Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64051) kacsa7 válasza Bodz (#64050) üzenetére


kacsa7
őstag

Bukk900, Bodz: Nyitott fülest még sosem használtam, de nem zárkózom el tőle. Külön szobában zajlik a TV-zés, így nem probléma.

Sony KD-55XE8505, 7-es Android TV os-el. Ha menne USB-n a külső DAC/fejhallgató erősítő, az gondolom sokat javítana a dolgon. Optikai kimenetnél jobb lenne?

(#64052) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy mit tudnátok ajánlani 20eFt körüli értékben csak játékra virtuál 7.1.
Jelenleg egy 32 Ohmos Invotone HD2000 fülest használok +Zalman mic1 és Asus D1 h.kártyával.
Régóta szemezek a Takstar Pro80-al ami kifutott és a Kingston Cloud lépett a helyébe(mikrofon miatt még jobb is).
Néztem még Cloud Pro-t ...nem tudom az miben jobb/rosszabb ,de bármit szívesen meghallgatok. Kösz.

(#64053) ribizly válasza Bodz (#64050) üzenetére


ribizly
veterán

Jah. "Kezdetnek", mi? ;] Aztán az ember nem figyel oda és már megint egy használt autó ára ugrott audio cuccokra és azon kapja magát, hogy még 3x annyiba kerülő csodák review-ját nézegeti... :DDD

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#64054) #71562240 válasza Khelben (#64038) üzenetére


#71562240
törölt tag

Várhatóan az nem lesz gond, hogy elegendően jobb lesz-e a Listen szintű a Cloud szintűnél, mert elég nagyok a különbségek ahhoz, hogy jó eséllyel azt mond, hogy a különbség mértéke megérte a befektetést. Itt az a kérdés, hogy a különbség iránya mennyire fog tetszeni, és mennyire tetszene inkább a Sony iránya. Konkrétan neked. Ezért elengedhetetlen a hallgatózás, ha mód van rá. A különbség mértékét bárkinek garantálni tudjuk, hogy elég lesz, de a különbség irányát nem tudjuk garantálni neked - legfeljebb olyannak tudjuk valószínűsíteni, akinek ismerjük a hangkarakterbeli ízlését. Csak olyanok hangkarakterbeli ízlését ismerhetjük, akik egyáltalán maguk is ismerik, mert van róla tapasztalatuk. Különösen ezért fontos a hallgatózásos tapasztalatgyűjtés, hogy megismerd saját magad. Ugyanis, a korábbi Takstar, Kingston, Bose, Samsung, AKG... tapasztalataidhoz képest most egy másik világba lépsz. És a kérdés elsősorban az, hogy ennek a másik világnak a törekvései mennyire válnak a te törekvéseiddé. A kérdezett Focal, ahogy Bodz is mondja, jobb, mint a kérdezett Sony, ha nem is olyan egyértelműen, mint ahogy Bodz mondja. De legalább annyira fontos, hogy az érintett Sony hasonló logika szerint építi fel a hangját, mint amilyen logikákat eddig hallottál, a Focal ellenben más logika. Ezért igyekeztem én a kérdésedre a karakterkülönbségek körül molyolni.
Reméljük tetszeni fog a más logika, ugyanis ezen fog múlani, hogy elegendőnek fogod-e érezni a javulást. A Sony nem olyan jó hangú, mint a Focal, de a Sony-val biztos, hogy elegendőnek érezted volna a javulást, mert ahhoz nem kell(lett volna) logikát váltanod.

[ Szerkesztve ]

(#64055) s4tch válasza ribizly (#64053) üzenetére


s4tch
veterán

Ebben az volt a poén, hogy Bodz éppen árul egy ilyet ;)

[ Szerkesztve ]

(#64056) Tim82 válasza emiki6 (#64043) üzenetére


Tim82
nagyúr

Csak belegondolok, hogy valahol valaki egy pocsék lejátszón, rossz kábelekkel, csatlakozókkal, egy kétezer forintos fülhallgatóval 128 kbps-es mp3-at hallgat és élvezi!

És mennyivel boldogabb ember lehet, mint a "hifisták". :K

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#64057) jolti válasza ribizly (#64053) üzenetére


jolti
senior tag

Én is így jártam.... :D
Először csak agybadugóst' kerestem max.10 ezerig utazáshoz.
Azután rájöttem, hogy inkább itthoni zenéléshez keresek fülest. Felmentem 15-ig, majd nézegetve 20-ig.
Mire megszültem a kiválasztottat, megszívatott a hülyegyerek' a jófogáson és nem küldte el az Ath M30x-et.
Aztán jött a karácsony és félbe maradt a project, aztán mivel megmaradt az ára, így mérgemben megduplázom a jövő havi fizumból és méris 40-ért nézegetek....
Kénytelen vagyok a jövő héten megvenni, mert a végén még feljebb mennék....

AZ Akg K612, Audio-tecnica Ad500x és a Beyerdynamic DT 880 pro közül ti melyiket választanátok?
ez a 3 maradt a befutó. Ezek használtak, korrekt áron.
3 napom maradt dönteni, mert utána meg akarom rendelni. Addig nézegetem a teszteket a youtubeon.

(#64058) ribizly válasza s4tch (#64055) üzenetére


ribizly
veterán

Szerintem azt már eladta. Majdnem nekem... :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#64059) emiki6 válasza s4tch (#64055) üzenetére


emiki6
veterán

:)) Ő is mindenfélét összevásárol állandóan... :D

Tim: Az a baj, ez nem a boldogságról szól. Saját magunk megismerése és fejlesztése. Az ember azt hinné nem, de aki hajlamos erre az vagy átmegy handozosnak és ott lel békét vagy marad itt és egy idő után már stax-okat meg audeze-ket hallgat, néha kikacsintgat a peremvidék érdekességeire.

Ribizly: Egy ismerős vett egy tök jó robogót 40-ért, mi meg itt bohóckodunk fejhallgatókkal. :))

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64060) zsoika válasza Tim82 (#64056) üzenetére


zsoika
addikt

:C
Fülesnél még észszerű határok között lehet maradni ,de hm -ban nagyon el lehet szállni.
Ahogy látom itt a füleseknél lineárisan mozog az ár/érték ...míg a hm világában a szintek között exponenciális az ár/érték. Szerintem.
Egyébként én jellemzően hasznlát cuccot szoktam venni...ha nem tetszik bukó nélkül el lehet adni. Így könnyebb megtalálni a megfelelőt.

(#64061) Findzs válasza Findzs (#63999) üzenetére


Findzs
addikt

Sajna nem vált be az y40 :(

Ennél olyan katasztrófa szegény. A dob csak morajlás a nagybőgő csak egy búgás.
Tuc tuc zenéhez való telóhoz.

Ez a 3 ezer forintos canyon fejhallgató köröket ver rá minden tekintetben sajnos.

De az olcsóbb y30 is jobb, volt alkalmam kipróbálni. Sajna az y40 et nem tudtam kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#64062) Khelben válasza #71562240 (#64054) üzenetére


Khelben
nagyúr

Sajnos hozzám a legközelebbi hely, ahol választék is van és hallgatni is lehet, 200 km. Most egyelőre úgy vagyok vele, hogy ha nagyon nem jön be, legfeljebb visszaküldöm. És akkor hasonló módon megpróbálkozom a Sonyval is.

(#64063) Bukk900 válasza kacsa7 (#64051) üzenetére


Bukk900
őstag

A HA-n is van most választék, zárt K550, nyitott AD-500x, és erősítő igényes K612. Olcsó (65$) optikai bemenetes dac/amp pl. az FX-AUDIO DAC-X6.

[ Szerkesztve ]

(#64064) #56474624 válasza emiki6 (#64043) üzenetére


#56474624
törölt tag

Csak belegondolok, hogy valahol valaki egy pocsék lejátszón, rossz kábelekkel, csatlakozókkal, egy kétezer forintos fülhallgatóval 128 kbps-es mp3-at hallgat és élvezi!

Sokszor egy ilyen kombó nagyobb zenei élvezetet képes adni, mint egy több tízezres. Dorian aláírása tetszik nekem erről a témáról:

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda :D.

Na és erről nem a hallgató személy tehet kizárólag az örök elégedetlenségével, az is elég nagy gond szerintem, hogy olyan cuccokat csinálnak (nem csak fejhallgatóból, hangdoboznál is így van ez), ami úgy mutat többet a zenéből, hogy az legfeljebb hangelemzésre jó, közben mégsem ad több zenét, mint egy sávhatárolt, alsó kategóriás, bóvli cucc, sőt, gyakran kevesebbet ad.
Először úgy tűnik, mennyivel jobb, mert tisztábban hallani ezt meg azt a részletet, de hosszabb távon csak azt veszi észre az ember, hogy már nem a zene kedvéért kapcsolja be a cuccot, hanem teszteli, hogy mennyire szól jól. Azok a jó hangcuccok, aminél tényleg a zene kerül a középpontba, egyszerűen csak összeáll minden, természetes. Ehhez nem feltétlen kell technikailag perfektnek lennie . Ez kb. azon múlik, hogy aki fejleszti az adott cuccot, mennyire bír zenei hallással, mert az mindig az összhangot, harmóniát tartja elsődlegesnek. Ezért olyan jó sok vintage hangcucc. Nem technikailag verhetetlenek, hanem a régi iskola szerint készült hangdobozoknál, fejhallgatóknál általában jobban odafigyeltek a harmóniára, hogy a végeredmény zenei legyen. Ma meg könnyen előfordulhat, hogy még a félmilliós hangdoboz sem tud zenélni az ebayről/vateráról olcsón kukázott 80-as évekbeli, pár tízezerért vásárolt hangdoboz mellett.

[ Szerkesztve ]

(#64065) Dorien válasza zsoika (#64060) üzenetére


Dorien
veterán

Lineárisan egy lófüttyöt... :N

Most egy ideig hallgattam az anno újonnan 16k-ért elérhető Takstar TS-671 fejesemet egy egész normális alaplapi hangról, és ehhez képest hiába kerülne a jelenlegi dedikált DAC/AMP/fejes kombóm újonnan ~100k-ba, valójában nem ad 2x akkora élményt se. Mindenben jobb, leszámítva a tér méretét, de ezek csak árnyalatok, finomságok, nem nagyságrendi különbségek.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#64066) preludium975


preludium975
tag

Sennheiser HD700-at hallott már valaki? Milyen? Érdekességképp. :D

(#64067) kacsa7 válasza Bukk900 (#64063) üzenetére


kacsa7
őstag

A 2 AKG-be belefutottam, viszont a K550-re azt olvastam sokan panaszkodnak, hogy nem nagyon van igazi mélytartomány a K612 pedig csak néhány erősítővel szól normálisan, és akkor van csak alja. Mozizásnál ez számomra kizáró tényező, mert ha van egy robbanás pl. akkor annak ott kell lennie, a leírtak alapján viszont azt hiszem hiányérzetem lenne. Ráadásul TV-n nincs EQ opció, így ezen még segíteni sem tudok.

Az Ad-500x nem tudom, hogy áll ilyen téren. Egyébként szimpatikus darab. Nézegetve, olvasgatva a Kingston Hyperx Cloud fordult még meg a fejemben, de az árából ítélve azért az más liga.

(#64068) emiki6 válasza kacsa7 (#64067) üzenetére


emiki6
veterán

Az AD500X sem egy mélygazdag fejes ahogy olvastam, a DT880 edition-ben meg nekem kevés (a pro-ban nem tudom)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64069) Bukk900 válasza kacsa7 (#64067) üzenetére


Bukk900
őstag

Ha a robbanás a fontos, akkor zártakat nézegess. Pl. BlasterX H5, Beyerdinamic DT 770...
A K550-nek is van igazi mélye, ha nincs, akkor gyenge a forrás, vagy nem fekszik fel rendesen a fejre.

(#64070) zsoika


zsoika
addikt

Erre v.ki?

(#64071) Tim82 válasza emiki6 (#64059) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az a baj, ez nem a boldogságról szól. Saját magunk megismerése és fejlesztése.

Szerintem túl komolyan veszed ezt a hobbit. :DDD

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#64072) emiki6 válasza zsoika (#64070) üzenetére


emiki6
veterán

A pro kábelén van hangerő szabályzó, ami jónak tűnik, de inkább csak árt, szóval inkább a simát ajánlanám. A virtuális 7.1-et felejtsd el, csak beetetés. :)

Tim: Jellemző rám az ilyen... :DDD

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64073) zsoika válasza emiki6 (#64072) üzenetére


zsoika
addikt

Köszi. A kábelén lévő hangerő szabályzó nem szükséges ...sőt, úgy ahogy írod csak árt a hangnak. Akkor inkább a simát választanám ,de az 5eft-al többe kerül. A hangerőt most is a multimédiás billentyűzetemmel szabályozom.
Más füles esetleg zártban és ebben a kategóriában?
Külföldi rendelésnél nem olcsóbb?
Ha igen honnan szoktátok ...van tippetek?

(#64074) Bukk900 válasza zsoika (#64073) üzenetére


Bukk900
őstag

Takstar pro 82 aliexpressről 17k.

(#64075) emiki6 válasza zsoika (#64073) üzenetére


emiki6
veterán

Külföldről mondjuk Takstar Pro82 (a head-fi-s kedvezménnyel 69$...) De nem tudom mekkora az esélye annak, hogy megfogják, mert ha megfogják és megáfázzák (javítsatok ki, ha ez nem valószínű), akkor ugyan ott vagy, mint a sima clouddal, amire amúgy van 2 év hazai garancia.

Bukk: Inkább 18k, bár lényegtelen. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64076) zsoika válasza emiki6 (#64075) üzenetére


zsoika
addikt

&Bukk900
Köszi ...tényleg a pro 82 kiment a fejemből. Megnézem.

Még annyit, hogy a pro 82 elvileg 32 Ohmos (mint a mostani hd2000)...míg a 80 (cloud 60 Ohm) .
A D1-ben nincs füles erősítő....jelenthet ez hátrányt v.melyiknél ?

[ Szerkesztve ]

(#64077) Elektrosokk válasza Tim82 (#63991) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Most kissé utána olvastam és a sextett-ből is 3 verzió létezik, ezek gyártási időben térnek él és a hangjuk is más kicsit, szerintem nekem az első verzió lenne ideális, de lehet hogy első körben a K501 még érdékesebb, sokan jobbnak találják mint a 701-est. Nagyon sok fejhallgatót meg kéne még hallgatnom. :DD

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#64078) szakibá... válasza Findzs (#64061) üzenetére


szakibá...
senior tag

Megnyugtatlak, hogy ez a felvétel semmivel sem fog jól szólni. Kár, hogy ennek alapján mondasz véleményt egy eszközről. Engem az is bosszant, amikor tesztoldalak elemeznek egy fejhallgatót, aztán belehallgatok a "zenébe", amit használt, és csak hörgős metált hallok. Olyan zenével nem lehet tesztelni, amiben egyetlen természetes hang sincs.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#64079) Golota válasza Findzs (#64061) üzenetére


Golota
aktív tag

Nem lehet, hogy egy kis járatás ráférne? Egyébként ebben a hordozható, 10-15K kategóriában szerintem a V-Jays lever mindent.

(#64080) zsocy válasza Golota (#64079) üzenetére


zsocy
őstag

V-Jays-t nem hallottam, de Veho Z8-at igen, az is ez a kategória, és igencsak jó a hangja. Ne feledkezzünk meg a jó öreg Veho Z8-ról sem :)

Járatás mindennek kell, indíts el bármilyen zenét pár órára, tedd félre, szokott segíteni. Persze ha valami alapból nem tetszik akkor azzal nem érdemes kisérletezni sem.

(#64081) fericske válasza Findzs (#64061) üzenetére


fericske
addikt

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Ameddig nincs bejáratva a cucc, addig nem érdemes ítélkezni felette (100 óra átlag, ez van)
Illetve az a felvétel amit linkeltél nem jó minőségű, nem fog jól szólni semmivel, ahogy Szakibá írja.
Ha a youtube a fő zóna, akad ott is egész jó minőségű felvétel:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#64082) #56474624 válasza Elektrosokk (#64077) üzenetére


#56474624
törölt tag

Kx01-ektől engem eléggé eltántorít mérések alapján a fázismenetük.

K501

K601

K701

(#64083) Bodz válasza kacsa7 (#64051) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Inkább azért szokott érdekes lenni a tv és a dac kapcsolata, mert általában igény van a távos hangerő szabályzásra. Buta tv-nél az esetek 99.9 százalékában optikával ez nem fog működni. USB dac meg sehogy sem megy.

Ha tényleg csak filmeznél, zenét nem hallgatnál, akkor pl. ez tök jó lenne. Esetleg egy hosszabb kábelt nem árt venni hozzá.

(#64084) Samtya válasza fericske (#64081) üzenetére


Samtya
senior tag

Ezek a Heilungék a helyi CBA-ba is így mennek bevásárolni? ;]

(#64085) fericske válasza Samtya (#64084) üzenetére


fericske
addikt

Igen! :K
Láttam őket bevásárlás közben. Nem kellet fizetniük. Azóta én is olyan hacukában járok shoppingolni, sokat spórolok.

(#64086) gaborka8x8 válasza Elektrosokk (#64077) üzenetére


gaborka8x8
aktív tag

"de lehet hogy első körben a K501 még érdékesebb, sokan jobbnak találják mint a 701-est"

Nem tudom, kik tartják jobbnak, de nekem több, mint öt éve, hogy van mind a kettő, és legalább hatféle fejhallgató-erősítővel próbáltam ki, hasonlítottam össze őket. Mindezek után arra következtettem, hogy a K501-es max. azok számára lehet jobb, akik az olyan fedett hangú fejhallgatókat szeretik, amiknek nincs se magasuk, se mélyük, a közepük nagy hangerűn torzít, és a nagyzenekart hajlamosak jól összemosni.
Azt ellenben el kell ismernem, hogy ha valaki arra a típusú zenékre gerjed, amikor egy lány egy szál gitárban lekvárzsibbasztó dalokat dúdol dünnyögve a mikrofonba, akkor arra nekik valóban jobb lehet a K501-es.

"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

(#64087) emiki6


emiki6
veterán

Gondolkozok rendelésen közvetlen a V-modától. Valószínű sima kábelt veszek, meg egy boompro mikrofont, ha másnak is kellene, szóljon. (1-4 hét az érkezés)

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64088) Elektrosokk válasza gaborka8x8 (#64086) üzenetére


Elektrosokk
addikt

headfi fórumon olvastam ilyeneket , olyanoktól akiknek egész fejhallgató arzenáljuk van... Bár az is lehet hogy csak pillanatnyi fellángolás miatt írnak ilyeneket, de ugye ott marad az utókornak. :)

(#64082) Ba cy lus én ezeket a grafikonokat nem szoktam nézni, de ha most nagyot fogok csalódni akkor elkezdem. :D

Ja és BUÉK pajtikák! :DD

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#64089) emiki6 válasza Elektrosokk (#64088) üzenetére


emiki6
veterán

Én se szoktam nézni nagyon, mert nem tudom ezeket értelmezni... :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64090) Elektrosokk válasza emiki6 (#64089) üzenetére


Elektrosokk
addikt

mindig van mit tanulni! :DDD

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#64091) preludium975


preludium975
tag

BUÉK!!! :DD

(#64092) Elektrosokk válasza zsocy (#57897) üzenetére


Elektrosokk
addikt

melyik sextett a Tiéd? EP, MP vagy LP?

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#64093) szakibá... válasza #56474624 (#64082) üzenetére


szakibá...
senior tag

Nincs ezekkel a görbékkel semmi baj. Egy kiváló minőségű többutas hangsugárzóéhoz képest ez szinte ideális.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#64094) emiki6 válasza #56474624 (#64064) üzenetére


emiki6
veterán

Tessék, voltam én is hang"dobozos", itt egy 16 áprilisi kép, hogy legyen min nevetni... [link] :DDD (a kisebb pár még mindig megvan filmnézésre, de az asztal is más helyre került)
És akkor a kép láttán egy kis visszaemlékezés: az asztalon a fejes (az első fejesem) egy steelseries siberia v2, azt váltotta később egy cloud, azt egy 840, aztán jött hozzá a 880, majd a fostex, majd egy 400i, aztán a 880-at elcseréltem egy he350-re, amitől a héten valószínű megválok.
Az akkori dacampom egy Musiland Monitor 01 US 2012 volt, azt váltotta egy Musiland 01 US Mark2, amihez később becsatlakozott egy CompositeAmp (ami egy hosszútávú beruházás volt és jó ötlet) és végül annak a kisdacja váltotta a mark2-t.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#64095) #56474624 válasza szakibá... (#64093) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én abból indulok ki, hogy fejhallgatónál sokan meg is említik, különösen a K601 és K701 esetén a fázishibákat, kuszaságot sok hangszeres műveknél, és relatíve, fejhallgatós viszonylatban ez meg is mutatkozik a mérési eredményeiken, pl. a 600 ohm-os DT880-nál szebben néz ki ugyanez a grafikon. Hangdoboznál is okoz anomáliákat, ennek köszönhető a szélessávú dobozok iránti rajongás a hifisták egy részénél (nyilván az más területen kompromisszum).
A (két- és háromutas) hangdoboz sem tökéletes hangzás szempontjából (legfeljebb elviselhetőbb, zeneibb a végeredmény), mert élőben egy jó akusztikájú teremben úgy hallom megszólalni a kórust, hogy mikor először hallottam, nem akartam hinni a fülemnek, hogy ilyen tiszta és mégis teljesen egységes "high-end" hangzás létezik. :DDD

(#64094) emiki6:

A kép nekem annyira nem vicces, inkább ez a fanatizmus: ha így folytatod, két év alatt meglesz a 10 különböző fejes. :P

[ Szerkesztve ]

(#64096) ribizly válasza #56474624 (#64095) üzenetére


ribizly
veterán

10 a cél? ;]
Akkor az nem gáz, ha fél év alatt 8 fejesem volt már? :U
De ha szerencsém lesz, akkor már csak 2 lesz (Takstar Pro 82, Hifiman HE-400S).

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#64097) DBAtti


DBAtti
aktív tag

Sziasztok,

megrendeltem egy Denon AH-D7200-ast (ha érdekel még valakit, elég jó akció van a Denon márkabotlban).
Szeretném hordozhatókén is használni, így keresek hozzá rövid kábelt (balanced 3.5, pipa jack).
Ez eléggé beszűkíti a találatok számát (gyárit eddig kb a Sony Kimbert találtam. Szintén tetszene a gyári Beyer 2nd gen T5p kábel, de az nem pipás).

Mit tudnátok ajánlani/ ki az aki itt a fórumon foglalkozik jobb minőségű kábelek készítésével?

Üdv!
Attila

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#64098) Findzs válasza szakibá... (#64078) üzenetére


Findzs
addikt

Bocsánat félreérthető voltam.
Azt a videt csak példának linkeltem amiben szépen észrevehető volt, hogy milyen "buta" fejes is a y40.
Az akg k512 és a kis canyon hangjában nem volt semmilyen olyan torzítás mint az y40 esetében.

Természetesen teszteltem jobb minőségű anyaggal is.

Lehet, hogy nektek hozzáértőknek ezek a fejesek meg zenei források gagyik. De van egy réteg (amibe én is beletartozom) akik szeretnének egy kicsit többet kapni azért a kevés pénzért amit erre a hobbira áldozni tudnak.
Én is szívesen használnék (csakhogy a földön maradjak) egy shure srh440 -et de nem telik rá.

Megpróbálom még amit tanácsoltatok és hajtom kicsit az y40 -et hátha mutat valamit.
Köszi Golotának és fericskének is a tanácsokat és a linkeket!

B.U.É.K.!

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#64099) #56474624 válasza ribizly (#64096) üzenetére


#56474624
törölt tag

Akkor az nem gáz, ha fél év alatt 8 fejesem volt már?

Az már a menthetetlen kategória. :D Egyébként nem ti tehettek róla, nehéz "beleszerelmesedni" egy fejhallgató hangjába.

[ Szerkesztve ]

(#64100) emiki6 válasza ribizly (#64096) üzenetére


emiki6
veterán

Én mivel nem sikerült a 400i megvétele után befejeznem a fejes témát (sőt még jobban rá is fügtem így az ünnepek alatt), így kénytelen leszek még venni egy Argont meg egy Talost. (Míg nem hallom őket nem nyugszom...)

Findzsi: Lehet csak szimplán nem neked való a hangja. :F

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.