Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz binatone #32710 üzenetére
Az AD500X egészen más karakter, mint a Pro-80, mondhatni 180°-os fordulata.
Mélyben kevesebb, és ahol a Pro-80 beesik (5kHz körül) ott az AD500x kicsit kiemel. Tere nagyon levegős (ezért is Air széria), az énekhangok, illetve minden amiben sok a közép spektrum az van előtérben, a magasak emögött, és a mély pedig finoman megbújva, de azért érezhető, megszokás után (akinek bejön) élvezhető. Nekem néha kicsit harsánynak tűnt de ez lehet forrása/zenéje is válogatja.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
contaxg
veterán
válasz binatone #34652 üzenetére
Ne hari, de szép nagyokat csapongsz.
Ha jól értem van egy Pro80 abból lenne egy DT990. De nem is, inkább egy DT880, majd ezt redukálva jó az a HI2050.. Hmmm.. Olcsón szeretnél jót.
Ez eddig OK, de a Pro80 szerintem jobb mint a HI2050. Ha olcsón szeretnél jót vegyél egy vintage DT990-et. Az talán még jobban is szól mint az új.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Bodz
nagyúr
válasz binatone #34652 üzenetére
Azért jó lenne, ha valahogy ki tudnád próbálni a DT 990 Prot. Nagyon tud fájni az a füles, ha nem tetszik a hangja. Igaz a párnák lapulásával kellemesebb lesz a hangja, de tudom, ez nem vigasztal. Amúgy ha sima Superlux HD681-ről beszélünk, tehát nem az EVO változatról, akkor szerintem nem lesz gondod ezzel sem.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz binatone #45592 üzenetére
Sőt, Superlux HD681 (red) -hez is van egy hasonló kapcsolás, sokat segített rajta. Még így is világosabb, mint az EVO, de teljesen hallgatható lett. Viszont egy DT990 szintű fejesnél nem tudom kijönnének-e a negatív hatásai, nem rontja-e el a fázismenetet, teret, stb.
(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz binatone #45592 üzenetére
Köszi.
Nekem a HI2050 teljesen jó ezekkel a parametric EQ beállításokkal. Elvileg itt vannak tüskék a frekimenetben:
-2dB @ 2100Hz BW=3
-7dB @ 7100Hz BW=3
-4dB @ 11000Hz BW=3
A legfontosabb a 7100Hz-es tüske kiszedése, ez az ami nagyon fülsértő alapállapotban. Ezen lehet vágni akár -12dB-t is annak, aki nagyon érzékeny a magasokra. Mondjuk az szerintem inkább ne vegyen ilyen fejest.Wherever you go - go with all your heart.
-
törölt tag
válasz binatone #78485 üzenetére
Mit találsz viccesnek a csöves erősítő divatban? Vagy az erősítőket tartod viccesnek? Egyébként én nem tapasztalom hogy divatos lenne az elektroncsöves erősítő.
Sokan arról nem akarnak tudomást venni, hogy a hangzás iránt igényes emberek köréből a csöves erősítő, az LP, vagy épp a valódi multibites DAC soha nem pusztult ki teljesen, ezek a kommerszből tűntek el. Márpedig ők a döntőek afelől, hogy valami divat vagy nem (sokan mégis rájuk hivatkozva érvelnek ezek hangminősége ellen, ami egy vicc), nem pedig a szűk hifista réteg. Az LP ún. reneszánsza sem a hifistáknak köszönhető.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz binatone #83951 üzenetére
Én most csak azt akartam mondani hogy amíg nem hallotta több jobbfélének titulált rendszeren is, addig simán benne van hogy esetleg nem tudja mit is tud a fejese.
Máskülönben meg elég "furák" a kérdései mivel ha jobbban belegondolunk rengeteg mindent csak viszonyítás alapján tudunk hová tenni. Szóval a fejeséről is csak más hasonló árkategóriás fejesek által nyújtott hangzáshoz viszonyítva lehet véleményt alkotni, nem műszaki paraméterek alapján. Persze egyéni ízlés befolyásol.
A rendszeres témát én kicsit másképp látom. Ha a komponensek külön-külön eléggé rendben vannak akkor a a végeredmény is jó. Ha valami nincs "elég" rendben, na onnantól van szívás, hogy mit hogyan és mivel "kompenzáljunk" ahhoz hogy a végeredmény is rendben legyen. Persze csak szerintem, és csak az eddigi tapasztalódásaim alapján.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz binatone #83951 üzenetére
Hááát, szerintem azért van. Lehet egy erősítő nagyon jó bizonyos iskola szerint, egy másik szerint meg csak közepes. Kammerer szokta mondani, hogy a 60-as, 70-es, 80-as években más iskola (nem alsóbb vagy felsőbb szintű, hanem más megközelítésű/filozófiájú) szerint készítették a termékeket a hifiben, mint a "modern" időkben. Egyre inkább azt gondolom, hogy igaza van, hogy ezért is vagyok szerelmes a saját erősítőmbe, láncomba, mert az az iskola (elvileg csak a DAC lóg ki nálam a sorból, bár hivox termék lévén azért erre sem esküdnék meg) sokkal közelebb áll az én ízlésemhez, míg a modern iskola bár bizonyos tekintetben jobb, de valami fontos közben kiveszett belőlük. Mérésfanatikusok ilyenkor szoktak cinikusan azzal jönni, hogy a torzítás. Pedig többről van szó.
Ugyanez amúgy még DAC-oknál is megvan szerintem, ha a korai Philips DAC-okra gondolok. -
aerosmith
őstag
válasz binatone #84875 üzenetére
58xnek a mélye valamivel erősebb de így se egetrengető. Az open back miatt szellősebb hangzás, kihallottam belőle olyan hangszereket is ami az ATHn nem tűnt fel.
Az MSR7bnek meg nála is kevesebb a basszusa, viszont closed back miatt nem zavar másokat, a treble meg néha sok de nagyon szép részletes hangzása van. (kb. monitor fejes)Mondjuk 58xet eddig nem tudtam XLR kimeneten tesztelni csak sima jacken ami a P20on elég kaka. Lehet balanceden megtáltosodik, akkor meg megy MSR7b a hwapróra.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz binatone #93344 üzenetére
Nehéz kérdés.
Egy ANT rendszert nagyon meghallgatnék az összes fejesemmel, de már azelőtt is volt higéniai aggályom, amely az utóbbi, lassan két év alatt nem lett kevesebb.
Ettől függetlenül, ha lesz valami akkor akármi is megtörténhet.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz binatone #93425 üzenetére
Csak játszom a gondolattal egyelőre. A Loxjie D10-esemben egyébként ES9038Q2M proci van, a Fosi Audio Q5-ben meg egy jóval régebbi, 9018K2M-es. Bodz már 2016-ban is írt erről a chipről, szóval nem a legfrissebb. Monjuk az X2HR-el szerintem jól kijön a Sabre, ahhoz akár jó is lehet.
Félek viszont, ha meg be is jönne, az lenne vele, mint a Xonar DG-vel, meg a Tempotec Sonata HD-vel, hogy használnálm a D10-est. A többivel meg úgy lennék, hogy "úgy se kapnék érte sok pénzt, jó lesz majd munkahelyre/gyerek PC-jébe, vagy csak úgy", és ott porosodna a pénzem benne.[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz binatone #93531 üzenetére
Köszönöm.
Időközben utánaolvastam kicsit jobban és megtaláltam a magyarázatot is a Head-fi-on.
"Another interesting thing is that the 600 Ω drivers often have 12 V Zener diodes connected in parallel to them as a protection against high voltage peaks"Átalakítom cserélhető kábelesre úgy, hogy a 400i-hez készített litz kábelt is használni tudjam hozzá. Ráfér egyébként a kábelcsere, mert még a drivertől 10 centire is erősen oxidált a réz. Pedig gumiborítás van rajta.
-
Sinesol
veterán
válasz binatone #99390 üzenetére
Ilyet se lattam mèg, hogy kettètörik a magnes, miközben gyakorlatilag mèg vèdett is a direkt behatàsoktól. Habár miert is lepödök meg, minden resze csapnivalo minösegü, miert pont a magnes lenne jó minösegü.
Az a forrasztas is, csoda hogy tart valamit..[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz binatone #99390 üzenetére
Kábellel mindkét oldal szól, a Hymalaya DAC-kal csak az egyik oldal, viszont vissza kértem a régebbi Devámat, és ott a DAC is rendben van. Úgy gondolom, hogy a jobb kagylóból árvezető szál szakadhatott le a baloldali részről, legalább is remélem.
Amúgy a Hifiman nem dobálásra gyártja ezeket a füleseket. 100 évig nem lett volna vele probléma, ha én nem vagyok hülye. (HELLAFLUSH-nak)[ Szerkesztve ]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz binatone #109839 üzenetére
Köszi, de nem merném....
Amúgy viszonylag kicsi a fejem, szerintem simán meg fogom szokni (már nem zavar annyira, mint legelőször, mikor felvettem). A Beyer nagyon elkényeztetett ilyen szempontból.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gateron Brown és Keychron K Pro Red switchek eladóak
- Secretlab Titan Evo Chair Pink Skin (Csak Szövet Huzat Kárpit)
- Beetle iPOS retro érintőképernyős számítógép/POS terminál Windows 98-al
- BOMBA ÁR! // ÚJ GAMER PC V47 // RYZEN 5500 // 16GB RAM // 1660SUPER // 1TB SSD // 2 ÉV GARANCIA
- Samsung 32 inch LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest