Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44751) magnum81


magnum81
csendes tag

Sziasztok.Azért írok ebbe a fórumban mert itt tapasztalt emberek vannak és nem alapozhatok MM eladókra vagy Euronics szakemberekre.Röviden Panasonic Gz2000 55 tv vagy Sony AG9 55.Max még az LG GX 55 jöhet szóba most van rá lehetőség mód kihasználom.4K filmek de xbox- ra használnám.Panára mondják hogy eszméletlen filmnézésre kevésbé játékra viszont egyik márka sem közelíti meg képminőségben hangzásban.Sony AG9 úgyan ez de picit elmarad a képfeldolgozásban játékra picit jobb mondják viszont egyikbe sincs 2.1 HDMI. LG GX viszont ebbe beleraktak mindent. Jó játékra és filmre.Csak annyit kérek hogy ha valaki rendelkezik ezek közül valamelyik típussal írja le nekem hogy könnyítsen 1 picit melyik legyen a befutó.Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.Még annyit ügye bár nincs viszonyItási alapom mert ebből a Panát még nem sikerűlt lencse végre kapnom.Sony KD-55X8509C Led-tvről váltanék oledre.Szép napot

(#44752) ansell


ansell
tag

Ez a TV vajon mennyire ajánlott?
65EU961H [link]
ÁK [link]

ITX konfig eladó!

(#44753) Clay válasza Fisha (#44750) üzenetére


Clay
senior tag

Volt már ilyen. Az a megoldás, hogy átlépsz egy másik netflix profilba, a tv app-on belül, aztán vissza. Akkor újra beolvassa a profil beálításokat.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#44754) Northlorien válasza magnum81 (#44751) üzenetére


Northlorien
tag

Én most vásároltam GZ950-es Panát, egy Sony ex9005-os váltott. Ledhez képest az oled hatalmas minőségbeli ugrás, pedig a sonynak sem volt rossz képe. A Pana képe dobozbol kiveve szinte tokeletes, az LG beállitgatasra szorul, és érdemes kalibráltatnod, ami plusz penzt is jelent. Rengeteg forumozas alatt eleg sok LG beeges-ről olvastam, pana esetében lényegesen kevesebbről, persze ebben közrejátszik, hogy valószinuleg LG-bol tobbet is adnak el, Amerikaban foleg, mivel ott a panat nem forgalmazzak. A forumtarsak szerint, az LG sokkal konnyebben es gyorsabban fog neked panelt cserelni, mint a Pana, beegesre nem vonatkozik a garancia. Tény amúgy hogy az LG pl. játékra a HDMI 2.1 es a Free meg G-sync miatt jobb, de ha nem vagy hardcore gamer akkor szerintem a Pana is tökéletes. Én nagyon szeretem, és ajánlani tudom. A gz2000-es helyett lehet jobban jársz egy Gz950-el es az arbeli kulonbségből inkabb egy nagyon jó minőségű sztereo erősítőt vásárolsz meg 2 hangfalat+melynyomot.

Szoval pro contra

Pana:
+ gyarilag szep kep
+kevesebb panel problémáról számolnak be a fórumokon
- kérdéses panel csere beégés esetén
- Nincs se g sync se freesync support

LG
+Játékra jobb
+ Egyszerubb garancialis ugyintezes
- Kalibrálni kell a képét, ami után ugyanannyira szép a képe mint a pananak, viszont kalibralas nelkül több para is van vele.


+/- emberfüggő hogy kinek melyik OS jön be, a Panae picit fapados, de benne van minden amire én használom, es iszonyat siman és gyorsan teszi a dolgát. Az LG os-ét sokan imádják, valószínűleg joggal.

A Sony oledjei tularazottak, én vagy a Panat vagy az LG-t javasolom.

(#44755) Calogero válasza magnum81 (#44751) üzenetére


Calogero
addikt

Ha a Panasonic tűnik neked szimpatikusnak, és méretben is elfér, én inkább a 65GZ950-t választanám a 55GZ2000E helyett.

A lényeget Northlorien remekül össze foglalta.

(#44756) djpundro válasza chros (#44730) üzenetére


djpundro
aktív tag

Köszi a valaszt .
Lenyegeben a Netflixen DV ben nincsen banding ,söt nekem a legszebb kepminöseg et ott latom csak .8 bit ben megy ,de akkor lenyegeben a 8 bit ben is tud eezek szerint jo kepmiönseget produkalni ?
Bandingot csak HBO Go meg Müholdas müsoroknal latok ,habar jo lenne valahogy azt minimanizalni , csak ugy tünik nem lehet ?
Erdekes modon Libreelek 912 ön ha 1080p es filmeket lejatszok ott sem talakozom a bandingal .
A lenyeg hogy az lcd nel nem tünt fel ennyi banding .Na de volt mas ami roszabb volt ,de attol függetlenül zavar a banding ha van kurvara.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#44757) Fisha válasza Clay (#44753) üzenetére


Fisha
őstag

Köszi, de sajnos ez se oldotta meg... :(

(#44758) djpundro válasza alaves (#44732) üzenetére


djpundro
aktív tag

Az uj Firmwaret felsem tettem ,szerintem ilyen dolgokban mind a kepminöseg semmi ujat nem produkal .
Akkor semmi segitseg nincsen a banding ellen ?

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#44759) plgr


plgr
tag

Hamarosan megérkezik a 65C9-em, ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
- a tv "Felbontott, új termék, nem került még értékesítésre" (edigital refurbished). Erről hogyan tudok meggyőződni? Gondolom meg lehet nézni hány órát futott eddig, ezen kívül mire érdemes figyelni?
- összefoglalóban olvastam, hogy "Emellett bánjunk kiemelten óvatosan a HDR tartalmakkal (főleg az ilyen játékokkal)." Ez azt jelenti hogy egyáltalán ne nézzek HDR-t az elején?

Bármi tanácsot szivesen fogadok a beüzemeléssel, ami esetleg hiányzik az össefoglalóból :)

Köszi

(#44760) Clay válasza Fisha (#44757) üzenetére


Clay
senior tag

Akkor nem tudom, hogy mit akarsz. Alaphelyzetben a netflix állandóan indítgatja a filmeket, már akkor is amikor csak nézelődsz. Ha letiltod az automatikus indítást, akkor meg csak akkor indítja ha pl egy sorozat első részére rákkattintasz, de azt sajnos nem lehet kikapcsolni az lg appjában, de szerintem sehol. A régi samu tv-men lévő app, ami azért jóval butább, mint az lg app. Ott nem indul el, de sokkal roszabb keresni, mert ömlesztve mutat mindent.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#44761) adamssss válasza magnum81 (#44751) üzenetére


adamssss
veterán

Ha belefer a keretbe a gz2000 akkor azt vedd! Az ma kb a tv-zes csucsa.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#44762) Fisha válasza Clay (#44760) üzenetére


Fisha
őstag

Simán rányomok, hogy daredevil, feljön a plot, meg a stáblista, de a háttérben már megy is az első rész 50%-ban kitakarva a betűk által. Ezt szeretném kikapcsolni. Nem tudom, milyen valóságban van ennek értelme. :)

[ Szerkesztve ]

(#44763) brucezly válasza magnum81 (#44751) üzenetére


brucezly
csendes tag

LG GX55-öm van Pana plazma mellé (más helység :) ). Én is a panát néztem, de az okostévé funkciókkal nincs jó tapasztalatom. Anno mikor megvettem 2 évig volt használható, mert a Viárában mindennek lejárt a licensze (youtube, skype stb)

LG GX Hang: hát most hogy a hangot a szobához kalibráltam (távirányítóban van mikrofon), így tűrhető. A hanegrő bőven sok, a hangminőség viszont nem éri el egy átlag 100k-s soundbar minőségét szerintem. Nagyon kiegyensúlyozatlanul, hektikusan szól. Még finomhangolgatom...

Megfelelő adatforrással tökéletes a képe, a mozgás is már majdnem jó, finomra állítva.

(#44764) magnum81 válasza Northlorien (#44754) üzenetére


magnum81
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a választ nekem is a pana fele húz a szívem a párom meg a papám is a panasonicot választana na nem mintha értenének hozza de a faternak 2 pana tv-je volt.Még egyszer köszönöm :C :C :R

(#44765) magnum81 válasza adamssss (#44761) üzenetére


magnum81
csendes tag

egyet értek veled teljesen.köszönöm :R :R

(#44766) magnum81 válasza brucezly (#44763) üzenetére


magnum81
csendes tag

Az lg is nagyon komoly láttam gx-et nagyon szép de a pana valahogy minőségibb nagyon ősszerakták a japánok .köszönöm a választ :C :C :C

(#44767) Clay válasza Fisha (#44762) üzenetére


Clay
senior tag

Azt nem lehet kikapcsolni, csak a folyamatos ajánlókat. De ha belemész pl a nyelvválasztásba, akkor megállítja a lejátszást.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#44768) brucezly válasza magnum81 (#44766) üzenetére


brucezly
csendes tag

Jó választás a Pana szerintem is, de nekem sajna amellé is kellene külön hangcucc :) Lehet az LG mellé sem úszom meg...

Anno a Pana plazmát is azért vettem, mert SD adás gyakorlatilag csak azon volt nézhető, de a hangja annak is kritikán aluli :)

(#44769) janos666 válasza plgr (#44759) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Azt jelenti, hogy ne hagyj ott egy játékot, míg elkezdesz telefonálás közben fel-alá sétálgatni a házban, és felejtsd ott a TV-t 20+ percre állóképpel (saját megtörtént eset C7-el, maradt némi IR, ami aztán persze kimosódott, de úgy gondolom, hogy talán nem a legjobb benyomás a friss tulajoknak).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44770) RZozo


RZozo
aktív tag

Az itteni tanácsokat is figyelembe véve tegnap bevásároltam oled TV-ből.
A befutó egy LG LG OLED55B9SLA típus lett. Ezt most árban elég jól sikerült megvásárolni. Pana 42-es plazmát váltott.
Első tapasztalatok:
Külső: Baromi vékony, nagyon vigyázni kellett a falra szerelésnél. Szép nagy, régi 42"-os Tv helyén jól elterpeszkedett a felszerelés során a falon. Feleségem bosszankodott is, hogy néhány képkeretet betakart, amit majd át kell helyezni.
Picit várni kell az indulásnál, mint egy Op rendszer bootnál, mert ennek már okos rendszere van. Az eddigi buta TV gyorsabban indult. Ez inkább csak észrevétel, nem probléma.
Képernyője fényes, jobban tükröződik, mint a plazma Tv képernyője. Szerencsére nincs közvetlen fényforrás, illetve ablak közelében, így nem gond.
Első indulásnál felajánlotta, hogy beállítja a beltéri egységet, véletlenül rányomtam, kíváncsi lettem, hogy mit talál. És megtalálta az erősítőn keresztül rákötött Dune HD Solo 4k lejátszót, amiben van DVB-C tuner. Át is vette az irányítást felette. TV műsorokat és felvételt akár onnan is kezelhettem. Ez meglepett, hogy ilyen jól működik, piros pont.

Nagy pozitívum 42"-os méret után 55"-on minden nagyobb. :)
Vacak TV műsornál ez egy kicsit hátrány is....mert nem feltétlenül szebb.
Sajnos 65"-os méretnek esélye sem lett volna beférni.

TV műsor:
gyors kábeltévés hangolás, TV Guide jó, Tv műsorok képe még az elfogadható szinten, nem erre tervezték ezt a TV-t, tudom. SD csatornák olyan, amilyen. HD csatornák elfogadhatók, ebből ennyit lehet kihozni. Nem a TV tehet róla. Ha majd lesz Netflix, ott leszek kíváncsi a 4k megjelenítésre.
Reklámokat eddig utáltam a korábbi TV-n, most egy kicsi néztem és szebbek, mint korábban, talán a nagyobb méret miatt is jobban néztek ki.

Kipróbáltam Youtube 4k HDR anyagokat. Na, itt már megmutatkozott a különbség a korábbi fullHD és a 4k HDR között. Na, ezért is váltottam TV-t! Ez már megérte. Még lesz etetve más média anyagokkal később, egyelőre csak innen tudtam szemezgetni gyorsan.
Nem tudom, hogy a B9 nagytestvérei a C9, E9 stb. miben tud többet. E9-et 100k-val többért megkaphattam volna, de nekem így látatlanban nem ért annyit.

Wifi: 5G-n eddig rendben. Majd később meglátjuk, hogy mit tud home szerverről lejátszani.

TV hangja:
LG E9 hangját írják jónak, szerintem TV-hez képest ez is rendben van. Hangra van egy Denon házimozi erősítő Focal hangfalszettel, mozifilmeknél úgyis azzal megy.

Távirányító: Ezt a mutogatós távirányítót szoknom kell. Hangvezérlést még nem próbáltam. Amazon Alexával összehozom, akkor azt is letesztelem.

Youtube, Google fiók belépésnél a belépési adatokat nem jegyzi meg, újra be kell lépnem, mikor Youtube-nál pl. belépnék. Erre még rá kell jönnöm, hogyan tudom megjegyeztetni vele a belépési adatokat.

Sajnos kevés időm van utánaolvasni.
Van-e olyan beállítás LG oled TV-n, amit célszerű a kezdeteknél beállítani pl. a képernyő védelem, beégés, könnyebb használhatóság miatt stb.?
Mire kell vigyáznom az elején? Korábbi plazmásként a nagyját tudom, de ha van valami speciális, akkor szívesen hallgatom.

Köszönettel várom a javaslatokat. :R

(#44771) janos666 válasza chros (#44746) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kikérdeztem telefonon:

Mindig kizárólag az iTPG-t használja kalibrálásra és ellenőrzésre is, csak az változik, hogy mi van "mögötte" kiválasztva forrásnak (ami alapvetően csak azért lényeges, hogy átváltsd a TV-t SDR / HDR10 / DV módok közt ennek megfelelő formátumú anyagokkal a kijelölt forráson).

A probléma, hogy más színk jelennek meg nála (szabad szem és műszer szerint is) attól függően, hogy valamilyen belső (beépített lejátszó, Netflix, stb) vagy külső (HDMI) forrás van-e kiválasztva. Tehát még az iTPG is más színeket produkál, ha Netflix vagy HDMI1 van mögötte. Az pedig még érdekesebbé teszi, hogy minden egységes lesz, ha PC címkét ad a a HDMI-nek.

Meg fogom nézni itthon alaposabban, ha ráérek de szerintem alapvetően csak azzal az egy esettel lehet a baj, mikor HDMI van kiválasztva iTPG mögé. Tehát vagy belső forrásnak kell ketyegnie az iTPG mögött, vagy ha HDMI van kiválasztva (PC címke nélkül), akkor HDMI-n kell keresztülmennie a tesztábráknak is.

Szóval szerintem kezelhető probléma, és csak véletlenül futott bele, de keveseket érint.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44772) skippper válasza janos666 (#44771) üzenetére


skippper
senior tag

Mondjuk szerintem egészen hétköznapi eset, hogy valaki bekalibrálja iTPG-vel majd utána egy olyan HDMI-n próbálja használni azt az eszközt, ami nem PC címkés. Nem mondanám, hogy ez keveseket érint, inkább csak keveseknek tűnik fel, mert hat a placebo, hogy hát be van kalibrálva, ennek biztos így kell kinéznie.

[ Szerkesztve ]

(#44773) krx21 válasza magnum81 (#44751) üzenetére


krx21
nagyúr

Azt vedd amelyik neked a legjobban tetszik.... Én 3 LG után is LG-t vennék, mert:
Képminőség szerint gyakorlatilag ugyan az mind... Kezelhetőség, szoftver LG jobb, VRR, G-sync, Hdmi 2.1, szerviz mind az LG mellett szólnak... ;)
Nyomkod meg őket, legyen saját benyomásod is..

(#44774) Partz


Partz
senior tag

Panasonic ma bejelentette a HZ980 oled szériát, ez váltja a tavalyi GZ950 modellt és ez már nálunk is forgalomba kerül.

(#44775) kokobe válasza Northlorien (#44754) üzenetére


kokobe
senior tag

Nagyszerű ìràs! Annyit hozzà tennék a Pana kalibràciò utàn is jobb az LG c9-nél.Szìnhelyesebb picivel,hdr tone mappingben is jobb picivel,motionje is jobb picivel illetve near black level performancben meg lényegesen jobb.😉

<---AMD___ATi--->

(#44776) sakal83 válasza Northlorien (#44754) üzenetére


sakal83
addikt

Él a garancia beégésre ha nem aramtalanitod a tv es a megfelelo eljarasok lefutnak. Direkt felhivtam a Panasonic szervizt. Ok is hallottak mar az ellenkezojet es eleg duhosek a pletyka miatt.

(#44777) kokobe válasza magnum81 (#44764) üzenetére


kokobe
senior tag

Hali!Plusz 1 a Panàra.Volt szerencsém összehasonlìtani a c9-el.Mivel a boltban össze raktam az ag8,gz950,c9-et.Pana képre mozira number öné meg amit mondtàl nagyon össze tették.Sokkal jobb a build quality-je mint az lg-nek.Ràadàsul nàlunk sokkal jobban megy a Pana mint az LG csak meg kell mutatni őket.Hozzàteszem panel csìkkal még nem jött vissza Pana ,lg-ből c9 és b9 is... :R

<---AMD___ATi--->

(#44778) Northlorien válasza sakal83 (#44776) üzenetére


Northlorien
tag

Hát ha ez igaz, akkor most megyek és kibontok egy pezsgőt.

(#44779) cichlid1 válasza Partz (#44774) üzenetére


cichlid1
tag

erre kíváncsi leszek, elsőre a Dolby Vision IQ és a Filmmaker mode-t látom csak különbségnek. A processzor maradt a gz950-esé, D atmost, Dolby Vision-t, HDR 10-et a gz950 is tud.
Amúgy mintha azt olvastam hogy szoftverfrissítéssel a gz950 is meg fogja kapni a Filmmaker mode-t.

(#44780) daneel_hu válasza magnum81 (#44751) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Röviden Panasonic Gz2000 55 tv vagy Sony AG9 55.Max még az LG GX 55 jöhet szóba most van rá lehetőség mód kihasználom.4K filmek de xbox- ra használnám. Panára mondják hogy eszméletlen filmnézésre kevésbé játékra viszont egyik márka sem közelíti meg képminőségben hangzásban...."

Ebből a felhozatalból 55 GZ2000. GX-re elcsábulnék ha 65 colról lenne szó.
77-re meg végképp. :P
Amúgy a rendelkezésre álló pénzből nem jön ki egy jó 65 colos oled?
Mert a méret számít a legjobban, nincs az az 55-ös amivel überelhetsz egy 65 colos képet.

[ Szerkesztve ]

(#44781) alaves válasza djpundro (#44758) üzenetére


alaves
addikt

A Philips-nél így gondolják: maximalizált kép a P5-el (ezzel együtt persze több képzaj), ezért is szoktak vaktesztet nyerni a többi gyártóval szemben, mert szebbnek tűnik a kép. Szerintem nem fognak változtatni ezen, úgyhogy a color banding is nagyobb marad a többi gyártóénál. Ha annyira zavar, akkor sajnos váltanod kell Sony-ra, LG-re vagy Panasonic-ra.
Az új fw-ben nem találtam hibát eddig, kipróbálhatod kisebb lett-e a color banding (legfeljebb downgrade-elsz ha nem jó).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#44782) magnum81 válasza daneel_hu (#44780) üzenetére


magnum81
csendes tag

De igen kijönne csak sajna kocsi szervizelés muszáj megcsinálni és bizony nem kevés de ha 5 ször elolvasom amit írtál akkor lehet hogy belesz...ok és megveszem most a Pana gz2000 55 690000ft a 65-ös 800000ft itt már mindegy.Az a baj műszaki dolgokra nagyon beteg vagyok imádom őket.És köszönöm a válaszod. :DD :R

(#44783) Nayrobi


Nayrobi
őstag

Vett itt valaki közületek CX-et? Az rtingsen olvasható kalibráció mennyire használható? Vagy ha tudtok jobbat, akkor tudnátok dobni egy linket? Thx!

(#44784) magnum81 válasza kokobe (#44777) üzenetére


magnum81
csendes tag

Szia.Igen a Panasonic hozza a formát japán technika!!!!!!Megmondom őszintén izgulok nagyon.Biztos nagyon beteg a képe. Először John Wick sorozat kapásból :C

(#44785) Partz válasza cichlid1 (#44779) üzenetére


Partz
senior tag

A proci ugyan az ami a nagyobb modellekben és az összes idei újdonságot megkapja, 120 Hz bfi, eARC, stb.

(#44786) chros válasza janos666 (#44771) üzenetére


chros
őstag

Koszi, igy mar ertem. Csak fogalmam sincs mi es hogyan muxik az iTPG (mivel 2019 elott nem volt ilyen). :D

@skipper: ez valoban nagy bug, szep munka!
Valamelyikotoknek be kellene irnia AVSforumra a guruknak, tudnak e rola. :)

(#44787) Northlorien válasza magnum81 (#44782) üzenetére


Northlorien
tag

Legjobb tudomasom szerint, és javitsatok ki ha tévedek, de a GZ2000 es a Gz950 kozott a lenyeges különbség a hangrendszer, illetve a speci panel hutese, amivel picit nagyobb fényerőt lehet elérni HDR esetében. A különbség annyira kicsi - magánvélemény - hogy valoszínű, hogy jobban jársz plusz hangrendszerrel a kulonbozetből, vagy egy 65 colos gz950-esel. A soroksári MM-ben még volt 2 65colos raktáron amikor lent voltam 530-ért. Ha elfér, akkor annyiért sokkal jobb vétel mint a Gz2000. De ismetlem, maganvélemeny, én biztos azt választanám+hangrendszert.

(#44788) magnum81 válasza krx21 (#44773) üzenetére


magnum81
csendes tag

A sony ag9-et és a lg gx megtudom nézni élőben de a panát nem mert nincs a MM-ban csak webáruházban bírom megrendeni. :W További szép estét és köszönöm hogy írtál

(#44789) skippper válasza chros (#44786) üzenetére


skippper
senior tag

Először ki kellene próbálni másnál is, hogy előjön-e vagy nálam van valami szar a levesben

(#44790) chros válasza djpundro (#44756) üzenetére


chros
őstag

- Netflix DV: ez ugye 4K MEL DV, ennel szebb kepet csak 4K BD MEL/FEL DV-vel latnal kulso lejatszoval (ha nincs elbasztergalva semmi az adott keszuleken, pl ahogy az LG csinalja neha :D) Nem tudom hol latod a 8bit infot (mivel nincs Philips-em), lehet, hogy csak eliras, de nem is erdekes
- HBO Go: soha nem hasznaltam, de vacak minosegrol hallottam es alacsony felbontasrol, igy nem csoda, ha xar-ul nez ki :)
- Satelit adok: ilyet sem hasznalok, a felbontas lehet a kerdes es a savszel amivel tolja, lasd HBO Go commentet

Egy biztos: ezeknel a TV-knel mar nagyon kijon a nezett tartalomban levo hiba.
Igy, nezzetek amit lehet:
- 4k DV-vel (Netflix, Disney+, ATV+, UHD BD DV)
- 4k HDR10-el: (Amazon, UHD BD)
- fullHD SDR: 1080p BD

Az osszes tobbi xart el kell felejteni :D

@skipper: majd Janos megnezi :)

[ Szerkesztve ]

(#44791) cichlid1 válasza Partz (#44785) üzenetére


cichlid1
tag

hát kiváncsi leszek...majd azért megnézem a boltba a képét :)

(#44792) bendeguz76


bendeguz76
aktív tag

győr és környékén érdekelne valakit oled kalibrálás?ha többen lennénk a költségek csökkennének.jelentkezzen akit érdekelne,megszervezném.

bendeguz_HUN

(#44793) sakal83 válasza Northlorien (#44778) üzenetére


sakal83
addikt

Nekem ezt mondtak mert gz950et akartam venni es azert nem fel filler. Az hogy a gyakorlat mit mutat azt nem tudom de direkt a szervizt hivtam. Hs akzualis lett vopna akkor irtam volna a pananak hogy irasban is meglegyen. Nekem jobban bejon a pana szinvilaga es a rosszabb anyagok felskalazi kepessege. Illetve a hangja sem rossz. Egyedul a szerviz es a rendszere aggasztott. De a rendszere bar faek de hasznalhato es gyors. A szervizt pedig ezert csekkoltam.

(#44794) sakal83 válasza magnum81 (#44782) üzenetére


sakal83
addikt

Csak akkor nezz 65ost ha nem nezel sok tv adast es fullhd vagy alatti anyagot. Tapasztalat. Ekkira meretben nem az igazi. 55ben meg turheto. Mielott belem allnanak 65osom van:)

(#44795) sakal83 válasza Northlorien (#44787) üzenetére


sakal83
addikt

Nem kicsit nagyobb a fenyero. Az egyetlen oled tv a gz2000es ami lathatoan tobbet nyujt kepminosegben mint a tobbi. Sokkal nagyobb a kulonbseg a gz950 es a gz2000 kozott munt a tobbi markanal az alja es a csucs kozott. A hangja viszont nem volt rossz de azt a felarat nem erne meg onmagaban. Ennyiert korrekt soundbart melynyomoval kapsz.

Viszont 65os gz950 530ert ultra bestbuy

[ Szerkesztve ]

(#44796) magnum81 válasza sakal83 (#44794) üzenetére


magnum81
csendes tag

Nem vagyok telhetetlen nekem az 55 is megfelel amúgy :DD

(#44797) janos666 válasza skippper (#44772) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nálad van még pluszban valami anomália.
Ma végigzongoráztam a dolgot, és azt látom, hogy a szaturált színek sohasem változnak, egyedül a tone-response VRR és FRR közt (ez ismert általános hiba), de teljesen mindegy, hogy az iTPG-t használom, vagy a HDMI porton megy be a jel.
De legalább kipróbáltam végre, hogy az iTPG-n is meglátszik az FRR<->VRR különbség.
[hdmi_sdr_rgbfull8bit_frr] (HDMI forráson érkezik a tesztkép, ALM és vele G-Sync letiltva)
[itpg_hdmi_sdr_rgbfull8bit_frr] (iTPG ad tesztképet, mögötte Windows asztal, G-Sync tiltva)
[itpg_hdmi_sdr_rgbfull8bit_vrr] (iTPG ad tesztképet, mögötte Windows asztal aktív G-Sync-el)
[itpg_internal_sdr] (iTPG ad tesztképet, egy 24fps film pereg mögötte a belső lejátszón).
Korábban már vizsgálgattam azt is, hogy van-e különbség HDMI-n át RGB és YCC közt, de nem láttam semmit (és úgy emlékszem azt mondtad, hogy RGB-t küldesz rá, ezért is mérhetem azzal most, bár amúgy is azt preferálnám).
Vagy részletesebb mérést kellett volna csinálnom kevert színeken?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#44798) renziNNN válasza sakal83 (#44794) üzenetére


renziNNN
tag

Cáfolnám. Nekem is 65ösöm van és meglepően nézhető a gagyi tv adás. (3 méterről)
És nagyon örülök, hogy nem 55" lett - köszönhető annak is, hogy nagyon sokszor le lett ide írva, hogy ha teheti az ember 65"-t vegyen, mert a méret nagyon sokat dob az élményen.
Tény, hogy paráztam is rendesen, hogy a tv adás kockás nézhetetlen ... lesz ekkora méretben.. hát szerencsére nagyon nem így lett. :)
Pedig hidd el, ha van rá lehetőség, akkor a lehető legjobb minőséggel etetem a tvt.

(#44799) Menotti válasza sakal83 (#44776) üzenetére


Menotti
aktív tag

Ez nem nevezném pletykának....
Az ország egyik:-) felében lakom,a haver Panasonic márkaszervíz vezető .Eddig gyakorlatilag mindent onnan vettem különféle kedvezményekkel: Fényképezőgép,mikró,porszívó,55 colos csúcs plazma,stb.2 éve viszont (mióta a Lengyelekhez csapták a magyar képviseletet) már nem a régi a szerviz szolgáltatásuk .Konkrétan tele van a töke a sok baromságukkal...Ez eljutott arra a szintre ,hogy kerek perec megmondta ,hogy az Lg oleddel jobban járok (ha elromlik)
Így fájó szívvel nem TX-65GZ950E -t vettem (aminek én is jobbnak tartom az elektronikáját) ,hanem egy 65C9-et.

[ Szerkesztve ]

(#44800) Jorgi Kormi válasza renziNNN (#44798) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

:R

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.