Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84651) Bl@tty


Bl@tty
tag

Sziasztok!
(remélem nagyon nem lesz off a kérdés...)
Beyer Custom Studio-hoz szeretnék egy második szett párnát, de nem tudom, melyik lenne a legjobb megoldás.

1) Maradjak a gyártó sajátjánál és keressek egy EDT 770 VB (vagy V) párnát ami eleve is rajta van?

2) Vagy rendeljek egy Brainwavz velour vagy hybrid párnát? (itt még a méret se tiszta, sima Round vagy Round XL kell ?)

Árban most épp a Brainwavz olcsóbb az akció miatt, amúgy kb. hasonló az áruk.
De ahogy nézem a Brainwavz talán mélyebb (vastagabb) a gyárinál, ami nem feltétlen lenne rossz, tekintve a gyári is éppen csak elég, hogy a fülem ne érje a szövetlapot a driver előtt. Nem tudom, hogy a hangot mennyire befolyásolja (nyilván változna kicsit)... :U

Szóval ennek eldöntésében kérnék segítséget nálam tapasztaltabb emberektől. :DDD Persze más ötlet is érdekelhet, ha van. :R

[ Szerkesztve ]

(#84652) ngergo0831 válasza tizedes7 (#84641) üzenetére


ngergo0831
csendes tag

szia!
A Kraken X-en már alapból ne gondolkozz, szörnyű a hangja (az árához képest).
A Kraken 2019-emet kb 2 hete adtam el. Igazából játékra első osztályú ennyi pénzért, a mikrofonja is minőségben jobb, mint amik hasonló árban vannak. Viszont... Zenehallgatásra nem az igazi. Equalizerrel lehet rajta segíteni, de nagyon el vannak nyomva a közép és magas hangok. Egy Rock például szinte már élvezhetetlen rajta.
Döntsd el, hogy játékhoz kell (akkor ezt a topikot keresd: [link] ), vagy zenehallgatásra (is). Ha utóbbi, akkor nem igazán ajánlanám.

(#84653) Tulku válasza #71562240 (#84648) üzenetére


Tulku
veterán

Pontosan....
Ha eltérő impedanciájú drivereket terveznének a minimális vezetékhossz különbség miatt, az nem egyenlítené ki azt a 0,2 ohm különbséget, inkább más jelleggörbét mutatna...
Mint ahogy a balanced jelút sem driverfüggő, hanem vezetékelési sajátosság fejes esetében....

(#84654) Exodius válasza Zoliee (#84644) üzenetére


Exodius
őstag

Mint amikor egy fejestalin 3 ember után az egyik rájött, hogy imbalance-os a csöves erősítőm, mert elromlott a potméter. De addig ez nem tűnt fel senkinek. :)
Ebből az egyik azt mondta, hogy járassam be az erősítőt, mert baj van vele. :D ;]

(#84655) Bodz válasza Bl@tty (#84651) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Én a gyárit venném, akkor ugye biztosan nem fog változni a hangja.
Ha mégis kísérletezni akarsz, akkor mérd meg a gyárit, aztán rögtön kiderül, hogy a sima vagy az XL kell.
Dekoni is gyárt értelmes párnákat.

[ Szerkesztve ]

(#84656) Bodz válasza Addel (#84646) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Rengeteg minden. Ha válaszolsz az összefoglaló kérdéseire, akkor jobban tudunk segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#84657) Addel válasza Bodz (#84656) üzenetére


Addel
senior tag

1., Otthon
2., Zene/film
3., Max 60ezer
4., Új
5., Circumaural
6., Nyitott
7., Ebben nem vagyok biztos, talán kiegyensúlyozott hangzást várnék el.
8., Budapesti bolt vagy online
9.,Pc+Sound BlasterX G6

(#84658) Dorien válasza Addel (#84657) üzenetére


Dorien
veterán

Audio-Technica ATH-AD500X
Beyerdynamic DT 880 Edition 250 Ohm

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#84659) Polllen


Polllen
nagyúr

Nem tudja valaki véletlen, hogy pl. az Allee-ban lévő Denon márkaboltban van valami korlátozás fejhallgató kipróbáláshoz? Gondolom maszk kötelező, de pl. más?

Némi olvasgatás meg ajánlás alapján a NAD HP50 lenne a tuti, de a 70k-s árával most nem fér bele, ha látok használtan, majd lecsapok rá.
Uh maradt a Yamaha HPH MT7 és a Denon AH-D1200. Ez utóbbit itt találtam, most akciós 36k.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84660) IO.sys válasza Polllen (#84659) üzenetére


IO.sys
őstag

Ezeket pont kipróbálnám kb ebben a sorrendben.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#84661) s4tch válasza Polllen (#84659) üzenetére


s4tch
veterán

Hívd fel őket, kedves banda. A D1200 egyébként egy populárisabb hang, nem biztos, hogy azt keresed. A Yamaha inkább... Persze hallgasd meg a Denont is, annyit röhögve ér.

(#84662) Polllen válasza s4tch (#84661) üzenetére


Polllen
nagyúr

:R

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84663) onkelz


onkelz
aktív tag

Sziasztok

Szembejött relative jó áron egy Sony MDR Z7.Filmnézésre, otthoni zenehallgatásra használnám mobil eszközről.Érdemes még beruházni rá?

(#84664) #24440320


#24440320
törölt tag

Eddig Pioneer SE-2 nyitott fejhallgatót (1978, Made in Japan, mágnes: Samarium-cobalt) használtam 1984 óta. Sajnos mára teljesen elkopott az elég gagyi műanyag fejpántja, a vezetéke több helyen megtört, le kellett cserélnem . Mivel eredeti vezetéket nem tudtam szerezni, HAMA hang vezetéket építettem be, ami sajnos nem illeszkedik. Ez a hangját teljesen tönkretette, mivel a vezeték illeszkedése (csillapítása, impedanciája C., L., R, átviteli görbéje) meghatározza a fejhallgató hangminőségét.
Ezt követően vettem egy új Seenheiser fejhallgatót 49 e HUF) , de azonnal el is adtam. A napokban rendeltem meg egy szintén 1978-as évjáratú használt Pioneer SE-4 nyitott fülest Angliából. Remélem rendben megérkezik....

[ Szerkesztve ]

(#84665) csuzda


csuzda
aktív tag

Sziasztok!

Aprón találtam egy Hyperx Cloud Alpha fejhallgatót. Megkérdeztem az eladót, hogy garancia jár-e hozzá. Azt írta, hogy mivel visszaküldött, bemutató darabok, kibontott , csomagolás sérült, esetleg kiállított darabokról van szó ezért nem. Azt tanácsolta, hogy járjak utána, hogy a gyártói garancia érvényesíthető-e. Tudtok ebben nekem segíteni?

[A gyártó] oldalán ez a [szöveg] szerepel.

Válaszotokat előre is köszönöm! :)

(#84666) Dave™ válasza #24440320 (#84664) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem tudom mit vettél, de Sennheiserből jót nem nagyon kapsz 49 ezer forintért. Más márkákból már találni bőven nyitottat és zártat is, de megértem hogy maradtál a Pioneernél, le a kalappal hogy ilyen sokáig bírta.

(#84667) Dave™


Dave™
nagyúr

Nem tudom találkoztatok-e már az oratory1990 eq presetekkel, bedobom ide is. Egy reddit felhasználóról van szó, számos fejhallgató mérésével, és a hozzájuk tartozó eq beállításokról. A viszonyítási pont minden esetben a harman target, és mérésekkel alá van támasztva hogy mit miért javasol, tehát nem teljesen amatőr. Kipróbáltam a K612 Pro-val, és bár megszünteti az egyeseket zavaró 2-3kHz körüli enyhe emelést meg picit vastagabbá teszi a hangját, szerintem túlságosan is visszafogja, de egyébként egészen kellemes a végeredmény, érdemes lehet kipróbálni. Parametric EQ kell hozzá, nem csak egyszerű tili-toli, quality indexet meg pregaint is kell állítani. Linuxon a PulseEffects-et használtam, rendben működik. Itt van minden.

(#84668) Tulku válasza Dave™ (#84667) üzenetére


Tulku
veterán

Már akinek szívügye a harman target....ugye...
szvsz 1 khz-ig még jó is, de ami utána van, az nem biztos, hogy egyetemesen nyerő....

(#84669) Dave™ válasza Tulku (#84668) üzenetére


Dave™
nagyúr

Valami referencia azért kell amihez lehet igazítani, arra mindenképpen jó. Nekem is túl sötét/visszafogott ha teljesen követem, de a forrás is kicsit sötétebb, talán amiatt is. Viszont eddig nem is tudtam hogy ennyire használható parametric eq van Linux alá, már csak ezért megérte :)

(#84670) Sinesol válasza Dave™ (#84667) üzenetére


Sinesol
veterán

Próbáltam már éán is, tényleg egész használható, talán az egyetlen értelmes EQ, amit hallottam. Viszont annyira nekem sem jött be, kicsit olyan túl fojtott lesz a hang, plusz az is igaz, amit korábban említett Tulku, hogy a Harman target egy elég szubjektiv dolog, nem mindenkinek jön be. Amúgy talán helyesebb preferenciagörbének nevezni, mivel jórészt az adott tesztcsoport preferenciája mentén hangolják a görbét. Mondjuk nem csak a görbe határozza meg a hangot, ezzel meg sajnos oratory se nagyon foglalkozik, kicsit fura amikor leirja, hogy nagyjából ugyanugy szólnak a fejesek ezekkel a beállításokkal.

[ Szerkesztve ]

(#84671) niof válasza Dave™ (#84669) üzenetére


niof
addikt

Dózerre meg ott a TrueFi, illetve az utódja, a SoundID. Ezeknél nem kell EQ-val vacakolni, megcsinálja a szoftver. Mondjuk ezzel a mobilos b@..akodással kicsit megbonyolították, de legalább működik. Mondjuk nem nehéz megcsinálni, nekem ilyen a preferált hangzásprofilom a progi alapján. :)

Ahhoz képest, hogy nem a main fejesemmel csináltam, ráadásul a nyílt utcán, azért bőven ki lehetett hallani a különbségeket a tesztjükben.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#84672) Dave™ válasza Sinesol (#84670) üzenetére


Dave™
nagyúr

Picit hangoltam rajta (a 110Hz-es 5,5dB borzasztóan sok anélkül meg a pregain csillapítás sem kell), így kifejezetten kellemes. Még pár magasabb frekvenciát kellene kicsit kevésbé csillapítani és pont olyan lenne amit szeretnék. Eddig nem zavart a 2kHz-es peak, de jobb nélküle. Mondjuk fejhallgatója is válogatja mennyire reagál jól az eq-ra.

Windowsra egyébként az Equalizer APO-t írják többen is.

(#84673) niof válasza Dave™ (#84672) üzenetére


niof
addikt

Igen, az nem rossz, főleg, hogy free! A SoundID-t csak azért írtam, mert az egy preset-el megoldja az adott fejest, és a preferált hangzásprofil teszted alapján ahhoz igazítja az adott fejes hangzását. Kvázi egy dupla EQ, ha úgy tetszik...

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#84674) Tulku válasza Sinesol (#84670) üzenetére


Tulku
veterán

Igen, referenciapontoknak jó, így legalább tudunk beszélgetni :)

Mostani Laylám hangolásakor (és egyéb esetekben is) a legjobban az jött be 1 kHz után, hogyenyhe emelkedés 2-3 kHz-ig (max 3-5 dB) aztán azt tartja , de 5-6 kHz körül beesik és kb 6-7 között indul el 8 kHz körüli csúccsal (de az fülesnél lehet akár 7-10 dB is) és utána esik (azt nem kerülöd el, max piezo vagy elektrosztatikus tag közbeiktatásával).
De ez szigorúan füles, ez fejeshez bizton rossz lesz...

(#84675) Kékes525


Kékes525
félisten

Olyan fejhallgatót keresek, ami egyértelműen jobb a mostani Sennheiser 650-esemnél.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Otthon, fotelben.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 200-300 ezer
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Meleg hangszínű legyen.
8.) Honnan vásárolnál? Mindegy
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Audio-Gd NFB-11 + 2x TXCO Upgrade DAC PC USB port Foobar2000 1.54 veszteségmentes zene (CD, 24bit-96kHz, SACD, DVD-A)

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#84676) pendre54 válasza Kékes525 (#84675) üzenetére


pendre54
addikt

Nem először, és valószínű, hogy nem is utoljára ajánlom, a Beyer Amiron Home-ot, ami nálam tipikus avas szalonna, azaz mindenre jó. :D Három éve használom, de azóta fel sem merült, hogy másik felé kacsingassak, ebben az árkategóriában. [link] Én egy egy meleg hangkarakterű, TEAC UD-503-as DAC-al használom, tökéletes páros, ráadásul én is a meleg, dallamos zenéket kedvelem.
Alcantara anyagú a párnája, piszok kényelmes, több óráig is viselhető, amellett én szemüveget is hordok.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#84677) Dorien válasza Kékes525 (#84675) üzenetére


Dorien
veterán

Ha ilyen árban keresnék nyitottat akkor az Audeze háza táján nézelődnék...

LCD-2 Classic [link]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#84678) Tulku válasza Dorien (#84677) üzenetére


Tulku
veterán

Nem mertem írni de hála istennek megelőztél....
Én azért kipróbálnék egy használt X-et is....az garantáltan más lesz, mint a 650....

(#84679) s4tch válasza Kékes525 (#84675) üzenetére


s4tch
veterán

A HD650 szerintem kiváló cucc. Miben legyen jobb a másik fejes?

(#84680) fericske válasza Kékes525 (#84675) üzenetére


fericske
addikt

Jól tudom, hogy az nfb11 az inkább semleges/világos karakterű cucc?
Mert akkor én is az Lcd2 classic-ot mondanám (könnyű hajtani), illetve Audeze vonal, kivéve az új Lcd1-et és a régebbi sine, el8 fejeseket, Lcd2-3 (nehéz hajtani). Lcd x szintén jó, talán a legjobb ha ki tudod fogni.
MrSpeakers vagy Dan Clark Aeon fejesek is szóba jöhetnek.
Az Amiron home nem igazán, abban az esetben, ha jó amit az nfb11-ről gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#84681) Kékes525 válasza s4tch (#84679) üzenetére


Kékes525
félisten

Erre csak nagyon általánosan tudok válaszolni: Hangzásban.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#84682) Kékes525 válasza fericske (#84680) üzenetére


Kékes525
félisten

A DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?

"Színezetlen hang, nagy dinamika" írja.

Köszi mindenkinek a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#84683) s4tch válasza Kékes525 (#84681) üzenetére


s4tch
veterán

Hát oké.

Egy Feliks Audio csöves erősítővel lehet, hogy jobban járnál.

(#84684) Tulku válasza fericske (#84680) üzenetére


Tulku
veterán

Talán az LCD3 áll legközelebb a 650-hez (Bodz javíts ki ha nem így látod), csak nagyobb, plasztikusabb, élettelibb térrel...egy szóval jobb...

(#84685) fericske válasza Tulku (#84684) üzenetére


fericske
addikt

Lehet, de azt sem könnyű hajtani (mint a legtöbb planárt). Több maradna benne mint az X-ben vagy a 2 classic-ban.

Van abban is valami amit s4tch mond. A Sennik barátoznak a csöves erősítőkkel. Azok adnak melegséget és van potenciál a 650-ben.

(#84686) s4tch válasza fericske (#84685) üzenetére


s4tch
veterán

Bizony. Szerintem az NFB-11 közel sem hajtja ki a HD650-et.

(#84687) Kékes525 válasza s4tch (#84686) üzenetére


Kékes525
félisten

+ (#84685) fericske +(#84679) s4tch

Akkor lehet, hogy inkább DAC-ot kellene cserélnem a jobb hangzás érdekében?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#84688) fericske válasza Kékes525 (#84687) üzenetére


fericske
addikt

Nem. Csak külön erősítőt hozzá. Meg jóminőségű rca kábelt hozzá az nfb11 és erősítő közé.
Úgy gondolom egy olcsó Spartan Helot2x erősítővel is tetszene amit szólna. Elektro harmonix csövekkel kell kérni és az első csövet kicserélni Genalex 12au7-re. Nagyjából 20 óra járatás már elegendő ezeknek a csöveknek. Terhelés alatt, vagyis szólnia kell valaminek fejhallgatóval rádugva. Az nem jó, nem javasolt, hogy csak bekapcsolod, hogy világítson.
Rca kábelnek egy Atlas element kábelt javaslok (másik erősítőhöz is).
A Helot2x-et javaslom (megfelelő csövekkel) 100+ ohm impedancájú fejesekhez Woo wa6 és Feliks Echo erősítők ellenében, ár/érték viszonylatban.

(#84689) Kékes525 válasza fericske (#84688) üzenetére


Kékes525
félisten

Nincs olyan, amit nem kell bütykölni? :B

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#84690) s4tch válasza Kékes525 (#84689) üzenetére


s4tch
veterán

TMP Ant: https://tmpaudio.hu/84-2/
Hazai termék, brutál jó hanggal. Kérj meghallgatási lehetőséget a gyártótól.

De ez már itt off. Mindenesetre a fejesed szerintem rendben van, és sokkal jobb hangra képes. Ki tudja, lehet, hogy az Anttal célba érsz.

(#84691) fericske válasza Kékes525 (#84689) üzenetére


fericske
addikt

A cső csere nem nagy bütykölés. Mint egy kábelt bedugni. Legtöbbször külön is vannak csomagolva a csövek, hogy ne sérüljön. Mondjuk a Spartan pont kivétel, teljesen összerakva érkezik.

(#84692) Sinesol válasza Kékes525 (#84675) üzenetére


Sinesol
veterán

Talán a Hifiman Ananda-t érdemes megpróbálni, azt írják le hasonlóan meleg, kiegyenlített hangnak, miközben a főbb hibákat orvosolja, azaz jobbak a mélyek és nagy a tere. Plusz még a sima LCD2 szokott több helyen előjönn, abból is a sima verzió, mivel a Classic-ot eléggé rétegfejesnek mondják, mivel erősen színezett. Persze alegjobb ha te hallgatod meg őket.
Plusz ott a Focal Clear, arra is mondják azt, hogy olyan tonalitás mint a 650, csak minden tekintetben upgradelt. Érdemes lehet az Elear-t kipróbálni, ha nem esik távol tőle, az is opció lehet.

Amúgy nekem a jelenlegi HD660s simán előrelépés a 650-hez képest, bár azért nem az az óriási, amire gondolom vágysz.

[ Szerkesztve ]

(#84693) fericske válasza Sinesol (#84692) üzenetére


fericske
addikt

Az Lcd2-őt nehéz hajtani, az kiesik. A Clear szerintem köszönőviszonyban sincs a 650-el tonalitásilag. Az egy világos hangkarakterű fejes.
Az Elear szóbajöhetne, de talán sivalkodna a felső tartománya az audio gd-vel.
Ananda passz.

(#84694) Sinesol válasza fericske (#84693) üzenetére


Sinesol
veterán

Pedig épp a Clear-re mondják azt szinte mindenhol, hogy az az upgrade a 650-ről annak aki ugyanazt akarja, csak minden elemét jobb minőségben. A világosabb érzet amúgy amiatt is lehet, hogy feszesebb, gyorsabb lecsengésű, tisztább a mély. Pl a 660s is enyhén világosabbnak érződik, pedig arányaiban kevesebb magas van benne a 650hez képest, viszont feszesebb a mélytartomány, emiatt kevésbé ül rá a hangképre, tisztább lesz így a hangzás, miközben nincs meg a 650-nél kicsit zavaró enyhe 3 és 5k peak.

[ Szerkesztve ]

(#84695) fericske válasza Sinesol (#84694) üzenetére


fericske
addikt

Ez is forrás függő valamennyire, de akár a Benchmark hpa4 akár a Simaudio nagy Moon cuccairól eléggé fényes, magasbahúzó és egyáltalán nem "clear" hangzást produkált.

(#84696) ribizly válasza s4tch (#84686) üzenetére


ribizly
veterán

Az azért már elég jól alápakol. DT1990-et mondják még, nem?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#84697) s4tch válasza Sinesol (#84692) üzenetére


s4tch
veterán

Clear inkább fél milla, mint 2-300. Elear kifutott, és bár szerintem több tekintetben jobb, mint a HD650 (különben utóbbit vettem volna), az NFB-11 egyáltalán nem illik hozzá. Ahhoz valami sima hangú forrás kell.

A HD660s viszont jó tipp. Ezzel együtt szerintem egy jobb erősítőre érdemesebb lenne költeni ebben az esetben.

(#84698) Remus389 válasza s4tch (#84697) üzenetére


Remus389
veterán

A Clear nagyon szexi (főleg a fekete-piros), jobb mint a HD 650 (HD 6XX-em volt ami ugyanolyan) nekem volt hozzá szerencsém, de én végül a HD 800S mellett döntöttem, miután mindkettőt meghallgattam.

Ízlés dolga egyébként, de azért nem árt megtanulnányozni, meg meghallgatni.

Esetleg szóbajöhet egy planár is? Hifiman?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#84699) Sinesol válasza s4tch (#84697) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem tudtam, hogy az Elear már kifutott, nem is nagyon értem, nem hallottam újdonságról, így meg elég nagy lyuk lesz a palettájukban. Úgy látom azért még kapható pár helyen.
Bár ott van még a Drop-os Elex-is, az se rossz 700 dolcsiért, bár azt inkább a semlegesebb HD600-al rokonítják, szóval valószínűleg nem opció meleg hangképre.
Kíváncsi vagyok vajon jön e valami a helyére, a legjobb az lenne, ha mondjuk a Clear-t betennék 1k dolcsira, valami Elear-szerű újdonság meg jönne az 5-600 dolcsis árszintre. Ezzel eléggé aratnának, kár hogy bilibe lóg a kezem :D

[ Szerkesztve ]

(#84700) IO.sys


IO.sys
őstag

A Brainwavz Hybrid Oval párna tágít a téren és lágyít a mélyen, nekem túl sokat is, úgyhogy megy apróra.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.