Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #188 üzenetére
Egyáltalán nem pénzkidobás a DT235. Pénzkidobás legfeljebb pl egy Sennheiser HD203. De annak aki azt a hangot szereti, aligha.
Neked nem jön be a 235-ös, a többségnek - az itteni többségnek is, akik azért nem a beats hallgató kategória - azonban (azért az árért) igen. -
törölt tag
Most már egy ideje hogy másképp felhelyezve használom a DT770-et, az a véleményem, hogy így mindenképp semlegesebb és legfőképp hallgathatóbb a hangja.
A cinek szépen a zene részévé válnak, nem akarnak főszereplők lenni és ott sziszegni. Tényleg nagyon nagy a különbség már első hallásra is. Amúgy semmi ördöngösség nincs a felhelyezésben, csak valahogy természetesen az adódott, hogy a fülem hátsó részéhez hozzáérjen a párna, akkor pedig lényegesen diszkósabb a hangzás. Nem csodálkoznék, ha sokan csak ezt a hangot hallották volna a 770-ből. Az ember leküzdi ezt a hajlamát, a fejhallgatót hátrébb helyezi, a füle így relatíve előrébb lesz a kagylón belül, akkor szinte hirtelen loudness off. Mintha egy beépített loudness lenne így benne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Komolyzenén azért a beyer 235 csúnyán elvérzik. Egyáltalán nem tudja megmutatni a zene sokszínűségét, részleteit. Persze 10 ezerért nem biztos, hogy van fejhallgató, ami erre jobban képes. Komolyzene kényes téma.
Nemrég egyébként voltam rekviemezni. Fárasztó volt a kórus, kiabálós.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AkosAkos #763 üzenetére
Ha nem hallgatod meg, úgysem fogsz tudni biztosan jól dönteni. Én a ötször annyiba kerülő 770-emhez viszonyítottam előbb a 235-öt. Az AKG-t meg nem hallottam. A 235-ösnek szerintem mélytöbblete van, aztán lehet valaki szubjektív ízlésének kevés. Kényelemre nekem jó. De azért a 770 e tekintetben is megváltás utána.
Vicces dolog ez, pedig a 32 ohm-os 770-es Beyernek grafikon alapján akkora mélytöbblete kellene legyen, hogy minden más hangot el kellene nyomjon szinte. Ehhez képest a 235-nek van több mélye.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ja mert nekem nem 770 pro-m van ugyebár.
(#778) szakibá...:
Mozart. Budai ferences templom. Leghátul középen.
Egyszerűbb lett volna.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz contaxg #1179 üzenetére
Enyhe/közepes V-karakter szerintem az a hang, amit az ortofon f15-ös hangszedő és társai (VMS 10 is még, ez az enyhe) adtak ki magukból. Ahhoz képest a 770 bizony sehol nincs. Persze ez fejhallgató, az meg hangszedő, de a hangzásuk jól beégett a fülembe, és nem igen kívánom vissza.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz contaxg #1183 üzenetére
Hát inkább enyhe, mint közepes.
Nem tudom, én például nem érzem, hogy így normálisan felhelyezve előtérben lennének a cinek, hogy sziszegne. Abszolút a helyén van. A mély pedig szintén nem akar letarolni, a DT235-ben hangsúlyosabb. Mindez a Xonar DG-ről. A Proton CD-lejátszómról némileg hangsúlyosabbak a sávközepek, de arról tudom egyébként is, hogy magasban hajlamos kis túlzásra (viszont relatíve szépek a magasai ezzel együtt, tehát nem megy a hallgathatóság rovására), mélyben amúgy a normális alatt van picivel, de még így is több, mint a xonar mélye. Szóval lehet a Xonar miatt van így, de szerintem magasban normális mennyiséget közvetít a Xonar (a minőség más kérdés), mélyben viszont keveset ad. -
-
törölt tag
válasz szakibá... #1305 üzenetére
Odaadnak egy darabot két frontból? Nem sok új hangdobozt vettem, de pl. a Polk RTi-k egybe voltak csomagolva egy dobozba. Ha az ember center-t akar, arra van külön pl. itt az RTi sorozatnak egy darabja, ami dizájnban, és hangban is illeszkedik.
-
törölt tag
Beyer 931-ről nem nagyon esik itt szó. Hallotta valaki?
-
törölt tag
válasz szakibá... #1450 üzenetére
Én itt látok újat. De most megérdeklődöm email-ben, van-e.
Amúgy én úgy tudtam, hogy a 931 a 831 nyitott változata.
-
törölt tag
KRK fejhallgatók milyenek?
-
törölt tag
Beyer 770-ről hogy lehet leszedni a párnát? Sosem csináltam még ilyet, nem akarom elcseszni, mert még garis és úgy egyébként sem. Csak kiganéznám picit.
-
törölt tag
Szerintem igen, minél több tapasztalat, főleg élő zenével. Láthatóan nehezedre esik elhinni, hogy az ember ízlése elmehet egy valóságtól elrugaszkodott irányba. Azt is alátámaszthatom én is (ahogy többen is a topicban), hogy a lehallgató eszköz nem kicsi befolyással van a zenei ízlésünkre. Ha olyan cuccunk van, ami segít kibővíteni a zenei világunkat, az mindenképp jobb, mint ami egy-két dimenzióban játszik jórészt. Persze nem mindenkinek szempont ez, de érdemes tekintettel lenni erre is.
-
-
törölt tag
Mondjuk ezt a kategóriabesorolást soha sem értem. Az 5000 Ft-os fejhallgató az alsó kategória, de hogy tízszeres áron miért csak alsó-közép? Biztos vagyok benne, hogy az 50-60k-s kategória és az 5-6 ezres kategória között általában nagyságrenddel nagyobb a különbség, mint az 50-60k-s kat. és a 200-300k-s kategória között. Árban lehet nagyobb a difi, de a hangminőség az ár függvényében valami logaritmikus függvény szerint változik leginkább.
-
törölt tag
válasz bigmasterg #2485 üzenetére
A hallás ilyen jellegű finomodásának szerintem ugyanúgy vonatkoznia kellene az alsó és közép kategóriák közti különbség még jobb kihallására is.
Valójában arról van szó, hogy az ember hozzászokik a jobbhoz, és nem szívesen adja alább onnantól egy nüansznyit se. Szóval ez ilyen érzelmi dolog leginkább, amivel nem lehet mit kezdeni. Dehát nem hiszem, hogy a kategóriákat ez alapján reálisan lehetne besorolni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bármennyire is nem szerettem a St. Anger-t anno, de az egy sokkal-sokkal jobb album szerintem, mint a Death Magnetic. Mellesleg mostanra, ahogy kiteljesedett az ízlésem, egyre inkább tudom értékelni, bár még mindig inkább hallgatom pl. a Down albumait.
De egyébként a Load/Reload-éra is magasan színvonalasabb, mint ez a legutóbbi próbálkozásuk. Én amondó vagyok, hogy inkább folytatnák azt a st. anger-es vonalat, picit a stoner/southern rock/metál irányába elmozdulva, mint ezt a thrash-es erőlködést.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Személy szerint a K550-nél a zene alja megszűnt létezni és csak "audiofilesen" visított, hogy finoman fejezzem ki magam. A többi rendben volt. Mindenképp érdemes meghallgatni előtte, hogy szigetel-e rendesen, nálam erre képtelen volt, így basszust sem kaptam. Amúgy kár érte.
-
törölt tag
válasz eightykid #3239 üzenetére
Mondjuk el tudom képzelni, hogy pl. metálnál nem lehet úgy kihallani az aljából mindent az M50-nel. Épp tegnap hallgattam Morbid Angel - Altars Of Madness albumát ebből a szempontból. Hát ahogy Sandoval dobol basszus! Szóval azt lekövetni teljes egészében (hogy ne csak egy massza legyen) szerintem jó feszes, gyors basszussal rendelkező hangcucc kell.
-
törölt tag
minél mélyebb egy hang annál halkabban halljuk.
Inkább érezni kell ezeket a hangokat testtel. Épp ez a lényege ezeknek a hangoknak 20 Hz körül, a zenének pszichológiailag kell hatnia rád. Fejhallgatóból a 20-30 Hz nevetséges, nem éri el a célját.
Lehet valami a mérés szerint lineáris. De mégha egy mikrofon jól is "utánozza" a füled, a testedet teljesen kihagyja a számításból. Másrészt igenis ha lineáris a basszus, élőzenénél, hangfalnál akkor is érezheted a lábdobot a gyomrodban. Nem kell ahhoz kiemelni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #3433 üzenetére
Hát nem tudom, azért a BBC-nél el-elvannak a beyer 770 próval (ami elég hasonló a 990 pro-hoz). Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek tetszenie kell, de valamit tudnia kell ha stúdióban már-már referenciává vált, tehát ez az állandó keresztes hadjárat a beyer 770/990 ellen részedről elég vicces.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krichd1 #3439 üzenetére
Szerintem itt vannak páran a topicban, akik egész jól külön tudják választani a saját ízlésüket attól, hogy valamit objektíve leszarozzanak. Mégiscsak elgondolkodtató, hogyha ilyen nagy stúdióban használják a 770 pro-t, az valószínűleg nem lehet szar, bizonyos területen biztosan kiemelkedő. Ami lehet neked nem lényeges, másoknak viszont esetleg igen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem nézd meg, hányféle fejes férne bele abba a költségvetésbe (ha feltesszük, hogy max. annyi). Valószínűleg többről van szó, minthogy hasraütésszerűen vettek egy tank kinézetűt. Talán Auratech többet tudna erről beszélni, ő is használja ezeket a fejhallgatókat.
Másrészt nem ártana minden fejest a helyén kezelni, azt is amelyik tetszik nekünk. Én a helyén kezelem a 770-et (bár ez nem pro), nekem ez volt a legkisebb rossz ezért az összegért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Éppenhogy nem rosszabbak (persze szubjektív a "rosszabb", mindenesetre semlegesebbek, szárazabbak), ahogy olvastam róluk. (A terük viszont szűkebb.) Aztán ott van még a 831, 931 is ennyiért, szerintem főleg ezutóbbi kettő lehet érdekes. Csak ezek már nem is nagyon vannak, pedig meghallgatnám őket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon elvétve hallgatok black metált most már csak. Mondjuk már akkor is válogattam, de utólag visszanézve mégis egy rakás bandát nem hallgatnék mai fejjel. Nem azért, mert az érzelemre, zsigerekre nem hat, hanem inkább az értelemre nem tud már hatni. Szerintem ez a zenei ízlés fejlődése. Ez nem azt jelenti, hogy mindig új kell, és előbb-utóbb mindent megun az ember. Persze hangulatfüggő is. De valószínűleg soha nem jön el az az idő, hogy pl. a Doors-ot elkezdjem állandó jelleggel ignorálni.
Én azt tartom, hogy nyitottnak kell lenni, de kritikusnak is. Aztán ha keresztül megy a szűrőn az új zene, akkor az a stílus már nem rossz. Ezt követően elkezdek azonos stílusban még keresgélni, hátha valami még jobban bejön. Így közben szépen kiszortírozom a kevésbé jókat (de volt már olyan, hogy visszanyúltam később egy albumhoz, ami aztán egyre jobban tetszett), a végén csak a legjobbak maradhatnak. -
törölt tag
A zene az értelemre (is) hat, de tudat alatt dolgozod fel. Nem tudatosan. Biztosan nem véletlenek azok a felmérések és a tapasztalat, hogy intelligensebb emberek általánosságban inkább hallgatnak jazz-t, blues-t, klasszikus zenét, mint mondjuk mulatós diszkót (feltételezem, ezutóbbit te sem szoktad, de ez ugye a te nézeted alapján a te hibád ).
No meg a legkézenfekvőbb: miért is nem összefüggéstelen zajt hallgatunk, miért ilyen, valamiféle szabály szerint felépülőt? A zene a zajhoz képest tele van szabályokkal, kötöttségekkel, rendezettséggel. Tehát biztosan feldolgozza az ember agya értelmileg, ha a zenét igényli a zaj helyett.
Erre egyébként építettek/építenek is bizonyos komponisták tudatosan is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz baluka26 #3511 üzenetére
Szintén ötlettelenség. Chopin g-moll balladát tessék meghallgatni. Sokadjára is "üt". Ez már elsőre is unalmas. Erre persze azt mondják, hogy "más stílus". Na ja, ezen a címen sok szart el lehet adni.
(#3510) AMDFan:
Ötlettelenségről beszéltem, nem bonyolultságról. Figyeld meg ezt a korai Mozart szimfóniát:
[link]. Teljesen egyszerűen, könnyeden kezdődik, mégis zseniális.
Vagy itt a legismertebb Beethoven-téma:
[link]
Rémségesen egyszerű, mégis szintén zseniális.
Na én az ilyen ötleteket hiányolom ezekből a zenékből. Ezekhez pedig véleményem szerint a kreativitáson felül nagyobb zenei műveltség, elmélyedés kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz stranger28 #3515 üzenetére
Unalmas.
AMDFan:
Nem tudják fenntartani végig az izgalmat. 7-8 perces szám, és alig van benne valami ahhoz mérten. Ez az egyik fő bajom amúgy az új Metallica albummal is.
Az biztos, hogy ennek így van egy hangulata, míg ha komolyan nekiállnának zenélni, akkor más lenne. Én igénylem, hogy zenehallgatás közben mindvégig izgalomban tudjak maradni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest