Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz fericske #64549 üzenetére
Nehéz nem befolyásolódni. Valaki az Audeze fejeseket nem ajánlja, csak a Sine-t. A fostex T*0RP-ket (és modjaikat) nem szeretik, a monoprice m1060-t meg ki nem állhatják mert előbbinek mérsékelten, utóbbinak fokozottan szar a drivere. Viszont rábeszéltek egy E-MU Teak (ebony)-re, ami olyan mint a fostex th-x00 (csak cserélhető kábeles és picit más a hangja), ami azt hiszem a th-610 massdrop remake.
HD800 over 800s, a HD700 kuka stb, a CAL viszont ott is népszerű.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Sinesol
veterán
válasz emiki6 #64551 üzenetére
Az Audeze fejesekkel vannak problémák, már Innerfidelityn is leszedték a fejeseiket a Wall Of Fame-ről, pedig Tyll éppenséggel nagy rajongója a márkának. Egyrészt azt állítják, hogy egy oktáv hiányzik a felső tartományból, ami persze véleményes, valakinek lehet az a hangkép az ideális...az viszont tényleg nagy probléma, hogy szinte állandó jellegűek a driverhibák, gagyi szint az építési minőség. Tyll is irta, hogy nála is pl. az LCD4 rövid használat után hibás lett és hogy nem tudja senkinek ajánlani a fejeseiket, amig nem kezdenek valamit a termékeik minőségével.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz emiki6 #64548 üzenetére
Nem mered leírni, mi?
(#64549) fericske: Jól tudod, azok tényleg korábbiak. Én egyébként úgy látom, hogy egyszerre lépked előre és hátra is a Hifiman (Audeze szintén). Szóval igazából mindig ugyanott vannak, csak éppen más problémával.
A HE6 az egyik legnehezebben hajtható fejes a bolygón. Ha valaki jókat akar szívni, akkor feltétlen vegyen egyet!(#64547) hun-man: Valamit muszáj lenne hozzá venni, de tényleg muszáj. Mindenféle alaplapiról nem szól túl jól.
[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
DMS discord szervere. Dms videói alatt találsz meghívót és kell hozzá a discord program.
Ironikus, hogy dms hypolta az argont is meg az m1060-at is, a szerverén meg mindenki lehúzza és fikázza ezeket.
Igen, a he6 elég vicces[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
marquuard
veterán
Sziasztok, két fejhallgató közül szeretnék választani adott ársávban. Az egyik a Maxell Retro DJ, amit az összefoglalóban megadott logout-os linkből szedtem, másik pedig egy Sony MDR-ZX-110. Nagyjából azonos árkategória.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Legfőképpen otthon, kintre marad a füles.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? TV-hez filmnézésre és konzolhoz játékra, telefon
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 7.000Ft
4.) Új vagy használt? Új
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? A mély kiemelést kifejezetten szeretem, a magas ne "csipogjon"
8.) Honnan vásárolnál? Akármelyik webshop
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? TV jack csati, konzolhoz kontroller jack csatiElöljáróban én azt gondolom, hogy a kettő közül valamelyik biztosan bejönne. Konzolhoz ugye a kontrollerbe megy a hang, a kontroller meg BT-n kommunikál, így ha nem tévedek tömörítve lesz. Sony-ról nem sok infót találtam itt a topikban, egyes írások szerint kicsit gagyi fröccsöntött műanyag jellegű és könnyen törik a hajlítható pontoknál. Maxell-t fórumos javaslatra vettem számításba, hasonlóképpen mély-orientált.
Specifikációk sajnos nem mondanak sokat, így az első utam ide vezetett.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
Spíler
őstag
válasz marquuard #64556 üzenetére
"A mély kiemelést kifejezetten szeretem, a magas ne csipogjon"
Szerintem a Sony MDR ZX 110 megfelel a kívánalmaidnak.
Az Invotone HD2000 jobb hangú és igényesebb fejes,de az Kb.kiegyenlített hangú.Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
marquuard
veterán
válasz Spíler #64557 üzenetére
És az anyaghasználata valóban gagyi? Nem gond az sem ha nem eltúlzott a mély, itthon egy pár 2.0 hangfal szólaltat mindent (Microlab Solo 6C), mélynyomó nincsen, szóval abszolút hozzá vagyok szokva. Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy természetemnél fogva nem irritál a kiemelt mély.
Van valami említendő pro-kontra a két fejhallgató között? Tegyük fel, hogy nem hordoznám egyiket sem és a blogbejegyzésben említett "mély-orientált" nekem megfelel.
-
Brett001
aktív tag
válasz emiki6 #64544 üzenetére
Nos, mikor nemrég eladtam az AKG K550-em, azért volt mert nem voltam megelégedve a mélyeivel. Szeretnék egy olyan fejest, ami nem basshead, de szépen hozza a mély tartományt, de legyen széles színpada. Nos olvasataim szerint ezeknek megfelel a 400i is, de az új Sundaranál dicsérik, hogy jobb a térleképezés, minden irányban mélyebb a színpad. No meg tényleg izgatnak a planar rendszerű fejesek, mindenképp szeretnék ilyet kipróbálni. Meghallgatásra sajnos nem sok lehetőségem van, ehhez Pestre kéne utaznom vidékről, de még ott sem biztos, hogy sikerül. A fejhallgatóplázában pl. már nincs is Hifiman 400i. Marad a próba szerencse módszer, ha nem tetszik visszaküldöm forgatókönyv.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Brett001
aktív tag
Sundara review:
[link][ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
emiki6
veterán
válasz Brett001 #64559 üzenetére
"Szeretnék egy olyan fejest, ami nem basshead, de szépen hozza a mély tartományt, de legyen széles színpada."
A 400i biztos nem basshead, szerintem szépen hozza a mélyeket, de a tere vagy színpad ahogy te írtad kicsi és az imaging se egy húde.
Ha nagy teret akarsz, akkor akg, mondjuk 712 pro, abban úgy tudom van mély.Ha a déli pu-nál jársz, nálam kipróbálhatod a 400i-t.
Bodz: az, z-vel karöltve...
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Van most helyben Sony MDR-ZX110, kell tartanom attól, hogy nagyon törékeny cucc? Review-ok szerint törékeny és elpattanós, mások szerint meg bírja a hajtogatást, elvégre ettől hordozható. Ha esetleg van valakinek személyes tapasztalata vele, akkor megköszönném ha megosztaná velem.
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
DT770-em párnáit érdemes időnként megmosni/kimosni? Ha igen, hogyan? Tervezek egy komolyabb takarítást eszközölni majd, a bal oldala mélyebb frekiken "zörög" olykor. És akkor már ki is mosnám őket, ha ajánlott.
-
Brett001
aktív tag
De, látótérben van az 560 is. Bár Miki azt írta, hogy nem igazán hallott róla jókat, de tegnap éjszaka utánaolvastam és alapvetően csak jókat írnak róla, mind a review-ek, mind a headfi.org. Persze nem tökéletes, de sokan kiemelik, hogy ár/érték arányban nagyon is jó. És ez még a régi 899 $- os árra vonatkozott. Az Audeze LCD2-vel összevetve is állja a sarat... sőt ahogy fentebb írtátok elég sok embernek van problémája az Audezével. No persze legalább annyian istenítik is, ugye ízlések és pofonok.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz Brett001 #64565 üzenetére
Az 560-at hallottam többször, többféle lánc végén, és jó lánc végén mindig állat volt. Neutrális, elképesztően gyors, a hallható tartomány nagy részét lefedi (régebben néztem méréseket, a felső frekvencia-tartományban kicsit lekonyul, de miután 40 múltam és már nem nagyon hallok 12-13k fölött, a 10k körüli viselkedés zavarna legkevésbé), nyitotthoz méltóan jó a tere, szerintem nem könnyű a hangjába objektív érvekkel belekötni. Nekem a kényelme is tetszett, és a hangja nagy hangerőn sem esett szét. Azt nem tudom, mennyire tartós, mennyire könnyű hozzá kábelt vagy párnát kapni, de a hangja szerintem parádés.
-
Tim82
félisten
+1, két évvel ezelőtti fejhallgatótalálkozón az egyik legnagyobb élmény volt egy nagyobb Audio-GD DAC/fejhallgatóerősítő kombóval (abdallo fórumtárs akkor lánca).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
válasz KisTücsök #64564 üzenetére
Így, de van aki ezt túl drasztikusnak találja...
(#64554) hun-man: U5 maradhat, csak egy erősítő kell utána Beyer kompatibilis opával (most nem jut eszembe, hogy melyik is ez).
Vagy veszed belőle a 32 vagy 80 ohmost. Esetleg tök más fejhallgatót.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Úgy rémlik, az nem abdallo lánca volt, neki egy Gustard usb/spdif átalakító, egy valamilyen dac és egy Teac HA-501 volt. Volt ott két 560 is, mindkettő jól szólt még iPodról is; persze egy asztali erősítő kell ezek alá.
Amúgy az audio-gd dinamikája agyonvert, akkor nagyon tetszett, viszont így utólag azt mondom, annál melegebb hangot szeretek.
-
addikt
válasz KisTücsök #64564 üzenetére
Üdv!
Mosás ide, vagy oda, én a következő, kíméletes technológiával tisztítom az Amiron Home-ot, havonta egy-két alkalomal. A helyi piacon szerzem be a hozzávalókat, ami áll egy darab házi szappanból, és egy ilyen 250 Ft-os szöszölőből.
Ezen a cuccon 50 db ragacsos lapka van, ezekből leszakítok egyet, és szépen végig tapogatom vele a párnákat, meg a fejpántot. Garantáltan lepucol róla minden szöszt, mini porcicust, hajszálat, stb.
Ezután egy kis lavórban kb. fél liter langyos vízben, a házi szappant használva, készítek egy szappanos oldatot, amit egy mosogató szivaccsal felhabosítok. Azután a szivacs puhábbik felét belemártom a habba, és szépen áttörölgetem az alcantarás szövetet, többször is. Lényeges, hogy csak a hab legyen a szivacson, és a szappanos víz ne, mert így nem áznak el a párnák. Ezután egy rövid szárítás, és olyan a fejes, mintha most jött volna le, a nemlétező gyári futó szalagról."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
L.Szabi
tag
A hyperx cloud és a takstar 2050 hi között van valami különbség? Hangzásra ugyan olyan vagy valamelyik jobb?
A pisztácia kifogyott.
-
Brett001
aktív tag
Az erősitő/DAC nem gond, mert az már adott. Egy Audiolab M-DAC-al hajtanám, szerintem jó társ lenne a 560-hoz. Szóval egyre jobb esélyei vannak az 560-nak, főleg 140e HUF körüli árért. Bár jobb lett volna Mo-i vétel, de jöhet az Amazon is. Ebay-ről is vásároltam már dolgokat; mobiltelóhoz cuccok stb. , semmi gondom nem volt.
-
ph2012
senior tag
Olyan laptopra amin COMBO audio jack csatlakozó van hogyan tudom csatlakoztatni ezt a mikrofonos fülhallgatót, aminek külön van a mikrofon és a hang jack dugója: [link]?
Köszi a választ!
-
Pew
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy bluetooth fejhallgatót elsősorban otthoni használatra TV hez, de egyéb eszközökhöz is(telefon, tablet), így a rádiófrekvenciás nem opció.
Max 15-20 ezret szánnék rá, így csodát nem várok. Nézegettem párat, és a Tronsmart Encore S6 on akadt meg a szemem. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata/ véleménye? Papíron jól hangzik, kérdés ebből mi igaz 😀Előre is köszi!
-
Brett001
aktív tag
"Tényleg nem rossz az M-DAC fejes erősítője, de azért jóval többet is ki lehetne hozni a fülesből."
Tudod az efféle kijelentések hova vezetnek? Valóban nem dedikált fejes erősítő, ő elsősorban DAC, de előbb a fejes legyen meg.
-
Bodz
nagyúr
válasz Brett001 #64583 üzenetére
Én ne tudnám???
Volt M-DAC tulajként bátorkodtam megemlíteni a dolgot... Mindig volt hozzá erősítőm is. Bár ha soha az életben nem hallgatsz meg mást, akkor el lehet a sajátjával lenni egy kellemes szinten.
Gonosz vagyok, tudom, tudom, elkölteném a pénzed...[ Szerkesztve ]
-
krisz242
tag
Érzésem szerint elégedett leszek, ha lesz alatta ami rendesen meghajtja! A HDP-R10-zel sem szól rosszul, de mivel az AD2000X-em is meg van még, így hallom, hogy azt milyen dinamikával tudja megszólaltani. Ezt várom majd a HE560-tól is, és hogy megjöjjön a híres planáros mély, aminek a nyomait már néha egy-két zenénél felfedezni véltem. Te az audio-gd NFB28-at ajánlottad, de egyelőre a kiszemelt inkább az NFB-29 lenne. Az NFB-28 az balanced kimeneten szól jobban(állítólag nem számottevően) mint a 29-es a simán, viszont az meg egyértelműen jobban szól sima kimeneten mint a 28-as a simáján. Ráadásul azon túl, hogy a 28-as eleve drágább, még egy balanced kábelt is kéne a HE560-hoz vennem. Na ez nekem már sok, főleg úgy, hogy előreláthatólag minimális javulást érnék el, amit valószínűleg nem is érzékelnék. És amúgy itt is van egy fórumtárs, aki amióta megvan neki az NFB-29 a HE560-nal szépen eltűnt innen, és elégedetten hallgatja a kis láncát!
Ezt szeretném én is elérni! -
emiki6
veterán
Nice név váltás.
-
milkabrams
őstag
válasz bendikeee11 #64450 üzenetére
Én kb 60 óra bejáratás és 60-70 óra zene után kezdtem el hallani olyan hangokat, mint mikor a pengető hozzáér a nylon gitárhúrhoz.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
L.Szabi
tag
válasz pulutodurumo #64576 üzenetére
És a Takstar TS-671 , HI 2050 között mik a különbségek? Ahogy néztem ezek egy árban vannak és mindkettő nyitott.
A pisztácia kifogyott.
-
törölt tag
válasz milkabrams #64589 üzenetére
Ezért hallgatsz zenét?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Fostex TH-500RP röl van valakinek tapasztalata?Mennyire nehezen hajtható,és hogyan viszonyul a hangja pl HD 600 és 650 hez képest?Köszi előre is.
-
Greg204538
tag
válasz marquuard #64558 üzenetére
Szerintem azt az 5000Ft-ot inkább a maxellre költsd, meglepően jó hangja van (sennheiser hd650, a-t msr7, focal spirit pro után is). Ezért vettem egy ismerősömnek, imádja. Egyedüli "hibája" a sok mély. De ez a sok basszus igen mélyre megy, szelidítve feszesebbé is válik Kicsit sem szúrósak a magasak.
Az fejemen megfordult alsó kategóriás sony-k (de még magasabb árfekvésűek is) rémesen mosottak, tompák voltak - mintha egy olcsó autórádiót hallanál kívülről a lehúzott ablakon át :S[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz kromatika #64592 üzenetére
Úgy tudom ugyanaz a drivere, mint a T*0RP szériának, amivel az a baj, hogy planár létére viszonylag kicsi. Én inkább hifiman vonalra mennék.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
A listából vennék Superlux-ot, HD662-t kinéztem, de az árba akkor már belefér a 681 is. Ebből találtam kétfélét, egyszer egy HD681 RD olcsóbbért és egy HD681 EVO BK drágábbért. Melyik ezek közül, amelyik az ajánlóban is szerepel?
A felhasználás változatlanul sorozatnézés, játékkonzolhoz, hogy ne zavarjak senkit, illetve háttérben Spotify. Igazából a listából mindegyik Superlux szóba jöhet, 10-12 ezer Ft-ban meg is állna. Olvastam, hogy félnyitott. Ez mennyire hallatszik ki a környezetbe? Circum megfelelő lesz. A felsorolt Superlux-ok közül választanám a legjobbat (ha lehet így fogalmazni).
Illetve még kérdéses, hogy ehhez a felhasználáshoz a V karakterisztikát ajánljátok-e. Köszönöm!
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok!
Tudnátok nekem olyan mikrofonos fejhallgatót ajánlani ami olyan "erőteljes" basszust ad le? a lényeg, hogy az egész fülem eltakarja, tehát ne legyen kényelmetlen
PS4-hez és telefonhoz használnám, keret max 30e Ft.eddig ami tetszett az a Razer Kraken Pro V2, de ha van ebben az árban jobb akkor inkább azt venném meg.
Előre is köszönöm a segítséget
-
fericske
addikt
válasz kromatika #64592 üzenetére
Egyszer hallgattam bele. Amennyiben egy bejáratott példány volt - a körülötte lévők mind azok voltak -, akkor az egy se eleje, se vége, dinamikamentes, koszos hangú fejes, vagy bejáratott volt ő is, csak akkor jóval nehezebb meghajtani - a tünetek ugyanezek -, mint a Fostex th610-et és th900mk2-őt, ugyanarról a forrásról természetesen.
Szóval van is és nincs is tapasztalatom vele.
Viszont kb. ugyanennyi tapasztalatom van a korábban emlegetett Hifiman he560-nal, egy eléggé hasonló rendszerről (Questyle volt itt is meg a Fostex-nél is) és az alapján a he 560 keresztben lenyeli az 500rp-t hangban.
És még rengeteg más fejes, többek között a két Senni is, az egyetlen hallgatózás alapján, ami nem mondható mérvadónak. Bár az első benyomások többnyire bejönnek. -
Recon666
Közösségépítő
Na Beyer DT770 pro elkelt, Audio Technica ATH-A990z berendelve kíváncsi leszek rá mert eléggé dícsérik.
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Karácsony előtt már jártam itt, pontosabban a dac topikban, viszont megkaptam, hogy miért akarok elkölteni 120.000 Ft-ot egy "dobozra" , úgyhogy ha "dobozra" nem, akkor majd fejhallgatóra. A volt dacomat eladtam, úgyhogy jelenleg alaplapiról menne, de igazából azt is akarok venni, csak nem annyiért mint gondoltam ezelőtt. Az összkeretem 150.000 Ft lenne a fejhallgatóra meg a dac és/vagy erősítőre. Igazából ha van most valami bestbuy fejhallgató 150.000 körül (mint ahogy a he560-at olvastam itt - csak nem tudom, hogy az kell-e nekem) akkor ráköltöm a teljes összeget. Az elsődleges célom feljebb lépni a dt770 protól. A beyerrel szemben szeretném, hogy nyitott legyen és a középtartomány se szoruljon vissza. Nem akarom, hogy bass heavy legyen, de azért legyen basszus. Leginkább Metallica, Muse, Michael Jackson ilyesmiket hallgatok. Eddig a he400i, he560, hd650 (most ~100.000 körül van német amazonon), hd660s (valaki hallotta már egyébként?), akg 712 pro fejhallgatókat nézegettem. Persze tudom, hogy megfelelő forrás nélkül nem szól úgy például a he560, mint egy alacsonyabb árkategóriájú + forrás, de ebben az esetben megpróbálom ezt minél hamarabb pótolni.Fejhallgatóból mindenképpen újat szeretnék, Magyarországról vagy amazonról, ha fejhallgató + dac és/vagy amp ajánlást kapnék, akkor a forrás lehet használt, úgyhogy az jöhet hardverapróról is.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Renault, Dacia topik
- Half-Life 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest