Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44651) skippper


skippper
senior tag

Találkozott már amúgy valaki itt első kézből beégett eszközzel, amit hétköznapi módon használtak? (nem bolti kirakat volt)

(#44652) junior11 válasza salapp (#44643) üzenetére


junior11
veterán

:DDD :DDD

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44653) Pro Koryak válasza MultiDoodad (#44648) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nálam Pana van és kb 10-15perc volt a beállítása. Ez is csak amiatt, mert a Menüt kellett bogarászni az előző LG tv után :B , mi merre van.
Azóta meg :R :DD , ráadásul 90%-ban tévéadás megy rajta.

(#44654) BusinessGuy válasza MultiDoodad (#44648) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Semennyit....Egyesek borzalmasan túltolják.
Három dolgot szoktam állítani. Ha windows-ban matatok akkor a képmódot egy általam kreált ECO-ra. Illetve nappaltól vagy estétől függően szintén képmódoknál a technicolort váltom. Ugyan ezt a qleden is megtettem annó mert este kiégeti a szemem a nappali fénye. A harmadik nem is beállítás, szimplán 4-5 óránként kilövöm a tv-t autokompenzálni arra az 5-6 percre...

Még egy "bajlódás" van, ha folyamatosan ugyan azt a csatornát nézem néha benagyítok a képbe, de ez nagyon ritka. Nagyon túltolják sokan a beégés és egyéb parát.

(#44655) GalaHU válasza MultiDoodad (#44648) üzenetére


GalaHU
őstag

Jelentősen túl van ez dimenzionálva... Én évekig Pana plazmákat használtam TV/Virágbolt/játék céljára és már akkor sem volt vele semmilyen probléma szélsőségektől mentes (érts nem napi 10-12 óra folyamatos statikus tartalom) használat esetén. A képi és hang beállításokkal se b....kódtam sokat, az alap cinema/game/etc bőven megfelelt.

Most ugyanígy bánok a C9-ekkel, ezek is vidáman elketyegnek majd évekig.

Sokan úgy vannak vele, hogy imádnak a menükben túrkálni, minden kő alá benézni, aztán az utolsó pixelt is nagyítóval vizsgálni. Ezzel nincs is baj, elvégre ez egy technokrata fórum, de ezek nélkül is lehet teljes életet élni egy OLED-el... :)

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#44656) brucezly


brucezly
csendes tag

No megjött az LG 55GX... Első benyomások:

A fali konzol rögzítőt sikerült 10 cm-el arrébb fúrnom mint kellene, de részletkérdés :D nem mondom hogy egyszerű felakasztani...

Talp nélkül érkezik, fali tartóval ez a sorozat. A hangja nem volt túl meggyőző, ráadásul az alapbeállítás is talpon álló (erre azért figyelhettek volna), sok tökölés és szoba akusztika hangolás után elfogadható, viszont irreális különbség van hangban a tartalmak közt. Mind hangerőben, hangszínben és érthetőségben. Pont a "jobb" hang volt az egyik döntő szempont a CX ellenében... hát még állítgatom, meglátjuk.
(ugyanitt mellé kapott LG soundbar eladó :) )

Másokat nem idegesít hogy az LG távirányítón a hangerő gombok formája + és - ? :)

Képminőség

Pana plazma után Full HD tartalmak esetén nem tűnik nagy előrelépésnek, ellenben a 4k és HDR tartalmak bámulatosan jók. Néha talán túl részletesek is. Viszont mintha a gyorsabb kameramozgások kifognának rajt plazmához képest.

UTP kábellel kötöttem be a netet, nem érzem problémásnak hogy nem giga net, eddig semmi nem akadt rajt.
Fentebb valaki írta hogy rajt hagyta a fóliát. Hát lehet neki más fólia volt rajt de ezt tükörnek lehetett használni, míg le nem vettem.

Az okostv funkciók hozzák amire számítottam, végre nem kell külső ezköz. Bár a youtube aplikációval vannak gondaim, a netflix és hbo go korrekt.

(#44657) MultiDoodad válasza BusinessGuy (#44654) üzenetére


MultiDoodad
aktív tag

Én ezt teljes mértékben megértem, de látod, belanígytlani kell egy tévé adásba... na ne vicceljünk már. Jó, én gondolom túl, de azért ami itt lemegy néha... tényleg gyönyörű egy képe van, “utánozhatatlan” de ha tudom, hogy nekem ez ennyire problémás lesz akkor választom a rosszabb képminőségű qledet, nincs nagyítgatás, nincs beégéstől való félelem, nincs ki be kapcsolgatás csak megy és kész, csak hát nekem szükségem volt a jó válaszidőre..

Amúgy mellesleg, pc-re kötve a tévé miért állítgatja magától a fényerőt? (Minden ki van kapcsolva, de pl facebook olvasgatás közben kicsit sötéteb lesz majd világosabb majd sötétebb...)

(#44658) Batyops válasza MultiDoodad (#44657) üzenetére


Batyops
aktív tag

3 éves lesz a B7-es soha nem nagyítottam rá a tv műsorokra. Abban az esetben ha valami irgalmatlan nagy színes logo van akkor esetleg lehet zoomolni de szerintem egyébként fölösleges.

(#44659) rothfb válasza Pelican (#44646) üzenetére


rothfb
veterán

Nem is húzom szét. És tudok vele együtt élni. És a tv is. És panelt sem kell cseréltetnem ezért.:D

(#44660) rothfb válasza Pro Koryak (#44647) üzenetére


rothfb
veterán

HD-nél nem lehet, SD-t meg nem is néztem.

(#44661) chros válasza brucezly (#44656) üzenetére


chros
őstag

> Az okostv funkciók hozzák amire számítottam, végre nem kell külső ezköz.

Kell majd az ... :D (DTS hianya), egyebkent gratula hozza!

(#44662) daneel_hu válasza skippper (#44651) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Találkozott már amúgy valaki itt első kézből beégett eszközzel, amit hétköznapi módon használtak? (nem bolti kirakat volt)"

Jelen.
2016-os 55E6V beégett másfél év alatt. (EURO LIVE és a YouTube sárga pöcök)
Nem kellett sokat tekerni ahhoz, hogy ez megtörténjen... de tudni kell, hogy a 2016-os modellek hajlamosak voltak rá.
Alavesnek is beégett a B7V. (kacsatévé logó) :DDD

Avforums-on pedig Dunát lehetne rekeszteni a beégéses esetekkel oled kapcsán, és nem csak 2016-os modellek esetében.

[ Szerkesztve ]

(#44663) Calogero válasza MultiDoodad (#44657) üzenetére


Calogero
addikt

Nem kell azt mindig állítgatni. Én az elején max fél óra alatt beállítottam amit kellett, azóta csak használom, nem zoomolok semmit. Tv nézésre film nézésre (HTPC-ről etetve) és Xbox One X konzollal használom az LG 65E8-at. Nem nézek teszt videokat, ábrákat. A tv most lesz 1 éves.

(#44664) janos666 válasza Strezi (#44645) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hát, pedig ez legjobb tudomásom szerint tényleg így van. :U
Itt kizárólag arról volt szó, mikor a VGA Control Panel-ben beállítod a HDMI, vagy DP csatlakozón kiküldött formátumot. Nem arról, hogy a felhasználói szoftverek milyen módon tudnak megjeleníteni >8bit tartalmakat. Utóbbi tudom, hogy elég bonyolult (bár UWP-vel és HDR10 desktop móddal már kevésbé), előbbit viszont a VGA driver és a GPU intézik.
Egy egyszerű példával: teljesen mindegy és észrevétlen a Windows asztalnak, hogy hova állítod az NVCP-s formátumot, teljesen transzparens a dolog, a Windows asztal mindig RGB, hacsak a GPU esetleg át nem konvertálja YCC-re egyes kimenetekhez (beállításoknak megfelelően). A desktop compositor-t ez nem érdekli, az RGB-ben marad. Ezért lehet pl. klón módban nézni ugyan azt a Windows asztalt úgy, hogy az egyik kijelzőre RGB, a másikra YCC megy ki, és mindkettőn megfelelően néz ki.

Másik oldalon pedig a magasztos "cél-hardware" is effektíve csak egy custom PC már a jelenlegi generációban is (AMD féle Bulldozer x86_64 CPU magok + egy GCN GPU + némi extra audio chip, vagy cache, stb, szerintem ezt túlzás célhardware-nek nevezni, nem direkt ahhoz tervezték az architektúrákat, csak célnak megfelelően módosították és szerelték egybe, az OS és az API-jai már sokkal inkább célzottak).

(#44644) szabeska - HDMI 2.1-el benyomhatod fix RGB 12bit-re és örülsz, aztán a TV majd használ abból az információból, amennyit tud.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44665) Strezi válasza janos666 (#44664) üzenetére


Strezi
őstag

Minden fix funkció, amit a konzol platform tulajdons kér, cél hardver a GPU-ban ha tetszik neked, ha nem ;). A nulla költséges hardver scaler és konverter pedig pont ez. Konzolon nulla figyelmet lehet fordítani játék oldalról, megoldja a hardver hogy a user álltal kért TV jelet kapja. PC-n ez messze nem így van, ugyan lehet izomból meg szoftverből mindent(is) megcsinálni, de látjuk mennyire nem rgységes szabvány :N

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#44666) chros válasza Strezi (#44665) üzenetére


chros
őstag

En ebbol nem ertem mi a kulonbseg (bar nekem nincs konzol), van errol valami link?
Mert en is ugy gondolom, ahogy Janos: mind a PC es a Konzol RGB-ben dolgozik, majd a kimeneti beallitasnak megfeleloen vagy konvertal vagy nem.
Az mas kerdes, hogy az YCbCr-re konvertalas mindig veszteseges, igy nem kivanatos :N

(#44667) dh66e válasza Pro Koryak (#44653) üzenetére


dh66e
veterán

Tv adás nézésére oledet venni???? :Y

(#44668) Pro Koryak válasza dh66e (#44667) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ja, meguntam az LG plazmát. Gondolom nem csoda. ;)
Filmekre van nagyobb valami. :B

(#44669) Jorgi Kormi válasza dh66e (#44667) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Például : a sporteseményeket nehéz lenne 4k-ban nézni , mivel nagyon nincs és az is tv adás. :D ( Még a full hd -nak is örülni kell , a mai tv csatornák technikai lemaradása mellett)

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#44670) KTTech válasza dh66e (#44667) üzenetére


KTTech
veterán

Miért ne? Az OLED kontrasztja nem fog csökkenni, mert TV adást nézel...
Ellenben az LCD-k minden hátránya pont ugyanaz marad... bár a Panasonic dupla LCD-ivel már kiegyeznék még az OLED ellenében is. A gond csak az, hogy 10 OLED TV árába kerül, és nincs nagy méretben...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#44671) salapp válasza Hevesjeges (#44601) üzenetére


salapp
addikt

Tesztet kérünk, ha már beállítgattad :-)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44672) RZozo


RZozo
aktív tag

MM akciózza az LG OLED55B9SLA TV-t 360k Ft-ért, amiből MM visszaadja a 10%-át ajándékkártyán. Tehát kb. 324k-ból jön ki a belépőszintű LG oled.
Eddigi árakhoz képest best buy, főleg, hogy a 48"-os LG oled is 500k felett nyitott.
Sajnos megtekinteni nem volt lehetőségem, mert csak E9 van kiállítva. Annak elég meggyőző képe volt 4k tartalommal.
Egyet le is foglaltam belőle.

[ Szerkesztve ]

(#44673) salapp válasza RZozo (#44672) üzenetére


salapp
addikt

Holnaptól MM kedvezménymánia, aztán tuti jönnek a többieknél is az akciók. Kár, hogy nem vársz egy GZ950-re vagy AG8-ra.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44674) Sancho78


Sancho78
kezdő

Sziasztok!
Ide irányítottak... :)
TV csere előtt állok. Jelenleg egy G30-as plazmát használunk (teljes megelégedettséggel), de nagyobb lett a nappali és így kinőttük a TV-t is. Az általános fórumban ajánlották a 65GZ950 készüléket. Van-e valakinek tapasztalata vele? Megéri-e a többlet 170k-t a másik versenyzőhöz képest (Samsung QE65Q82RA)? Esetleg egy harmadik versenyző? 65", no Android, Max. 600k. De az tényleg a teteje.
Előre is köszönöm a választ.

(#44675) #69607424 válasza MultiDoodad (#44648) üzenetére


#69607424
törölt tag

Nekem egy 2 éves b7em van de mar nem figyelek ilyen dolgokra , egyedül a nap közbeni háttérzajnak való tvzést hanyagolom . Cod warzonebol tettem most bele pár napnyi játék időt hdrben és még fogok is beletenni , majd idővel teszek be ide képet hogy bírta.

(#44676) RZozo válasza salapp (#44673) üzenetére


RZozo
aktív tag

Még nem vettem át, így bármi lehet.
Nagyon gáz az LG a Panasonic vagy a Sony oledhez képest?
MM munkatársai nagyon az LG-t promózták. Képeiket nézve szabad szemmel nem láttam nagy különbséget 4k-s anyagoknál. Árban ezt jobban tudom magyarázni asszonynak, hogy miért akarok a jól működő plazma helyett másikat.

(#44677) janos666 válasza Strezi (#44665) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mutass kérlek valami forrást, ahol erről bővebben írnak, mint pl. ahogy itt Ph-n szokta Abu kivesézni a GPU-kat (PC és konzol is). Akár linkelj egy topic-ot, ahol folytathatjuk ezt. Egyrészt tényleg érdekel is, másrészt kicsit fura, ha valaki azt mondja, hogy téved a másik, de nem részletezi, hogy pontosan miben és hogyan (és támasztja alá valami forrással). :B

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44678) daneel_hu válasza RZozo (#44676) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nagyon gáz az LG a Panasonic vagy a Sony oledhez képest?"

Miért lenne gáz? LG-panel van mindegyikben...
Ha jól látom B9-es a választás, azt azért tudni kell, hogy mozgásmegjelenítésben gyengébb a B-széria mint a C vagy az E.
Plazma után pedig nem elhanyagolható szempont a mozgásmegjelenítés... olyan amúgy sem lesz mint a plazmáé, de legalább lehetőség szerint legyen minél jobb.

mekkora a plazma?

(#44679) chros válasza RZozo (#44676) üzenetére


chros
őstag

Egyaltalan nem gaz, ha nem kiallitott darab. Egyik sem tokeletes.
Ha jatekra is lesz a jovoben, akkor csak az LG. Ha nem lesz jatek, akkor a Pana is mehet, en szemely szerint Sony-t nem ajanlom, tularazott ... :)

(#44680) salapp válasza RZozo (#44676) üzenetére


salapp
addikt

Ha ennyire fontos az ár, akkor nincs mit tenni. De hátha bejön még egy jó akció valamelyikre. GZ volt már 400 alatt is, csak aztán jött az euró árfolyam elszállás, amellett, hogy az akció is véget ért. Nekünk is G30 volt, az egy nagyon jó plazma, akárki akármit mond. Mozgásban, 60Hz anyagokkal azért jobb, mint az oledek, de abszolút megszokható. A fekete brutál lesz a G30 után (Panán a sötét árnyalatok is szuperek, LG-ről majd más nyilatkozik), G30 mellé azért filmezéshez mindig kicsit lejjebb húztuk a fényzáró rolettákat. A tükröződés nagyjából azonos, a plazma nyári fűtőtest-jellege gondolom, nem fog hiányozni. Az oled is fűt, de korántsem annyit.
A Sony valóban - mindig - túlárazott, az akcióval se volt 430-nál olcsóbb eddig, úgyhogy azt hagyhatod.
Panára talán van esély.
Azt javaslom fenntartással kezelni, hogy "mindegyikben ugyanaz a panel van, ergo minimális különbségek vannak képminőségben". Ha már LG, mindenképpen a C szériát javaslom én is.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44681) chros


chros
őstag

Vincent: Sony A8H review
Pozitivum:
- a tavalyi csucsmodell A9G procijat es rendszeret orokolte meg
- DTS support (mint kiderult, Pana sem tamogatja)
Egyebek:
- nincs HDMi 2.1
- BFI 96Hz-en mukodik! (wtf) es fekete szintet emeli
- SDR es HDR10 ugyanazt a preset-et hasznalja (wtf)
- HDR10 csucsfeny maradt alacsony: csak 560 nits
- HDR10 meg mindig clippingeli, bar most mar van dinamyc tonemapping
- DV meg mindig nem teljes, hanem a low-latency vezrio (wtf, amikor mar Philips is teljest ad) es Vincent poszterizaciot emlit pl Netflix eseteben sotet reszeknel

Sajna PC modrol ismet emlites sem esett, de szamomra a csokeveny DV mar kiabrandito.

(#44682) salapp válasza chros (#44681) üzenetére


salapp
addikt

Mondjuk Vincent a poszterizációt mindegyik tévénél mondja pocsék netflix minőség mellett, Panáról mondja mindig, hogy ott a legkevesebb, mondjuk engem a netflix direktben nem hat meg.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44683) janos666 válasza chros (#44681) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem alapjában semmi baj nem lenne azzal a chip nélküli DV móddal. Sőt, én talán egyenesen azt preferálnám, ha lenne választásom és jól működne. Csak annyi, hogy ugyan úgy jól kéne megcsinálni ezt is, mint minden mást.

Tudom, hogy ez alapvetően csak a neve, de fogalmam sincs, hogy megnézte-e már valaki, hogy okoz-e számottevő késést a chip. Én még csak azt próbáltam ki, hogy működik a G-Sync Compatible VRR az RGB-be pakolt DV-vel (120Hz-en is), és annyit próbáltam szubjektíven megállapítani róla, hogy ha nőtt is a lag (SDR-hoz, vagy HDR10-hez képest) még kellemesen játszható vele egy FPS.
Ezt azért emelném ki, hogy ne felejtsd el: a Sony-é a PlayStation is, így gondolnak a játékra is.

A Sony szerintem egyértelműen le van már maradva a Pana és LG mögött kb. 2017 óta. Valamikor az FHD korszak vége felé voltak a csúcson (leginkább a Samsung VA paneles LCD-ikkel), de megragadtak a processzorukkal és szoftverükkel (nem az Android-al és a grafikus felülettel, hanem ami a képfeldolgozást illeti) az UHD és HDR kapujában (nem szálltak be a LUT-ozásba, stb).

A profilmegosztás még jól is működne, ha mindenki kizárólag gamma 2.2-vel szeretné nézni az SDR-t és ugyan olyan max panelfényerővel. Csak hát van, aki gamma 2.4-re esküszik SDR-hoz, és nyilván nem csutka fényerő passzol mellé (legalább is sötét szobás filmezéshez). Az már csak az extra, hogy LG WOLED-nek, ha nagyon sokat változtatunk a panel fényerőn, akkor kicsit elcsúszik a szürke-skála is. Erre az a megoldás, hogy az egyik profilt SDR-hoz kalibrálod, a másikat HDR-hez és kézzel váltogatsz (de ezt talán még megjegyzi, hogy melyik profilban voltál legutóbb melyik formátumhoz, de nem vagyok benne biztos).

Náluk 48 fehér 72 fekete volt régebben a BFI, mikor az LG és Pana 60+60 módot tolt. Akadozásmentes, de vibrálósabb volt. Most ugyan ezt szorozták fel kettővel, mikor a kijelző 120-ról 240-re lépett. Szerintem még jó is lehet, de nyilván még jobb, ha több opcióból választhat a felhasználó.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44684) RZozo válasza salapp (#44680) üzenetére


RZozo
aktív tag

Panasonic 42S20 plazmát váltana a leendő oled TV.

(#44679) chros
Játékra is lesz Xbox One X-hez, oda kellene a 4k, HDR. Emiatt is inkább LG.

(#44678) daneel_hu
Mozgásmegjelenítésben jelentkező hátrányt nem vagyok benne biztos, hogy észrevenném. Itt ezt csak kipróbálással látnám, hogy ez mennyire zavaró.

(#44680) salapp
Na igen, a plazma fűtőtest nyáron nem hiányzik, télen viszont jó szolgálatot tett. :)
Pana oled szimpatikus lenne és még hű maradnék a márkához is, de LG-ről jóval több információ van. WebOS rendszer magic remot távirányító stb.
LG C9-es volt előzetesen a kinézett, de mire leesett az ára és akciózni kezdték, időközben kifogyott. CX még elég drága.

Sony-ról az Android Tv op rendszere miatt is lebeszéltek a Sonynál kibővíthető garancia szól inkább mellette és a jó felskálázási tulajdonságok, de valóban túlárazott.

Philips oled ismeretlen versenyző nálam, vele nem is kísérleteznék.

Marad az LG. Tavalyi B9 még elérhető. Vagy megvárom a 2020-as B szériát, és a BF-et CX szériára vadászva.

Meglátjuk. Igyekszem alaposan körüljárni a témát. Ekkora méretű TV-t hosszú távra vennék. Nem olyan egyszerű cserélgetni, mint egy telefont.
Valahogy úgy vagyok vele, mint 10 éve a plazma TV vásárlásnál. Itt sincs túl sok szóba jöhető TV, nem olyan nagy a választék. Akkor egy kicsit jobb árak voltak, 200k alatt megúsztam a TV vásárlást. Most kb. kétszer ennyinél kezdődnek.

Köszönöm mindenkinek az információkat. :R

(#44685) salapp válasza RZozo (#44684) üzenetére


salapp
addikt

Tudom, nem 400 alatti, de azért érdekességképpen, 55AG8 négy napig újra 433 az MM-ben.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44686) RZozo válasza salapp (#44685) üzenetére


RZozo
aktív tag

Igen, köszönöm, néztem.
MM-ben Sonyról lebeszéltek. Nagyon tolják ott az LG-t. LG B9-nél kb 100k val drágább a Sony, annyival nem biztos, hogy jobb is.

(#44687) salapp válasza RZozo (#44686) üzenetére


salapp
addikt

Sajnos most csak alzánál van 55GZ950, 407ezerért. Azért azt jobb a B-nél.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44688) sakal83


sakal83
addikt

509k a 65FZ800 a Media onlineon ha valakit erdekel.

(#44689) sakal83 válasza RZozo (#44672) üzenetére


sakal83
addikt

Jol jarsz vele 324e ftert. Ne izgulj. Plusz kapsz ra 6 honap extra garit.

(#44690) blakey válasza RZozo (#44686) üzenetére


blakey
titán

Szerintem teljesen rendben van a B9, a Sony sem hibamentes, a Panasonic sem bár szerintem a Sonyhoz képest jobb választás illetve a Philips is nagyon jó, kifutó modellek, egyre kevesebb a bontatlan termék, most kell megvenni a kiválasztott terméket.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#44691) daneel_hu válasza RZozo (#44686) üzenetére


daneel_hu
addikt

Egyikkel sem fogsz rosszul járni, mindegyikben nagyjából ugyanaz a technika van, lévén LG-oled panellel szerelik mindet. A különbség a rendszerben van, és egyéb apróságokban, amelyeket a topikban megpróbálunk hatalmasra duzzasztani. :D

Oled készülékek között (is) van egy paraméter ami viszont nagyon befolyásolja az élvezhetőséget, és ez a méret. :DD

(#44692) rothfb válasza Sancho78 (#44674) üzenetére


rothfb
veterán

Szia. Látom kimaradtál picit a szórásból válaszadás tekintetében, így gondoltam segítek. 65GZ950-nel ugyan nincs tapasztalatom, de 65FZ950-el és 55FZ800-al van. Vannak különbségek, de alapvetően nem sok. GZ tud Dolby Vision-t, FZ950 nem. De FZ950-nek két távirányítója van, tapis és fémes, GZ-nek csak sima, mint az FZ800-nak. De az is tökéletesen használható. FZ950 soundbaros, GZ nem, de a hangja állítólag annak is okés. Másfél éve használjuk a tv-ket és tökéletesen működnek. Akinek itt van GZ950-je az is elégedett vele. Tehát, ha eddig bevált a Pana, ezt is szeretni fogod.
Hogy megéri e az oled felára? Ez nem kérdés. Ha a legjobb képminőséget akarod, akkor a csúcs az oled. A Qled egy sima ledtv.
Ajánlani mást? Nézegesd meg az LG-ket is nyugodtan, soknak van itt olyan és nagy részük elégedett is vele, aki meg nem, a gariztatás flottul megy. A Panánál nincs tapasztalat garira, nem mennek tönkre, legalábbis itt a fórumban csak egy esetről tudok, de neki EZ szériát kellett cseréltetni és GZ-re cserélték. Elégedett azóta.
LG-knek van néhány előnyük Panával szemben, jobb oprendszer, jobb távirányító. Talán szebbek is, de ez szubjektív. Képminősége ugyanolyan mindegyik olednek, talán az LG-ket többet kell állítgatni, hogy eltalálják a megfelelő képbeállítást. De LG-nél mindenképpen legalább C szériát vegyél, ha a mellett döntesz. Én Panákat vettem és nem bántam meg, sőt megint azt vennék, de ez én vagyok...

(#44693) djpundro válasza salapp (#44682) üzenetére


djpundro
aktív tag

Veletlen nem Chros nak üzentem ,bocs .De mas is valaszolhat .

Neked is Chros 754 Philips van .Nem ertem miert 8 Bit be adja le a Dolby Vision filmeket ? De mar összekeveredtem nagyon ,de sokszor 8 Bit be adja a legtöbbet ,nem csak DV be .
Itt a forumon beszelnek bandingrol [link]
Itt [link] pedig az eggyiknek a Philips ezt valaszolta " A developer at Philips told me that the 12 bit ICtCp Dolby Vision signal + Metadata is encapsulated inside the regular RGB 8 bit video signal. RGB tunneling is what it's called " Most evvel megvan magyarazva hogy a 12 bit jo 8 bit ben is ?Ezt nem ertem .

Több helyen az Apple tv re panaszkodnak ,de nalam az Amazon Stick nel is 8 Bit ,csak nalam nem latok Color Bandingot .Nalam a Parabolas Szat belterin latok sokszor Bandingot ,de az mondjuk zavar is sokszor .

Most nem 12 bit be kene mennie a tv nek? Miert 8 akkor ?Color Bandingot meg en az LCD nel ugy erzem nem volt ennyi mind az olednel .Vagy a Philips 754 nel van csak ez a hiba ?

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#44694) RZozo válasza daneel_hu (#44691) üzenetére


RZozo
aktív tag

(#44689) sakal83
A 6 hónap extra gari választható vagy helyette a 10% pénz vissza ajándékkártyán, így lesz az ára 324k ra csökkentve. Inkább a pénzt választom.

(#44690) blakey
Philips-et most elvetettem. Nincs elég infó róla.

(#44691) daneel_hu
Igen a méret a lényeg.
10 éve csak 42"-os TV-nek tudtam helyet csinálni. Azóta 55"-os TV hez igazítottam a lakásban a nappalit (és még a 7.2 hangfalszett is elfért). :)
Nézünk TV adást is, azt is el kell viselnie a TV-nek, mellette külön egy Dune média lejátszóról mozifilmet. Xbox One X-re is kíváncsi leszek, hogy mit produlál 4k HDR TV-n.

[ Szerkesztve ]

(#44695) sakal83 válasza RZozo (#44694) üzenetére


sakal83
addikt

A penzzel valoban jobban jarsz. A B9es annyiert ji vetel. 900eur. Ennel alacsonyabb nem lesz. Ha hobbi felhasznalo vagy akkor ertelmetlen c9et vagy egyebet venni. Jopar oledet kiprobaltam es TV nezesre es hobbi filmezesre nem latok kulonbseget. Volt eg910vm eg9a7vm b7em c8am c9em es ha hiszed ha nem sz eg910v tetszik a legjobban:) pedi azt hivtak itt csoroolednek:) volt szerencsem a c8 ele rakni az eg910vt es 2 laikus embernek is az eg910v tetszett jobban. Tehat erdemi kulonbseg a kepminisegben nincs. Ja es a 65os tv adasra altalam nem ajanlott. Nem az igazi a fostalicska minoseg ekkora kepernyon. A hd adasok jo resze is kompromisszumos.

[ Szerkesztve ]

(#44696) szabeska


szabeska
addikt

Nem tudom volt e már, LG fw update:

- 04.80.03

OFFICIAL CHANGE LOG:

Apple AirPlay function improvement

(the rest of changes mentioned below are UNOFFICIAL, extracted from the firmware itself)

WebOS version updated to v4.8.0-52203

The device codec capability configuration for the EAC3 codec changed from 6 channels to 8 channels.

The device codec capability configuration (EDID) for the LPCM codec changed from 2 channels to 8 channels, so the 2019 models can Pass-Trough multi-channel PCM audio via eARC

The list of CA certificates was updated.

Media server 8K video playback support added.

The max size of the saved EPG data was increased (size of the volume increased by 10MB).

Airplay application was added to the list of apps that are kept alive.

Built-In App-Updates:

WebOS Browser App (Chromium) updated (internal version didn't change).

LG Advertisement App updated.

Firmware updates of the following modules:

WIFI
Audio DSP
HDMI 2.1

[ Szerkesztve ]

F1

(#44697) blakey válasza RZozo (#44694) üzenetére


blakey
titán

Philips-et most elvetettem. Nincs elég infó róla. - azért itt a topikban is olvasni róla meg a neten is találni infókat. a P5 prociról nagyon jókat írnak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#44698) hunspikey válasza szabeska (#44696) üzenetére


hunspikey
őstag

Valaki tette már fel?

Nekem is feldobta ma reggel.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#44699) salapp válasza blakey (#44697) üzenetére


salapp
addikt

P5 procit egy eléggé szerencsétlenül felhős DLED-es lcd példányon láttam múlt télen (PUS7303) és valóban, 65-ös méretben másfél méterről is hihetetlenül szépen jelenítette meg az M5HD-ról felvett Kutyák magánélete sorozatrészt. Most beugrott, hogy mennyire meglepődtem ezen akkor. Szóval érdekes lenne egy oledjüket megnézni. Porszívó, kávéfőző kapcsán van tapasztalatom a Philips garanciális ügyintézéssel, ami nagyon korrekt (Budapest, Szervíz Kft.)

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#44700) zozika84 válasza hunspikey (#44698) üzenetére


zozika84
őstag

Én véletlenül feltettem, de szerencsére most nem volt picture downgrade.... vagy eddig nem tűnt fel :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.