Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
p76
senior tag
Még ezt találtam Yamaha r-n303d erősítőnél, ez mit jelent?
Phones (8Ω load) - 470 mV/470Ω
Érdekes módon a legtöbb erősítőnél ezt nem adják meg. Még egy erősítő családon belül sem mindig, például a Marantz PM6006-nál 32 ohm
de a PM5005 és 7005-nél már nincs feltüntetve
(lehet olyan rossz érték hogy nem merik kiírni )[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
Nem jellemző, hogy tönkre lehetne őket tenni. Előbb kezd el torzítani és hallást károsítani a nagy hangerő. Szóval inkább a füledet féltsd.
FireKeeper: Ez a Superlux-féle híres QC szabvány, az ISO AS - Ahogy Sikerül.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
niof
addikt
Simán haza lehet vele vágni. Mi régebben ilyen gagyi, narancssárga szivacsos fejhallgatókat nyúztunk így, és azt néztük, meddig bírják. Elég hamar el tudnak füstölni. Ahogy Ba cy lus is írja, általában ezekben azért van tartalék teljesítmény, inkább legyél óvatos!
A hangfalas téma is - amit írsz - egy urban legend. Inkább ne próbálkozz vele!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Gabbbb
senior tag
"Hangfalaknál tudom hogy ha van egy 80/100W hangfal akkor egy 60/80W erősítővel nem tudom túlhajtani"
Simán túl lehet hajtani, megadott értékekkel hangfalaknál szinte mindig gond van (az se mindegy, hogy ideiglenesen, vagy huzamosabban bírja az esetlegesen helyesen megadott értéket) és erősítőnél sem csak a teljesítmény a mérvadó, maximális teljesítmény közelében "clipping" jelenség is tönkreteheti a hangfalakat.
(#70125) Dorien // Szerintem, ha maxon van a poti és nincs a fején a fejhallgató..
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
HD650 = HD6xx
K712 =/= K7xx (utóbbi sötétebb, elvileg kevésbé jó)
Bontott 712 180 euro + posta (70k-nál csak megáll forintban)
https://www.amazon.de/AKG-K712-PRO-·-Kopfhörer/dp/B00DCXWXEI[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
cájer
újonc
Ők adták az eszközt, mert üres kézzel mentem. Gondolom meg lehet beszélni előre, ha saját cuccot vinnél.
Két-három számot hallgattam, ez alapján hoztam döntést.
Az m40x és az srh440 kényelmetlen volt. Az AKG meg mintha passat-ba ülnél a golf után. Hangra mint írtam bármelyikkel el lehet lenni (szvsz). -
ribizly
veterán
Ezek egyike sem éppen "okosteló" kompatibilis, ráadásul két nagyon eltérő hangot fogsz kapni (térben, mélyekben, kiemelésben). Ha nem hallottál még HD600-at (vagy ahhoz hasonló részletességet és "középkiemelést"), akkor simán lehet hogy behúz. Ráadásul teljesen más forrás is illik hozzájuk.
Én azt javaslom, hogy mindenképpen hallgasd össze őket valami komoly, ottani forrásról is.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Mamuska
őstag
Na ez engem is határozottan érdekel. Én még nagyon kezdő vagyok és hallgatóznom kéne ezerrel, hogy egyáltalán kérdezni tudjak és fejlődjek a témában.
Más.
Még nincs bejáratva a HD650, de nekem rock, metál stb.. zenével nagyon tetszik, de 50%-ban gépzenét is hallgatok és azzal annyira nem jön be. Illetve úgy mondanám, hogy azzal nem lett látványos a fejlődés. Ilyen Goa, Psytrance meg hasonlókhoz milyen fejes passzol?
Köszönöm a választ! -
-
Bodz
nagyúr
Nem volt elég harapós a HD600 ezekkel?
(#71823) fehér_ember: A 250-es DT 250 kiegyenlítettebb a 770-nél, tök könnyű, kényelmes. A K550-nél zártabb és sötétebb hangú. Én nagyon szeretem.
HD 58X-nél nem fog eltűnni a fényesebb, élénkebb hang, ez ilyen.
Ha kell a húsosabb mély, akkor ott a P20, az ad neki egy löketet, meg amúgy is illik hozzá, a cső színezése kellemesebbé teszi.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
tiszta műanyag
Ezt honnan teccet gondolni??
Érintése hűvös, így nekem egy préselt fémkosár érzetét adja. Külsőre kb. olyan mint ha LCD-X lenne.A 2c felbontásban egy árnyalattal rosszabb mint a fazoros LCD2 (szerintem), és a bátyusnak simább, melegebb, koherensebb hangja van. Viszont egyik sem hasonlít a korai cuccra. Ez a fazor/nem fazor dolog egy kicsit túl van lihegve. Nyilván aki belőtte a rendszerét egy régi kettesre annak nem biztos, hogy a fazoros 2c gyere be és így tovább, hiszen ugrott a szinergia. Források megfelelő választásával mindegyik piszok jól tud szólni.
Még egy érdekesség, valamiért a 2C valamiért jobban hajtható egyszerűbb forrásokról . Továbbá azért is olcsóbb, mert csak egy szivaccsal bélelt dobozban érkezik és nincs hozzá nyomáskiegyenlítős koffer.
(#72077) sNk77
Tudtommal manapság azonosak az LCD párnák. Régebben más volt a töltőanyag pl az LCD3-nál. Sokan tuningolták így a kettest. Megjegyzem a LCD párnák eltűntek a gyári webshop kínálatból.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fehér_ember
addikt
Én az ilyeneket nem is értem, hogy lehet fejeseket szétfeszítve tárolni? Nem hiszem hogy jól mutat ha a párnák idő előtt laposak lesznek, meg attól is félnék hogy enged és túl laza lesz a szorítóerő (pedig nekem sincs kis kobakom).
Nekem eszembe nem jutna így tárolni a k550 mk3-at; még így, hogy nincs semmi közétéve, is zavar, hogy a párnái alul összeérnek. Félek hogy ott idővel "ellaposodnak". Bár lehet már észrevehetőnek kéne lennie, de szerencsére úgy néz ki hogy ez nem olyan féle mint a dt880. Annak ahol összeértek a párnái, ott kicsit jobban ellaposodtak, igaz, ezt csak esztétikai problémaként lehetett felfedezni.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
Igen az első része igaz , pl a V30 -nek van Higres drivere az UAPP-ban . (MQA/DoP)
[link]
de az UAPP bitperfect módot akkor is engedélyezned kell ,mindkettőnél , pl FiiO Q/ UAPP -nál is van ,,direct,, mód, ami nem bitperfect ..
A Tidalt én is az UAPP-on használom a FiiO Q-ön , de ez működik, hisz az előbb írtam is ,hogy a gyári Tidal playernél jobb az UAPP saját USB playere ..(vagy valamit nem értek ? ) -
gianni85
veterán
Valaki használ Androidon Tidal appot+UAPP-t együtt hogy az UAPP keresztül szóljon USB levő külső DAC? Lehetséges ez?
Lehetséges, bár offline nem működik. Vagy csak én nem tudtam működésre bírni...ha így van, valaki felvilágosíthatna.
Na meg a kezelőfelület is rosszabb, mint ha a Tidal app-ot használnád, és szvsz még a Tidal app is elmarad pl. a Spotify mögött.
Mondjuk a hangminőség legalább kárpótol -
margithid
veterán
Én nem vagyok audiofil, egyszerűen csak szeretek zenét hallgatni, de például a Mexel Retro DJ nálam szóba se jöhetne, pedig ugye az egy ajánlott fejes, pocsék hang és kényelmetlen.
Az ATH AD700X-et is azért próbálom ki, mert nagyon jó árban van, ha nem is tetszik árában el tudom adni majd szerintem.
Visszatérve a Magnat fejesre, ma megjött a Vsonic VSD3S fülesem, és érdekes módon ott rendben van a hangerő és baromi jó szól is, míg magnat valahogy nem passzol a telefonnal...
De nem a fejessel van a baj, mert amint a számítógéphez kötöm tök jó a hangja. Érdekes mindenesetre...
Egyébként mindegyik cuccal elégedett vagyok, az AD700X-re vagyok még kíváncsi nagyon -
Bodz
nagyúr
Nem egészen.
(#73261) TechN7ne: A vezeték nélküli topikban örülnének ennek igazán.
[ Szerkesztve ]
-
-
prisz
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
Mindenki másból tud engedni, nekem pl he400, 560, stax lambda van, mindet másért szeretem. Ebből bármely kettő összértéke pont a limit. És nem adnám 250es staxert őket, se lcdert se he6ert. He400 mondjuk váltható lenne, de az irodában van.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
emiki6
veterán
Vegyél valamit 250-ig használtan, hallgasd, ha rájössz, hogy nem az igazi add el, vegyél másikat helyette. Ez ismételgesd addig, ameddig nem találod meg azt ami igazán aggya.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
ribizly
veterán
Most azon érdemes azoknak eltöprengeni a "használt" szó fogalmán, akik ezen pörögnek, hogy az pontosan mit is jelent. Pl. az Audio-gd termékeket 100 órát járatnék járatják, mielőtt kézhez kapja az ember. De "ugyanez" van sok fejesnél is, ha van rendes QC (valszeg egyszer jár valamin, hogy ne menjen ki hibásan a gyárból, neadja ég bele is hallgat valaki).
Én nem aggódnék sokat ezen, de tudom, hogy sokak nem bírják ezt a dolgot.
A konkrét darabra annyit, hogy asszem ott a külső doboz sincs megbontva, ergo tényleg bontatlan.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
-
kromatika
veterán
Nekem Sony WH-1000XM2 volt.Rossznak nem mondanám a hangját, de olyan 30 000Ft os áron van,amit vezetékesből lehet kapni. Jól mondja ribizly kolléga.Nekem konkrétan az 1000XM2 hangja,nagyon emlékeztetett a ATH M40x-re. preludium975 :ennyiért szerintem is a DT770Pro nem rossz választás.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Köszi, én kipróbáltam az 1000MX3-mat és a QC 35 II-t a Media Marktban, ég és föld a különbség a Bose javára hangminőség és zajszűrés terén is. Hosszú évődés és nézelődés után végül csak rendeltem egyet, jövő héten szállítják.
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Sinesol
veterán
Normál rongyosra tömörített, loudnesses mp3 meg youtube mellett nem is lesz sok különbség, viszont jó minőségű, magas felbontású, nagy dinamikatartományú anyagok mellett nyilván lesz különbség nem is kicsi, bár igazából már a korábban emlitett dolgok mellett is ki kell jöjjön, ha valakinek jobb füle van és nem túl zajos a környezet.
Plusz a sinad csak egy szám, amellett még több tényező is van, azt is érdemes nézni, hogyan jelennek meg a torzítások, hogy változnak frekvenciától függően.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De persze lehet hogy direkt a legolcsóbb zongorával készítették a felvételt
Ha feltételezzük, hogy a felvételek tökéletesek. Ha egyetlen zongoráról van szó, ez akkor sem magától értetődő. Chopin zongoradarabjai például, ott egyetlen zongora szól, mégis rengeteg silány felvétel van.
Annak a legkisebb a valószínűsége, hogy olcsó zongorával készült a felvétel.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Ezeket érdemes erős fenntartassal kezelni, nagyon jo forum az SBAF, de nagyon elfogultak a Schiit termekekkek kapcsolatban, a nyilvanvalo, gyarto altal is elismert hibakat is kepesek tagadni, plusz nincsenek olyan jo eszkozeik sem a meresekhez, gyakorlatuk sem igazan van, elsősorban fejesekkel kapcdolatban erdemes rájuk hagyatkozni, az az ő asztaluk.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
1826-os Bordeaux-i
ui.: mivel már többen, többször kiröhögtek, a nejem pedig - akinek jó a füle, nem úgy, mint az enyém - szid, hogy mit cincog hetekig az asztalon a fejes/füles magába' így maradt a pince
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ixion77
addikt
Melyiken?
Valamirevaló audiofil helyen nem ajánlanak 500$ alatt ahhoz semmit.
Az internet mindenféle kontrollálatlan bugyraiban meg nyilván mindenki azt ír amit akar. Mint a kocsmában. Pont annyira is érdemes hitelt adni rá."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
Ugyanott találsz arról is, többet is. Csak mivel ezekben nincs olyan szépen az elejére gyűjtve az info, ezért sokat kell olvasnod. (Azért nincs kigyújtve, mert HD650-hez százával van jól passzoló erősítő. A HD800-hoz viszont olyan mint a fehér holló.)
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
gianni85
veterán
Ésszerű kereteken belül otl csöves erősítőt kell hozzá venni... pl. Schiit Valhalla2, Feliks Echo, Bottlehead Crack stb. Én próbáltam pár erősítővel, és a Feliks Espressivo-val volt benne egy kis plusz a tranyósokhoz képest. Az erősítő új tulaja meg HD600-zal használta tovább, és szintén pozitívan vélekedett róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest