egyik ilyen fő felhasználási kör, amiben szerintem remekel is. A 24fps-re jellemző lassú, és már a tartalomban is némileg motion blur-os mozgásoknál nem is hiányolom igazán a BFI-t (így, hogy nincs LCD féle csóvázás is, mert az egy külön LCD rákfene volt az OLED előtti, LCD-vs-PDP időkben). Ugyanakkor a HDR nekem közel sem olyan nagy szám, mint sokan hinni szeretik (erről majd még írok külön, de tömören: nyilván jobb, csak nem sokkal).

II.) De játékoknál már szoros a hurok a nyakak körül.
A VGA is vért izzad a 4k-tól. Aligha köhög ki stabil 60fps-t magas minőségbeállításokkal viszonylag új és látványos játékokban még a csúcsvas is. A Win10/driver is félkész bughalmaz HDR-hez.
Ide nekem nagyon hiányzik a 60fps + BFI, vagy inkább a natív >=120fps (az majdnem olyan éles mozgás közben, de közben sokkal simább/folytonosabb is egyszerre). Márpedig a HDR és BFI sem jó barátok (bár fene tudja mit tudnának összehozni, ha ráfeküdnének), a 2160p120 NAGYON messze van, de még az 1080p120 is kompromisszumos ezeken a TV-ken (nincs HDR és túl lágy a 2k->4k resample, így folytonos dilemma lesz, hogy kellemes mozgásélmény és részletgazdagabb kép közt kelljen választanod, mert a 4k HDR nagyon szép, de gagyi a mozgás, ha 120fps-ről váltasz, a 120fps pedig álom sima a 30-60 közt ugráló fps után, de 4k-ról váltva maszatos gagyi hatású és "lapos" az SDR a "léze show" után).

Ne lincseljetek meg, de én tényleg nem értem, hogy lehet azután 30fps-el játszani, hogy valaki próbálta a 120-at is, akár csak néhány percre. Azután már a 60 is némileg kompromisszumosnak érződik. 30 szerintem csak annak elég, aki nem is tudja miről marad le, mert sohasem tudta megszokni a jót (azaz legalább 60-at, vagy ... puff-durr-késelés ... "igénytelen"). :U

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5718) Ijk válasza janos666 (#5717) üzenetére


Ijk
nagyúr

Javasolom hogy filmekhez akkor OLED, játékokhoz pedig egy jó 144hz-es monitor.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5719) #28752640


#28752640
törölt tag

Szerintem teljesen mindegy. Ebben a topikban mindenki oledet akar venni. Erre ott van a milyen monitort, milyen tv-t vegyek topik.

(#5720) janos666 válasza Ijk (#5718) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kicsi, felhős/inhomogén, ~0 kontrasztarány (és nem is olcsó két külön készülék).
Gsync-el együtt még kimondottan drága is, de anélkül kihagyom az egyetlen pozitívumot, ami megnyílt, mikor bevállaltad a fenti hátrányokat.
A racionális döntés szerintem, hogy C7 vissza, a hónapok számolgatása B8-ig, ha netes tesztek szerint sokat fejlődött, akkor újabb itthoni teszt, addig meg marad PDP monitor.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5721) Angelo69 válasza Dadan01 (#5679) üzenetére


Angelo69
senior tag

Hol lehet letölteni hozzá?

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#5722) Ren Hoek


Ren Hoek
veterán

Sziasztok!

A 910-es input lagja mennyire ajánlott játékra?
Abszolút hobbi szinten, Witcher, GTA, pár régi-új lövölde 60 FPS-el, de semmi multi... 43 ms mennyire zavaró? Eddig csak monitoron gameltem, párszor az LG LCD tv-re kiraktam, de ott nem tűnt fel.

Esetleg a 2018-as modelleket érdemes lenne megvárni?
Tényleg nagyon max 450K-t szeretnék kiadni, de már azt is overkillnek érzem. Engem az IPS LCD sem zavar annyira, de ha már elérhető áron van OLED nem vagyok hajlandó LCD-re pénzt költeni.

(#5723) daneel_hu válasza janos666 (#5717) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ne lincseljetek meg, de én tényleg nem értem, hogy lehet azután 30fps-el játszani, hogy valaki próbálta a 120-at is, akár csak néhány percre. Azután már a 60 is némileg kompromisszumosnak érződik. 30 szerintem csak annak elég, aki nem is tudja miről marad le, mert sohasem tudta megszokni a jót (azaz legalább 60-at, vagy ... puff-durr-késelés ... "igénytelen"). :U"

+1
Ez még általánosságban véve is igaz a játékokra, competitive gammákra pedig méginkább.
Utóbbiaknál nem tudsz ekkora tévéken játszani, szerintem nem lesz célzás - fontos, hogy a látótered szinte teljesen befogja a képet és azonnal reagálj bármire.
De ezekhez a játékokhoz alap a min 120fps és a lebutított grafika. :D

Mondjuk már öreg vagyok ezekhez, de nem tudom megérteni hogyan lehet NEM competitive cuccokkal nyomulni. :) Ismerek elég sok 40+-os tagot, de még mindig inkább ilyeneket szednek elő.
Vagy lemennek focizni, teniszezni a sporttelepre, hiszen ezeknek még mindig sokkal jobb a grafikája. :P

(#5724) daneel_hu válasza janos666 (#5717) üzenetére


daneel_hu
addikt

"I.) Mondjuk az UHD HDR mozifilm az nyilván az egyik ilyen fő felhasználási kör, amiben szerintem remekel is. A 24fps-re jellemző lassú, és már a tartalomban is némileg motion blur-os mozgásoknál nem is hiányolom igazán a BFI-t (így, hogy nincs LCD féle csóvázás is, mert az egy külön LCD rákfene volt az OLED előtti, LCD-vs-PDP időkben). Ugyanakkor a HDR nekem közel sem olyan nagy szám, mint sokan hinni szeretik (erről majd még írok külön, de tömören: nyilván jobb, csak nem sokkal)."

Nem rossz a HDR de itt sem mindegy, hogy mit vársz el.
Megnézel egy 4K HDR mozifilmet, amely a producer/rendező szájíze szerint készült el - elmesél egy történetet képi világba csomagolva -, magyarán fogalmad sincs hogyan kellene is kinézzen a film. :)

Természetfilmeknél jobban látszik a különbség, hiszen eleve a nézőnek is több fogalma van arról, hogy a valósághoz képest ez hogyan is kellene kinézzen. :) Nincsenek bebukott élénk színek, nincs sávosodás stb...

Nekem pl az Avatar 4K/HDR semmi pluszt nem ad, ellenben nem 3d*s ami óriási mínusz.

(#5725) Dadan01 válasza Angelo69 (#5721) üzenetére


Dadan01
senior tag

Én az LG oldalán találtam meg a múltkor, de most valahogy nem lelem..

(#5726) krx21 válasza janos666 (#5717) üzenetére


krx21
nagyúr

Én mint írtam már, azon ritka felhasználók közé tartozok, aki pont ezek miatt interpolációval játszok. Ezért favorizálom a B6-ot, mert egész elfogatharó lag-al tud interpolálni. A lassabb mozgásoknál 60fps a látvány!
Persze megvannak a hibái, kompromisszumai.

(#5727) Angelo69 válasza Dadan01 (#5725) üzenetére


Angelo69
senior tag

Nekem is ez a gondom, és sem a kézi, sem az automata nem tölti le, mivel szerinte naprakész az állapota... :(((

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#5728) Partz válasza ottofon (#5696) üzenetére


Partz
senior tag

Panel ugyanaz, viszont a képfeldolgozás látványosan fejlődött. Mondom úgy, hogy több mint fél éve nyúzok itthon egy tavalyi C6-os modellt.

Ami nagyon zavaró a fekete közeli árnyálatokat nem tudja megjeleníteni a tavalyi kalibrált tévé. Konkrét példa a fekete függöny előtti színház jelenet, teljesen fekete a tavalyi oled tévéken a háttér. Lcd monitoron viszont pontosan látszanak a függöny részletek, fodrozódás stb. Megtehetem, hogy feljebb tolom a fényerőt, de itt már búcsút lehet mondani a valódi feketének, ami az oled valódi előnye lenne. Ebben javultak az idei tévék.

Másik az ABL, ahogy előttem már írták. Az idei tévéknél SDR tartalomnál gyakorlatilag megszűnt ez a fogalom. HDR tartalomnál természetesen jelen van, de itt is látványosan javult a helyzet.

Függőleges sávozódás az idei modelleken is megfigyelhető, tesztábrákon tisztán látszik. Ez úgy látszik az Lg gyártás technológiájában keresendő a hiba, mert a mobiljaiknál is probléma. Az más kérdés hogy filmes környezetben én még nem találkoztam a jelenséggel, nem futottam bele olyan tartalomban ahol homogén sötétszürke lenne a háttér. Ez olyan sötét szürke szinten jelentkezik, ahol az lcd tévéken gyakorlatilag világosabb a fekete.

Kíváncsi leszek mit hoz a jövő év. Jövőre már elérhetőek lesznek a kék-TADF oled anyagok, amivel az Lg is tervez. Lehet búcsút mondhatunk végre a wrgb pixelstruktúrától, bár ezt még kicsit korainak tartom. Quantum-dot színszűrős technológiával ötvözve ez hatalmas előrelépés lenne színlefedettség, energia és fényerő tekintetében egyaránt. Gyakorlatilag itt is utolérhetnék az oled kijezlők az lcd tévéket.

(#5729) Pro Koryak válasza krx21 (#5714) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Én meg azt várom kíváncsian, hányan kapnak a fejükhöz, ha az új panel lényegesen jobb lesz, mint a 2016-os: Miért vettem 2017 végén b6/c6-ot?

Meglátjuk, talán a 2018-as oledet már érdemes lesz megvenni hosszabb távra is.

(#5730) Angelo69 válasza janos666 (#5713) üzenetére


Angelo69
senior tag

Neked melyik FW verzió van rajta?

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#5731) torma1981 válasza Pro Koryak (#5729) üzenetére


torma1981
veterán

Most úgy mondjátok,hogy a 2017-es OLED nem jó hosszú távra. Mintha cserélgetni kellene 2 évente. Nem hiszem,hogy jövőre akkora extra tartalom lesz.

(#5732) Pro Koryak válasza torma1981 (#5731) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Mondjuk én a 2016-osokról b6/c6 beszéltem.

Az majd csak tavasszal derül ki. Várós...lesz-e értelme oledet venni.

(#5733) dgyuri0123 válasza Pro Koryak (#5732) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Szerintem várj még 10 évet és talán eltűnnek akkorra a gyermekbetegségek. :)

Bár az LCD-t is 25 éve toldozzák-foltozzák, mégis akad "pár" gondja a mai napig is.

(#5722) Ren Hoek: Néhány évvel ezelőtt a 43ms kiválónak számított és boldog volt, aki egy ilyen tévével konzolozhatott. ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#5734) Ijk válasza Ren Hoek (#5722) üzenetére


Ijk
nagyúr

Akkor vedd meg a fhd oled-et esetleg kifutó 55"-os idei szériát év vége, vagy február felé ha nem kell 3d.
Kijon az új széria és megint ott leszel hogy 1 millió az 55"-os, amennyit semmiképp nem ér meg, aztán jó 8 hónap mire az árak értelmes szintre kerülnek.
És még azt sem tudni milyen ujitasokat hoz a 2018-as széria, az emberek nagy részének csak a 3d lenne releváns de annak is kicsi az esélye.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5735) Ren Hoek válasza dgyuri0123 (#5733) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Telekomnál van ez a lapos A7...
Ennek már nem 21 ms az input lagja? Ez 2017-es modell...? Semmi tesztet nem találok.

"csak" 420K, ahogy a 910...

3D-t utálom, HDR sem érdekel igazából.

[ Szerkesztve ]

(#5736) dgyuri0123 válasza Ren Hoek (#5735) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

910-et kérdezted, erre mondtam azt amit, de ez 380-ért is elérhető itt pl.

A7-et nem ismerem. Sík kijelző, 3D nincs...kb. ennyi lehet a "lényeges" eltérés. 2017-es modell az biztos.

"csak a zene van"

(#5737) torma1981 válasza Ren Hoek (#5735) üzenetére


torma1981
veterán

Mi az az A7?Szerintem nincs is ilyen

(#5738) Ren Hoek válasza torma1981 (#5737) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Dehogynem, ott van a Telekomnál is. (Pont ugyan annyi, mint a 910 ott... )

[link]
Csak nincs róla egy teszt sem, kivétel a nagytestvérekről... ott mindenhol 21 ms game módban.

[ Szerkesztve ]

(#5739) #94529552 válasza Angelo69 (#5721) üzenetére


#94529552
törölt tag

Itt is azt keresik, szerintem csak fokozatosan teszik elérhetővé a tévéken, talán előbb a honlapokon fog megjelenni, ki tudja milyen sorrendben. A 04.70.06 béta verzió innen már letölthető.
dgyuri0123 Várjon 10 évet, ez jó tipp. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5740) Angelo69 válasza Ren Hoek (#5735) üzenetére


Angelo69
senior tag

Full HD felbontású, webOS 2.0.

[ Szerkesztve ]

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#5741) Madwe válasza Pro Koryak (#5732) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ja, én is annyira bánom h ezt a szart megvettem, szörnyű mennyire rossz., semmi értelme nem volt :D Majd ha kijön a 8as széria, akkor majd jól várjuk együtt a 9est, mert az jobb lesz! Sőt, majd ha kijön a 9es, várjuk a 20ast, mert az sokkal jobb lesz! Valamiért van egy olyan érzésem, h mire te oledet veszel, én már a 2. szériámat fogom koptatni, s addig behúzott fenékkel nagy szenvedve valahogy elviselem ezt az első szériát:D

Mégis mi az ami annyira hiányzik belőlük? 1000nit? hfr? 2.1? mind lényegtelen a kontraszthoz képest, az a baromi nagy előre lépés, s az már megvan...

Főleg az a vicc, h a 6os szériához képest szerinted már nagy lesz az ugrás, 7eshez meg nem... mintha más panel lenne bennük :) néha akkora blődségeket olvasni itt:)

[ Szerkesztve ]

(#5742) Ren Hoek válasza Angelo69 (#5740) üzenetére


Ren Hoek
veterán

FHD-ért mondjuk elég sok szerintem a 410K.

Attól félek ha a 4K beindul kb eladhatatlanok lesznek normális áron.

(#5743) Nemir Ombe válasza Ren Hoek (#5742) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ha a "4K beindul", akkor a jelenlegi 4K TV-k is (szinte) "eladhatatlanok" lesznek .... ezen kár aggódni .... :D ;)

Hmm ....

(#5744) dgyuri0123 válasza Ren Hoek (#5742) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy 600-800 ezres tévét szerinted mennyiért lehet eladni 4-5 éves korában? 250-300e-ért, jó esetben?
És egy 400 ezres tévét 150e-ért? (szerintem keveset mondtam)
Szóval én sem agyalnék ilyesmiken. ;)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#5745) kutyuska válasza Ren Hoek (#5742) üzenetére


kutyuska
aktív tag

Itt mégse 410K
[link]

" Babra munka, de megéri! "

(#5746) Ren Hoek válasza dgyuri0123 (#5744) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Ja ebben teljesen igazatok van. A 4K-s tévén valószínűlet nagyobb bukó van.
Egyszerűen még túlárazott maga az OLED tech.

Utánanézek az A7-t input lagjának, aztán bejátszok egyet.
Főleg FHD film/sorozat és kocajáték max. Eredetileg egy 4K LCDn és egy monitor kombón agyaltam...és ez majdnem annyi mint az OLED.

(#5745) kutyuska válasza: Azta ez komoly. Innen Morol mennyire biztonságos egy osztrák bolt? Kihozzák, gari stb

[ Szerkesztve ]

(#5747) krx21 válasza Pro Koryak (#5729) üzenetére


krx21
nagyúr

Miről beszélsz? Már egy B6 is tökéletes hosszú távra... Köröket ver bármelyik lcd-re.
Újabbra mindig lesz lehetőséged várni, ezt ne felejtsd el...

[ Szerkesztve ]

(#5748) Dadan01


Dadan01
senior tag

Érdekes ez a várni, nem várni téma. Mindig van egy csont, amit elkezd rágni az a réteg, aki mindenből a legjobbat akarná, de sohasem mer vásárolni, mert hátha másnap jön egy szebb, jobb, olcsóbb. Nos szerintem nem fog. Mit fog hozni a várakozóknak a HDMI 2.1 ? Még több kiadást, új htpc-lejátszó-erősítő-stb vételét. Szerintem felesleges most azt mondani majd egy év múlva jön a tuti vétel, addig kihúzom 32 colon :D Nem lesz tuti vétel, mert jön még egy ígéret, és még több várakozást hoz. A most elérhető tartalomhoz bőségesen elegendő a tavalyi-idei széria oled, és ha már választani kell, akkor legyen a frissebb. Majd 3-4-5 év múlva lehet agyalni hova tovább, de 1-2 éven belül nem lesz semmi olyan amiért a tömegek rágnák majd a körmüket. Persze vannak olyan réteg igények, amit per pillanat nem elégít ki az lg, de azok a feature-ek valószínű nem a pr gépezet fő csapásirányába esnek.
A másik érdekes téma, ami mindenféle fórumon felvetődik, hogy mennyit ér majd ez meg az X év elteltével. Én minden nagyobb értékű ilyesféle beruházott termékre, legyen az tv, autó, telefon úgy tekintek, hogy az a pénz elveszett, nincs többé. Mert ha a telefont leejtem, annak lőttek, a verda feltekeredik a fára, roncstelep. Vegye mindenki a legdrágább tévét amit megengedhet magának, és ne sajnálja egy pillanatig sem hogy megtette, élvezze minden percét.

(#5749) Ijk válasza Ren Hoek (#5742) üzenetére


Ijk
nagyúr

Azért gondolom 5-6 évig nem akarod eladni, az UHD meg sokkal többet eszít az értékéből mint egy 3 éves FHD.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#5750) Pro Koryak válasza Madwe (#5741) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Főleg az a vicc, h a 6os szériához képest szerinted már nagy lesz az ugrás, 7eshez meg nem... mintha más panel lenne bennük"

Én arra reagáltam, az írta "krx" 2018-ban elvileg lesz új lg oled panel és HA!!! az jobb lesz lényegesen vagy érdemi előrelépés lesz, a 2016-oshoz képest, akkor ...

Nem ártana szöveget értelmezni.

Amúgy a pana+sony is mit alkot jövőre.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.